Wszystko o Avonie - Część II - Strona 502 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-16, 20:02   #15031
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość
Myślę, że ważniejsze jest to, że na szczęście nic Ci się nie stało.
Jeden morał na przyszłość - kogoś innego "zatrudnić" do sprzątania

Gdy ja prawie dwa tygodnie temu chciałam posprzątać u TŻ i schować pościel do pawlacza, to spadłam z krzesła ... i mam przepiękny bucik gipsowy na nóżce na najbliższe 5 tygodni ;-(
no ja sie tak troche smieje z tych paznokci, ale fakt ze mnie jeden dosc mozno boli, nos mnie tez boli jak dodtykam i troche krwi sie z min zebralo no i chyba szczeka cos mi sie tez delikatnie uszkodzila bo przy jedzeniu troche bolala. ale zyje!!
Stary 2007-06-16, 20:07   #15032
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
a sprzedaż katalogów na allegro nie jest czasem zabroniona....
właśnie chyba jest
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 20:21   #15033
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
no ja sie tak troche smieje z tych paznokci, ale fakt ze mnie jeden dosc mozno boli, nos mnie tez boli jak dodtykam i troche krwi sie z min zebralo no i chyba szczeka cos mi sie tez delikatnie uszkodzila bo przy jedzeniu troche bolala. ale zyje!!

To jednak nie tylko paznokcie ucierpiały
No ale najważniejsze, że żyjesz !!!
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 20:48   #15034
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
No ja wole nie rozkładać bo tylko jest mniejszy procent wtedy, bez sensu. Poza tym moje klientki są tak przyzwyczajone ze zawsze składają na jeden termin. Sa takie także które wiedza ze mogą zapłacić mi koło pierwszego nawet jeśli mój termin płatności kończy sie gdzieś koło 25 26 dnia miesiąca.
U mnie ludzie nie chcą płacić później. Nie lubią. Poza tym każdy ma wypłatę kiedy indziej. To nie jest tak, że koło pierwszego. Niektórzy mają wypłatę 1. ,niektórzy 10, a niektórzy 20. Poza tym jak ktoś kupuje komuś na prezent też chce mieć szybciej. I wiele klientek rezygnuje gdy musi czekać 2 tygodnie, a co dopiero jak teraz 3 tygodnie.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 20:50   #15035
Limonatka
Zakorzenienie

uh, dzięki za odpowiedzi nt. dostawy kurierskiej. hm, a w takim razie, orientuje się ktoś do kiedy można w COKach kupować z 7?

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 20:55   #15036
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
uh, dzięki za odpowiedzi nt. dostawy kurierskiej. hm, a w takim razie, orientuje się ktoś do kiedy można w COKach kupować z 7?
W COKach można kupować do czwartku, w piątek wchodzi 8.
Stary 2007-06-16, 21:08   #15037
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Poza tym jak ktoś kupuje komuś na prezent też chce mieć szybciej. I wiele klientek rezygnuje gdy musi czekać 2 tygodnie, a co dopiero jak teraz 3 tygodnie.
Teraz do 3 tygodni skrócono czas obowiązywania katalogu, natomiast klienci będą czekać tylko tydzień, więc może dla nich będzie łatwiej
Tylko, czy nam będzie się udawało zebrać zamówienia na taką kwotę, by nie płacić za małe zamówienie ?
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 21:17   #15038
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
ja nie wiem przecież to jest tak oczywiste zawsze w demo zamawiało sie jeden produkt. Jak można dzwonić w takiej sprawie . Przecież oni to za każdym razem piszą w panoramie wystarczy dokładnie czytać
Sprawa Wód Toaletowych nie była priorytetem mojego telefonu, spytałam przy okazji, żeby rozwiać wątpliwości powstałe w wątku. A w Panoramie to też nie zawsze piszą o takich rzeczach szczegółowo. W końcu od tego jest Centrum Obsługi Konsultantek, żeby służyć pomocą w każdej sytuacji.

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 21:36   #15039
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
W COKach można kupować do czwartku, w piątek wchodzi 8.
dziękuję!

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 21:38   #15040
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Teraz do 3 tygodni skrócono czas obowiązywania katalogu, natomiast klienci będą czekać tylko tydzień, więc może dla nich będzie łatwiej
Tylko, czy nam będzie się udawało zebrać zamówienia na taką kwotę, by nie płacić za małe zamówienie ?

by nie płacić za małe zamówienie wystarczy złożyć jedno zamówienie za 150 zł a kolejne na minimum 50zł
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 06:35   #15041
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
odkąd pamiętam zawsze można było zamówić TYLKO jedną sztukę danego produktu z demo
Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
a odnośnie tych wód URBAN FLOWERS to dzwoniłam wczoraj na infolinię i przy okazji spytałam o to i pani mówiła, że 1 szt można wziąć czyli 1 zapach a nie po 1 z każdego zapachu.
1szt wody z 3 możliwych a nie po 1 z każdego zapachu
a może jest tak, że np liderzy sprzedaży mogą brać więcej a konsultantki tylko po 1
Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
A pamiętacie zeszłoroczne mgiełki z Trylogii Miłosnej ? Wtedy można było kupić po jednej z każdego zapachu. Moja siostra zamówiła dwie i przyszły bez problema. :/
Cytat:
ja nie wiem przecież to jest tak oczywiste zawsze w demo zamawiało sie jeden produkt. Jak można dzwonić w takiej sprawie . Przecież oni to za każdym razem piszą w panoramie wystarczy dokładnie czytać
mysle, ze sprawa wcale nie jest tak oczywista, skoro nawet avon pisze rozne rzeczy w odpowiedziach na pytania o urban flowers. jedna avonka napisala, ze dostala maila z odpowiedzia ze mozna wziac 3 wody.... stad uzasadnione watpliwosci. takze mysle ze wszelkie pytania, ktore moga je rozwiac sa jak najbardziej potrzebne ;-)

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Cześć Avonki! Nareszcie po 2 miesiącach obserwowania wątku mogę z Wami pisać. (po 1 Rejestracji jakoś nie mogłam). Smaruję się Avonem już z 10 lat i mam nadzieję, że czasami będę pomocna.
hejka;-)

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
rece opadają

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 06:39   #15042
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
I chyba źle zinterpretowałaś- chodziło im zapewne 1 sztuke danego zapachu- czyli w sumie możesz zamówić 3, każda inna
... na formularzu jest wyraznie napisane ze 1 szt. przy wybranym zapachu, a nie przy wybranych zapachach. dla mnie to oczywiste ze bierzesz jeden z 3
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 06:55   #15043
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
by nie płacić za małe zamówienie wystarczy złożyć jedno zamówienie za 150 zł a kolejne na minimum 50zł
Większość z nas o tym wie, ale ile razy na tym forum dziewczyny piszą o trudnościach z uzbieraniem zamówienia na tę pierwszą kwotę.

Jak wytłumaczyć, że nie możemy zamówić na konkretny termin, bo wartość kosmetyków jest niższa niż limit ? Mniej problemów będą miały te z nas, które mieszkają blisko COK, ale nie wszyscy są w tak komfortowej sytuacji

Ciekawi mnie też, jak firma rozwiąże problem z brakami, bo jeśli w ciągu 2 tygodni nie są w stanie ich dostarczyć, to pewno często będzie tak, że dostaniemy je po upływie 2 kampanii, czyli częściej klienci mogą z nich rezygnować.

W katalogu 8 ryzykuję i podaję wszystkie terminy, będzie to test na tych, którzy robią zamówienia w ostatniej chwili, nie dlatego że nie mają czym zapłacić, tylko myślą że dla nas konsultantek to pryszcz

Rozpisałam się, ale to są moje , trzymam za wszystkich
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 07:46   #15044
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
paulinkosia to ja poproszę 2 anty po 2,90 jak już dostaniesz je to daj znać z góry dziękuję
Oki,zamówię i paczkę odbieram w Coku 25 czerwca..więc może wtedy od razu jakoś się spotkamy..ale to jeszcze się dogadamy..bo dużo czasu

Ja zawsze zamawiam tylko na 1 termin ( tzn na pierwszy możliwy termin na Cok).
Jak mam później jakieś zamówienia które przekroczą 50 zł to znów paczka na Cok..a jak mniejsze albo komuś zależy na czasie idę i kupuję w coku
A te 3 terminy puszczam se koło uszu bo i tak z nich nie skorzystam Teraz na pczkę mogę mieć 25 czerwca na cok a regularną dopiero mam na 3 lipca.. Gdybym miała normalny termin dostawy do domku to pewnie że wolałabym aby mi paczki pod drzwi wnosili

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 07:47   #15045
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Właśnie mówimy o tym, że niektórzy piszą na katalogach tylko jeden termin. Więc gdybym tak zrobiła to by czekali 3 tygodnie. Niedokładnie czytasz o czym rozmwiałyśmy
Cytat:
Ale to nie jest mało. Jak mi klientka jedna się zgłosi na dany termin z jedną rzeczą albo dwoma za 10-20zł to będę musiała coś dobierać, bo nie widzi mi się płacenie za paczkę. Chyba że po prostu podzielę zamówienie swoje i mamy na 3 terminy. Na pierwszy pewnie zbiorę na 150zł, a dla siebie będę zamawiała po prostu na następne terminy.
Stary 2007-06-17, 08:13   #15046
agusiia69
Zakorzenienie

Nie było mnie zaledwie jeden dzień a tu tyle postów do czytania miałam

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
3 dnie nie zaglądałam i już ponad 200 postów do przeczytania napisałam do avonu maila, ile tych wód z demo można zamówić i mi odpisali :
W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że istnieje możliwość zamówienia po 1 sztuce z każdego zapachu. Zapraszamy do skorzystania z oferty.
Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
mój mail do avon:
Czy można wziąć z wód URBAN FLOWERS po kazdej wodzie z jednego zapachu (razem 3 wody po 13,90 kazda) czy tylko 1 wybrany zapach?

odpowiedź avonu:

"Szanowna Konsultantko,

Informujemy, że w ofercie demo na wody Urban Flowers może Pani zakupić tylko 1 sztukę wody."

:conf used:
Oni już chyba sami nie wiedzą ile można wziąć tych perfum

Cytat:
Dziewczyny, miała któraś z was balsam do ciała z serii SENSES "Celebrate Me"? jaki on ma zapach? nie jest zbyt słodki?bo jeszcze go nie miałam, a teraz jest nawet w 08 za 6,90 zł i myślałam nad kupnem
Ja go miałam Czuć cynamon- a ja go uwielbiam, dlatego wzięłam
Stary 2007-06-17, 08:44   #15047
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

kolejna absurdalna aukcja - ciekawe czy znajdzie się jakiś chętny??

http://allegro.pl/item206284836_pust...r_blanca_.html

widzę, że ta Pani znalazła sposób na wzbogacenie się ......... - śmiechu warte
Stary 2007-06-17, 09:15   #15048
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
jak bym widziała w coku dam oczywiscie znac no i napisz jak sie zdecydujesz na jakąś z tych 2 biżu
Dzięki wielkie Inez. Naturalnie jak już się zdecyduję to dam zanć na którą

Cytat:
Sliczny zwierzaczek na avatarku
To szynszylka, prawda?

Tak - szynszylka i ma na imię "Szyszka"
Śliczna szynszylka, ja mam identycznego urwisa. Kochany też jest. Jak dobrze widze Twój też standardzik.

Przepraszam za malutkiego of topa

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 09:19   #15049
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

Śliczna szynszylka, ja mam identycznego urwisa. Kochany też jest. Jak dobrze widze Twój też standardzik.

Przepraszam za malutkiego of topa[/quote]

Tak, to standardowa szynszylka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-17, 09:52   #15050
eleonorka
Raczkowanie

Cytat:

Ta osoba to ma chyba pusto w głowie jeśli myśli że ktoś kupi te puste pudełka i jeszcze za koszty przesyłki zapłaci
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 10:27   #15051
ancia19
Zadomowienie

Cytat:

hahahahaha ktoś koupi, żeby mógł pochwalić sie, że miał perfumki Avonu!! Śmiechu warte
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 10:57   #15052
Anka :)
Wtajemniczenie

Hej wiem, że dawno nie pisałam, ale czytam wszystko na bieżąco Wiem też, że była mowa o poduszeczkach żelowych do butów i opinie były pozytywne Mam tylko pytanie: czy przesuwają się one w butach i najważniejsze...Czy nie powodują odparzeń (teraz jest upał i w ogóle) ?
Stary 2007-06-17, 11:02   #15053
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Cześć Avonki! Nareszcie po 2 miesiącach obserwowania wątku mogę z Wami pisać. (po 1 Rejestracji jakoś nie mogłam). Smaruję się Avonem już z 10 lat i mam nadzieję, że czasami będę pomocna.
Cytat:
Napisane przez avonka-avonka Pokaż wiadomość
witam

tez jestem nowa na tym forum czasami przegladalam opinie innych-a teraz sama staram sie cos pisac
pozdrawiam wszystkich
witam

a jak wasze zamówienia na k08? ja mam nadzieję że będzie lepiej niż w k07tamten katalog nie zachwycił klientek
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 11:06   #15054
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Hej wiem, że dawno nie pisałam, ale czytam wszystko na bieżąco Wiem też, że była mowa o poduszeczkach żelowych do butów i opinie były pozytywne Mam tylko pytanie: czy przesuwają się one w butach i najważniejsze...Czy nie powodują odparzeń (teraz jest upał i w ogóle) ?
moja klientka mówi, że odkąd ma te wkładki żadne buty jej nie odparzyły. nic jej się też nie przesuwało, ale inne dziewczyny pisały, że w sandałkach się to zdarzało

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 11:21   #15055
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Ja kupilam sobie te poduszeczki i jestem zadowolona

Najpierw mi troszkę "przeszkadzały" (to znaczy-mam na myśli to, że je czułam, bo one mają taką powierzchnię z "wypustkami"..... )ale to przez pierwsze 10 minut, potem już ok.
Fajne wrażenie jak się ich używa, ja się czułam tak, jakbym chodziła po czymś milutkim, mięciutkim, po czymś wypełnionym wodą
Po kilku użyciach zupełnie zapomniałam, że one są w butkach, tak mi się super w nich chodziło.
I wczoraj jak wracałam z uczelni zaczęło lać:/ Jak mi zmokły buty i te wkładki to się odkleiły, więc je wyciągnełam... i jak przeszłam kilka kroków, to od razu zatęskniłam za tymi wkładkami w butach

Ale moja koleżanka założyła je do klapek (klapków?), takich na dość wysokim koturnie, i jej się one ciągle wysuwały...
Więc to pewnie zalezy od nogi, od materiału z którego jest wykonany but

W każdym razie ja gorąco polecam

Aha, i ja noszę je do sandałków...
I jeszcze jedno - nie miałam żadnych odparzeń
Stary 2007-06-17, 11:22   #15056
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
witam

a jak wasze zamówienia na k08? ja mam nadzieję że będzie lepiej niż w k07tamten katalog nie zachwycił klientek
Ja miałam duże zamówienie w K07. A na katalog 08 mam od dwóch osób. Cienko to widzę.... A już w czwartek będę składała zamówienie. Muszę napisać czy coś chcą klientki, bo zawsze im przypominam.
Stary 2007-06-17, 11:25   #15057
asia_z
Zakorzenienie

ja pamiętam że raz były jakieś wody, co były fioletowe, żółte i czerwone, to zamawiałam po 1 sztuce z każdego zapachu i przyszły wtedy. ja nie wiem już jak to jest dokładnie... avon jak zwykle nic nie wie :/ jutro jeszcze do nich zadzwonie na infolinię żeby mieć 100% pewności.
poza tym mam słabe zamówienie z K08. na razie tylko 110 zł, a w piątek składam zamówienie
Stary 2007-06-17, 11:27   #15058
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
moja klientka mówi, że odkąd ma te wkładki żadne buty jej nie odparzyły. nic jej się też nie przesuwało, ale inne dziewczyny pisały, że w sandałkach się to zdarzało
Dziękuję bardzo za szybką odp.
Stary 2007-06-17, 13:32   #15059
pAtiŚ
Zakorzenienie

Nie było mnie 2 dni, a tu tyle do nadrobienia [4 strony] Ale już to zrobiłam.

Cytat:
Dziewczyny, miała któraś z was balsam do ciała z serii SENSES "Celebrate Me"? jaki on ma zapach? nie jest zbyt słodki?bo jeszcze go nie miałam, a teraz jest nawet w 08 za 6,90 zł i myślałam nad kupnem
Ja go mam. Wczoraj wieczorem po kąpieli się nim posmarowałam. Zapach jest troszkę inny niż żelu i mydełka. Ale dobrze się wtapia, zapach bardzo długo się utrzymuje na skórze, czułam go jeszcze dziś rano

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
witam

Ja narazie mam na ok. 300zł. Czuje, że już i tak nie dobiję do 25%

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 14:09   #15060
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja miałam duże zamówienie w K07. A na katalog 08 mam od dwóch osób. Cienko to widzę.... A już w czwartek będę składała zamówienie. Muszę napisać czy coś chcą klientki, bo zawsze im przypominam.

u mnie też zamówienie z kat.7 było dość duże -a jak będzie z kat.8 okaże się w piątek -bo do tego dnia zbieram zamówienia
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości