|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
namarelle, tzn wzdluz paneli? dobrze kumam? no tak robie... maz kupil dzisiaj jakies kolejne pronto.
sprobuje wczesniej te miksture eko. ![]() strasznie chce mi sie na basen, ale zawsze cos wyskoczy. a w naszej wiosce basenu niet ![]() ewka, heeelo! kope lat! fajnie, ze wyprawka sie kompletuje i moze masz racje, ze bedzie latwiej z synkiem u boku. na pewno bedziesz bardziej sprawna fizycznie. a przy naszych kadlubkach niechodzacych, to mega kicha - wciaz trzeba przenosic, znosic. kciuki za endo! paulina, fajnie ze week udany! ja namawiam meza na Szklarska. no zobaczymy
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka no tak wzdłuż paneli
nie wiem czy to perfekcyjna pani domu mowila czy gdzieś w tv ale na stole wyprobowalam i dziala, bo czesc tego plynu co się myje wchodzi w te szczeliny paneli/desek i je wypelnia przez co smug i mazi nie ma ![]() Ewka kciuki za doktora Zuzi ![]() Fajnie znowu wyprawkę kompletować Drugie dziecko pewnie bym chustowala albo w nosidle sobie nosila
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, fajnie ze wyjazd udany ! No, pomijając te atrakcje ...
Aczka, dokladnie - byloby łatwiej jakby chodzila sama, ale co zrobić... Namarele ja tez myje wlasnie tak jak panele idą. Tak samo z kaflami. W łazience mam prawie czarne, takie grafitowe ba podlodze i jak umyje w zla stronę to wszystko pomaziane.. No wlasnie chce chustowac ale chustę sprawie po porodzie bo i tak do wizyty z bioderkami trzeba sie wstrzymac...
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
No sypialnia lśni😊
Dziewczyny te co skladaly wniosek o 500+ dostalyscie juz? Bo ja na M dostałam i chyba jutro obdzwonie baseny czy mają jakieś zajęcia dla maluchów to może bym M zapisała 😊
|
#1475 |
|
Rozeznanie
|
hej
Na poczatku Aczka chcialm Ci podziekowac za Twa litosc i uratowanie majowki- troche slonca wystarczylo ![]() ![]() szkoda ze weekend sie skonczyl- odpoczelam, pojezdzilismy troche po chalupkach, pogrillowalismy i jak zwykle nim sie obejrzalam a tu budzik i do roboty... ale tz tak jak u Ewki zmeczony po weekendzie rodzinnym poszedl odpoczywac do pracy ![]() Widze, ze tez rozkminialyscie temat butow, my mamy polbuty cos w stylu jak wkleila Linda, ale chyba za goraco na nie teraz jak 20 stopni na dworze- dzis ide obadac cos na sklepy posredniego, bo na sandalki to chyba za wczesnie... Biedro- jestem pod wrazeniem dziela, jak mowisz ze to poczatki, dziergaj i wystawiaj takie pieknosci na allegro czy gdzies, patrzac na Peppe widze mega poklady cierpliwosci u Ciebie ![]() Ewka2 kurcze faktycznie oby dotknac i bedziemy kciuki trzymac za lekki porod, a ja jak dzis pamietam jak sie jaralam jak napisalac o ciazy!! Dzielna kobieta z Ciebie- jeszcze chwila i bedziecie tulic malenstwo Kciuki za wizyteAczka masz naprawde artystyczna dusze, moja dalej kredki to raczej do rzucania uzywa, lepszy znikowpis- tu roche porysuje ale to jest tylko po to by mogla wytrzec oby miala wiecej talentow niz matka![]() Jelonek moja tez cos tam tanczy woogi boogi i jeszcze lubi kaczuszki, no ale jak to dama- na wszsytko musi miec nastroj Lilijka, jakieg grzeczne te watkowe chlopaki mam wrazenie- u fryzjera posiedzi, za raczke pojdzie, grzecznie malowaniem sie zajmnie kolejny, a te panny to wiekszosc chyba lobuziary- swiat na glowie staje- zawsze myslalam ze to dziewczynki lepiej ulozone ![]() dobra budze Mala i mykamy zaczac dzien powszedni milego dnia! |
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja poweekendowo
Miałam się wczoraj już odezwać ale jakoś nie miałam mocy... W przeciwieństwie do Was w weekend nawet nie było jak wypocząć, no może poza sobotą gdzie byłam u moich rodziców i trochę pobiegali za Małą, a tak to W poniedziałek i we wtorek mąż był w domu "z doskoku" więc cały czas praktycznie same spedziłyśmy Wczoraj robiłam to ciasto co Aczka przepis wrzucała, zrobiłam z rabarbarem i było meeega. Dzięki za przepis Aczka
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona, fajnie ze placek wyszedl i smakował
![]() pepa, odpukac, Jas naprawde ogarniety poki co. sadze, ze jak ogarnie chodzenie to to sie zmieni. chociaż zyczylabym sobie, zeby zostalo jak jest ![]() ewka, chusta to dobry pomysl dla mamy 2 szkrabow! zawsze jedno ujażmione ![]() po wczorajszym deszczu, wyszlo sloneczko i budujemy juz babki w piaskownicy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
naamarel no właśnie, ale dobrze ze obserwujecie dzieci,w końcu macie trochę większe tzn profesjonalne pojęcie o rozwoju dzieci i bardziej wylapiecie jeśli jest coś nie tak.
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wpadłam dziś do Lidla i było dużo słodkich ubranek dla niemowlaczków. Nakupiłabym wszystkie, szczególnie te chłopięce. Myślałam o kupnie biustonosza do karmienia, ale jakoś ostatnio czarno widzę tę moją przyszłą ciążę. Wyszłam z zabezpieczeniami szafek. Może tych moja Godzilla nie rozwali.
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku, no co Ty. co to za negatywne nastawienie!
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku cycki w gore! Bedzie ciąża
![]() Ja się zastanawialam dziś czy czasami nie jestem bo jak wylozyla dziś moja pomoc dzieciom jablka do jedzenia to mialam taka ochotę! A nie przepadam za nimi i jadam jedynie w jableczniku ![]() Wetka gotuje obiad w kuchni a ja leze na kanapie, bosko
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek zaraz dostaniesz po dupce!
Namarelle zyc nie umierać:d
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka1368 po pupce to mogę od męża dostać
![]() Taki jakiś słaby okres mam, dużo stresów, smutne sytuacje to i cycki opadły. No, ale u mnie takie momenty krótko trwają, więc się niedługo do pionu postawię. Naamarelle czekamy na radosną nowinę
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek😁
Cis konkretnego sie stało?glowa do góry😚
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Pepa - widzę, że Wik by się z twoją córką dobrze dogadał
rzucanie rzeczami i humorki to też jego specjalność Jelonek - za gadanie głupot ! aby wyszedł syn musicie z mężem trochę poćwiczyć ![]() Ewa - to już ostatnia prosta Aczka - grzeczne dzieci będą nadal grzeczne od tak się to nie zmieni.Linda - daj zdjęcie koloru bo brzmi ciekawie. Ja aktualnie mam jasny złoty brąz i mam wrażenie, że kolor jest za ciepły. A Ja chciałabym rozjaśnić troche włosy wiec pewnie w czerwcu ( po nagrodach) wybiore się do fryziera .Na wyjeździe było dwóch starszych kolegów o 4 miesiące - grzeczni, za rączke chodzili, ładnie jedli tylko mało socjalni i interakcji z młodym prawie nie było.Mój łobuz z dziecmi chciał się bawić, dorosłych zaczepiał ! za rączke nie chodził, marnie jadł i patrzył co by tu zbroić . Pewnie dlatego wszystkie domki w koło znały małego Wiktora
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzis będzie cuudna pogoda!😍
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja dzisiaj na wolnym, bo mnie rozłożyło i gardło wysiadło. Oczywiście jak tylko zadzwoniłam do pracy i załatwiłam sobie zastępstwo to energia we mnie wstąpiła
Kuchnię mam już ogarniętą, wstawione pranie. Dziecko mi kochana teściowa na spacer wzięła, a ja się kawkuję ![]() Dziewczyny, jak jest tak ciepło to zakładacie dzieciom czapeczki? Ja wyprawiłam córkę w ażurowej, bo wydaje mi się, że na bieganie z gołą głową jeszcze za wcześnie. No i w sumie też dlatego, że w czapeczce ładniej wygląda, bo te jej włosy to do niczego nie podobne
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
my juz od godziny w piachu. pic mi sie chce, a mlody ani mysli by wracac do domu.
Jas bez czapki chodzi w taka pogode jak dzisiaj. no ale on ma naturalna czape ![]() jelonku, do sprzątania gardlo nie jest potrzebne
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka faktycznie twój synek czapki nie potrzebuje, bo by sobie małe procesorki przegrzał
Moja córka to nienawidzi czapek. Ewentualnie lubi przymierzać wszystkie na kilka sekund i ściągać. To ma po matce, bo ja nie chodzę w czapkach. Zimą tylko kaptur.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Hej, cały czas jestem z Wami na biezaco, ale jakoś nie mam czasu ani weny żeby się włączyć do rozmowy.
W klubie się już pochwaliłam, to teraz na forum się podzielę szczęśliwa wiadomością, że jestem w ciąży chyba wszystkie oprócz Lindy i Lilijki wiedzą. Od wczoraj mam jakiś problem z pęcherzem, trochę się martwię. Dzwoniłam do położnej i powiedziała, żebym poszła z tym do rodzinnego, więc pójdę po południu. Aniela też już była kilka razy na zewnątrz bez czapki, czasem zamiast czapki zakładam jej opaskę. |
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku mmgi - ogromne gratulacje!
![]() jelonek - my dziś np. to bez czapki paulineczka - spróbuje na weekendzie wykonać przy pomocy tż fotę mojej głowy i pokaże ten kolor, choć mega szybko się spiera i już nie jest tym samy co świeżo po farbie niestety....
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi niestety ten pęcherz w ciąży jest okropny. Ja miałam z nim też problemy, po porodzie wszystko się unormowało. Aniela daje ci trochę odpocząć? Pracujesz jeszcze?
Skoro tak puszczacie dzieci bez czapki, to jak nie będzie wiatru i moją oswobodzę. Opaski są super na taką pogodę, bo uszy jednak osłonięte, ale sekundy na tej łobuzerskiej głowie nie wytrzymają. |
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
Linda, dzięki
![]() Jelonku i zazywalas coś? No Aniela niestety nie bardzo, ona też z tych dzieciakow, które ciągle coś broja i których wszędzie pełno. Staram się kłaść w czasie jej drzemki. Tydz temu dostałam zwolnienie do 13 maja i jak będzie wszystko ok to planuje wrócić jeszcze do pracy. |
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi na początku ciąży to non stop mnie coś piekło i miałam bakterie w moczu. Gin mnie położyła do szpitala, zrobiła posiew i dostałam antybiotyk. Potem całą ciążę jadłam żurawinę, dużo piłam i brałam Pregnofer uro.
|
|
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź. Właśnie się boję, żeby mój mnie nie położył do szpitala. Dziś pójdę do rodzinnego, chociaż przypuszczam, że nic mi nie da bez posiewu właśnie. Też mnie piecze, a wizytę u gin mam za tydzień. Od wczoraj pije sok z żurawiny może chociaż trochę pomoże.
|
|
|
|
#1496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się. Czytam Was regularnie, ale nie mam siły pisać.
Mam nostalgiczny czas.Cytat:
Cytat:
![]() Ja zawsze mam coś do picia dla dzieci i dla mnie I jakąś przekąskę. Cytat:
na kiedy termin?Zazdroszczę Wam tych ciąż, bo mnie to już nie czeka. A w ciąży mogłabym być cały czas
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
lilijko, a kto powiedzial, ze dwoje dzieci to max ?
![]() ja od 2 dni na stopie wojennej z mężem i daję radę. mmgi, zaglądaj i opowiadaj! |
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Lilijka, dzięki
termin na grudzień, ale nie znam dokładnego może w piątek się w końcu dowiem. Popieram Aczke, kto powiedział, że na 2 koniec? chociaż ja też myślę, że na dwójce zakończymy rozmnażanie :p
|
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
Mmgi serdeczne gratulacje
oprócz Lindy i Lilijki jeszcze ja nie wiedziałam na kiedy masz termin?? Ja dzisiaj pannę wyszykowałam na dwór w opasce, która była na głowie może z 5 minut... Jak jest za ciepło to Zosia czapkę czy opaskę ściąga a kurtkę/bluzę targa że mam zdejmować bo jej za gorąco Ogólnie moje dziecko raczej chłodnolubne...Wróciłyśmy ze spaceru na drzemkę (bo moje dziecię we wózku spać nie umie), a po obiedzie znowu w miasto
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
http://matkatylkojedna.pl/bunt-dwulatka/
mądry tekst |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

nie wiem czy to perfekcyjna pani domu mowila czy gdzieś w tv ale na stole wyprobowalam i dziala, bo czesc tego plynu co się myje wchodzi w te szczeliny paneli/desek i je wypelnia przez co smug i mazi nie ma
13.08.2011r.

za gadanie głupot ! aby wyszedł syn musicie z mężem trochę poćwiczyć
Mam nostalgiczny czas.

Ogólnie moje dziecko raczej chłodnolubne...