Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 08:54   #1471
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Jakiej grubości macie materace?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Fab dzięki, zamawiam
2 sztuki styknie?
Do łóżeczka mam dwa, plus trzecie które dostałam gratis do materacyka, w jakieś dziwne wzory jest ale będzie na zapas

Aaa, skłamałam, jeszcze mam czwarte
Domówiłam ostatnio takie w groszki u tego sprzedawcy, tu masz caaałą masę wzorów do wyboru
http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...694206089.html

I też polecam, bardzo ładne i dobre jakościowo
Ja wzięłam sobie do kompletu z prześcieradełkiem na przewijak od tego samego gościa, tak to wygląda u mnie

Tak, wiem, że to już schiza i przesada

W każdym razie, mówiąc głosem rozsądku, pewnie ze dwa zwykłe prześcieradła spokojnie by wystarczyły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0160.jpg (74,2 KB, 30 załadowań)

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 08:55   #1472
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ostatnio kupiłam taki z F&F, 100& bawełna, mięciutki i przyjemny. Wymiary około 100x100cm
Taki w sam raz na wiosnę bo nie jest gruby
Kosztował tylko 25zł

Do wyboru były trzy pastelowe kolory, mój jest najbardziej dziewczynkowy ale były też niebieskawe dla chłopców i neutralne żółte
No właśnie bardzo ubolewam, że nie ma tu Tesco i f&f :/ Lubię ich ciuchy bo są dobre gatunkowo, ale dostawa do Niemiec jak na złość 35 funtów.. więc odpuściłam, jedynie co to mogę zrobić zapasy latem jak odwiedzę rodziców.
A jak po praniu?

Cytat:
Ja chciałam powkładać tylko 56 i 62 do komody, ale podobno 68 też już najlepiej włożyć bo dziecko błyskiem rośnie. Poza tym czasem 68 to jak 62-ah te rozmiarówki. A jak nie będę widzieć tych ciuszków to o nich zapomnę
Półkę mam kupioną to przywalę nad komodą, tam ułożę w pudełku pieluchy. Innej opcji nie ma.

Co do kocyków to ja w pierwszym lepszym markecie budowlanym kupiłam mięciutki zwykły bawełniany. Będę dziś prać.
Znaczy jak? Taki obi czy leroy merlin? ;D

No ja mam właśnie 56,62/68 tylko spakowane i to też takie mniejsze najpierw brałam, a reszta tych 68 to leży w pudle no i będzie czekać na swoją kolej.

Z tych kocyków bawełnianych to jest w Ikei taki z misiem, ma w sobie chyba 80% bawełny więc jego też wzięłam, żeby chociaż jeden mieć na początek po praniu był spoko, zobaczymy co z nim będzie się działo później

U mnie materac chyba ma 12 cm.. mamy coś takiego
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31IVNt5LdtL.jpg

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-04-19 o 08:58
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:04   #1473
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Jejku jejku dziewczyny to już niedługo tuż tuż i będą dzidzie )) 3mam za Was kciuki!!!

Jakie Wy kupowałyście kordełki do łóżeczka 60x120? Są jakieś standardowe wymiary?
Kołderki są standardowo albo 120x90 albo 135x100
Ja mam łóżeczko 120x60, długo się zastanawiałam i wzięłam ten większy rozmiar bo ponoć wtedy dziecko mniej się odkopuje, można je lepiej zawinąć itp. Ale jak włożyłam kołderkę do łóżeczka to jakaś zbyt obszerna mi się wydaje. I sama nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Ale kołderka i tak się pewnie nie przyda przez pierwsze miesiące, wystarczy kocyk

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
No właśnie bardzo ubolewam, że nie ma tu Tesco i f&f :/ Lubię ich ciuchy bo są dobre gatunkowo, ale dostawa do Niemiec jak na złość 35 funtów.. więc odpuściłam, jedynie co to mogę zrobić zapasy latem jak odwiedzę rodziców.
A jak po praniu?
Po praniu super, bez zarzutów. Nic się nie zmechaciło, nie rozciągnęło itp, jest jak nowy. Dobrze się go też prasuje.
Szkoda, że nie masz f&f u siebie. Ja mam mnóstwo ubranek stamtąd i mogę powiedzieć, że na równi z h&m to mój ulubiony sklep z dzieciowymi ciuszkami Ale dostawa za tyle monet to rzeczywiście zdzierstwo

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Nasz materacyk ma ok 9-10cm wysokości

no_doubt zapomniałam wcześniej napisać - Michalinka piękne imię

Stary 2016-04-19, 09:08   #1474
zabciajs
Zakorzenienie

Komoda pełna a tu jedno z dwóch prań..

Lambada-Majster.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461053321737.jpg (49,9 KB, 29 załadowań)
Stary 2016-04-19, 09:10   #1475
Tania145
Przyczajenie

masakra i weź to sobie poprasuj
Tania145 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:11   #1476
lourose
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Miałam stracha w nocy, kilka mocniejszych skurczy mnie złapało meliska, no spa, magnez i przeszło.

Kaylla, uszka do góry kochana! już niedługo.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:13   #1477
Monanka83
Zakorzenienie

Hello bejbz!
Kocyk Womar - ja mam, wyprałam i jest nadal super i mięciutki więc Nie wiem o co cho, może kwestia wody? Detergentów?

Ale się już dziś zmachalam a ledwo co zrobiłam - farsz na pierusy, odkurzylam, zrobiłam pranie, umylam kabinę a jakbym doły kopała przez 3 dni i noce

Chyba urodzę smoka wawelskiego - dziś była tragedia w kilku aktach z tą zgagą, wrrr

Dziś mój tż nieśmiało zaproponował żebym może już wyprać jakieś pościele dla Nineczki żeby były gotowe w każdej chwili - no ma zapłon tatuś ale on jest uroczy wiecie, zawsze jest cichym obserwatorem i tylko takie delikatne sugestie czasem zapoda lub dobrą radę ale zawsze w taki sposób że daje do zrozumienia że wie że ja o wszystko dbam aleeeeeee może jeszcze dla ulepszenia systemu

Ann, dzielna wojowniczko, odespij troszkę

Roses! Kciuki za przypływy i odpływy!

PS. Chyba jestem dziś znów niemile widziana po południu w domu więc się muszę umówić na jakąś kawę bo K. Ma chiba jakiś plan działania i podpytuje o moj terminarz na dziś. ..

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-04-19 o 09:18
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-19, 09:14   #1478
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Martunia, kocyk z Womaru po praniu wygląda beznadziejnie a prałam w 30st. Mąż mnie pociesza, że i tak zaraz byłby upierdzielony i prałabym tak czy inaczej...
Mój też wyglądał jak sprany kot, ale znalazłam sposób, uczesz go Ja go właśnie przeczesałam trzeci raz po praniu i rzeczywiście odzyskał ten miły meszek im cześciej go gniote tym lepiej wyglada On chyba przy częstym użytkowaniu wróci do swej delikatności. Po prostu w praniu się zbił. Najwiekszy blad ze go wirowałam.
Wiem, że Mona prała i że jej wygląda całkiem ok.

Ja też załowałam zaraz po praniu że w wogole uprałam, ale jak to nie prac? Potem zalowałam ze kupiłam, a teraz wiem ze kupiłabym go znów
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:24   #1479
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tania145 Pokaż wiadomość
masakra i weź to sobie poprasuj
To najgorsze :mdleję:
Szkoda, że pralka nie ma takiej opcji.

Jadę na miasto, bez majkapu, tylko rzęsy pociągłam. Zobaczę może będą mieli prześcieradła i nie będę musiała kupować online. I kupię rzepę, bo będę szyć śliniaczki
A ciuszki może za ten czas przeschnął
Stary 2016-04-19, 09:27   #1480
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Do łóżeczka mam dwa, plus trzecie które dostałam gratis do materacyka, w jakieś dziwne wzory jest ale będzie na zapas

Aaa, skłamałam, jeszcze mam czwarte
Domówiłam ostatnio takie w groszki u tego sprzedawcy, tu masz caaałą masę wzorów do wyboru
http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...694206089.html

I też polecam, bardzo ładne i dobre jakościowo
Ja wzięłam sobie do kompletu z prześcieradełkiem na przewijak od tego samego gościa, tak to wygląda u mnie

Tak, wiem, że to już schiza i przesada

W każdym razie, mówiąc głosem rozsądku, pewnie ze dwa zwykłe prześcieradła spokojnie by wystarczyły
Po prostu zwariowałaś na punkcie córeczki, ciekawe ile jeszcze dokupisz jej śliczności jak będzie na świecie
Powiedz mi ten ochraniacz to masz na całe łóżeczko bo na zdjęciu widzę tylko na dwóch bokach i nie wiem czy to tak specjalnie zrobiłaś, oni piszą rozmiar 360x30 nie bardzo to mój żelek rozumie, moja siostra ma byc w ikei i tam miala mi kupic zwykly biały na "kiedyś tam" ale teraz widze ze on ma taniej tylko nie rozumiem rozmiaru
Stary 2016-04-19, 09:29   #1481
_itakinie_
Zakorzenienie

Alo mamity i lusesity,
witam się po ciężkiej nocce z bólem łba. Na szczęście trochę lepiej i mogę przyjąć jakąś pionową pozycję. Choć pewnie coś zjem i do wyra wrócę.

No nie wiem, czy się czymś przytrułam i ten ból łepa mnie nawiedził, ale to było straszne... NIGDY tak mnie głowa nie naparzała jak wczoraj.

Dziś na 19.15 wizyta u doktorka. Zobaczymy co tam u mojej kruszynki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-19, 09:31   #1482
agassek
Zakorzenienie

Mialavi, ok, będę czesała ja chyba wirowałam na jakichś małych obrotach, bo zawsze tak robię... No zobaczymy, ważne, żeby funkcję spełniał

Mam jeszcze kocyk dzianinowy z ikei ze słonikiem (też chyba ma naturalny skład) i on po praniu wygląda super

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:37   #1483
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio kupiłam taki z F&F, 100& bawełna, mięciutki i przyjemny. Wymiary około 100x100cm
Taki w sam raz na wiosnę bo nie jest gruby
Kosztował tylko 25zł

Do wyboru były trzy pastelowe kolory, mój jest najbardziej dziewczynkowy ale były też niebieskawe dla chłopców i neutralne żółte
Ja kupiłam w tesco ten taki żakardowy - będzie na lato akurat więcej nie kupuję, mam już chyba z 6 albo i więcej tych różnych kocyków - starczy!

Ogarnęłam mieszkanie, pranie powieszone, czas na prasowanie. Kliknęłam ten laktator i butelkę, zaraz jeszcze wyparzę smoczek i te nakładki i wrzucę do torby
dzisiaj mojego synka imieniny a on dalej w brzuszku siedzi

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:38   #1484
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Mialavi, ok, będę czesała ja chyba wirowałam na jakichś małych obrotach, bo zawsze tak robię... No zobaczymy, ważne, żeby funkcję spełniał

Mam jeszcze kocyk dzianinowy z ikei ze słonikiem (też chyba ma naturalny skład) i on po praniu wygląda super
Może dlatego, że on jest chyba taki dziergany? Też na niego poluję mam go na liście zakupów, tyle ze nie zobacze go sama przed zakupem ale na zdjeciu wygląda cudnie Nawet nie wiem czy on taki na wiosne czy na jesień bardziej??

Martunia po prostu synek grzeczny i trzyma się tu umowy dziś jest 19 nie zapominaj
6 kocyków naprawdę tyle tego potrzeba?? Ja mam 2 i jeden bambusowy hmmm.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-04-19 o 09:46
Stary 2016-04-19, 09:38   #1485
201701091517
Konto usunięte

Na stronie smyka właśnie znalazłam coś takiego 100% bawełna

http://www.smyk.com/smiki-follow-you...-70x80-cm.html

Całkiem spoko się wydaje, są inne wzory (żeby nie było, że tylko chłopięce), ciekawe też jaki w dotyku itp
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:38   #1486
urshoola
Zadomowienie

Martunia pokazesz ten kocyk?szukam wlasnie takiego na lato.
Laktator jaki kupujecie?elektroniczne?

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:50   #1487
Rudziack
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Ja dostałam Medela electric mini
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:51   #1488
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Może dlatego, że on jest chyba taki dziergany? Też na niego poluję mam go na liście zakupów, tyle ze nie zobacze go sama przed zakupem ale na zdjeciu wygląda cudnie Nawet nie wiem czy on taki na wiosne czy na jesień bardziej??

Martunia po prostu synek grzeczny i trzyma się tu umowy dziś jest 19 nie zapominaj
hmm nie wiem ale ja to przez Was mam tyle, najpierw kupiłam 2 z minky, potem ten biedronkowy (ale on akurat chyba najgorszy z tych wszystkich które mam), później ten żakardowy z tesco, no i ten polecany z womaru i jakiś grubszy od kuzynki dostałam, a i jeszcze taki materiałowy bawełniany mam w gwiazdki
Ale pamiętam że z córką dużo kocyków też miałam i się przydały, ja ją prawie cały czas w salonie na kanapie miałam więc kocyk leżał non stop i szybko się brudził więc trzeba było często nowe kłaść, do tego jeden leżał w wózku, drugim przykrywałam w wózku (urodziła się 4.09 więc długo kocyk był potrzebny)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:53   #1489
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rudziack Pokaż wiadomość
Ja dostałam Medela electric mini
Szczęściara mnie nikt takim nie obdarzył :-( myślę nad LOVI 2w1 ale czemu to wszystko tyle kosztuje...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-19, 09:57   #1490
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Mam złośliwą bestię a nie dziecko! 2 godziny zapisu, jadłam, piłam i tańczyłam a on NIC!!! Spał jak kamień! Na usg się trochę ruszył, ale nadal nie jest to harlem shake. Ale malutki jest, ok 2700 g, 15 centyl, donoszony, można rodzić
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:59   #1491
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jakiś starszak ręczny z aventu od siostry i mam nadzieję, że te droższe wynalazki nie będą mi potrzebne
Stary 2016-04-19, 10:00   #1492
urshoola
Zadomowienie

Kocie to super bedzie Ci lzej go urodzic mam nadzieje.Ja sie dowiem ile moja mala wazy w poniedzialek. Pewnir juz grubo ponad 3kg ;-( troche mnie to niepokoi. A łaknienie na słodycze i w ogole na jedzenir mam nieziemskie w tym tygodniu. Tyje w tempie 1kg tygodniowo...juz mi bardzo ciezko jest...

Stary 2016-04-19, 10:01   #1493
Rudziack
Raczkowanie

Cytat:
Szczęściara mnie nikt takim nie obdarzył :-( myślę nad LOVI 2w1 ale czemu to wszystko tyle kosztuje...
Co prawda używany, ale w ogóle niezniszczony od mojej cioci więc pewne źródło :P cieszę się, że chociaż ten wydatek nam odpadł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-19, 10:03   #1494
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Co prawda używany, ale w ogóle niezniszczony od mojej cioci więc pewne źródło :P cieszę się, że chociaż ten wydatek nam odpadł
Tylko pozazdroscic.Bo to wszystko dla maluchow tyle kosztuje ze.glowa mala...jeszcze jak sie czlowiek urzadza na nowym mieszkaniu to nie wiadomo czy kupic super dozownik na mydlo czy tez np. Laktator.a potrzebne i to i to tylko rzeczy domowe posluza dluzej niz dzieciowe

Stary 2016-04-19, 10:10   #1495
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu zwariowałaś na punkcie córeczki, ciekawe ile jeszcze dokupisz jej śliczności jak będzie na świecie
Powiedz mi ten ochraniacz to masz na całe łóżeczko bo na zdjęciu widzę tylko na dwóch bokach i nie wiem czy to tak specjalnie zrobiłaś, oni piszą rozmiar 360x30 nie bardzo to mój żelek rozumie, moja siostra ma byc w ikei i tam miala mi kupic zwykly biały na "kiedyś tam" ale teraz widze ze on ma taniej tylko nie rozumiem rozmiaru
Ochraniacze mam dwa
Ten co na zdjęciu jest z Dolly i on jest na połowę łóżeczka http://www.dolly.com.pl/pl/ochraniac...rozowe-kokardy Chociaż ma nieco inną rozmiarówkę niż takie typowe
Natomiast drugi mam od mami-sklep, ten co najpierw pudrowy zamówiłam a później na szary wymieniłam i szary już jest super. Więc nie dość, że mam dwa to jeszcze oba szare Ciąża mi na mózg padła. No ale nie o tym. Ten szary jest równie ładny, bez kokardek, za to z falbanką, na całe łóżeczko dookoła i jest trzy razy tańszy http://sklep-mami.pl/pl/p/Ochraniacz...-z-falbanka/92 I można falbankę w tym samym kolorze zamówić ale z tego co pamiętam to chyba już masz

W każdym razie jeśli masz łóżeczko 120x60 to jak chcesz ochraniacz dookoła to szukasz rozmiaru 360cm a jak na połowę to 180cm

Aaa i pokaż pościel do wózka Bo wczoraj chwaliłaś się że listonosz przyniósł a nie pokazywałaś nam jeszcze

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Alo mamity i lusesity,
witam się po ciężkiej nocce z bólem łba. Na szczęście trochę lepiej i mogę przyjąć jakąś pionową pozycję. Choć pewnie coś zjem i do wyra wrócę.

No nie wiem, czy się czymś przytrułam i ten ból łepa mnie nawiedził, ale to było straszne... NIGDY tak mnie głowa nie naparzała jak wczoraj.

Dziś na 19.15 wizyta u doktorka. Zobaczymy co tam u mojej kruszynki.
Znowu dziś bladym świtem wstałaś, przecież ledwo 11

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w tesco ten taki żakardowy - będzie na lato akurat więcej nie kupuję, mam już chyba z 6 albo i więcej tych różnych kocyków - starczy!

Ogarnęłam mieszkanie, pranie powieszone, czas na prasowanie. Kliknęłam ten laktator i butelkę, zaraz jeszcze wyparzę smoczek i te nakładki i wrzucę do torby
dzisiaj mojego synka imieniny a on dalej w brzuszku siedzi
Lepiej niech posiedzi jeszcze trochę, w końcu matka ma kocyki do prania
Ja też mam z 6 kocyków łącznie...

Cytat:

Ja kupiłam taki jakby dziergany w Tk Maxx, chociaż to też jest 100% bawełna
Nieco się rozwlekł po praniu ale jak go uprasowałam to jest już ok. Następnym razem muszę na płasko suszyć.
Jak byłam w ubiegłym tygodniu w naszym Tk Maxx to jeszcze wisiał

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Na stronie smyka właśnie znalazłam coś takiego 100% bawełna

http://www.smyk.com/smiki-follow-you...-70x80-cm.html

Całkiem spoko się wydaje, są inne wzory (żeby nie było, że tylko chłopięce), ciekawe też jaki w dotyku itp
Widziałam, że teraz jest jakaś promocja -30% na markę Smiki w Smyku

Cytat:
Długo się głowiłam i ostatecznie kupiłam elektryczny Lovi Prolactis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0171.jpg (68,3 KB, 24 załadowań)

Stary 2016-04-19, 10:13   #1496
Rudziack
Raczkowanie

Cytat:
Tylko pozazdroscic.Bo to wszystko dla maluchow tyle kosztuje ze.glowa mala...jeszcze jak sie czlowiek urzadza na nowym mieszkaniu to nie wiadomo czy kupic super dozownik na mydlo czy tez np. Laktator.a potrzebne i to i to tylko rzeczy domowe posluza dluzej niz dzieciowe
Ceny są zabójcze, doliczyć lekarza, badania, kosmetyki to wychodzi taka suma, że aż głowa mała cieszę, się, że chociaż na paru rzeczach udało nam się zaoszczędzić, bo oprócz laktatora dostaliśmy jeszcze leżaczek, łóżeczko i siatę ubrań akurat w rozmiarze 68 którego nam brakowało i nawet krzesełko do karmienia na przyszłość więc ładnych pare stów zostało oprócz tego przyszłe babcie zaopatrują nas w ubranka, a że gust mają podobny do mojego to ze wszystkiego jestem zadowolona
Stary 2016-04-19, 10:18   #1497
_itakinie_
Zakorzenienie

Ja się nadal przypominam, ze mam jeszcze jeden kupon na philips -Avent - szczegóły TUUUUU.

Jak coś, to pw.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-19, 10:24   #1498
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Komoda pełna a tu jedno z dwóch prań..

Lambada-Majster.
Ja to mam szczęście. Mąż wszystko uprał i uprasował, ja tylko powkładałam do szafy

Co do laktatora, ja kupiłam akuku ręczny. Kierowałam się głównie ceną. W necie jak się poczyta recenzje nie narzekają na niego, więc powinno być ok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0140 11.jpg (47,9 KB, 7 załadowań)
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:24   #1499
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Ceny są zabójcze, doliczyć lekarza, badania, kosmetyki to wychodzi taka suma, że aż głowa mała cieszę, się, że chociaż na paru rzeczach udało nam się zaoszczędzić, bo oprócz laktatora dostaliśmy jeszcze leżaczek, łóżeczko i siatę ubrań akurat w rozmiarze 68 którego nam brakowało i nawet krzesełko do karmienia na przyszłość więc ładnych pare stów zostało oprócz tego przyszłe babcie zaopatrują nas w ubranka, a że gust mają podobny do mojego to ze wszystkiego jestem zadowolona
To prawda, ja przestałam liczyć ile wydaję na wszystko bo można się piętą przeżegnać... Za lekarza, badania, itp płacę bo prywatnie chodzę. Z gadżetów póki co jedynym prezentem był bujaczek tiny love od moich rodziców. Tak to wszystko sami kupujemy. Ja na pewno przesadzam z niektórymi rzeczami i pewnie mogłabym wydać mniej. Ale czasem po prostu nie potrafię sobie odmówić bo tyle radości mi to daje, że mogę kupić coś dla córeczki

Urshoola doskonale rozumiem Wasze dylematy czy kupić coś do mieszkania czy dla dziecka. U nas budowa domu w trakcie i tam też wydatki się sypią...

Stary 2016-04-19, 10:26   #1500
konsternacja
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dzis odbebnilam ostatnia wizyte cukrzycowa... oby moja cukrzyca tez sie niedlugo ze mna pozegnala

A na ktg mialam najbardziej plaski wykres odpowiadajacy za aktywnosc macicy. Co za niespodzianka. Bez lekow a zapis lepszy niz na lekach

Za pol h cos zjem i ide spac bo mam jakis niedobor snu...

Ciekawe co u Rose?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości