|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
ale dzieczyny tu pisały ze to wlasnie od tego (to chyba helicobakter) wypadały im włosy...moze spróbuj
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Będę za tydzien i dermatologa zapytam sie czy słyszał o tym. A do jakiego mam isć lekarza z tą bakteria
![]() ![]()
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
musisz zrobic badanie na wykrycie tego...pamietam ze u mnie chyba placi sie 35 zl az i wykonuje sie płatnie niestety tylko, ale nie wiem jak to u Ciebie
moze spróbuj tej placenty o której pisała Angi.. weszłam na watek poswiecony tej placencie i tam dziewczyny ją bardzo chwalą poczytaj sobie..ja tez sobie zamówie |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wtedy zobaczymy. Przeczytalam wątek o tej placencie i jest kusząca...
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
po wizycie zdaj relacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Dam dam na pewno
![]() ![]()
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
Velvet ale czemu lekarze mówia ze 3.5 to już niedoczynnośc nie dla nas takie normy.I stwierdzaja ze jest to już niedoczynność
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
Witam Kobietki. Mam jedno pytanko. Zaczełam brać skrzyp polny z witaminami (dokładnie Belisse) i zastanawiam się jak długo bez przerwy można to przyjmować. Bo mam w planie jeszcze picie naparu z pokrzywy a tego podobno nie można łączyć. Jeśli mogłbyście mi napisać jak to jest to będę bardzo wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Witam, co sądzicie o tym szamponie: http://sklep.i-f.com.pl/pl/niger/9 Czy będzie dobry do cienkich włosów przetłuszczajacych sie u gory i suchych przy koncach? I czy może pomóc (na wypadanie oczywiście)
Czekam na opinie ![]() edit: czy to jest ten sam szampon? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19947 opakowanie inne więc mam wątpliwosci? ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
tak to ten sam szampon..teraz sa opakowania jak z pierwszego linku
szamponu szczerze nie uzywałam ale lotionu i balsamu tak...mysle ze na prztłuszczanie skory głowy i wypadanie moze troche pomoc ale na suche konce raczej nie |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
na suche końce to oleiste serum i maski...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Przyczajenie
|
Podobno włosy "odczuwają" stres czy antybiotyki dopiero po kilku miesiącach? To prawda?
Od listopada do stycznia brałam regularnie, codziennie antybiotyk. Od miesiąca zaczeły mi wypadać włosy. Myślałam, że przejdzie, że to chwilowe. Ale co tam bierne czekanie, samo nic się nie zrobi (; Seboradin lotion + balsam + pokrzywa. Mam nadzieję, że pomoże... Tylko musze jeszcze zbadać poziom TSH. czo to możliwe, zeby wieku 16-17 lat już pojawił się problemy z tarczycą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Wtajemniczenie
|
Cherries_Apparition można się nawet urodzić z chorą tarczycą.
Wypadające włosy nie są jedynym objawem problemów z tarczycą, może warto byś sprawdziła czy inne też występują.... bo nie ma co panikować. Generalnie jeśli TYLKO wypadają włosy to nie świadczy to o chorej tarczycy. Od stycznia minęło dużo czasu, więc to nie sądzę, że to od antybiotyków. Może to być od stresu, od złej diety, mało minerałów i witamin... Czasem chodzi po prostu o takie prozaiczne sprawy... Ja dziś kupiłam Seboradin ampułki i zobaczymy co będzie za 14 dni ![]() ![]()
#1514 |
Zadomowienie
|
Ja używałam te apułki.. tylko,że nie myłam głowy codziennie,bo mam z długie włosy aby tak codziennie się męczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
a ja jestem załamana badania robiłam mam wszystkie dobre a włosy i tak mi strasznie wypadają z dnia na dzień mam ich coraz mniej, są długie kiedyś było ich więcej a nie długo będę chyba łysa jak bedą w takim tempie wypadać.Polećcie coś konkretnego, cos najlepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1517 |
Raczkowanie
|
właśnie poczytałam sobie o tej placencie i zamówiłam a teraz piszcie jakie tabletki kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76551 tu jest watek o tabletkach...ile tabletek tyle opini, ja polecam Vitapil
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Raczkowanie
|
DZiewczyny powiedzcie mi(już kiedyś o to pytałam)ale widze nowe forumowiczki.Ile włosów dziennie tracicie tak na oko????Jak umyjecie i czeszecie to duzo ich wyciagacie????I jak pociagniecie za włosy to zostaja wam w rękach?/prosze napiszcie mi bo fiksuje.Dzisiaj u nas hydraulik montował pralkę i wyjął z rur włosy .Matko to by gęsta peruka była.Fakt 2 lata nie było czyszczone.Czy ktos z was tez widział tyle włosów wyjętych z rur????Prosze napiszcie mi bo boję się ze będe łysa
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Wtajemniczenie
|
Diano, nie będziesz łysa... Za bardzo się stresujesz, może to też jest przyczyną wypadania włosów...
![]() Ja nie liczę włosów, trochę poprzeklinam podczas czesania po umyciu włosów, ale nie panikuję... Na pewno nie będę liczyć każdego włosa - a pi razy oko to nie wiem, może 20 może 200... Myślę pozytywnie ![]()
#1521 |
Raczkowanie
|
tylko ja widze jak ich ubywa.20 to mało.Może ktos z was zwraca uwage ile nie chodzi mi o liczbę tylko tak na oko.Stresuję się bo to trwa juz prawei 2 lata i nic ni epomaga.Velvet a od smaych leków na tarczycę nie moga wypadac włosy??lek ten nie pogłębi mi problemu??9chodzi mi o euthyrox
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem ile jest w pralce ale jak odkurzam wykładzine u mnie w pokoju to zawsze zbiore duzy pukiel wlosów..naprawde duzy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Raczkowanie
|
Agi74 - miałaś racje łojotokowe zapalenie skóry
![]() ![]() ![]() nawet nie musiałam nic dermatolog mówic, sama zauważyła ze mam żadkie włosy ![]() ![]() Co do wypadania to jak pociagne po włosach to wychodza tak z 2-3 w czasie mycia 1-2 włosy w czasie czesania 10-20 włosów. tak dylastycznie to nie wyglada ale połowy włosów w ciagu pol roku sie pozbyłam i to nie tylko moja opinia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem w o tyle gorszej sytacji ze musze wszystkie odzywki odstawic...tak powiedziala dermatolog nie wiem czy mi to wyjdzie na dobre, bo znajdac moje wlosy beda nie do rozczesania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak z innej beczki,to patrze na Twoj podpis ,avatar...chyba jestes pesymistką albo masz duzo stresow...Postaraj sie uwierzyc w moc pozytywnego myslenia.Dziala cuuda! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Raczkowanie
|
Angi napisz co ci pomogło na włosy??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Wtajemniczenie
|
Diana opisywalam juz parokrotnie w tym watku albo w jego pierwszej czesci moja kuracje,duuzo pisania.....Z racji tego ze przeszlam w zyciu 3 razy powazne lysienie -kazde z innego powodu,leczylam sie wieloma specyfikami. Ostatnio placenta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odzywek nie moge bo z matka byłam u dermatolog i ona mi wszytsko zabrała, ale racja jest jeszcze jedwab, może cos pomoże w rozczesywaniu ;] Nie wiem dlaczego lakarka i moja matka uczepiły się tych odżywek...niedość ze stosuje tylko Waxa polskiego i Kallos late to ani jednej na skóre głowy nie daje...mówia ze to od tego wypadaja mi włosy i te zapalenie...myslisz, że to moze byc powodem...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.