Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-10-07, 19:12   #1471
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 780
GG do MorganLeFay
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez Weronisia Poka¿ wiadomo¶æ
Nie dopad³a znaczy siê widzê t± rudosc, ale wmawiam sobie, ¿e tak ma byæ i chcê wytrzymaæ jak najd³u¿ej.
Kolor sam w sobie jest bardzo ³adny. My¶lê, ¿e jeszcze go troszkê rozja¶nie, bo jednak odrosty mam du¿o ja¶niejsze. My¶lê, ¿e pokombinuje jeszcze w tym tygodniu :p

Morgan a ty siê nie bój Palety. Jedno farbowanie na pewno nie zaszkodzi. Po tym co twoje w³osy ju¿ przesz³y, taka Paleta im nie straszna
Poza tym nie wydaje mi siê, ¿eby Garnier by³ lepszy od Palety, wiêc skoro po Garnierze masz nadal w³osy, to po Palecie te¿ bêdziesz mia³a
Szkoda, ¿e u nas nie ma 111, bo pewnie rozja¶nia mocniej ni¿ 101A .
Ja kupi³am Garniera tylko dlatego, ¿e jest najtañsz± farb±, a obecnie nie mam kasy na szaleñstwa, wiêc nawet na farbie oszczêdzam
Widzê ¿e scenariusz "rozja¶niaj±cy" siê powtarza u Ciebie ciekawa jestem ile tym razem wytrzymasz w ja¶niejszym kolorze...
Wypróbujê Palette, ona jest chyba mocniejsza ni¿ Garnier - na Garnierze max kolor podany na opakowaniu wyj¶ciowy to ciemny blond, a Palette jasnny br±z, a poza tym Palette jest 1:1, A Garnier 1:1,5.
A te Garniery 101 i 111 powinnny rozja¶niaæ podobnie, bo chyba na obydwu jest napisane ¿e do 4 tonów.
Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Mi nie chodzi³o o markê farby, ale o kolor "po" Bo istnieje prawdopodobieñstwo, ¿e ci bêdzie za "rudo"
A rozumiem w³a¶nie z t± nadziej± kupi³am t± farbê ¿eby by³o mniej z³oto-rudo na odro¶cie. Bo teraz tak naprawdê przeci±gam farbê w jednym miejscu dwa razy (za drugim razem dopiero siê odcieñ na odro¶cie robi ja¶niejszy).
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-07, 19:39   #1472
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Poka¿ wiadomo¶æ
A rozumiem w³a¶nie z t± nadziej± kupi³am t± farbê ¿eby by³o mniej z³oto-rudo na odro¶cie. Bo teraz tak naprawdê przeci±gam farbê w jednym miejscu dwa razy (za drugim razem dopiero siê odcieñ na odro¶cie robi ja¶niejszy).
Zobaczymy czy sobie farba poradzi w takim razie
Kiedy planujesz farbowanie?

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-07, 19:45   #1473
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Zobaczymy czy sobie farba poradzi w takim razie
Kiedy planujesz farbowanie?
Za ok. tydzieñ... mam ju¿ na g³owie "profil glebowy" czyli 1cm czarnego odrostu, 1cm rudego i dalej "normalny" kolor
Stary 2014-10-07, 19:56   #1474
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Za ok. tydzieñ... mam ju¿ na g³owie "profil glebowy" czyli 1cm czarnego odrostu, 1cm rudego i dalej "normalny" kolor
Pad³am przy tym Kocham takie porównania

Stary 2014-10-07, 20:25   #1475
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Weronisia szaleje jak to Weronisia Ciekawa jestem tych pasemek u córki.
Stary 2014-10-07, 20:49   #1476
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Pad³am przy tym Kocham takie porównania
Mia³am na studiach gleboznawstwo i tak mi siê skojarzy³o
Stary 2014-10-07, 21:24   #1477
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Mia³am na studiach gleboznawstwo i tak mi siê skojarzy³o
Mia³am na studiach rozród zwierz±t. Módlcie siê, ¿eby mi siê NIE skojarzy³o

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 09:08   #1478
Weronisia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 714

Morgan ja nie chcê jasnych w³osów. Chcia³am tylko minimalnie ja¶niej, ¿eby mój blond odrost siê tak nie rzuca³ w oczy
Uzyska³am poziom 6 i ju¿ wiem, ¿e za rudo nie mogê mieæ. .. tak tak... rudzica
Muszê staraæ siê utrzymaæ najchlodniej jak siê da, ewentualnie mo¿e byæ z³oto.
A je¶li poszlabym w ja¶niejsze to rudzica lub ¿ó³taczka murowana, a tego nie chcê.
Teraz tylko muszê uwa¿aæ, ¿eby znowu nie pope³niæ jakiego¶ b³êdu, który zrobi mi ciemnice.

Dzi¶ obcykalam siê w ¶wietle dziennym, bo dzi¶ rano jeszcze co¶ poprawia³am z CT
Córka wczoraj dopatrzyla siê jasnej plamki na moim czubku, wiêc rozumiecie
No i warto by³o, bo jest cudownie. Zdjêcia wstawie pó¼niej. Muszê jeszcze córkê obfocic

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Weronisia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-08, 13:36   #1479
Weronisia
Zakorzenienie

Wklejam obiecane fotki.
Nie ma dzi¶ s³oñca, wiêc mam tylko takie. W s³oñcu pewnie by³oby bardziej rudo. Ale o tym siê przekonam dopiero gdy wyjdzie s³oñce
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0405a.jpg (74,6 KB, 40 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Oliwia.jpg (137,1 KB, 50 za³adowañ)

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2015-05-26 o 16:43
Stary 2014-10-08, 13:43   #1480
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejam obiecane fotki.
Nie ma dzi¶ s³oñca, wiêc mam tylko takie. W s³oñcu pewnie by³oby bardziej rudo. Ale o tym siê przekonam dopiero gdy wyjdzie s³oñce
Wow !!! Weronisiu my mamy teraz podobny kolor Mój jest chyba tylko odrobinkê ciemniejszy z jakie¶ pó³ tonu, bo mam wzmocniony br±z (6/7) a u ciebie chyba 6/3 jest

A pasemka córki ci bomba wysz³y jak na pierwszy raz

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2014-10-08 o 13:44
Stary 2014-10-08, 14:28   #1481
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Wow !!! Weronisiu my mamy teraz podobny kolor Mój jest chyba tylko odrobinkê ciemniejszy z jakie¶ pó³ tonu, bo mam wzmocniony br±z (6/7) a u ciebie chyba 6/3 jest

A pasemka córki ci bomba wysz³y jak na pierwszy raz
Dziêki nieskromnie powiem, ¿e jestem z siebie dumna

Ju¿ chyba nawet wiem czym bêdê robiæ odrosty.
Otó¿ wymy¶li³am, ¿e bêdê siê staraæ czê¶ciej robiæ CT ni¿ Kolestonem, ze wzglêdu na ilo¶æ zniszczeñ.
Mam wielk± butlê oxy do CT, a wiêc muszê tylko dokupiæ odpowiednie kolory, bo mam tylko 6/1 a muszê dodaæ co¶ ze z³otem.
Mam te¿ calutk± tubkê Koleston 6/71 wiêc jak bêdê chcia³a od¶wie¿yæ kolor po ca³o¶ci, to chyba u¿yjê tej farby.
A póki kolor na d³ugo¶ci jest OK, to bêdê robiæ same odrosty CT.
Dzi¶ rano da³am CT 6/0 z kapk± mixtona niebieskiego i wysz³o równiutko. Wreszcie nie widaæ tego jasnego przedzia³ka w kolorze ¿ó³tawo-pomarañczowym
Mam jeszcze kapkê tego 6/0 na zrobienie samego czubka, wiêc mam jeszcze trochê czasu na zamówienie kolejnej farby.
Patrz±c na palety w necie, to chyba najbardziej podoba mi siê 6/73 i 6/71. Wiêc skoro posiadam ju¿ 6/1, to dokupiê 6/73 i zmieszam. To taki pomys³ na dzi¶

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 14:47   #1482
Weronisia
Zakorzenienie

Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Wysz³o s³oñce!!!!!!!!!!!! Dos³ownie na minutkê. Uda³o mi siê cykn±æ fotê w s³oñcu i zaraz s³oñce zasz³o.
Powiem wam, ¿e baaaaaaardzo mi sie podoba mój kolorek!
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0409.jpg (78,4 KB, 63 za³adowañ)
Stary 2014-10-08, 14:49   #1483
mcromance
Zakorzenienie

To super, ¿e masz ju¿ wstêpny plan Weronisiu
Ja chyba wykoñczê tego Kolestona i wrócê do CT, bo nie mia³am po nim szybszego przet³uszczania jak po Kolestonie mam (nadal siê zastanawiam czemu tak ) i spróbujê siê wtedy sama pofarbowaæ, bo przy CT i ciep³ym odcieniu lepiej robiæ co miesi±c ni¿ co 2 Mo¿e te¿ wypróbujê jak bardzo ciemniejszy od 6/7 z CT bêdzie 6/77

Czas edycji: 2014-10-08 o 14:51
Stary 2014-10-08, 15:13   #1484
Weronisia
Zakorzenienie

Nie wiem czemu ci przet³uszczaj±, ale skoro po CT nie mia³a¶ problemu, to zostañ przy CT.
Mo¿e to wina silniejszego oxy, ze wtedy skóra siê mocno wysuszy³a i teraz próbuje sie nat³u¶ciæ
Ja kocham CT za to cieniutkie oxy, ¿e nie muszê siê o w³osy martwiæ
Ja nie wytrzyma³abym 2 m-cy. U mnie miesi±c to max.
Na 26.10 muszê ³adnie wygladaæ, wiêc mo¿e wytrzymam te 3 tygodnie z farbowaniem
Stary 2014-10-08, 15:38   #1485
mcromance
Zakorzenienie

No ja te¿ nie rozumiem tego przet³uszczania, bo przy farbowaniu nic mnie nie piek³o ani nie szczypa³o zupe³nie. No nic, zobaczê jak bêdzie przy kolejnym farbowaniu i wtedy pomy¶lê nad tym, któr± farbê braæ.

£o matko... 26.10 to ja bêdê mia³a wyjazd do laboratorium z podyplomówki

Stary 2014-10-11, 14:36   #1486
goldika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 974

Weronisia masz piêkny kolorek!

ale nie ura¿aj±c czêsto robisz akcjê rozjasniania i masz cudowny kolor, który potem i tak zafarbowujesz na wyj¶ciowy ciemny wiêc spodziewam siê powtórki z rozrywki

ja teraz nie kombinujê z w³osami bo nie mam czasu ani teraz mo¿liwo¶ci na w³osowe wpadki
pielêgnacjê pgraniczy³am do minimum i..... i w³osy mam lepsze ni¿ przy stosowaniu dziesi±tek preparatów. Obecnie tylko myjê w³osy, nak³adam od¿ywkê/maskê na minutê i sp³ukujê.
Nak³adam piankê welli do w³osów cienkich i suszê.
i mam super w³osy - b³yszcz±, s± uniesione i maj± lepsz± objêto¶æ
goldika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-11, 14:45   #1487
mcromance
Zakorzenienie

Goldika ¿yje
Rozumiemy, ¿e z uwagi na pracê nie mo¿esz kombinowaæ. Ja te¿ ostatnio ograniczy³am cudowanie i mam lepsze kud³y ni¿ przy olejowaniu i innych bzdetach

Za to dzi¶ siê z³ama³am i naci±gnê³am mamu¶kê na od¿ywkê z Balei Dojrza³am jedn± jedyn± w takim sklepiku na rynku u nas, gdzie w³a¶ciciele chemiê z Niemiec przywo¿± i musia³am za te 8,50 j± mieæ na wypróbowanie. Dok³adnie to ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...e-moringa.html
Cudów nie oczekujê, ju¿ mam mojego faworyta z Equilibry, ale potestowania mi siê zachcia³o

Stary 2014-10-11, 15:04   #1488
Weronisia
Zakorzenienie

Goldika ja nie z tych co siê 'ura¿aj±' a w³osy mia³am zawsze ciemne nie z mojej winy przecie¿. Chyba nikt by siê nie spodziewa³, ¿e 6/0 wyjdzie u mnie czarno.
A je¶li znowu nabawiê siê ciemnicy, to oczywi¶cie znowu bêdê to rozja¶niaæ

Mcromance ja stosujê Balea do w³osów, ale innej serii. To co kupi³a¶ jest takie sobie, ale mo¿e akurat ty bêdziesz zadowolona

Stary 2014-10-11, 15:07   #1489
mcromance
Zakorzenienie

Weronisiu ja te¿ bym wola³a inn±, ale to by³ jedyny rodzaj od¿ywki. Ca³a reszta to by³y szampony lub ¿ele pod prysznic, a ich nie potrzebujê. Nie wiem czemu maj± tak ma³o od¿ywek
Mi tam potrzeba odzywki g³ównie do zmiêkczenia w³osów i u³atwienia rozczesywania i bêdzie spoko.

Czas edycji: 2014-10-11 o 15:08

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-12, 14:00   #1490
Beata.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 097
GG do Beata.

Hej
Ostatnio farbowalam Fanola 5.11 i niestety fraba wyyplukuje sie dosyc mocno z siwych wlosow. Zmartwiona jestem bo prawie wcale nie swedziala mnie po niej glowa, a mam z tym spory problem.
W tym tygodniu bede farbowac inebraja 4.22
A ogolnie to mam kryzys wlosowy, miesiac temu bylam podciac wlosy i przez 2 tygodnie bylo fajnie, ale ostatnio znowu wcale mi sie nie ukladaja. Nawet w spietych wygladam nedznie
chyba musze sie przeprosic na jakis czas z rowenta

Beata. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-12, 15:21   #1491
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Hej Beata Przy siwych w³osach to chyba trzeba domieszaæ trochê natury do takiej farby z numerkiem po przecinku? Mojej mamie robi³am inebrye 9.00 do siwych i nie by³a z niej zadowolona, no ale to blond, br±zy maj± dobre opinie wiêc mam nadziejê ¿e Ci ³adnie wyjdzie.

W³a¶nie siedzê z Palette C10 na odrostach czuæ ¿e to Palette po pali w ³eb nie¼le
Stary 2014-10-12, 15:43   #1492
mcromance
Zakorzenienie

Morgan ja ci wkleja³am fotki jak mojej mamie Matrix SoColor 509N (czyli naturalna 9) pokrywa siwki. Mo¿e to by da³o radê na w³osy twojej mamy?

A efektu po twojej Palecie to jestem ciekawa. Pochwal siê jak zmyjesz i wysuszysz czy ci wróci³a rudzica

Stary 2014-10-12, 16:34   #1493
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Morgan ja ci wkleja³am fotki jak mojej mamie Matrix SoColor 509N (czyli naturalna 9) pokrywa siwki. Mo¿e to by da³o radê na w³osy twojej mamy?

A efektu po twojej Palecie to jestem ciekawa. Pochwal siê jak zmyjesz i wysuszysz czy ci wróci³a rudzica
A to jest jaka¶ farba do siwych? moja mama ma dziwne w³osy... Niby s± prawie ca³e siwe (no mo¿e 70%) ale kryj± jej tylko farby do siwych, a ostatnio cece u¿ywamy z wod± 9% - wtedy jasniej wychodzi ni¿ 6. Widzê ¿e coraz mniej sprzedawców ma cece a ju¿ t± do siwych to wogóle w znów siê rozgl±damy za czym¶ innym

Wklejam zdjêcia po Palecie c10. Wydaje mi siê ¿e efekt rozja¶nienia podobny do Garniera tyle ¿e nie ma tych paskudnych niebieskich plam Zobaczymy za trzy tygodnie jak siê bêdzie wymywaæ. W³osy nie odpad³y tylko piecze bardzo skórê przez pierwsze 10min. Ogólnie na razie jestem zadowolona. Zdjêcie odrostów trochê nie bardzo wysz³o, spróbujê jutro w innym ¶wietle mo¿e, s± takie do¶c naturalne, lekko wpadaj±ce w szary, a drugie zdjêcie ca³ych w³osów, troszkê podrosly od czasów boba
To co mam obecnie na g³owie to chyba bêdzie co¶ pod be¿ow± 10kê ?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (72,8 KB, 21 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (58,6 KB, 29 za³adowañ)
Stary 2014-10-12, 16:56   #1494
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
A to jest jaka¶ farba do siwych? moja mama ma dziwne w³osy... Niby s± prawie ca³e siwe (no mo¿e 70%) ale kryj± jej tylko farby do siwych, a ostatnio cece u¿ywamy z wod± 9% - wtedy jasniej wychodzi ni¿ 6. Widzê ¿e coraz mniej sprzedawców ma cece a ju¿ t± do siwych to wogóle w znów siê rozgl±damy za czym¶ innym
Tak, to jest farba specjalnie do siwych i nie ma problemu ¿eby j± dostaæ na allegro Moja mama ma naturalnie jaki¶ poziom 5, mo¿e 4, a ta farba ¶licznie jej rozja¶nia i pokrywa te¿ trwale siwki. Wtedy siwki od tych jeszcze wybarwionych ró¿ni± siê mo¿e o ton, bardzo naturalnie to wygl±da i nie sp³ukuje siê prawie wcale, a moja mama to z tych co "szampon byle jaki, pierwszy z brzegu" a odzywkê to ja jej na si³ê wciskam do u¿ywania, bo by nic nie robi³a.

Masz fotki koloru jeszcze raz:
MSC 509N 1.jpg MSC 509N 2.jpg

To fotki ¶wie¿o po farbowaniu, chyba 2 czy 3 dni po jak dobrze pamiêtam. Wydaje siê, ¿e odrost ciemny, ale to ¶wiat³o tak pada.
Grzywka i "baczki" to same siwki, wiêc widaæ jak farba je kryje.
Kupujê matuli oxy 9% do tej farby.

Cytat:
Wklejam zdjêcia po Palecie c10. Wydaje mi siê ¿e efekt rozja¶nienia podobny do Garniera tyle ¿e nie ma tych paskudnych niebieskich plam Zobaczymy za trzy tygodnie jak siê bêdzie wymywaæ. W³osy nie odpad³y tylko piecze bardzo skórê przez pierwsze 10min. Ogólnie na razie jestem zadowolona. Zdjêcie odrostów trochê nie bardzo wysz³o, spróbujê jutro w innym ¶wietle mo¿e, s± takie do¶c naturalne, lekko wpadaj±ce w szary, a drugie zdjêcie ca³ych w³osów, troszkê podrosly od czasów boba
To co mam obecnie na g³owie to chyba bêdzie co¶ pod be¿ow± 10kê ?
£adnie wysz³o Mi to wygl±da na tak± z³otawo-be¿ow± 10, mo¿e co¶ miêdzy 10 a 11. A odrost wydaje siê lekko z³otawy, ale rudo¶ci ja na moim lapku nie widzê nic a nic, wiêc chyba spoko?

Czas edycji: 2014-10-12 o 16:58
Stary 2014-10-12, 17:55   #1495
Beata.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 097
GG do Beata.

Morgan ale Ci wlosy urosly

ja juz robilam inebraya i bylam zadowlona
Malo ktora farba wyplukiwala mi sie tak z wlosow jak ta Fanola.
zazwyczaj nie zdaza sie bo farbuje co 2 tygodnie, a ta jest wyjatkowo nietrwala. Takie do siwych tez juz mialam

Beata. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-12, 18:31   #1496
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Tak, to jest farba specjalnie do siwych i nie ma problemu ¿eby j± dostaæ na allegro Moja mama ma naturalnie jaki¶ poziom 5, mo¿e 4, a ta farba ¶licznie jej rozja¶nia i pokrywa te¿ trwale siwki. Wtedy siwki od tych jeszcze wybarwionych ró¿ni± siê mo¿e o ton, bardzo naturalnie to wygl±da i nie sp³ukuje siê prawie wcale, a moja mama to z tych co "szampon byle jaki, pierwszy z brzegu" a odzywkê to ja jej na si³ê wciskam do u¿ywania, bo by nic nie robi³a.

Masz fotki koloru jeszcze raz:
Za³±cznik 5813392 Za³±cznik 5813393

To fotki ¶wie¿o po farbowaniu, chyba 2 czy 3 dni po jak dobrze pamiêtam. Wydaje siê, ¿e odrost ciemny, ale to ¶wiat³o tak pada.
Grzywka i "baczki" to same siwki, wiêc widaæ jak farba je kryje.
Kupujê matuli oxy 9% do tej farby.

£adnie wysz³o Mi to wygl±da na tak± z³otawo-be¿ow± 10, mo¿e co¶ miêdzy 10 a 11. A odrost wydaje siê lekko z³otawy, ale rudo¶ci ja na moim lapku nie widzê nic a nic, wiêc chyba spoko?
A faktycznie wkleja³a¶ ju¿ kiedy¶, tylko ju¿ nie pamiêta³am któr± farbê poleca³a¶, kojarzy³am tylko Inebryê i j± ju¿ wypróbowa³y¶my w³a¶nie. Rozejrzê siê za tym Matrixem Masz jakiego¶ sprawdzonego sprzedawcê na all który ma te farby?
Mój kolor ma s³oñcu to co¶ ko³o 10 chyba, a jak jest ciemniej w pomieszczeniu to bli¿ej 9, chocia¿ ju¿ sama nie wiem
Masz racjê sam odrost ten 1cm jest z³otawy, a dalej taki szary, podobnie jak po Garnierze a mo¿e i lepiej. Zobaczymy jak siê bêdzie wymywa³.
Cytat:
Napisane przez Beata. Poka¿ wiadomo¶æ
Morgan ale Ci wlosy urosly

ja juz robilam inebraya i bylam zadowlona
Malo ktora farba wyplukiwala mi sie tak z wlosow jak ta Fanola.
zazwyczaj nie zdaza sie bo farbuje co 2 tygodnie, a ta jest wyjatkowo nietrwala. Takie do siwych tez juz mialam
Uros³y ale koñcówki siê prosz± o podciêcie ju¿ niestety chocia¿ i tak uwa¿am ¿e jak na blond to s± w niez³ej kondycji...
To trzymaj siê tej farby która Ci siê sprawdzi³a wiem ¿e to trudne bo zawsze kusi ¿eby co¶ pokombinowaæ
Stary 2014-10-12, 20:00   #1497
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Rozejrzê siê za tym Matrixem Masz jakiego¶ sprawdzonego sprzedawcê na all który ma te farby?
Ja zawsze kupujê albo u Powerlooka albo u eFryzjera.

Stary 2014-10-13, 08:51   #1498
Weronisia
Zakorzenienie

Morgan ja siê ci±gle nie mogê nadziwiæ, ze masz tak jasne w³osy. Rzeczywi¶cie sporo ci uros³y.
Kolor bym okre¶li³a jako piaskowy, albo be¿owo-z³oty.
A skoro Paleta zrobi³a praktycznie to samo co Garnier, to zdaje siê, ¿e nie ma co siê spodziewaæ mocniejszych efektów na farbach. U mnie nawet nie ma Palety, bo pewnie tez bym spróbowa³a
Nie nie... ju¿ nie bêdê rozja¶niaæ no chyba ¿e z czasem znowu siê stan± ciemniejsze

Beata wspó³czujê problemów w³osowych. To jest dla mnie kolejny dowód na to, ¿e trzeba siê trzymac farb, z których siê jest zadowolonym i nie szukaæ nic lepszego
Dlatego ja zostajê wierna Welli i eksperymentuje tylko pomiêdzy CT i Kolestonem.

Moje w³osy ciut ucierpia³y po tych rozja¶nianiach, ale nie chcê podcinaæ, bo nie chcê na razie krótszych. Zniszczenia widaæ do¶æ wysoko. Sam dó³ juz jest podciêty. Poza tym u mnie by trzeba by³o sporo wycieniowaæ, a tego siê bardzo bojê.
Mówi³am, ¿e zapuszczam tylko ze wzglêdu na wakacje, zeby móc je spinaæ i po powrocie od razu obetnê, ale teraz gdy ju¿ s± d³ugie, to mi szkoda wiêc póki mi siê znowu nie znudz±, to bêd± sobie d³ugie

Kolorkiem nadal siê zachwycam i w³a¶ciwie nie ma dnia, ¿ebym nie zastanawia³a siê nad kolorem jakiego powinnam u¿yæ, ¿eby tego nie spartoliæ

Wymy¶li³am, ¿e moje blond odrosty muszê robiæ czym¶ ciemnym, czyli poziom 6 z domieszk± mixtona który przyciemnia, albo nawet poziom 5. Nic innego nie przyciemnia mojego blondu.
Natomiast resztê w³osów chcê od¶wie¿yæ poziomem 8 albo 7.
Chcê celowac w odcieñ Welli /71 lub /73 lub /03 lub /07 .
Wymysli³am wiêc, ¿e najpierw zrobiê odrosty np. 6/71 - bo t± farbê ju¿ mam. A potem np. na drugi dzieñ na ca³o¶æ na³o¿ê CT 7/71.
Co o tym my¶licie?
Stary 2014-10-13, 16:01   #1499
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Cytat:
Wymy¶li³am, ¿e moje blond odrosty muszê robiæ czym¶ ciemnym, czyli poziom 6 z domieszk± mixtona który przyciemnia, albo nawet poziom 5. Nic innego nie przyciemnia mojego blondu.
Natomiast resztê w³osów chcê od¶wie¿yæ poziomem 8 albo 7.
Chcê celowac w odcieñ Welli /71 lub /73 lub /03 lub /07 .
Wymysli³am wiêc, ¿e najpierw zrobiê odrosty np. 6/71 - bo t± farbê ju¿ mam. A potem np. na drugi dzieñ na ca³o¶æ na³o¿ê CT 7/71.
Co o tym my¶licie?
Ojoj Co¶ bym Ci doradzi³a, ale jeste¶ 10x bardziej zaawansowana ode mnie w zabawach w³osowych Well± Poziom 8 mo¿e byæ zbyt jasny (?) Ale 6/71 na odrost + CT 7/71 na ca³o¶æ brzmi dobrze

Morgan, ³adne masz w³osy i wygl±daj± bardzo zdrowo
Stary 2014-10-13, 16:05   #1500
Weronisia
Zakorzenienie

Ju¿ zamówi³am 6/71 i 7/71 Koleston i CT
Za tydzieñ farbowanie.

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2022-11-20 00:40:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.