![]() |
#1501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Wybiegajac troche w przyszlosc na wiosne jakie rozm ubranek przewidujecie? 80?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Samych pięknych chwil dla Hani :-* ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Samych pięknych chwil dla Hani :-*
![]() |
#1503 |
Wtajemniczenie
|
Mona jąkasz sie
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Coś mi się posty dublują jak piszę z telefonu
![]()
#1505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrażenia nie do opisania ![]() Cytat:
My nosimy pół na pół 68 i 74 ale myślę, że w 74 to Ala długo pochodzi. Ewentualnie pajace szybciej na większe zmienimy bo z tych moment wyrasta A co zamawiasz fajnego dla Zo? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |||
Zakorzenienie
|
Że wody dodać?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Martunia moja Ala też znacznie chętniej je jak konsystencja jest bardziej wodnista. Grudki jej nie przeszkadzają, nie musi mieć papki ale jednak lubi poślizg, jak ma zbyt suche to kaszle
![]() Dodaj więcej wody |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, dolej wody ![]() ![]() I nie jestes wyrodna matka, przestan. Nie demonizujmy sloiczkow |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj nie miałam czasu na przygotowanie zupki na wieczór i dostał słoiczek z hippa - dynia + ziemniak i w sumie wydaje mi się, ze to było w sumie gęstsze niż to co nie raz ja przyrządzam. Tak czy siak mąż jak powąchał, bał się dać to dziecku... ![]() Cytat:
Cytat:
Mój jest mały i niedawno zaczęliśmy 68,parę ciuszków to nawet 74 jest w porządku, ale mam tez pojedyncze 62, które są ok. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Ech, czekałam na drugą drzemkę młodej jak na zbawienie, bo chciałam się z nią położyć i chociaż trochę się zdrzemnąć. Położyłam ją, zasnęła, sama się położyłam, nie mogłam zasnąć. Jak zaczęłam przysypiać, to młoda się obudziła - spała jedynie pół godziny, podczas gdy z reguły popołudniowa drzemka to ok. 1,5-2 godziny. Chyba wyczuła, że matka chce skorzystać:P
Któraś z was, chyba Fab pytała o chrupki z Biedronki. Nazywają się Miami, są albo takie małe chrupki, albo takie paluchy, skład to jedynie kaszka kukurydziana. |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Wtajemniczenie
|
Zaszalalam dzisiaj z zupa...doszły dwa nowe składniki: brokul i cukinia. Cukinii i dyni też trochę zamrozilam na zimę.
Mam nadzieję, że obejdzie się bez rewolucji. Asiaczek mam nadzieję, że z tym lekarzem będzie prościej i trafi z diagnozą. Zabciajs Wy dzisiaj byliście na pobieraniu krwi? Czy mi się coś pokiełbasilo?
#1513 |
Zakorzenienie
|
Widzialam dzisiaj mleko bez laktozy. Dobre to to przy diecie powietrznej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Haha no tak przeciez bialko krowie dalej tam beztrosko plywa.
![]() ![]() U mnie kokosowe jest na ogol. Ale w pobliskim spozywczaku od kilku dni go nie ma. D. sie smieje ze tylko ja kupowalam i przestali dowozic. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczekbtm! Daj znać czy dostałaś wiadomość priv, bo coś wizaż szwankuje
![]()
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama sama? Musze dorwac przepis bo w sklepach te roslinne kosztuja miliony monet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Iwonia, tu masz: http://alaantkoweblw.pl/mleko-roslin...onanie-w-domu/
U nas nadal rządzi buła ![]() ![]() I tu pytanie - jak dajecie np cukinię to macie ją zamrożoną w mini porcjach? Gotujecie całą i wykorzystujecie na swój obiad? Nie mam w ogóle pomysłów jak to rozwiązywać a póki młode ledwo liże to zwyczajnie szkoda kasy na słoiczki. A w ogóle to chyba wracam do żywych, już nie padam jak mucha po każdej dawce leku, chociaż nogi dalej potrafią mi się miękkie zrobić, wyglądem zaczynam też człowieka przypominać. W sumie to na dobrą sprawę wyglądam jakby mnie "tylko" solidnie wypryszczyło a nie jakby mi stary przywalił, bo zupa była za słona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
Ja mam mini porcje dyni, cukinii itd w takich foremkach silikonowych na mufinki, zblendowane i pomrożone, wyciągam, rozmrażam, na chwilkę do podgrzewacza i próbuję dawać. Codzienne gotowanie czy kupowanie słoiczków mija się u nas z celem bo jak Alicja zje 3-4 łyżeczki to jest dobrze. Kurcze jak widzę na fb na grupie rozszerzania diety po 6 m-cu te dzieciaki jedzące zupki, albo blw to normalnie płakać się chce z zazdrości.
#1521 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, która z was wprowadzała już dziecku gluten? I w jaki sposób? Robicie tą ekspozycję na gluten jak kiedyś zalecano, czy po prostu podałyście dziecku posiłek z glutenem i tyle? Czy była to kaszka, pieczywo czy jeszcze coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Mała ma 8030 i 68 cm, jutro kończy pół roku.
A ubrania teraz nosimy od 62 do 74, pepco i zara mamy głównie 74, cubus, h&m, kappal i lindex mamy głównie 68. Kombinezon ze smyk mamy w rozmiarze 74, trochę za duży. Mamy parę ubrań ze smyk ale to większe rozmiary 74 i 80. Staram się kupować ubrania na zapas na przecenach. W ogóle jestem zakochana w ubraniach z lindex i kappahl, wg mnie też mają najlepsza jakość jak na siecowki. Iwonia widziałam ze juz ci ktoś odpowiedział co do mleka he he chciałbym żeby to było tak prosto wtedy u nas jest juz naprawdę wszystko co lubię. W ogóle byliśmy z mala na kontroli na pół roku u lekarza i chciałam skonsultować ten hydrokortyzon a tam w zastępstwie ten lekarz co go przepisał. No trudno, zamiesiacna ważenie idziemy to pogadam z moja położna. Mała strasznie się go bała ostatnio teraz tez, tak się zanosila płaczem, że nie mogłam jej nic zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kocie dziekuje. No i siper bardzo sie ciesze ze Cie troche puszcza. Wojtul pewnie ochroniony mleniem. Super ![]() Kaylla ja dalam ze dwa razy samą manne ale to byl jego poczatek wiec nie bardzo wtedy jadl. Wczoraj postanowilam ponowic i tez mu zrobilam tyle ze starlam troche jabluszka i zrobilam rzadsze to ladnie jadl. Nie tak ladnie jak warzywa no ale jadl. ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Aaaa tam spokojnie przyzwyczai sie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zadomowienie
|
Heloł babeczki
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1525 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Odwalilam z tym pytaniem o mleko no nie? Hahaha
Brawa za osiagi. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Bona Heeeej Suuuperrrr cudowne wieści. Duuuzo zdrowka dla Was ![]() ![]() Aale fajnieee... ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Wizaz nie cytuje. Spadam spac w koncu leze w lozku od 21.30. Szkoda tylko ze nie moge zasnac jak wczoraj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Z deszczem w butach
|
Nie taka mała ta mała
![]() ![]() Aaaa... ale powymyślałam.. szyję młodemu szatkę do chrztu, haftuję na niej napis i jakieś ptaszysko ![]() ![]() ![]() I od rana nie widziałam się w lustrze, ciekawa jestem jak bardzo moja powieka jest piękna ![]() Edytowane przez daggmara Czas edycji: 2016-11-16 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Akcja sprzed chwili. Lezymy w wyrku. Maz, Wojtek, Ja. W sumie wszyscy spia az milo. Nagle czuje ze cos jest nie tak. Okazuje sie ze maly gnom sie obudzil, przekrecil na brzuch, podpelzl do mnie i ciagnie mlenio z mojego cycusia. PRZEZ KOSZULKE. Kurtyna!
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było. Edytowane przez _itakinie_ Czas edycji: 2016-11-16 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Ita- niezły ten twój Wojtuś: )
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Niechże mnie ktos walnie. Dlaczego nie spie? Juz karmienie przed chwila zaliczylam Ita jak przeczytalam akcje to myslalam ze dziecko obudze tak sie dusilam z chichotu.
Poza tym tati z nami ale spi nawet ok pod wzgledem decybeli chyba sie przez sen pilnuje. Igorasowi ostatnimi nocami cos odbija i srednio raz na godz jęczy bo gubi smoczula. Oczywiscie ZAWSZE wyedy kiedy juz cudownie urywa mi sie film. No to dobranoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam kiedyś znaleźć jakich substancji w sztucznych mieszankach unikać a czego w składzie szukać, w końcu udało mi się wygrzebać dokładne info. I tak: 1. W składzie powinna być laktoza (tak jak w mleku mamy) a nie tańsze zamienniki - syrop kukurydziany i maltodekstryna. 2. Nie powinno zawierać sztucznych składników odżywczych: nukleotydy, tauryna, l-karnityna, l-metionina. Nic nie wnoszą poza sztucznym "tuczeniem" dzieci. Stąd taka radocha lekarzy jak to na mm dziecko pięknie przybiera "bo się najada", no nie prawda - nie tyle się najada lepiej niż mlekiem mamy co tuczy się bezsensownie na sztucznych składnikach. 3. Nie powinno zawierać konserwantów: palmitynianu askorbylu, beta karotenu. 4. Nie powinno zawierać: Kwas dekozaheksaenowy (DHA) i kwas arachidonowy (ARA) pozyskiwanych przy użyciu heksanu. Na pewno te punkty spełnia hipp bio combiotic, chyba też bebilon pronutra/profutura (któreś z nich, nie jestem pewna, my na hippie) ale chyba zawiera jednak taurynę. No i poza tym lepiej, jeśli skład zaczyna się od mleka a nie np od olejów albo syropu glukozowego. Ale żeby mi tu nie było gównoburzy z cyklu "bo ja daję inne i wcale dziecku krzywdy nie robię!". Mieszanki zostały dopuszczone do obrotu, więc się dzieci nimi nie otrują/krzywda im się nie stanie. To tak jak z jogurtem - możemy zjeść jogurt "o smaku truskawkowym" i nie dostaniemy z miejsca cukrzycy/ cholesterol nie skoczy do dzikich wartości/ tyłek nie urośnie o 3 rozmiary, ale wiadomo, że zdrowiej kupić sobie jogurt naturalny i wymieszać z truskawkami. I w sumie tylko o to się rozchodzi - można dać każde a można poczytać skład i dać "zdrowsze". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.