![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Ilana, już tu kiedys podawałam
![]() ![]() ![]() Wziełam trochę mielonej słoninki, jak się rozpuściła - podsmażyłam nie niej drobno pokrojony, wedzony boczek, dodałam jeszcze jakies bitki duszone, cebule - tak powstaje gęsta baza. w kubku kwasna smietana z mlekiem i przyprawami i łyzka mąki. łączysz, powstaje sos, doprawiony wedle uznania. na ogół, w miare podgrzewania gęstnieje, więc musisz mieć cos pod reka do rozcieńczania. Tak, jest kaloryczny i pyszny. Testowałam różne wersje, z różnymi rodzajami miesa, grzybami itp., ale jednak trochę tłuszczu i kwasna smietana dla smaku musza być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Ilana nie uraziłaś. Chodzi o to ze w Polsce wcale by mi łatwiej nie było a jak mam wybierać gdzie zacząć wszystko od nowa to już wybrałam ze tutaj. Nauka podobno idzie ( z obserwacji innych) a dla mnie to łatwy język nie jest ale nawet jeśli to potrwa zanim będę mogła pracować to i tak wiem ze warto.
Mi tu naprawdę dobrze. Słoneczna ta niedziela. Właśnie wróciłam ze spaceru 10 km. Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kama ja myślałam zawsze, że zasmażka jaką podajesz do placków to taka tradycyjna: masełko z mąką podsmażone. A tu proszę- Ty sosik robisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Anyz, taka to by skromna była, a tak to jest coś, co nigdy nie zostaje na patelni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zadomowienie
|
Witam się z domku
![]() Wróciliśmy, koniec urlopu ![]() Jutro do pracy ![]() ![]() ![]() Nie wiem w co się ubrać ![]() ![]() Idę do wanny, zrobię sobie kąpiel z pianą i maseczkę ![]() Kama, mam te kremiki spf 40 z Twojego linka, kapnęłam sobie na rękę i zapowiada się super, jutro testy ![]() Zachciało mi się tego http://www.topestetic.pl/cell-fusion...pa-filtr-55-ml Z opisu wynika, że można na makijaż stosować. Fajna taka dodatkowa ochrona np. jak człowiek z pracy wychodzi i nie jest w stanie wrzucić na twarz kolejnej porcji kremu. Co sądzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Rozeznanie
|
Kama, zanotowałam
![]() ![]() Juka, czekam z niecierpliwością na Twoją recenzję tej mgiełki ![]() ![]() łącze się z Tobą w bólu, też z bólem myślę o jutrzejszym dniu w pracy...wczoraj piekło mnie gardło, dziś od południa zaczęło mnie rozkładać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zadomowienie
|
Ila, już to kiedyś pisałam, na ból gardła - tylko Propolis forte (spray). Łeb urywa, ale działa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() ![]() Juka- ja też czekam niecierpliwie na recenzję mgiełki ![]() ![]() U nas panuje grypa i grypopodobne przeziębienia. W przychodniach istny armagedon. 2-3 razy więcej pacjentów. W czasie weekendu znajoma spędziła 4 i pół godziny z wysoko gorączkującym synem w kolejce do lekarza. W szkole młodego pustki. Aby do wiosny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Aussie wszędzie chyba grypa. We Francji widzę dziewczyny narzekają ze jakaś grypa gdzie dzieci po 6 dni maja 40 C gorączkę.
Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Raróg
|
Ładną dziś mamy pogodę, no przynajmniej w Bydgoszczy
![]() Kupiłam sobie ulubione lody i czeka mnie dziś domowe spa, także same przyjemności, poza sprzątaniem ![]() Spałam chyba do 13:00, bo podglądałam w nocy jednym okiem oskarowe kreacje, ale w końcu mnie to znużyło. Jeszcze rejestracja do lekarza, czyli znów półgodzinne wiszenie na telefonie ; P
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Hejka.Wrócilam z pracy.8 godzin plus generalne porządki=ap
![]() Auusie dzis w radiu -przestrzegali przed Odrą.Ponoć w Berlinie dużo zachorowań..Grypsko sie panoszy, odpukać,narazie nas omija..Ten propolis musze kupić.Juka to w aerozolu jest? Dziś przyszła paczka ze Stanów z Paulinką.Już testuje nowości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Proszę, SPA w domu sobie laski robia
![]() ![]() Ilana dostała ślinotoku na myśl o zasmażce, ja dostałąm na widok filtrów - czuje, ze tez kupie ta mgiełkę ![]() ![]() Dzis dostałam pierwsza pensję - za styczeń ![]() A za luty będzie pod koniec marca... Tz tez przeziębienie zmoglo, ponad tydzień walczyl naturalnie, ale w sobote, po gościach - włączył antybiotyk. w sumie to zle, ze ostatnio te naturalne sposoby słabiej działają. zaobserwowałam, ze one raczej łagodzą przebieg choroby , ale ja wydłużają i czasem nie ma wyboru... Kupiłam mgiełke i serum sesdermy z retinolem. Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-02-23 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
Miszka, w aerozolu
![]() ![]() ![]() ![]() Testuj, testuj i pisz. ![]() Ja czekam na wypłatę. Oto co mnie kusi (poza mgiełka, o której ostatnio pisałam): http://www.sklep.bio-med.pl/obagi-su...te-spf-50.html, http://www.sklep.bio-med.pl/dermaque...ite-cream.html, http://www.sklep.bio-med.pl/dermaque...ite-serum.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zadomowienie
|
Miszka chwal sie co nakupilas w Stanach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Rozeznanie
|
no i jestem zasmarkana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zawsze wierzyłam w naturalne sposoby, unika antybiotyków ale też uważam, że niewiele to daje jak już chorósko dopadnie, prewencja tak, leczenie doraźne już nie ![]() kupię jutro Juka ten Twój specyfik ![]() Miszuk, kupiłaś nowość pauli na plamy i przebarwienia? u mnie kosmetycznie wielkie cięcie, ostatnio przegięłam, teraz będę dokańczać to co mam i zbieram na mezoterapię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zadomowienie
|
Kup Ila, bo inaczej naprawdę po tyłku dostaniesz i przy okazji za tę gołą klatę w lutym
![]() Ja zbieram na botox. |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam krem(ten niebieski-nowość),maseczkę(zieloną) ,eksfoliant 10% aha i serum zielone z retinolem....Filtrami kusicie,ale chyba zostanę przy Pauli
![]() ![]() ![]() Kupiłam i czekam na próbki Hydratore firmy Dottore: intensywnie nawilżający krem z kwasem migdałowym ![]() ![]() ![]() W sobotę idę ponownie na rzęsy.Te co robiłam-owszem ładne,ale za długie i za teatralne.Teraz robie metoda 3:1.Z jakiś naturalnych..Cena duzo wyzsza-niestety... Skończyliśmy Instynkt(z D.Stenką)Oglądałyście? Zdrówka -smarkającym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2015-02-23 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Dobry!
Aussie jak zasadowy?Zauważyłaś zmiany?Czy dołożenie trilac do kuracji podniesie skuteczność? Wyczytałam,że kaszy jaglanej nie powinno spożywać się jej zbyt często ponieważ spowalnia hormon tarczycy ![]() Aśka jak tam u Ciebie?Trzymasz się? Ilka jak samopoczucie?Zostałas w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() Miszka- przyznam szczerze, od 4 dni nie biorę proszku. Zapomniałam ![]() ![]() ![]() Ilana- do wiosny jeszcze trochę ![]() ![]() ![]() Johaśka - jak dziewczyny? znalazłaś szybciej rezonans? |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Aussie-pisz jak się sprawy mają
![]() Już miałam kupować miniaturę KIEHL'S midnight recovery concentrate.Na wizażu jako cudo opisane.Zerknełam na opinie Pauli.. ![]() Kolendra, lawenda i rozmaryn są największymi przestępcami dla skóry; Koncentrat na noc-wzmoże wszystkie obecne problemy skóry, w tym podrażnienia i rozpad kolagenu. Proszę ... ocal skórę ![]() Nowość Filorgi.W składzie jad węza i pył z meteorytów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Dam znać Miszka
![]() Pięknie u nas dzisiaj słońce świeci. Podglądam na webcam morze...pięnie dzisiaj nad morzem..tęsknię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
hej... jestem, czytam ale zdechnięta jestem...
teraz mnie coś połamało ale wiecie, ja nie mam czasu chorować to kuruję się domowymi sposobami i mam nadzieję ze przejdzie jak nie przejdzie to wtedy się będę martwić.... Aussie zapisałam chłopa na 6.03 do Łodzi, już nie będe cudować.... jesooo zaczęłam pisać tego posta 2godz temu i mnie coś zajęło..... nieźle się zamotałam
#1493 |
Zakorzenienie
|
Miszka, pisałam niegdyś o tym kremie z Filorgi
![]() ![]() A olejek z kiehlsa nie jest zły, nie jest rewelacyjny... U mnie rano chłodno, a po południu już wiosennie było... |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Czarny krem i czarna kawa...
@ dostałam nieprzepisowo..3 dni za szybko..Z racji tego jestem marudna do entej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Słońce świeci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Aż chce się dzień zaczynać- taka śliczna aura
![]() Ausii ja już po drugiej kawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() dziś zostałam w domu, tzn.pracuję z domu ![]() sprowadza się to tylko i wyłącznie do kontaktu z komputerem ![]() u mnie pochmurno, 8C ale nadal to taki etap przejściowy...i nauczona doświadczeniem z raczej obecnymi skutkami po ostatnim weekendzie...nie rozbiorę się do póki nie zobaczę na termometrze min.+18C ![]() myślę, że teraz to dopiero będzie wysyp choróbska i wirusów...takie przediośnia zdradliwe są najgorsze ![]() co by paula powiedziała o tych wszystkich finezyjnych i ekstrawaganckich składnikach gilrogii zamkniętych w słoiku ![]() ![]() Miszu, drogi... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Anyżkowa, mówiąc szczerze ja też po drugiej. Pierwsza była o 7 rano
![]() Ilana- pogoda teraz jest wyjątkowo zdradliwa. Kuruj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Syn mi sie rozchorował. Naturalne wspomagacze tym razem nie pomogły...
Ilka ![]() Pogoda cudna.U nas też słoneczko.Jadę na 13 ,do sklepu.Zamówiłam żakiety w neonowych kolorach.Muszę kuriera powitać i zrobić wystawę -dającą po oczach ![]() Baba dzis wydzwaniała mi na dwa telefony.Raz po razie..Połączeń w sumie chyba z 18.Od godz 7.50 rano!!!!! ...Kupiła coś tam ponad 2 mce temu!!,a teraz chciałaby zamienic na wiosenną kolekcję,bo chorowała..Wszystko bym zrozumiała,ale nie natarczywośc z jaką sie dobijała(w końcu to nie sprawa życia i smierci )Wysłuchałam i ...palnełam jej gadkę o dobrym wychowaniu!To już nawet nie natarczywośc,tylko chamstwo zaburzać komuś poranek i dziecko mi wybijać ze snu ![]() Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2015-02-25 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
a ja miałam dziś na fotelu typ pacjenta, którego nie znosze - dowcipny podrywacz
![]() Wiecie, taki, któremu się wydaje, ze ma nieodparty urok, a ta siwizna to mu tylko dodaje męskości ![]() Po angielsku gada niezle, bo tym się tez popisywał ![]() Normalnie człowiek by mu krótko wyjaśnił, ze może spadac na drzewo. a w pracy nie wypada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.