![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Cytat:
![]() |
#1502 |
Rozeznanie
|
Lilianka mnie wczoraj tak wymordowała, że jak wkońcu usnęla to czułam sie jakbym cały dzień zbierała ziemniaki (ale wy chyba nie znacie tego uczucia
![]() Co do powiększania rodziny to ja juz sie nie będe wypowiadała bo znacie moje zdanie na ten temat, a u mnie to juz zakrawa na fobie ![]() Lilianka nie ma jeszcze ząbków i nic w paszczy nie widać. Ze spaniem to u mnie wszystko ok. Jak usne wieczorem to rano mnie dopiero Lili obudzi jak sie wierci do jedzenia. Bardzo rzadko się obudze w nocy.
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A niedługo sie zacznie,wykopki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak wogóle to dawno jej u nas nie było ![]() ![]() Dobra,ja spadam do tego miasta bo mnie już Tż na gg molestuje,Wikunia troszke pospała,musze ją nakarmić,przebrać i w trase.U nas strasznie dzis wieje ![]() Miłej reszty dnia kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Rozeznanie
|
Katesiu chyba masz racje z tym talerzem, może ona po prostu chce jeśc tak jak my, przecież to juz duża pannica
![]() ![]() Jastin mnie w tym roku raczej wykopki ominą, u nas sie juz zaczeły, ze względu na Lili. W tamtym roku mnie ominęły bo byłam w ciąży. kurcze już myslałam, że się wypogodzi, słoneczko wyszło, a tu właśnie jak nie lunie ![]() ![]()
#1506 |
Zakorzenienie
|
ja pranie w domu susze....i tez schnie mi po trzy dni mimo ze odwirowuje po trzy razy....a moja gromadka ostatnio strasznie sie brudzi, mimo ze mieszkanie codziennie odkurzane to spodenki agaci po dwóch godzinach raczkowania- czarne, ale cóz takie są uroki mieszkania na parterze...dobrze ze jeszcze snieg nie spadł, bo wtedy to masakra....
a tak wogóle to narazie spadam bo musze na zakupy isc- dzieci zostawiam z moja mamą bo zimno, wieje i leje co chwila....czasem słoneczko wyjrzy ale to tylko na sekundy.... do zobaczenia później ![]()
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1508 |
Rozeznanie
|
Śpiąca królewna
![]()
#1509 |
Zadomowienie
|
Ale się od wczoraj rozpisałyście. Aż miło!
Ja wczoraj o 20 poszłam usypiać Kasię, bo nie mogła sama usnąć i położyłam się z nią to wstałam o 22.30, ale nie mogłam się zalogować na wizaż, więc poszłam dalej spać. A miałam trochę posprzątać. Ale przecież my ciagle sprzątamy a i tak tego nie widać. Teraz lecę na zewnątrz marketu na zakupy, jak wrócę to popisze więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Wtajemniczenie
|
Katesia ty codziennie odkurzasz ?? kiedy znajdujesz na to czas
![]() Dziewczynki moja kochana Wika tak cięzko przechodzi to zabkowanie, nawet nie wiem czy jej nie bedą szły teraz dwie górne jedynki, nie chce pokazać ale chodzi o to, ze dziąsełka ma we krwi ![]() ![]()
#1511 |
Zakorzenienie
|
oj widze ze nie tylko mnie pranie sprzatanie goni..nie jestem sama..co do obiadow to sobie nie gotuje bo chcialabym troche schudnac..a Szymus dzis jadł sloiczek (indyk z warzywami) i dodalam mu troszke makaronu
![]() u mnie dalej leje..juz 3 dzien w domu siedze...i nie moge wozkiem nowym na spacerek jechac aaaaaaaaaaaaaaaaa :beczy: |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Alienku ja z czystym sumieniem polecam Viburcol..Dalam go Szymusiowi jak mu szly zabki gorne i po jednym czopku usalo, byl spokojny i noce mial przespane
![]() ![]() DZIAŁANIE I WSKAZANIA: Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie. skuteczny w stanach niepokoju u niemowląt i małych dzieci przebiegających z gorączką lub bez stosowany od 1. dnia życia dziecka redukuje rozdrażnienie związane z: -okresem ząbkowania -szczepieniami ochronnymi -kolkami jelitowymi -infekcjami Przywraca spokojny sen bezpieczny i dobrze tolerowany |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moni@ a stary wózek sobie zostawiasz ? Bo ja zostawiam swój na zime się przyda taki czołg ![]() Co do jedzenie to Wika je słoiczkowe potrawy bo moich gotowanych i pysznych nie chce, wiec te zjada rodzina a ja nie mam czasu na takie gotowanie, wiec sloiczkowe je poki co ale nie zawsze.
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
My juz po spacerze,u nas tak wieje ze musiałam dużo siły włożyc zeby ciągnąć wózek,dosłownie wichura
![]() Po sklepach tez nie połaziliśmy,bo tż nie mógł sie urwać,klienci walili drzwiami i oknami,no i przeszłyśmy sie nad jeziorkiem i juz w domku. Wikunia zjadła całego pulpeta,mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi,no ale tak sie zajadała więc co będe jej żałować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wy chyba poszalałyście z tym sprzątaniem,ja posprzatam 2 razy w tygodniu i dość,zresztą ostatnio jak powiedziałm dla mężusia że on mojej pracy nie docenia,bo mnie nie chwali oczywiście,to on powiedział że dla niego zawsze w domu jest czysto,a codziennie mnie chwalic nie bedzie
![]() ![]() Zresztą u mnie 2 godzinki i posprzatane,mamy niewielkie mieszkanko.Ale może wkońcu to sie zmieni,wciąż szukamy ![]() Tym bardziej ze my szukamy czegoś kilkuletniego bo na nowe 3 pokojowe bo (takie chcemy) nas niestać niestety ![]() Sorrki ze tak sie rozpisałam o tych naszych sprawach mieszkaniowych,ale komu ja mam sie wygadac jak nie Wam ![]() Wika usnęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja Alienku nie miałam takich problemów narazie z ząbkami Wikuni,więc Ci zabardzo nie pomoge,u niej wyszły dwa na dole i narazie cisza,chociaż już pod dziąsłem widać trzeci też na dole,ale nie marudzi zbytnio.Ja mam Bobodent i wcześniej to raz albo dwa go posmarowałam małej i to na noc,ale nie wiem czy pomógł ![]() może troche załagodził jedynie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zadomowienie
|
A my po spacerku,ale wieje, mało głowy nie urwie buuuu
![]() Jeżeli chodzi o sprzątanie to jasprzątam codziennie. Codziennie odkurzam, myję podłogę i wycieram kurze, już taka jestem ,byłam i pewnie już mi tak zostanie do starości ![]() ![]() Za to przy takiej gromadce zwierząt oliwka jest w siódmym niebie bo zawsze kogoś można pociągnąc za ogon albo pogłaskać niekoniecznie delikatnie ![]() Co do ząbkowania to ja też polecam viburcol. Co prawda przy Oliwii nie musiałam go dawać ,ale sprawdzał się przy Julii.
#1519 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem czy wy karmicie piersią czy mlekiem modyfikowanym, ale mam pytanie do mam które karmią piersią : czy wam wypadają włosy ?? Ja mam problem z włosami bo wypadają, do tego zęby mi się zaczęły ostatnio psuć, więc zmusiałam się i w końcu zaczęłam je leczyć. wydaje mi się że to właśnie przez karmienie piersią bo mała wysysa ze mnie wszystko , jak taki mały wampirek
![]() ![]() Pokazywałyście zdjęcia waszych maluchów od maleńkości więc i mnie natchnęło i tez wam pokaże ... a co tam też się pochwalę ![]() ![]() ![]() ![]() pierwsze dwa zdjęcia są zrobione zaraz po urodzeniu, mała ma na nich godzinkę , mieliśmy poród rodzinny więc tata był najpierw w szoku a potem latał jak wariat z aparatem . Po urodzeniu zamiast ssać pierś to oliwka namiętnie ssała kciuka ![]() na czwartm zdjęciu mała ma 2 miesiące na piątym ma 3 miesiące no i 3 ostatnie zdjęcia są teraźniejsze robione były w sobotę ![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2007-05-09 o 17:03 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
cd sobotnich zdjęć na ostatnim robi kosi-kosi
![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2006-12-07 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio- Agacia od tygodnia raczkuje, ja w domciu jestem od wczoraj...i nie mam sumienia puscic jej na podłoge jak nie odkurze...głownie chodzi mi o przedpokoj-to jest zawsze jej głowny cel....a wyrazenie "codzienne odkurzanie: -oznaczało ze odkurzałam wczoraj i dzis...no a wczesnije....tak raz w tygodniu czasem dwa.... wiec nie masz co sie stresowac- u mnie bałaganik pierwsza klasa ![]()
![]() |
#1522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1524 |
Zadomowienie
|
A ja dziś kupiłam małej buty i taką dużą piłkę, na której można dziecko kulgać, a poznie skakać. Ale coś mi zakupy dzisiaj nie wyszły, bo okazało się, że piłka nie ma zatyczki i uchodzi powietrze, a buty są jakieś niskie w podbiciu i mimo, że są jeszcze trochę za duze, to nie moge jej włożyć nanoge. Sprawdzałam adidaski, ktore wizualnie wydaja sie takie same na wielkosc i wchodza bez problemu, wiec to chyba wina buta - nieodpowiedni do nóżki.
No i kupilam nocnik. Najzwyklejszy taki. Juz od kilku dni nosiłam sie z zamiarem jego kupna, a jak dzisiaj Katesia napisała ze bedzie juz sadzac Agatke to ja tez sie zdecydowalam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla Amelki z okazji 7 miesiączków.
![]() ![]() ![]() Humbaczku widze, ze masz podobny problem z jedzeniem u małej jak moja kolezanka. Jej bliźniaki nie chca jesc zupek, ktore im robi, a to dzisiaj jadły z nia zupę ogórkowa, bo tak sie rwały do jedzenia, ze musiala im dac bo inaczej był wrzask. tez wklejam zdjecia malutkiej Kasicy.Sa to zdjecia ze szpitala. Pierwsze było zrobione telefonem zaraz po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
słodka moja imienniczka....
Iwonko jak zobazyłam na zdjęciu twój wenflon to az mi ciarki przeszły na pewne wspomnienia.... dzis miałam sądną godzinke...wróciłam z zakupów (kilkanascie siat- zakupy na chrzciny) , wchodze do domu- Andrzejek chce wyjsc na rower- wiec go pusciłam, stwierdziłam ze w ten sposób szybciej sie rozpakuje i posprzątam po obiadku. gacia głodna wiec zaczęłam jej jesc robic- jedna reka ja karmie, druga rozpakowuje a tu Andrzejek dzwoni do domofonu zeby mu szybko otworzyc bo mu strasznie zimno...wiec ja biegiem po niego (rower wniesc) -ja patrzę a Andrzej zapłakany cały mokry i w błocie- wywrócił sie prosto do kałuzy na boisku. Płacze strasznie bo sie potłukł- wiec ja go do wanny....Agacia zaczyna krzyczec bo głodna a ja przestałam ja karmic....wiec biegiem do Agatki- dałam jej jesc do konca...w tym czasie słysze pisk Fikusia-biegne do łazienki a on ryczy ze mu do pupy wszedł hełm z ludzika lego (leza te ludziki w łazience- bo on zawsze sie nimi bawi) mi rece opadły- on w pisk ze nie chce do sszpitala- zaczęłam szukac posród piany , bo moze jest ten hełm....ale andrzejek mówi ze napewno mu weszło do pupki bo czuł....mi juz sie płakac zachciało- zaczełam spuszczac z wanny wode- okazało sie ze hełm lezy na dnie...wiec uspokoiłam sie...i ide do agaci..patrze a ta dostała dzis od andrzejka laurke- i zanim ja do niej przyszłam- ona juz pół zjadła ![]() teraz jak sobie przypomne to mi sie tylko smiac chce ![]() ale was zanudziłam ...
#1527 |
Zakorzenienie
|
hej gdzie sie podziewacie? dzieci jeszcze nie spia? czy nadganiacie obowiązki?
myslałam ze pogadamy...a tu pusto, kurcze po tylu dniach nie rozmwiania z wami jestem tak spragniona.....tym bardziej ze koniec urlopu sie zbliza.... moze potem bedziecie....
#1528 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Ja chyba pierwszy raz o tej poże z Wami ![]() ![]() Tż poszedł dziś z kumplem jego urodziny świętować,namawiał namawiał i sie zgodziłam,chociaż nie poweim zebym jakoś szczególnie sie z tego powodu cieszyła ![]() ![]() Kasiu ja nadal karmie Wike piersią,i tez mam problem z włosami okrutny bo nie dośc że mi wypadaja garśćiami to jeszcze Wikunia mi powyrywa ![]() Zęby jak narazie ok,ptfu ptfu ptfu...żeby nie zapeszyć. Nie to co w ciązy,ja miałam włosy super,paznokcie mocne i wogóle dobrze sie czułam raz mnie chyba tylko zemndliło a tak świetnie wspominam ten czas,tylko te zapachy,mięsne to z daleka omijałam. A Ty strasznie długo karmiłaś,podziwiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Czemu moja Wika nie raczkuje
![]() ![]() ![]() Ostanio próbowałam Wiktorkę,tak przytrzymac przy ziemi, żeby chociaż stópke położyła całą,a ona dotyka tylko końcami paluszków podłogę i zaciekawiona patrzy na swoje stópki. Tak sie zastanawiam czy to może nie przez te szerokie pielichowanie bo ja ja przeciez do 5 miesięcy pieluchowałam,a zreszta lekarz zabronił jej wstawać do 8-smego miesiąca nawet jak sama będzie chciała.Tylko ze ona wcale nie chce. Może rzeczywiście te jej bioderka sa słabsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja już uciekam,miłej nocki Wam i maluszkom życze
![]() Tż mi ściągną jakis filmik,jakiś he he "Wredne dziewczyny",mam jeszcze wareczkę zimną w lodówce więc ide sie odprężać.Wiktorka juz od pół godziny śpi,i w domu jest poprostu błogo ![]() Ps.Widze wkońcu Nel sie pojawiła,a jak tam dzisiejsza siedmiomiesięczna solenizantka,śpi już? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.