Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-31, 16:04   #1501
ch_aga
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Oto link do aukcji http://www.allegro.pl/item122722268_...cja_wys_0.html
Mateuszek dostał to w prezencie.
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (110,7 KB, 26 załadowań)
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 16:14   #1502
kasiulka
Zakorzenienie

ja tez mam ocean - Oliwka wali nogami w tego kraba jak szalona , zastanawiam sie jak długo biedak jeszcze wytrzyma

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 16:24   #1503
agika11
Zadomowienie

My też właśnie wróciliśmy ze szczepienia. Waga Kamika się nie zmieniła - wazy 7300. Też ma 5 miesięcy .
U nas nadal nabardziej podobają mu się grzechotki. BArdzo lubi "jeść" taką palstikową miękką książeczkę. MAmy karuzelkę która ma różne rodzaje muzyczek i KAmil teraz walczy i sam je przełącza (rękoma, nogami i ...głową). POza tym zwierzaczki z karuzelki układa się n adomku gdzie są te przyciski i KAmil je wyciąga i bawi się domkami. NAdal interesuje go mata - ale zmieniam mu zabawki. Dzisiaj zainstalowałam mu w łóżeczku (po drugiej stronie od domku od karuzelki) taką zabawkę w kształcie Myszki Miki. MA różne przyciski, pokrętła i dzwonki. Myślałam, że padnie na kolana jak zobaczy. ALe moj entuzjazm mu się nie udzieli . Domek był number 1.
Jutro jadę na zakupy (trzeba wyprawkę do żłobka zrobić) i pewnie coś kupię. Tylko co??
Mąż przyjechał idę obiad podgrzać
Stary 2006-08-31, 16:28   #1504
agika11
Zadomowienie

Eeeeeee no super ten ocean
Stary 2006-08-31, 17:00   #1505
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tak fajny ten ocean, tylko gdzie ja bym go postawiła . Moim marzeniem jest teraz większe mieszkanie .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 20:02   #1506
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Mateusz zasnął czuje jak opadam z sił. Dziewczyny jak sobie radzicie z domem, dzieckiem, mężem i pracą? Podziwiam Was .

Kasiulko są jakieś fajne promocje w smyku? Muszę się tam wybrać jak Mati wyzdrowieje.
Stary 2006-08-31, 20:28   #1507
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku ja to do pracy chodze odpoczywac normalnie .... serio, w domu z Oliwką jestem bardziej zmęczona a w robocie i kawke mogę wypic spokojnie i do netu zajrzec . Za to jak wracam to nie wiem w co łapy włożyc, na szczescie Oliwka mi wygrzeczniała (a kysz zeby tylko nie zapeszyc ).
W Smyku promocje sie skonczyły niestety - są jeszcze jakies smętne resztki ale same letnie ciuszki. A te jesienno-zimowe są cudne ale droooogie . Dobrze że jest Noworodek i mozna sie obkupic za 30 złotych

Oliwka
Stary 2006-08-31, 21:09   #1508
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Kasiulko a gdzie ten Noworodek? To jakiś sklepik internetowy?

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 21:20   #1509
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tak Smyk jest drogi, ale ciuszki super i dobry gatunek. Tylko nasze szkraby tak szybko rosną, że nieraz wyciągne coś co kupiłam lub dostałam wcześniej na większy rozmiar i okazuje się akurat, albo za małe . Czasami w smyku pakują po trzy body i jest wtedy taniej, w wakacje były trzy pary po 20zł., gdzie ja kupiłam ostatnio jedne w bobasie za 15zł. .
Stary 2006-08-31, 21:31   #1510
ch_aga
Zadomowienie

Kostka -- Noworodek to forum o dzieciaczkach, gdzie jest m.in. dział dotyczący sprzedaży
www.noworodek.pl
Pozdrawiam
Stary 2006-09-01, 06:52   #1511
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny a gdzie kupujecie body? Ja chciałam kupic Oliwce kilka z długim rękawkiem, ale w Smyku są drogie a w marketach na dzialach z ciuszkami wisiały same badziewia.

Oliwka
Stary 2006-09-01, 06:58   #1512
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko ja kupuję w 5-10-15 lub w sklepie Bobas tam są firmowe ciuszki możesz wejść na stronę drewexu, ale z ciuchów kupuje przeważnie body bo są ceny nie lepsze niż w Smyku.
Stary 2006-09-01, 08:47   #1513
ch_aga
Zadomowienie

U mnie w mieście jest hurtownia bawełniana i tam kupuję body. Jakość może nie jest idealna ale jak kupiłam przed urodzeniem to w jednym jeszcze do dziś Muszek śmiga Tam też kupuję rajstopki Rewon, białe gładkie kosztowały 6,10zł a niebieskie z samolocikiem 7,30zł Zresztą tam też sobie i mężowi kupuję bieliznę: majciochy, podkoszulki, skarpety a i bluzeczki też są tańsze niż np. w firmowym sklepie Wadimy
Pozdrawiam
Stary 2006-09-01, 08:52   #1514
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny, a była któraś z Was ostatnio może w Tesco nieraz są fajne promocje, ja oczywiście nie mam jak jechać, ale jak Mati wyzdrowieje to ruszam na większe zakupy i chcę popytać gdzie warto .
Stary 2006-09-01, 09:05   #1515
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

jesli chodzi o ubranka dla Wiktorii to zaopatruje sie w tesco z kolekcji cheerokee lub z tych rzeczy ktore sa na stoisku dla dzieci. ja jestem z tych rzeczy zadowolona jesli chodzi o trwalosc i cene. za trzypak body z krotkim rekawkiem zaplacilam 19.90. gruba bawelna, po praniu w automaszynie nic sie nie zbieglo a i same body sa przesliczne. za spodnie dlugie place zazwyczaj 25 zl. ostatnio kupilam dresik, bluza + spodnie akurat na chlodniejsze dni bo na lekkim misku. bluza z wyszywanym napisem z kieszonkami i kapturkiem. zaplacilam 24 zl. jedyny mankament w tesco to taki ze maja mala ilosc konkretnych ubranek, a cena sprawia ze znikaja z polek z dnia na dzien. w poniedzialek ide znowu Wiktorie obkupic w bluzki z dlugim rekawkiem i jakies body z dlugim rekawkiem. nie wiem dlaczego ale nadal je kupuje, mam przynajmniej pewnosc ze Wiki nie podwieje nereczek.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-01, 13:12   #1516
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiaara
jesli chodzi o ubranka dla Wiktorii to zaopatruje sie w tesco z kolekcji cheerokee lub z tych rzeczy ktore sa na stoisku dla dzieci. ja jestem z tych rzeczy zadowolona jesli chodzi o trwalosc i cene. za trzypak body z krotkim rekawkiem zaplacilam 19.90. gruba bawelna, po praniu w automaszynie nic sie nie zbieglo a i same body sa przesliczne. za spodnie dlugie place zazwyczaj 25 zl. ostatnio kupilam dresik, bluza + spodnie akurat na chlodniejsze dni bo na lekkim misku. bluza z wyszywanym napisem z kieszonkami i kapturkiem. zaplacilam 24 zl. jedyny mankament w tesco to taki ze maja mala ilosc konkretnych ubranek, a cena sprawia ze znikaja z polek z dnia na dzien. w poniedzialek ide znowu Wiktorie obkupic w bluzki z dlugim rekawkiem i jakies body z dlugim rekawkiem. nie wiem dlaczego ale nadal je kupuje, mam przynajmniej pewnosc ze Wiki nie podwieje nereczek.
Tiaara to zopatrujemy sie w tym samym miejscu i ja tez uwielbiam body, Lili ma ich całą kolekcje , NOBEL dla wynalazcy body .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 13:49   #1517
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny wklejam zdjęcie Mateusza z jego byjną grzywą pomału włoski wchodzą mu już w oczka :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02180.JPG (88,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2006-09-01, 13:58   #1518
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- ślicznie tu Mateuszek wygląda. Będziesz musiała mu robić kucyczka na grzywce
Pozdrawiam
Stary 2006-09-01, 14:08   #1519
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez ch_aga
Płatku -- ślicznie tu Mateuszek wygląda. Będziesz musiała mu robić kucyczka na grzywce
Pozdrawiam
albo spinać spinką, bo do rczku to już warkocz mu będe mogła zaplatać.
Dziękuje Ch_aga w imieniu Mateuszka .
Stary 2006-09-01, 14:17   #1520
kasiulka
Zakorzenienie

Mati jest boski zech zeby moja Oliwka miała takie włoski, ale ona ma całe siedem w czterech rzędach - strasznie mi sie podobają takie małe dzieciaczki z bujną czupryną, choc małe łysole tez som fajne

Oliwka
Stary 2006-09-01, 14:19   #1521
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Mati jest boski zech zeby moja Oliwka miała takie włoski, ale ona ma całe siedem w czterech rzędach - strasznie mi sie podobają takie małe dzieciaczki z bujną czupryną, choc małe łysole tez som fajne
Kasiulko pewnie, że są wszyskie dziecioki są fajne i kochane .
Stary 2006-09-01, 14:39   #1522
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1
Kasiulko pewnie, że są wszyskie dziecioki są fajne i kochane .
to prawda - a nasze lutowo-marcowe najfajniejsze - żartuje oczywiscie, ale przyznam ze darze "nasze" wątkowe dzieciaczki największym sentymentem - juz sie nie moge doczekac az wróci Joasia ze swoją Julką- rozrabiaczką i opowie jak tam sie mała w górach sprawowała

Oliwka
Stary 2006-09-01, 14:48   #1523
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka
to prawda - a nasze lutowo-marcowe najfajniejsze - żartuje oczywiscie, ale przyznam ze darze "nasze" wątkowe dzieciaczki największym sentymentem - juz sie nie moge doczekac az wróci Joasia ze swoją Julką- rozrabiaczką i opowie jak tam sie mała w górach sprawowała
Oj tak mi też jej brakuje .

REKLAMA
Stary 2006-09-01, 15:54   #1524
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1
Dziewczyny wklejam zdjęcie Mateusza z jego byjną grzywą pomału włoski wchodzą mu już w oczka :
Płatku,Twój Mati też ma super włosy,tak jak u mojej Wikuni,u nas to już obowiązkowo spinka musi być

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 17:46   #1525
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Witam mamusie po góralsku
Wrócilismy a raczej dopłyneliśmy. Pogoda była kijowa ale i tak warto było jechać bo super wypoczeliśmy. Julka straszyła mandarynki w palmiarni i podrywała Murzynów w Książu.
TŻ non-stop zajmował się córcią a ja się relaksowałam.
Zajrze później bo Julka ma szaleństwo wypisane na twarzy i TŻ nie daje rady

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 18:08   #1526
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć, Joasiu fajnie że wyjazd Wam się udał. Bardzo ładne zdjęcia, Julcia duża pannica. Dziękuję jeszcze raz za kontakt do Meme.

Natalka dziś szaleje, nie chce spać, marudzi. Pospała tylko na spacerku godzinkę. Mam nadzieję, że na noc uśnie bez problemu

Co do Mateuszka, muszę się pochwalić, widziałam Go dzisiaj prawie na żywo. Piękny chłopczyk, a jaki wesoły
My jutro jedziemy do Bielska, mam nadzieję że spotkanie z Meme dojdzie do skutku . Pozdrowię Ją i Filipka od Was osobiście .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 18:31   #1527
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu normalnie Cię z Kasiulką wywołałyśmy . Zdjęcia super Julka jak zwykle cudna fajnie, że wypoczełaś i jesteś zadowolona z wyjazdu . Cieszymy się że jesteś już z nami .

Kostko jestem oczarowana Natalką wycałowałabym ją całą gbybym mogła i jak ładnie gaworzy . Jednak zdjęcia to nie to samo co kamera, no i Mati też był zadowolony buziaczki jeszcze raz.

Dzisiaj tż się postarał wysłałam go na zakupy dla Mateuszka do świata dziecka. Kupił body, rajstopki i książeczkę piszcząca dla Matiego, chociaż raz wszystko co miał na liście .

REKLAMA
Stary 2006-09-01, 20:26   #1528
agika11
Zadomowienie

Na my ciężki dzień mamy za sobą. Pierwsze koty za płoty. KAmil dziś spędził kilka godzin w żłobku. I jeszcze jak go oddawałam to się trzymałam-nawet łatwo poszło. POtem miałam dużo spraw do załatwienia więc się nie zadręczałam. No ale, jak go odbierałam i zobaczyłam te smutne i zmęczone oczęta , to mnie gardło ścisnęło. Wytrzymalam do domu, a tutaj już tylko wielki płacz. Ale dzięki temu się rozładowałam. Był bardzo zmęczony - widocznie nie mógł spać, bo dziś dzieci bardzo płakały. Pierwszy dzień i tyle dzieci na raz płacze to się innym udziela. Powinno się unormować po jakimś czasie. MAm nadzieję, że Milek dużo nie płakał. Ogólnie to jak już byliśmy razem to miałam go ochotę ciągle tulić i całować.
Zobaczymy jak będzie dalej. Panie mu od dzisiaj zaczęły wprowadzać żółtko w zupce. A ja jutro podam mu pierwszy raz zupkę z mięskiem.

JA też jutro jadę do Tesco kupić zapas body . I pewnie n abody się nie skończy.
Dziewczyny, czy wasze pocieszki też tak strasznie chlapią w kąpieli. KAmil szaleje. A jaki jest dumny, że tak chlapie

Joasiu witamy z powrotem. Julcia rośnie jak na drożdżach.
Nawet nie skomentuję fryzury MAteuszka (błoga )-a jednak.

Miłej nocy.
Stary 2006-09-02, 06:29   #1529
ch_aga
Zadomowienie

Joasiaa -- zdjęcia super Dobrze, że sobie wypoczęliście
Agika -- teraz to już tylko z każdym dniem będzie lepiej, dzieci zaczną się do siebie przyzwyczajać, mamusie też i z czasem płacze miną

Kurcze, ja chyba muszę zacząć wprowadzać jakąś metodę spania. O ile zasypianie jest ok, bo przy cycu, to pobudki już mnie ok Muszek budzi się na przykład pół godziny po jedzeniu z płaczem, zaczęłam od wczoraj oszukiwać go herbatką, raz się udaje a raz nie Może cały czas mu dziąsełka dokuczają ale dwa dolne zębulki już dawno są na wierzchu, więc niewiem Oczywiście pobudka o 6.00 to już rutyna, dziś dałam mu cyca z nadzieją, że zaśnie, bo za oknem szaroburo, ciemno, deszcz pada. A on pocmoktał, odwrócił się do mężą i chlust - ulanko pod ciśnieniem, co niechcący zahaczyło o twarz i rękę meżą Wczoraj pierwszy raz zjadłam surowego ogórka a dziś pierwszy raz takie ciśnienie, kurcze oby tylko nie ten ogórek bo tak już bym chciała jeść coś więcej niż suchy chleb z wędliną
Pozdrawiam
Stary 2006-09-02, 07:10   #1530
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ch_aga współczuje z jedzeniem ale musisz próbować rozszerzać swoje menu bo jak dobrze pamiętam to Mateuszek ma skazę białkową . I tak jesteś godna podziwu moja koleżanka poddała się z karmieniem piersią juz po dwóch miesiącach mały co chwile miał wysypkę mimo, że bardzo uważała z jedzeniem.

Agiko trzymaj się Kamilkowi bedzie tam dobrze i Ty z czasem też się przyzwyczaisz.

Ja wczoraj dałam na posmakowanie kaszki bananowej dla Matiego i nawet mu smakowała . Zajada się też startym jabłuszkiem z marchwią bardziej niż deserkami.

Agiko tylko zdaj relacje z zakupów dla Kamilika.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości