![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Kinia trzymam kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
a pozatym dziecko po raz 1 na oczy mnie zobaczy, jak ja przekupie jakas zabawka to moze lepiej kontak t nawiaze z nia taka prawda ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
denerwuje sie tez ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Konto usunięte
|
dziewczyny Kinia napisala smsiaka:
"jestem na lotnisku. Czekam na odlot. Odbierze mnie od nich jakiś pracownik, może sie zpóźnić jakiś pół godziny. buziaki dla Wizażu ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- dostalam maila niewiadomo skad wklejam tresc Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Konto usunięte
|
Kinia pisala ze o 22 byla na miejscu i czeka na bagaz, samolot mial opoznienie
![]() mam nadzieje ze wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zadomowienie
|
jaaa ciekawe jak tam u niej jest xD
Boze a ja za 2 tygodnie , w ogole niewiem za co mam sie wziasc, nieweim co mam ze soba zabrac.. bo jak ja mam sie spakowac na rok ? ![]() ![]() a jutro polski ustny - umre xD |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Raczkowanie
|
a Co do prezentów, ja miałam dzieci zawsze w wieku 9-12 lat i są zbyt mądre, żeby je przekupować słodyczami... w tej kwesii wiek też może gra rolę,
moja kumpela aupair kiedyś też na powitanie, kupiła prezencik- słodyczę - a chłopczyk do niej wiek 8 lat, chcesz mnie przekupić..... więc moja kolezanka byla na maksa zaskoczona i oniemiala, jak to usłyszała, ale ta rodzinka miała 6 aupair to dziecko wie co jest grane...... |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Zanko, mysle ze to nie chodzi i przekupienie, tylko przełamanie lodów.
Wyobraz sobie sytuacjie, jak ktos do Ciebie, ponad 20 letniej kobiety przjezdza zza granicy, jest milo jak nawet tamtejsze czekoladki dostaniesz. Taka sie tradycja utarła, najmniejszy drobiazg jest jak najbardziej na miejscu, a w przypadku dzieci stwarza to pierwsze dobre wrażenie. Ok, jesli nie chcemy zeby dzieci myslaly (te starsze) ze chcemy je przekupywac, to należałoby dac cos typowo polskiego, symbolicznego. Dla mnie to jakos oczywiste. Pamietam jak pierwszy raz au pairowałam u swojej rodzinki, na tydzien przed moim wyjazdem przyleciał ze stanów dziadek dzieci i zajął moj pokoj a ja musiałam z małą spac w jej pokoiku. I wtedy nawet dla mnie jakis drobiazg przywiozł- bylo to niezwykle miłe.Przeciez na to nie liczyłam. CO Z KINIĄ???
#1508 |
Zakorzenienie
|
a ja się zaczynam martwić bo mi hostka nie daje znać. napisałam jej smsa ale nie odpisuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tez umre ![]() ja na szczescie nie na rok, nie wiem co bym miala spakowac, raczej w tych 20kg bym sie nie zmiescila jk bym na rok jechala ![]() Cytat:
![]() musz maila do niej napisac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Raczkowanie
|
a ja dostalam takiego maila:/
Good day, We are family from UK, living in London.We are looking for a nurse doya our small but very tight-knit family. It consists of four persons: my wife, two beautiful daughters (3,4) and me. We are very friendly, love to hold together the time to play, walk, have fun. Looking for nurse, which would become a member of our family, would be love life, open, honest, hardworking, though work will not be much. We'll only deal with children, spend time with them, remove them. If you desire will be happy if you cook something tasty and introduced us to your kitchen. If you will be interested you can find more information about me in Aupairkingsite.com Here is my details link: http://www.aupairkingsite.com/profil...hp?id=20000540 Looking to see your details and photos. Andrea Ciekawe jak tam Kinia.. jak sobie pomysle,ze niedlugo ja tez jade.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
"good day" - jaka rodzina angielska pisze "good day"
czasem sie wkurzam i zatsanawiam, czy oni, nas polki maja za takich tumanów, ze nie umiemy sie zorientowac ze mail wcale nie był pisany przez angola a po 2...ze polecimy na te ich setki elżbiet, ktre chcą nam placic. ![]() wlasnie wlasnie, Kachaaaa jakies newsy od Kini???
#1512 |
Konto usunięte
|
te co pisalam predzej tylko, nic wiecej
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- nowinka w poscie 1503 na tej stronie wkleilam, tez dostalam takiego identico jak twoj! kiedy jedziesz? ![]() roux setki elżbiet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,nie przejmujcie się aż tak tymi prezentacjami.Ja z natury po prostu nienawidzę wystąpień publicznych,referatów itp.,robię się na zmianę blada i czerwona,robi mi się niedobrze,trzęsie mi się głos.Ale właśnie dlatego,że taka jestem,powiedziałam sobie,że tym razem DAM RADĘ,będę dzielna,to tylko 10 minut,pokonam własne irracjonalne lęki,bo przecież jestem bardzo dobrze przygotowana.Powtarzałam sobie to co 5 minut i nie powiem,żeby głos mi nie zadrżał,ale naprawde nie było tak źle.Jak już zaczniecie to samo pójdzie.
Co do prezentów,ja na pewno chcę coś kupić i rodzicom i dzieciom.Byłam już na dwóch wymianach międzyszkolnych i zawsze moja korespondentka przywoziła prezenty całej mojej rodzinie i ja także całej ich.Muszę się przejść do smyka i obadac teren ![]() A z rodzicami to nie wiem,myślę nad intensywnie. Matko,dziewczyny,przypomn ijcie mi,żebym nie piła więcej,mam taaaakiego kaca.Ale impreza była przednia ![]() ![]()
#1515 |
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam kinia, mam nadzieję, że nie pisze, bo ma fajne zajęcie czy coś, a nie....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zadomowienie
|
Dołączam do wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zadomowienie
|
Głównie Niemcy, Wlk Brytania i Irlandia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Konto usunięte
|
mysle ze warto.
albo po prostu w profilu zaznacz ze te 2 jezyk znasz ![]() ja to ang typowo szukoalam i chcialam UK a tu sie Londyn trafil ![]() bo ja niemieckiego to nie znosze ![]() i dodaj obowiazkowo foty do profilu ![]() to zwiekszy szanse |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
ja szukalam zeby angielski bo bym mogla sie przynajmniej dogadac a jade do niemiec
![]() ![]() ja pisalam duzo cech charakteru, ale mysle ze pierwsze dobre wrazenie robia wlasnie zdjecia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Organizatorka
|
hej dziewczyny
![]() musze wam troche poopowiadac ![]() no wiec po tym pierwszym liscie, ktory napisala do mnie babka z francji opisala mi ogolnie swoja rodzine i wakacje. Jej maz pracuje przez caly lipiec i chce, zebym spedzila z nimi wakacje na korsyce i w barcelonie, a takze pare dni w paryzu oraz pilnowala dzieci, kiedy oni beda na slubie jakims ![]() ![]() pisala, ze dzieci lubia spiewac [polskie piosenki ![]() ![]() odpisalam jej apre dni temu i juz sie balam, ze znalazla kogos innego, bo w ogole nie pisala ![]() a tu dzis taka niespodzianka- 2 listy od Niej ![]() ![]() no wiec mam byc najpozniej 2 lipca (ale fajnie, by bylo gdybym byla 1 lipca juz) do Paryza, skad odbiora mnie jej rodzice i mnie przenocuja przez 2 dni. 3 lipca mam jechac TGV do jej miasta i tego samego dnia popoludniu plyniemy na Korsykę ![]() ![]() Jak tak sobie to piszę, to wszystko wydaje sie takie proste. Ale ja nigdy nie latalam ![]() ![]() jesli dobrze zrozumialam (troszke kuleje z francuskim, ale wspomagam sie tlumaczem z google ![]() strasznie sie ciesze ![]() ![]() ![]() szukalam strony z rezerwacja samolotow. myslalam o stronie aironline.pl (prawdopodobnie lecialabym z wroclawia). musze jeszcze poczytac i zadac jej pare pytan... edit- teraz tak jednak mysle, ze lepiej bedzie mi leciec z warszawy. 26 czerwca mam ostatni egzamin, wiec zostane w toruniu ( jestem z dolnegoslaska). i z torunia dojade do warszawy na lotnisko. patrze na ceny biletow sa bardzo zroznicowane, w ogole sie na tym nie znam ![]() ![]()
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-10 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Aerith, super! Jak ja już bym chciała mieć tak fajnie. W tym tygodniu zacznę poszukiwania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Organizatorka
|
Cytat:
strasznie sie ciesze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Dogadasz się, zobaczysz. I pewnie już po miesiącu będziesz śmigać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1526 |
Raczkowanie
|
Aerith to brzmi swietnie
![]() ![]() ![]() ![]() Nie przejmuj sie tak bardzo jezykiem,pisalas,ze dzieciaczki maja 4 i 1 takze na pewno sie z nimi jakos dogadasz,a jesli chodzi o rodzicow,to na bank beda z toba rozmawiac tak zebyscie sie rozumieli,na prawde nie martw sie tym bo to najmniejszy problem! ![]() Kasia ja jade za 17 dni ..o 6 rano mam samolot czyli musze wyjechac z domu okolo..4 ![]() Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2009-05-10 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W swoim profilu napisz zainteresowania, coś o sobie, jakieś najlepsze najmocniejsze strony, jak radzisz sobie z dziećmi i w jakim wieku. Możesz napisać czy masz prawo jazdy. Jakie znasz języki coś o Twoich planach na przyszłość np. że chcesz zostać profesjonalna opiekunką ![]() ważne jest żeby były zdjęcia najlepiej jakieś z dziećmi albo jakieś Twoje wesołe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Organizatorka
|
![]() ![]() ![]() zdjecia wyslala mi wczesniej, a takze w tej wiadomosci. Swoje zdjecie razem z dziecmi w mieszkaniu swoich rodzicow w paryzu. Zdjecie z Bozego Narodzenia. Teraz mieszkaja w domku... jade do paryza najpierw, pozniej do beziers mam tgv, a jesli chodzi o korsyke, to nie wiem, gdzie dokladnie ![]() Napisała również, że wszystkie ranki będę miała wolne i 1 dzień w tygodniu, z tym, że mogę rozłożyć sobie 2 dni, jeśli chciałabym np. pospacerować w Hiszpani ( nie bardzo wiem o co jej chodzi ![]() Chyba chodzi o to, ze to jej rodzinne Beziers jest 2 h od Barcelony, więc gdybym chciała mogę tam pojechać... sama nie wiem ![]()
#1529 |
Zadomowienie
|
Uu powiedziałam tacie, że chcę wyjechać jako au pair a on na to że nie ma mowy
![]() Dostałam już 1 odp pozytywną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- http://www.aupair-world.net/index.ph...abio+Vaccarono od nich mam pozytywa, co myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Raczkowanie
|
Ja bylam w Calvi
![]() ![]() ![]() ![]() Co do jezyka,no wiesz to zalezy,z malymi za wiele sie nie nauczysz,ale skoro bedziecie na wakacjach z rodzicami to pewnie bedziecie duzo rozmawiac,bo bedzie na to czas. Na poczatku sie bedziesz oswajac z jezykiem, a potem to juz spoko ![]() Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2009-05-10 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.