|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Cytat:
mam tylko nadzieję, że znajdę jakieś zdjęcie w domu, bo jakoś nie mam ochoty na robienie nowego. Jestem w fazie zapuszczania grzywy i chcę też trochę zapuścić całe włosy, które niby nie są krótkie, ale bardzo wycieniowane. Więc teraz moje układanie fryzury kończy sie na gumcę i opascę, no i nie czuję sie z tym najlepiej, ale muszę się trzymać i zapuścić w końcu te kudłaki.
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kobitki!
Dzis Poniedzialek a ja mialam od rana robione kuju kuju!!!! pobierali mi krew na badania wprawdzie nic nie bolalo ale zawsze jast takie glupie uczucie jak sie wkuwa![]() ![]() mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze Za dwa tyg znow ide do ginekologa na kolejne badanko i na cyt. teraz mi nie mogla zrobic bo mam zapalenie-ponoc normalne u kobiet w ciazy....ehhhco do zaparc-tez mnie mecza,wzdecia rowniez (((AhA co do tipsow -jestem po kursie stylizacji paznokci-nie jest wskazane robienei tipsow podczas ciazy zwlaszcza Akrylowych(podczas nakladania proszku kobieta zmuszona jest do przebywania w ogromnej ilosci smrodu akrylowego),u mnie na kursie instruktorka mowila ze trzeba miec zaswiadczenie o braku przeciwskazan na zalozenie tipsow!!!!!! Pamietajmy ze lepiej skonsultowac to z lekarzm gdyz nasze paznokcie pod tipsami wchlaniaja chemie jaka jest nakladana na pazurki. Grozne moze tez okazac sie wyciecie(oczywiscie zbyt glebokie)skorek co moze miec nie mile skutki a nawet doprowadzic do poronienia!!!!! moja rada to zapytac lekarza czy mozna a i pani ktora robi tipsy tez powinna wiedziec o ciazy i moze -ma do tego prawo-poprosic o zaswiadczenie!!!!! to wszystko na ten temat
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co, ja sama nigdy nie mialam tipsow bo mam swoje bardzo ladne paznokcie ale moja kolezanka, ktora zaklada tipsy zelowe i akrylowe jak tylko dowiedziala sie ze jest w ciazy to poszla na zwolnienie i zamknela zaklad bo mowila ze to bardzo szkodliwe dla kobiet w ciazy... ale o co konkretnie chodzi, co jest takiego szkodliwego to nie wiem, nie drazylam...?
|
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
Izzi, piekny masz ten brzuszk!!!
Ale z tym "ja tam nigdy nie byłam ,,szczypiorkiem" " to przesadzilas...!!! przeciez widac, ze z Ciebie wlasnie jest szczypiorek!!! a brzusek sliczny - taka pileczka...![]() A to moj brzuszek, tez juz zaczyna rosnac... szczegolnie widoczny jest wieczorkiem...
|
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
zapomnialam!!! wczoraj byl caly dzien bez mdlosci!!!
|
|
|
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no mi mdlosci coraz mniej dokuczaja wczoraj bylam u rodzicow i byla rowniez piekna pogoda 17 stopni -suuuper. (we Wroclawiu)
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
tez jestem po badaniach. pani zrobila mi krwiaka
![]() samo wlozenie igly nie boli, ale teraz nie moge prostowac reki.Lija brzuszek sie zaokragla ktory to tydzien?
|
#1508 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() A co tu dzisiaj tak cichutko ![]() Chyba niskie ciśnienie jest, bo spać się chce i pewnie też siły na pisanie nie ma. Cały week w domu przesiedziałam, bo w sobotę niestety trochę zaraziłam się od małego - miałam lekką gorączkę, kaszel męczący i katar, a do tego potworny ból mięśni i stawów, całe plecy mnie bolały ![]() Dzisiaj już lepiej, został mi tylko lekki kaszel, a do pracy przyszłam juz. Mężulek siedzi w domku z małym i sie relaksują, a ja tu tyram. Dobrze, że mam podwózkę do domu, bo nie chciałoby mi się dwie godziny wracać w ta okropną pogodę - szaro, buro i deszcz
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
hej u mnie tez deszczyk pada ja mam juz wyniczki badan ta toxo wyszły oba ujemne wiec obecnie nie choruje na to i nie mam przeciwciał
w ogole to jakas dziwna jestem bo nawet jak byłam mała nie chorowałam na ospe itp.
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
Ladne brzuszki tu sie zaczynaja pokazywac.
Na zaparcia chyba najlepiej dzialaja na mnie pomarancze i winogrona. Wczoraj powiedzielismy tesciom o dzidku i znow stara spiewka bo moze bedzie synek. Normalnie mnie zagotowalo .Zamias fajnie ze jest, to juz jaka plec. Jak sie dowiedzieli ze bedzie Paulina a nie wnuczek to normalnie grobowo bylo jak by ktos umarl .Az mi sie nic nie chce. Dobrze ze moim wszystko jedno i glupich tekstow nie slysze. Jako jedyni skakali z radosci na wnuczke ksiezniczke
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to Ci się wesołe dziecię zapewne urodzi ![]() Dziewczyny widzicie wszystko idzie ku lepszemu i cieszę się że i Wam już mdłości przechodzą!!!!Olu - fajnie że już lepiej się miewasz! Dbaj o siebie szczególnie i staraj się oszczędzać! No ale przecież laski tu nadają od rana na forum tylko pewnie większość w pracy (tak jak ja) i nie bardzo mają jak pisać ![]() Ismenkusia- a no to musisz teraz uważać na siebie. Starannie myj wszystkie warzywa i owoce! I uważaj na surowe mięsko bo ono często bywa przyczyną zakażeń toxo. Jaroszaniu- no współczuję takiej ,,niefachowej" pielęgniary-wampirzycy. Moje pielęgniary od kłucia są rewelacyjne! Wogóle nie widać gdzie się wbijają ![]() Z tymi tipsami to bym się skonsultowała z lekarzem .. lepiej mieć zapewnienie od specjalisty że nic się nei stanie niż nieświadomie zaszkodzić dziecku.
|
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorry ale jak dla mnie takie podejście jest strasznie prymitywne. A dziewczynka to co? Gorszy gatunek czy jak? To może jeszcze uważają że Twój mąż powinien posadzić drzewo i wybudować dom?...
|
|
#1513 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z Toba! dziwne podejscie. Ja i moja rodzinka uwazamy ze najwazniejsze by zdrowe bylo!!!!! i Tego wlasnie wszystkim ZYCZE
|
|
#1514 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, mam do Was pytanie, takie calkiem nie zwiazane z watkiem - czy ktoras z Was podpisywala intercyze przedmalzenska???
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
mi sie juz marzy brzuszek taki ciazowy
oststnio jak bylam u ginki to byla Pani w 8 miesiacu,nie moglam sie na nia napatrze a zwlaszcza na brzuszek az mi glupio bylo ze tak sie gapie......
|
|
#1517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie podpisywalam intercyzy
![]() A jesli chodzi o zapracie to mnie straaasznie mecza, pupa mnie juz boli od tych twardych bobkow ktore rodze po trochu, jadlam activie swego czasu ale juz mi sie zygac od niej chce i nie wlozylabym nawet lyzeczki do buzi, staram sie pic wiecej wody. Zwerbuje dzisiaj malzona zeby mi zdjecie zrobil bo nie mam takiego duzego lustra, tez sie pochwale moim brzucholem a co mi tam :P |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
do tipsow zelowych przeciwskazan nie ma
|
|
#1520 |
|
Ola-Unhola
|
Jejku Dziewczyny, jakie już fajne brzucholki macie. U mnie końcówka 6 tygodnia, więc jeszcze trochę sobie poczekam. Ale co tam, jak troszkę wypchnę mój tłuszczyk do przodu, to prawie jak 3-ci miesiąc wygląda
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
hihi, mi też narazie brzuszek tylko w tłuszczyk obrodził, co w sumie jest baaaardzo dziwne, bo jedyne, co ostatnio mogę jeść to suchy chleb i banany... a niecierpliwością czekam na moment, kiedy już nie będę mogła go wciągnąć
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
to tak jak u mnie tyle ze ja 9 tydzien zaczelam
no mozna powiedziec ze cos juz widac ale nie jest taki fajowy jak wasze![]() Chyba zbyt wczesnie sie pochwalilam tym ze nie mam mdlosci...ehhh wlasnie mialam blisi kontakt z klopkiem teraz mnie b.brzuch boli![]()
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w srode zaczynam 13tc i zadnego kg na +, brzuch tez sie nie ruszyl
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas kolezanka jest w 19 tyg ciazy a brzuszek ma mniejszy od Izzi, poza tym im mniejszy brzuszek tym szybciej wrocisz do swojej figurki po porodzie
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
no niby tak, ale ja bym chciala wygladac juz tak ciazowo bo narazie to czasem mam wrazenie, ze wcale w ciazy nie jestem.
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz sie poki co swoboda, z dnia na dzien bedziesz czula slodki ciezar malenstwa za miesiac napewno juz cos bedziesz odczuwac
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
ja specjalnie jem wiecej niz moge, wtedy staje przed lustrem i wyobrazam sobie, ze naturalnie mam taki brzuchol
ale jelita zdecydowanie mi sie podniosly i cos musi sie dziac w srodku bo caly czas czuje pelny pecherz a wcale nie jest az taki pelny jak sie okazuje. do tego chyba Ty pisalas o tym - caly czas mi sie odbija jak jem. az mi czasem glupio. mdlosci za to przeszly. dzis mialam tylko gorszy dzien bo jak sie obudzilam to strasznie chcialo mi sie wymiotowac a na dodatek nie moglam nic zjesc bo szlam na badania. jak stalam w kolejce to pani zauwazyla, ze zle sie czuje i pomimo tego, ze byla o kulach to ustapila mi miejsca (musialam naprawde kiepsko wygladac) . w domu nie moglam nic przelknac i wisialam nad kibelkiem, ale nic nie lecialo tylko odbijalo sie potwornie. potem przyszedl moj kamil na ratunek zrobil sniadanie do lozka i jkaos przeszlo.a staramsie chyba dzis miala zdac relacje z piatkowego usg?
|
#1528 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki, długo nie pisałam ponieważ moje plamienia przerodziły się w krwawienie i musiałam leżeć plackiem. W sobotę byłam w szpitalu, na szczęście fasolince bije serduszko, dostałam luteinę na podtrzymanie i jest dobrze. Troszkę pobolewa mnie brzuszek ale nie ma plamień ani krwawień więc się bardzo cieszę.
Muszę wam przyznać, że przeżyłam chwile grozy jak zaczęłam krwawić. Teraz się uspokoiłam ale bardzo na siebie i moje maleństwo uważam. Wole chuchać na zimne. Co do dolegliwości to mam takie mdłości że hej, ale nie wymiotuję. Po usg lekarz powiedział mi, że ciąża jest mała ale prawidłowa. I tego będę się trzymać!!! |
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Mylka, trzymam mocno kciuki. odpoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo
Staramsię faktycznie miała zdać relację, ale nie widać jej już od kilku dni.. ![]() jaroszania, mam nadzieję, że wyleżałaś te najgorsze godziny i już Ci lepiej mam dla Was piosenkę, którą znalazła jedna z mamuś podeszłam do niej na początku trochę (!?) sceptycznie, ale potem naprawdę się wzruszyłam...![]() http://pl.youtube.com/watch?v=NcDZMA3FK8E miłego słuchania
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

ale jakoś nie mogę się wybrać do tego urzędu...
mam tylko nadzieję, że znajdę jakieś zdjęcie w domu, bo jakoś nie mam ochoty na robienie nowego. Jestem w fazie zapuszczania grzywy i chcę też trochę zapuścić całe włosy, które niby nie są krótkie, ale bardzo wycieniowane. Więc teraz moje układanie fryzury kończy sie na gumcę i opascę, no i nie czuję sie z tym najlepiej, ale muszę się trzymać i zapuścić w końcu te kudłaki.

wprawdzie nic nie bolalo ale zawsze jast takie glupie uczucie jak sie wkuwa
1 cs
" to przesadzilas...!!!

w ogole to jakas dziwna jestem bo nawet jak byłam mała nie chorowałam na ospe itp.
.Az mi sie nic nie chce. Dobrze ze moim wszystko jedno i glupich tekstow nie slysze. Jako jedyni skakali z radosci na wnuczke ksiezniczke