METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-18, 14:07   #1501
bumilka
Przyczajenie

Dot.: nieustawny pokój

roleta na drzwiach? no, sama nie wiem. chcę zmienić właśnie stare (zepsule zresztą) żaluzje na bambusowa rolete.
Selfish, ta kanapka jest bardzo ładna i naprawde mi sie podoba, szczególnie kolor tyle, że zapewne jest bardzo duża po rozłożeniu...
bardziej mi chodziło o ustawienie mebli, pisząc tego posta. w sumie mam wersalkę, biurko, regał na książki, dużą szafe, pianino i komodę. rozważam usunięcie dwóch ostatnich. bo ja lubie mieć przeeeestrzeeń...
bumilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 14:08   #1502
selfish
Rozeznanie

Może i ładna ta kanapa, tyle że ja ją podałam jako przykład tego, CZEGO NIE KUPOWAĆ do spania hihi

Jak chcesz przestrzeń to koniecznie pozbądź się części mebli, najlepiej wynieś pianino i biblioteczkę z książkami - o wiele mniej miejsca zajmą fajnie zagospodarowane naścienne półki na książki.

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 15:17   #1503
pAtiŚ
Zakorzenienie

Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)

Cytat:
Napisane przez anka1232 Pokaż wiadomość
włąśnie sobie przypomniałam że kiedyś zrobiłam 2 takie obrazki, teraz leżą za szafą ale pewno kiedyś je jeszcze wykorzystam
Ale ładny... chciałabym mieć taki...
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 15:18   #1504
pAtiŚ
Zakorzenienie

Dot.: pokój..za ciemno?

taki fiolet jest uroczy ale nie chciałabym mieć takiego pokoju... za ciemno by mi było
Stary 2007-04-18, 15:20   #1505
pAtiŚ
Zakorzenienie

Dot.: Mój pokój - oceńcie :)

Cytat:
Napisane przez olcia/pchelka Pokaż wiadomość
Mi się nie podoba. Ja nie lubię mieć półek powieszonych na scianach i żadnym koszyków (typu Twój ten czerwnony). Po za tym tapeta...
Łóżko bym przestawiła i powiesiłabym dłuższą fizankę (biała z jednolitego materiału do połowy okna) i jakaś zasłonka

tak to widze
tapeta też mi się nie podoba... nie pasuje. ale nadal podoba mi się to okno
Stary 2007-04-18, 15:53   #1506
bumilka
Przyczajenie

nie no, tylko stwierdziłam, że jest fajna zresztą dla mnie najbliższa Ikea jest w Krakowie, a to troche km jest...
prędzej bym sie tej komody pozbyła bo jest większa i łatwiej byłoby mi przenieść z komody rzeczy, niż książki, gdyż ja mam strasznie dużo tych książek i tych półek, to musiałabym mieć cała ścianę chyba.
a do pianina mam sentyment, gdyż umiem na nim grać i bardzo to lubię... ale znów nie gram aż tak często.
więc jak widzicie moje drogie, mam ciężki orzech do zgryzienia co zrobić z tym feralnym pokojem
bumilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 17:51   #1507
kacza_a
Raczkowanie

GG do kacza_a

Niestety ale łożka nie da się przestawić. Teraz jak jest to i tak dobrze chociaz styka się troche z kaloryferem poniewaz jest za długi
Stary 2007-04-18, 18:09   #1508
joplin
Zadomowienie

Podoba mi się:
-ta plastikowa (?) kieszeń na czasopisma itp
-dwa obrazki w granatowych ramkach
-czerowny dywanik (aczkolwiek jest bardzo malutki i według mnie goła podłoga sprawia wrażenie "zimna" w pomieszczeniu)
-poduszki na łóżku

Nie podoba mi się:
-tapeta - taka jakaś bez wyrazu
-narzuta na łóżku, według mnie jest po prostu nudna, do ożywienia wnętrza proponowałabym jakąś rzucającą się w oczy, może np żółta z jakąś ciekawą aplikacją
-krzesło - ewidentnie dziecinne
-za dużo nawalone jest na wiszących półkach - proponowałabym na nich jakieś świeczki ustawić, może jakieś figurki, ramki ze zdjęciami - książki chowamy do szafki!
-bałagan na biurku
-zasłonka - fuj, fuj i jeszcze raz fuj, na jej miejscu widziałabym stylowe, drewiane rolety
-jak wspomniałam wyżej, goła podłoga - przez nią jest tak jakoś "zimno" w pokoju
-czerwony 'koszyk' - typowo wzięty z łazienki czy salonu fryzjerskiego, kompletnie nie pasuje

Jak na moje oko to masz za mało 'ozdóbek' w nim, jak dla mnie jest mało przytulny, no ale chodzi o to, żebyś TY dobrze się w nim czuła, nie ja
Stary 2007-04-19, 09:08   #1509
motylek
Rozeznanie

Zauwazylam, ze w oknie masz zawieszona rolete...zolta (jesli mnie oczy nie myla), wiec spokojnie mozesz zrezygnowac z tej firanki, lub zetnij ten granatowy paseczek u dolu, bo do niczego nie pasuje. Mozesz dobrac sobie dodatki w takim wlasnie kolorze, jak roleta. Zolte poduszeczki na lozko. Ta tapeta jest w sumie zbedna, nie wiem, czy nie taniej (lub tak samo) wyszloby, jakbys pokoj pomalowala(teraz to juz po "ptokach")
Czerwony koszyczek mozna zastapic czyms innym np. jakas drewniana skrzyneczka(nie wiem co tam trzymasz). Dywanik...hmm tez nie wprowadza harmoni...moglby byc w jakiejs kremowej wersji (tanie dywaniki mozna nabyc nawet w marketach).
Kwiaty-obrazy po obu stronach okna, moglyby byc takie same...
Ogolnie pokoik bylby super...jednak wielorakosc kolorow wprowadza chaos. Jesli mozesz sobie pozwolic na mala korekte, to zmien choc te malutkie szczegoliki. Jesli taki pokoj Ci odpowiada to problemu nnie masz
motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 09:22   #1510
wersta
Zakorzenienie

powiesiłabym tiulową firankę do ziemi (bez żadnych wzorów!) zasłoni ona kaloryfer i te nieestetyczne rury.
obrazki w granatowych ramkach nie pasują (może zmień ramki).

z wnęki można zrobić regał na ksiązki (umocować długie półki od ściany do ściany - będziesz miała więcej miejsca do wykorzystania). ta wieża nie może tak stać. przez źle ustawione głośniki nie ma dobrego dźwięku.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 11:23   #1511
kacza_a
Raczkowanie

GG do kacza_a

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
z wnęki można zrobić regał na ksiązki (umocować długie półki od ściany do ściany - będziesz miała więcej miejsca do wykorzystania). ta wieża nie może tak stać. przez źle ustawione głośniki nie ma dobrego dźwięku.
niestyet z wneką nie da się nic zrobić ponieważ mam w pokoju bardzo krzywe ściany to samo dotyczy malowania. Prrzynajmniej jak jest tapeta to nie widać tych krzywizan

Firanki nie zawiesze najwyzej moge ja sciagnąc.
Ta skrzynia zamiast koszyk podoba ni się.
Jak bede miała czas coś zmienić to wam napisze.

Za wszystkie pomysły bardzo dziękuje postaram sie zastosować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-19, 15:34   #1512
andy.lol
Raczkowanie

GG do andy.lol Send a message via Skype™ to andy.lol

Cytat:
Napisane przez anka1232 Pokaż wiadomość
włąśnie sobie przypomniałam że kiedyś zrobiłam 2 takie obrazki, teraz leżą za szafą ale pewno kiedyś je jeszcze wykorzystam
Cudowne! Mogłabyś napisać dokładną instrukcję obsługi? ;> To znaczy punkt po punkcie jak to zrobić, bo efekt jest naprawdę świetny...

Bardzo podobają mi się wszystkie Twoje pomysły, ale najbardziej chyba drzewo

Pozdrawiam - Andy

Linkin Park, P!nk, Disturbed, Offspring, Good Charlotte, Avril Lavigne, Gwen Stephanie, Simple Plan, Limp Bizkit xD
andy.lol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 17:08   #1513
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

mnie podoba się pokój, dodałabym tylko dodatki w jednym kolorze (doniczki, świeczki, poduszki, itd...) I niewiem dlaczego ktoś napisał że pokoj jest zagracone - według mnie jest właśnie taki prosty i czysty

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 18:31   #1514
<-_-Anika-_->
Zadomowienie

Mi ten pokoik sie nie podoba a w szczególności tapeta a skoro masz 15 lat (prawie tyle samo co ja tylko jestem jednak troszkę starsza jak sie dobrze doczytałam) to ten pokoik powinien mieć w sobie coś szalonego albo spontanicznego bo w końcu tylko raz ma sie to 15lat i tylko raz można tak szaleć bez większych konsekwencji jak szlaban no ale wracając do tematu myślę ze jak dodasz parę ciekawych akcentów jak ramki na zdjęcia, doniczki, zasłonki, narzuta i masa poduszek w żywych jasnych kolorach zaraz powinno się zrobić milej
<-_-Anika-_-> jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 19:43   #1515
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andy.lol Pokaż wiadomość
Cudowne! Mogłabyś napisać dokładną instrukcję obsługi? ;> To znaczy punkt po punkcie jak to zrobić, bo efekt jest naprawdę świetny...

Bardzo podobają mi się wszystkie Twoje pomysły, ale najbardziej chyba drzewo

Pozdrawiam - Andy
Opisze na przykładzie tego z obrazka z księżycami
a więc pomalowałam tylnią część od segregatora na czarno, księżyce są z papieru technicznego, trzeba troche powyginać ponacinać i pozklejać, złote kółeczka robione są od kieliszka i od szpulki do nici, poprostu maczane w farbie (to jest jakieś proszkowane złotko rozcieńczone rozpuszczalnikiem) i odbijane. Drugi obrazek całkiem tak samo tylko że z kwadratami zamiast kółeczek.

A szczerze mówiąc to ten pomysł sama zgapiłam, strasznie mi się spodobało, tylko widziałam z białymi kółeczkami, też bardzo fajny efekt.
anka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 22:52   #1516
mrosh
Raczkowanie

drzewo na ścianie jest super podobają mi się też afrykańskie kamienie
mrosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 08:13   #1517
Morannon
Raczkowanie

Piekny pokoik.... jednak przyczyny takiej mojej opinii sa chyba niestandardowe

Od 2-3 miesiecy (w przerwach od pracy właściwej) pracuje koncepcyjnie nad wizją mojego pokoju... i juz mi się skrystalizowała...
Zaplanowałam zielone dośc intensywne ściany, płócienne dodatki, chciałam ciemne drzewo na ścianie tylko z szablonu z szabloneriii i taką kręcona wierzbę w wazonach w kątach........
A teraz patrze a ktoś taki pokój ma .. wizje zbieżne w 80% A ja myślalam, że będę taka niestandardowa . Bo większość pań i panienek woli, w moim odczuciu, jasne przestronne wnetrza z małą ilością dodatków i dużą dozą prostoty... a tu bach

Pytanka mam dwa
Jaka to farba? Wydaje mi się ze zdjęć, że tam są dwa odcienie.. Przypomina mi troche serię Nobilesa Cztery Pory roku Wiosna nr 5? 6?.

I skąd na Boga, Dobra Kobieto, powiedz, wzięłaś szare płótno!!! Przekopałam większośc sklepów internetowych , większość sklepów realnych w moim mieśce a wszedzie słyszę "Paniii....tego ni ma w sprzedaży, nie znajdzie pani....". A ja potrzebuję go dużo , może być jutowe... takie z guzełkami i grubym splotem...

Pozdrawiam!
Stary 2007-04-20, 08:25   #1518
apollo72
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Morannon Pokaż wiadomość
I skąd na Boga, Dobra Kobieto, powiedz, wzięłaś szare płótno!!! Przekopałam większośc sklepów internetowych , większość sklepów realnych w moim mieśce a wszedzie słyszę "Paniii....tego ni ma w sprzedaży, nie znajdzie pani....". A ja potrzebuję go dużo , może być jutowe... takie z guzełkami i grubym splotem...
Pozdrawiam!
to może ja podpowiem...
miałam w zeszłym roku ten sam problem we Wrocku...
i już nie pamiętam dokładnie gdzie dostałam, ale nie w sklepie z tkaninami, tylko... jakims takim technicznym w sklepach z tkaninami mieli raczej takie gładziutkie drobno tkane płótno jak na obrusy...
to była jakaś większa hurtownia z artykułami technicznymi czy coś podobnego.... tam mają różne dziwactwa (szukałam też gąbki z metra, fizeliny, siateczek takich z metra, klejów itp. rzeczy) może w takich sklepach popytaj! Może skierują Cię w dobre miejsce
Powodzenia
apollo72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 08:33   #1519
Morannon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apollo72 Pokaż wiadomość
to może ja podpowiem...
miałam w zeszłym roku ten sam problem we Wrocku...
i już nie pamiętam dokładnie gdzie dostałam, ale nie w sklepie z tkaninami, tylko... jakims takim technicznym w sklepach z tkaninami mieli raczej takie gładziutkie drobno tkane płótno jak na obrusy...
to była jakaś większa hurtownia z artykułami technicznymi czy coś podobnego.... tam mają różne dziwactwa (szukałam też gąbki z metra, fizeliny, siateczek takich z metra, klejów itp. rzeczy) może w takich sklepach popytaj! Może skierują Cię w dobre miejsce
Powodzenia
Hmmm poszukam czegos takiego w Lublinie... ale może jakieś dzialkowo ogrodnicze? ja wiem? Ale chyba istotnie odczepię się od sklepów z tkaninami. Przyszło mi jeszcze do głowy że może szukać tego w sklepach dla plastyków jako podobrazie cięte z metra?

Będe szukać, dziękuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-20, 08:45   #1520
apollo72
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm poszukam czegos takiego w Lublinie... ale może jakieś dzialkowo ogrodnicze? ja wiem? Ale chyba istotnie odczepię się od sklepów z tkaninami. Przyszło mi jeszcze do głowy że może szukać tego w sklepach dla plastyków jako podobrazie cięte z metra?
Będe szukać, dziękuję.
tak mi jeszcze przyszło do głowy że może sklepy tapicerskie wykorzystują jakieś takie płótna jako podkłady... tez można zadzonić i popytać...
apollo72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 08:57   #1521
kramada
Raczkowanie

Bardzo ladny i oryginalny pokoj, gratuluje!
Na jednym ze zdjec przyuwazylam fajny pomysl jesli chodzi o wieze hi-fi i glosniki. Czy taka "obudowe" z drewna mozna zakupic , czy tez to Twoj pomysl i Twoja praca?
Bardzo mi sie to podoba, bo wszystko jest takie dyskretne, zadnych kabli na wierzchu, a jeszcze mozna cos na tym postawic super!
kramada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 10:33   #1522
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Piekny pokoik.... jednak przyczyny takiej mojej opinii sa chyba niestandardowe

Od 2-3 miesiecy (w przerwach od pracy właściwej) pracuje koncepcyjnie nad wizją mojego pokoju... i juz mi się skrystalizowała...
Zaplanowałam zielone dośc intensywne ściany, płócienne dodatki, chciałam ciemne drzewo na ścianie tylko z szablonu z szabloneriii i taką kręcona wierzbę w wazonach w kątach........
A teraz patrze a ktoś taki pokój ma .. wizje zbieżne w 80% A ja myślalam, że będę taka niestandardowa . Bo większość pań i panienek woli, w moim odczuciu, jasne przestronne wnetrza z małą ilością dodatków i dużą dozą prostoty... a tu bach

Pytanka mam dwa
Jaka to farba? Wydaje mi się ze zdjęć, że tam są dwa odcienie.. Przypomina mi troche serię Nobilesa Cztery Pory roku Wiosna nr 5? 6?.

Pozdrawiam!
farby jak już wspominałam były mieszane więc konkretnej nazwy kolorów nie mogę podać.
Co do płutna to jak większość rzeczy w domu znalazłam, to półutno jest jeszcze od czasów mojego dziadka, który był krawcem i szył garniaki, dawniej się podobno używało takiego twardego płótna jako wstawek utwardzajączych.
Szczerze to nie mam pojęcia gdzie takie coś kupić
Jak urządzisz swój pokoik to chętnie zobaczę fotki może coś od Ciebie jescze podpatrze
Stary 2007-04-20, 10:44   #1523
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kramada Pokaż wiadomość
Bardzo ladny i oryginalny pokoj, gratuluje!
Na jednym ze zdjec przyuwazylam fajny pomysl jesli chodzi o wieze hi-fi i glosniki. Czy taka "obudowe" z drewna mozna zakupic , czy tez to Twoj pomysl i Twoja praca?
Bardzo mi sie to podoba, bo wszystko jest takie dyskretne, zadnych kabli na wierzchu, a jeszcze mozna cos na tym postawic super!
zamierzenie było takie żeby zrobić półkę która zabudowała by przestrzeń między akwarium a tv, całość jest zrobiona z półek-desek z meblościanki która została pezzemnie rozćwiartowana
a więc 2 pułeczk z szafy na wierzchu, pod spód potrzeba było mi jakichś kolumienek a wieża się doskonale nadała i w końcu znalazłam jakieś sesnowne miejśce dla niej, kolumny oddzielają jeszcze takie małe pułeczki z wąskich szafek, które przykleiłam na kleju (nie wiem jak się to mozno trzyma, ale narazie stoi to nie ruszam)
Pewno można kupić coś takiego albo zamówić u stolarza, ja póki co nie dysponuje środkami na remonty to sobie sama wszytko kombinuje z tego co mam, czasem nawet wyjdzie coś fajnego jak to mówią jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Stary 2007-04-20, 11:06   #1524
milciakamilcia
Raczkowanie

poprostu booosko
milciakamilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 12:49   #1525
joplin
Zadomowienie

śliczny pokój, masz talent do takich rzeczy
a to drzewko na ścianie to moje marzenie od dawna
Stary 2007-04-20, 12:55   #1526
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joplin Pokaż wiadomość
śliczny pokój, masz talent do takich rzeczy
a to drzewko na ścianie to moje marzenie od dawna
no to pędzel do ręki słoik farby i maluj... coś zawsze wyjdzie tylko trzeba się nie bać. Dzięki za słówka uznania
Stary 2007-04-20, 13:30   #1527
małaMAŁAmi
Raczkowanie

Moim skromnym zdaniem ....
( dodam że jeśli sie powtórze to przepraszam ale nie chciałam czytać wypowiedzi poprzedniczek co by sie nie uprzedzic...)

...biorąc pod uwagę że nie zrywamy tapety, dodałabym poprostu ciemne brązowe pierdoły.
jeśli tak jak piszesz, że masz brązową ciemną kapę na łóżku to fajnie pomaluj brązową lakierobejcą krzesło (ono w gruncie rzeczy nie jest takie złe) brązowy ciemny dywanik, wierzbowe powykręcane gałążki na oknie w białym albo szklanym wazonie...czy co ci tam przyjdzie do głowy byle takie naturalne rzeczy...kamienie, słoma, drewno....cokolwiek!
Wnęka jest świetną sprawą sama chciałabym taką tylko ty jej w ogóle nie wykorzystałaś...ja bym powiesiła jakiś wielgachny obraz w drewnianej ramie podświetlony od góry(lampki kosztują chyba koło 15-20zł najtańsze) albo dodała więcej półek nież ta jedna np. możesz przewiesić tą jedną znad biórka i umieścić obie we wnęce tak centralnie wyśrodkowane. Czerwona plastikową półkę wyrzuć ...albo przemaluj ale ja bym ją zastąpiła kartonowymi pudłami biorąc pod uwagę że jakiś schowek jest potrzebny. Firanka out!!
do tego kupiłabym brązową (ach szaleję z tym brązem ) emalię akrylową ...wystarczy puszeczka 0,2l np. Dekoral szybkie schnięcie wystarczy na ok 4m kw. i pomaluj nią drzwi i szufladkę biurka....do tego jeszcze efektowne poduszeczki, wyrzuć te obrazki z niebieskimi ramkami i git.
Dodam że oczywiście niec nie narzucam
małaMAŁAmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 14:10   #1528
milciakamilcia
Raczkowanie

roleta na drzwiach jest dobrym rozwiazaniem mialam taka tylko po przeprowadzce nie musze jej dawac bo mam tylko male okienko :/
milciakamilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-20, 17:41   #1529
joplin
Zadomowienie

ja mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o takie rzeczy, nie wyjdzie mi nic ładnego

ależ nie ma za co
Stary 2007-04-20, 19:51   #1530
WioletaM
Zakorzenienie

jestem pełna podziwu dla Twojego talentu
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości