Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-21, 10:49   #1501
paula.cw
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
no 2 i pół licze dwa bo później to juz jakos poleci z górki
Ja to się boję, że ta końcówka to się dopiero będzie dłużyć...

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 10:53   #1502
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

nir wirm czy jaja czy nie, ale tak slyszalam. Znajomej polozna tak powiedzial i w sumie nie bede poki co ryzykowac.
Podobno wdychanie tej pary powoduje wlasnie skurcze czy cos i nalezy uwazac..

Brzuch mi opadl i juz mniebznow stres bierze..
Ja mam druga ciążę zagrożona, w pierwszej byłam u różnych lekarzy, często też lądowałam na IP ale nikt nigdzie nie mówił o parze z żelazka ani lekarze ani położne...

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

Dziecko najlepiej się uczy na przykładzie. Więc najlepsza metoda to samemu ograniczyć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tyle to ja wiem ż tym ze ja nie wyobrażam sobie dnia bez czegoś słodkiego i bez tabliczki czekolady.
I przez to jeszcze bardziej boję się piątkowej wizyty u moich wyników z krzywej cukrowej

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
My mamy przymusowe leżenie
Szyjka nam się bardzo zmniejszyła, brzuch twardy jak skala i boli nawet jak dotykam
Daje mi popalić córka bo ciagle psikusy nam robi, całymi dniami leżę i się zamartwiam
Oj, trzymaj się jakoś.
Widzę, że ta szyjka to zmora sporej ilości ciężarnych. W moim otoczeniu przynajmniej 2/3 ma z nią problemy
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 11:21   #1503
avilka77
Raczkowanie

[QUOTE=pannaanna_87;720854 81]Avilka wspolczuje..ale niby ciagle lezenie tez nie jest wskazane..jakie leki bierzesz..masz szew lub pessar?

Właśnie nie pod koniec tygodnia idę do lekarza i on zdecyduje mam nadzieje ze po zalozeniu pessara bedzie ok I mala zwolni obroty
Narazie czekamy na wyniku badan... biore 3x2 lutein , no spa 6 dziennie magnez
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 11:23   #1504
adatka
Zakorzenienie

daiquiricubano no jakos trzeba przetrwac ten remont :/ martwie sie tylko sprzątaniem później ,żeby zrobic co trzeba na czas, mebli tez nie mamy nic nie mamy totalnie- kuchnia do wysprzatania i łazienka choc chcemy wymienic wc i bardzo bym chciała podwieszany no ale to tez zejdzie nas jeszcze dłuzej i mam dylemat okropny! ajajaja z tym remomntem! jeszcze szafe musimy zamówic a gdzie tam jakiegkolwiek znoszenie ciuchów na dół,prasowanie układanie
teraz wszystko co kupuje mam w reklamówkach i lezy na podłodze w pokoju no bo co mam z tym zrobic -szafe mamy jedna malutka ledwo co ją domykam zeby wszystko nie wypadło :/ ehhh

co do diety to dam rade dam -musze boje sie bardzo o zdrowie malutkiej przez to cholerstwo staram sie z całych sił.

avilka77 znam ten ból polezysz troche i na pewno bedzie dobrze, bierz większe dawki magnezu ,ja mam szyje skróconą ale ponoc twarda i trzyma wiec siedze spokojnie.
Za tydzien w czwartek wizyta moze dotrwam jakos,ja tak odliczam to jeszcze czekaja mnie 3 wizyty do końca no zobaczymy jak czesto kaze mi chodzic na kontrole w 8 miesiacu z tego co pamietam co 2 tyg.

ide zjesc obiad -ziemniaki z piersią ugotowana w zupie :/ do tego nie wiem co? juz sie boje cokolwiek dodac zeby zas nie przedobrzyc - warzyw nie mam niestety dzis musze kupic jak bede w sklepie jakąś sałate czy cos :/
Stary 2017-03-21, 11:24   #1505
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Hej😘 podczytuje ale nie mialam weny pisac...brzuch mnie pobolewa, jakbym miala zakwasy. Jak pochodze to ciagnie😕
Od niedzieli czuje slabiutkie ruchy, przeciaganie, ucisk na pecherz i te prądy...moja mala sie chyba odwrocila dupka do gory...

Tez sie boje wyników krzywej, na badanie ide jutro i juz dzisiaj mam diete lekkostrawna😁

Ja dolaczam do mam szykujacych sie na ostatnia chwile💪 tez do polowy maja czekam na mebelki od stolarza...wczesniej niczego nie piore ani nie prasuje...

Wspolczuje dziewczyny problemow z szyjka😕 ale jeszcze dwa miesiace i troszke i zapomnimy o takich problemach😘

Aha zapisalam sie na usg genetyczne 3trym😉

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 11:25   #1506
adatka
Zakorzenienie

avika mnie pierwsze co to dopisali do leków duphaston i po tym mi pusciło nie wiem czemu Wam tego nie przepisują?

ale pewnie bez krążka sie nie obejdzie? trzymam kciuki by było dobrze -odpoczywaj kochana
Stary 2017-03-21, 11:30   #1507
avilka77
Raczkowanie

Cytat:
avika mnie pierwsze co to dopisali do leków duphaston i po tym mi pusciło nie wiem czemu Wam tego nie przepisują?

ale pewnie bez krążka sie nie obejdzie? trzymam kciuki by było dobrze -odpoczywaj kochana
Dziekujemy Kochana za wsparcie, poprosze lekarza o dolaczenie dupastonu
U mnie szyjka tez twarda ale w ciagu 3 Dni z 2,8 zrobilo sie 2.3
Na pocieszenie dzis przyszedl wozek Juz czekam niecierpliwie az maz Wroci z nim z pracy
Stary 2017-03-21, 11:35   #1508
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekujemy Kochana za wsparcie, poprosze lekarza o dolaczenie dupastonu
U mnie szyjka tez twarda ale w ciagu 3 Dni z 2,8 zrobilo sie 2.3
Na pocieszenie dzis przyszedl wozek Juz czekam niecierpliwie az maz Wroci z nim z pracy
moja szyja w szpitalu miała 1,5 cm teraz wydłuzyła sie do 2,5 a ostatnio nawet mi nie powiedziała ile ma tylko stwierdziła,że jest krótka ale trzyma i mam pbyc spokojna.
faktycznie duzo daje jak człoweik nie mysli o tym , zajełam sie chyba teraz tą pierdzielona cukrzyca i o szyjce nie mysle i nie mam takiego stresa. choc skurcze sa i czasem dosc czesto mi ten brzuch sie stawia to raczej normalne o tym czasie- bardziej byłam przerazona wtedy w szpitalu bo to był 21 tydzień :/ no a teraz macica tez musi pracowac i szykowac sie do boju
damy rade kobitki mam nadzieje,że bedzie wszystko dobrze i wszystkie dotrwamy do terminów
Stary 2017-03-21, 11:39   #1509
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Avilka wspolczuje..ale niby ciagle lezenie tez nie jest wskazane..jakie leki bierzesz..masz szew lub pessar?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Arletka ja zazdroszcze..ze na czas remontu sie wyprowadzasz nienawidze remontow..efekt po juz tak ale musze to znieść

Ania, ja gdybym w 1 ciąży nie lezala plackiem to dziś pewnie nie miałabym Karolinki. Tak ze to sprawa indywidualna. Miałam pessar, leżałam plackiem w dodatku z łóżkiem uniesionym 15 cm w nogach a szyjka się nie poprawiala.
W tej, pessar póki co trzyma, więc i pochodzic mogę.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

[QUOTE=avilka77;72086806]
Cytat:
Avilka wspolczuje..ale niby ciagle lezenie tez nie jest wskazane..jakie leki bierzesz..masz szew lub pessar?

Właśnie nie pod koniec tygodnia idę do lekarza i on zdecyduje mam nadzieje ze po zalozeniu pessara bedzie ok I mala zwolni obroty
Jak.ci założą krążek lub szew na pewno się pewniej poczujesz, a jeszcze jak szyjka przystopuje i krążek lub szew będzie spełniał swoją rolę to i chodzic będziesz mogła.
Trzymam kciuki, będzie dobrze. Ja poprzednią ciążę doleżałam do 38 tygodnia- bo wtedy krążek mi zdjął, tak ze głowa do góry
Stary 2017-03-21, 11:39   #1510
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Ania, ja gdybym w 1 ciąży nie lezala plackiem to dziś pewnie nie miałabym Karolinki. Tak ze to sprawa indywidualna. Miałam pessar, leżałam plackiem w dodatku z łóżkiem uniesionym 15 cm w nogach a szyjka się nie poprawiala.
W tej, pessar póki co trzyma, więc i pochodzic mogę.
no niestety takie to zycie jest ,że wiele trudnosci na nas spada
tak jak moja kuzynka tez lezała z nogami do góry ,pod łóżkiem cegłówki zeby nogi były wyzej od głowy i lezała niestety plackiem :/
oby sie obyło bez takich akcji juz
Stary 2017-03-21, 11:41   #1511
Kasiulka07
Raczkowanie

... te problemy z szyjkami to jakaś zmora, współczuję Wam dziewczyny oby jakoś szybko zleciało do czerwca!

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 11:46   #1512
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety takie to zycie jest ,że wiele trudnosci na nas spada
tak jak moja kuzynka tez lezała z nogami do góry ,pod łóżkiem cegłówki zeby nogi były wyzej od głowy i lezała niestety plackiem :/
oby sie obyło bez takich akcji juz
Ja się pocieszalam ze mogę leżeć w domu a nie w szpitalu. Moja koleżanka leżała praktycznie całą ciążę, bo już od 4 tygodnia i to w szpitalu. Co po dwoch-trzech tygodniach lekarzom się wydawało że sytuacja opanowana i puszczali ja do domu, jeszcze tego samego dnia wracala wieczorem na oddział ż krwawieniem. Od 6 miesiąca miała w ogóle zakaz wstawania, załatwianie na basen, kąpiel szmatką na łóżku... Ale doczekała do 9 miesiąca.

Tak ze dziewczynki dziękujmy za to że nie jest jeszcze (i już nie bedzie!!!!) tak źle.
Stary 2017-03-21, 12:00   #1513
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, bo mi dziadek mówił i rąk sobie właśnie myślałam, czy to daleko od naszej Veli 😉

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Musze doczytać o tych zelazkach 🤔 tym bardziej, że ja mam stacje parowa, wiec pary ogromne ilości 😱😨 ale tak mi się to trochę bujda na resorach wydaje...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ale ze jak to opadł?! To nie za dobrze! Może zadzwoń do lekarza? To nie żarty 🙁

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Pocieszenie cie, że u nas remont zaczyna się za miesiąc dopiero. Na ten czas będę musiała się wyprowadzić 😱 jak się skończy z początkiem mają to będzie sukces! Wszystkie meble na zamówienie, wiec i na to poczekamy pewnie do połowy maja najmniej 🙁 ja to już zupełnie nie wiem, kiedy zacznę prac i prasować... nawet zamawiać nic mi się nie chce, bo jak pomyślę, że zaraz będę to musiała w pudła pakować, to aż mi słabo 🙁 no nic, będziemy razem we dwie na ostatnią chwilę wszystko robić 😉 szybciej czas minie 😉

yy normalnie wzial i opadl.. w pierwszej ciazy zdecydowaniebpozniej mi opadl, dopiero pod koniec a teraz juz takie cyrki..
Zadzwonicbdo lekarza nie moge, bo nie mam jako tako swojego. Tyle co wizyty w szpitalu raz w miesiacu. Teraz za 4 tyg dopiero bede miala.

Cytat:
Hej dziewczyny
Szyjka nam się bardzo zmniejszyła, brzuch twardy jak skala i boli nawet jak dotykam
Daje mi popalić córka bo ciagle psikusy nam robi, całymi dniami leżę i się zamartwiam
Lacze sie w bolu. Z tym, ze u mnienszyjka dodatkowo jest miekka
Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Ja mam druga ciążę zagrożona, w pierwszej byłam u różnych lekarzy, często też lądowałam na IP ale nikt nigdzie nie mówił o parze z żelazka ani lekarze ani położne...

Tyle to ja wiem ż tym ze ja nie wyobrażam sobie dnia bez czegoś słodkiego i bez tabliczki czekolady.
I przez to jeszcze bardziej boję się piątkowej wizyty u moich wyników z krzywej cukrowej

Oj, trzymaj się jakoś.
Widzę, że ta szyjka to zmora sporej ilości ciężarnych. W moim otoczeniu przynajmniej 2/3 ma z nią problemy
Tez druga ciaze juz mam taka i pierwszy raz odnznajomej uslyszlaam o tej parze.. nie wiem ile w tym prawdy.. mozliwe ze nic. Niemniej jednak nieboali mi sie z prasowanjem.
[QUOTE=avilka77;72086806]
Cytat:

tez biore 6 x tutejsza no spe (80 to ta mocniejsza chyba)
I 2x magnez.

Sama od siebie zaczelam troche brac bo tu kaza brac tylko jak potrzeba..
Stary 2017-03-21, 12:10   #1514
adatka
Zakorzenienie

a czujecie nabrzmienie opuchniecie pochwy ???
Stary 2017-03-21, 12:16   #1515
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Czuje i na zewnatrz i wewnatrz- jak wkładam globulke lub luteine to często nawet palca trudno włożyć
Ostatnio w ogóle czuje takie dziwne parcie na pochwe, jakbym miała coś przy jej ujściu az nieraz idę do wc sprawdzić czy czasem krążek się wysunął.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

[QUOTE=malinka9191;7208846 1]

Tez druga ciaze juz mam taka i pierwszy raz odnznajomej uslyszlaam o tej parze.. nie wiem ile w tym prawdy.. mozliwe ze nic. Niemniej jednak nieboali mi sie z prasowanjem.
Cytat:
tez biore 6 x tutejsza no spe (80 to ta mocniejsza chyba)
I 2x magnez.

Sama od siebie zaczelam troche brac bo tu kaza brac tylko jak potrzeba..
Tego magnezu możesz spokojnie wiecej łykać - w ciąży potrzeba go nawet 4x więcej niż normalnie. Ja łykam w sumie 7-8 tabletek na dobę - 2 różne rodzaje .
Stary 2017-03-21, 12:21   #1516
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też tak czyje i mega wrażliwość.

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 12:24   #1517
Kasiulka07
Raczkowanie

Ja chyba też będę musiała zwiększyć dawkę magnezu bo mam straszne skurcze łydek w nocy a jaki magnez Wy bierzecie dziewczyny?

Stary 2017-03-21, 12:43   #1518
avilka77
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny bardzo mnie podnioslyscie na duchu!!
Stary 2017-03-21, 12:53   #1519
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Ja chyba też będę musiała zwiększyć dawkę magnezu bo mam straszne skurcze łydek w nocy a jaki magnez Wy bierzecie dziewczyny?

Ja biorę Magne b6
Cytat:
Tak, czuję coś takiego. W ogóle jak się ostatnio ogladałam w lusterku, to aż zawołałam męża i zapytałam, czy ja zawsze taka brzydka na dole byłam
Cytat:
Hej..ja juz po jajecznicy z pieczarkami..kawka i nadrobilam..u nas remontu ciag dalszy..maz cos tam dziala..ma przyjść tesc popoludniu pomoc i czekamy jeszcze na tego stolarza..
Jestem cala polamana ale dam rade. . jeszcze mnie maz wkurzyl rano i nie chce mi sie z nim gadac
Jutro bezpieczny maluch..ciekawe jak to będzie wygladalo..no i jade kumpele odwiedzić ktora urodzila koniec stycznia

Oczywiście jak to przeczytałam, to też musiałam taką jajecznicę sobie zrobić.

Cytat:
Hej,
Ja coś dalej przeziębiona, już myślałam że mi przechodzi ale dalej zaczęłam kaszleć i mam katar więc zapisałam się do lekarza niech mnie przynajmniej osłucha.
Wczoraj trochę przegiełam z porzadkami bo wieczorem nie mogłam się ruszyć tak mnie wszystko bolało dziś tylko odkurzylam a już mnie wszystko ciągnie na dole
Widziałam że pisałyście o materacu, moja córka ma lateksowy z Ikei i mogę go polecić

Mnie dziś też coś kaszel bierze. Zdrówka!
Cytat:
Hej dziewczyny
Biedna. Odpoczywaj, leż, czytaj książki, oglądaj seriale. Czerwiec zaraz będzie.

Byłam dziś po zwolnienie. Wyniki w porządku, glukoza na czczo też git, jestem pozamykana. Na konkretne pomiary umówiłam się po świętach.
Jestem 4 kg na plusie, a wielka jestem jakby było ich 40. Teraz leżę jak zwłoki na kanapie, bo plecy po spacerze odpadają i brzuch twardy.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 12:58   #1520
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Aha zapisalam sie na usg genetyczne 3trym😉

Ja jadę w przyszły poniedziałek i zastanawiam się czy sobie nie zrobić 4D
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 12:58   #1521
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Ja stale biorę MagneB6 i do niego dokupuję sobie za każdym razem inny. Ostatnio miałam NeoMag forte z B6, teraz mam Magnezin, a jeszcze wcześniej chyba Asmag.
Stary 2017-03-21, 13:03   #1522
Kasiulka07
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny
Jelonek Tobie też zdrówka życzę Teraz niestety taka zdradliwa pogoda jest że łatwo coś złapać
Jelonek tylko 4kg na plusie jak to zrobiłaś? U mnie będzie z 8

Stary 2017-03-21, 13:10   #1523
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zmagam sie od wakacji z ciaglymi infekcjami wiec chyba juz przywyklam..

Tak mysle ze to tez moze miec wplyw na ta moja szyjke ale co poradze jak lek za lekiem biore i co przejdzie to od nowa sie zaczyna..

W ogole to czasem mam wrazenie jakby mi wszystko mialo wypasc zaraz ze srodka.. teraz mniej jak musze odpoczywac. Ale jak nosilam corcie czy dluzej stalam/chodzilam to moment takie uczucuie..

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

[QUOTE=vanessa1781;7208892 6]Czuje i na zewnatrz i wewnatrz- jak wkładam globulke lub luteine to często nawet palca trudno włożyć
Ostatnio w ogóle czuje takie dziwne parcie na pochwe, jakbym miała coś przy jej ujściu az nieraz idę do wc sprawdzić czy czasem krążek się wysunął.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

Tego magnezu możesz spokojnie wiecej łykać - w ciąży potrzeba go nawet 4x więcej niż normalnie. Ja łykam w sumie 7-8 tabletek na dobę - 2 różne rodzaje .
Narazie mam tski e ampulach jakis od rodzinnego to nie zwiekszam dawki. Ale jak sie skonczy to kupie w tabletkach i bede pewnie wiecej brac..
Cytat:
Dzięki dziewczyny
Jelonek Tobie też zdrówka życzę Teraz niestety taka zdradliwa pogoda jest że łatwo coś złapać

U mnie 6 na plusie
Stary 2017-03-21, 13:20   #1524
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Fajnie brzmią te 4 kg, ale ja startuje z wagi ciężkiej, więc i tak jestem największa z was wszystkich
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 13:25   #1525
caat
Zakorzenienie

U mnie jest równe 9-10kg od początku ciąży

Dziś zaczynamy 30 tydzień
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 13:35   #1526
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Ja dzisiaj zdycham od rana i to dosłownie...już wczoraj wieczór się zaczęło, taka niemoc mnie ogarnęła: nie mogłam w ogóle złapać oddechu, chciałam tak raz a porządnie odetchnąć i się nie dało, same płytkie oddechy szły, robiło mi się słabo i duszno, potem doszedł jeszcze ból brzucha - takie kłucie w jajnikach i coś mi pulsowało w pochwie, nie wiem co to było ale byłam już tak przerażona że myślałam że to mała mnie tak nisko kopie, bo to w sumie były takie kopniaki. Poszłam zapłakana do toalety z przeświadczeniem że pewnie jak ściągnę majtki to mi nóżka będzie z Bożeny wystawać ... Dobra teraz jest to śmieszne ale byłam strasznie przerażona.

Jak już zasnęłam to spałam do południa, ale teraz znów mam cały brzuch w tych kłuciach, jakby taka kolka, wzdęcia? Idę po Nospę bo coraz bardziej boli i jest to dokuczliwe...

Współczuję Wam dziewczyny tych szyjkowych problemów... Takie ciągłe nerwy czy jest tam wszystko ok nie są zbyt fajne. Ale, już tyle czasu wytrzymałyście, że tą końcówkę też dzielnie przetrwacie

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Czuć nie czuję, ale jak tam zaglądam to widzę że to nie te same kształty są

Cytat:
Magne B6

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
U mnie jest równe 9-10kg od początku ciąży

Dziś zaczynamy 30 tydzień
Ta 30-stka to tak poważnie już brzmi

U mnie 4,5kg na plusie, a czuje się jakbym miała z 25 do przodu
Stary 2017-03-21, 13:47   #1527
VelaLuca
Wtajemniczenie

Wiecie że w H&M jest - 20% na wybrane rzeczy
Nie mogłam wczoraj spać więc co zrobiłam? Zamówiłam ciuszki Mąż by mnie zabił chyba jakby się dowiedział, więc mu nawet nic nie wspominam.

I postanowiłam że to moja ostatnia ciuszkowa wyprawka jaką kupuje...koniec! Mogłabym chyba teraz 5-raczki ubrać, nie ma szans żeby mi się te wszystkie ciuchy zmieściły...komoda i szafa to będzie za mało

Stary 2017-03-21, 13:54   #1528
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Jelonek, ja też 4 na plusie mam nadzieję że przez te 2 m-ce co mi zostały nie skoczy o 10
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 14:01   #1529
pannaanna_87
Zakorzenienie

Adatka ja biore luteine..ma silniejsze dzialanie niz duphaston..
Pomylam skurzona stertw ksiazek i innych pier dulek.. Porobilam porzadek tako mniej więcej w papierach..raz tyle mnie czeka jak bede szafe myla..tam kolejna starta rzeczy..papierow..ale to po remoncie.
Byl stolarz ale jeszcze ceny nie znam..juz sie boje..jeszcze ta zabudowe przeciagam pod telewizor..bo by zostala wneka miedzy lozkiem a sciana..wiec będzie taka skrzynia..
Jakos mi dzis nie dobrze..moze z tego kurzu :/
Mmona moj tez tylko lekko kopie albo wieczorami..prady to ja juz mam od hohoho dawna

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

vanesska no moze tak..napisalam tylko co przeczytałam u mamy ginekolog i co moj mi pow ale każdy czuje i wie co ma robic chociaż w tej kwestii zdania lek sa podzielone

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 14:05   #1530
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Adatka ja biore luteine..ma silniejsze dzialanie niz duphaston..
Pomylam skurzona stertw ksiazek i innych pier dulek.. Porobilam porzadek tako mniej więcej w papierach..raz tyle mnie czeka jak bede szafe myla..tam kolejna starta rzeczy..papierow..ale to po remoncie.
Byl stolarz ale jeszcze ceny nie znam..juz sie boje..jeszcze ta zabudowe przeciagam pod telewizor..bo by zostala wneka miedzy lozkiem a sciana..wiec będzie taka skrzynia..
Jakos mi dzis nie dobrze..moze z tego kurzu :/
Mmona moj tez tylko lekko kopie albo wieczorami..prady to ja juz mam od hohoho dawna

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

vanesska no moze tak..napisalam tylko co przeczytałam u mamy ginekolog i co moj mi pow ale każdy czuje i wie co ma robic chociaż w tej kwestii zdania lek sa podzielone

Luteina i duph to to samo z tego co wiem, moc zależy od dawki.

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości