III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 18:18   #1471
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Ana - tak, laktator kupuje ręczny z aventa tak w razie w, jakbym musiała wyjść coś załatwić jak tż nie będzie umiał ogarnąć tego wszystkiego po niemiecku

A kosmetyki hipp sa u mnie zapraszam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:19   #1472
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Blondi Banana, a możesz dokładnie opisać te bóle? mnie od jakiegoś tygodnia bolą pachwiny, promieniuje ból na nogę, pupa mnie boli, czuję ból, jakbym też miała zakwasy, masakra. W poniedziałek idę do gin, wiec chcę jej o tym powiedzieć. Najgorzej, jak wstaję rano z łózka, bo chodzę 10 minut jak kaczka zanim rozchodzę ból. Boli jak siedzę, jak się ruszam, jak leżę i się trochę ruszę. Ani podbrzusze ani brzuch mnie nie boli. Własnie pachwiny, okolice intymne i trochę jedno udo. Ból trochę jakbym coś naciągnęła, jakbym zakwasy miała. Masakra. W pierwszej ciąży tak nie miałam.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-06-26 o 18:27
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:34   #1473
Niestabilna
Wtajemniczenie

Blondi witaj
Super imię
Co do kotów ja swojemu kupiłam obroże zeby kot nie czuł się nieswojo. Dosc droga bo od 50 do 62 złotych ale kot nie był zestresowany i nosi ja przez caly miesiąc. Przy pierwszej przeprowadzce nie miałam tego i Eddi płakał całe noce. Albo do kontaktu feromony. Tylko jeden wklad starcza na 60 m 2 a obroża zawsze przy kocie. Ta obroza nazywa się Vetscription Settel down a do kontaktu Feliway. Oba skuteczne. Ale obroża tańsza.
No i gratuluje zdanych egzaminów, no i kciuki za mgr :p

Stary 2014-06-26, 18:38   #1474
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Blondi Banana, a możesz dokładnie opisać te bóle? mnie od jakiegoś tygodnia bolą spojenia, promieniuje ból na nogę, pupa mnie boli, czuję ból, jakbym też miała zakwasy, masakra. W poniedziałek idę do gin, wiec chcę jej o tym powiedzieć. Najgorzej, jak wstaję rano z łózka, bo chodzę 10 minut jak kaczka zanim rozchodzę ból. Boli jak siedzę, jak się ruszam, jak leżę i się trochę ruszę. Ani podbrzusze ani brzuch mnie nie boli. Własnie pachwiny, okolice intymne i trochę jedno udo. Ból trochę jakbym coś naciągnęła, jakbym zakwasy miała. Masakra. W pierwszej ciąży tak nie miałam.
Tak jak opisujesz, to trochę to inaczej u Ciebie wygląda. Ale nie wiem jak takie zapalenie wygląda u innych, bo nawet w necie nic nie znalazłam. U mnie jest po jednej stronie ból w pachwinie, tam gdzie noga się łączy z morelką a po drugiej stronie ból jest tak spokojnie 5 cm wyżej, z boku. Jak za dużo chodzę to mnie boli całe podbrzusze nisko (to wiem że na 100% nie jest ginekologiczne, bo akurat miałam badanie u gin jak mnie bolało wszystko). Ale ból u mnie w ogóle nie promieniuje. Choć też przypomina trochę zakwasy. Rano jak wstaję czuję się w miarę ok, nawet mogę wstać bez większego bólu. Potem mam resztę dnia straszny problem, żeby podnieść się z pozycji siedzącej, bo muszę najpierw porządnie się wyprostować (co boli), a dopiero potem chodzić. Nie mogę stanąć na jednej nodze jak jestem schylona, więc jest problem z ubieraniem się i myciem. I też boli jak się obkręcam z boku na bok, ale jak leżę i siedzę zazwyczaj nie boli.

Powiedz koniecznie o tym ginekologowi. Wiem, że czasami ginekolodzy sprawdzają to spojenie łonowe u siebie na usg, ale to musi chyba sprawdzić ortopeda, żeby dobrze ocenić. Tylko nie daj sobie wmówić, że taki jest urok ciąży i każ się skierować na dokładne badania Rozejście spojenia to już nie przelewki. O nim dużo piszą dziewczyny na forach, więc możesz sprawdzić, czy są to podobne objawy co u Ciebie. Choć mnie się pokrywały w 100% praktycznie objawy z wieloma dziewczynami, które miały rozejście, ale okazało się, że go nie mam
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:51   #1475
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dziewczynki gdzie można dostać kosmetyki HIPP?

Ma któraś opinię na ich temat?
Sroka niby poleca je i te z babydream.
Wczoraj widziałam w inter I trochę tych produktów było,ale nie zwracałam na nie uwagi Ogółem jakie opinie są to nie wiem,raz słyszałam,żę komuś bardzo pasują te kosmetyki i tak na ogół u mnie mało kto tego używał więc nie wiem Ale wydaje mi się,że Hipp to dobra marka i czasem warto spróbować Ja tak będę próbować z Nivea,może będą odpowiednie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:57   #1476
Blondi Banana
Raczkowanie

Ja kompletnie nie mam zaufania do Nivei po tym, jak tragicznie uczulił mnie ich szampon... Skóra głowy pół roku wracała do zdrowia. Choć przyznaję, że sama czasami stosuję krem i mam wrażenie, że jest dobry Ale jakoś się wzdrygam przed stosowaniem Nivei u dziecka...
Stary 2014-06-26, 18:58   #1477
Asia19x
Zakorzenienie

A my wcinamy wafle ryżowe i zapijamy sokiem pomarańczowym
Coś mnie na sen bierze, puszczę małej zaraz kołysanki i sama zasnę chyba.

Wiecie co, odkryłam coś strasznego. Wykąpałam się, naoliwkowałam, postanowiłam obejrzeć sobie dupkę w lustrze i się okazało, że cellulit wszedł mi na plecy, tak na samym dole Komedia, szkoda, że na stopach się jeszcze nie pojawił. Masakra

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 19:00   #1478
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Blondi Banana, a możesz dokładnie opisać te bóle? mnie od jakiegoś tygodnia bolą pachwiny, promieniuje ból na nogę, pupa mnie boli, czuję ból, jakbym też miała zakwasy, masakra. W poniedziałek idę do gin, wiec chcę jej o tym powiedzieć. Najgorzej, jak wstaję rano z łózka, bo chodzę 10 minut jak kaczka zanim rozchodzę ból. Boli jak siedzę, jak się ruszam, jak leżę i się trochę ruszę. Ani podbrzusze ani brzuch mnie nie boli. Własnie pachwiny, okolice intymne i trochę jedno udo. Ból trochę jakbym coś naciągnęła, jakbym zakwasy miała. Masakra. W pierwszej ciąży tak nie miałam.
ja mam tak z pachwinami od kwietnia,tylko ze same pachwiny...
i powiem ci ze z reguly to są wlasnie uroki ciazy... ja ginowi mowie o tym co wizyte
I tez tak mam po wstaniu,zrobie kilka krokow i przechodzi...

Dziewczyny gdzie kupię płatki mydlane??np firmy dzidzius,bo chce kupic do prania ubranek i nigdzie nie moge tego znaleźć

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-26 o 19:02
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:01   #1479
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Ja kompletnie nie mam zaufania do Nivei po tym, jak tragicznie uczulił mnie ich szampon... Skóra głowy pół roku wracała do zdrowia. Choć przyznaję, że sama czasami stosuję krem i mam wrażenie, że jest dobry Ale jakoś się wzdrygam przed stosowaniem Nivei u dziecka...
moja od urodzenia jest na kosmetykach Nivea, ale ona generalnie nie ma skórnych problemów, jedynie chusteczki i pieluszko tescowe ją uczuliły i teraz płyn do kapieli z Biedronki o zapachu truskawki.. Na mnie źle działa firma Soraya.

małaPaulina, tylko własnie ten ból mi nie przechodzi w ciągu dnia, generalnie przez 90% czasu odczuwam te bóle. Mam tak od jakiegoś tygodnia. A jest to dla mnie uciążliwe, np kąpiac małą syczę z bólu jak kucam przy wannie, w ogóle skłonny, kucanie to masakra u mnie. Brzuch w ogóle mnie nie boli. Przewracanie sie z boku na bok to też makabra, czasem jednej nogi (lewej) nie mogę podnieść jak leżę, bo mnie boli ona u góry, blisko biodra. Czuję się trochę własnie jak po solidnym treningu, gdzie sobie coś naciągnęłam i gdzie mam zakwasy, coś jakby mi przeskoczyło. W 1 ciąży tak nie miałam.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-06-26 o 19:05
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:04   #1480
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamiętam to samo, raz kupiłam szampon i myślałam,że zadrapię się na śmierć, coś okropnego
Ale za to odżywki uwielbiam Nivei i taki klasyczny krem Nivea Soft - dobry na wszystko, prócz twarzy rzecz jasna

A do dzieci to nie wiem.. Kojarzą mi się z cudownym, uzależniającym zapachem, bo mój siosttrzeniec jak był malusi to siostra tylko Nivea kosmetyki mu kupowała, więc musiały być okej. Ale to było ponad 10 lat temu, gdzie najpopularniejsza była chyba Nivea i Bambino

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-26, 19:13   #1481
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mandra[/B] 10 kocyków z jakiego materiału są grubsze?
No 10 akurat u nas okazał się to popularny prezent - nie miała kocyka minky, jakoś nikt nie sprezentował Te najgrubsze były akrylowe (oba wściekle różowe) kilka roznej grubości polarkowe, jakieś dziergane azurowe. A i tak najbardziej lubię dosc cienki kocyk z Pepco.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 19:15   #1482
Asia19x
Zakorzenienie

10 kocyków, nieźle

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-26, 19:24   #1483
Blondi Banana
Raczkowanie

Jak was czytam to lekka panika mnie ogarnia, że nic nie mam Kocyka to ja nie mam żadnego. I w sumie nic kompletnie poza wózkiem Ale ja zacznę kupować jak się ulokujemy w nowym mieszkaniu.
Stary 2014-06-26, 19:34   #1484
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak was czytam to lekka panika mnie ogarnia, że nic nie mam Kocyka to ja nie mam żadnego. I w sumie nic kompletnie poza wózkiem Ale ja zacznę kupować jak się ulokujemy w nowym mieszkaniu.
Jak urodziłam córke to kocyk miałam jeden właśnie zakupiony przez nas. Reszta doszła z czasem, chociaż, ta ilość jest zdecydowanie za duza

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:41   #1485
nmartyna
Zadomowienie

Blondi Banana witamy znowu

Dziewczyny, tak piszecie o tych kosmetykach i mam już mętlik w głowie... nastawiona byłam na Niveę, siostra używała i była zadowolona, mnie i małża też ona nie uczula, a oboje mamy dość wrażliwe skóry, ale jak czytam to co piszecie, to zastanawiam się nad innymi i kompletnie nie wiem jakie wybrać koleżanka poleca Emolium, ale nie chcę od razu pchać się w te kosmetyki dla alergików. Coś mi się wydaje, że trochę postoję przed półką z kosmetykami w sklepie
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 19:57   #1486
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Hej
Ale mam nadrabiania... Trochę juz podczytalam wcześniej i zasnęłam takze nie wiem co i komu miało być z wcześniejszych wpisów

malaPaulina-ja tez nie farbowalam nigdy a kilka osób juz mnie pytalo jaka mam farbę na włosach takze jak Tobie tez mówią, ze masz ładny kolor to go zostaw jeszcze mi stuknęła 30 i kilka siwych rośnie ale jak tylko widze to wyrywam skutecznie

Niestabilna-ładnie sobie poradzili z podłoga

Perełka-prześliczny kącik dobrze, ze juz mam kupione wszystko do naszego kącika bo bym teraz miała dylemat czy aby nie zaczerpnąć z Twojego pomysłu czegoś

Wczoraj pojechałam z mama do innego miasta zrobić napad na galerie i kupilysmy malutkiej kilka rzeczy w smyku i h&m no a w tym drugim ja rownież skorzystałam i na przecenie z 99zl na 50 kupiłam dwupak koszulek na ramiaczkach do karmienia na dziale "mama" takze bede miała do szpitala i jedna wyszła 25zl byłam szczęśliwa jak nie wiem bo w De one nawet do wyprzedaży nie wytrzymały i sie sprzedały kupiłam tez tam pięciopak majtek czarnych bawelnianych za 29zl (bez przeceny) bo sie przydadzą po porodzie na pewno poza tym w innym sklepie kupiłam sukienkę-tunikę i bluzę oraz długo oczekiwane adidaski na ktore chorowalam jakos w De nie potrafię sobie zrobić zakupów chociaż sklepów duuużo więcej a tutaj mi łatwo idzie ale to dlatego, ze tutaj chodzę z mama i lubię z nia zakupy a dzisiaj odebrałam obrączki i jutro do De... Nie lubię tej odległości...jestem tutaj bez tz i tęsknię za nim...pojadę tam i bede tęsknić za mama

Dzisiaj byłam u koleżanki i jej mała ma półtora roczku zaraz no i miałam nic od niej nie dostać bo jej siostra ma półtora rocznego synka i jakiś czas temu podjęła decyzje o drugim dziecku...zaszła od razu i miała nadzieje na dziewczynkę a w drugim miesiącu ciazy serduszko przestało bić a przed urodzeniem synka tez miała juz jedno poronienie...no i dostałam kilka rzeczy w tych smutnych okolicznościach...nie chciałam bo mówiłam, ze jej sie jeszcze uda to koleżanka w końcu zaproponowała żebym to traktowała jako pożyczone rzeczy bo to same takie "wyjściowe" wiec nie beda często używane tym bardziej, ze juz mam tego cała komodę

Poza tym...jutro wchodzę w 31 tydzień i mówilyście o rodzeniu w sierpniu...czuje, ze urodzę w sierpniu wlasnie
Jutro tez na 8 mam USG trzeciego trymestru no i około 11 ruszę na De...

Dluuugi post ale uwierzcie, ze i tak sie hamowalam w opowieściach
A to nie koniec bo nadrabiam dalej

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:58   #1487
Asia19x
Zakorzenienie

Oglądam wózki na allegro i padam, są takie piękne Niby rodzice mają nam go kupić, ciężko będzie się zdecydować. Nie wiem jakiej firmy itp. czy lepiej się nie zagłębiać nie wiadomo jak w to, bo jest taki wybór, że naprawdę ciężko...

Ja mam trzy kocyki dla małej i z chęcią kupiłabym jeszcze jakieś, tak mi się podobają

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-26, 20:30   #1488
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
moja od urodzenia jest na kosmetykach Nivea, ale ona generalnie nie ma skórnych problemów, jedynie chusteczki i pieluszko tescowe ją uczuliły i teraz płyn do kapieli z Biedronki o zapachu truskawki.. Na mnie źle działa firma Soraya.

małaPaulina, tylko własnie ten ból mi nie przechodzi w ciągu dnia, generalnie przez 90% czasu odczuwam te bóle. Mam tak od jakiegoś tygodnia. A jest to dla mnie uciążliwe, np kąpiac małą syczę z bólu jak kucam przy wannie, w ogóle skłonny, kucanie to masakra u mnie. Brzuch w ogóle mnie nie boli. Przewracanie sie z boku na bok to też makabra, czasem jednej nogi (lewej) nie mogę podnieść jak leżę, bo mnie boli ona u góry, blisko biodra. Czuję się trochę własnie jak po solidnym treningu, gdzie sobie coś naciągnęłam i gdzie mam zakwasy, coś jakby mi przeskoczyło. W 1 ciąży tak nie miałam.
ale np przekręcanie się z boku na bok tez mnie bardzo boli tylko ze ja tak mam tylko jak w nocy spie albo popoludniu, a w ciagu dnia wlasnie mi przechodzi,tylko wlasnie sie musze ruszac a teraz srednio mi sie chce... od kilku dni mi ciezko i ogolnie odczuwam juz ten 3 trymestr...
koniecznie powiedz lekarzowi... tylko ze mi lekarz nic nie zaradził wiązadła puszczają i tyle ale mnie to w nocy tak męczy ze szkoda gadac

Stary 2014-06-26, 20:37   #1489
Mo_onika_ika
Rozeznanie

O mamuńciu pospałam popołudniu, najadłam się jak dzika świnka brzuch teraz mnie tak ciągnie jakbym miała pęknąć a Mały fika i wszystko mi tam lata... W brzuchu mam armagedon i mam wrażenie że przemeblowanie ktoś tam robi A z zewnątrz z kolei wszystko faluje, skacze
Jeszcze chwila i idę spać już tak na noc to może się wyśpię porządnie do jutra

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 20:49   #1490
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja już też po śniadaniu wyszedł mi przepysznie kwaśny drzemik ale już cukru dawać nie będę bedzie tez fajny do przekładania tortu.

A mąż sie troszczy więc to wykorzystaj.
Ja juz bym chciała sie wziąść za pokój małego ale sama nie dam rady a tz w pracy. Mam głupie przeczucie ze powinnam zabrac sie już za wszystko.

Dziewczyny nie lubię się zalic, dlatego tez nie robie tego często. Ale potrzebuje waszego zdania i dobrego słowa.

Wczoraj z tz zaczelam temat porodu. Niby on jest już ojcem ale mnie nie rozumie wiec więcej tego tematu z nim nie bede poruszać. Przeryczalam wczoraj wieczór i jak tylko o tym pomyślę to mam lzy w oczach. Strasznie mozna powiedzieć panicznie boje sie porodu. Chodzi o to ze nie wiem czy mam robić cc czy jednak sn. Ostatnio moja pani dr powiedziała ze nie ma przeciwwskazań do sn. Mówiłam jej i tym moim biodrze ale jakos chyba tego nie rejestruje. Jeszcze w Polsce jak mialam operacjr na to biodro to lekarz powiedzial zr jak nie zrobię drugiego to bedzie ciężko z sn. I boje sie ze skoro tutaj to nie jest przeciwwskazanieni twierdzą że da rade sn, ze maly mi sie tam zablokuje i będą komplikacje. Z drugiej strony moja mama, wczoraj mi napisala, wręcz prosiła zebyn sie zdecydowała na cc bo ona gadala z polozna u siebie w pracy i powiedziała ze nie dam rady ze to nie bezpieczne w moim przypadku. Bo wiadomo nadwaga, mam wadę wzroku, ze względu na rogowke no i te biodro.
Ale z drugiej strony jak pomysle o cc to również panicznie do tego podchodzę. Po tej operacji biodra mam traume... ti bylo straszne, nie bede tego opisywac ale mialam wtedy 15 lat i jak mnie potraktowaly pielegniarki i na sali glowa boli. Ale nie o tym.
Cc to nie maly zabieg tylko powazna operacja i jak pomysle ze znowu dostane znieczulenie w kregoslup to czuje tamte jeszcze w Którym miejscu mialam. Potem ta rana moze sie rozejsc bo mam do tego predyspozycje. No i to ze nie bede mogla od razu wstac. Tyle może sie zdarzyć. W życiu nie stalam przed tak trudną decyzją. Jestem przerażona. Nie mam tutaj z kim o tym pogadać, niby polozna powiedziala ze dam rade ale nikz nie widział mojego biodra od środka bo rtg odpada teraz. Nie wiem co robić. Moze to głupie i przesadzam ale ja naprawdę jak tylko o tYm pomysle to zaczynam płakać.

Jestem w trakcie nadrabiania i miałam tylko czytać ale co do Twojego pytania to chciałam Ci powiedzieć, ze chyba bym wzięła cc...bo w De możesz jeśli tylko chcesz prawda? Mój tz po wypadku samochodowym juz dwa razy miał operacje biodra...raz wstawienie endoprotezy i pózniej wymianę...takze wiem, ze to duża operacja...ale z cc bedzie Ci łatwiej bo wiesz, ze czego sie spodziewać...przy sn niestety tego nie wiesz przy tych problemach ktore masz...takze przynajmniej ja bym wolała zdecydować sie na wiadoma

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 20:59   #1491
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Dziewczyny gdzie kupię płatki mydlane??np firmy dzidzius,bo chce kupic do prania ubranek i nigdzie nie moge tego znaleźć
Na pewno w sklepach z chemią A jak nie to popatrz w marketach,widziałam dużo produktów Dzidziusia w Inter wczoraj ale tylko patrzyłam na proszki,nie wiem czy płatki mydlane są.

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Ja mam trzy kocyki dla małej i z chęcią kupiłabym jeszcze jakieś, tak mi się podobają
Ehh też mam trzy ale myślę,że wystarczy choć korci mnie żeby jeszcze chociaż z 2 kupić Mogłam poczekać z kupowaniem,bo kocyki dosyć szybko kupiłam a teraz podobają mi się inne jeszcze bardziej Ale nie obrażę się jak ktoś mi w prezencie kupi jak przyjdzie w odwiedziny do małego

Jakoś się tak wkurzam,bo mały coś dzisiaj za słabo się rusza... Zawsze walił we mnie jak opętany a dziś ma lenia i oczywiście się nakręcam,bo nie rusza się tak często jak zawsze... Ale wiem wiem... Zawsze sama to mówię każdej dziewczynie,że w końcu mają prawo maluszki mieć lenia... Ehhh...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:12   #1492
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Na pewno w sklepach z chemią A jak nie to popatrz w marketach,widziałam dużo produktów Dzidziusia w Inter wczoraj ale tylko patrzyłam na proszki,nie wiem czy płatki mydlane są.

Ehh też mam trzy ale myślę,że wystarczy choć korci mnie żeby jeszcze chociaż z 2 kupić Mogłam poczekać z kupowaniem,bo kocyki dosyć szybko kupiłam a teraz podobają mi się inne jeszcze bardziej Ale nie obrażę się jak ktoś mi w prezencie kupi jak przyjdzie w odwiedziny do małego

Jakoś się tak wkurzam,bo mały coś dzisiaj za słabo się rusza... Zawsze walił we mnie jak opętany a dziś ma lenia i oczywiście się nakręcam,bo nie rusza się tak często jak zawsze... Ale wiem wiem... Zawsze sama to mówię każdej dziewczynie,że w końcu mają prawo maluszki mieć lenia... Ehhh...
Właśnie bylam dzis w tesco 24h i nie bylo wszędzie tylko lovely i jelp
ale poszukam
A co do dzidziusia tez sie stresuje bo jednego dnia kopie jak szalony a drugiego tylko smyra ech a dzis jeszcze jak sie kładam na chwile na kanape to tak naciagnelam sobie brzuch tak rozciagnelam jakby i teraz tez sie stresuje
ide się nażreć zeby maluch sie obudzil bo nie zasne

Stary 2014-06-26, 21:14   #1493
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

[QUOTE=Ana***;47054135][B]

Golgie a jaki miałaś ręczny, że się nie sprawdził?

[QUOTE]
Nie pamiętam firmy, może Lovi?W każdym razie miał pompkę z rurką połączoną z butelką.

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Blondi Banana witamy znowu

Dziewczyny, tak piszecie o tych kosmetykach i mam już mętlik w głowie... nastawiona byłam na Niveę, siostra używała i była zadowolona, mnie i małża też ona nie uczula, a oboje mamy dość wrażliwe skóry, ale jak czytam to co piszecie, to zastanawiam się nad innymi i kompletnie nie wiem jakie wybrać koleżanka poleca Emolium, ale nie chcę od razu pchać się w te kosmetyki dla alergików. Coś mi się wydaje, że trochę postoję przed półką z kosmetykami w sklepie
Ja też się waham co wybrać i też raczej nie chcę startować z ,,grubej rury" z tymi dla laergików...zobaczę jeszcze.

Córcia już śpi w nowym,pięknym i jej własnym pokoiku-wyszło to wszystko naprawdę śllicznieDziś zamówiliśmy jeszcze roletę wewn. na okno z motywem zwierząt

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:52   #1494
bezaczek7
Zakorzenienie

:d
co jest, piszę dwukropek i duże d, a wyskakuje mi małe

noo, kurde
chciałam się uhahać a wyszło jak zawsze
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-06-26 o 21:56
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:07   #1495
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Ja też się waham co wybrać i też raczej nie chcę startować z ,,grubej rury" z tymi dla laergików...zobaczę jeszcze.
Na te dla alergików trzeba tak samo uważać, mnie uczulały też właśnie produkty dla alergików A z niveą miałam przygodę tylko pewnie przez jakiś dziwny składnik w szamponie. Na pewno na początek warto wybrać coś zwykłego albo z bardzo prostym składem, niekoniecznie dla alergików. Ja teraz np. do włosów nie używam jakiś specjalnych szamponów, tylko staram się wybierać te z najkrótszą listą składników, bez sls. Aktualnie używam szamponu dla niemowląt rossmanowego
Stary 2014-06-26, 22:10   #1496
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ale np przekręcanie się z boku na bok tez mnie bardzo boli tylko ze ja tak mam tylko jak w nocy spie albo popoludniu, a w ciagu dnia wlasnie mi przechodzi,tylko wlasnie sie musze ruszac a teraz srednio mi sie chce... od kilku dni mi ciezko i ogolnie odczuwam juz ten 3 trymestr...
koniecznie powiedz lekarzowi... tylko ze mi lekarz nic nie zaradził wiązadła puszczają i tyle ale mnie to w nocy tak męczy ze szkoda gadac
Paulinko ja to mam tak w nocy, że też mnie boli przekrecenie, czasami ból mnie budzi, musze usiąść i dopiero z takiej pozycji się przekręcić. Boje się żeby to nie było coś ze spojenieniem. We wtorek idę na wizytę dowiem się może czy z nim wszystko ok.

Dziś zrobiłam najlepszą rzecz dla siebie mojego kręgosłupa. Pojechałam do domu do mamy po mój pas ciążowy. Dziewczyny jaka ulga nie ma jeszcze rewelacji totalnej ze strony kręgosłupa, ale jak wspaniale podtrzymuje brzuch który jest naprawdę wielki, i obciąża kręgosłup. Polecam jeśli macie problemy w
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:12   #1497
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
my kupilismy materacyk gryka pianka kokos , kosztowal 66 zl , zamowilam pzrez internet , jest dosc twardy ale ponoc taki ma byc dla dzidziusia , klin tez mam do lozeczka to ponoc na ulewanie dobry , ja jak zamawialam posciel chyba to kupilam w internecie i jakis tani byl chyba 15 zl cos takiego, kolezanka miala piankowy materac taki najtanszy i malutka tez zdrowo sie rozwija , mysle ze kazdy bedzie dobry
no i właśnie o to chodzi, że w zasadzie to nigdy nie wiadomo, czy jak się kupi taki za 50 zł a taki za 250 zł czy będzie jakaś wielka różnica, bo jednak takie maleństwo nie waży aż tak dużo... ortopedzi i fizjoterapeuci polecają jednak te lateksowe (tylko pytanie, czy firmy im za takie polecania nie płacą) Mój mąż podjął decyzję, że kupimy ten piankowo-kokosowy i taki zamówię

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Ja rezygnuję z tego klinu. Znowu będę wzorować się na siostrze... Ona tego nie miała, mały spał na płaskiej poduszce (poduszka była w sumie takiej wielkości jak on sam, więc cały się na niej mieścił), normalnie pod kołderką i nic mu nie było.
Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
pewnie , to nie ejst potrzebne az tak , ja kupilam wczesniej bo koelzanka miala bo jej mala ulewala i jej pomoglo a pozniej polozna powiedziala w zkole rodzenia ze kupuje sie dopiero jak dziecko ma takie problemy np z ulewaniem ze bez sensu wczesniej
nmartyna, wpaula, golgie, Aliszcze dziękuję za odpowiedzi póki co wstrzymam się z tym zakupem klina i podpytam położne u siebie w sr, bo w sumie to i u mnie w mieście w hurtowni art. dziecięcych od ręki będzie można w razie czego kupić

Cytat:
agness dziękuję za przekazania cennej wiedzy nie wiedziałam o tych witaminach, ze tak to się rozdziela ze względu na sposób karmienia informuj co tam macie w tej szkole ja dopiero idę do sr pod koniec lipca, ale to będzie sr weekendowa i nie wiem czy tyle się dowiem

Fajnie, ze napisałaś o tych materacykach a ten lateksowo-kokosowy to jaki miałaś wybrany?

A co do szorowanie piersi to na warsztatach położna o tym mówiła... że głupota nie zna granic:P
Ana*** staram się dzielić wiedzą, bo dla mnie niby oczywiste rzeczy wcale takie oczywiste nie są i sama wiele z tego forum się dowiaduję

Jeśli chodzi o materace, to ja miałam wybrane dwa lateksowo-kokosowe:
1. Materac lateksowo-kokosowy Vitmat COCO Baby Antyalergic (http://www.vitmat.com/materace-latek...we-dla-dzieci/ dostępny na allegro: http://allegro.pl/materac-lateksowo-...349289274.html) i ku temu się skłaniałam ze względu na korzystnieją cenę
2. Materac lateksowo-kokosowy HEVEA KRZYŚ (http://allegro.pl/materac-lateksowo-...349286266.html)

Linki do aukcji przypadkowe, chociaż w przypadku materaca Vitmat, to taniej chyba się nie znajdzie, bo producent tak jakby narzuca ceny i wszędzie do tej pory widziałam takie same tj. 239 zł (a w tej aukcji są po 219 zł... może się ktoś pomylił ). Jeśli zatem ktoś szuka takiego materacyka, to 20 zł można zaoszczędzić

-
Tak czytam o tych kosmetykach i ja chyba póki co postawię na BabyDream - składy mają fajne i może akurat podpasują młodej W sumie nie wybierałam się jeszcze na zakupy "kosmetyczne", więc może przy półce dostanę oczopląsu i będę stała pół dnia wybierała

U mnie zakupy dla młodej ruszyły dalej i zamówiliśmy fotelik samochodowy początkowo miał być Safety 1st Mimas ("tańsza wersja Maxi Cosi Citi - ten sam producent i 4* w testach ADAC"), ale znalazłam promocję na Maxi Cosi Citi za 319 zł w RTVeuroAGD z darmową dostawą do domu (wrzucam link, gdyby któraś była zainteresowana: http://www.euro.com.pl/foteliki-samo...ps-bjorn.bhtml - promocja do jutra, tj. 27.06.) i wyszło, że różnica w cenie nie duża, a że mieliśmy okazję "pomacać" dzisiaj oba modele i zdecydowanie lepiej wypadł oryginał (przyjemniejsze materiały, lepsze chyba jakościowo i lepsza wkładka niemowlęca) to zamówiłam właśnie Maxi Cosi Citi normalnie już się nie mogę doczekać, aż przyjdzie...

Życzę Wam dobrej nocy i lecę spać, bo mąż już nawet zaczął chrapać...
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 22:21   #1498
elle_p
Raczkowanie

[QUOTE=golgie;47059156][QUOTE=Ana***;47054135][B]

Golgie a jaki miałaś ręczny, że się nie sprawdził?

Cytat:

Nie pamiętam firmy, może Lovi?W każdym razie miał pompkę z rurką połączoną z butelką.

Córcia już śpi w nowym,pięknym i jej własnym pokoiku-wyszło to wszystko naprawdę śllicznieDziś zamówiliśmy jeszcze roletę wewn. na okno z motywem zwierząt

Ja używałam u starszego Oilatum, w zasadzie do roczku, pózniej już rożnie, nie sprawdziła się firma bambino, Johnson-masakra jak uczulalo! Zamiennie nivea było ok, ale Oilatum i do włosków używałam. Po roku już większy wybór..pupa to tez był kosmos, bo lato było ciężkie i musiałam nawet z cynikiem maści używać-tych można tak do 5dni tylko bo cynk do krwi się dostaje-tak mi środowiskowa powiedziała, i ja tak góra 2dni stosowałam gdy była potrzeba. Najlepsza woda przegotowaną zarozowiona madmanganianem lub sama, wietrzenie pupy gdy jest jak-nie zimno, przeciągów brak. Ja do 3uzywalam pampersow niebieskich, od 3 tez tych pomarańczowych i dada pózniej, i było ok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Jutro nadrobie wpisy bo dziś to jakaś masakra dzień.. Nawet byłam u lekarza bo tak słabo się czułam.. Na szczęście szyjka ok, po prostu się gdzieś przeforsowalam..ale ułożenie Niuni tak mi daje w kość, ze masakra! Zwinęła się główka i nóżkami w dół..i mam wrażenie, ze zaraz wychodzić będzie! Aj, no ale mam leżeć bo to trochę mi i kręgosłup uciskać dodatkowo..kładę się, jutro postaram się popisać jak z zakupów wrócę- muszę bluzę kupić Starszakowi, matko! Jak On rośnie szybko! Dobranoc Mamusie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
elle_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:43   #1499
carolciuska
Zadomowienie

O maryjo! Ile Wy profukujecie! nie ma takich sil zebym ogarniala akcje
Dzis mi dzien zlecial jak z bicza, ciagle cos ostatnio robie. Juz mnie bola plecy. Ale jutro nauka
Nie pisalam Wam, ale zamowilam ostatnio na probe ubranka z www chinskiego (hahah mozecie sie smiac) i dzis przyszla na razie jedna rzecz i.... Jestem zachwycona. Wykonaniem, jakoscia i w ogole. Czekam na pozostale.

Zalczam zdjecie polarowych spiochow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (127,8 KB, 19 załadowań)
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:44   #1500
carolciuska
Zadomowienie

Nie umiem z tel dodac na raz wszystkich zdjec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (138,9 KB, 12 załadowań)
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości