![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Cytat:
![]() Ostatnio na fb odezwała się do mnie znajoma z podstawówki, bo widziała mnie w sklepie i gratulowała ciąży. Sama ma małego synka, więc może będę miała z kim spacerować..
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka nie odzywa się do mnie odkąd jestem z TŻ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że nie mieszkamy bliżej, chętnie bym z każdą z Was pospacerowała ![]() W ostatnim miesiącu na SR i w kolejce do mojego lekarza ucięłam sobie dłuższe pogawędki z dwiema super dziewczynami, jedna już urodziła, a druga rodzi miesiąc po mnie... pomyślałam, że super by było je spotkać gdzieś tu w okolicy na spacerku, albo mieć z nimi dzieci w jednym przedszkolu czy szkole i zawiązać jakąś fajną znajomość... może jeszcze kogoś uda się poznać z okolicy w podobnej sytuacji ![]()
![]() |
#1474 |
Konto usunięte
|
Ten szpital mnie dobij!!!! dziś mam okropny dzień zadzwoniłam do Tż i się popłakałam, Siostra dzwoniła i tez się popłakałam. Mam okropny spadek formy, wszystko mnie denerwuje, nic tu nie mówią jakie mają plany wobec mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj było dużo śmiechu, dzisiaj za to dołek na wątku.
![]()
![]() |
#1476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
jest to dobijające, jeśli Cię nie informują, a w dodatku teraz weekend.... po niedzieli może dopytaj jakiegoś lekarza, albo jutro spróbuj na obchodzie? Przecież powinni coś powiedzieć.... Jest tam ktoś taki, jak lekarz prowadzący dla Ciebie/Twojej sali?
![]() |
#1478 |
Wtajemniczenie
|
Nadia-bardzo współczuję!
Verrerie-dobrze, że synuś robi postępy. Sama po wizycie nie mogłabym zasnąć, więc już Ci życzę spokojnej nocy ![]() Faktycznie wczoraj humor nie opuszczał,a dziś spadek formy. Ja po wizycie wieści mam takie-waga 2030g(+/-300). Jest drobniutka, ale wszystkie narządy ok. Lekarz powiedział, że mam ładny brzuszek ;-) Ułożenie jest nadal miednicowe, więc na dzisiaj cc. Zapomniałam zapytać o skierowanie do szpitala,o informację czy czekać na poród w domu. Myślałam, że mam jeszcze trochę czasu, ale kolejna wizyta za 3tyg, więc muszę dotrwać ![]() Co do tarczycy i endokrynologa u dziecka to nie ma, co się na razie spinać. Dziecku w szpitalu zrobią odpowiednie badania i jak będzie starsze można sprawdzić tsh, ale od razu nie ma sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Dopiero wróciliśmy z tego pogrzebu, od 5.00 na nogach, lezę w wannie i odpoczywam. Idę Was nadrabiac!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ja o dziwo też nie. Dwie najbliższe starsze ode mnie o dwa lata nie mają, jedna nie chce. Druga bardzo chce, ale nie ma kandydata na ojca. A trzecią mam młodszą o 4 lata i ona też nie ma dzieci, chociaż bardzo by chciała. I nawet mi głupio trochę z nimi rozmawiać, bo wiem że przynajmniej te dwie bardzo mi zazdroszczą ciąży, same o tym mówią, więc jakoś staram się omijać temat, żeby im przykro nie było. A ta co pisałam wyżej ma dwójkę dorosłych dzieci i przeżywa drugą młodość, randki, miłostki i te sprawy ![]() Cytat:
Ehh.. tyle smutów. Z dobrych wiadomości TŻ właśnie wpadł, udało mi się tort upiec ![]() A w ogóle moja mama jest kochana ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1483 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie jest idealne. Musielismy wymienic zyrandole, zrobic podlaczenie do pralki bo nie bylo, lazienka jest malenka i w kiepskim stanie, ale zeobimy co mozna. Nie ma piekarnika, wiec szukamy jakiegos z komisu zeby wstawic. Zalozylismy rolety bo byly gole okna i jeszcze duzo drobnych rzeczy jak wymiana gniazdek bo sie telebotaly na wszystkie strony. Mam nadzieje, ze bedziemy dobrze sie tam czuli. Najwazniejsze ze mieskzanie nie obciazy zbyt naszego budzetu bo wynajem to 800zl. Oby nasze szybko sie sprzedalo to bedziemy szukac czegos do kupna.
![]() |
#1484 |
Wtajemniczenie
|
Jestem w 34t4d.
Co do wyników moczu stwierdził, że bakterie są już czymś normalnym teraz. Mam brać nadal żelazo,jod i lek na tarczycę. Teraz to się boję, żeby dotrwać do kolejnej wizyty. Później mówił, że będę mieć ktg robione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Za 3tyg 37 plus pare dni. Pozno mega ten gbs tak mi sie wydaje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że wie co robi. Najwyżej profilaktycznie dostanę antybiotyk. Mam nadzieję, że akcja nie rozpocznie się wcześniej. Chcę dotrwać do kolejnej wizyty chociaż, żeby zapytać o skierowanie czy coś ;-) dziś zapomniałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odliczam dni do końca. Chcę być juz po i to bardzo! W niedziele mija mi 38 tydzień. A w poniedziałek jadę do mojej kochanej kliniki! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1489 |
Konto usunięte
|
Jest lekarz prowadzący dla sali. Ostatnio powiedzieli ze w poniedziałek odstawiaja wszystkie leki ale co Wtedy?? Dalej mam siedzieć w tym szpitalu??!! o wypisie decyduje pani profesor a ona nie rozmawia z pacjentami:-( zalamka :-( ten weekend mnie dobija:-(
Przepraszam ze wam marudze ale nie mam komu się wyzalic... |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
A te przychodnie lubie, bo mam najblizej. 15-20 min i jestdm na miejscu, pol drogi przez park. Nadia, bardzo mi przykro z powodu smierci Dziadzia. Rozliczylam pita, w pn skladamy. Humor sie troszke poprawil. Ale i tak kasa na kupke nie-do-ruszenia. Ake cwoki z tej bylej pracy- wyslali na nowe nazwisko i na stary adres do mnie na wies. A przeciez jak zmienialam nazwisko to i adres mieli nowy. Nie wiem skad wytrzasneli tamten. Co do kolezanek to niestery tu nie mam. Po odejsciu z pracy ostatniej tak na prawde z 4 os mam meega sporadyczny kontakt. Znam zony kolegow tz, ale nie mam nawet ich nr tel. Ze znajomymi ze szkolnych lat/ studiow nie utrzymuje specjalnie kontaktow. Dzwonia tylko wtedy kiexy czegos chca. Tu mam tylko tesciow, dziadkow tz i sioste tz z malymi. Szal pal
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Wspaniale! Macie swoje upragnione drugie dzieciątko! Reszta to nie są prawdziwe problemy, na pewno dobrze sobie poradzicie!
![]() Cytat:
Biedna, wiem przez co przechodzisz. Można w głowę dostać. Siedzisz tam już tyle dni i nadal nie wiesz na czym stoisz, nic się nie dzieje. Możesz się nam wyzalic, to pomaga.
![]() |
#1492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie wiem, że jak zacznie się akcja to muszę jechać do szpitala i już. Jednak chcę mieć kolejną wizytę jeszcze. Co do koleżanek i znajomych. To my nikogo nie mamy tu gdzie mieszkamy. Rodzina jest od nas ok.70km. Koleżanki z pracy się do mnie wybierają i wybierają..mimo to często do siebie dzwonimy to jestem na bieżąco z nowościami. Myślę, że jak urodzę to wtedy się zmobilizują i nas odwiedzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Rozeznanie
|
Przyszłam dołować się razem z Wami.
Siedzę sama, bo TŻ pojechał do swoich rodziców (60km). Jego mama mieszka sama, więc jak już tam jedzie to zawsze jakieś typowo męskie rzeczy w domu jej porobi...mam nadzieje że nie zejdzie mu długo i wróci na noc. Też nie mam żadnych koleżanek w ciąży, ani nawet takich które mają dzieci. Mam nadzieje, że poznam kogoś w takiej sytuacji jak ja na spacerach lub placu zabaw ![]() Nadia bardzo współczuje straty ![]() nieznajoma co za wredne babsko Ci się trafiło, podziwiam Cie że wytrzymałaś na tej wizycie. Dobrze, że już nie długo do końca i mało razy ją zobaczysz. ktoregos_dnia miałam podobną sytuację z przyjaciółką z którą znałam się od przedszkola...byłyśmy wręcz nierozłączne. Jakoś na rok może 1,5 przed moim ślubem zaczęło się między nami psuć. Chyba od momentu gdy wyznaczyłam datę ślubu. Też wahałam się czy ją zaprosić. Na weselu widziałam się z nią po raz ostatni.
#1494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz miała okazję to zapytaj tego lekarza, co mają zamiar zrobić po odstawieniu leków, czy puścić Cię do domu, czy dalej trzymać, a jeśli trzymać to do kiedy? Ja bym powiedziała, że dobija Cię sytuacja, że nie możesz nawet zobaczyć się z mężem, a jeśli zalecają leżenie, to możesz je przecież uskuteczniać w domu! Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja babcia zawsze mówi ze po śmiechu będzie płacz ;-) Chyba się sprawdzilo Jutro będzie lepiej ![]()
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Nie mam siły. Chyba przesadziłam ze sprzątaniem. Jakby teraz coś zaczęło sie dziać to chyba Tż musiałby za mnie przeć
![]() Nadia, przykro mi z powodu dziadka ![]() Vererrie, najważniejsze, że Ross przybiera na wadze ładnie je ![]() Reszta to się poukłada ![]() Czemu nie mamy nowego zdjęcia? 🙄 Gwiazdka, wytrzymaj! Już bliżej niż dalej! ![]()
#1497 |
Wtajemniczenie
|
32-dziękuję. Faktycznie będę się już oszczędzać i nie będę robić nic na siłę. Nie biorę luteiny, nic mi nie przepisał specjalnego. Z drugiej strony ufam mu, więc chyba wie co robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
My też mieliśmy dwie pary dobrych znajomych, które regularnie nas odwiedzały. Niestety kiedy zaczęliśmy się budować to w magiczny sposób o nas zapomnieli. Zaznaczam, że nie chwalilismy się tym bo jedna i druga para mieszka z rodzicami/tesciami i nie chcieliśmy im robić przykrosci. Sami o wszystko pytali. Zapomnieli o naszych problemach, o wypadku męża, o tym, że nie zawsze uklada się po naszej myśli.. Mimo, że też mają dzieci i są w naszym wieku tak się zachowali.. Życie weryfikuje prawdziwe przyjaźnie. Ja jestem nawet zadowolona z takiego obrotu sprawy. Mam czas tylko dla rodziny, a tacy nic nie warci znajomi niech sobie idą w choler.ę.. Mam kilka znajomych, które w tym roku zostały lub zostaną mamami więc spacery nie będą samotne. Jednak będę się starała zachować dystans i nie popadać od razu w przyjaźń..
![]()
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- echhhh ale się tu dziś gorzko zrobiło.... wczoraj śmiechy, dzisiaj smutki.... prawdziwa końcówka ciąży ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.