|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec?
Dziewczyny a co powiecie na mój wybór ?
http://tancerztowarzyski.wrzuta.pl/a...c_wiedenski_12
![]() |
#1502 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, też po mału się zastanawiam nad pierwszym tańcem,
bardzo chciałabym klasycznie zacząć walcem lub coś w tym stylu, ale jest podstawowy problem- nie umiemy z moim ukochanym tańczyć, co prawda chcemy sie zapisać na kurs , ale zobaczymy czy znajdziemy na to czas. Narazie najbardziej podoba mi sie piosenka Czesława Niemena "Klęcząc przed Tobą", . Wrzucę linka dla leniwych ![]() http://zabek72.wrzuta.pl/audio/16GlJ...zac_przed_toba Ogolnie polecam piosenki Niemena, mają piękne teksty, nie są banalne i kiczowate. Ostatnio byłam na weselu, gdzie para jako swój pierwszy taniec, wybrała piosenę Bajora : "Nasza niebezpieczna miłość"- też piękny utwór. Jak słysze ta piosenke, to się rozklejam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Zadomowienie
|
Tango na pierwszy taniec, czemu nie
![]() Weroniczkaa mnie sama melodia nie odpowiada i ja bym do tego nie tańczyła, ale jeśli tobie się podoba to nie ma sensu pytać innych o zdanie. Ja jestem już po pierwszym tańcu, jak wcześniej pisałam zatanczyłam walca angielskiego do Kukulskiej i Piaska ,,jesteś blisko mnie'', wyszło cudownie, wszyscy byli pod wrażeniem. Tym bardziej jestem dumna, bo uczyliśmy się sami, a mój mąż ma dwie lewe nogi do tańca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Zadomowienie
|
Wkleje pokazna liste roznych utworow na pierwszy taniec. Moze sie komu przyda:
Krajewski „Senny szept” 1 Kindla- Z kims takim jak Ty 2 Celine Dion- Pour que tu m'aimes encore 3 Grzegorz Tomczyk: Niebieska Piosenka 4 A. Jantar: Moje jedyne marzenie 5 Celine Dion: The power of love 6 Ziyo: Magiczne słowa marysia sadowska "tylko tu i teraz" 7 Farba: Chcę tu zostać 8 Lady Punk: Zawsze tam gdzie ty 9 Kancelarya: Zabiorę cię właśnie tam 10 S. Krajewski: Wielka miłość 11 Stachursky: Zostańmy razem 12 Z. Wodecki: Oczarowanie 13 Piasek i N. Kukulska: Jesteś blisko mnie 14 Eleni: Nasz najpiękniejszy dzień 15 K.Krawczyk: Weselne preludium 16 Damian Holecki: Weselne dzwony 17 Saturn: Czułe spojrzenia 18 A. Jantar:Pozwolił nam los 19 Bajm: Być z Tobą 20 Tomasz Żółtko: Kochaj mnie i dotykaj 21 Magma: Kochać i pragnąć 22 K.Krawczyk: Tylko Ty, tylko Ja 23 K. Krawczyk: Bo jesteś Ty 24 Kiljański: Prócz Ciebie nic 25 Stachursky: Z kazdym twym oddechem 26 Stachursky: Zostanmy razem 27 Czerwone giraty: Senny szept 28 Agata werner: Kochaj i pragnij 29 Anna janstar: Przetanczyc z toba chce 30 Eleni: Zlote obraczki 31 Top one: Zloty krazek 32 Kancelaria: Zabiore ciebie 33 Farba: Chce tu zostac 34 T.Grelewicz: Zawsze bede kochal cie 35 Tomasz Zoltko: Kochaj i dotykaj 36 Univers: Jestem obok ciebie Ania Szarmach – wybieram Cię Magdalena Pietruczak – nasze wesele Kult – ty albo żadna Lady pank – zawsze tam gdzie Ty Barteli Beata – sen na pogodne dni Żono moja serce moje Mesajah – każdego dnia Ira – ona jest ze snu Będę wierny Ci Paweł Kukiz Piersi - Małżeństwo na wieczność ślubowanie :P - grechuta - dni ktorych nie znamy - grechuta - milosc droge zna Cliver - Podziękowania dla rodziców Dariusz Kordek - Czas kiedy jesteś ze mną Przetanczyc z tobą chcę calą noc" Anny Jantar Ze śpiącej królewny Once Upon A Dream - Emily Osment Skrzynecka – ten którego kocham Magma – wszystkie chwile Kancelaria – poprowadz mnie MIŁOŚĆ NIE USTAJE - Mieczysław Szcześniak Krajewski - Kazdy Dziesiec Minut Ma kołysanka sumptuastic Logo - Za Twój czuły szept dla rodziców "Bo do tanga trzeba dwojga" jeśli chcesz- Borysewicz Georgina Tarasiuk - Dwa Słowa Nieprzytomne Golec uOrkiestra "juz nie zgasnie ogień.." Metro- chcę być Kopciuszkiem Olga Szymańska i Przemysław Branny -Niech mówia,że to nie jest miłość "Niebieska Piosenka" - Grzegorz Tomczak Podziękowania dla rodziców - Bernadeta Kowalska - Kochani moi rodzice Ty i Ja - Hania Stach & Łukasz Zagrobelny ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- i dalej: Grzegorz Tomczyk: Niebieska Piosenka Jantar: Moje jedyne marzenie Edyta Bartosiewicz - Miłość jak ogień Celine Dion: The power of love Ziyo: Magiczne słowa Farba: Chcę tu zostać Georgina Tarasiuk - Niedorosła miłość Lady Punk: Zawsze tam gdzie ty Kancelarya: Zabiorę cię właśnie tam S. Krajewski: Wielka miłość Stachursky: Zostańmy razem Z. Wodecki: Oczarowanie Piasek i N. Kukulska: Jesteś blisko mnie Eleni: Nasz najpiękniejszy dzień K.Krawczyk: Weselne preludium Damian Holecki: Weselne dzwony Saturn: Czułe spojrzenia Budka Suflera - Nie wierz nigdy kobiecie Wilki – moja baby Jantar:Pozwolił nam los Wilki – ja ogień ty woda Najmniejsze państwo świata – varius manx Bajm: Być z Tobą Tomasz Żółtko: Kochaj mnie i dotykaj Magma: Kochać i pragnąć K.Krawczyk: Tylko Ty, tylko Ja K. Krawczyk: Bo jesteś Ty Kiljański: Prócz Ciebie nic Kancelaria – zabiore cie wlasnie tam Tia – a ja będę twym aniołem "moje największe marzenie" Dżem – tylko ja i ty "wielka miłość" A.Jantam "pozwolił nam los" Chłopcy z placu broni – szukałem ciebie ; „kocham cie” Czerwone gitary – słowo jedyne ty Czerwone Gitary - Niebo z moich stron Kiljański - Prócz Ciebie nic Pectus – to co chciałbym ci dać La Valse d'Amelie (Orchestre) PECTUS - To, co chciałbym Ci dać For teens - Jesteś częścią mnie... Anna jantar – moje jedyne marzenie Rubik – most dwojga serc Kindla – z kims takim jak ty ; oddaje ci wolność Ich troje – powiedz ze mnie kochasz Krawczyk&Ania dąbrowska – to co w zyciu wazne Edyta Górniak – Romeo i Julia (walc angielski) Skrzynecka i janowski – ten którego kocham Szczepanik – kochac Tarzan boy – promienie (na wrzucie) Niebieska piosenka – Tomczak Grechuta – a kiedy będziesz moja zona ; takiej miłości wiec nam zycze Seweryn Krajewski – miętowe pocałunki Rozmus – mowili na nią słońce Kiljanski – podaruj mi Lady pank – zawsze tam gdzie ty Eleni- Tylko w twoich dłoniach Jantar- Kto wymyslil nasz milosc piotr rubik-psalm dla ciebie . psalm z bukietem konwalii natalia kukulska-zakochani karolina kozak-razem zestarzejmy się czerwone gitary- słowo jedyne Ty beat bartelik – sen na pogodne dni Karmacoma - Piosenka o miłości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 |
Raczkowanie
|
nicko....
Dlaczego nie ma sensu pytać innych o zdanie?? Jestem ciekawa opinii i tego co powie większość.
![]() |
#1506 |
Rozeznanie
|
My najprawdopodobniej zatańczymy do piosenki M. Pietruczak - Nasze wesele
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja się właśnie zastanawiam nad - Hania Stach i Zagrobelny "Ty i Ja" ale jaki to taniec??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Przyczajenie
|
Co sądzicie o Dżem "Tylko Ty i ja". Nie za wolna? To jest nasza piosenka, ale żeby goście nam nie przysneli
![]() Edytowane przez Eloa Czas edycji: 2009-09-13 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 |
Rozeznanie
|
co można oryginalnego zatańczyć do piosenki "Brzydcy"
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Przyczajenie
|
Co myślicie o piosence Brayana Adamsa - Here I Am lub Beyonse- halo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Rozeznanie
|
a ja sie powaznie zastanwiam na IRIS goo goo dolls albo przerobka rihanny umbrella w wersji mandy moore akustycznie i nastrojowo
![]() wszystkie polskie odpadaja jak dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
ja się zakochałam w budce suflera -zostań jeszcze
![]() oto słowa: Pamiętam drogę, kilka ostatnich słów I hamulców nagły zgrzyt Wpatrzony w ciebie czuwam jak anioł stróż A za oknem zaraz świt Kiedy w pokoju siedzę i myślę jak Wiele Ci powiedzieć chcę A mogę tylko cichy uczynić znak Za następny z tobą dzień! Zostań proszę ze mną na każdy czas I na dobre i na złe Zostań proszę ze mną jeszcze ten raz Jakoś odnajdziemy się Nie wszystko było piękne, dobrze to wiem Na huśtawce naszych dni Lecz nad krawędzią miłość inny ma sens I otwiera inne drzwi Jak dobrze widzieć kiedy uśmiechasz się Kiedy jesteś obok mnie Po takich chwilach wszystko odkryciem jest I inaczej żyć się chce Zostań proszę ze mną na każdy czas I na dobre i na złe Zostań proszę ze mną jeszcze ten raz Jakoś odnajdziemy się Zostań proszę ze mną na każdy czas I na dobre i na złe Zostań proszę ze mną jeszcze ten raz Jakoś odnajdziemy się Zostań proszę ze mną na każdy czas I na dobre i na złe Zostań proszę ze mną jeszcze ten raz Jakoś odnajdziemy się |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
ja chcialam piosenka jakas taka zywa i wesola co ma piekne slowa i mysle ze magma-"wszystkie chwile" to bedzie to
![]() ![]()
![]() |
#1517 |
Raczkowanie
|
Ja chciałabym zatańczyć swój pierwszy taniec przy: "When I fall in love" Net King Cole
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście nie lubie nudnych pierwszych tańców typu flaki z olejem , byliśmy na takim weselu nie raz i tak naprawdę wszyscy czekali aż oni skończą tańczyć ten nudny taniec (słychać naookoło jak goście mówią ) i my wybraliśmy taki śmieszny pierwszy taniec, do zobaczenia w moim linku pod spodem przynajmniej goście byli zainteresowani i bawili się razem z nami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1519 |
Komplikatorka
|
annas może w zamierzeniu miało byc "fajnie i śmiesznie" ale moim zdaniem było okropnie... Nie jestem za nudnym 10-minutowym przytulańcem na pierwszy taniec, ale Twój był porażką. W reakcji gości również nie zauważyłam "zachwycenia". Ciesze się,że Tobie się podoba bo tak miało byc.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Raczkowanie
|
Żaden przytulaniec czy walc trwający 6-10 min nie będzie fajny, nawet jak jest tańczony przez profesjonalistów. W przypadku przytulańca wystarczy ok. 1,5 min, w przypadku walca ang czy wiednia maks 2,5-3 min.
Inaczej jest z tzw. mixami co zaproponował ananas. Plus tego tańca w Waszym wykonaniu jest taki, że dobrze się bawicie, jednak dziwnie wyglądał fakt że jakaś dziewczyna tańczy z Wami :P w końcu to taniec pary młodej a nie trójkąta :P Sądze, że jakbyście skrócili ten mix do ok 3-3,5 min zdecydowanie wystarczyło by. To niestety było za długie. Mimo wszystko brawo za naturalność oraz taneczne spełnienie. Jestem zawsze za tym, żeby wybierać taki taniec, który nam jako parze, leży najbardziej. Pozdrawiam serdecznie.
![]() |
#1521 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
mój pierwszy taniec z niespodzianką zapraszam : ![]() ![]() ![]() Edytowane przez annas997 Czas edycji: 2009-10-02 o 09:18 Powód: dopisanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Rozeznanie
|
annas997 - mials super sukienke!!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-02 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak jak wy to zrobiliście, to na weselach których bywałam Para Młoda bawiła się w dalszej części wesela przy duuuuużo większym entuzjazmie gości, którzy w kółeczku wokół nich również sobie tańczą i jest fun ![]() ale skoro tak to sobie wymyśliłaś i jesteś zadowolona to ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Zadomowienie
|
Jak świadkowa może nie wiedzieć, że to pierwszy taniec młodych i się wkręca
![]() ![]() Ja byłam na kilku weselach, gdzie młodzi tańczyli przytulańca i wcale nie było nudne, goście tańczyli wokół nich, ładna piosenka, nie za długo i był to wzruszający moment, jeśłi komuś tak odpowiada to czemu nie. U nas było tak, że goście na pierwszym tańcu stali w półkolu, najpierw chcieliśmy, żeby wzięli nas w kółeczko, ale parkiet był trochę za wąski, a że tańczyliśmy walca potrzebowalimśy trochę miejsca, więc ustawili się w półkolu i poprostu stali. Trochę się obawiałam, ale wyszło fajnie i powiem szczerze, ze się nie nudzili, wszyscy stali zachwyceni, bo jeszcze nie widzieli walca w wykonaniu mlodych, a poźniej do nas podchodzili i mówili, że pięknie zatańczylismy (chociaż mój mąż kroki pomylił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Raczkowanie
|
Co do tańca annas997- to nie jast jakiaś super niespodzianka, ani zaskoczenie, coraz częsciej pary decydują się na takie tańce- co już nie dziwi, a zeby śmieszyło- musi być naprawde fajnie przemyślane i dograne. Tutaj mi czegoś zabrakło.
Mam nadzieje, ze goście się w koncu rozręcili i zabawa była fajna nie tylko dla was ale i dla innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
my się zastanawiamy nad "everything i do i do it for you' Bryana Adamsa, "never tear us apart" joe cockera i "wielką miłością" Krajewskiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Przyczajenie
|
Najwazniejsze ,że nam się podobał
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
My na pierwszy taniec chyba wybierzemy Whole Wide World Gordona Haskella. Nie wiem czy nauczymy się jakoś tańczyć do tego, jeśli nie będzie układu to będzie przytulaniec
![]() http://www.youtube.com/watch?v=qCV8O6g404I |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.