![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Oliwka jakoś dziwnie się dziś zachowuje. Była kupka kilka razy ale ostatnie 2 lekko zielone. Stęka, jeczy, aktualnie spi na mnie. Raz ulała dość sporo.. Zaczynam się martwić.
Cytat:
![]()
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-05-17 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja male teraz tak uzywam, bo na mm juz za male sa Cytat:
Gryzaka 'gryzie' tez jak jej trzymam. Ale dzieci tak poznaja swiat wlasnie ![]() Co do zabawek moja Mala ma 2 pluszaki w tym jeden dosala, ogromna myszke, ma 2 grzechotki, zyrafke Sophie, gryzak. Poki co tylkojeden mis ja interesuje zeby patrzec na niego. Ma jeszcze przywieszke przy fotekilu to ja lubi i balony u wentylatora, ktore sa hitem. Karuzelka odpada prz nich ![]() A i projektor mamy jeszcze ale tez jeszcze jej nie interesje ![]()
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Sloneczko
A na ostatnim wazeniu mala ile wazyla? Na pocieszenie powiem, ze mojej kolezance rozwiazywali ciaze bo dziecko nie przybieralo, po urodzeniu wazylo niewiele ponad 2kg. Teraz mala skonczyla rok,jest drobna, nadalmalo wazy w porownaniu do rowiesnikow. Ale jest zdrowia, rozwija sie prawidlowo, takamej uroda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zadomowienie
|
ja mieszkalam w bloku całe życie w mieście, są plusy oczywiście, bo wszędzie blisko, ale jak przyszły wakacje i upały to płakać mi się chciało jak pomyślałam, że na wsi ludzie pewnie siedzą na ogrodku, opalaja się a ja kisze się w bloku jeszcze na 4 piętrze, gdzie w dach tak słońce dawało, że sauna była. teraz aktualnie mieszkamy w domu i nie wrócilabym na bloki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ja za to jestem miastowa dziewczyna, na wsi się nudzę. Potrzebuję żeby coś się ciągle działo i uwielbiam to, że mieszkam tak blisko centrum
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Koleżanki syn też jest taki drobniutki ale mimo wszystko się martwię.. Pocieszeniem jest to, że w szpitalu jej wszystkie badania zrobili i wyszły super!
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
mała mi chyba pokasływać zaczyna
![]()
#1478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajny ten motylek. ![]() Cytat:
![]() No to zamawiam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
Sloneczko- jak przybrała 160g w tydzień to wszystko jest ok. Dziecko w pierwszych miesiącach może przybierać między 120g a 220g.
Byłyśmy na chustowym spacerze. Już coraz lepiej wychodzą mi wiązania przy główce i już tak nie lata. Natomiast dużo wysiłku mnie to kosztuje ![]() Też chętnie wróciłabym na wieś. Na szczęście mieszkam w cichej i spokojnej dzielnicy, więc nie narzekam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko moja Hania tez przybiera okolo 120 g tygodniowo i pediatra mowil ze mam sie nie martwić
#1481 |
Zakorzenienie
|
Ja cale zycie w bloku. blisko wszedzie. A teraz ta wies.. dusze sie tu haha
Zbieramy kase na dom .. obym w totka wygrala hahaha Przechodze na mm. Wesprzyjcie. Bo taka bylam najarana na kp.. wiem jakie to wazne. Ale mam blokade juz.. kupilam sterylizator. |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Wtajemniczenie
|
Misia-sama wiesz najlepiej, co jest dobre dla dziecka i Ciebie. Nie ma,co na siłę się męczyć i zmuszać do kp. Jeżeli wiesz, że dzięki mm będzie Ci lepiej to nie miej wyrzutów sumienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wprwadzie nie Lewek, ale mój Adaś urodził się prawie w tym samym terminie z taką samą wagą. Teraz waży 5100 i też się martwię. Tym bardziej, że lepiej przybierał jak dokarmiałam mm, a od 5 tyg jest tylko na moim mleku i przybiera średnio tylko po 100g. W pt ma szczepienie. Zobaczę co lekarka na to powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Konto usunięte
|
Misia napisze jeszcze razo to samo:
Kp nie jest świętością, dla mnie! Uważam że nie warto, aż tak na tym akcentować swoją uwagę. Życie jest jedno, szkoda go marnować na stresy, poświęcenia, i teorię społeczne (mam na myśli reklamę kp). Może i mylę się, może moje podejście jest głupie i nierozsądne, ale ja poszłam i zawsze idę, za wewnętrznym głosem i jestem zgodna ze sobą. Do tego pije, że - nie chciał synek pić z piersi - zaczęłam odciagac i jest mi tak ok. Niedługo lato, będziemy więcej na zewnątrz, przestanę odciągnąć, pokarm zaniknie i przejdę na mm. Ani dziecku krzywda , ani mnie. Starszy od początku na mm i jest wszystko z nim ok,- choruje bardzo rzadko, rośnie mądry i śliczny. Są inne życiowe momenty na które jeszcze nasze nerwy i zdrowie się przydadzą , poważniejsze niż kp i takie na które nie możemy mieć wpływu lub możliwości wyboru. Inaczej wesprzeć nie mogę, każdy ma prawo wyboru. |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Misia a jaki jest powód?
To oczywiście Twoja decyzja, ja nigdy nie namawiam bo wiem jakie to poświęcenie. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Nie namawiam ani nie odradzam# ![]()
#1486 |
Wtajemniczenie
|
Misia ważne to jest karmienie dziecka a nie sposób karmienia. Kp czy mm to tylko wybór. To nie tak że jeśli nie chcesz kp to potrzebujesz rozgrzeszenia
![]() ![]()
![]() |
#1487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też tak uważam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie będę namawiać, bo każda mama ma swój rozum. I jak wiadomo, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.
![]() Ja też czasami mam dość kp, ale sobie założyłam pół roku cyca i tego się trzymam. ![]()
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mm nie trucizna, a szczesliwa mama=szczesliwy bobas ![]() http://ohme.pl/macierzynstwo/tylko-m...atki/:brzydal:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Misia decyzja nalezy do Ciebie wazne bys czuła sie szczęśliwa to i mały bedzie zadowolony
#1491 |
Zakorzenienie
|
Misia ani Cię nie będę zachęcać ani zniechęcać, ale powiedz co Cię skłania do tej decyzji? Odrzuca Cię, ale dlaczego?
Witam się, dzisiaj moje dziecko marudne i właśnie poszła ciemnozielona kupa, także też koniec z kp na 3 dni przynajmniej... o ile będzie chciał jeszcze ssać cycka po tym czasie... boję się trochę ![]()
#1492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze żebyś byla szczesliwa Jak miałam kryzys kp przy M bo mnie gryzla to siostra mi powiedziala ze kp to powinna być przyjemność dla matki i dziecka A ja sie balam każdego karmienia bo wierzcie mi ugryzienie w sutka to nic przyjemnego a mala tego nie rozumiala i miala radoche z mojej reakcji W efekcie coraz krotsze byly karmienia i mniej efektywne Przejście na mm było dla mnie ulga Teraz Szymona dokarmiam na noc mm i na razie jest to jedna butla Na początku sobie robiłam z tego powodu wyrzuty ale potem pomyślałam ze musze myśleć też o sobie o M która mnie potrzebuje a nie matki zombie ktora wszystko wkurza bo jest non stop zmęczona i niewyspana Zalozylam sobie 5 miesięcy jak z M i to będzie maks ani dnia dłużej ;-) Rob tak żebyś była szczęśliwa ![]() ![]() ![]() Napisałam wcześniej posta i mi go wcielo Co do wsi/miasta To ja się przeprowadzilam z dużej wsi (nawet bardzo dużej, mylonej z małym miasteczkiem) na bardzo małą wieś i nie żałuję Mamy cisze spokój i dużo miejsca do wybiegania dla dzieci Nie jest idealnie ale mam swoj samochód maz swoj i jade wszedzie gdzie chce Wiadomo jak wszystko jest na miejscu to wygodniej ale ja wole wrócić do spokoju i spiewu ptaków ;-) Miasto na czas studiów ok na życie tylko wieś lub obrzeża tak jak Monia ;-) Byłam u gina Wszystko ok Ale z ćwiczeniami na brzuch mam poczekać jeszcze półtora miesiąca :-( żeby się zroslo porządnie Na razie lzejsza aktywność, basen, spacery itp Także odkurzam orbitreka a Chodakowska musi poczekać Dostałam receptę na Limetic ale zapomniałam wykupić ![]() ![]() Musialam szybko wracac bo maly płakał mezowi w aucie ;-) dopiero podkarmiony i mega kupę później zasnął a tak na dobre to dopiero w domu po kolejnym karmieniu Po drodze zrobilismy zakupy ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Polly oball wyglada fajnie Kupie malemu na dzień dziecka ![]() Chusteczki hippa sa w promocji w Rossmannie ;-) ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Aa i zakaz dostałam zachodzenia w ciąże przez rok ;-) powiedzialam mu ze zakonczylam produkcje chyba ze cos się zdarzy ![]()
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała jak przeszła na mm, to po jakimś tygodniu szukała jeszcze cycusia i na uspokojenie dostała ze 2 razy i ciągnęła bez problemu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Szczerze nie umiem tego wyjasnic. Probowalam napisac cos sensownego, nie umiem.
Czuje ze nie chce wyciagnac cycka nie od tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po ile? Ja ostatnio kupiłam dwupak chyba za dychę. Fajne są, chyba będę musiała zapas zrobić. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
doświadczone mmkowiczki, ile powinien zjadać na dobę/jednorazowo?
Misia, a może to chwilowe? Już zupełnie Cię nie cieszy kp? Nie walcz z sobą, to na pewno... i nic przeciwko sobie nie rób...
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zadomowienie
|
Co do karmienia piersią lub mlekiem modyfikowanym... Ja ogólnie mam od sześciu lat awersje do kultu kp i zostałam za to tutaj nie raz i nie dwa,, doceniona " mocnym słowem.
Kiedy widzę, jak moje trzecie już dziecko przybiera pięknie na wadze, rośnie zdrowe i silne choć w życiu piersi w ustach nie miało, jestem pewna ze nie robię jej tym krzywdy. Jestem ostatnią osobą która doradzalaby kp. My z Alicja jesteśmy szczęśliwe. A podczas karmienia też nawiazujemy więź. Tule ją mocno do siebie, całuję w główkę, ona trzyma mnie za palec... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.