|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Witam wszystkich
,szukam jakieś bratniej duszy ze specjalności ;pomoc społeczna/praca socjalna-socjoterapia.....studentk a 2roku UZ...
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w końcu pedagogika jest jedna, dołączaj do nas.
|
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
wiekszosc to ogolne przemioty ale kobyła i zgroza to filozofia i historia wychowania!!!!!ale zaliczone mam ,uff
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam zadanie na jutro: nauczyć dzieci 4-letnie piosenki 4 zwrotkowej, mam im czytac po linijce potem powtarzanie przy muzyce pierwszej zwrotki i tak z kolejnymi? może wy macie jakies inne metody?
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze co mi pani powiedziała przy tym jak uczyła piosenki to najważniejsze dać im się osłuchać. Ona np. puszczała jedną piosenkę pięć razy i dzieciaki już melodię poznały i już słowa zaczynały kojarzyć po drugim razie. Przy trzecim do śpiewy włączały się panie, a przy czwartym nam już dzieci wtórowały wdzięcznym: 'na bębenku malsia... lamtamtam lamtamtam'. No i potem powtórzyła z nimi słowa i znów puściła z płyty i śpiewała i ona, i dzieci. Dzieci w sumie dziś przy podwieczorku zaczęły mi śpiewać piosenkę, którą na rytmice poznały. I śpiewały ją dwa razy.
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Czy są tutaj dziewczyny, które w październiku rozpoczną studia (zaoczne) uzupełniające (magisterskie) Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna na UP w Krakowie
?
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki serdeczne za odpowiedź |
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pomysł anlejki jest super! Sama pewnie nie raz go wykorzystam.Btw. znacie stronkę nauczycieleprzedszkola.pl ? Jak nie to zapraszam, coś świetnego...
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem jak uczyć piosenki xD Ja muzykę będę dopiero miała
A to wyniosłam z praktyk Dziś artysta od wyczarowania lwa na skarpetce, po obudzeniu zawołał mnie i rzucił mnie na kolana z zachwytu mówiąc: 'Ciocia! Pokazę ci coś! Zobac! Jus umiem sam sobie wycarować lewa na skarpetce!' Taaaaaaka dumna z niego byłam Co prawda spodnie od piżamki miał ubrane na opak i żeby było ciekawiej to jeszcze na lewą stronę
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Od października zaczynam sum z pedagogiki wczesnoszkolnej na uj zaocznie może się ktoś orientuje czy zajęcia są prowadzone ciekawie itp. i w ogóle jeśli ktoś studiował zaocznie jak wyglądają sesje? ciężkie są? bo na dziennych to 2 tygodnie można egzaminy fajnie porozkładać- a tak w jeden weekend?
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
zawsze do nauki piosenki można jeszcze jakiś ruch prosty dodać
taki żeby się wpasował w piosenkę
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muzyki nie miałam w ogóle. Tylko edukację plastyczną, matematyczną, polonistyczną, środowiskową i wychowanie fizyczne.
A w ogóle to jak tam z Waszym talentem plastycznym? Bo u mnie bardzo kiepsko i to mnie stresuje bo może być problemem w przyszłości.
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pani z plastyki zawsze narzekała, że moje obrazki są dziecinne, więc się bardzo, bardzo zraziłam do plastyki. Na koniec gimnazjum pani mi powiedziała- oczywiście dalej rysowałam takie obrazki, już nawet bardziej na złość - że powinnam wziąć i ilustrować książki dla dzieci w przyszłości, bo tworzę jakieś cudaki, które wyglądają przyjaźnie i nie wystraszą dzieciaka. Także tego, jeśli któraś planuje wydać książkę dla dzieci to ja chętnie ją zilustruję
|
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha, jeśli będą coś wydawać to dam Ci znać.
![]() Ogólnie mówię o rysowaniu, ja mam dwie lewe ręce do tego, nawet kwiatki mi brzydkie wychodzą.
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny widzę, że mamy ten sam problem, u mnie wszelkie prace plastyczne to porażka. Nie umiem, nie chce i nie wychodzi mi to, Dlatego wszelkie strojenia sali, kąciki tematyczne to nie dla mnie. Zrobienie głupiej dekoracji z już przygotowanych rzeczy też jest dla mnie problemem. Ale myślę, sobie, że można to dzieciom rekompensować w inny sposób, tańcem, śpiewem.
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja uwielbiam się bawić najprostszymi kształtami. A zabawy mam najwięcej jak muszę narysować coś prostego, a to wychodzi krzywe Nigdy w życiu jeszcze nie narysowałam prostej linii- nawet za pomocą linijki ![]() Jedno dzieło w paincie |
|
|
|
|
#1518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdolna bestia. Moje prace są jeszcze gorsze.
|
||
|
|
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie twierdzę, że nie mam talentu, ale też nie twierdzę, że jestem utalentowana
Po prostu nie dam się tak łatwo zniechęcić, bo wiem, że jak się postaram to stworzę coś kÓl Przynajmniej w tej jednej dziedzinie tak się nie dam. I będę próbować. Raz po roku, raz po godzinie, ale będę ciągle
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, spoko
Ja to rysowałam w maksymalnym powiększeniu
|
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------
|
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak:
1. Chomiczyca w bikini. 2. Chomiczyca w panterce. 3. Tył chomiczycy, bo miały być stringi panterkowe |
|
|
|
|
#1527 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, właśnie dostałam się na studia II stopnia- doradztwo zawodowe zaocznie, licencjat mam z ped. opiekuńczo- wych. Jak myślicie to dobry mix czy lepiej od razu iść na podyplomowe np. terapia i diagnoza pedagogiczna żeby nie tracić czasu? Czy może coś innego? Chce pracować jako pedagog ale inną pracą na razie też nie będe gardzić.
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam plan
Będzie łogień Współczuję grupie, która ma emisję głosu o 7:10 xD Co jak co, ale ja nawet nie miałabym jak dojechać tam na tą godzinę |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

,szukam jakieś bratniej duszy ze specjalności ;pomoc społeczna/praca socjalna-socjoterapia.....studentk a 2roku UZ...

w końcu pedagogika jest jedna, dołączaj do nas.

Ale pomysł anlejki jest super! Sama pewnie nie raz go wykorzystam.

taki żeby się wpasował w piosenkę 
Zdolna bestia. 

cudne, jesteś super.