![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2019
Cytat:
![]() Ale radze ci nie zasanawiac sie, nie porownywac bo co kobieta to opina ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Konto usunięte
|
Ja Miałam skurcze i okropne bóle krzyżowe. Nie życzę tego nikomu bo myślę że to gorsze niż normalne skurcze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1504 |
Raczkowanie
|
Jak dziecko wyskoczy to mega ulga. Nie myślałam o tym że mam już dziecko na brzuchu, tylko to że już się skończyło. To trwało jakaś minutę taki spokój
![]() Najgorzej wspominam to, że nie mogło ze mnie wyjść łożysko i przez kilka minut miałam maltretowany brzuch, normalnie pięściami mnie tłukli żeby się odkleiło. Tłukły pięściami jakby się na schabowych wyżywały. Szybko polecialam na usg do swojego gina żeby sprawdzić czy nic mi tam nie uszkodziły, ale było okej. Powiedział mi tylko, że czasem tak muszą zrobić, bo inaczej łyżeczkowanie robią |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Wtajemniczenie
|
Mnie bardziej skurcze bolały, parcie to bardziej miałam wrażenie, że mi głowa pęknie ale jakoś nie bolało.
Natomiast no nie ma co się oszukiwać, poród boli. Ja miałam znieczulenie na całe szczęście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Miałam lyzeczkowanie po pierwszym porodzie. Nie wspominam tego jako jakiegoś bólu. Raczej nieprzyjemne, ale tam w środku wszystko jest obolałe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Wtajemniczenie
|
Będzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To prawie tak jak to jak mi kiedys siostra opowiadała ze przy pierwszym porodzie lekarz praktycznie wypychal jej rekami dziecko naciskajac na brzuch... ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam łyżeczkowanie po porodzie, bo właśnie łożysko do końca nie wyszło. Nawet tego nie czułam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
![]()
Po porodzie SN po 2h kangurowania zawieźli mnie z łóżkiem na salę. Chociaż chciałam iść sama, ale nie dali mi wstać. Jak zostałam na sali (wykupiłam prywatną salę z kanapą dla Tż i z łazienką), to pytam sie gdzie dziecko. A pielegniarka do mnie, żebym sobie odpoczęła, przywiozłą mi ją za godzinkę, dwie.
No to spoko. Nawet się ucieszyłam, bo chciałam się rozpakować ![]() Tż był w sklepie po jedzenie. Więc rozpakowałam rzeczy, poszłam pod prysznic, nawet poscieliłam Tżowi tą wersalkę, bo to już wieczór był. No i jak już się obrobiłam, to miałam ogromne pragnienie na herbatę z cukrem. Nie piję takiej herbaty, ale aż mnie trzęsło. Do tej pory niczego chyba tak nie pragnęłam jak wtedy tej herbaty z cukrem. No to przewalam klamoty w torbie, w torebce, po szafkach i szukam telefonu, żeby zadzwonić do Tż, że ma mi kupić herbatę i cukier. A tu telefonu nie ma nigdzie, szukam i szukam, ciężko nie się oddychało po wysiłku, czułam sie jakbym miala za małe płuca, no i sie poddałam. Po pół godzinie wrócił Tż. On miał mój telefon, bo jego się rozładował podczas mojego porodu jak grał w Pokemony ![]() ![]() ![]() Na drugi dzień mama przywiozła mi herbatę i pół kilo cukru jak jej opowiedziałam, ale nawet nie otworzyłam opakowania |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, dołączam do Was. W październiku zobaczyłam upragnione II kreseczki. Moje OM to 05.09, ale ze wględu na długie cykle- 35-40 dniowe moja ciąża jest młodsza niż by wynikało z OMu. Byłam na początku tamtego tygodnia u lekarza i było widać na razie tylko pęcherzyk. Mam przyjść za tydzień, okropnie się boję, że dzieciątko się nie rozwija i grozi mi obumarła ciąża. Niepokoi mnie jedna rzecz. Mam takie delikatne bóle podbrzusza, czuję jakby takie rozpieranie, na pewno nie kłucie i bardziej po prawej stronie. Czy spotkałyście się z czymś takim? Boje się, że może to być coś złego. Dodam, że to moja pierwsza ciąża i mam 29 lat.
''W każdym detalu, akordzie i dźwięku Bez Ciebie życie nie miało by sensu... Nic bez Muzyki Wszystko dla Muzyki...'' OSTR- 'Pegaz' Edytowane przez andziutek Czas edycji: 2018-10-26 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1517 |
Raczkowanie
|
Cześć Andziutek. Będzie pobolewało, to normalne, tak jak na okres, trochę plecy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie przypomina bólu jak na okres- bardziej takie ,,ciągniecie". Np dzis się schylałam po coś ciut cięższego i poczułam ten ból. Jest to możliwe, że przy tak wczesnej ciąży były to bóle spowodowane rozciaganiem macicy?
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Takie bóle na początku to nic złego. Poczekaj do wizyty u gin i nie panikuj.
#1520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Ja też nie mogłam posłuchać- tylko popatrzeć ![]() Podobno jest to szkodliwe dla dziecka na tym etapie ![]() Cytat:
Witaj ![]() Bóle na początku są normalne, mnie bolało jak na okres- też się bałam czy zaraz się ciąża nie skończy tak szybko jak zaczęła ![]() Teraz też pobolewa (zaczęłam 9 tydzień), ale już się człowiek przyzwyczaił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
Bóle są normalne
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zadomowienie
|
U mnie 7 tydzień i też boli. Bardziej ciągnie, czasem zakluje
... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Co do boli to ja mialam kilka, moze 3-4razy a tak to nic mnie tam nie boli ![]() Jakie plany na sobotę? Ja sie zaraz biore za sprzatanie ![]() A moj mlody oczywiscie wstal z katarem a dodatkowo jakis kaszel go bierze ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny, uspokoiłyście mnie ! ![]() Dziś rano po przebudzeniu nieświadomie się przeciągnęłam i poczułam na maksa ten ból. Ale podchodzę do tego już na spokojnie. Słuchajcie, dzień w dzień mniej więcej od tygodnia-półtora budzę się około godziny 1-2 w nocy na siusiu, czuję wtedy często ssanie w brzuchu (choć też niekoniecznie), ale najgorsze w tym wszystkim, że nie mogę już spać ![]()
''W każdym detalu, akordzie i dźwięku Bez Ciebie życie nie miało by sensu... Nic bez Muzyki Wszystko dla Muzyki...'' OSTR- 'Pegaz' Edytowane przez andziutek Czas edycji: 2018-10-27 o 07:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zadomowienie
|
andziutek ja generalnie mogę przelezec niemal cały dzień, a przed ciąża byłam aktywnym człowiekiem. Rower, znajomi, zakupy, fitness. To rewolucja dla organizmu
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś mam dzień że czuje się mega dobrze to posprzątam w domu bo przez ten remont pełno pyłu wszędzie :/ dzisiaj brzuch mi się wydaje mniejszy bo ostatnie 2 tygodnie miałam takie wzdęcia że już wszystkie luźne rzeczy musiałam nosić żeby to jeszcze ukryć a dziś znów płaski
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Wtajemniczenie
|
A ja z TZ na turnieju siatkowki - TZ gra
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Wtajemniczenie
|
A obok mnie pelno moich wlosow... az sie wstydze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.