|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Przyczajenie
|
Dot.: nieustawny pokój
roleta na drzwiach? no, sama nie wiem. chcę zmienić właśnie stare (zepsule zresztą) żaluzje na bambusowa rolete.
Selfish, ta kanapka jest bardzo ładna i naprawde mi sie podoba, szczególnie kolor ![]() bardziej mi chodziło o ustawienie mebli, pisząc tego posta. w sumie mam wersalkę, biurko, regał na książki, dużą szafe, pianino i komodę. rozważam usunięcie dwóch ostatnich. bo ja lubie mieć przeeeestrzeeń... |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Rozeznanie
|
Może i ładna ta kanapa, tyle że ja ją podałam jako przykład tego, CZEGO NIE KUPOWAĆ do spania hihi
![]() Jak chcesz przestrzeń to koniecznie pozbądź się części mebli, najlepiej wynieś pianino i biblioteczkę z książkami - o wiele mniej miejsca zajmą fajnie zagospodarowane naścienne półki na książki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pokój..za ciemno?
taki fiolet jest uroczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pokój - oceńcie :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Przyczajenie
|
nie no, tylko stwierdziłam, że jest fajna
![]() prędzej bym sie tej komody pozbyła bo jest większa i łatwiej byłoby mi przenieść z komody rzeczy, niż książki, gdyż ja mam strasznie dużo tych książek i tych półek, to musiałabym mieć cała ścianę chyba. a do pianina mam sentyment, gdyż umiem na nim grać i bardzo to lubię... ale znów nie gram aż tak często. więc jak widzicie moje drogie, mam ciężki orzech do zgryzienia co zrobić z tym feralnym pokojem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
Niestety ale łożka nie da się przestawić. Teraz jak jest to i tak dobrze chociaz styka się troche z kaloryferem poniewaz jest za długi
![]()
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
Podoba mi się:
-ta plastikowa (?) kieszeń na czasopisma itp -dwa obrazki w granatowych ramkach -czerowny dywanik (aczkolwiek jest bardzo malutki i według mnie goła podłoga sprawia wrażenie "zimna" w pomieszczeniu) -poduszki na łóżku Nie podoba mi się: -tapeta - taka jakaś bez wyrazu -narzuta na łóżku, według mnie jest po prostu nudna, do ożywienia wnętrza proponowałabym jakąś rzucającą się w oczy, może np żółta z jakąś ciekawą aplikacją -krzesło - ewidentnie dziecinne -za dużo nawalone jest na wiszących półkach - proponowałabym na nich jakieś świeczki ustawić, może jakieś figurki, ramki ze zdjęciami - książki chowamy do szafki! ![]() -bałagan na biurku ![]() ![]() -zasłonka - fuj, fuj i jeszcze raz fuj, na jej miejscu widziałabym stylowe, drewiane rolety -jak wspomniałam wyżej, goła podłoga - przez nią jest tak jakoś "zimno" w pokoju ![]() -czerwony 'koszyk' - typowo wzięty z łazienki czy salonu fryzjerskiego, kompletnie nie pasuje Jak na moje oko to masz za mało 'ozdóbek' w nim, jak dla mnie jest mało przytulny, no ale chodzi o to, żebyś TY dobrze się w nim czuła, nie ja ![]()
![]() |
#1509 |
Rozeznanie
|
Zauwazylam, ze w oknie masz zawieszona rolete...zolta (jesli mnie oczy nie myla), wiec spokojnie mozesz zrezygnowac z tej firanki, lub zetnij ten granatowy paseczek u dolu, bo do niczego nie pasuje. Mozesz dobrac sobie dodatki w takim wlasnie kolorze, jak roleta. Zolte poduszeczki na lozko. Ta tapeta jest w sumie zbedna, nie wiem, czy nie taniej (lub tak samo) wyszloby, jakbys pokoj pomalowala(teraz to juz po "ptokach")
Czerwony koszyczek mozna zastapic czyms innym np. jakas drewniana skrzyneczka(nie wiem co tam trzymasz). Dywanik...hmm tez nie wprowadza harmoni...moglby byc w jakiejs kremowej wersji (tanie dywaniki mozna nabyc nawet w marketach). Kwiaty-obrazy po obu stronach okna, moglyby byc takie same... Ogolnie pokoik bylby super...jednak wielorakosc kolorow wprowadza chaos. Jesli mozesz sobie pozwolic na mala korekte, to zmien choc te malutkie szczegoliki. Jesli taki pokoj Ci odpowiada to problemu nnie masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
powiesiłabym tiulową firankę do ziemi (bez żadnych wzorów!) zasłoni ona kaloryfer i te nieestetyczne rury.
obrazki w granatowych ramkach nie pasują (może zmień ramki). z wnęki można zrobić regał na ksiązki (umocować długie półki od ściany do ściany - będziesz miała więcej miejsca do wykorzystania). ta wieża nie może tak stać. przez źle ustawione głośniki nie ma dobrego dźwięku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Firanki nie zawiesze najwyzej moge ja sciagnąc. Ta skrzynia zamiast koszyk podoba ni się. Jak bede miała czas coś zmienić to wam napisze. Za wszystkie pomysły bardzo dziękuje postaram sie zastosować.
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo podobają mi się wszystkie Twoje pomysły, ale najbardziej chyba drzewo ![]() Pozdrawiam - Andy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Chi~
|
mnie podoba się pokój, dodałabym tylko dodatki w jednym kolorze (doniczki, świeczki, poduszki, itd...) I niewiem dlaczego ktoś napisał że pokoj jest zagracone - według mnie jest właśnie taki prosty i czysty
![]()
#1514 |
Zadomowienie
|
Mi ten pokoik sie nie podoba a w szczególności tapeta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a więc pomalowałam tylnią część od segregatora ![]() ![]() A szczerze mówiąc to ten pomysł sama zgapiłam, strasznie mi się spodobało, tylko widziałam z białymi kółeczkami, też bardzo fajny efekt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Raczkowanie
|
drzewo na ścianie jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Raczkowanie
|
Piekny pokoik....
![]() ![]() Od 2-3 miesiecy (w przerwach od pracy właściwej) pracuje koncepcyjnie nad wizją mojego pokoju... i juz mi się skrystalizowała... Zaplanowałam zielone dośc intensywne ściany, płócienne dodatki, chciałam ciemne drzewo na ścianie tylko z szablonu z szabloneriii i taką kręcona wierzbę w wazonach w kątach........ A teraz patrze a ktoś taki pokój ma .. wizje zbieżne w 80% ![]() ![]() ![]() Pytanka mam dwa Jaka to farba? Wydaje mi się ze zdjęć, że tam są dwa odcienie.. Przypomina mi troche serię Nobilesa Cztery Pory roku Wiosna nr 5? 6?. I skąd na Boga, Dobra Kobieto, powiedz, wzięłaś szare płótno!!! Przekopałam większośc sklepów internetowych , większość sklepów realnych w moim mieśce a wszedzie słyszę "Paniii....tego ni ma w sprzedaży, nie znajdzie pani....". A ja potrzebuję go dużo ![]() ![]() Pozdrawiam!
#1518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam w zeszłym roku ten sam problem we Wrocku... i już nie pamiętam dokładnie gdzie dostałam, ale nie w sklepie z tkaninami, tylko... jakims takim technicznym ![]() to była jakaś większa hurtownia z artykułami technicznymi czy coś podobnego.... tam mają różne dziwactwa (szukałam też gąbki z metra, fizeliny, siateczek takich z metra, klejów itp. rzeczy) może w takich sklepach popytaj! Może skierują Cię w dobre miejsce ![]() Powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będe szukać, dziękuję.
![]() |
#1520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Raczkowanie
|
Bardzo ladny i oryginalny pokoj, gratuluje!
Na jednym ze zdjec przyuwazylam fajny pomysl jesli chodzi o wieze hi-fi i glosniki. Czy taka "obudowe" z drewna mozna zakupic , czy tez to Twoj pomysl i Twoja praca? Bardzo mi sie to podoba, bo wszystko jest takie dyskretne, zadnych kabli na wierzchu, a jeszcze mozna cos na tym postawic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do płutna to jak większość rzeczy w domu znalazłam, to półutno jest jeszcze od czasów mojego dziadka, który był krawcem i szył garniaki, dawniej się podobno używało takiego twardego płótna jako wstawek utwardzajączych. Szczerze to nie mam pojęcia gdzie takie coś kupić ![]() Jak urządzisz swój pokoik to chętnie zobaczę fotki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a więc 2 pułeczk z szafy na wierzchu, pod spód potrzeba było mi jakichś kolumienek a wieża się doskonale nadała i w końcu znalazłam jakieś sesnowne miejśce dla niej, kolumny oddzielają jeszcze takie małe pułeczki z wąskich szafek, które przykleiłam na kleju (nie wiem jak się to mozno trzyma, ale narazie stoi to nie ruszam) ![]() Pewno można kupić coś takiego albo zamówić u stolarza, ja póki co nie dysponuje środkami na remonty to sobie sama wszytko kombinuje z tego co mam, czasem nawet wyjdzie coś fajnego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Raczkowanie
|
poprostu booosko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zadomowienie
|
śliczny pokój, masz talent do takich rzeczy
![]() ![]() a to drzewko na ścianie to moje marzenie od dawna ![]()
![]() |
#1526 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Raczkowanie
|
Moim skromnym zdaniem
![]() ( dodam że jeśli sie powtórze to przepraszam ale nie chciałam czytać wypowiedzi poprzedniczek co by sie nie uprzedzic...) ...biorąc pod uwagę że nie zrywamy tapety, dodałabym poprostu ciemne brązowe pierdoły. jeśli tak jak piszesz, że masz brązową ciemną kapę na łóżku to fajnie ![]() ![]() Wnęka jest świetną sprawą sama chciałabym taką ![]() ![]() do tego kupiłabym brązową (ach szaleję z tym brązem ![]() Dodam że oczywiście niec nie narzucam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Raczkowanie
|
roleta na drzwiach jest dobrym rozwiazaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
ja mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o takie rzeczy, nie wyjdzie mi nic ładnego
![]() ależ nie ma za co ![]()
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
jestem pełna podziwu dla Twojego talentu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.