|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Ana - tak, laktator kupuje ręczny z aventa tak w razie w, jakbym musiała wyjść coś załatwić jak tż nie będzie umiał ogarnąć tego wszystkiego po niemiecku
![]() A kosmetyki hipp sa u mnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Blondi Banana, a możesz dokładnie opisać te bóle? mnie od jakiegoś tygodnia bolą pachwiny, promieniuje ból na nogę, pupa mnie boli, czuję ból, jakbym też miała zakwasy, masakra. W poniedziałek idę do gin, wiec chcę jej o tym powiedzieć. Najgorzej, jak wstaję rano z łózka, bo chodzę 10 minut jak kaczka zanim rozchodzę ból. Boli jak siedzę, jak się ruszam, jak leżę i się trochę ruszę. Ani podbrzusze ani brzuch mnie nie boli. Własnie pachwiny, okolice intymne i trochę jedno udo. Ból trochę jakbym coś naciągnęła, jakbym zakwasy miała. Masakra. W pierwszej ciąży tak nie miałam.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-06-26 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Wtajemniczenie
|
Blondi witaj
![]() Super imię ![]() Co do kotów ja swojemu kupiłam obroże zeby kot nie czuł się nieswojo. Dosc droga bo od 50 do 62 złotych ale kot nie był zestresowany i nosi ja przez caly miesiąc. Przy pierwszej przeprowadzce nie miałam tego i Eddi płakał całe noce. Albo do kontaktu feromony. Tylko jeden wklad starcza na 60 m 2 a obroża zawsze przy kocie. Ta obroza nazywa się Vetscription Settel down a do kontaktu Feliway. Oba skuteczne. Ale obroża tańsza. No i gratuluje zdanych egzaminów, no i kciuki za mgr :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiedz koniecznie o tym ginekologowi. Wiem, że czasami ginekolodzy sprawdzają to spojenie łonowe u siebie na usg, ale to musi chyba sprawdzić ortopeda, żeby dobrze ocenić. Tylko nie daj sobie wmówić, że taki jest urok ciąży i każ się skierować na dokładne badania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
Ja kompletnie nie mam zaufania do Nivei po tym, jak tragicznie uczulił mnie ich szampon... Skóra głowy pół roku wracała do zdrowia. Choć przyznaję, że sama czasami stosuję krem i mam wrażenie, że jest dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
A my wcinamy wafle ryżowe i zapijamy sokiem pomarańczowym
![]() Coś mnie na sen bierze, puszczę małej zaraz kołysanki i sama zasnę chyba. Wiecie co, odkryłam coś strasznego. Wykąpałam się, naoliwkowałam, postanowiłam obejrzeć sobie dupkę w lustrze ![]() ![]() ![]()
#1478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i powiem ci ze z reguly to są wlasnie uroki ciazy... ja ginowi mowie o tym co wizyte I tez tak mam po wstaniu,zrobie kilka krokow i przechodzi... Dziewczyny gdzie kupię płatki mydlane??np firmy dzidzius,bo chce kupic do prania ubranek i nigdzie nie moge tego znaleźć
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-06-26 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
małaPaulina, tylko własnie ten ból mi nie przechodzi w ciągu dnia, generalnie przez 90% czasu odczuwam te bóle. Mam tak od jakiegoś tygodnia. A jest to dla mnie uciążliwe, np kąpiac małą syczę z bólu jak kucam przy wannie, w ogóle skłonny, kucanie to masakra u mnie. Brzuch w ogóle mnie nie boli. Przewracanie sie z boku na bok to też makabra, czasem jednej nogi (lewej) nie mogę podnieść jak leżę, bo mnie boli ona u góry, blisko biodra. Czuję się trochę własnie jak po solidnym treningu, gdzie sobie coś naciągnęłam i gdzie mam zakwasy, coś jakby mi przeskoczyło. W 1 ciąży tak nie miałam.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-06-26 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to odżywki uwielbiam Nivei i taki klasyczny krem Nivea Soft - dobry na wszystko, prócz twarzy rzecz jasna ![]() A do dzieci to nie wiem.. Kojarzą mi się z cudownym, uzależniającym zapachem, bo mój siosttrzeniec jak był malusi to siostra tylko Nivea kosmetyki mu kupowała, więc musiały być okej. Ale to było ponad 10 lat temu, gdzie najpopularniejsza była chyba Nivea i Bambino ![]()
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
No 10
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
10 kocyków, nieźle
![]() ![]()
#1483 |
Raczkowanie
|
Jak was czytam to lekka panika mnie ogarnia, że nic nie mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zadomowienie
|
Blondi Banana witamy znowu
![]() Dziewczyny, tak piszecie o tych kosmetykach i mam już mętlik w głowie... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Hej
![]() Ale mam nadrabiania... Trochę juz podczytalam wcześniej i zasnęłam ![]() ![]() malaPaulina-ja tez nie farbowalam nigdy a kilka osób juz mnie pytalo jaka mam farbę na włosach ![]() ![]() ![]() Niestabilna-ładnie sobie poradzili z podłoga ![]() Perełka-prześliczny kącik ![]() ![]() Wczoraj pojechałam z mama do innego miasta zrobić napad na galerie i kupilysmy malutkiej kilka rzeczy w smyku i h&m no a w tym drugim ja rownież skorzystałam i na przecenie z 99zl na 50 kupiłam dwupak koszulek na ramiaczkach do karmienia na dziale "mama" takze bede miała do szpitala i jedna wyszła 25zl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj byłam u koleżanki i jej mała ma półtora roczku zaraz no i miałam nic od niej nie dostać bo jej siostra ma półtora rocznego synka i jakiś czas temu podjęła decyzje o drugim dziecku...zaszła od razu i miała nadzieje na dziewczynkę a w drugim miesiącu ciazy serduszko przestało bić ![]() ![]() ![]() Poza tym...jutro wchodzę w 31 tydzień i mówilyście o rodzeniu w sierpniu...czuje, ze urodzę w sierpniu wlasnie ![]() Jutro tez na 8 mam USG trzeciego trymestru ![]() Dluuugi post ale uwierzcie, ze i tak sie hamowalam w opowieściach ![]() A to nie koniec bo nadrabiam dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Oglądam wózki na allegro i padam, są takie piękne
![]() Ja mam trzy kocyki dla małej i z chęcią kupiłabym jeszcze jakieś, tak mi się podobają ![]()
#1488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() koniecznie powiedz lekarzowi... tylko ze mi lekarz nic nie zaradził ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1489 |
Rozeznanie
|
O mamuńciu
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze chwila i idę spać już tak na noc to może się wyśpię porządnie do jutra ![]()
#1490 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem w trakcie nadrabiania i miałam tylko czytać ale co do Twojego pytania to chciałam Ci powiedzieć, ze chyba bym wzięła cc...bo w De możesz jeśli tylko chcesz prawda? Mój tz po wypadku samochodowym juz dwa razy miał operacje biodra...raz wstawienie endoprotezy i pózniej wymianę...takze wiem, ze to duża operacja...ale z cc bedzie Ci łatwiej bo wiesz, ze czego sie spodziewać...przy sn niestety tego nie wiesz przy tych problemach ktore masz...takze przynajmniej ja bym wolała zdecydować sie na wiadoma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakoś się tak wkurzam,bo mały coś dzisiaj za słabo się rusza... Zawsze walił we mnie jak opętany a dziś ma lenia i oczywiście się nakręcam,bo nie rusza się tak często jak zawsze... Ale wiem wiem... Zawsze sama to mówię każdej dziewczynie,że w końcu mają prawo maluszki mieć lenia... Ehhh...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale poszukam A co do dzidziusia tez sie stresuje bo jednego dnia kopie jak szalony a drugiego tylko smyra ech a dzis jeszcze jak sie kładam na chwile na kanape to tak naciagnelam sobie brzuch tak rozciagnelam jakby i teraz tez sie stresuje ide się nażreć zeby maluch sie obudzil bo nie zasne ![]()
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ana***;47054135][B]
Golgie a jaki miałaś ręczny, że się nie sprawdził? [QUOTE] Nie pamiętam firmy, może Lovi?W każdym razie miał pompkę z rurką połączoną z butelką. Cytat:
Córcia już śpi w nowym,pięknym i jej własnym pokoiku-wyszło to wszystko naprawdę śllicznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
:d
![]() ![]() noo, kurde ![]() chciałam się uhahać a wyszło jak zawsze
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-06-26 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zrobiłam najlepszą rzecz dla siebie mojego kręgosłupa. Pojechałam do domu do mamy po mój pas ciążowy. Dziewczyny jaka ulga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o materace, to ja miałam wybrane dwa lateksowo-kokosowe: 1. Materac lateksowo-kokosowy Vitmat COCO Baby Antyalergic (http://www.vitmat.com/materace-latek...we-dla-dzieci/ dostępny na allegro: http://allegro.pl/materac-lateksowo-...349289274.html) i ku temu się skłaniałam ze względu na korzystnieją cenę ![]() 2. Materac lateksowo-kokosowy HEVEA KRZYŚ (http://allegro.pl/materac-lateksowo-...349286266.html) Linki do aukcji przypadkowe, chociaż w przypadku materaca Vitmat, to taniej chyba się nie znajdzie, bo producent tak jakby narzuca ceny i wszędzie do tej pory widziałam takie same tj. 239 zł (a w tej aukcji są po 219 zł... może się ktoś pomylił ![]() ![]() - Tak czytam o tych kosmetykach i ja chyba póki co postawię na BabyDream - składy mają fajne i może akurat podpasują młodej ![]() ![]() U mnie zakupy dla młodej ruszyły dalej i zamówiliśmy fotelik samochodowy ![]() ![]() ![]() Życzę Wam dobrej nocy i lecę spać, bo mąż już nawet zaczął chrapać... ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=golgie;47059156][QUOTE=Ana***;47054135][B]
Golgie a jaki miałaś ręczny, że się nie sprawdził? Cytat:
Ja używałam u starszego Oilatum, w zasadzie do roczku, pózniej już rożnie, nie sprawdziła się firma bambino, Johnson-masakra jak uczulalo! Zamiennie nivea było ok, ale Oilatum i do włosków używałam. Po roku już większy wybór..pupa to tez był kosmos, bo lato było ciężkie i musiałam nawet z cynikiem maści używać-tych można tak do 5dni tylko bo cynk do krwi się dostaje-tak mi środowiskowa powiedziała, i ja tak góra 2dni stosowałam gdy była potrzeba. Najlepsza woda przegotowaną zarozowiona madmanganianem lub sama, wietrzenie pupy gdy jest jak-nie zimno, przeciągów brak. Ja do 3uzywalam pampersow niebieskich, od 3 tez tych pomarańczowych i dada pózniej, i było ok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Jutro nadrobie wpisy bo dziś to jakaś masakra dzień.. Nawet byłam u lekarza bo tak słabo się czułam.. Na szczęście szyjka ok, po prostu się gdzieś przeforsowalam..ale ułożenie Niuni tak mi daje w kość, ze masakra! Zwinęła się główka i nóżkami w dół..i mam wrażenie, ze zaraz wychodzić będzie! Aj, no ale mam leżeć bo to trochę mi i kręgosłup uciskać dodatkowo..kładę się, jutro postaram się popisać jak z zakupów wrócę- muszę bluzę kupić Starszakowi, matko! Jak On rośnie szybko! Dobranoc Mamusie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
O maryjo! Ile Wy profukujecie!
![]() ![]() Dzis mi dzien zlecial jak z bicza, ciagle cos ostatnio robie. Juz mnie bola plecy. Ale jutro nauka ![]() Nie pisalam Wam, ale zamowilam ostatnio na probe ubranka z www chinskiego (hahah mozecie sie smiac ![]() Zalczam zdjecie polarowych spiochow |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Nie umiem z tel dodac na raz wszystkich zdjec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.