|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Witaj Anulka ale się cieszę że dołącza do nas kolejna mamusia listopadowo - grudniowo. Ja też mam termin na 27 listopada więc może urodzimy w tym samym czasie.
Opowiedz nam jak tam z twoimi przygotowaniami ? Masz już zakupione wszystkie rzeczy dla siebie do szpitala i dla dzidziusia wyprawdke czy będziesz miała po starszym już synku.? |
|
|
|
#1502 |
|
Konto usunięte
|
Nita, dostałas od Chicco te wkładki laktacyjne?
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie dostałam - pisałam do nich tak jak mówiłaś ale zero reakcji
((
|
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
cześc laski.Zostało mi trochę rzeczy po starszym synku ale wiesz lepiej dokupić troszke nowych rzeczy do szpitala
Ogólnie mam dużo rzeczy ale przechodząc obok sklepu z akcesoriami dla niemowląt to nie mogę się oprzec i kupuję choć drobnostke oczywiście wszystko zależy od kasiory Fajnie jakbyśmy razem urodziły no i podzielily sie wrażeniami z porodu . na początku ciąży napaliłam się na poród w wodzie [bo niby mniej boli],takie porody odbywają się u nas w Pucku.ale niestety nie ma oddziału IOM-u dla niemowlat i w razie czego wioza dziecko do Wejherowa Także najprawdopodobnie urodzę normalnie w Wejherowie .Bać to może się nie boję bo wiem już co mnie czeka ale niepokój o dzidziusia jednak jest .Jużsie nie mogę doczekac a tyNita jak przygotowana jesteś na maxa czy raczej pomalutku dokupujesz wszystko dla dzidzi.Zdecydowałam się jednak na pieluszki te tańsze tzn.Huggies a nie jak 6 lat temu kupoeałam wszystko z Pampersa Napiszcie co tam u was dziewczyny I czy macie trochę stracha [bo ja małego]
|
|
|
|
#1505 |
|
Konto usunięte
|
Nita, to dziwne ...???... bo na końcu Twoich 9 Miesięcy caly czas jest ta reklama, więc nie mam pojecia czemu nie przysylają...
Anulka33, jesli chodzi o pieluchy to kupilam Pampersy i Happy (łącznie 80szt, na allegro za 36zł), Happy mają takie wycięcie na pępek , a później dokupię jeszcze Huggisy - Aranka je chwalila, więc sprawdzę.A strach... jeszcze go nie mam, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Zresztą co mi da zamartwianie się. Szpitala sie nie boję, porodu też nie. |
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka co do przygotowywań to nie jestem przygotowana na maxa raczej powolutku zaczynam kupować. Nie mam jeszcze wielu rzeczy a że to jest moje pierwsze dziecko także nie mam nic w spadku po starszaku. Powolutku a zakupie co trzeba.
Elu no nie wiem wlasnie co z tymi wkladkami - nie przysłali mi |
|
|
|
#1507 |
|
Konto usunięte
|
Anulka, Aranka, testowałyście pieluchy Rossmanowskie albo made by Tesco?
|
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Mamusie
tak sobie czytam to forum i postanowilam tez sie wpisac Obecnie jestem w 29tc, z usg 4d wyszlo ze bede miala coreczke, a jesli bedzie chlopczyk to chyba bedzie skazany na roze bo ciuszkow mam juz tony i 3/4 rozu Termin porodu wyznaczono mi na sama WIGILIE wiec dzdzius jak najbardziej bedzie grudniowy Co do imienia- coreczka bedzie Nadia Emilia, chlopczyk natomiast Aleksander.Troszke mi ciezko w tej mojej ciazy poniewaz moj TŻ 4lipca wylecial na Cypr w celach oczywiscie zarobkowych i nie bardzo mam z kim dzielic sie przezyciami, ale na szczescie juz za 8 dni wileki powrot ![]() Moje dolegliwosci w ciazy ograniczyly sie do zgagi, opuchnietych nog (szczegolnie po calym dniu na uczelni) i niestety rozstepami ale w zatrwazajacych ilosciach (cale uda, posladki, piersi)ale to sa uroki. W piatek mam usg wiec napisze pochwalic sie wielkoscia dzidziusia ![]() Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle Mamusie
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Ialicja -ale sie robi fajowo - jest nas coraz więcej w grudniowym wątku. Zaglądajcie dziewczyny często i piszcie dużo - to moje uzależnienie a że teraz mam wolne i większość czasu spędzam w domku to często zaglądam śledząc kazdą wpowiedź.
Piekne imię Nadia ) podoba mi sie - ja też będe miała córkę - taką mam nadzieję bo jak nie to też synka czekają rózowe ciuszki.
|
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Ialicja, fajnie, ze do nas dolaczylas!
Dziewczyny u mnie sytuacja odwrotna, jak bede miec corke, to bedzie miec same niebieskosci, brazy, fiolety i inne barwy chlopieco-neutralne. Rozu zero!! Ale wydaje mi sie, ze to nic zlego, bo jak widze corki moich kolezanek cale na rozowo, wygladajace jak landrynki, to az mi sie slabo robi od tych slodkosci i chyba nawet gdybym wiedziala, ze to corcia to kupowalabym raczej neutralne barwy. A roz od czasu do czasu i to w niewielkich ilosciach. Co za duzo to niezdrowo Ale wiadomo, kazdy ma inny gust i szanuje to.
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
[COLOR="Navy"]Ufff. po weekendzie na uczelni milutko tu znów zajrzeć!
W sumie dużo nie naskrobałyście ale za to mamy AŻ DWIE nowe grudniowe mamusie!Serdecznie więc witam lalicja i Anulka33. W sumie nie testowałam ani pieluch Tesco ani Rossmanowskich. Koleżanka za to "jechała" non stop na fioletowych rossmanowskich i twierdziła, że nie widzi różnicy między oryginalnymi Pampers a tymi z Rossmana. Z jednej strony jak maluch się urodzi to na początku prawie każda pielucha zawiera kupencję...więc co za różnica czy wali w Pampers czy Tesco? Dzieci są różne. Jednym naprawdę pasują tanie pieluszki a innym tylko te drogie. Moja Julka miała krostki po pieluchach Happy, które miały extra elastyczne rzepy-jak z silikonu taki zielony kawałeczek no ale jak pupencja w krostach to odstawiłam. Koleżanka zachwycała się pieluchami z Biedronki - kupiłam i co? Drożej mnie to wyszło niż najdroższe Pampersy bo po każdym siuśku Jula czuła, że ma mokro i wyła! Wkład był słabo chłonący więc co siusiu to nowa pieluszka! A w dobrego pampersa to maluch leje aż się za przeproszeniem robi ciężki! W końcu do tego są te pieluszki aby zbierać kilka porcji siuśków a nie wymienić za każdym razem (jak to kuzynka robiła....). Ważne jest też aby pielucha była przewiewna a nie foliowana...bo wtedy fundujemy małej pupci super okład i łatwo odpażyć te maluteńkie 4 litery! Ja jeszcze kupowałam pieluchy firmy DUK Moltex, ale Jula miała wtedy ponad roczek. Były mięciutkie i właściwie służyły tylko profilaktycznie na noc bo od 8 miesiąca Jula wołała "aa" na nocnik! Z siusianiem poradziła sobie w ciągu kilku następnych miesięcy i pieluchy zakładałam jej właściwie profilaktycznie... Dla maluszka musze dokupić czapeczki - bawełniane i zimową ale się wstrzymuję bo jakoś nic nie widzę ciekawego i poza tym nie wiem w jakim kolorku...Kupiłam fajniutką wiązaną pod brodą z welurku w żółtym kolorze z wyszytkymi jakimiś znaczkami na czole (11zł) a pani ekspendientka mówi że "mamy do tej czapeczki do kompletu śpiszki, ślicznie by razem wygladały" zerknełam...cena za śpiochy wynosiła 73zł!!!Grzecznie podzekowałam...Przydałoby się kilka bawełnianych bluzeczek na śpiochy no i ze 2 welurkowe. Pościel właśnie kupiłam! Jakąkolwiek chemię dla maluszka i siebie kupię na samym początku grudnia bo mamy zawsze talony do jakiegoś marketu więc się przydadzą. Musze też kupić wtedy sobie wkładki laktacyjne (na początku przy nawale i w nocy nosiłam NUK bo były grube i chłonne i dodatkowo miały oznaczenia dzięki którym wiedziałm z której piersi ostatnio kamiłam) a potem Gerbera bo fajnie chłonęły a były cieniutkie i niewidoczne pod bluzeczką. Majtek jednorazowych nie kupuję. Normalnie nosze tylko stringi ale mam kilka nienoszonych par bawełnianych majtek, które w zupełności wystarczą. Ze szpitala wezmę (bo można) paczkę wysterylizowanych podkładów Belli żeby na pierwsze noce być zabezpieczoną a potem będę używać jakichś bawełnianych ze skrzydełkami - może green Belli? Jeszcze nie wiem bo od kopy lat ze względu na nerki i na polecenie nefrologa używam tylko tamponów. Więc w tej kwestii to Wy możecie mi doradzić jakie podpaski są miękkie, chłonne i wygodne bo ja kompletnie nie wiem...Mam w domu (od poprzedniego połogu bo za dużo kupiłam) podpaski Bella w jakichś zielonych jednorazowych torebkach ale ich nie lubiłam bo są jakieś sztywne...pewnie ich już nie produkują nawet bo troche lat minęło. Widziałam reklamę jakichś podpasek Medika czy Medica? Nie wiem co to ? Mówią, że jakieś antybakteryjne? Jestem w tej kwestii zupełnie zielona! Dokupię też 2 staniki do karmienia - chyba z Allegro bo jeden sprzedawca ma w ofercie po 2 szt różnych kolorów po extra cenie. Ale biały już mam i wolałabym zestaw np beżowy/czarby albo czarny/różowy. Bo czarny staniczek byłby super bo mam sporo czarnych rzeczy a biały łatwo się niszczy od czarnych sweterków. To by było tyle bo sie rozpisałam jak nie wiem co! Musze jeszcze nowe dziewczyny do terminarza dopisac i będe miec czyste sumienie! Pozdrawiam!!! PS. Dziewczyny z Niemiec...czemu nie ma "Main baby"....a może jest ale zmienili godziny emisji...cały zeszły tydzień polowałam i niestety...A może na jakimś innym kanale leci podobny serial??
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2006-10-16 o 11:10 |
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
U mnie dwa USG potwierdziły chłopca więc w szafie same chłopięce ubranka. Jako, że podobają mi sie takie typowo chlopięce to jak córa sie urodzi to nie bedzie w co ubrać . Ja od początku ciąży miałam przeczucie, że to dziewczynka u mnie sobie siedzi. Nawet do brzuszka mówiłam Maja...i w 20 tyg jak mi powiedzieli, że jednak chloptaś to byłam w wielkim szoku. Teraz natomiast nie wyobrażam sobie jak mogłabym mieć córke. Jesli sie nie sprawdzi zapowiedz z USG to przy następnej ciąży nie bede chciała wiedzieć i poczekam do porodu. Bo to za duży stres dla mnie. Po mojej wyimaginowanej córece miałam straszne poczucie straty...co jest dziwne bo jak można żałować, że sie coś straciło jak sie tego nie miało?
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
malgogaj...można można. Ja tez teraz uważam, ze chyba lepiej niech na tym USG nic nie mówią. I tak to nic nie zmieni...a niespodzianka jest boska (mam taką kinderniespodziankę Julię) a teraz mam z jedngo USG "prawdopodbnie dziewczynkę" a drugiego "raczej nie dziewczynke" wiec...
W sumie na początku nie miałam żadengo przeczucia co do płci...a jak lekarz zasugerował dziewuszkę to poczułam jakiś wewnętrzny głos sprzeczności. Nie czułam w sobie dziewuszki!A teraz jak ostatnio wspomniał "że raczej nie dziewuszka" to nagle poczułam żal!!! I obstawiam dziewuszkę choć chłopaczki śnią mi się po nocach...
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
TERMINARZ : - Nita6 - 27.XI córcia Nikola - schatzsi 2.XII ? / ? - Orzeszek.1 - 2.XII. córcia Garbriela Emilia - Anulka33 3.XII. córcia - yasminek 6.XII córcia - astrzyk 10.XII syn - Femme Fatal 12.XII syn Colin - dziunia20 15.XII syn - Ela 16.XII syn Jaś - malgogaj 16.XII syn Oskar - KICIA80 17.XII syn - kamilka23 20.XII ? / ?Julian Amadeus/ ??? - instruktorka 23.XII córcia Olga - lalicja 24.XII. córcia Nadia Emilia - Aranka 29.XII córcia Laura Wanessa - Fibian 3.I córcia
|
#1515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pieluchy, jeszcze do nich wrocę..., chyba trzeba testowac poprostu tak jak wszystko, nie ma złotego srodka. Aranko, o biustonoszach pisalam gdzieś niżej, polecam MIZET - na allegro też są. Biały jest biały, nic się z nim nie dzieje. Nie jest to chyba 100% bawełny, ale jest przyjemny w dotyku i tak jak pisałam rośnie razem z cyckami. Nie mam dzis wody do 14ej. Nawet w WC!!! A chciałam zrobic pranie... słonko świeci... rano nie bylo tez TV i Internetu, więc zaczełam czytać "Przygody Mikołajka", ale media już wrociły więc poczytam później ![]() Dziś pierwszy raz do szkoły rodzenia ciekawam czym nas tam zaskoczą.... Później lekarz, poźniej poczta i ok 20 może będe w domu...
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie witajcie!!!
W sobotę miałam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia ,czuję się tak gdzieś w 89,99% przygotowana do porodu i do opieki nad maleństwem, teraz tylko czekać aż rozpocznie się ta DONIOSŁA CHWILA ![]() Elu ilugodzinne będziesz miała spotkania w szkole rodzenia? Ja miałam po 3 godzinny w każdą sobotę i powiem Ci że 3 godzinki to drobne przegięcie jak dla ciężarnej |
|
|
|
#1517 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki . Dopiero teraz weszłam na forum i widze że fajnie sobie gawędzicie. Ja co do pieluch to raczej nie Pampersy bo drogie jak smok
Bede musiała sobie testowac i tyle .które są dobre a które nie .Już tak nie wariuje jak przy pierwszej ciaży ze wszystko kupowałam markowe .Teraz wybieram raczej te tansze produkty bo obecnie jestem na chorobowym i nazekam na brak kasy [jak większośc ludzi].Moja córcia będzie miała na imię Roksana chciałam Lena ale mojemu misiowi [meżowi] ,to imię sie nie podoba Pieluchy typu pampersy bedę zakładala corce na noc lub na spacer. Za to reszte czasu bedę jechać na tetrowych jak przy moim synciu .Trochę sie tego obawiam bo zima to wiacomo że bardzo dlugo schnie pranie no i ta robota, ale poradziłam sobie 6 lat temu to poradzę i teraz ,jak myślicie?. Dużo koleżanek mi odradza tetrę bo sie zaoram, ale chyba wyjdzie trochę taniej niż pampersy co? Napiszcie dziołchy co o tym sadzicie bo ja to już nic nie wiem co na ten temat myślec |
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Witaj na forum Anulka!!! Nie mogę zbyt wiele powiedzieć na temat pieluszek, bo to moja pierwsza ciąża, ale każda mama z którą rozmawiam wybiera pampersy dla bobaska, bo ponoć wychodzi to taniej niż tetra - nie musisz prać- a co za tym idzie zużywać wody i prądu, a przede wszystkim nie tracisz czasu podczas prasowania, tak więc ja wybieram pampersy.
|
|
|
|
#1519 |
|
Konto usunięte
|
Orzeszku,
tak do końca to nie wiem... zapytaj mojego męża, on sie tym zajął. Ja wiem że mamy 2 x w tyg. Jeden dzień do praktyka, drugi teoria. Gdyby teoria była w środy, to odpuściłabym sobie, wolałbym pochodzic do fitness klubu na zajęcia dla ciążówek. Teorię mam na wizażu A co do czasu trwania, to .... może... po 2 godziny? Powiem dokładnie dziś lub jutro. I ma to byc 10 spotkań. Nieodpłatnie, w Centrum Słuzby Rodzinie.Anulka, o wyzszości pieluch nad pieluchami gdzieś juz dyskutowałyśmy. Wiadomo, że do tetry dochodzi twoja robota, zuzycie wody, proszku... . Ja mam zamiar uzywać tetry sporadycznie, tj nie do kupek, bo bawic sie z tym nie będę, ale na siku. Zastanawiam się, czy nie wyjdzie taniej uzywanie nawet pieluch Tesco, na jedno siknięcie, niz pranie tetry...? Na Boże Narodzenie: http://allegro.pl/item134588291_swia...j_za_1_zl.html ![]() jeszcze jeden bistonosz..., przymierzałam w sklepie ale nie było rozmiarów, kupie go napewno, bo sutki nie są tak widoczne w nim: http://allegro.pl/item132852952_bius...enia_90c_.html Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2006-10-16 o 13:05 |
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Anulko 6 lat temu to pampersy fakt drogie byly jak cholera.pamietam nawet 4 lata temu jak kupowalam dla siostry w Realu maxi packa za 80zl
i tam byly najtansze.teraz maxi pack kosztuje cos okolo45-48zl za 90szt papersow wiec "nie tak duzo".i roznica w cenie miedzy tymi a np Hugisami took 5 zl wiec ja zdecydowanie wybieram pampersy.te 5 zl to nie majatek ale za to duzo wiekszy komfort no i maluch w taka pieluszke moze wiecej nasiusiac wiec na jedno wychodzi no i cena juz nie jest taka odrazajaca jak kilka lat temu
|
|
|
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
Aranka, mysle ze z tymi podpaskami to nie przesadzaj. Kochana ja urzywałam zwykłych Bella no i się sprawdziły. Myślę że kupowanie drogich podkładow jest trochę bez sensu bo przecież trzeba je zmieniać co chwilę wiec naprawdę nie warto dziewczyny,teBella sa rownie dobre co te drogie.Co sie tyczy stanika to mam jeszcze sprzed 6 lat taki dla mam karmiących tylko go zamoczę w Ace i wypiorę zeby się wybielił Naprawdę kochane będąc w ciaży kupujemy mnostwo rzeczy bez których spokojnie sie obejdziemy wiem to po sobie [,ale to kwestia każdego indywidualna co kupuje i za ile] no nie?
|
|
|
|
#1522 |
|
Raczkowanie
|
Elka śliczne te ciuszki .Cholera chyba coś wybiore bo to czad normalnie.Extra lumpek na Gwiazdkę ale jazda są cudowne.....
|
|
|
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane ciężarówki ja chciałam wam powiedzieć jedno czasem na akcesoria dla maluszka wo wydac więcej(tzn tyle na ile kazdy mozsobie pozwolić) na ubranka,łóżeczko ,wózek-ja częśc miałam pozyczoną i potem musiałam zwrócić a gdy przyszło drugie dzidzi musiałam i tak wydac ta kase -bo bez ubranek i łóżeczka trudno sie obejść.
Po porodzie przydaja sie majteczki takie z siateczki-(można kupić je w każdym medycznym sklepie)wiadomo w szpitalu ciężko jest o wypranie takich zwykłych majteczek a te przepierze sie i szybko schną -ja tak miałam po drugim porodzie miałam 3 szt i Mój nie musiał prac mojej brudnej bielizny!!! Ja miałam torbe spakowana miesiąć przed porodem-przemyślcie co może wam sie przydać -obejdziecie sie bez kursowania waszych TŻ to do domu to do szpitala a same w tym czasie będziecie uzaleznione od innych -co wcale nie jest takie przyjemne NIE ZAPOMNIJCIE SPRAWIĆ SOBIE ODCIAGACZA _I ZABIEŻCIE GO DO SZPITALA!!!!! Ja nie miałam i umierałam z bólu -cycki miałam jak 2 piłki lekarskie i wyłam jakby mnie zażynali Jak mi sie cos jeszcze spomni to napiszę -Pozdrawiam wszystkie grudniowe Mamusie sama nią jestem -choć urodziłam pierwsze 28.12.1999 a drugie 27.12.2003 |
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
Assiunia ,piszesz o majtkach po porodzie te z siateczki ale to są wielorazowe tak? Ja kupiłam sobie jednorazowe razem 7 sztuk ale zupelnie nie wiem czy są lepsze te czy wielorazowe.Niektóre dziewczyny nie polecają ani jednych ani drugich,ale nie mam pojęcia czy warto mieć te jednorazowe skoro po wybrudzeniu idą do kosza.Co o tym myślisz czy myslicie,kochane?
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
ja zakupiłam na allegro podkłady poporodowe, majtki jednorazowe i wkładki laktacyjne. Te majtki to koszt 3 zł więc nie jest to taki majątek. A myśle że się przydadzą.
Powiem wam że różne są opinie na tematy co kupować ja słyszałam że odciągacz to wcale nie jest taka dobra rzecz. Więc na razie nie kupuje bo nie jest to takie tanie. |
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Ah dziewczyny dzisiaj spałam ponad 10godzin wyspałam się za wsze czasy - ale co mi tam - jak córcia się urodzi to już nie będzie tak łatwo się wyspać . Także dziewczyny odpoczywajmy poki mozemy
|
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej babki
Witam nowe wizażanki Aranka Mein Baby leci dalej na RTL o 11 30 Jeżeli chodzi o kwestje podpasek i majtek to ja nie kupuje jednorazowych(w szpitalu u mnie takie są na wyposażeniu, więc w szpitalu skorzystam) do domu kupiłam 10 par zwykłych bawełnianych. Podpaski kupiłam bawełniane Always Sensitiv Ultra Plus http://www.always.pl/ Dodatkowo do domu kupiłam sobie podkłady do przewijania (seni 60 na 60) będe je kładła pod tyłek jeżeli w nocy przeciekne wyrzuce podkład i nie bede musiała prać prześcieradła.Jeżeli chodzi o pieluchy, ja wyrałam Pampers.Teraz jeżeli kupuje się w markecie w promocji cena wychodzi taka sama jak tanich pieluszek.A jednak pampersy chłona najlepej,na rodzeństwie testowałam(pampersy,hugis ,happy i wiele inych) happy ypadały w tym teście najgorzej.Ale każdy musi sam wypróbować co mu pasuje. |
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
Z laktatorem narazie się wstrzymuje.Nie wiadomo jak u mnie będzie z laktacją, więc po co niepotrzebnie wydawać kase,jakby co kupie po porodzie.W szpitalu którym rodze są laktatory, a po porodzie dostaje recepte i moge wypożyczć z apteki.Jeżeli uznam że jest mi niezbędny to kupie,ale później.
Inna kwestia,co sądzicie o masażu krocza??? Będziecie wykonywać, czy odpuszczcie sobie??? Ja narazie kupiłam olejek do masażu i zamiaruje wykonywać takowy masaż
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
schatzsi, ponoć dobry jest do masażu krocza olejek migdałowy, miałam trudności ze znalezieniem takowego w aptekach więc mam oliwkę HIPP która zawiera olejek migdałowy, u nas położne zalecają masowanie krocza, dzięki masażon jest ono bardziej elastyczne podczas porodu, poza tym możesz zlecić masowanie krocza swojemu TŻ, wtedy jest jeszcze przyjemniej, nieprawdaż?
|
|
|
|
#1530 |
|
Konto usunięte
|
a ja kupiłam ręczny odciągacz Baby Ono za 14 zł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

((
Ogólnie mam dużo rzeczy ale przechodząc obok sklepu z akcesoriami dla niemowląt to nie mogę się oprzec i kupuję choć drobnostke
oczywiście wszystko zależy od kasiory
Fajnie jakbyśmy razem urodziły no i podzielily sie wrażeniami z porodu . na początku ciąży napaliłam się na poród w wodzie [bo niby mniej boli],takie porody odbywają się u nas w Pucku.ale niestety nie ma oddziału IOM-u dla niemowlat i w razie czego wioza dziecko do Wejherowa
Także najprawdopodobnie urodzę normalnie w Wejherowie .Bać to może się nie boję bo wiem już co mnie czeka ale niepokój o dzidziusia jednak jest .Jużsie nie mogę doczekac

Termin porodu wyznaczono mi na sama WIGILIE wiec dzdzius jak najbardziej bedzie grudniowy

W sumie na początku nie miałam żadengo przeczucia co do płci...a jak lekarz zasugerował dziewuszkę to poczułam jakiś wewnętrzny głos sprzeczności. Nie czułam w sobie dziewuszki!A teraz jak ostatnio wspomniał "że raczej nie dziewuszka" to nagle poczułam żal!!! I obstawiam dziewuszkę choć chłopaczki śnią mi się po nocach...