|
|
#1501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
w paździochu
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zyczę żebyś się teraz broniła bo to czekanie jest najgorsze...wiem cos o tym ![]() dziękuję ![]() czekam aż Wam też magistrantki będę gratulować |
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
cytat: czekam aż Wam też magistrantki będę gratulować
Ja już mam oprawione prace i podpisane (razem ok.86stron),ale w dziekanacie Pani nas (mnie i kolezankę) poinformowała,że następne obrony przewidują dopiero na listopad
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2008-10-01 o 21:04 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Udało się
Jest jeszcze trochę tych dodatków do zrobieina, ale przynajmniej nie muszę się stresować, że nie będę mogła się bronić Chociaż promotor już mi powiedziała, że ocenę będę miała obniżoną, bo jeden z rozdziałów jest za krótki Ale nie martwie się na zapas. Ważne, że już niedługo będę miała to za sobą
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam ciekawy artykuł:
http://www.studia.korba.pl/aktualnos...159,384,art.ht akurat na czasie jak dla mnie
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
I praca złożona
Teraz tylko czekam na obronę, która będzie po 20 października jeszcze nie znam dokładnego terminu, a w środę dowiem się kto będzie moim recenzentem
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
No i znam już swojego recenzenta pracy - a raczej swoją recenzent
![]() Myślałam, że moja praca pójdzie do mojego byłego dziekana (taki temat), a on lubi się czepiać i zaniżać oceny z pracy Ale trafiła do bardzo sympatycznej babki i wiem teraz, że moja praca zostanie uczciwie oceniona na tyle na ile zasłużyłam
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
GOśka T. - gratulacje !!
![]() kasia083 - kciuki są !! ![]() A ja czekam kiedy będę mogła odebrać dyplom, pewnie potrwa to pare miesięcy... Zrobiłam sobie labę 2 tyg, pora na rozsyłanie CV. Troszkę dorabiam w międzyczasie, ale chciałabym coś stałe, i w zawodzie. Dowiedziałam się niedawno, ze na mojej uczelni mnóstwo osób jeszcze się nie obroniło, ba - mnóstwo nie oddało jeszcze nawet pracy. Ok. 150 osób zostaje na przyszły rok, a do nadrobienia aż 20 różnic programowych Cóż, nasz rocznik zapisze się w historii uczelni
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
U nas jest oficjalne rozdanie dyplomów w listopadzie. Wtedy dyplomy dostaną wszyscy, zarówno czerwcowi, jak i ci co teraz się bronili. U mnie na uczelni też strasznie dużo osób dopiero składało prace. W kolejce do dziekanatu stałam prawie 2 godziny, chociaż przyjechałam jeszcze przed jego otwarciem
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie zadzwonili wczoraj, ze pojutrze mam obrone. Pozniej to juz chyba nie mogli uprzedzic. Umieram ze strachu!
|
|
|
|
|
#1513 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
juz odeszł ow zapomnienie, teraz zaczyna sie szukanie stażu :/ mam nadzieję ze jedno wypali bo mi na tym baardzo zależu jutro ide do UP zapytać się. o czisys spoooro zostałoo i to ostrroo , przynajmniej pamiętny rocznik heheheCytat:
![]() Cytat:
ta sama sytuacja co u mojej koleżanki rychło w porę, choć z drugiej strony szybciej pójdize i szybciej bedizesz miec z głowy!! a stres ocyzwiscie jest przecież same o tym wiemy będe Trzymać kciukii daj znac jak poszło obronić sie obronisz na 100 %
|
|||
|
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie sie boje, ze wylosuje banalne (niby) pytanie i nic nie powiem, to moj najwiekszy koszmar. O pytania z pracy sie raczej nie boje. Ale moj promotor jest taki zasadniczy i w ogole nie pomaga na obronie a recenzent uwielbia wypytywac, dopytywac i dyskutowac. Matko, ja juz umieram
Znam przypadek, ze ktos u nas oblal, takze to 100% nie jest takie pewne
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak niby te banalne pytania moga sie ookazać gorsze od tych "wydajacych sie cięzkie mi promoptorka pierwsze co zapytała to było PAni MAłgosiu prosze przypomnieć jaki był temat pani pracy, i drugie jakie problemy badawcze pani miała" ja ykhm ykhm nie wiedizałam co powiedzieć zatkało mnie eale po chwili powiedizałam, potem sie zmieszałam w tych problemach ip oprostu pzreprosiłąm ja jeszcze raz moge> recenzentka: niech się pani nie denerwuje no i pytanie o wnioski od niej i poszło i koniec.... hehe u nas tak wygladała obrona i teraz i w czerwcu i jeszcze tylko w innej grupie u których nasza promotorka była recenzetnem inni mieli "normalną egzekucje" ale wszyscy poradzili sobie Będzie dobrze zobaczysz!!!! ).
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
jadę właśnie oddać wydrukowaną pracę, obrona 28 października.
I mam w związku z tym pytanie: orientujecie się czy musiałam pisać podanie że sie bronię nie we wrześniu? Ja takiego podania nie napisałam, na moim seminarium większość osób się tak broni, promotorki nie było do 27 września i nie przyszło mi do głowy że muszę pisać podanie. Teraz będę coś płacić? pzodrawiam |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
ja musialam pisac takie podanie w czerwcu, ze sie chce bronic jesienia i nic nie placilam
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
ja też myślałam ze musze napisać , jednak sie okazało że nie potrzeba, w dziekanacie powiedziały panie ze w tym roku za dużo studentów na wrzesien poszło
![]() najlepiej dowiedzieć sie w dizekanacie , no a jesli tam nie będą wiedzieć<co czasem sie zdarza > to do dziekana zapytac.no ale żeby płacić za samo podanie??? dziwotaa
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
u nas sie placi, ale nie za podanie tylko za egzamin jak ktos juz zdaje w 3 terminie (luty) lub pozniej
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nieciekawie. Ja mogę mieć obronę najwcześniej w ten poniedziałek, a najpóźniej za 2 tygodnie. Jeszcze nie znam terminu, a do dziekanatu dzwonię codziennie. Jutro mają już na pewno wiedzieć kiedy to będzie. Ale na razie sie jeszcze nic nie uczyłam i jak sie dowiem, że obrona w poniedziałek to tez będzie . Na razie nie mogę sie zebrać, bo jak sobie pomyślę, że mogę równie dobrze sie bronić 6.listopada, to do tego czasu mogę już wszystko zapomnieć...Cytat:
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
No i udalo sie, jestem juz pania mgr
oczywiscie na wylosowane pytanie niewiele wiedzialam, bo ile moglam sie nauczyc w 2 dni, ale z pracy pytania nie byly trudne Nie ulega jednak watpliwosci, ze to byl najwiekszy stres w moim zyciu. Ufff....
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny juz się wszystkiego dowiedziałam, muszę napisać podanie i pilnie je złożyć
madulka, gratulacje!! |
|
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Moje gratulacje Madulka
to teraz pora na: ![]() ja mam nadzieję dołącze do Ciebie 27-ego ![]() Jak narazie, to cieszę się, że w końcu mam termin i nawet czas na naukę
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
madulka GRATULEJSZYN
witaj w gronie magazynierówKAsia dołączysz szybciej niż Ci się zdaje |
|
|
|
|
#1526 |
|
Konto usunięte
|
Dołączam do dyskusji
![]() Mam promotora, ale spotkanie dopiero za 3 tygodnie. Ciekawa jestem, czy zaakceptuje mój temat... Promotora musiałam wybrać w ciemno, jedynie na podstawie info czym mniej więcej się zajmuje. |
|
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje bardzo dziewczyny
juz mysle o podyplomowych
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Co za ambicje Madulka
![]() Ja taka ambitna to byłam na pierwszym roku, ale szybko mi przeszło ![]() Ale życze wytrwałości w planach ![]() Szajajaba, to nie miałaś wcześniej możliwości wypytać starszych roczników o najlepszego promotora? Ja poszłam do najlepszej. A jest to dość ważne. Mi moja nigdy nie robiła specjalnych problemów, ale jak inni mi opowiadali, że np ich promotorzy przez 2-3 miesiące nie sprawdzali ich pracy, przez co musieli później sie bronić, nie chcieli przyjmować prac, albo non stop kazali pisać od początku całe rozdziały (tzw drobne uwagi)... ![]() Ale w razie czego to promotora zawsze można zmienić
|
|
#1529 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie miałam niestety, ale już wiem od koleżanki, że jest wymagający i trzeba być nieomylnym przy nim
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
jej, od 2 dni zabieram się ostro za naukę pytanek, ale tak mi sie nie chce... Ciągle jestem na pierwszym prostym pytanku...
Już tak niewiele mi zostało, ale tak samo jak nie mogłam się zabrac do napisania tej pracy, tak teraz nie mogę się zmusić do nauki ![]() Ma może ktoś pomysł jak mogłabym sie zmotywować? To mój ostatni egzamin na studiach, a ja już nie mogę...
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Jest jeszcze trochę tych dodatków do zrobieina, ale przynajmniej nie muszę się stresować, że nie będę mogła się bronić

Cóż, nasz rocznik zapisze się w historii uczelni
juz odeszł ow zapomnienie, teraz zaczyna sie szukanie stażu :/ mam nadzieję ze jedno wypali bo mi na tym baardzo zależu jutro ide do UP zapytać się.