|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
w każdym dziecięcym sklepie, część dziewczęca jest tak różowa, że aż kiczowata postanowiliśmy, że małej w różowe ubranka ubierać nie będziemy (a na pewno nie od stóp do głów ) i poki mamy wpływ na to co ma na sobie to to wykorzystamy hehe. wiadomo, ze jak pojdzie do przedszkola to będzie chciała jak koleżanki swiecace i "modne".nie ukrywam, ze wyszukiwanie nie-rozowych ubranek wcale nie jest latwym zadaniem...pamiętam, ze z zimowym kombinezonem miałam wielki problem. w końcu trafiłam na piękny dziewczeczy brązowy z gapa i drugi czerwony wozek tez wybraliśmy turkusowy tak żeby lamac stereotypy, ze to kolor tylko dla chłopca.i powiem Ci, ze ubaw mamy do dzisiaj - nawet jak Nela ma na glowie wielka kokarde i sukienke to ludzie potrafią zapytać o plec baaardzo często słyszymy "zobacz jaki ladny chłopczyk", bo ma jeansy, biale body i np. czarny sweterek ostatnio paradowala po Szczyrku w góralskiej czapce i tez co drugi przechodzień mowil o niej per chlopiec aaa i dodam na koniec, ze spora czesc Nelusiowej garderoby to sukienki - tyle, ze nie sa rozowe. obecnie coraz częściej skusze się na cos brudno-rozowego, pastelowego ale nadal jednak wole kolory przez większość uznawane za smutne i szare hehe.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-06-28 o 23:39 |
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
edit
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-06-28 o 23:40 |
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. skąd miś z ostatniego zdjęcia? |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pisałam bo miałam ostatnio nerwówkę, co się okazało słusznie, bo szyjka się zaczeła skracać i założono mi krążek, bardzo się bałam ale dziś jest juz lepiej, tak myślę by tylko do 7 miesiąca dotrzymać, to już może w razie co będzie szansa. Nie wyobrażam sobie gdyby mojej córuni miało by się coś stać, ostatnie dni były dla mnie koszmarem. Mąż mówi że ma teraz dwie kobitki miałam też 3D i Ali zdrówko dopisuje, wszystko z nią dobrze, ale zdjęcia porządnego buziuni nie dała sobie zrobić, mimo wszelkich starań lekarza. Zmieniłam też lekarza i szpital. Mam nadzieję, że więcej niespodzienek nie będzie.
Edytowane przez Mixi89 Czas edycji: 2014-06-28 o 10:30 |
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
tvn kup misia, chyba edycja 2010
"pik plik" http://www.rossnet.pl/Artykul/Kup-Misia-2010,193051 tylko go rozebralysmy nosi lepsze ciuchy hehe.dziekuje |
|
|
|
#1477 | |
|
Zadomowienie
|
Diabli - słodkiego masz Maluszka
Przyznam szczerze, że w niektórych ubrankach można pomyśleć, że to chłopczyk ale przecież takie maluchy najłatwiej rozróżnić przez ubranka właśnie Widzę, że często zakładasz córce opaski - strasznie mi się podobają ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Mixi - piąteczka! Witam w gronie "zaobrączkowanych" chociaż wolałabym, żebyśmy nie musiały być w tym zacnym gronie ![]() Bardzo Ci się skraca szyjka? No i czy kazali Ci leżeć, czy tylko się oszczędzać?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Mixi gratki
. I dziewczynka super Nie stresuj sie bedzie ok. Mojra Ci bedzie towarzyszyc Diabli cudna niunia i ciuszki.
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsza jest wygoda opaski bardzo lubie, choć coraz trudniej żeby ich nie zdejmowala - przy tak krótkich włosach to fajny akcent :P ale pytania "a dlaczego nie ma czapeczki" i tak się pojawiają hehe
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kazał mi leżeć przez 3 dni, a później zacząć w miarę normalnie funkcjonować, nie pracować, nie dźwigać, oszczędzać się ale chodzić. A Ty jak to wszystko u Cb wygląda?? Ja to ogólnie przypadkiem to wykryłam, bo byłam na 3D i na początku wizyty mu mówiłam, że mnie brzuch boli, no i zrobił usg i miała się już wizyta skończyć, a ja mu jeszcze się pytam, co mysli o moich bólach, no to mnie zbadał i w ten sposób wyszło, że szyjka się skraca. A wizytę u starego lekarza mama za 2 tyg, mówił, że to stanowczo za długo, tamten lekarz nie zakłada krążków, więc się od razu przeniosłam. |
|
|
|
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Diabli - słodką masz córę. Przez tą góralską czapę większość z góry myślała, że chłopiec i ja pewnie też bym tak pomyślała, na pierwszy rzut oka Co do różu i błękitu. Nie patrzę zbytnio jak kupuję ubranka na kolory, ale ostatnio wkładałam kolejne kupione do kartonu i zwróciłam uwagę, że 80% niebieska. No trudno, nie wszystko na szczęście. Jakieś kremowe są i inne. Mąż lubi zielone bardzo, więc pościel czy coś będziemy patrzeć za zielonym Tylko takim ładnym zielonym.A dla dziewczynek przeważa róż, ale pastele są inne też i czerwone piękne. Połączenie czerwonego i brązowego/kawowego to ładne Ale jakbyśmy mieli dziewczynkę to pewnie i tak większość różowa, ja tam lubię różowy kolor, tylko wolę właśnie pastelowy, a nie róż taki wyrazisty - chociaż bywają też ładne ubranka.
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mixi89 Gratuluje córeczki Alicja mój typ na imię dla dziewczynki
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście krążek mam już od niecałych 2 tygodni ![]() Mnie lekarka na IP powiedziała, że mam reżim łóżkowy i mogę wstawać tylko do WC i że założenie krążka raczej nie sprawi, że będę mogła się więcej ruszać... Moja lekarka niby pozwoliła mi na minimalny ruch (zrobienie sobie jedzenia, krótkie wyjście do spożywczego), ale raczej mam leżeć... Więc leżę... Za tydzień mam kolejną wizytę, to zobaczymy, czy to pomaga...
|
|
#1484 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny współczuję Wam z tymi krążkami. Całe szczęście, że w ogóle lekarze się zorientowali. Oszczędzajcie się dużo.
Mixi, gratulacje dziewczynki, trochę wyrównamy statystyki ![]() U mnie remontu ciąg dalszy Byle do przodu. W poniedziałek w końcu wkracza do akcji płytkarz.Jeśli chodzi o kolory to przyznaję, że ciężko kupić dla dziewczynki coś co nie ma koloru różowego, trochę mnie to wkurza. Ale jak widzę jakieś ubranko, ładne i dobre jakościowo to już kupuję, bez względu na kolor. Mimo wszystko błękitów mam też sporo. Część ubranek kupowałam już zanim poznałam płeć, więc mam sporo neutralnych
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
Mixi89 gratulacje za córeczkę
Współczuje Wam zakrążkowanym, oby było cora z lepiej, trzymam kciukasy ![]() diabli śliczna córcia, faktycznie nie ograniczacie się z garderobą, fajnie, chociaż rzeczywiście na niektórych zdjęciach jakbym nie wiedziała, to bym pomyślała, że chłopczyk ![]() Ja mam labę, mąż sprząta, a ja sobie siedzę przed TV z kawką Może mi się go uda namówić na upieczenie muffinów na wieczór Po raz pierwszy od pół roku ma wolniejszy tydzień w pracy i jak widać więcej chęci i energii do działania.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
Diabli - śliczna córeczka
Mixi - gratuluję zdrowej dziewczynki A z krążkiem to najważniejsze, że na czas reakcja ![]() Kasiamagda - daj znać dziś czy u Ciebie się Maleństwo zdecydowało ujawnić no i przede wszystkim czy wszystko ok trzymam kciuki! ![]() Daszna - szybkiego powrotu do zdrowia! Katrina - udanej zabawy Mnie czeka wesele przyjaciół pod koniec sierpnia. Jesteśmy umówieni, że nie musimy potwierdzać czy będziemy wcześniej niż na ostatnią chwilę, więc jak będę się dobrze czuła to jedziemy (zapewnione są też noclegi w hotelu obok, więc jak będę zmęczona zawsze będę mogła sobie odpocząć na uboczu ).Z kolorami to też wolałabym ograniczyć róż dla dziewczynki. Nie żeby całkiem unikać, ale nie jest to mój ulubiony kolor i wolałabym większą różnorodność Ale zobaczymy co dostanę, bo na start dużą część ubranek dostanę od koleżanek po ich dzieciach.
|
#1487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za Alicję Najważniejsze że zdrowiutka jest. Nerwówek mniej życzę
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#1488 | ||
|
Zadomowienie
|
diabli bardzo ładna Twoja córcia
![]() Cytat:
![]() Współczuje przeżyć. Dobrze, że lekarz zauważył. Trzymam kciuki, żeby teraz już było dobrze. Cytat:
Ciekawe, czy przy synku też tak będą marudzić, że za zimno go ubieram.Właśnie wstawiłam ciasto do piekarnika. Zauważyłam, że jak włączam mikser, to się młody zaczyna ruszać. Wczoraj piekłam biszkopt i też reagował na mikser
|
||
|
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
Diabli śliczna córeczka
Maxi gratulacje dziewczynki się przydadzą Oszczędzaj się Ja na razie mam w rzeczach kupionych dla Małego tylko jedne niebieskie bodziaki reszta raczej w beże i brązy wchodzi.. ale podobno mamy dostać coś po chłopcach z rodziny od strony TŻ-ta więc pewnie jeszcze napłynie ful niebieskich ubranek Troszkę poczytałam więcej o tej Toxoplazmozie i troszkę mniej się stresuje mam nadzieję że będzie wszystko dobrze Byle do poniedziałku
|
#1490 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Mamusie
niestety mi się nic nie poprawia wiec jak nie przejdzie do poniedziałku to zostaje lekarz.. zaraz was ponadrabiam tylko poogarniam mieszkanie
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: buziaki dla Ali!Dziewczyny ja na szybko z telefonu dziele się z Wami radosna nowina!!! BĘDZIEMY MIELI SYNUSIA
|
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
czesc
djabli , bardzo ladnie Twoja córca ubrana ja tez nie jestem za chlopcem calym na nibiesko, czy dziewczynka cala na rozowo![]() ale ja mam dziewczyny przygody w tej ciazy, dzis rano 6-30 dzwoni budzik na oknie , nie jak zwykle kolo lozka, wstaje szybko z lozka i bach na ziemie ,noga w udzie mi tak zdretwiala, ze nie dalam rady isc, az siusiu popuscilam, myslalam , ze mi wody odchodza, ale to chyba siku,siedze na podlodze taka zaspana, a TZ sie zerwal i niezle wystraszyl. a jeszcze Wam powiem jakie jaja z tym moim wozkiem co go za 120 zl kupilam, a TZ po niego pojechal 130 km , bo panu sie nie chcialo wsylac.. dzwoni ten facet od wczoraj i błaga, zebymy mu wozek oddali, jego zona wydzwania, ze ona komus obiecala-no niepowazni ludzie... a co do zakupkow to mialam nic nie kupowac ,ale te spiochy bardzo mi sie podobaja, jak bede w galerii to zajrze do sklepu stacjonarnego i jak beda te kolory to na pewno zakupie http://www.kappahl.pl/article/pizama_228270http://www.kappahl.pl/article/pizama_167726 i jeszcze na suwaczek a nie guziki, to chyba wygodniej dla mamy ![]() pojadlam pysznych pierozku ze znajomej pierogarni i lezakuje w podusi ) a jak Mateuszek wstanie jedziemy do centrum , bo w weekend dni naszego miasta i jedziemy zobaczyc co tam ciekawego sie wyprawia
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJE!!! ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1494 |
|
Rozeznanie
|
Kasiamagda serdeczne gratulacje!
Wynika z tego, że chłopcy rządzą na naszym forum
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
po 2 dawkach antybiotyku juz jest lepiej.
![]() dziewczyny z krazkami - badzcie dzielne!!! ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- diabli: ale masz slodka corcie!
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiamagda gratulacje.
Wieczorkiem uzupelnie na 1 str Tobie i Mixi
|
#1497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1498 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale mam farta!!! Za 5 par spodenek jeansowych białą kurteczkę i jeszcze ma byc jakiś gratis zapłaciałm 49 zł (na allegro) jestem cała w skowronkach!!!! zaraz Wam pokażę
a i jeszcze obejrzałam to i sie rozczuliłam: http://www.popularnie.pl/piekna-kobieta/Cytat:
![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
A oto i moja zdobycz dzisiejsza
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne Gosiu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

marzył mi się kolor przewodni fioletowy
(zgapiłam od szwagierki - ona nie chciała synka ubierać w błękity, tylko w zielenie
)
w każdym dziecięcym sklepie, część dziewczęca jest tak różowa, że aż kiczowata

Alicja mój typ na imię dla dziewczynki

13.12.13
klask i: buziaki dla Ali!