|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
Skoro @ mialam 28 marca to dzisiaj mija równo 4 tydzień. To kiedy powinnam się umówić do lekarza? Jak to zrobić? Bo u mnie albo jest wizyta albo usg jako dwie osobne wizyty to chyba powinnam się umówić od razu na usg? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Dzis pobudka o 5.50 bo mloda jechala na wycieczke i przed 7 musialysmy byc w przedszkolu ![]() ![]() Avina przykro mi bardzo ale licze ze lekarze zahamuja to tak zebys mogla miec dzieci kiedys ![]() ![]() Misiaq gratulacje!! ![]() ![]() ![]() jako pierwsze zaczelas styczniowki to teraz szukamy pary dla ciebie![]() niespiesz sie z usg bo potem bedziesz miala jeszcze wiekszy stres![]() najwczesniej w 6tyg zgłoś sie na usg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej raczej nie na co leciec i sie dodatkowo stresować ![]() No i raczej musi ci wtedy lekarz zrobic usg sprawdzić gdzie dokladnie jest dzidzius, jak bije serduszko itd ![]() Dla mnie to jest dziwne ze trzeba sie osobno do lekarza umawiac na wizyte i osobno na usg bez sensu![]() To chyba lepiej znalezc takiego co ma usg w gabinecie izawsze zrobi bez problemu ![]() Moja ma usg w gabinecie i bez problemu robi jak trzeba a teraz jestem zadowolona bo wcześniej placilam za wizyte z usg 120zł a teraz mam za darmo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jeny nie było mnie chyba z 2 tygodnie znowu ale działo się u mnie i jakoś tak wyszło. Zmiany w pracy,pewne problemy rodzinne,wizyty u weterynarza więc chwilowo wylaczylam dziecioróbstwo. Ale wracam do gry @ w piątek powinna zawitać - szans na ciążę w tym cyklu 0% więc przynajmniej testów nie zmarnuje w tym miesiącu ![]() A po @ dajemy sobie jeden cykl i przerwa na chwilę. Nie nadrobię za uja co tu się działo więc tylko gratuluję tym którym się gratulacje należą ![]() I mam nadzieję że wszystkie inne kropki ładnie rosną w brzuszkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Avina
przykro mi szkoda, ze podczas laparo nie pousuwali ognisk endo, bo to zdaje sie najlepsza metoda zeby chorobe uciszyć ![]() misia gratulacje! tez dlugo sie staraliscie, super, coś w końcu pomogło czy udało sie zupelnie naturalnie ? |
|
|
|
#1506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aleee czułam, że coś się ze mną dzieje tylko wiesz ja miałam często urojone objawy więc nic nie mówiłam nie zwracałam na nie uwagi. Ciągle spałam, gorączka, biegunka, zaparcia. Wczoraj po raz pierwszy doszukałam się cienia cienia cieniowatego i poleciałam na betę. Teraz już wiem dlaczego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
misiaq002
super, najwazniejsze, że się udało! mnie wczoraj jedna ciocia zastrzeliła pytaniem: "Dlaczego nie myślicie o drugim? " normalnie mnie zamurowało, bo na pytania w stylu "kiedy drugie" odpowiadam średnio raz w tygodniu :P ale "dlaczego nie myślę... " jeszcze nie słyszałam. nie wiem dlaczego ludzie nie mają za grosz taktu, nigdy w zyciu nikogo bym sie nie zapytala "kiedy dziecko", niewazne czy pierwsze czy piąte!! |
|
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciagle slysze kiedy drugie, a przydaloby sie rodzenstwo, a juz taka duza, a jeszcze synek blablabla normalnie az sie cisnie na usta "a chuj ciocię obchodzi" :P |
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raczej slyszalam teksty typu "po co juz myslec o drugim?" "po co w ogóle drugie?" "tak młodo to jedno ci starczy" "nie myśl o kolejnej ciazy bo cholera wie czy w ogole zajdziesz"... od obcych jakby to uslyszec to jeszcze pewnie by splynelo jak po kaczce ale jak slyszy sie to od siostry i od matki..![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cudowna wiadomość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wkoncu odpowiadalam ze bedzie jak oni sami sobie zrobia ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, pewnie nie masz głowy do tego, ale przez wszystkie miałaś jakies zaplanowane leczenie, badania? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ma już ok 12 od tego tygodnia już nie będziemy go mierzyć tylko ważyć i według tego sprawdzać czy rozwija się dobrze szok. Jestem już w 16 tyg, nie do pomyślenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Hahah ok
czy przez wszystkie mc starań brałas jakieś leki, mialas przeprowadzone badania?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak naprawdę dopiero po tej wizycie miała gin zdecydować co robimy dalejWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Droznosci jajowodow nie miałam a powinnam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak z ciekawości zapytam.. ile masz lat skoro mówią, ze taka młoda to jedno starczy? Koleżanka z byłej pracy zaszła w ciążę w wieku 23 lat i mówiła, że rodzice się ucieszyli, ale babcia skomentowała "Taka młoda i już dziecko...". A przecież 23 lata to normalny wiek na ciążę :P Edytowane przez carmelove_03 Czas edycji: 2018-04-25 o 08:41 |
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaq wielkie gratulacje
Ja myślałam że ten okres będę miała taki byle jaki, z tych bardziej "plamieniowych". A dziś tak się rozkręcił że musiałam się nafaszerować prochami żeby w ogóle funkcjonować :/ no ale dobrze że jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Akurat tej siostrze myslalam ze moge takie rzeczy powiedziec a tu takie coś drugiej jak sie przelamalam i chcialam powiedziec to nie potrafilam bo sie okazalo ze ostatnio stracila dziecko w 12tc. Wiec teraz juz wiem ze tylko tu na watkach moge sie wygadać, zawsze ktos zrozumie Jeszcze mam 21l choc lipiec to juz coraz bliżej i bedzie 22 no a syna urodziłam dwa i pol miesiaca przed 18tka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pytam o to badanie, bo to chyba jedno z podstawowych, ale bardziej inwazyjnych, badań w leczeniu niepłodności. Dobrze, że udało Wam się bez tego wszystkiego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja ogólnie jestem z tych co uważają, że lepiej zdecydować się wcześniej na dziecko, a nie czekać niewiadomo na co i dopiero po 30 zacząć myśleć |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak to mowilam a jakis tydzien pozniej wysikalam ll ![]() i nagle wszystko sie przestawiło chcialam jak najszybszej powitac maluszka no a teraz tez bym chciala jak najszybciej a tu d.upa. ![]() A to ze chce tak mlodo miec drugie dziecko i miec pozniej juz spokój to chyba dlatego ze gdzies tam z tylu glowy mam ze nie chce urodzic tak pozno jak moja matka No i oczywiscie zalezy mi na nie wielkiej roznicy wieku no a chcac nie chcąc moj mlody ma juz 4lata... wiec czas leci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1530 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co nie znaczy, że swojej decyzji żałuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

. Teraz już maluch ma ponad 3 cm i pięknie macha łapkami
. Czas szybko mija. Tylko trzeba jakoś wytrzymać do pierwszej wizyty
. 

najwczesniej w 6tyg zgłoś sie na usg
wcześniej raczej nie na co leciec i sie dodatkowo stresować
bez sensu
szkoda, ze podczas laparo nie pousuwali ognisk endo, bo to zdaje sie najlepsza metoda zeby chorobe uciszyć 

26.08.2017

czy przez wszystkie mc starań brałas jakieś leki, mialas przeprowadzone badania?