|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Cytat:
Po co sie denerwowac i dolowac, zrobic i wziasc wynik bety na klate. Jesli ma byc dzidzius to bedzie! ![]() ![]()
![]() |
#1502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Martynnka - to raczej niemożliwe żeby test się pomylił ![]() ![]() Wielki buziak!
![]() |
#1503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że Ami jest na forum,co u Ciebie słychać kochana ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
JoanC, spryciulo, sokoli wzrok masz ![]() Niunieczek, Skoro pękł ci dominujący powinnaś od razu po kontroli dostać luteinę. W twoim przzypadku, przy powstałej torbielce dawka luteina powinna być zwiększona. Jak mi po pregnylu i IUI zrobiła się torbielka zamiast dwóch lutein dostałam 3x1. Torbielki bardzo często samoistnie się wchłaniają i nie ma po nich śladu, także głowa do góry. I jeszcze jedno. Ja z Clo jestem za pan brat i nie słyszłam, żeby torbielki to był skutek uboczny po tym leku. Sama miałam przypadek, że miałam dominujący i drugi mniejszy i po pregnylu pękły oba. Magdalena, pregnyl może fałszować wynik testu max do 14 dni od podania. Także ja na twoim miejscu już bym skakała pod niebiosa i łapała bociany za czerwone nogi ![]() Coż mam Wam napisać drogie koleżanki-foremki. Nie ma sie czym chwialić i bardzo przeżywam naszą decyzję ciągle sie gryząc...czy to właściwy wybór. Właśnie zaczęliśmy przygotowania do IVF. W piątek TZ powtarzał badanie nasienia i wynik miał zdecydować o naszej decyzji. Nic sie nie zmieniło mimo tego, że ciągle bierze leki. 12 mln, A-pojedyncze, B-15%, morfologia-8 % prawdiłowych. Na naturalną ciążę nie mam co liczyć, IUI nie chcemy...nic innego nam nie pozostało. Wiem, że teraz nie bardzo tu pasuję. Wy staracie się raczej naturalnie, ew ze wspomagaczami. A ja?? Będę do was zaglądać i dam znać, jak się sytuacja rozwija. Choćby po to, by statystyki poprawić ![]() No i oczywiście nadal wszystkim wam bardzo kibicuję! A. |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!
Wlaczam kompa a tu takie informacje a ile postow nastukalyscie! Jestem pod wrazeniem, normalnie pospolite ruszenie ![]() Magdaleno i Martynko wielkie Gratulacje ![]() Zawsze slyszalam ze test moze si mylic i nie wykazac ciazy ale jak wyjda 2 krechyto juz nie ma odwolania, mysle ze stres jest zbedny no i moze tylko zaszkodzic. Lepiej od razu zrobic bete ![]()
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście się wzruszyłam ![]() ![]() ![]() Martnko - sąsiadko ![]() ![]() AMI mój cały power wirusków ciążowych ślę, w końcu się uda i będziesz wspaniałą mamusią. Różne są drogi do celu, każdy ma inną, nie ma lepszych i gorszych, więc nie odchodź. Wszystkie ściskamy piątki ![]()
![]() |
#1507 | |
Raczkowanie
|
Justyś nie smutaj się
![]() Dziewczyny, może w końcu zdarzy się jakiś cud i weteranki zaczną spadać na dolną listę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nawet nie chce slyszec z tu nie pasujesz ![]() Widze ze strasznie Cie to wszystko meczy i pewnie jestes zmeczona ta sytuacja. Za Wami ciezka decyzja ale juz podjeta teraz tylko trzeba miec nadzieje, ze sie uda. Nawet nie wiem co Ci powiedziec zebys poczula sie lepiej. Ale podziwiam Cie, Twoja sila i konsekwencja jest napawde godna podziwu! Spojrz na mnie...ja takze nie mam co liczyc na naturalna ciaze z moim "Dawca" tak go ostatnio nazwalam u lekarza ![]() ![]()
![]() |
#1509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz z innej beczki, jako że mam ogromny spadek nastroju ![]() ![]() ![]() ![]() Ami nie możesz nam tego zrobić i odejść sobie stąd, bo niby co ?? nie pasujesz tu?? Z jakiej racji ?? Bo nie starasz się naturalnie ?? Nie chodzi o to w jaki sposób się staramy, tylko o to że wszystkie pragniemy nosić pod sercem nowe życie, a w jaki sposób to osiągniemy naprawdę nie ma większego znaczenia!!! Liczy się to, że walczymy ze wszystkich sił. Wiem, że podjęłaś trudną decyzję i na pewno jest Ci ciężko, ale gdyby nie było innego wyjścia też tak bym zrobiła. Jestem z Tobą całym sercem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ami myślami będę przy tobie, jak najbardziej do nas pasujesz, w końcu wszystkie tu dażymy do jednego celu. Cytat:
![]()
![]() |
#1511 |
Raczkowanie
|
Żanetko
![]() Dziewczęta bez was byłoby naprawdę ciężko przechodzić przez chwile zwątpienia, goryczy, złości, cierpieni i można by wymieniać tak bez końca ![]() Płyta mi się zacięła: Ami nie możesz nas zostawić, nie pozwolimy na to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Raczkowanie
|
Ale wizażanek na naszym wątku, hmm aż miło popatrzeć
Ami i tym razem- mam nadzieję- nie wymigasz się, moje oko Cię ujrzało, ale upierdliwa jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Rozeznanie
|
Magdalena, Martynka-gratuluje przeogromnie!!!
![]() Dziewczyny cały czas trzymam kciuki i kibicuję Wam z całego serca-dobrze się zaczął ten rok na naszym wątku-wierzę że skończy się jeszcze lepiej ![]() a ja wczoraj poszłam do gin-jedna na urlopie, druga nienormalna-kazała mi przyjść 20 maja,(!!) bo dopiero wtedy będzie coś mogła powiedzieć, poza tym i tak czeka mnie leczenie na patologii(!!), i na jej gust to nie mam wcale niedoczynności tylko nadczynność tarczycy(!!)i takie tam...brak słów. a ja się przecież denerwować nie mogę. w poniedziałek ide do normalnego lekarza. buziaczki dla Was wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
No proszę ile to koleżanki-wizażanki naskrobały!!
Dzieczynom z 2 kreskami i fasolinką w brzusiu ogromne, wielgachne gratulacje!! Pozostałym dziewczynom (w tym także sobie) życzę poprawy nastroju!! Będzie dobrze musi być!! I nie ważne jaką drogą - będziemy mamusiami! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
paskudne gaduły... jak ja mam nadrobić, jak wy nic tylko piszecie
![]() jadę zaraz do gina na monitoring - ciekawe czy wogóle coś tam rośnie ![]() Martynnka - czekam na potwierdzenie - test nie myli się w TĄ stronę ![]() AMI - bardzo mocno trzymam kciuki za udane IVF ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Rozeznanie
|
GRATULACJE dla dziewczyn ktore doczekaly sie dwoch wymarzonych kresek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Martynka i Magdalena ogromne gratulacje kochane,zdrowka i jeszcze raz zdrowka dla was i fasolek!!!!!!!!!!!
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za monitoring. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
Witam
Ile tu wieści i to na dodatek TAKICH!!! ![]() U mnie bez zmian - tzn. mierzę tempkę, z owulacji chyba w tym cyklu nici, już się obawiam czy bez tabletek moje jajniki w ogóle pracują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Raczkowanie
|
A ja nie wiem czy mam owu, właściwie to chyba 13dc. albo 14, już sama nie wiem, bo nie liczę (w każdym bądź razie w te dni powinna być), ale tak mnie jajniki naparzają, że ledwo co siedzę, coś tam pracuje pełną parą, bo czuję je bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zadomowienie
|
Wiecie Dziewczyny ja nigdy nie wiem czy mam owulacje, nie mam zadnych objawow nawet sluzu ale lekarz na usg widzi piekne pcherzyki, wiec zupelnie nie wiem od czego to zalezy
![]()
#1522 |
Raczkowanie
|
Anusia, ja też nie wiem czy mam owulację, mimo że kłuje mnie ok 14 dc. w dole brzucha z lewej albo prawej strony, mam rozciągliwy, przeźroczysty śluz w tych dniach, a później niby skok temp. I nic z tego nie wynika, bo jakoś fasoli nie ma do tej pory. Może te pęcherzyki takie marne, niezbyt wyrośnięte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
wróciłam z usg
![]() 12 dc: endo 2,4 mm !! !! !! !! !!, prawy jajnik cały w niewielkich pęcherzykach do 5 mm + dwa większe 10 i 11 mm, lewy (ten co niby miał owulować…) cały w pęcherzykach ok. 9-12 mm + liczne mniejsze – typowy obraz PCOS (czyt. obraz nędzy i rozpaczy). Doktor się załamał, bo mówi, że tak źle to jeszcze nie było. Jutro mam dzwonić do kliniki leczenia niepłodności umawiać się na konsultację ![]() w związku z powyższym wybaczcie, ale muszę trochę odpuścić… przynajmniej na jakiś czas, bo nie ma to wszystko większego sensu, nie dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: pewna osoba może potwierdzić, że ostatnio żadne przeczucie mnie nie myli... niestety, wiedziałam, że COŚ jest nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Moja kochana Kasienko trzymaj sie myszko ...
ale zycie daje nam popalic ... ciekawe za co ehhh buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
Kasiu trzymaj się!! Buziaki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Wtajemniczenie
|
witaj kochana
![]() widzialam ze czasem tu zagladalas tak jak i ja ale tez niezabieralam glosu, ja tez dzis znalazlam w necie klinike nieplodnosci i to nawet w naszym miescie, niewiemy tylko czy tam za wszystko trzeba prywatnie placic, a tutaj w niemczech wszystkie prywatne uslugi kosztuja majatek, wiec narazie jeszcze poczekam bo z doktorka zadowolona jestem, nieczeka na nature tylko od razu laduje z grubej rury ![]() Magdallenko o prywatnej klinice mozesz juz zapomniec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i życzę, żeby wkrótce przeczucia w stronę dobrych wieści poprowadziły.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze w klinice beda potrafili Ci pomoc i nie bawem humor Ci sie poprawi ![]()
![]() |
#1529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.