Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-19, 21:07   #1471
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Pewnie z czasem nauczymy się nie wyladowywac złości na tz na ale po całym dniu samemu z dzieckiem zwłaszcza jak się ma hardcore to mogą wkurzyl nawet poerdola później pewnie niejedna z nas się z tego śmieje ale w danej chwili można zwariować

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 21:08   #1472
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

No właśnie, a ja z Aninis się zawsze dobrze dogadywałam, przynajmniej z mojej strony tak to odbierałam, a tu teraz takie coś.. Mi się wydaje, że się nie zmieniłam, bo zawsze pisałam jak piszę i tyle. Mam cudownego tż i jestem na maksa zakochana i cudowna córeczkę, ale tu coś mnie wkurzy czy coś to pisze Wam i mi lżej. Do tego często któraś coś skomentuje, doda otuchy.
I zgadzam się z Martą, że to forum i każdy może jak chce pisać (tylko żeby się nie obrażać nawzajem).

Dziewczyny niesamowite, że Wam już dzieciaczki się podciągają do siedzenia!!! Wow!
Ja to mam wrażenie, że Hania okrutnie się rozwija emocjonalnie (np w porównaniu z bliźniakami że chrztu, różnica wieku 2 tyg, a komunikatywność niebo, a ziemia), ale fizycznie niebardzo :/ Ale się nie martwię, bo każdy ma swoje tempo.

Aaa w ogóle chyba Wam nie mówiłam, że wczoraj powiedziała "nie" strasznie nas to rozbawilo

Joann piękny sposób na dobry humor muszę wykorzystać ja tak zawsze mam do tz jak mnie zdenerwuje. Parę oddechów i sobie przypominam że jaki jest cudowny na tle innych bo: i tu wymieniam Hania też, ogólnie super dziecko ale Czasem daje popalić w te skoki. Choć od równego tygodnia jest super oprócz tego, że ostatnie 3 dni słabo śpi, ale może od jutra będzie lepiej

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 21:12   #1473
NanaR
Zadomowienie

Ale dziś jest ten lepszy dzień tz się dziś strat po całym tyg nocek gdzie spędzał sila rzeczy mało czasu z małym dziś wyreczal mnie we wszystkim ja dziś byłam tylko cyckiem 😂😂 a zaraz będę mieć obiecany masaż stop więc zmykam i życzę dobrej nocy. i mam nadzieję jutro rano przeczytać że wszystkie dzieci ładnie spały i wszystkie mamy wypoczete dobranoc mamusie

Dumna mama Dominika
07.02.2016

Edytowane przez NanaR
Czas edycji: 2016-06-19 o 21:13
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 21:23   #1474
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Pewnie z czasem nauczymy się nie wyladowywac złości na tz na ale po całym dniu samemu z dzieckiem zwłaszcza jak się ma hardcore to mogą wkurzyl nawet poerdola później pewnie niejedna z nas się z tego śmieje ale w danej chwili można zwariować

To prawda. A dziewczyny o co ja robilam tż kłótnie na początku związku to głowa mała i śmiać mi się z tego chce. Np bo odpisał mi na dobranoc "dobranoc " z uśmiechnięta buźka zamiast z "" 😂😂😂😂

Także my narzekamy czasem na nich - słusznie ale oni z nami też mają za swoje ;-) a teraz jak Nana napisała jak się jest zmęczonym nie tylko fizycznie ale psychicznie po całym dniu z dzieckiem, zwłaszcza jak się wcześniej miało karierę życie towarzyskie itp to o byle ☠☠☠☠☠☠☠e się można wkurzyc

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Ale dziś jest ten lepszy dzień tz się dziś strat po całym tyg nocek gdzie spędzał sila rzeczy mało czasu z małym dziś wyreczal mnie we wszystkim ja dziś byłam tylko cyckiem 😂😂 a zaraz będę mieć obiecany masaż stop więc zmykam i życzę dobrej nocy. i mam nadzieję jutro rano przeczytać że wszystkie dzieci ładnie spały i wszystkie mamy wypoczete dobranoc mamusie

Uuu super miłego masażu

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-19, 21:26   #1475
re_nata
Raczkowanie

Pisałam że mała padła przed kąpielą,już myślałam że to na noc i miałam się iść kąpać Ale jeszcze do niej zaglądałam i co.. już nie spala 😈 to ja wykapalam i dopiero zaspala przef 22 to ja poszlam w koncu sie wykąpać i jeszcze naszla mnie ochota na budyń 😁

re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 21:29   #1476
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Pisałam że mała padła przed kąpielą,już myślałam że to na noc i miałam się iść kąpać Ale jeszcze do niej zaglądałam i co.. już nie spala 😈 to ja wykapalam i dopiero zaspala przef 22 to ja poszlam w koncu sie wykąpać i jeszcze naszla mnie ochota na budyń 😁

Nie mów o budyniu!!! nie lubiłam, ale w ciąży się smaki odmieniły

Hihi też tak parę razy mieliśmy, że zasnęła po 20 i myśleliśmy, że już a potem płacz.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-19, 21:36   #1477
Caramel 85
Rozeznanie

Ja też uważam że na forum można pisać co się chce. Mówię tylko, że dziwi mnie jak ktoś stale narzeka i nie mam tu nawet ma myśli nikogo konkretnego z forum, ponieważ nie mam nawet czasu!!! czytać wszystkiego na bieżąco. A nawet jak mam czas, to staram się dawać dobry przykład moim dzieciom i nie siedzieć pół dnia przy lapku, nawet czasem mi się to udaje
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 21:37   #1478
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Ja też uważam że na forum można pisać co się chce. Mówię tylko, że dziwi mnie jak ktoś stale narzeka i nie mam tu nawet ma myśli nikogo konkretnego z forum, ponieważ nie mam nawet czasu!!! czytać wszystkiego na bieżąco. A nawet jak mam czas, to staram się dawać dobry przykład moim dzieciom i nie siedzieć pół dnia przy lapku, nawet czasem mi się to udaje

Stary 2016-06-19, 21:43   #1479
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Bo robi się u kosmetyczki ale moja mi poleciła taki sprzęt domowy bo u mnie ciężko o kosmetyczke 😁 mam problematyczną cerę a normalnego pilingu nie mogę

Aaaa... I co powiesz faktycznie super efekty? Drogi taki sprzęt?
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Moja sala weselna to z km od domu wiec luzik i tak mozesz mamie zostawiac tylko co raz sje zameldować w domu. Myslisz ze jak ja robię jak jade do rodzjcow :-D

Aha we srode jedziemy do rodziców mozliwe ze na tydzień nie cieszę się bo czeka nas zapraszanie znow i kombinowanie z zocha w gościach lub zostawianie bleeeeh.
A cieszę bo jedbak będziemy w domu a nie w jednym pokoju i troche od tego huku odpoczniemy . chociaż tz bedzie musial trochę na wsi pomoc wiec on to srednio odpocznie

:/ mam nadzieję że jakoś lepiej to zapraszanie pójdzie niż ostatnio. W sensie bez takiej akcji z rodzicami jak była...

Cytat:
widzę że zmęczenie na wątku daje się we znaki. ja tam czasem narzekam na Domisia ale ogólnie to tylko chwilowe okresy i to złote dziecko i przy niektórych wątkowych samarach to anioł. Rozumiem Esorka, bo jak człowiek się przyzwyczai że dziecko grzeczne czy przesypia noc to ma straszne nerwy jak się sytuacja zmienia i marudzi albo śpi po 3h nie 6 gdzie dla innych to by wybawieniem było. wiem po sobie ale potem mi głupio jak czytam, co u niektórych z Was.
Dziękuję Nana, dokładnie tak jest

Błagam żeby Hania jutro pospala do tej 7-8, a nie 5-6 ALE spać idę do godziny, a nie o 2 jak wczoraj.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Brzmisz rozsądnie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-19, 21:44   #1480
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Aaaa... I co powiesz faktycznie super efekty? Drogi taki sprzęt?

:/ mam nadzieję że jakoś lepiej to zapraszanie pójdzie niż ostatnio. W sensie bez takiej akcji z rodzicami jak była...

Dziękuję Nana, dokładnie tak jest

Błagam żeby Hania jutro pospala do tej 7-8, a nie 5-6 ALE spać idę do godziny, a nie o 2 jak wczoraj.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Brzmisz rozsądnie

O 2 to ja 1 albo 2 karmienie mam 😦

Stary 2016-06-19, 21:57   #1481
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Ja się boję chwalić i tak już już jestem wystarczająco niepopularna na forum z braku czasu Mój tż ma dobry słuch, ale najczęściej nie budzi go płacz dzieci, więc jak jestem zmęczona, to zwyczajnie szturcham go w ramię i informuję że dziecko płacze, zawsze działa.

Mi się wydaje że do wielu rzeczy i tych dobrych i złych to rodzice przyzwyczajają dzieci. Oczywiście są dzieci spokojniejsze i te mniej spokojne, ale widzę po moich dzieciach że naprawdę sporo rzeczy da się bezboleśnie wypracować, np spanie w nocy.

Ja nie lubię narzekania i bardzo modnego ostatnio "macierzyństwa bez lukru". Każda z nas jest dorosła i wiedziała mniej lub bardziej na co się pisała. Rozumiem, każdy miewa gorsze dni i chce się wyżalić, to jest normalne, ale żalenie się codziennie jak dla mnie jest dziwne. Żeby nie było ciągłe "lukrowanie" jest równie podejrzane, macierzyństwo, w ogóle rodzicielstwo nie jest proste, ale daje przecież mnóstwo radości.

Podobnie z permanentnym narzekaniem na tżtów, nooo jak to mówi mój tż "widziały gały co brały", żyjemy w XXI wieku i sami sobie wybieraliśmy partnerów.

Kaasi bycie ojcem również zobowiązuje
Ja nie zauważyłam żeby ktoś tutaj notorycznie narzekał lub lukrowal więc nie wiem o co chodzi? Czasem jedna się żali czasen inna albo wszystkie na raz , drugiego dnia mamy już lepszy dzień i tak w kratkę więc nie wiem o co chodzi? Tak samo z tż raz ich kochamy drugi dzień byśmy przez okno wypchnely 😂 nie wiem do czego był ten wpis... Nie ma jak forum no komu się wygadac?! Ale burza... Kasia to już w ogóle jest antynarzekaniowa 😂 😘 I tak was kocham wszystkie czasem haha 💕 😘

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Marcia super ze będziesz w domku nie ma jak u mamy 😍 zazdroszczę 😎

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Esor sprzęt koło 150 zł a efekty ekstra normalnie widzisz jak martwy naskórek odskakuje no i cera gładka i maseczki lepiej działają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-19, 21:58   #1482
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zauważyłam żeby ktoś tutaj notorycznie narzekał lub lukrowal więc nie wiem o co chodzi? Czasem jedna się żali czasen inna albo wszystkie na raz , drugiego dnia mamy już lepszy dzień i tak w kratkę więc nie wiem o co chodzi? Tak samo z tż raz ich kochamy drugi dzień byśmy przez okno wypchnely 😂 nie wiem do czego był ten wpis... Nie ma jak forum no komu się wygadac?! Ale burza... Kasia to już w ogóle jest antynarzekaniowa 😂 😘 I tak was kocham wszystkie czasem haha 💕 😘

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Haha lovciam cie
Wypchnela przez okno haha ja mam ochote czasem w swojego jajkiem.rzucic :-D

No ja tez sie ciesze ze bedr ale wiem ze radosci bedzie ze 2 dni potem zechce uciekac. Hahaha

Stary 2016-06-19, 22:00   #1483
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Haha lovciam cie
Wypchnela przez okno haha ja mam ochote czasem w swojego jajkiem.rzucic :-D

No ja tez sie ciesze ze bedr ale wiem ze radosci bedzie ze 2 dni potem zechce uciekac. Hahaha

Dobre i tyle 😂 chociaż dwa dni 😉

Stary 2016-06-19, 22:04   #1484
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre i tyle 😂 chociaż dwa dni 😉

No yo. Idę spać bo nigdy nie wiesz kiedy hrabina raczy się obudzić czy za godzinę czy 3 😂

Stary 2016-06-19, 22:08   #1485
Lola2828
Zadomowienie

Śpij dobrze oby to były 3 😘

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Pamiętam jak dziś jak się cieszyłam że Nina spała 2 😂

Stary 2016-06-19, 22:10   #1486
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Śpij dobrze oby to były 3 😘

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Pamiętam jak dziś jak się cieszyłam że Nina spała 2 😂

Haha już pewnie zapomniałas 😁moja mi ostatnio przypomniała jak to było jak była noworodkiem. Chyba chciała się odmlodzic 🙈
Dzięki idę😘

Stary 2016-06-19, 22:12   #1487
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Haha już pewnie zapomniałas 😁moja mi ostatnio przypomniała jak to było jak była noworodkiem. Chyba chciała się odmlodzic 🙈
Dzięki idę😘

Pewnie się staro poczuła 😂 minie jej

Stary 2016-06-19, 22:23   #1488
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość
Pewnie jak na razie kroluje miodowa i waniliowa w zasadzie to obiadki tez lubi jesc i deserki.Ale zauwazylam ze bardziej niz miesko woli warzywka i owoce

Renatka to nic skomplikowanego na poczatku dajesz troszke i obserwujesz czy nic sie nie dzieje ( bol brzucha,wysypka itp) jak nie to na drugi dzien wiecej i znow to samo nie ma sie czego bac noe taki diabel straszny

Wow, widzę, że dziewczyna już konkrety je. I dziwię się temu miodowi w takich kaszkach bo jest na liście uczulającej .

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Się najeżdżę 50 km w jedną i w drugą 😂😂 ale nic damy radę 😀

Ja przy Małgosi nie dałam rady bo też mieliśmy 50 km. Musiałabym 2 razy przyjechać czyli ok. 4h w plecy i potem jak sobie pomyślałam cały dzień bez spania z jęczeniem Małej...no way. Odmówiłam.

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystkie jesteśmy zmęczone. Nikt się przecież nie będzie licytował, kto ma lepiej, kto gorzej.. Ja na pewno zdawałam sobie sprawę z tego, że będą chwile ciężkie, ale i też radosne. Jednak są sprawy, których się nie spodziewałam, jak na przykład to, że Przemek będzie miał dysplazję, która w dużym stopniu wpłynie na nasze funkcjonowanie. Ostatnio codziennie wieczorem przed zaśnięciem wymieniam sobie te dobre rzeczy, które wydarzyły się tego dnia. I, o dziwo, im gorszy dzień, tym więcej takich znajduję. Bo niby wydaje się, że dzień był do , mały jęczał, ja się na niego wkurzałam, miałam go serdecznie dość , ale tak myślę, myślę.. i okazuje się, że tak się Przemuś ładnie dziś do mnie uśmiechnął, mama zrobiła dla nas obiad, mąż wrócił z pracy 15 min wcześniej, niż się spodziewałam. I tak dalej Mówię wam, działa. Oczywiście, jak się jest zmęczonym to nic nie pomaga, tylko odpoczynek. Ale zawsze źle nie będzie, to niemożliwe
Hehe...ja nie zdążyłabym pomyśleć o tym bo często w opakowaniu idę spać i o 2 doprowadzam się do ładu...

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość

Jutro zrobię i zobaczę czy Mały będzie się skręcał. Cały czas jadę na bezmlecznej...

Aninis-

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 22:24   #1489
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Esor sprzęt koło 150 zł a efekty ekstra normalnie widzisz jak martwy naskórek odskakuje no i cera gładka i maseczki lepiej działają

Czyli warto taki sprzęt kupić Lola a to w obsłudze samej jest proste ? Bo wiesz ja zielona w tej materii 😀 mogę narzekać jak kupy nie ma...dziś była piękna wiec jest git 😊

Marcia odpoczywaj na miarę chwili

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-19, 22:31   #1490
Lola2828
Zadomowienie

Kasia to wygląda jak maszynka do golenia taka do włosów łatwe w obsłudze wpisz sobie w Google piling kawitacyjny domowy ja jestem super zadowolona w ciąży nie mogłam i ubolewałam a teraz nie mam czasu 😂 niby

Stary 2016-06-19, 22:55   #1491
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość
Ja jestem w szoku moje dziecko wlasnie chwytajac sie moich palcy zaczelo kombinowac wiec leciutko chcialam podciagnac ja zeby zobaczyc czy bedzie w miare glowe trzymac a ta mi chycnela do siadniecia i usiadla teraz to samo probuje na lezaczku
No tak to jest Mój mi od jakiegoś czasu trzymany do karmienia się podrywa, a któregoś dnia leżał na mężu plecami, mąż oparty i wziął się napiął i siadł. Miał tak słodko wielkie oczy ze zdziwienia.
Ale tylko z tych pozycji próbuje, nie podciąga się za ręce
Za to od wczoraj staje na głowie, dosłownie Leżąc na brzuchu, bardzo próbujr odkręcić się na plecy, ale nie umie. Kiedyś klękał, ale oduczaliśmy go trzymając za pupę. No to wymyślił inczej, staje na czubku głowy i podnosi ciało w górę. Taki samolot na głowie robi Aż ma potem takie czerwone gdzie ciemiączko eh pilnuję go, bo się boję że sobie krzywdę zrobi

Cytat:
I ja :-*

Od 20.30 probuje uspac mojego gada. Najpierw udalo sie cycem ale gdy tylko go wypluka to nie chciala juz jesc ani spać. Potem z kolysanka na rekach w jednej pozycji. Uspala sie po 5 min placz.. Znow lulanie w innej pozycji. Itd. W koncu spi cale 5 min mam nadzieje ze juz na dluzej bo cyca nie chce oczywiscie. A ostatnio spala mi chyba o 16. 5 minut ;-)

O kurna, moja synowa to ma jakieś turbodoładowanie

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-20, 04:23   #1492
Aninis
Zakorzenienie

Miałam się już nie odzywać, ale muszę jeszcze coś napisać, bo faktycznie zrobiło się dziwnie a wiele osób mnie nie zrozumiało.
Nie chodzi o narzekanie i lukrowanie... nie chodzi o licytowanie się kto ma gorzej... każda z nas na pewno chciałaby zmienić choć jedną rzecz... i jestem tego świadoma.
Najbardziej zrozumiała mnie Lucy... kiedy opisała radość jaką odczuwała na wątku staraczek kiedy któraś dziewczyna zachodziła w ciążę i zarazem było jej przykro, że to nie jej się udało. I dokładnie takie mam uczucia... cieszą mnie Wasze radości ale po cichu gdzieś tam mam żal, że u mnie jest inaczej.
Tak samo było z porodami... przeżywałam poród każdej z Was... cieszyły mnie te udane... smuciły te mniej wesołe... a później przyszedł mój... i co z tego, że byłam przygotowana na ból... co z tego że byłam świadoma jak to może wyglądać... jak poczucia żalu i pytań do samej siebie: dlaczego ja - nie byłam wstanie powstrzymać. 😕

Po prostu jestem szczera i napisałam co czuję. I nie wierzę w to, że żadna z Was nie czuła się podobnie po ciężkiej nocy, dniu... albo kiedy jej dziecko było chore.

Esor Ty miałaś podobny poród do mojego, to może teraz po moim wyjaśnieniu zrozumiesz moje uczucia.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 04:38   #1493
Lucy31
Zakorzenienie

Ot i dobrze napisane

Stary 2016-06-20, 05:17   #1494
kaaasi
Zakorzenienie

Aninis przyznaje ze ja tak nie mam ze porównuje się z kimś kogo dziecko robi to czy tamto a mój nie...i nie czuje żalu....nie utożsamiam się z tym co tu się pisze....czytam...i przyjmuje to jako informacje ze o pewnie u nas za jakiś czas to czy tamto będzie....dziś mam super informacje i sobie juz daruje pisanie takich rzeczy bo dziwnie się robi tutaj....nie ma co oglądać się za siebie jeśli chodzi o poród po co ? Żeby siebie dobijac? To bez sensu....masz wymagające dziecko szukaj lub szukajmy dalej sposobu żeby Tobie ułatwić....nikt tu nie odszedł z kwitkiem nigdy...ile razy Marci podpowiadałysmy co u nas działa....zrobisz jak uważasz z odzywaniem się na forum ale to dziecinne znikanie skoro tyle czasu pisaliśmy tutaj...z dystansem patrz na to co się tu pisze stawiam ze u Ciebie problem zacznie znikać jak zaczniesz rozszerzać dietę małej

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2016-06-20 o 05:20
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 06:05   #1495
Lucy31
Zakorzenienie

Kaasi,ależ ja poproszę te super informacje Chcę je poznać, żądam napisania

Każda z was ma trochę racji. Ja rozumiem Aninis, bo mnie los też ciężko doświadczył. Pytań "czemu ja?", " czym ja sobie zasłużyłam?" nie da się wyprzeć z głowy, naprawdę... Zarówno długo się starając, jak i leżąc zamknięta z moją patologią Ciężko było ot co. W głowie miałam wizję, że jak już się z da to ja i brzuś siądziemy sobie na ławeczce przy fontannie, z książką i relaks. A tu zonk, nie dane mi było, a ludzie chodzący za oknem mnie wnerwiali Nawet biegający radośnie piesek mnie wkurzał I to nie była złość na ludzi, czy żal do nich, nie nie. To był wewnętrzny żal i rozgoryczenie

Ale tak samo jak Ty nie porównuję dzieci Mam jakie mam, z ciekawością czytam jakie są inne Więce z każdą z Was się zgodzę.

A od Aninis też żądam, proszę nam tu pisać! I już

Same żądania z rana heheh

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Oho obudziło się moje najpierw było słychać taką serię piardów z łóżeczka kurna dziś wersja super combo A teraz słyszę : a, e, o, me, le, be i za chwilę takiego indora, się nauczył robić

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-06-20 o 06:01
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 06:28   #1496
joann_
Raczkowanie

Aninis, zadna z nas nie cieszy się jak jest zle. Zadna nie chce zeby jej dziecko bylo chore, nosilo szelki, zle spalo. Ale tez zadna nie zazdrosci w ten negatywny sposob drugiej, jak sie dobrze uklada. Ja to przyjajnmniej tak widze. I taka mam nadzieje. A jesli ktos nie docenia tego co ma to juz inna sprawa wg mnie wcale nie musisz sie tlumaczyc z takich myśli.

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Poza tym jak czytam ten watek to uswiadamiam sobie ze ile ludzi tyle problemow i jakos mi lzej na sercu. Mimo ze absolutnie nikomu zle nie życzę
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 06:50   #1497
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Aninis przyznaje ze ja tak nie mam ze porównuje się z kimś kogo dziecko robi to czy tamto a mój nie...i nie czuje żalu....nie utożsamiam się z tym co tu się pisze....czytam...i przyjmuje to jako informacje ze o pewnie u nas za jakiś czas to czy tamto będzie....dziś mam super informacje i sobie juz daruje pisanie takich rzeczy bo dziwnie się robi tutaj....nie ma co oglądać się za siebie jeśli chodzi o poród po co ? Żeby siebie dobijac? To bez sensu....masz wymagające dziecko szukaj lub szukajmy dalej sposobu żeby Tobie ułatwić....nikt tu nie odszedł z kwitkiem nigdy...ile razy Marci podpowiadałysmy co u nas działa....zrobisz jak uważasz z odzywaniem się na forum ale to dziecinne znikanie skoro tyle czasu pisaliśmy tutaj...z dystansem patrz na to co się tu pisze stawiam ze u Ciebie problem zacznie znikać jak zaczniesz rozszerzać dietę małej

Kasia dużo osób pisało z nami długo i zniknęło bez uprzedzenia i nie odzywa się od dawna.
A ja piszę szczerze co czuję i uprzedzam, że może mnie nie być jakiś czas, żebyście wiedziały że nic strasznego się nie stało.
Dla Ciebie to dziecinne... trudno. Ja myślałam, że odpowiedzialne z mojej strony.

I nadal mnie nie zrozumiałaś, bo to nie jest stricte porównywanie z innymi dziećmi. Ale już nie mam siły tłumaczyć. Cieszę się, że chociaż Lucy mnie zrozumiała.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 06:57   #1498
marciar7
Zakorzenienie

No i dobrze napisane ;-)

Kasia ja tez żądam informacji :-D
Ja lubie wszystko czytac co piszecie, forum mnie tak wciagnelo ze codzien musze zajrzec :-D zawsze jestem.ciekawa co u was u jednych gorzej u innych lepiej z kims sie mozna utozsamic, komus doradzic a komus pogratulować. I tak ma byc ;-)

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Nocka lepsza u nas chociaż Zocha nie umie normalnie się obudzić zawsze ryk 😂

Stary 2016-06-20, 07:02   #1499
Lucy31
Zakorzenienie

Czy wasze czorty też tak obserwują jak jecie? piszczy mi nie do zniesienia, wezmę coś do jedzenia to patrzy jak zaczarowany właśnie zjadłam dwa banany żeby chwilę ciszy mieć kwadratowa się zrobię od tej metody uciszania

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-20, 07:24   #1500
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane!
kilka dni mnie nie było a napisałyście tyle, ze nie dam rady nadrobić.
Mam wrażenie, ze doba mi sie kurczy, i nie ma dla Was czasu, a wiadomo- rodzina najważniejsza .

Dostałam @ wiem, głupia jestem, ze sie cieszę, ale wiem, ze wszystko ok, było bezboleśnie, krótko ale mega- pierwszy raz w zyciu kupiłam podpachy maxi , nawet po porodzie tak nie było. dobra, koniec szczegółów .

po drugie -Milek mi sie zepsuł ze spaniem, ale to i tak kochane dziecko, bo jak nie spi, to mogę w miarę zrobić.
ale nauczył sie usypiać na rękach i najcześciej jest to jedyna metoda, zeby połozyć go spać, bo inaczej wyje. Dzieci sa jednak cwane .

W nocy robi 1 pobudkę , 2 pobudka juz rutynowo- 5:20 , czasem zaśnie, czasem nie. i o tej porze najlepiej robi mu się kupę .

Przez tych kilka dni miałm duzo na głowie- gości- dziekuje kochane za przepisy , ogarnianie domu,przygotowywanie jedzenia, dwójka dzieciaków na glowie, nic nie spiacy mały, @ i do tego potwornie bolało( i nadal trochę boli) ucho i cała prawa strona twarzy a to mi 8 sie wyrzyna i wyjsć nie moze i stad ten ból.
Tak wiec mieszanka piorunująca .W piątek myslałam, ze juz meżą będę ściagać z pracy.

Milek jeszcze nie robi pełnych obrotów, tylko tacza sie na boki, próbuje sie podnosić, gada jak szalony i zaczął robić takie minki ustami i wyciaga szyjkę- coś jakby dzióbek i jednoczesne przeżuwanie .
Zabków nie ma jeszcze, ale strasznie go swędzą dziasła.

I najgorsza wiadomość dla mnie-laktacja siega prawie zera , udaje mi sie karmić tylko w nocy, rzadko w dzień i to płacz, ze mało .
Probowałam laktatorem rozkręcić przez tych parę dni i nic...
dzis w nocy tez przy karmieniu w myślach żegnałam się z kp i prawie ryczałam .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości