Praca jako au-pair - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-09, 15:23   #1501
nowinka
Raczkowanie

Dot.: Praca jako au-pair

Kinia trzymam kciuki!
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 15:27   #1502
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość

Kiniu, nie nie bierz proszku, zelów pod prysznic....i innych takich, oni powinni ci zapewnic.
Ja zawsze tylko biore sobie swoj szampon i paste do zebów. Reszte juz mam na miejscu a pranie robie z nimi...zawsze host chodzi po domu i woła "stinky stufff...!" i wrzucamy mu do kosza rzeczy a on ładuje do pralki
zanka86 właściwie masz racje ale z perspektywy dzieci to inaczej wygląda, zwłaszcza tych straszych juz: przylatuje ktos do nich z bagażami itd i ...nawet drobiazg się im należy, wiadomo zawsze jak wracamy skąds czy do kogos przyjezdzamy jakis prezent bylby calkiem na miejscu, zwlaszcza jesli to są dzieci. One wlasciwie na to liczą. zreszta...to dobry powod aby przełamac pierwsze lody!
Dlatego ja jestem ZA kupowaniem prezentów dla dzieci, ale juz mniej za hostami- moi zreszta czasem mnie prosza abym im kupila produkty które u nas są a ktorych u nich nie ma (ptasie mleczko, ogorki kiszone, galaretki, budynie) a pozniej mi oddają za to pieniażki.
natomiast na pożegnanie- to oni powinni Wam jakis prezent zrobic- nawet drobny.
ja wlasnie tez tak mysle ze wypada.

a pozatym dziecko po raz 1 na oczy mnie zobaczy, jak ja przekupie jakas zabawka to moze lepiej kontak t nawiaze z nia taka prawda

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
studiuje lesnictwo
w sumie to obojetne, chcialabym w anglii ale to ni jest warunek, do innego kraju tez moge jechac
no coz, moj proil byl podgladany 44 razy, wyslalam 13 zgloszen, tylko 1 osoba mi odpowiedziala - pozytywnie. reszta wogole nie. i same z siebie wyslaly do mnie zgloszenie 3 rodziny, ale z zadna sie nie moglam dogadac na termin, wszyscy chcieli od 1 czerwca
a ta co ci pozytywnie odpisala?

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Moje drogie,ja za niecałą godzinę wyjeżdżam już na lotnisko, dam znać od razu przez Kasię. ;*
Napiszę jak tylko będę miała neta.
Buziaki! Trzymajcie kciuki.
jak mi kiniuś da znac to napisze wam.

denerwuje sie tez
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 19:57   #1503
2018070520180950
Konto usunięte

dziewczyny Kinia napisala smsiaka:

"jestem na lotnisku. Czekam na odlot. Odbierze mnie od nich jakiś pracownik, może sie zpóźnić jakiś pół godziny. buziaki dla Wizażu"

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

dostalam maila niewiadomo skad wklejam tresc
Cytat:
Good day,
We are family from UK, living in London.We are looking for a nurse doya our small but very tight-knit family. It consists of four persons: my wife, two beautiful daughters (3,4) and me. We are very friendly, love to hold together the time to play, walk, have fun.
Looking for nurse, which would become a member of our family, would be love life, open, honest, hardworking, though work will not be much. We'll only deal with children, spend time with them, remove them. If you desire will be happy if you cook something tasty and introduced us to your kitchen.
If you will be interested you can find more information about me in Aupairkingsite.com
Here is my details link:
http://www.aupairkingsite.com/profil...hp?id=20000540
Looking to see your details and photos.
Andrea
Stary 2009-05-10, 09:09   #1504
2018070520180950
Konto usunięte

Kinia pisala ze o 22 byla na miejscu i czeka na bagaz, samolot mial opoznienie
mam nadzieje ze wszystko ok
Stary 2009-05-10, 10:11   #1505
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

jaaa ciekawe jak tam u niej jest xD

Boze a ja za 2 tygodnie , w ogole niewiem za co mam sie wziasc, nieweim co mam ze soba zabrac.. bo jak ja mam sie spakowac na rok ?

a jutro polski ustny - umre xD

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 10:14   #1506
zanka86
Raczkowanie

a Co do prezentów, ja miałam dzieci zawsze w wieku 9-12 lat i są zbyt mądre, żeby je przekupować słodyczami... w tej kwesii wiek też może gra rolę,
moja kumpela aupair kiedyś też na powitanie, kupiła prezencik- słodyczę - a chłopczyk do niej wiek 8 lat, chcesz mnie przekupić..... więc moja kolezanka byla na maksa zaskoczona i oniemiala, jak to usłyszała, ale ta rodzinka miała 6 aupair to dziecko wie co jest grane......
zanka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 11:18   #1507
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Zanko, mysle ze to nie chodzi i przekupienie, tylko przełamanie lodów.
Wyobraz sobie sytuacjie, jak ktos do Ciebie, ponad 20 letniej kobiety przjezdza zza granicy, jest milo jak nawet tamtejsze czekoladki dostaniesz. Taka sie tradycja utarła, najmniejszy drobiazg jest jak najbardziej na miejscu, a w przypadku dzieci stwarza to pierwsze dobre wrażenie. Ok, jesli nie chcemy zeby dzieci myslaly (te starsze) ze chcemy je przekupywac, to należałoby dac cos typowo polskiego, symbolicznego.
Dla mnie to jakos oczywiste.

Pamietam jak pierwszy raz au pairowałam u swojej rodzinki, na tydzien przed moim wyjazdem przyleciał ze stanów dziadek dzieci i zajął moj pokoj a ja musiałam z małą spac w jej pokoiku. I wtedy nawet dla mnie jakis drobiazg przywiozł- bylo to niezwykle miłe.Przeciez na to nie liczyłam.

CO Z KINIĄ???

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-10, 11:28   #1508
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a ja się zaczynam martwić bo mi hostka nie daje znać. napisałam jej smsa ale nie odpisuje wiem że pewnie ma z małym dzieckiem kupe roboty i w ogóle jak urodziła to pewnie potrzebuje odpoczynku ale ja się tu stresuje...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 12:03   #1509
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
jaaa ciekawe jak tam u niej jest xD

Boze a ja za 2 tygodnie , w ogole niewiem za co mam sie wziasc, nieweim co mam ze soba zabrac.. bo jak ja mam sie spakowac na rok ?

a jutro polski ustny - umre xD
ja mam we wtorek
tez umre

ja na szczescie nie na rok, nie wiem co bym miala spakowac, raczej w tych 20kg bym sie nie zmiescila jk bym na rok jechala

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
a ja się zaczynam martwić bo mi hostka nie daje znać. napisałam jej smsa ale nie odpisuje wiem że pewnie ma z małym dzieckiem kupe roboty i w ogóle jak urodziła to pewnie potrzebuje odpoczynku ale ja się tu stresuje...
ja tez sie zaczynam martwic bo w ten weekend miala bilet mi kupic

musz maila do niej napisac
Stary 2009-05-10, 12:12   #1510
nowinka
Raczkowanie

a ja dostalam takiego maila:/

Good day,
We are family from UK, living in London.We are looking for a nurse doya our small but very tight-knit family. It consists of four persons: my wife, two beautiful daughters (3,4) and me. We are very friendly, love to hold together the time to play, walk, have fun.
Looking for nurse, which would become a member of our family, would be love life, open, honest, hardworking, though work will not be much. We'll only deal with children, spend time with them, remove them. If you desire will be happy if you cook something tasty and introduced us to your kitchen.
If you will be interested you can find more information about me in Aupairkingsite.com
Here is my details link:
http://www.aupairkingsite.com/profil...hp?id=20000540
Looking to see your details and photos.
Andrea

Ciekawe jak tam Kinia.. jak sobie pomysle,ze niedlugo ja tez jade.. ostatnio sie zastanawialam, czy wszystkei bedziemy zadowolone ze swoich rodzin czy beda rozczarowania itd
Stary 2009-05-10, 12:16   #1511
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

"good day" - jaka rodzina angielska pisze "good day"
czasem sie wkurzam i zatsanawiam, czy oni, nas polki maja za takich tumanów, ze nie umiemy sie zorientowac ze mail wcale nie był pisany przez angola a po 2...ze polecimy na te ich setki elżbiet, ktre chcą nam placic.

wlasnie wlasnie, Kachaaaa jakies newsy od Kini???

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 12:17   #1512
2018070520180950
Konto usunięte

te co pisalam predzej tylko, nic wiecej

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

nowinka w poscie 1503 na tej stronie wkleilam, tez dostalam takiego identico jak twoj!

kiedy jedziesz?

roux setki elżbiet:h ahaha:
Stary 2009-05-10, 13:51   #1513
adka0401
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość

ja na szczescie nie na rok, nie wiem co bym miala spakowac, raczej w tych 20kg bym sie nie zmiescila jk bym na rok jechala

he ja w sumie bede tylko 400 km od domu wiec zawsze na weekend moge podskoczyc

stylishtravlr
Stary 2009-05-10, 14:10   #1514
zuczang
Raczkowanie

Dziewczyny,nie przejmujcie się aż tak tymi prezentacjami.Ja z natury po prostu nienawidzę wystąpień publicznych,referatów itp.,robię się na zmianę blada i czerwona,robi mi się niedobrze,trzęsie mi się głos.Ale właśnie dlatego,że taka jestem,powiedziałam sobie,że tym razem DAM RADĘ,będę dzielna,to tylko 10 minut,pokonam własne irracjonalne lęki,bo przecież jestem bardzo dobrze przygotowana.Powtarzałam sobie to co 5 minut i nie powiem,żeby głos mi nie zadrżał,ale naprawde nie było tak źle.Jak już zaczniecie to samo pójdzie.

Co do prezentów,ja na pewno chcę coś kupić i rodzicom i dzieciom.Byłam już na dwóch wymianach międzyszkolnych i zawsze moja korespondentka przywoziła prezenty całej mojej rodzinie i ja także całej ich.Muszę się przejść do smyka i obadac teren
A z rodzicami to nie wiem,myślę nad intensywnie.

Matko,dziewczyny,przypomn ijcie mi,żebym nie piła więcej,mam taaaakiego kaca.Ale impreza była przedniaGorzej,że powinnam się uczyć matmy,a jak patrze na te cyferki to mnie autentycznie mdli

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:46   #1515
mychamycha
Zakorzenienie

ciekawe jak tam kinia, mam nadzieję, że nie pisze, bo ma fajne zajęcie czy coś, a nie.... <żart>
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:57   #1516
Madziulek_90
Zadomowienie

Dołączam do wątku Szukam sobie jakiejś rodzinki na aupair world
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:58   #1517
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madziulek_90 Pokaż wiadomość
Dołączam do wątku Szukam sobie jakiejś rodzinki na aupair world
witam witam

gdzie szukasz przede wszystkim? w jakich krajach?
Stary 2009-05-10, 16:02   #1518
Madziulek_90
Zadomowienie

Głównie Niemcy, Wlk Brytania i Irlandia Zależy mi na tym, żebym się jeszcze jako tako dogadała z tymi ludźmi Z ang zdawałam maturę rozszerzoną więc problemu nie mam, niemiecki na poziomie podstawowym Co warto napisać w profilu żeby zainteresować rodzinkę?
Stary 2009-05-10, 16:05   #1519
2018070520180950
Konto usunięte

mysle ze warto.
albo po prostu w profilu zaznacz ze te 2 jezyk znasz

ja to ang typowo szukoalam i chcialam UK a tu sie Londyn trafil

bo ja niemieckiego to nie znosze

i dodaj obowiazkowo foty do profilu
to zwiekszy szanse

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-10, 16:10   #1520
adka0401
Zadomowienie

ja szukalam zeby angielski bo bym mogla sie przynajmniej dogadac a jade do niemiec naucze sie niemieckiego a potem za rok pojade do anglii albo moze do stanow o ile dostane wize

ja pisalam duzo cech charakteru, ale mysle ze pierwsze dobre wrazenie robia wlasnie zdjecia.

stylishtravlr
Stary 2009-05-10, 16:11   #1521
Aerith
Organizatorka

hej dziewczyny

musze wam troche poopowiadac
no wiec po tym pierwszym liscie, ktory napisala do mnie babka z francji opisala mi ogolnie swoja rodzine i wakacje. Jej maz pracuje przez caly lipiec i chce, zebym spedzila z nimi wakacje na korsyce i w barcelonie, a takze pare dni w paryzu oraz pilnowala dzieci, kiedy oni beda na slubie jakims
pisala, ze dzieci lubia spiewac [polskie piosenki] oraz grac

odpisalam jej apre dni temu i juz sie balam, ze znalazla kogos innego, bo w ogole nie pisala

a tu dzis taka niespodzianka- 2 listy od Niej

no wiec mam byc najpozniej 2 lipca (ale fajnie, by bylo gdybym byla 1 lipca juz) do Paryza, skad odbiora mnie jej rodzice i mnie przenocuja przez 2 dni. 3 lipca mam jechac TGV do jej miasta i tego samego dnia popoludniu plyniemy na Korsykę
Jak tak sobie to piszę, to wszystko wydaje sie takie proste. Ale ja nigdy nie latalam nigdy nie bylam w Paryzu nie wspomne o TGV...

jesli dobrze zrozumialam (troszke kuleje z francuskim, ale wspomagam sie tlumaczem z google ), to moge sobie zarezerwowac powrot na 27 sierpnia. 22 jest ten slub...

strasznie sie ciesze i troszke boje...

szukalam strony z rezerwacja samolotow. myslalam o stronie aironline.pl (prawdopodobnie lecialabym z wroclawia).

musze jeszcze poczytac i zadac jej pare pytan...

edit-
teraz tak jednak mysle, ze lepiej bedzie mi leciec z warszawy. 26 czerwca mam ostatni egzamin, wiec zostane w toruniu ( jestem z dolnegoslaska). i z torunia dojade do warszawy na lotnisko. patrze na ceny biletow sa bardzo zroznicowane, w ogole sie na tym nie znam

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.

Edytowane przez Aerith
Czas edycji: 2009-05-10 o 16:29
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 16:27   #1522
mychamycha
Zakorzenienie

Aerith, super! Jak ja już bym chciała mieć tak fajnie. W tym tygodniu zacznę poszukiwania
Stary 2009-05-10, 16:31   #1523
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Aerith, super! Jak ja już bym chciała mieć tak fajnie. W tym tygodniu zacznę poszukiwania

strasznie sie ciesze tylko obawiam sie o moj francuski chociaz sam fakt wyjazdu do francji chyba przerasta wszelkie moje obawy

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-10, 16:34   #1524
mychamycha
Zakorzenienie

Dogadasz się, zobaczysz. I pewnie już po miesiącu będziesz śmigać A na początku to możesz się zaopatrzyć w długopis i blok rysunkowy
Stary 2009-05-10, 16:38   #1525
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Dogadasz się, zobaczysz. I pewnie już po miesiącu będziesz śmigać A na początku to możesz się zaopatrzyć w długopis i blok rysunkowy
blok rysunkowy? do czego się przyda?

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-10, 16:40   #1526
nowinka
Raczkowanie

Aerith to brzmi swietnie Korsyka jest piekna bedziesz zachwycona do jakiego miasta bys jechala? napisala ci cos wiecej o nich?wyslala zdjecia?
Nie przejmuj sie tak bardzo jezykiem,pisalas,ze dzieciaczki maja 4 i 1 takze na pewno sie z nimi jakos dogadasz,a jesli chodzi o rodzicow,to na bank beda z toba rozmawiac tak zebyscie sie rozumieli,na prawde nie martw sie tym bo to najmniejszy problem!

Kasia ja jade za 17 dni ..o 6 rano mam samolot czyli musze wyjechac z domu okolo..4

Edytowane przez nowinka
Czas edycji: 2009-05-10 o 16:44
Stary 2009-05-10, 16:46   #1527
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Madziulek_90 Pokaż wiadomość
Głównie Niemcy, Wlk Brytania i Irlandia Zależy mi na tym, żebym się jeszcze jako tako dogadała z tymi ludźmi Z ang zdawałam maturę rozszerzoną więc problemu nie mam, niemiecki na poziomie podstawowym Co warto napisać w profilu żeby zainteresować rodzinkę?
hej

W swoim profilu napisz zainteresowania, coś o sobie, jakieś najlepsze najmocniejsze strony, jak radzisz sobie z dziećmi i w jakim wieku. Możesz napisać czy masz prawo jazdy. Jakie znasz języki coś o Twoich planach na przyszłość np. że chcesz zostać profesjonalna opiekunką

ważne jest żeby były zdjęcia najlepiej jakieś z dziećmi albo jakieś Twoje wesołe no i jak stoisz z językiem żeby wiedzieli czego się można spodziewać.

sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 17:03   #1528
Aerith
Organizatorka

Juz nie moge sie doczekac!! zastanawiam sie, czy uda mi sie w ciagu dwoch miesiecy podciagnac jezyk troszke

zdjecia wyslala mi wczesniej, a takze w tej wiadomosci. Swoje zdjecie razem z dziecmi w mieszkaniu swoich rodzicow w paryzu. Zdjecie z Bozego Narodzenia. Teraz mieszkaja w domku...

jade do paryza najpierw, pozniej do beziers mam tgv, a jesli chodzi o korsyke, to nie wiem, gdzie dokladnie Wspominała coś o zwiedzeniu dużych miasta - Calvi lub Ile - Rousse, gdzie bedziemy mogli pojezdzic na rowerach, poplywac na kajakach itd.

Napisała również, że wszystkie ranki będę miała wolne i 1 dzień w tygodniu, z tym, że mogę rozłożyć sobie 2 dni, jeśli chciałabym np. pospacerować w Hiszpani ( nie bardzo wiem o co jej chodzi )

Chyba chodzi o to, ze to jej rodzinne Beziers jest 2 h od Barcelony, więc gdybym chciała mogę tam pojechać... sama nie wiem

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-10, 17:10   #1529
Madziulek_90
Zadomowienie

Uu powiedziałam tacie, że chcę wyjechać jako au pair a on na to że nie ma mowy Muszę go jakoś przekonać..
Dostałam już 1 odp pozytywną I co teraz? Bo w sumie to narazie dostałam jeszcze tylko 1 odp negatywną a wysłałam prawie 50 ofert Hmm kiedy ustala się kwestię wynagrodzenia?

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

http://www.aupair-world.net/index.ph...abio+Vaccarono od nich mam pozytywa, co myślicie?
Stary 2009-05-10, 17:13   #1530
nowinka
Raczkowanie

Ja bylam w Calvi ale zarowno Calvi i Ile Rousse to male miasteczka,typowo wypoczynowemozna ponurkowac, poplywac itdA w Beziers tez kiedys bylam na jeden dzien, fajne miasto,zwiedzalam tam kilka obiektow z tego co pamietam A gdzie bedziesz wlasciwie najdluzej?Jakie wrazenie robi na tobie kobitka?sympatyczna sie wydaje?

Co do jezyka,no wiesz to zalezy,z malymi za wiele sie nie nauczysz,ale skoro bedziecie na wakacjach z rodzicami to pewnie bedziecie duzo rozmawiac,bo bedzie na to czas. Na poczatku sie bedziesz oswajac z jezykiem, a potem to juz spoko

Edytowane przez nowinka
Czas edycji: 2009-05-10 o 17:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości