Panny Młode 2015 cz. 17 :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 17:25   #1471
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 17 :)

Dziewczyny mam prośbę o pomoc. Jako, że chcemy aby kamerzysta nagrywał dopiero od kościoła, nie wiem za bardzo jak to rozwiązać.
Zawsze te filmy ślubne zaczynają się od błogosławieństwa, potem wyjście itd, a u Nas będzie tak jakby się film od środka zaczynał, no i chce uniknąć tego efektu.
Jak to zrobić??
Co wrzucić przed ten kościół? Czy jaki ogólny 2minutowy skrót wesela i potem już jak podjeżdżamy do kościoła? Czy nie wiem Nasze fotki?
Kurde nie mam pomysłu.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:33   #1472
sQuaara
Zakorzenienie

ale teraz te filmy sa TAKIE rozne.. od wszystkiego sie zaczynaja
a jak zrobia super film ze np z ciemnego przy fanfarach film zaczyna sie od otworzenia drzwi kosciola w ktorych stoisz Ty /Wy (jezeli chcecie wejsc razem) to nikt nie zauważy ze od srodka

a zawsze mozna dac nagranie z sesji np? jak jestescie w casualowych strojach i moze nagrac pare ujec tylko z pierscionkiem zareczynowym jakies zblizenia na Was..na Twoje dłonie... ☠☠☠☠☠☠☠y.. zlaezy ile film ma trwać i ile chcesz tego początku
ale jak dla mnie tereaz filmy sa w kolejnosci roznorodnej a tez jak dasz wielkie wejscie do kosciola to nikt nie zauważy ze brakuje poczatku
Stary 2014-04-08, 17:37   #1473
czerwonapanienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę o pomoc. Jako, że chcemy aby kamerzysta nagrywał dopiero od kościoła, nie wiem za bardzo jak to rozwiązać.
Zawsze te filmy ślubne zaczynają się od błogosławieństwa, potem wyjście itd, a u Nas będzie tak jakby się film od środka zaczynał, no i chce uniknąć tego efektu.
Jak to zrobić??
Co wrzucić przed ten kościół? Czy jaki ogólny 2minutowy skrót wesela i potem już jak podjeżdżamy do kościoła? Czy nie wiem Nasze fotki?
Kurde nie mam pomysłu.
Ja też robię filmik dopiero od Kościóła. Choć u mnie film to chyba za dużo powiedziane chcemy nagranie 30-40min od kościoła tak do 22 rozpoczniemy chyba krótkim wywiadem, a zakończymy puszczeniem przez nas lampionów

Marzę o takim wstępie https://www.youtube.com/watch?v=0NpLvUmg2x0
Stary 2014-04-08, 17:37   #1474
Atomoowka
Wtajemniczenie

Nasz film będzie ogólnie krótki, max 90 minut. Wszystko będzie skrótowo, tj i z kościoła tylko będzie jak idziemy do ołtarza, przysięga, jak wychodzimy. Życzenia albo wcale albo tylko chwilka, i potem już zabawa weselna w skrócie. Serio pustkę mam w głowie.
Nie chce nic ustawianego bo to sztucznie z reguły wychodzi.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:41   #1475
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czerwonapanienka Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych wyjazdów. My w tym roku odpuszczamy wyjazd wakacyjny jedynie nad morze skoczymy z 2-3 razy bo mamy blisko.
Chcemy trochę odłożyć i pojechać w podróż poślubną do Egiptu by spłodzić potomka
hehe dobry plan

Ten ślub z motywem Harryego Pottera cudny aktualnie czytam po raz kilkunasty wszystkie części, od dziecka jestem potteromaniaczką
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:46   #1476
Majelka
Wtajemniczenie

jestem padnięta po pracy ale im bliżej mi do skończenia studiów i szukania czegoś na stałe tym bardziej się utwierdzam że tę obecną kocham i uwielbiam

widze dzisiaj temat wyjazdów mój ulubiony
paryża zazdroszczę bardzo nasze niespełnione marzenie, które przekładamy z roku na rok, mieliśmy lecieć w tym roku w styczniu ale TŻ miał problemy z urlopem i do końca nie wiedzieliśmy więc ogólnie stanęło na Berlinie, który w sumie też mnie zauroczył

A góry równiez uwielbiam szczególnie Bieszczady Co do Kasprowego to w tamtym roku weszliśmy i zeszliśmy sami bez korzystania z kolejki i ja z tych co zdecydownie wolą wchodzić bo zchodzenie jest dla mnie mega męczące
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:49   #1477
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Nasz film będzie ogólnie krótki, max 90 minut. Wszystko będzie skrótowo, tj i z kościoła tylko będzie jak idziemy do ołtarza, przysięga, jak wychodzimy. Życzenia albo wcale albo tylko chwilka, i potem już zabawa weselna w skrócie. Serio pustkę mam w głowie.
Nie chce nic ustawianego bo to sztucznie z reguły wychodzi.
Najgorsze jest właśnie jak w filmie jest caaała msza i życzenia. Życzeń bym nie chciała wcale, tylko takie jak goscie je mówią do kamery (wywiad z gośćmi czy coś takiego, była o tym mowa w poprzedniej części wątku).
Mi na filmie zależy głównie ze względu na przysięgę oraz zabawę weselną. Fajnie będzie pooglądać jak inni się bawili, bo wiadomo, ze wiele rzeczy pewnie mi umknie w trakcie tańców
Stary 2014-04-08, 17:49   #1478
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość
hehe dobry plan

Ten ślub z motywem Harryego Pottera cudny aktualnie czytam po raz kilkunasty wszystkie części, od dziecka jestem potteromaniaczką:D
jakbym o sobie czytała już nawet nie licze ile razy to wszystko przeczytałam ale ja ogólnie pochłaniam książki i już mi się w mieszkaniu nie mieszczą aż TŻ musiał dodatkowe pólki na ścianach wiercić chociaż teraz przez magisterke powstrzymuję się i nic nie czytam
Stary 2014-04-08, 17:54   #1479
wiosenka84
Zadomowienie

Hej, widzę że temat podróży się pojawił
Jak się uda to na tydzień pojedziemy na urlop w góry, bo ostatnio było morze Chyba że tż będzie pracował z taką intensywnością jak od trzech miesięcy to raczej nigdzie.
Ja również podróż poślubną chciałabym do Egiptu (takie marzenie z dzieciństwa ) ale zobaczymy jak się ułoży.
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:56   #1480
czerwonapanienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Jak się uda to na tydzień pojedziemy na urlop w góry, bo ostatnio było morze Chyba że tż będzie pracował z taką intensywnością jak od trzech miesięcy to raczej nigdzie.
Ja również podróż poślubną chciałabym do Egiptu (takie marzenie z dzieciństwa ) ale zobaczymy jak się ułoży.
My zrezygnowaliśmy z wakacji w tamtym roku (TŻ połamał się na motocrossie więc nie było wielkiego żalu, że nie wyjedziemy) i w tym roku również rezygnujemy i na ten koszt będzie Egipt
Stary 2014-04-08, 17:57   #1481
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
oj Egiptu nie polecam jeśli masz slaby żołądek. ja jeszcze miesiąc po powrocie się męczyłam z bólem żołądka mimo że zgodnie z zaleceniami rezydentki dzień zaczynaliśmy od kieliszka wódki i tak też kończyliśmy (i to nie zawsze jednym)
Stary 2014-04-08, 18:01   #1482
czerwonapanienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
oj Egiptu nie polecam jeśli masz slaby żołądek. ja jeszcze miesiąc po powrocie się męczyłam z bólem żołądka mimo że zgodnie z zaleceniami rezydentki dzień zaczynaliśmy od kieliszka wódki i tak też kończyliśmy (i to nie zawsze jednym)
A ja prawie nie piłam alkoholu i z TŻ nie mieliśmy żadnych rewolucji. Dobrze jest na wyjazd zaopatrzyć się w tabletki osłonowe (zwykłe jak przy antybiotyku) i to osłania żołądek
Stary 2014-04-08, 18:03   #1483
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:

Tam jest coś z wodą nie tak? czy o co chodzi? Bo gdzieś kiedyś coś słyszałam, ale nie pamiętam

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:05   #1484
existence
Zakorzenienie

Cytat:
a łykaliście jakieś flory bakteryjne przed wyjazdem? Bo w Tunezji jest ponoć tak samo albo bardzo podobnie ale nasz nadworny farmaceuta mój kuzyn kazał nam łykać tydzień przed wyjazdem i nic nam nie było, uf a nawet piłam driny z lodem a oni go robią z tej ich wody ale tylko kilka bo potem już wolałam jednak pić bez lodu no i zęby płukaliśmy wodą mineralną
Stary 2014-04-08, 18:05   #1485
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
My zrezygnowaliśmy z wakacji w tamtym roku (TŻ połamał się na motocrossie więc nie było wielkiego żalu, że nie wyjedziemy) i w tym roku również rezygnujemy i na ten koszt będzie Egipt
Na ile dni się wybieracie, jak wyglądają cenowo wycieczki do Egiptu? Będziecie zwiedzać czy odpoczywać? My stwierdziliśmy, że w podróży poślubnej będziemy tylko odpoczywać

Cytat:
Słyszałam o "zemście Faraona"

A ja dzisiaj zapisałam się na makijaż na piątek do Douglasa (wygrałam w konkursie) I tak sobie myślę, że poproszę o ślubny i zobaczę czy warto tam się na takowy zdecydować. Macie może jakieś inspiracje makijażu ślubnego? Ja jeszcze o tym nie myślałam, ale makijaż mam do wykorzystania do końca miesiąca więc nie mogę dłużej czekać.
Stary 2014-04-08, 18:06   #1486
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Tam jest coś z wodą nie tak? czy o co chodzi? Bo gdzieś kiedyś coś słyszałam, ale nie pamiętam
dla nich ta woda jest okej ale mają z nią kontakt od zawsze a dla nas ona jest właśnie taka nie do końca wskazana
Stary 2014-04-08, 18:09   #1487
czerwonapanienka
Zadomowienie

Cytat:
Na ile dni się wybieracie, jak wyglądają cenowo wycieczki do Egiptu? Będziecie zwiedzać czy odpoczywać? My stwierdziliśmy, że w podróży poślubnej będziemy tylko odpoczywać

Byliśmy w 2012r. na 8 dni i zapłaciliśmy 5200zł ale byliśmy z TUI i all inclusive. Z atrakcji to byliśmy tylko na nurkowaniu, bo TŻ się uparł, a ja prawie tam umarłam
Jeśli opcja odpoczywania to 8dni starczy jeśli zwiedzania to polecam 14dni, ale my planujemy odpoczywanie choć TŻ coś wspomina o nurkowaniu lub quadach.

A zemsta faraona? Bierzesz osłonki i nic Ci nie będzie
Stary 2014-04-08, 18:13   #1488
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:

A ja dzisiaj zapisałam się na makijaż na piątek do Douglasa (wygrałam w konkursie) I tak sobie myślę, że poproszę o ślubny i zobaczę czy warto tam się na takowy zdecydować. Macie może jakieś inspiracje makijażu ślubnego? Ja jeszcze o tym nie myślałam, ale makijaż mam do wykorzystania do końca miesiąca więc nie mogę dłużej czekać.
Tylko uważaj czym Cię będą malować często w drogeriach maluje się testerami ( tak, tymi w które wszyscy pchają paluszki wybierając produkt) i jednym zestawem pędzli (o ile mają mało klientek to spoko, ale wyobraźcie sobie takim jednym zestawem malować mnóstwo osób i czasem nie ma nawet czasu na spryskanie sprayem antybakteryjnym).
Nie zawsze jest to tak robione, ale z reguły w Douglasie i Sephorze właśnie tak jest. No i często zatrudnia się osoby, które są nastawiane na handel a nie wizaż. Zdarzają się osoby z pasją, znające się na wykonywaniu makijażu w praktyce, ale znam mnóstwo osób z tych prerfumerii i większość uczy się makijażu już na klientkach.
Z resztą nie dziwię się, bo byłam na rozmowie i w Douglasie i w Sephorze i stawki są naprawdę bardzo przeciętne. Na dodatek praca także w weekendy, więc raczej wizażyście, który maluje na śluby się nie opłaca, bo więcej zarobi wykonując tylko te ślubniaki indywidualnym klientkom.
Daj znać jak było, bo jak za free to nic nie tracisz a może uda Ci się trafić na profesjonalną osobę
Stary 2014-04-08, 18:15   #1489
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
no zupelnie inna flora bakteryjna, także wody tam lepiej nie tykać

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
a łykaliście jakieś flory bakteryjne przed wyjazdem? Bo w Tunezji jest ponoć tak samo albo bardzo podobnie ale nasz nadworny farmaceuta mój kuzyn kazał nam łykać tydzień przed wyjazdem i nic nam nie było, uf a nawet piłam driny z lodem a oni go robią z tej ich wody ale tylko kilka bo potem już wolałam jednak pić bez lodu no i zęby płukaliśmy wodą mineralną
jasne że przed łykaliśmy ale byliśmy tam 2 tygodnie w tym na kilku wycieczkach z różnym jedzeniem ale może dzięki tej florze skończyło się tylko na miesięcznym bólu żołądka a nie na prawdziwej "zemście" ale lodu bym tam nie tknęła

Cytat:

ja dzięki Bogu tej prawdziwej "zemsty" nie zaznałam tylko straszny ból. który utzrymywał się przez miesiąc ale moja koleżanka już tak i przez jeden tydzień wakacji schudła 6 kg

Co do odpoczywania to wiem że nie do mnie pytanie ale mimo wszystko polecam zobaczyć chociaż piramidy (ewentualnie luxor) inne atrakcje typu pokazy tańca, wioska beduinów i jakieś lokalne zoo lepiej sobie odpuścić bo to nic ciekawego ale jeszcze fajne są kłady po pustyni przy zachodzie slońca mi np. nudzi się leżenie na plaży przez 2 tygodnie mimo że zawsze zarzekam się że leżak, drinki w all inclusive i nic więcej nie potrzebuję
Stary 2014-04-08, 18:15   #1490
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy w 2012r. na 8 dni i zapłaciliśmy 5200zł ale byliśmy z TUI i all inclusive. Z atrakcji to byliśmy tylko na nurkowaniu, bo TŻ się uparł, a ja prawie tam umarłam
Jeśli opcja odpoczywania to 8dni starczy jeśli zwiedzania to polecam 14dni, ale my planujemy odpoczywanie choć TŻ coś wspomina o nurkowaniu lub quadach.

Oj to cena wysoka, ja będę szukała czegoś tańszego.
Stary 2014-04-08, 18:16   #1491
existence
Zakorzenienie

my mieliśmy już kupione ferie zimowe jakoś w tym czasie co były te zamieszki w Egipcie. Mieliśmy lecieć do Marsa Alam do hotelu gdzie była nowa rafa koralowa praktycznie jeszcze w ogóle nie odwiedzana przez turystów...i MSZ wydał zalecenie żeby tam nie podróżować. No i polecieliśmy do dupy na raki ale byłam wściekła ale w sumie może i dobrze bo gdybyśmy polecieli i tak siedzielibyśmy w hotelu cały tydzień a ja sobie nie wyobrażam być w Egipcie i nie pojechać na wycieczkę do Kairu a tam wtedy to kategorycznie byśmy się nie udali
Stary 2014-04-08, 18:18   #1492
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość
Tylko uważaj czym Cię będą malować często w drogeriach maluje się testerami ( tak, tymi w które wszyscy pchają paluszki wybierając produkt) i jednym zestawem pędzli (o ile mają mało klientek to spoko, ale wyobraźcie sobie takim jednym zestawem malować mnóstwo osób i czasem nie ma nawet czasu na spryskanie sprayem antybakteryjnym).
Nie zawsze jest to tak robione, ale z reguły w Douglasie i Sephorze właśnie tak jest. No i często zatrudnia się osoby, które są nastawiane na handel a nie wizaż. Zdarzają się osoby z pasją, znające się na wykonywaniu makijażu w praktyce, ale znam mnóstwo osób z tych prerfumerii i większość uczy się makijażu już na klientkach.
Z resztą nie dziwię się, bo byłam na rozmowie i w Douglasie i w Sephorze i stawki są naprawdę bardzo przeciętne. Na dodatek praca także w weekendy, więc raczej wizażyście, który maluje na śluby się nie opłaca, bo więcej zarobi wykonując tylko te ślubniaki indywidualnym klientkom.
Daj znać jak było, bo jak za free to nic nie tracisz a może uda Ci się trafić na profesjonalną osobę
Dzięki za informacje, zwrócę uwagę i dam znać jak było
Stary 2014-04-08, 18:19   #1493
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:

oo nurkowanie też jest super chociaz ja sie mega boję i kończyło się u mnie zawsze na snoreklingu ale mój TŻ ma patent nurka i od dziecka jeździł tam z rodzicami nurkować na rafach i zawsze mi mówi że nie wiem co tracę no ale mój strach jest silniejszy
Stary 2014-04-08, 18:21   #1494
czerwonapanienka
Zadomowienie

Cytat:
Oj to cena wysoka, ja będę szukała czegoś tańszego.
No wysoka ale ja wtedy wygrałam bon na 4tys więc dopłaciliśmy tylko 1200zł i mieliśmy wakacje w Egipcie i wtedy nie patrzeliśmy na nic i braliśmy hotel 5*
Stary 2014-04-08, 18:21   #1495
Na biurku Oli
Zakorzenienie

eee tam, ja jestem tego zdania, ze ta zemsta Faraona bierze się z tego, że ci ludzie na tych wakacjach nie jedzą, tylko żrą ;P w opcji all nakładało się wszystko, tzn. ktoś jadł np. na jednym talerzu ziemniaki, frytki, ryz i makaron, bo chciał koniecznie spróbować wszystkiego. Później się dziwić, że ludzie srakę mają
My byliśmy ze 3 lata temu i płaciliśmy 3200 za dwie osoby na 8 dni. Jeden dzień odpoczywaliśmy, jeden dzień zwiedzaliśmy... mi to odpowiadało, TŻ wolałby wiecej poleżeć na plaży, ale generalnie wszystko się da Egipt był takim moim małym marzeniem, wiedząc, że pewnie tam szybko tam nie wrócimy chciałam zaliczyć najwięcej jak mogłam i mi tam podobało się bardzo Wycieczki wykupowałam u takiej Polki na miejscu, poza Luxorem, który doradziła nam sama wziąć od rezydenta.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:24   #1496
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
my mieliśmy już kupione ferie zimowe jakoś w tym czasie co były te zamieszki w Egipcie. Mieliśmy lecieć do Marsa Alam do hotelu gdzie była nowa rafa koralowa praktycznie jeszcze w ogóle nie odwiedzana przez turystów...i MSZ wydał zalecenie żeby tam nie podróżować. No i polecieliśmy do dupy na raki ale byłam wściekła ale w sumie może i dobrze bo gdybyśmy polecieli i tak siedzielibyśmy w hotelu cały tydzień a ja sobie nie wyobrażam być w Egipcie i nie pojechać na wycieczkę do Kairu a tam wtedy to kategorycznie byśmy się nie udali
no dla mnie by tez trochę bez sensu by było jechać za tyle kasy i przesiedzieć w hotelu więc nie dziwię się że się nie zdecydowaliście. My byliśmy jakies 3 lata temu i bylo w miarę spokojnie

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

my te 3 lata temu za 14 dni w lipcu płaciliśmy razem 6000 all in w 5* ale to bylo tez takie trochę last minute

Edytowane przez Majelka
Czas edycji: 2014-04-08 o 18:33
Stary 2014-04-08, 18:39   #1497
aga99792
Zakorzenienie

a my na takich wczasach nie byliśmy jeszcze chcieliśmy w tym roku pojechać ale wesele pierwsze.
za to moi rodzice byli 2 lata temu 2 tygodnie all in w Turcji.. podobało im się ale mama nie chce wiecej na takie wczasy jechać bo przytyła 10 kg
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:59   #1498
starry_eyes
Wtajemniczenie

Wy tu tak mówicie o słonecznym Egipcie a tu za oknem deszcz ;<

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:05   #1499
sQuaara
Zakorzenienie

dobra dziewczynki... pol dnia na targach pracybyłam łowiąc studentów do mojej korpo, wiec musze teraz siadac do kompa i pracowac.... excel excel exceeeeellll

i winko <3 mniamniamniammniam,,,
Stary 2014-04-08, 19:08   #1500
czerwonapanienka
Zadomowienie

Cytat:
Wy tu tak mówicie o słonecznym Egipcie a tu za oknem deszcz ;<
U mnie niedawno przeszła burza!

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości