WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-10, 08:05   #1501
gosiaczek6
Zakorzenienie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

ale dzieczyny tu pisały ze to wlasnie od tego (to chyba helicobakter) wypadały im włosy...moze spróbuj
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 08:09   #1502
AnetaK20
Zakorzenienie

Będę za tydzien i dermatologa zapytam sie czy słyszał o tym. A do jakiego mam isć lekarza z tą bakteria Jeszcze tego brakuje zebym wynalazła sobie chorobę Rodzicelka powie że już upadłam na głowe

I wanna run with the wild horses
Run with the wild horses

AnetaK20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 08:49   #1503
gosiaczek6
Zakorzenienie

musisz zrobic badanie na wykrycie tego...pamietam ze u mnie chyba placi sie 35 zl az i wykonuje sie płatnie niestety tylko, ale nie wiem jak to u Ciebie

moze spróbuj tej placenty o której pisała Angi.. weszłam na watek poswiecony tej placencie i tam dziewczyny ją bardzo chwalą poczytaj sobie..ja tez sobie zamówie
Stary 2008-08-10, 08:58   #1504
AnetaK20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
musisz zrobic badanie na wykrycie tego...pamietam ze u mnie chyba placi sie 35 zl az i wykonuje sie płatnie niestety tylko, ale nie wiem jak to u Ciebie

moze spróbuj tej placenty o której pisała Angi.. weszłam na watek poswiecony tej placencie i tam dziewczyny ją bardzo chwalą poczytaj sobie..ja tez sobie zamówie
Tez sie na nią czaje juz Ale najpierw pojdę do Dermatologa( podobno ten jest dobry)
I wtedy zobaczymy. Przeczytalam wątek o tej placencie i jest kusząca...

Run with the wild horses

Stary 2008-08-10, 09:21   #1505
gosiaczek6
Zakorzenienie

po wizycie zdaj relacje
Stary 2008-08-10, 09:24   #1506
AnetaK20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
po wizycie zdaj relacje
Dam dam na pewno Nie trace nadziej jeszcze Kolezanka miała straszny tradzik i wyleczył ją w ciągu 3 miesięcy co byo cudem bo inny deramtolog po miesiący stwierdził ze nic się nie da zrobic więc mam nadzieje ze i u mnie się stanie cud i ten Doktor mi pomoże.

Run with the wild horses

Stary 2008-08-10, 09:38   #1507
diana_an
Raczkowanie

Velvet ale czemu lekarze mówia ze 3.5 to już niedoczynnośc nie dla nas takie normy.I stwierdzaja ze jest to już niedoczynność
diana_an jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-10, 10:05   #1508
kamakrk
Zadomowienie

Witam Kobietki. Mam jedno pytanko. Zaczełam brać skrzyp polny z witaminami (dokładnie Belisse) i zastanawiam się jak długo bez przerwy można to przyjmować. Bo mam w planie jeszcze picie naparu z pokrzywy a tego podobno nie można łączyć. Jeśli mogłbyście mi napisać jak to jest to będę bardzo wdzięczna.
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 10:59   #1509
inc0rrect
Zakorzenienie

Witam, co sądzicie o tym szamponie: http://sklep.i-f.com.pl/pl/niger/9 Czy będzie dobry do cienkich włosów przetłuszczajacych sie u gory i suchych przy koncach? I czy może pomóc (na wypadanie oczywiście)
Czekam na opinie

edit: czy to jest ten sam szampon? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19947 opakowanie inne więc mam wątpliwosci?

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 12:04   #1510
gosiaczek6
Zakorzenienie

tak to ten sam szampon..teraz sa opakowania jak z pierwszego linku

szamponu szczerze nie uzywałam ale lotionu i balsamu tak...mysle ze na prztłuszczanie skory głowy i wypadanie moze troche pomoc ale na suche konce raczej nie
Stary 2008-08-11, 18:10   #1511
patrycja350
Zadomowienie

na suche końce to oleiste serum i maski...
patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 20:34   #1512
Cherries_Apparition
Przyczajenie

GG do Cherries_Apparition

Podobno włosy "odczuwają" stres czy antybiotyki dopiero po kilku miesiącach? To prawda?
Od listopada do stycznia brałam regularnie, codziennie antybiotyk. Od miesiąca zaczeły mi wypadać włosy. Myślałam, że przejdzie, że to chwilowe. Ale co tam bierne czekanie, samo nic się nie zrobi (;
Seboradin lotion + balsam + pokrzywa. Mam nadzieję, że pomoże...
Tylko musze jeszcze zbadać poziom TSH. czo to możliwe, zeby wieku 16-17 lat już pojawił się problemy z tarczycą?
Cherries_Apparition jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 21:07   #1513
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cherries_Apparition można się nawet urodzić z chorą tarczycą.
Wypadające włosy nie są jedynym objawem problemów z tarczycą, może warto byś sprawdziła czy inne też występują.... bo nie ma co panikować. Generalnie jeśli TYLKO wypadają włosy to nie świadczy to o chorej tarczycy.

Od stycznia minęło dużo czasu, więc to nie sądzę, że to od antybiotyków.

Może to być od stresu, od złej diety, mało minerałów i witamin... Czasem chodzi po prostu o takie prozaiczne sprawy...

Ja dziś kupiłam Seboradin ampułki i zobaczymy co będzie za 14 dni Zdam relację .

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 07:26   #1514
patrycja350
Zadomowienie

Ja używałam te apułki.. tylko,że nie myłam głowy codziennie,bo mam z długie włosy aby tak codziennie się męczyć Niestety nic mi nie pomogły
patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 08:04   #1515
izzkak
Raczkowanie

a ja jestem załamana badania robiłam mam wszystkie dobre a włosy i tak mi strasznie wypadają z dnia na dzień mam ich coraz mniej, są długie kiedyś było ich więcej a nie długo będę chyba łysa jak bedą w takim tempie wypadać.Polećcie coś konkretnego, cos najlepszego myslałam o tej Placencie Hair Liqoid, ale czy na pewno to jest takie super???
izzkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 08:22   #1516
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja350 Pokaż wiadomość
Ja używałam te apułki.. tylko,że nie myłam głowy codziennie,bo mam z długie włosy aby tak codziennie się męczyć Niestety nic mi nie pomogły
Pisze, że można stosować na suche włosy, więc nie będę myć codziennie .

Stary 2008-08-12, 08:36   #1517
izzkak
Raczkowanie

właśnie poczytałam sobie o tej placencie i zamówiłam a teraz piszcie jakie tabletki kupić
izzkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 08:39   #1518
gosiaczek6
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76551 tu jest watek o tabletkach...ile tabletek tyle opini, ja polecam Vitapil
Stary 2008-08-12, 12:41   #1519
diana_an
Raczkowanie

DZiewczyny powiedzcie mi(już kiedyś o to pytałam)ale widze nowe forumowiczki.Ile włosów dziennie tracicie tak na oko????Jak umyjecie i czeszecie to duzo ich wyciagacie????I jak pociagniecie za włosy to zostaja wam w rękach?/prosze napiszcie mi bo fiksuje.Dzisiaj u nas hydraulik montował pralkę i wyjął z rur włosy .Matko to by gęsta peruka była.Fakt 2 lata nie było czyszczone.Czy ktos z was tez widział tyle włosów wyjętych z rur????Prosze napiszcie mi bo boję się ze będe łysa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 14:00   #1520
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Diano, nie będziesz łysa... Za bardzo się stresujesz, może to też jest przyczyną wypadania włosów...
Ja nie liczę włosów, trochę poprzeklinam podczas czesania po umyciu włosów, ale nie panikuję... Na pewno nie będę liczyć każdego włosa - a pi razy oko to nie wiem, może 20 może 200... Myślę pozytywnie

Stary 2008-08-12, 14:06   #1521
diana_an
Raczkowanie

tylko ja widze jak ich ubywa.20 to mało.Może ktos z was zwraca uwage ile nie chodzi mi o liczbę tylko tak na oko.Stresuję się bo to trwa juz prawei 2 lata i nic ni epomaga.Velvet a od smaych leków na tarczycę nie moga wypadac włosy??lek ten nie pogłębi mi problemu??9chodzi mi o euthyrox
Stary 2008-08-12, 14:14   #1522
gosiaczek6
Zakorzenienie

ja nie wiem ile jest w pralce ale jak odkurzam wykładzine u mnie w pokoju to zawsze zbiore duzy pukiel wlosów..naprawde duzy
Stary 2008-08-12, 14:49   #1523
k0chana
Raczkowanie

Agi74 - miałaś racje łojotokowe zapalenie skóry Jutro kupie jakiś szampon dla dzieci... I dermatolog mi jakąś emulsje robiona przepisala, mam nadzieje ze szybko można wyleczyc ten problem

nawet nie musiałam nic dermatolog mówic, sama zauważyła ze mam żadkie włosy powiedziala ze narazie nie moze ocenic czy one mi odrosna...za dwa tygodnie powie coś wiecej...mam nadzieje ze tak

Co do wypadania to jak pociagne po włosach to wychodza tak z 2-3 w czasie mycia 1-2 włosy w czasie czesania 10-20 włosów. tak dylastycznie to nie wyglada ale połowy włosów w ciagu pol roku sie pozbyłam i to nie tylko moja opinia
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 15:57   #1524
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k0chana Pokaż wiadomość
Agi74 - miałaś racje łojotokowe zapalenie skóry Jutro kupie jakiś szampon dla dzieci... I dermatolog mi jakąś emulsje robiona przepisala, mam nadzieje ze szybko można wyleczyc ten problem

nawet nie musiałam nic dermatolog mówic, sama zauważyła ze mam żadkie włosy powiedziala ze narazie nie moze ocenic czy one mi odrosna...za dwa tygodnie powie coś wiecej...mam nadzieje ze tak

Co do wypadania to jak pociagne po włosach to wychodza tak z 2-3 w czasie mycia 1-2 włosy w czasie czesania 10-20 włosów. tak dylastycznie to nie wyglada ale połowy włosów w ciagu pol roku sie pozbyłam i to nie tylko moja opinia
Tylko nie "jakiś" szampon dla dzieci...Proponuje Ci ten co podalam bo jest najłagodniejszy a niestety szampony dla bobaskow zawieraja tez duzo chemi..
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 16:04   #1525
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Tylko nie "jakiś" szampon dla dzieci...Proponuje Ci ten co podalam bo jest najłagodniejszy a niestety szampony dla bobaskow zawieraja tez duzo chemi..
Kupie babydream jesli nie masz do polecania jakiegos dla dzieci ktory by nie plontal wlosow..?
Jestem w o tyle gorszej sytacji ze musze wszystkie odzywki odstawic...tak powiedziala dermatolog nie wiem czy mi to wyjdzie na dobre, bo znajdac moje wlosy beda nie do rozczesania...
Stary 2008-08-12, 16:09   #1526
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupie babydream jesli nie masz do polecania jakiegos dla dzieci ktory by nie plontal wlosow..?
Jestem w o tyle gorszej sytacji ze musze wszystkie odzywki odstawic...tak powiedziala dermatolog nie wiem czy mi to wyjdzie na dobre, bo znajdac moje wlosy beda nie do rozczesania...
Dermatolog na pewno miala na mysli takie odzywki ktore nakladasz na calą głowę plus skalp,ale przeciez mozesz nałozyc tak od polowy długosci bez kontaktu ze skórą.Ewentualnie po umyciu mozesz zaaplikować kroplę jedwabiu podobnie, na same konce (lub od połowy długosci) i gwarantuje Ci ,ze z rozczesaniem nie bedzie problemu.Ja tak robie a mam krecone (juz geste) wlosy.

A tak z innej beczki,to patrze na Twoj podpis ,avatar...chyba jestes pesymistką albo masz duzo stresow...Postaraj sie uwierzyc w moc pozytywnego myslenia.Dziala cuuda!
Stary 2008-08-12, 16:24   #1527
diana_an
Raczkowanie

Angi napisz co ci pomogło na włosy??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 16:52   #1528
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diana_an Pokaż wiadomość
Angi napisz co ci pomogło na włosy??
Diana opisywalam juz parokrotnie w tym watku albo w jego pierwszej czesci moja kuracje,duuzo pisania.....Z racji tego ze przeszlam w zyciu 3 razy powazne lysienie -kazde z innego powodu,leczylam sie wieloma specyfikami. Ostatnio placenta.
Stary 2008-08-12, 16:54   #1529
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Dermatolog na pewno miala na mysli takie odzywki ktore nakladasz na calą głowę plus skalp,ale przeciez mozesz nałozyc tak od polowy długosci bez kontaktu ze skórą.Ewentualnie po umyciu mozesz zaaplikować kroplę jedwabiu podobnie, na same konce (lub od połowy długosci) i gwarantuje Ci ,ze z rozczesaniem nie bedzie problemu.Ja tak robie a mam krecone (juz geste) wlosy.

A tak z innej beczki,to patrze na Twoj podpis ,avatar...chyba jestes pesymistką albo masz duzo stresow...Postaraj sie uwierzyc w moc pozytywnego myslenia.Dziala cuuda!
Wiem, że działa cuda ale teraz tak sie wszytsko posypało u mnie...stąd taki smutny avatar...
Odzywek nie moge bo z matka byłam u dermatolog i ona mi wszytsko zabrała, ale racja jest jeszcze jedwab, może cos pomoże w rozczesywaniu ;] Nie wiem dlaczego lakarka i moja matka uczepiły się tych odżywek...niedość ze stosuje tylko Waxa polskiego i Kallos late to ani jednej na skóre głowy nie daje...mówia ze to od tego wypadaja mi włosy i te zapalenie...myslisz, że to moze byc powodem...?
Stary 2008-08-12, 16:56   #1530
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że działa cuda ale teraz tak sie wszytsko posypało u mnie...stąd taki smutny avatar...
Odzywek nie moge bo z matka byłam u dermatolog i ona mi wszytsko zabrała, ale racja jest jeszcze jedwab, może cos pomoże w rozczesywaniu ;] Nie wiem dlaczego lakarka i moja matka uczepiły się tych odżywek...niedość ze stosuje tylko Waxa polskiego i Kallos late to ani jednej na skóre głowy nie daje...mówia ze to od tego wypadaja mi włosy i te zapalenie...myslisz, że to moze byc powodem...?
Raczej stawiałabym na zapalenie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości