Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 20:04   #1471
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
moze sprobuj zjesc duza ilosc slodyczy przed lekarzem? Moje jest bardzo aktywne, wlasnie po nutelli, albo herbacie z toffi czy karmelem....

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

dziekuje Fajna, ale robiac porzadki zauwazylam ze nie wiele mamy ubran na rozmiar 62.... a wszystko powyzej , to co z przodu to na 62 i 56 a reszta to na wieksze

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

tez zaluje bo mialam w planach 10 kg mniej a wyszlo inaczej hihi , wiec lepiej nie zalujmy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

To lepiej zebys nie szla, ale na twoim miejscu to samo bym zrobila, wiec mialybysmy nie male problemy....

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Oby przeszlo Jak ja slodyczy nie moglam jesc wczesniej, odrzucalo mnie, tak teraz, czuje ze musze zjesc cokolwiek slodkiego w ciagu dnia koszmaaaaaaar
ja tam się cieszę lepiej tak niż wcale
bo się już bałam że nie mogę mieć dzieci
jest ok

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Dziewuszki trzymajcie jutro kciuki, żeby moje dzieciątko ukazało się w caaaałej okazałości Zmykam spać, bo tylko się dziś nakręcam, już się zdenerwowałam tymi wrednymi dzieciorami ze szkół co to sa wstrętnie wychowane, a pomyśleć że dla naszych dzieci tak będą dokuczać? Ja już się poryczałam na samą myśl, ja bym ich chyba kijem potraktowała, a może lepiej ich rodziców.
Wszystkim dobrej i WYGODNEJ nocy, przespanej w maksymalnym wymiarze godzinowym
będziemy trzymać spij dobrze

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:08   #1472
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
A to dopiero polowa kg za nami do utycia musze spytac sie lekarza w poniedzialek, czy moja waga prawidlowo wzrasta czy moze powinnam bardziej uwazac, bo slyszalam ze pod koniec ona rosnie jak szalona kiedy to maluch zaczyna intensywnie rosnac
Tak pod koniec szybciej przybywaja ja w pierwszej ciazy do konca 7 miesiąca mialam plus 6 kg a potem nagle 11 sie zrobilo jak do porodu szlam
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:16   #1473
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Dziewuszki trzymajcie jutro kciuki, żeby moje dzieciątko ukazało się w caaaałej okazałości Zmykam spać, bo tylko się dziś nakręcam, już się zdenerwowałam tymi wrednymi dzieciorami ze szkół co to sa wstrętnie wychowane, a pomyśleć że dla naszych dzieci tak będą dokuczać? Ja już się poryczałam na samą myśl, ja bym ich chyba kijem potraktowała, a może lepiej ich rodziców.
Wszystkim dobrej i WYGODNEJ nocy, przespanej w maksymalnym wymiarze godzinowym
bede 3mac kciuki Wzajemnie spij dobrze jutro dobry dzien przed toba

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Tak pod koniec szybciej przybywaja ja w pierwszej ciazy do konca 7 miesiąca mialam plus 6 kg a potem nagle 11 sie zrobilo jak do porodu szlam
naprawde? Czuje sie przerazona
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:21   #1474
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
przerażające co to będzie ze mnie za klops.;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-29, 20:24   #1475
aneta_s13
Rozeznanie

Ja też mówię dobranoc może szybciej przyjdzie jutro zjadłam gruszkę i posiedziałam w wannie... czuję się lepiej. Słodkich snów a nie jakiś koszmarów znów Dziewczyny
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:25   #1476
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ja też mówię dobranoc może szybciej przyjdzie jutro zjadłam gruszkę i posiedziałam w wannie... czuję się lepiej. Słodkich snów a nie jakiś koszmarów znów Dziewczyny
śpij dobrze

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-29, 20:27   #1477
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Piekny mamusiowy klops ;D stwierdzilam ze bede wygladac jak bede, i dla maluszka zrobie wszystko,a pozniej bede zwalczac kg i co tam bedzie trzeba.... dla maluszka warto przytyc
Stary 2014-10-29, 20:27   #1478
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
bede 3mac kciuki Wzajemnie spij dobrze jutro dobry dzien przed toba

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

naprawde? Czuje sie przerazona

Cytat:
W moim przypadku tak bylo moze jak nabuerzecie kg wcześniej ton później nie przyjdą
Stary 2014-10-29, 20:29   #1479
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Piekny mamusiowy klops ;D stwierdzilam ze bede wygladac jak bede, i dla maluszka zrobie wszystko,a pozniej bede zwalczac kg i co tam bedzie trzeba.... dla maluszka warto przytyc
tylko mi tak ciężko zrzucić kg przy mojej niedoczynności tarczycy.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-29, 20:31   #1480
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
W moim przypadku tak bylo moze jak nabuerzecie kg wcześniej ton później nie przyjdą
Narazie tyje zgodnie z tym co mowi internet ale to sie okaze jeszcze bo w jednym tygodniu nic a w innym patrze a tu 2 kg wiecej

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
tylko mi tak ciężko zrzucić kg przy mojej niedoczynności tarczycy.
damy rade sama nie bedziesz
Stary 2014-10-29, 20:34   #1481
emilia1987
Raczkowanie

W końcu Was nadrobiłam w czytaniu.

Pisałyscie wczesniej cos o zgadze, mnie tez od jakiegos czasu zaczeła męczyc. Lekarz odradził roznego typu Rennie itp, ponoc ma jakis wpływ na dzieciaczka, zalecił doraźnie Maalox taka zawiesine do picia białą,jest bezpieczna dla maluszka, mi pomaga, zaplaciłam ok 9 zł w osiedlowej aptece i polecam na ta dolegliwość.

Jesli chodzi o wagę to ja do tej pory przytyłam tak z 5 kg, póki co wszystko idzie w brzuszek.

Rowniez od jakiegos czasu po dłuzszym siedzeniu w jednej pozycji miewam takie dziwne troche bolesne twardnienie brzucha, lekarz powiedział , ze to normalne..

Wczoraj miałam wizyte z usg i potwierdziły sie moje przypuszczenia, bede miała synka mąz cieszy sie niesamowicie

Będziecie korzystac lub moze korzystaja juz niektóre z Was z opieki połoznej srodowiskowej w czasie ciaży w ramach NFZ które przysługuja od 21 tyg ciazy ?

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 20:34   #1482
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Mi na razie waga pokazuje 53 kg a internet wskazuje na niedowage no ale jem dużo i różnie w pierwszej ciąży na pewno duzo zdrowiej jadlam az mam czasem wyrzuty sumienia
Stary 2014-10-29, 20:38   #1483
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Narazie tyje zgodnie z tym co mowi internet ale to sie okaze jeszcze bo w jednym tygodniu nic a w innym patrze a tu 2 kg wiecej

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

damy rade sama nie bedziesz
oczywiście że damy radę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-29, 20:52   #1484
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość

Pisałyscie wczesniej cos o zgadze, mnie tez od jakiegos czasu zaczeła męczyc. Lekarz odradził roznego typu Rennie itp, ponoc ma jakis wpływ na dzieciaczka, zalecił doraźnie Maalox taka zawiesine do picia białą,jest bezpieczna dla maluszka, mi pomaga, zaplaciłam ok 9 zł w osiedlowej aptece i polecam na ta dolegliwość.

Jesli chodzi o wagę to ja do tej pory przytyłam tak z 5 kg, póki co wszystko idzie w brzuszek.

Rowniez od jakiegos czasu po dłuzszym siedzeniu w jednej pozycji miewam takie dziwne troche bolesne twardnienie brzucha, lekarz powiedział , ze to normalne..

Wczoraj miałam wizyte z usg i potwierdziły sie moje przypuszczenia, bede miała synka mąz cieszy sie niesamowicie

Będziecie korzystac lub moze korzystaja juz niektóre z Was z opieki połoznej srodowiskowej w czasie ciaży w ramach NFZ które przysługuja od 21 tyg ciazy ?
Kolejny chlopczyk super Ja bralam malox, bo u nas jest on bardzo popularny, ale pewnego razu gdy kupywalam, i spytalam w aptece czy w ciazy mozna go brac, to ona mi odradzila, takze juz nie biore , przemecze sie ale nie wezme go... Musze sie spytac gina jak to w koncu jest
Stary 2014-10-29, 21:05   #1485
niunia_ona
Zakorzenienie

kurde ale lipa!
czytam że nie mogę jeść murzynków ptysiów a ja je jadłam czasem a krem do ptysia , murzynka są robione na surowych jajkach ((
boże

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 21:19   #1486
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Kolejny chlopczyk super Ja bralam malox, bo u nas jest on bardzo popularny, ale pewnego razu gdy kupywalam, i spytalam w aptece czy w ciazy mozna go brac, to ona mi odradzila, takze juz nie biore , przemecze sie ale nie wezme go... Musze sie spytac gina jak to w koncu jest
Kurcze to mnie zakoczyłas, bo własnie mi ginekolog polecał Maalox, tłumacząc ze np w porównaniu z Rennie nie działa niekorzystnie na maluszka

niunia_ona zwracam sie do Ciebie z prośba bys mnie zaznaczyła na niebiesko napisałam do Ciebie wiadomosc prywatna, ale w koncu nie wiem czy sie wysłało bo nie mam jej w wysłanych i juz zgłupiałam

Tydzień 40/ 40

Edytowane przez emilia1987
Czas edycji: 2014-10-29 o 21:23
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 21:27   #1487
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to mnie zakoczyłas, bo własnie mi ginekolog polecał Maalox, tłumacząc ze np w porównaniu z Rennie nie działa niekorzystnie na maluszka

niunia_ona zwracam sie do Ciebie z prośba bys mnie zaznaczyła na niebiesko napisałam do Ciebie wiadomosc prywatna, ale w koncu nie wiem czy sie wysłało bo nie mam jej w wysłanych i juz zgłupiałam
już wczesniej miałam to zrobione
hehe sorki patrzę pomyliłam nicki i inna emily miałam zaznaczone głuptak ze mnie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Edytowane przez niunia_ona
Czas edycji: 2014-10-29 o 21:29
Stary 2014-10-29, 21:34   #1488
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Kieruj sie tym co mowi twoj lekarz oczywiscie ja spytam swojego w poniedzialek,pani w aptece nie jest moim lekarzem ale wiadomo cos ktos powie a ja uwierze

Niunia ja od czasu do czasu zjadam eklerka
Stary 2014-10-29, 21:35   #1489
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Kieruj sie tym co mowi twoj lekarz oczywiscie ja spytam swojego w poniedzialek,pani w aptece nie jest moim lekarzem ale wiadomo cos ktos powie a ja uwierze

Niunia ja od czasu do czasu zjadam eklerka
no to nie jestem sama
idziemy lulu 3 majcie się

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-29, 22:03   #1490
ewka5891
Zakorzenienie

Cool Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a ja byłam u siostry i moja siostrzenica, która jest w 4 klasie podstawówki ma takie okropne dzieciaki w szkole... normalnie kluby małych modelek, źle wychowanych (to moje zdanie) i wyrafinowanych, aż jestem przerażona. Ostatnio powiedziały mojej siostrzenicy, że ma się inaczej ubierać do szkoły, bo im wstyd przynosi (a chodzi czysto, schludnie ubrana, ma ładne rzeczy, uważam że w dobrym guście), a w poniedziałek miniony jej powiedziały, że jest ofiara losu bo jako jedyna nie ogląda top model i one we wtorek ją z tego przepytają, czy oglądała. Wiecie jak mnie serce boli, jak widzę, jak ona się wewnętrznie szamocze? Ma wsparcie w rodzinie, inaczej jest wychowywana niż te dzieciaki, siostra wpaja jej wiele wartości, a te okropnie mówiąc bachory wciąż jej dokuczają. Dziś przyszła ze szkoły znowu z płaczem, dała koleżance z ławki z okazji urodzin pomadkę ochronną do ust (dodam, że ta koleżanka nie wyprawiała urodzin, moja siostrzenica po prostu pamiętała i chciała dać jej drobiazg), a ta siksa powiedziała: z takim czymś do mnie? byś się wstydziła. I takiego typu dzieciory to 3/4 jej klasy... Normalnie uwierzcie mi, że się popłakałam przed chwilą i nie mogę tego przetrawić...
normalnie brak mi slow na takie zachowanie nie mam w najbliższym otoczeniu szkolnych dzieci i nawet nie miałam pojęcia, że takie 'trendy' teraz są przykra sprawa, siostrzenicy napewno źle sie czuje w takim towarzystwie. Mam nadzieje, że rozmowa z wychowawczynią pryniesie efekty

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czapeczki do szpitala najlepiej w rozmiarze 36 ( to jest obwód główki) 56 tak jak w ubraniach bedzie o wiele za duza na początek u mnie w szpitalu trzeba miec 3 czapeczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie w spitalu nie zakładają czapeczki. Ogólnie tutaj dzieci są w większości chowane bez czapek i po czapce zawiazywanej pod szyjà mozna poznać Polaków

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 22:41   #1491
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
normalnie brak mi slow na takie zachowanie nie mam w najbliższym otoczeniu szkolnych dzieci i nawet nie miałam pojęcia, że takie 'trendy' teraz są przykra sprawa, siostrzenicy napewno źle sie czuje w takim towarzystwie. Mam nadzieje, że rozmowa z wychowawczynią pryniesie efekty

U mnie w spitalu nie zakładają czapeczki. Ogólnie tutaj dzieci są w większości chowane bez czapek i po czapce zawiazywanej pod szyjà mozna poznać Polaków

Haha ja mam takie do szpitala nie zawiązywania - podobno po kapieli sie je zakłada

meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 22:43   #1492
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:

O jaaa mam pierwszy raz w życiu zgagę , takie palenie w przełyku jakbym cos ostrego zjadła, a ostra zupę tajska jadłam na obiad . Wyczytałam ze rennie jest bezpieczny, chyba wezmę jeden

» Leki dobre dla ciężarnych to leki mające w swoim składzie substancje zobojętniające działanie kwasów żołądkowych, czyli węglan wapnia i węglan magnezu, które wiążą kwas solny w żołądku i go neutralizują. Jeżeli nawet treść żołądka cofnie się, nie spowoduje palenia w przełyku. Do nowoczesnych preparatów zobojętniających mogą być dodawane alginiany, które dodatkowo działają osłonowo. Gdy alginian dotrze do żołądka, utworzy żel, który unosi się na powierzchni zjedzonego pokarmu, tworząc barierę między żołądkiem a przełykiem. Pokarm się nie cofa. Alginian wspomaga też regenerację nabłonka, podrażnionego w wyniku zgagi. Leki te są bezpieczne w ciąży. Dostępne są w formie zawiesiny, saszetek z żelem, tabletek do ssania i rozgryzania. Przykłady: Rennie, Gaviscon, Alumag, Alusal, Refluxin, Gastrotuss.

» » Leki nie dla ciężarnych to leki zawierające substancję (ranitydyna, famotydyna), która blokując odpowiednie receptory w śluzówce żołądka, hamuje wydzielanie kwasu solnego. W ten sposób obniża się pH soku żołądkowego. Chociaż leki te są bardzo skuteczne, nie powinny ich stosować kobiety w ciąży i karmiące piersią (tylko gdy jest bezwzględna konieczność i zaleci je lekarz), gdyż substancja przenika zarówno przez łożysko, jak i do mleka. Przykłady: Ranigast, Famitydyna, Ranitydyna.
» » Leki nie dla ciężarnych to tzw. inhibitory pompy protonowej - czyli grupa najnowocześniejszych leków przeciwdziałających m.in. zgadze. Te leki także nie są dla ciebie. Poznasz je po tym, że nazwa substancji czynnej (jest podana na opakowaniu, pod nazwą leku) ma końcówkę "-prazol". Nie powinny być one używane bez koniecznej potrzeby przez kobiety w ciąży, ale również przez karmiące mamy - nie jest obojętna dla dziecka. Przykłady: Piast Prazol, Controloc Control, Bioprazol Bio.

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-10-29 o 22:45
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 22:45   #1493
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
O jaaa mam pierwszy raz w życiu zgagę , takie palenie w przełyku jakbym cos ostrego zjadła, a ostra zupę tajska jadłam na obiad . Wyczytałam ze rennie jest bezpieczny, chyba wezmę jeden

» Leki dobre dla ciężarnych to leki mające w swoim składzie substancje zobojętniające działanie kwasów żołądkowych, czyli węglan wapnia i węglan magnezu, które wiążą kwas solny w żołądku i go neutralizują. Jeżeli nawet treść żołądka cofnie się, nie spowoduje palenia w przełyku. Do nowoczesnych preparatów zobojętniających mogą być dodawane alginiany, które dodatkowo działają osłonowo. Gdy alginian dotrze do żołądka, utworzy żel, który unosi się na powierzchni zjedzonego pokarmu, tworząc barierę między żołądkiem a przełykiem. Pokarm się nie cofa. Alginian wspomaga też regenerację nabłonka, podrażnionego w wyniku zgagi. Leki te są bezpieczne w ciąży. Dostępne są w formie zawiesiny, saszetek z żelem, tabletek do ssania i rozgryzania. Przykłady: Rennie, Gaviscon, Alumag, Alusal, Refluxin, Gastrotuss.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_39026.html

Napij sie ciepłego mleka jak lubisz

Stary 2014-10-29, 22:50   #1494
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Napij sie ciepłego mleka jak lubisz

A zimne pomoże?

http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...a-w-ciazy.html
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 22:57   #1495
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość

Tez powinno pomoc - bo chodzi o zobojetnienie kwasów żołądkowych - Ale po ciepłym bedzie Ci sie lepiej spało ) ja juz sie kładę - życzę aby szybko zgaga Cie opuściła ;**

Stary 2014-10-30, 05:40   #1496
marcia45
Zadomowienie

Gratulacje synków i córeczek. W tym tygodniu chyba obrodziło w chlopaczków

Mnie jajniki bolą, nie chcę mi się iść do pracy Ale dziś ostatni dzień, jutro ruszamy do rodziców. Wyjedziemy wczesnie, mam nadzieje, że zdąże na rajd po lumpkach.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 06:02   #1497
smv
Zakorzenienie

Dziewczynki witam się z rana
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja miałam głupie sny... Bylam dziś jak kim kardashian i nago gotowalam dla TŻ obiadek i się wiłam żeby mnie wreszcie wziął
Potem wojna a potem ze się chwalilam rodzicom moich dzieciaków że jesten w ciąży a potem ze nad morze jechałam Indie pakowalam tak ze nic sobie nie zabrałam jedynie sok z limonki z bananem masakra ;/

Ja mam już położną i przychodzi do mnie bada mI ciśnienie i tętno dziecka. Sprawdza tez czy nogi mi nie puchna i ogólnie pyta co tam jak tam

Ediths kochana ja w szkole pracuje i wiem o czym mówisz.. Dzieci są okropne szczególnie te które w domach mają wpojone że są najlepsze najcudowniejsze i że za pieniądze można wszystko... Sama pamiętam jak w mojej klasie dzieci w 6klasie dokuczaly jednemu chłopcu że nie ma markowych ubrań butów i że śmierdzi.... Tłumaczyłem prosiłam wręcz groziła że za werbalne dokuczanie też może grozić kara i może mieć swoje konsekwencje. Zrobiliśmy w szkole spotkanie z policja która powiedziała że kara grzywny lub pozbawienia wolności jest między innymi za znęcanie się psychiczne... Troche poskutkowalo
Ale niestety dzieci były i zawsze będą bezpośrednie a to jest przykre ;( najgorsze jest to ze niektórzy rodzice nie widzą problemu

Byłam wczoraj u mamy i waga pokazała 64,7 czyli jednak przytylam heh a waga doktorki chyba nie działa

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-10-30 o 06:40
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 06:18   #1498
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Mamusie na zgage polecam migdaly , zdroweni maluchom na pewno nie zaszkodzą
Stary 2014-10-30, 06:42   #1499
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczynki witam się z rana
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja miałam głupie sny... Bylam dziś jak kim kardashian i nago gotowalam dla TŻ obiadek i się wiłam żeby mnie wreszcie wziął
Potem wojna a potem ze się chwalilam rodzicom moich dzieciaków że jesten w ciąży a potem ze nad morze jechałam Indie pakowalam tak ze nic sobie nie zabrałam jedynie sok z limonki z bananem masakra ;/

Ja mam już położną i przychodzi do mnie bada mI ciśnienie i tętno dziecka. Sprawdza tez czy nogi mi nie puchna i ogólnie pyta co tam jak tam

Ediths kochana ja w szkole pracuje i wiem o czym mówisz.. Dzieci są okropne szczególnie te które w domach mają wpojone że są najlepsze najcudowniejsze i że za pieniądze można wszystko... Sama pamiętam jak w mojej klasie dzieci w 6klasie dokuczaly jednemu chłopcu że nie ma markowych ubrań butów i że śmierdzi.... Tłumaczyłem prosiłam wręcz groziła że za werbalne dokuczanie też może grozić kara i może mieć swoje konsekwencje. Zrobiliśmy w szkole spotkanie z policja która powiedziała że kara grzywny lub pozbawienia wolności jest między innymi za znęcanie się psychiczne... Troche poskutkowalo
Ale niestety dzieci były i zawsze będą bezpośrednie a to jest przykre ;( najgorsze jest to ze niektórzy rodzice nie widzą problemu

Byłam wczoraj u mamy i waga pokazała 64,7 czyli jednak przytylam heh a waga doktorki chyba nie działa
Co za sny jaaa z dziećmi racja gdy chodziłam do szkoły było to samo. Smutne takie coś. Waga fajna

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-30, 07:05   #1500
tout-petit-fille
Zadomowienie

A ja wlasnie w podrozy na mazury
Nadrobie Was pewnie jutro rano gdy wszyscy beda spac, a teraz tylko na biezaco

Jak dzisiejsze samopoczucie?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości