|
|
#1501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Bazile gratulacje
U mnie znów przygody. Tym razem pies złapał jakąś bakterie. Wczoraj miał problem podnieść się na tylnych łapach i wstać z podłogi tak go brzuch bolał. Byliśmy u weta dostał zastrzyki i kroplówkę dziś znów wizyta. Biedna ma zostawiony wenflon bo możliwe że dostanie kolejną kroplówkę bo nie chce pić. Od niedzieli ma biegunkę i nie wiadomo w sumie czy osłabiła się biegunką i złapała jakąś bakterię czy ta biegunka była już od tej bakterii. Już z nas stali klienci kliniki weterynaryjnej, przynajmniej raz w miesiącu a zwykle 2 ich odwiedzamy |
|
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Piękny początek dnia
gratulacje dla wytrwałej mamusi, jejku jaki on duży i fajny masz to już za sobą
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
Bazille, jesteś bardzo dzielna, gratulacje!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
@Majkela - a to słuszna sugestia. Zrobię jeden gotowy zestaw na sale porodowa z czapeczka, niedrapkami, pajacem, skarpami i kocykiem (nie mam rożka, jeszcze się nad nim zastanawiam), żeby przejęty tata lub położna nie musieli szukać, a resztę zostawię w woreczkach strunowych tak, żeby mi było wygodnie.
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Justysia, co u Ciebie?
taka cisza, może mamy już dwa dzidziusie 🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
Bazille ogromne gratulacje!!!
|
|
|
|
|
#1508 |
|
pani.dietetyk
|
Bazille, przeogromne gratulacje - jeszcze tutaj.
Super mieć pierwsze bobo na grupie. Jak będziesz miała chwile dawaj znać co i jak, jak mały się zachowuje, jak Ty się czujesz itp itd ![]() No i jak teraz Twoje wyniki wątrobowe. Ja dalej mam przeboje z transportem, ale podobno jutro nad ranem ma w końcu być. Jak zobaczyłam fakturę od firmy, która zajmuje się tymi cłami i podatkami, to złapałam się za głowę. Przewóz wychodzi mi niewiele mniej niż suma tego, ile zapłaciłam za te rzeczy. Następnym razem chyba będę kupować stacjonarnie :/ Kupiłam dzisiaj komodę, jutro przychodzi nowa pralka - w końcu nie będę miała wymówek przed wypraniem w końcu rzeczy. Co do sprzątania to ja też sobie chwaliłam, we Wrocławiu mieliśmy Panią, która przychodziła raz na tydzień albo 2. Fufka, uważam że mało płaciłaś bardzo, my płaciliśmy w 2018 250 zł za 42m mieszkanie, ale byliśmy mocno zadowoleni. Justyna w miarę możliwości widziałam, że daje znać na FB. Powiem Wam, że nie dochodzi do mnie, że to już tak blisko, my tak sobie cały czas łazimy po sklepach i mowimy "ok, to trzeba bedzie kupic, tamto trzeba bedzie kupic", ale... nic nie kupujemy, bo mamy jeszcze czas przecież. A tu proszę, pierwszy Synuś na marcóweczkach.
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że jak ta wczorajsza pani powie cenę, to TŻ sam złapie za odkurzacz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
Ja powinnam się już chyba położyć i nie wstawać do terminu, bo jestem słoniem w składzie porcelany, wczoraj zakwas mi eksplodował, dziś chciałam się położyć na kanapie i oparłam się stopami o podstawę stolika i on się przechylił, cała kawa z mlekiem mi wystrzelila w powietrze, pies zaczął ta kawę z podłogi zlizywac, no ani kropelki w kubeczku dla mnie nie zostało
cała akcje widział TZ i byl poza tym ze posprzątał po tych moich ekscesach to nawet nic nie skomentował :p Pies po kawie, bez zmian, leniwiec, śpi przed kominkiem jak zwykle #labradorlife ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Czy Wam tez się ciagle wyświetla na telefonie ta upierdliwa reklama Allegro? No na maksa mnie to wk... :p |
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaaak! Myślałam ze to przez ost zamówienia na allegro (właśnie nadali do mnie 6 paczek). Tymczasem mamy zdjęcia z nd sesji, a raczej paczkę do selekcji - wieczorem siądziemy i wybierzemy te do wywołania, ale mój pies dla odmiany był czarujący i nie pokazywał się od d strony (jak na narzeczeńskiej) i totalnie ukradł show 😂
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
Nie muszę chyba mówić ze czekamy na fb na zdjęcia z sesji
to jest oczywiste
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Roma nie przejmuj się, właśnie usiadłam sobie w fotelu, książka, pączek, herbata, szklanka wody i co, będę musiała wstać, bo kot przyszedł najpierw wypił ze swojej miski, a potem z mojej szklanki i nakapał mi do kubka... Byłam na tym szczepieniu, wszytko ok, ale mimo że dużo nie chodziłam, to bolą mnie pachwiny od chodzenia po śliskim.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze ze paczek ocalal!
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha racja! Gdybyś Fufka miała psa, to byś straciła tego pączka w 1 kolejności 😂
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, jak tam dzis samopoczucie?
U mnie synek w zlobku,wiec dzis mam zamiar w koncu sie spakować. Mroz, snieg to tylko rusze do pobliskiej cukierni po paczki i potem do żłobka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mi się chce pączków ale to chyba dopiero po południu, nie mogę się nigdzie sama ruszyć, dostaje niezle kuksance w krocze, więc staram się oszczędzać, jeszcze 2 tygodnie do donoszonej miałam robić oponki ale mama nie dała mi swojego przepisu bo mam nic nie robić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wczoraj o 19:50 urodziłam
![]() ![]() Foto na fb ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak to tak? Opowiadaj ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
Ann Lady Gratulacje , a jednak są bliźniaki
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale nas wzielas z zaskoczeniaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz gratulacje mega niespodzianka od rana
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny urodziły i się cisza na wątku zrobiła
przyznacie, która już się zabrała za spakowanie walizki? Ja zrobię to dzisiaj ![]() Mam pytanie do doświadczonych mam: czy któraś z was ma zamontowany zmiękczacz wody i na tej wodzie robiła dziecku mm? Zastanawiam się, czy taka zmiękczona, przegotowana woda jest ok :/ bo niby jest dobra do picia, ale ma trochę inny smak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1527 |
|
Rozeznanie
|
Wow, AnnLady my tu gadu gadu a tu po cichu bejbik kolejny
co za niespodziewana akcja! Właśnie miałam pytać co tu tak cicho od wczoraj, wszystkie zajęte pakowaniem torby do do szpitala My już po wizycie u mojego prowadzącego, szyjka 4cm, dziec ma już główkę w obwodzie 36cm, brzuszek tez spory, ale nóżki po mamusi :p (mam 160cm) Wychodzi 3400 ale lekarz mówi ze przy dużym dziecku to ciężko już oszacować, miał w tym tygodniu pacjentkę której wyliczył wg usg 3800, a wyjął przez cc dziecko 5kg to już nawet się nie mieści w tolerancji 500 g ![]() W niedziele przenosimy się już do Wawy i tam czekamy na rozwiązanie, w poniedziałek mam ktg i usg i wizytę u lekarza który ma mi robić cc |
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a cc przez to właśnie że jest taki duży zapewne też? Mój myślę teraz oscyluje w granicach 3300 ginka mówiła że jak dotrwam do 40 tygodnia to powinien mieć według niej z 3500 więc nie tak źle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kupuję Primavera i z niej też robiłam mm ![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy wy pierzecie te majtki wielorazowe przed pierwszym użyciem?
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

gratulacje dla wytrwałej mamusi, jejku jaki on duży i fajny
taka cisza, może mamy już dwa dzidziusie 🥰

cała akcje widział TZ i byl poza tym ze posprzątał po tych moich ekscesach to nawet nic nie skomentował :p 

ale to chyba dopiero po południu, nie mogę się nigdzie sama ruszyć, dostaje niezle kuksance w krocze, więc staram się oszczędzać, jeszcze 2 tygodnie do donoszonej
miałam robić oponki ale mama nie dała mi swojego przepisu bo mam nic nie robić

ale jak to tak? Opowiadaj 

️

to już nawet się nie mieści w tolerancji 500 g
(mam 160cm)
a cc przez to właśnie że jest taki duży zapewne też?