Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-25, 10:48   #1501
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
hihi, anuhaaaaaaaaaa, my jesteśmy małżeństwem prawie 3 lata, a ja prawko mam jeszcze na panieńskie nazwisko ale jakoś nie mogę się wybrać do tego urzędu...
a nie, to ja widzę, że nawet nieźle się uwijam mam tylko nadzieję, że znajdę jakieś zdjęcie w domu, bo jakoś nie mam ochoty na robienie nowego. Jestem w fazie zapuszczania grzywy i chcę też trochę zapuścić całe włosy, które niby nie są krótkie, ale bardzo wycieniowane. Więc teraz moje układanie fryzury kończy sie na gumcę i opascę, no i nie czuję sie z tym najlepiej, ale muszę się trzymać i zapuścić w końcu te kudłaki.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 12:55   #1502
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Witam Kobitki!
Dzis Poniedzialek a ja mialam od rana robione kuju kuju!!!! pobierali mi krew na badania wprawdzie nic nie bolalo ale zawsze jast takie glupie uczucie jak sie wkuwa
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrzeZa dwa tyg znow ide do ginekologa na kolejne badanko i na cyt. teraz mi nie mogla zrobic bo mam zapalenie-ponoc normalne u kobiet w ciazy....ehhh
co do zaparc-tez mnie mecza,wzdecia rowniez(((

AhA co do tipsow -jestem po kursie stylizacji paznokci-nie jest wskazane robienei tipsow podczas ciazy zwlaszcza Akrylowych(podczas nakladania proszku kobieta zmuszona jest do przebywania w ogromnej ilosci smrodu akrylowego),u mnie na kursie instruktorka mowila ze trzeba miec zaswiadczenie o braku przeciwskazan na zalozenie tipsow!!!!!! Pamietajmy ze lepiej skonsultowac to z lekarzm gdyz nasze paznokcie pod tipsami wchlaniaja chemie jaka jest nakladana na pazurki. Grozne moze tez okazac sie wyciecie(oczywiscie zbyt glebokie)skorek co moze miec nie mile skutki a nawet doprowadzic do poronienia!!!!! moja rada to zapytac lekarza czy mozna a i pani ktora robi tipsy tez powinna wiedziec o ciazy i moze -ma do tego prawo-poprosic o zaswiadczenie!!!!! to wszystko na ten temat
Stary 2008-02-25, 12:58   #1503
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Cytat:
Napisane przez Agnieszka8801 Pokaż wiadomość
Hejka

Widze ze sie rozpisałyscie:P Mam do Was pytanko :P jak myslicie moge sobie zrobic tipsy?Bo słyszałąm ze te lampy sa szkodliwe a od jutra zaczynam ostatni tydzien pierwszego trymestru.I Z tego co czytałam to juz jest łozysko,i tak mysle własnie i nie wiem
wiecie co, ja sama nigdy nie mialam tipsow bo mam swoje bardzo ladne paznokcie ale moja kolezanka, ktora zaklada tipsy zelowe i akrylowe jak tylko dowiedziala sie ze jest w ciazy to poszla na zwolnienie i zamknela zaklad bo mowila ze to bardzo szkodliwe dla kobiet w ciazy... ale o co konkretnie chodzi, co jest takiego szkodliwego to nie wiem, nie drazylam...?
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 13:02   #1504
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Izzi, piekny masz ten brzuszk!!! Ale z tym "ja tam nigdy nie byłam ,,szczypiorkiem" " to przesadzilas...!!! przeciez widac, ze z Ciebie wlasnie jest szczypiorek!!! a brzusek sliczny - taka pileczka...

A to moj brzuszek, tez juz zaczyna rosnac... szczegolnie widoczny jest wieczorkiem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek.jpg (60,8 KB, 35 załadowań)
Stary 2008-02-25, 13:14   #1505
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

zapomnialam!!! wczoraj byl caly dzien bez mdlosci!!! Bylismy nawet na spacerku w ogrodzie botanicznym bo tu u nas 18 stopni bylo!!! w ogole caly dzien byl super, nie moglam sie nadziwic jakie to fajne uczucie tak cieszyc sie calym dniem bez mdlosci...
Stary 2008-02-25, 13:22   #1506
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Cytat:
Napisane przez Lija28 Pokaż wiadomość
zapomnialam!!! wczoraj byl caly dzien bez mdlosci!!! Bylismy nawet na spacerku w ogrodzie botanicznym bo tu u nas 18 stopni bylo!!! w ogole caly dzien byl super, nie moglam sie nadziwic jakie to fajne uczucie tak cieszyc sie calym dniem bez mdlosci...

no mi mdlosci coraz mniej dokuczaja wczoraj bylam u rodzicow i byla rowniez piekna pogoda 17 stopni -suuuper. (we Wroclawiu)
Stary 2008-02-25, 13:40   #1507
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

tez jestem po badaniach. pani zrobila mi krwiaka samo wlozenie igly nie boli, ale teraz nie moge prostowac reki.

Lija brzuszek sie zaokragla ktory to tydzien?

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 14:27   #1508
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

A co tu dzisiaj tak cichutko
Chyba niskie ciśnienie jest, bo spać się chce i pewnie też siły na pisanie nie ma.

Cały week w domu przesiedziałam, bo w sobotę niestety trochę zaraziłam się od małego - miałam lekką gorączkę, kaszel męczący i katar, a do tego potworny ból mięśni i stawów, całe plecy mnie bolały
Dzisiaj już lepiej, został mi tylko lekki kaszel, a do pracy przyszłam juz.
Mężulek siedzi w domku z małym i sie relaksują, a ja tu tyram.
Dobrze, że mam podwózkę do domu, bo nie chciałoby mi się dwie godziny wracać w ta okropną pogodę - szaro, buro i deszcz
Stary 2008-02-25, 14:37   #1509
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

hej u mnie tez deszczyk pada ja mam juz wyniczki badan ta toxo wyszły oba ujemne wiec obecnie nie choruje na to i nie mam przeciwciał w ogole to jakas dziwna jestem bo nawet jak byłam mała nie chorowałam na ospe itp.
Stary 2008-02-25, 15:02   #1510
kiciamała
Zadomowienie

Ladne brzuszki tu sie zaczynaja pokazywac.

Na zaparcia chyba najlepiej dzialaja na mnie pomarancze i winogrona.

Wczoraj powiedzielismy tesciom o dzidku i znow stara spiewka bo moze bedzie synek. Normalnie mnie zagotowalo.Zamias fajnie ze jest, to juz jaka plec. Jak sie dowiedzieli ze bedzie Paulina a nie wnuczek to normalnie grobowo bylo jak by ktos umarl.Az mi sie nic nie chce. Dobrze ze moim wszystko jedno i glupich tekstow nie slysze. Jako jedyni skakali z radosci na wnuczke ksiezniczke

Natalia 24.09.2008

1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 15:03   #1511
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Izzi, piekny masz ten brzuszk!!! Ale z tym "ja tam nigdy nie byłam ,,szczypiorkiem" " to przesadzilas...!!! przeciez widac, ze z Ciebie wlasnie jest szczypiorek!!! a brzusek sliczny - taka pileczka...

A to moj brzuszek, tez juz zaczyna rosnac... szczegolnie widoczny jest wieczorkiem...
Oj brzunio śliczności!!!! i jeszcze z takim super uśmiechem to Ci się wesołe dziecię zapewne urodzi

Dziewczyny widzicie wszystko idzie ku lepszemu i cieszę się że i Wam już mdłości przechodzą!!!!

Olu - fajnie że już lepiej się miewasz! Dbaj o siebie szczególnie i staraj się oszczędzać! No ale przecież laski tu nadają od rana na forum tylko pewnie większość w pracy (tak jak ja) i nie bardzo mają jak pisać

Ismenkusia- a no to musisz teraz uważać na siebie. Starannie myj wszystkie warzywa i owoce! I uważaj na surowe mięsko bo ono często bywa przyczyną zakażeń toxo.

Jaroszaniu- no współczuję takiej ,,niefachowej" pielęgniary-wampirzycy. Moje pielęgniary od kłucia są rewelacyjne! Wogóle nie widać gdzie się wbijają

Z tymi tipsami to bym się skonsultowała z lekarzem .. lepiej mieć zapewnienie od specjalisty że nic się nei stanie niż nieświadomie zaszkodzić dziecku.
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 15:07   #1512
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez kiciamała Pokaż wiadomość
Ladne brzuszki tu sie zaczynaja pokazywac.

Na zaparcia chyba najlepiej dzialaja na mnie pomarancze i winogrona.

Wczoraj powiedzielismy tesciom o dzidku i znow stara spiewka bo moze bedzie synek. Normalnie mnie zagotowalo.Zamias fajnie ze jest, to juz jaka plec. Jak sie dowiedzieli ze bedzie Paulina a nie wnuczek to normalnie grobowo bylo jak by ktos umarl.Az mi sie nic nie chce. Dobrze ze moim wszystko jedno i glupich tekstow nie slysze. Jako jedyni skakali z radosci na wnuczke ksiezniczke
Kurczę nie rozumiem takich ludzi .. zapewne mają jakieś mega kompleksy.
Sorry ale jak dla mnie takie podejście jest strasznie prymitywne. A dziewczynka to co? Gorszy gatunek czy jak? To może jeszcze uważają że Twój mąż powinien posadzić drzewo i wybudować dom?...
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 15:20   #1513
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Zgadzam sie z Toba! dziwne podejscie. Ja i moja rodzinka uwazamy ze najwazniejsze by zdrowe bylo!!!!! i Tego wlasnie wszystkim ZYCZE
Stary 2008-02-25, 15:28   #1514
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
tez jestem po badaniach. pani zrobila mi krwiaka samo wlozenie igly nie boli, ale teraz nie moge prostowac reki.

Lija brzuszek sie zaokragla ktory to tydzien?
11 tydzien
Stary 2008-02-25, 15:43   #1515
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Dziewczynki, mam do Was pytanie, takie calkiem nie zwiazane z watkiem - czy ktoras z Was podpisywala intercyze przedmalzenska???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-25, 15:45   #1516
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

mi sie juz marzy brzuszek taki ciazowy oststnio jak bylam u ginki to byla Pani w 8 miesiacu,nie moglam sie na nia napatrze a zwlaszcza na brzuszek az mi glupio bylo ze tak sie gapie......
Stary 2008-02-25, 15:48   #1517
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Cytat:
Dziewczynki, mam do Was pytanie, takie calkiem nie zwiazane z watkiem - czy ktoras z Was podpisywala intercyze przedmalzenska???
Ja nie podpisywalam.....
Stary 2008-02-25, 15:53   #1518
JagnaK
Zadomowienie

Ja nie podpisywalam intercyzy

A jesli chodzi o zapracie to mnie straaasznie mecza, pupa mnie juz boli od tych twardych bobkow ktore rodze po trochu, jadlam activie swego czasu ale juz mi sie zygac od niej chce i nie wlozylabym nawet lyzeczki do buzi, staram sie pic wiecej wody.

Zwerbuje dzisiaj malzona zeby mi zdjecie zrobil bo nie mam takiego duzego lustra, tez sie pochwale moim brzucholem a co mi tam :P
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:15   #1519
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

do tipsow zelowych przeciwskazan nie ma

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:31   #1520
UnholyOne
Ola-Unhola

Jejku Dziewczyny, jakie już fajne brzucholki macie. U mnie końcówka 6 tygodnia, więc jeszcze trochę sobie poczekam. Ale co tam, jak troszkę wypchnę mój tłuszczyk do przodu, to prawie jak 3-ci miesiąc wygląda
Stary 2008-02-25, 16:37   #1521
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

hihi, mi też narazie brzuszek tylko w tłuszczyk obrodził, co w sumie jest baaaardzo dziwne, bo jedyne, co ostatnio mogę jeść to suchy chleb i banany... a niecierpliwością czekam na moment, kiedy już nie będę mogła go wciągnąć
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:37   #1522
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

to tak jak u mnie tyle ze ja 9 tydzien zaczelam no mozna powiedziec ze cos juz widac ale nie jest taki fajowy jak wasze
Chyba zbyt wczesnie sie pochwalilam tym ze nie mam mdlosci...ehhh wlasnie mialam blisi kontakt z klopkiem teraz mnie b.brzuch boli
Stary 2008-02-25, 16:39   #1523
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja w srode zaczynam 13tc i zadnego kg na +, brzuch tez sie nie ruszyl

Stary 2008-02-25, 16:43   #1524
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
ja w srode zaczynam 13tc i zadnego kg na +, brzuch tez sie nie ruszyl
Aniu, brzuszek ci urosnie napewno U nas kolezanka jest w 19 tyg ciazy a brzuszek ma mniejszy od Izzi, poza tym im mniejszy brzuszek tym szybciej wrocisz do swojej figurki po porodzie

It is what it is

Stary 2008-02-25, 16:49   #1525
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

no niby tak, ale ja bym chciala wygladac juz tak ciazowo bo narazie to czasem mam wrazenie, ze wcale w ciazy nie jestem.

Stary 2008-02-25, 16:53   #1526
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
no niby tak, ale ja bym chciala wygladac juz tak ciazowo bo narazie to czasem mam wrazenie, ze wcale w ciazy nie jestem.
Tez tak mialam na poczatku, a odkad mam brzuszek jak na mnie sporawy to coraz mi ciezej... szybciej sie mecze, a 2h spacer zaczyna byc dla mojego brzucha uciazliwy..

Ciesz sie poki co swoboda, z dnia na dzien bedziesz czula slodki ciezar malenstwa za miesiac napewno juz cos bedziesz odczuwac

It is what it is

Stary 2008-02-25, 17:07   #1527
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja specjalnie jem wiecej niz moge, wtedy staje przed lustrem i wyobrazam sobie, ze naturalnie mam taki brzuchol ale jelita zdecydowanie mi sie podniosly i cos musi sie dziac w srodku bo caly czas czuje pelny pecherz a wcale nie jest az taki pelny jak sie okazuje. do tego chyba Ty pisalas o tym - caly czas mi sie odbija jak jem. az mi czasem glupio. mdlosci za to przeszly. dzis mialam tylko gorszy dzien bo jak sie obudzilam to strasznie chcialo mi sie wymiotowac a na dodatek nie moglam nic zjesc bo szlam na badania. jak stalam w kolejce to pani zauwazyla, ze zle sie czuje i pomimo tego, ze byla o kulach to ustapila mi miejsca (musialam naprawde kiepsko wygladac) . w domu nie moglam nic przelknac i wisialam nad kibelkiem, ale nic nie lecialo tylko odbijalo sie potwornie. potem przyszedl moj kamil na ratunek zrobil sniadanie do lozka i jkaos przeszlo.

a staramsie chyba dzis miala zdac relacje z piatkowego usg?

Stary 2008-02-25, 17:23   #1528
Mylka
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki, długo nie pisałam ponieważ moje plamienia przerodziły się w krwawienie i musiałam leżeć plackiem. W sobotę byłam w szpitalu, na szczęście fasolince bije serduszko, dostałam luteinę na podtrzymanie i jest dobrze. Troszkę pobolewa mnie brzuszek ale nie ma plamień ani krwawień więc się bardzo cieszę.
Muszę wam przyznać, że przeżyłam chwile grozy jak zaczęłam krwawić. Teraz się uspokoiłam ale bardzo na siebie i moje maleństwo uważam. Wole chuchać na zimne.
Co do dolegliwości to mam takie mdłości że hej, ale nie wymiotuję.
Po usg lekarz powiedział mi, że ciąża jest mała ale prawidłowa. I tego będę się trzymać!!!
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 17:30   #1529
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Mylka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki, długo nie pisałam ponieważ moje plamienia przerodziły się w krwawienie i musiałam leżeć plackiem. W sobotę byłam w szpitalu, na szczęście fasolince bije serduszko, dostałam luteinę na podtrzymanie i jest dobrze. Troszkę pobolewa mnie brzuszek ale nie ma plamień ani krwawień więc się bardzo cieszę.
Muszę wam przyznać, że przeżyłam chwile grozy jak zaczęłam krwawić. Teraz się uspokoiłam ale bardzo na siebie i moje maleństwo uważam. Wole chuchać na zimne.
Co do dolegliwości to mam takie mdłości że hej, ale nie wymiotuję.
Po usg lekarz powiedział mi, że ciąża jest mała ale prawidłowa. I tego będę się trzymać!!!
to dobrze, ze juz dobrze

Stary 2008-02-25, 17:41   #1530
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Mylka, trzymam mocno kciuki. odpoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo

Staramsię faktycznie miała zdać relację, ale nie widać jej już od kilku dni..

jaroszania, mam nadzieję, że wyleżałaś te najgorsze godziny i już Ci lepiej

mam dla Was piosenkę, którą znalazła jedna z mamuś podeszłam do niej na początku trochę (!?) sceptycznie, ale potem naprawdę się wzruszyłam...
http://pl.youtube.com/watch?v=NcDZMA3FK8E

miłego słuchania
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości