![]() |
#1471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() No własnie jak z tymi prezentami? Klementyna, nie obraź się ale dla mnie to święto Nauczyciela to dawno powinno być zniesione. A jest święto kasjera, sprzedawcy, taksówkarza? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Wczoraj wynalazłam kombinezon dla Z w ciuszkach co mama kupiła, bedzie dobry. A dla K mam kurtke zimowa i spodnie po kuzynie na sanki. Wiec nie musze kupować dla nich kombi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Nigdy tak nie było, ale ja nie pozwalałam spać o 17, a jeśli usnal w samochodzie to dawałam 30 minut, budziłam, a wieczorem kładlam normalnie spać. Nie wyobrażam sobie pozwolić spać 17-22 a potem noc z głowy. No.. Nie widzi mi się to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli sie zdrzemnie w ciągu dnia, idealnie 12-14 czy 13-15, to potem idzie spać koło 22 i śpi gdzieś do 6 rano. Jak nie śpi w ogóle w ciagu dnia to bywa ze senna około 20tej i wtedy tez śpi do około 6. Ale jak zaśnie koło 17 to przeważnie wstanie koło 22 i wtedy tez 1-2 spanie. Ale najgorzej tak jak wczoraj, ja się narobiłam w chałupie i koło tej drugiej byłam bardzo zmęczona juz, nogi spuchnięte, kilka godzin stałam i prasowałam i jak położyłam sie na chwile to zasnęłam, a TZ został na placu boju. Gdybym przewidziała ze bedzie taka impreza to bym nie robiła tyle. BYou chleb bdb, ja ciagle wg tego jednego przepisu robię co wklejalam, mam tylko wrażenie ze jakoś piekarnik mi duuuuzo szybciej piecze - nie wiem jak to możliwe, ale jednak.
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie próbowałam, bo mi jej szkoda, zresztą nigdy nie wiadomo ile będzie spała.... Teraz napiła się, wzięła sowę i poszła do siebie.... Oby spać....
#1476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Możemy święto kasjera wprowadzić ![]() Dziewczyny przestańcie, ktos czuje potrzebe to świętuje, kto nie uznaje to nie i tyle, przeciez nie ma nakazu kupowania prezentów dlaka zdego nauczyciela ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Wtajemniczenie
|
Klementyna, to absolutnie nie było odnośnie Twojej inicjatywy. Po prostu taka moja luźna myśl
![]() A wiadomo, że każdy robi jak uważa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ło jejuśku... ![]() Cytat:
![]() U nas identico jak o "szkolniaków" - w złobku śpi albo leżakuje 1-1,5h, w domu chodzi spaćo 21, wstaje o 7. w weekend wstaje o 8 i nie śpi w dzień. Znów mnie boli gardło... Miałam dziaiaj mierzyć kiecę na wesele, a koleżanka mi pożyczyła idealną z happymum więc też na brzuchol fajnie przygotowana ![]() Zamówiłam dla Fifka kolejną czapkę i komin (wzór ja w załaczniku).
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Panika, BYou podróż ok, tylko szkoda ze tak sie to wydłużyło. M. anioł
![]() ![]() ![]() W stołówce jest taki wrzask,ze M. już zatyka uszy ![]() Nie dam rady odpisać na posty bo internet działa tylko jakimiś skokami ![]()
#1481 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hehe nooo takie sylwestrowe ![]() Fajny wzór, zimowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
To dwie mam juz obrazone!! Przypominam, ze dozgonnie!!
Powiem szczerze, że fakt przywilejów jest sporo (w państwowej placówce, bo w prywatnej niekoniecznie) wakacje, świeta, ferie, krótszy czas pracy itp. Ale tez nie zrozumie ten, kto nie pracował...ja dopiero teraz po 1,5 miesiąca zobaczyłam czym to pachnie....przynoszenie pracy do domu, przygotowanie sie na zajęcia,sprawdzanie zeszytów, pisanie szlaczków, raz w miesiącu lub czasem częsciej rady pedag. do póżnych godzin wieczornych, konsultacje i zebrania grupowe raz w miesiacu, indywidualnie min. 1 w tygodniu bo ktos chce porozmawiac_+ wzywanie rodziców na rozmowy i jest to czesto czekanie az rodzic skonczy prace po 16.00 mimo, że ja koncze np 0 12.00. Mnóstwo papierologii i uwierzcie, że te 20 godzin tygodniowo to tylko w teorii, bo w praktyce to ok. 40 wyjdzie. Ale może jak przyjda ferie, święta i wakacje bardziej docenie dobrodziejstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś młodemu kombinezon zimowy z Kapp Ahlu czy jak się to tam pisze był rabat 30 % powyżej 750 a cena była 799 i co 98cm i dużo za duży ciesze się żem nie wzięła 104 bo bym musiała lecieć w sobotę i wymieniać na mniejszy
Idę spać bo jakby była w ciąży to bym na kalafiora zgonila a tak to tylko zmęczenie materiału pozostaje wytłumaczeniem bo to jutro a nie dziś młody od 7 do 17 w przedszkolu. Wiec zapowiada się ciężki dzień dla mnie. Ale jeszcze troszkę i będzie lżej z mamusia ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Wtajemniczenie
|
Ooo nie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie odbierz tego personalnie, bo to nie o to biega- mój tato sam powiedział, po tylu latach pracy, ze przywilejów jest bardzo dużo, nawet za cene tego co musisz zrobic w domu i tak masz duzo wiecej czasu i atrakcyjniejsze godziny niz kazdy "etatowiec". Skończył mi sie pakiet w telefonie, komp zabrany do naprawy, wiec z doskoku bede. Buziaki ![]()
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja w żadnym wypadku nie kwestiunuje "przywilejów" nauczycielskich, chciałam Wam tylko pokazac tę druga strone medalu, z której sama sobie do tej pory nie zdawałam sprawy ![]() A teraz zamiast przygotowywać zajęcia to siedze na necie...kto za mnie jutro wstanie??... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Witam się z tramwaju młodzian zaprowadzony baaaa nawet zjadł całą kromke z pasztet po drodze wiec pewnie wytrzyma do 8 30 jak bd mieli śniadanie. Jeszcze tylko przeżyć powrót do domu i jego odbić i jutro lajcik bo mam na 10 do 15 xD wiec na spokojnie sobie poradzę hihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Wtajemniczenie
|
Już nigdy nie będę robić pizzy na kolację! Najadłam się jak głupia, a potem miałam takie sny, że głowa mała. Śnił mi się taki guru USG w Krakowie (doktor Wiecheć), mój szef, jakieś kwiaty magnolii w wazonie, które mi bardzo szybko rosły. Do tego Byou
![]() W Krakowie psia pogoda, nic tylko zainstalować Settlersów i pograć ![]()
![]() |
#1489 |
MBZ♥
|
O rany Sorce, mam nadzieję, że to nie był koszmar
![]() Byłyśmy wczoraj u doktora na kontroli, wsio ok i mam receptę na leki do inhalacji w razie ataku krtani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Wtajemniczenie
|
Byou, fajnie, że Z. zdrowa. A Ty jak?
To nie był koszmar ![]() ![]()
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nie poszła spać wczoraj wcale, mieliśmy iść na zakupy jak TŻ wróci z pracy, bo event już jutro, dress code smart casual, nie ma nic co by się nadawało, a Z odwaliła zmęczeniową manianę, o 19 spała, o 22 wstała na kaszę, a potem chciała bawić, bajeczki jej opowiadać, książeczki czytać, wzięłam do łóżka i coś jej tam bzdurzyłam i błąd to był, bo zasnęła u nas, przenieść jej nie szło, bo się budziła, mi się nie chciało kanapy po nocy rozkładać, więc ona spała, a ja nie, a jeszcze co chwila jakiś cios karate, bo toto się kręci jak g w przeręblu jak śpi..... Dziś TŻ wyłazi wcześniej z pracy i mamy jechać, nienawidzę presji, że trzeba już kupić bo nie ma czasu, mam nadzieję, że znajdziemy coś fajnego.... Dobrze, że Z w sklepach spokojna, gorszy będzie TŻ i jego fochy, że na każdym sklepie w galerii nie ma napisu wszystko po 5zł, że on nic nie potrzebuje i jak kawał szmaty może tyle kosztować.... chłop kupujący ubrania to porażka.....
![]() |
#1492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Dzięki!
#1494 |
Zakorzenienie
|
a ja już z dzieciem na szczepieniu byłam, na 2 godzinnym spacerze (toć spać to to musi), a za godzinę znów idziemy do lekarza. heh.
masz rację: koc, książka i kawka z pianką.... a sny masz ciążowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1495 |
Wtajemniczenie
|
Panika, ja dzisiaj jak wyprawiłam część męską naszego gospodarstwa domowego położyłam się z powrotem w kołderkę! Było mi tak cudownie
![]() Byou po prostu była ![]() Wyciągnęłam mięso mielone i dumam co zrobić zeń. Rozważam jakieś pulpety w sosie pietruszkowym bo mam maaasę natki pietruchy. Tylko byłaby to improwizacja ![]()
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
![]() Lubie takie improwizacje ![]() Tu jedzenie mamy okropne - rozpieszczona jestem swoim gotowaniem, ale dzisiejszy obiad rozwalił moj system, gotowe smażone kluski ziemniaczane w cukrze i cynamonie, do tego slodzony mus jabłkowy i dodatkowo jeszcze cukier do posypania, na deser lody :/
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
hehe, a siedźże pod kołdrą jak możesz
![]() mielone robiłam ostatnio klasyczne, ale dorzuciłam pieczarki. soczystttteee ![]()
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, kluski ziemniaczane to takie kopytka? Jaaaadłabym takie!!! Oj, ale bym jadła!
Widzę, że w necie sos pietruszkowy się pojawia więc nie powinno być tragedii. W trójkę zajadamy się pesto z pietruszki plus suszone pomidory. Po prostu niebo w gębie!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.