![]() |
#1501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
a macie może numer na infolinię nuvaring? jeśli tam mi nic innego nie doradzą zrobię jak mówi monius9
![]()
#1502 |
Przyczajenie
|
Cześć. Mam dwa pytania, do dziewczyn, które stosują NR:
- Czy w opakowaniu jest jakieś pudełko/etui do przechowywania na te max 3 godziny 'napoczętego' ringu, np. na czas wizyty u gin czy na czas seksu? - Czy nowy, nieodpakowany NR należy przechowywać w lodówce, czy można w temp. pokojowej? pozdr. Edytowane przez agouciak Czas edycji: 2011-03-19 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w temperaturze pokojowej można przechowywać określony czas, jeżeli chcesz trzymać krążek dłużej to należy trzymać go w lodówce. jaki to czas - parę miesięcy, ile konkretnie znajdziesz w ulotce, nie pamiętam bo ja trzymam w lodówie i sobie głowy tym nie zawracam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Przyczajenie
|
Taki pomysł, że o ile może ginowi nie przeszkadzać podczas badania, to TZowi podczas seksu już bardziej, zwłaszcza w sytuacji, kiedy nie chcę, żeby o NR w ogóle wiedział.
A z lodówką i apteką problem na wyprawach namiotowo-partyzanckich, gdy akurat wypada termin wymiany ringu. Oraz w domu, gdy lodówka wspólna z TZ. W ulotce wyczytałam, że NR jest w saszetce, którą można powtórnie zamknąć. Zamiast dziwić się pomysłom, można było to napisać, nie? ![]() Ulotka od NR, może komuś się przyda: http://www.schering-plough.pl/binari...172-192755.pdf pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o okłamywaniu partnera to wątek na intymne ![]() lodówkę mam wspólną z całą rodziną i nikomu mój ring nie przeszkadza, a o przenoszeniu ringa na drugi koniec świata w warunkach niesprzyjających już się kiedyś w tym wątku produkowałam. a nuva ring po wyjęciu możesz sobie położyć na szafce / na biurku / na stoliku / na umywalce / na talerzyku / na kawałku folii / na foliowej torebce / zasadniczo gdziekolwiek, więc nie ogarniam w ogóle w czym problem. w sensie nie ogarniałam, teraz już wiem, że zamierzasz chować go przed całym światem :P to proponuję szufladę, może tam nikt nie zajrzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą fajna byłaby z tego zabawka tylko czy hormony mu nie zaszkodzą? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie wątek przechowywania NR - owszem, poruszany na forum - nie został satysfakcjonująco wyjaśniony. Na pewnych wyprawach nie masz np. wolnego termosa, w którym możesz przewieźć NR w zimnej wodzie. Ja sama jeszcze nie doświadczyłam tego problemu, gdyż używam NR od 2 m-cy, ale w minionych latach miałam takie wakacyjne wyprawy, że przewiezienie NR w warunkach "temperaturowo bezpiecznych" nie byłoby możliwe... Zresztą nawet w Polsce temperatury latem są powyżej 30 stopni, a nie zawsze NR może trafić do lodówki zaraz po kupnie w aptece. Trzecia sprawa... To może zbyt osobiste, ale jeśli TZ jest naprawdę TZ, to po prostu nie może nie wiedzieć o NR. Nie można budować więzi, bliskości, kiedy ukrywa się tak wspólną sprawę jak antykoncepcja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Życzę wszystkim, żeby zawsze była zgoda między Wami a waszymi TZ w kwestii ilości dzieci i momentu, kiedy mają się pojawić. Życzę spokojnych rozmów, bez płaczu obojga - bo gdy jedno chce kolejnego dziecka, a drugie nie chce lub przynajmniej nie teraz, to zawsze jest nieszczęście i ból dla obu stron. Bo gdy więź i bliskość jest mocna i trwała, to nie można sobie lekko 'olać' pragnień najbliższej osoby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Rozeznanie
|
a ja powiem tak, ze powinno sie odpowiadać na pytanie jesli sie chce, ale wcinac swoje 5gr na temat relacji partnerskich osob nam obcych jest niezbyt fajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem ile musiałabyś chodzić po 30 stopniowym upale, żeby w zamkniętej torebce mieć 30 stopni ![]() ![]() Cytat:
![]() już nie wspominając o takich drobnostkach jak np. powyższej użytkowniczce stanie się wypadek i z racji tego, że partner nie poinformuje lekarzy o branych lekach [bo nie będzie sam o nich wiedział, tak jakby] partnerka zejdzie sobie na zakrzepicę, bo będzie leżeć unieruchomiona po operacji z ringiem niewyjętym. przyjemniaszczo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
amor vincit omnia
|
po prostu zostało stwierdzone, że antykoncepcją powinny być zainteresowane (mniej lub bardziej czynnie) obie osoby. skoro ludzie ze sobą współżyją to chyba normalne, ze rozmawiają ze sobą o takich sprawach. pierścień czy prezerwatywy- i jedno i drugie to zabezpieczenie, partnerzy powinni o tym rozmawiać. poza tym zostaje kwestia medyczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Raczkowanie
|
Ja ze swoim TŻ podjełam decyzję - krążek. Również w kwestii pieniędzy byliśmy zgodni, każde daje po połowie. Antykoncepcja to nie tylko sprawa kobiety, ale oczywiście równiez partnera.
#1514 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Rozeznanie
|
ależ oczywiście
niemniej uważam, że nie ma poco sie wcinac co do decyzji jakie ktoś podejmuje i wtrącać swoje 5gr. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- 43zł Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-03-21 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie musisz o niej w ogóle myśleć, przechowujesz tylko "w sobie", nie wyciągasz na czas sexu (jak chciałabyś wyciągać NR co czasem może być niekomfortowe). Jeśli z jakiś powodów kobieta nie informuje partnera w kwestie antykoncepcji a on w to "nie wnika", to spirala jest lepsza od tabletek, NR czy innych środków, które musisz co jakiś czas przyjmować/zakładać ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- W moim mieście (gdzie średni dochód mieszkańca jest jednym z niższych w kraju) najtaniej za 47,50. Najdrożej 54 zł ![]() ![]() ![]() Boli, ale płacić trzeba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Konto usunięte
|
naczytałam się o NuvaRingu i podjęłam decyzję, że zacznę antykoncepcję hormonalną tą metodą
![]() do tej pory nie znalazłam jednak dość satysfakcjonującej odpowiedzi na pytanie, na ile muszę wziąć zapasu do pełnego działania antykoncepcyjnego, skoro jest to mój pierwszy kontakt z tego typu lekami? w przypadku tabletek słyszałam, że jest to 3 miesiące. od lipca bym już chciała mieć pewną ochronę ![]() gdzie w Poznaniu najtaniej kupić? Magiczna, DOZ ? będę wdzięczna za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
amor vincit omnia
|
[1=b91b1c4b00ce6b8c195dd3b e6e1333c1c169119f;2588441 9]
do tej pory nie znalazłam jednak dość satysfakcjonującej odpowiedzi na pytanie, na ile muszę wziąć zapasu do pełnego działania antykoncepcyjnego, skoro jest to mój pierwszy kontakt z tego typu lekami? w przypadku tabletek słyszałam, że jest to 3 miesiące. od lipca bym już chciała mieć pewną ochronę ![]() [/QUOTE] lekarze wypisują najczęściej receptę na 3opakowania, ale to nie znaczy, ze dopiero po trzecim jest ochrona. EDIT a powiedzcie mi dziewczyny, bo zastawiam się poważnie nad krążkiem, ale nurtuje mnie jedna kwestia- czy naprawdę nie przeszkadza on podczas współżycia? jest niewyczuwalny dla partnerów? Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2011-03-22 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie kończę mój pierwszy krążek i oczywiście pytałam się partnera czy coś odczuwa mówi, że nie. Ja tak samo nawet go nie wyjmuje w trakcie bo nie widzę różnicy. Ogólnie bardzo polecam, chociaż w moim przypadku jedynym minusem są plamienia, ale mam nadzieje że wszystko mi się unormuje po 3 opakowaniu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi w ogóle nie przeszkadza, mojemu obecnemu TŻ podobno raz zablokował wytrysk, ale wystarczyło, że przesunął członek i nie było problemów. Jak dla mnie krążek dodatkowo stymuluje i zwiększa doznania. A wy dziewczyny jak macie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
ja nie czuję ringa wcale, mój partner raczej nie, chociaż czasem zdarza się że się jakoś 'inaczej' ułoży i wtedy twierdzi że go czuć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
często zdarza się Wam wypadanie krążka czy to, że jest prawie u wejścia do pochwy? zachęcające jest w nim to, że można bezkarnie wyciągnąć raz na jakiś czas na te 3 godzinki ![]() monius9, czyli jeśli kupię go jeszcze w tym miesiącu, a powiedzmy zacznę używać w maju/czerwcu, to mogę swobodnie trzymać nie w lodówce? Edytowane przez b91b1c4b00ce6b8c195dd3be6e1333c1c169119f Czas edycji: 2011-03-22 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
amor vincit omnia
|
no właśnie, aj to się właśnie martwię, że mi ten krążek się obsunie albo -co gorsza- nie będę mogła go np wyciągnąć (ja to mam 'zdolności' do dziwnych sytuacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro założę swój pierwszy krążek :P Ale pani ginekolog uprzedziła mnie że może mi wypadać albo wystawać ze względu na to że mam krótką pochwę. Tak więc zobaczymy i no ten, trzymajcie kciuki xD
Zdam relacje jak się "nosi". ![]()
#1525 |
Zakorzenienie
|
Ja początkowo czułam pewien dyskomfort związany z krązkiem: wzmożona wydzielina i lekkie pieczenie, uwieranie przy stosunku i ciągły lęk, że wypadnie. Przy drugim krążku byłam pewna, że wykorzystam jeszcze ostatni (trzeci) z recepty i wrócę do tabletek. Jednak przykre objawy pzreszły a ja przyzwyczaiłam się. Obecnie czasem zapominam, że go mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Raczkowanie
|
[1=b91b1c4b00ce6b8c195dd3b e6e1333c1c169119f;2590196 5]czyli już od pierwszego krążka jest full ochrona? czy stosujecie jeszcze przejściowo dodatkową metodę zabezpieczenia?
często zdarza się Wam wypadanie krążka czy to, że jest prawie u wejścia do pochwy? zachęcające jest w nim to, że można bezkarnie wyciągnąć raz na jakiś czas na te 3 godzinki ![]() monius9, czyli jeśli kupię go jeszcze w tym miesiącu, a powiedzmy zacznę używać w maju/czerwcu, to mogę swobodnie trzymać nie w lodówce?[/QUOTE] Ad 1 - dokładny cytat z ulotki NR: "Założyć NR w pierwszym dniu naturalnego cyklu. Działa od momentu założenia. Nie ma potrzeby stosowania żadnych dodatkowych środków antykoncepcyjnych". Możesz oczywiście przez pierwszy m-c stosować prezerwatywy, ale to tylko dla komfortu psychicznego Ad 2- Mój krążek jest blisko wejścia pochwy (przesuwam go głębiej, ale on i tak uparcie do przodu ![]() Raz mi wypadł (przy pierwszym NR) gdy wyciągałam tampon (jakoś go "podhaczył" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę (choć wiem że to trudne bywa) może nie ma co się martwić na zapas czy wyleci czy nie, zobaczy się jak już się użyje, a przed stosunkiem można sprawdzic czy jest - tak na wszelki wypadek - jakby mu sie na spacer zebrało. Choć ja jak go zaloże w nastepnym cyklu to pewnie bede sprawdzac czesto z ciekawości
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Raczkowanie
|
ja przez rok brałam Yasminelle i to była moja pierwsza antykoncepcja. Niby mają jedną z najniższych dawek hormonów, a jednak zdarzyło się kilka plusów i minusów: z plusów - piękny, większy biust ;], dobre samopoczucie, mniej problemów z cerą. Podczas pierwszego miesiąca miałam plamienia i "bolesne" piersi. Minusy po 3 miesiącach zniwelowały jednak wszystkie plusy: rozdzierający wręcz ból łydek, jakiego wcześniej nie czułam (zupełnie inny niż zwykły skurcz), uczucie uciskania, rozpierania w miejscu w którym znajduje się wątroba. To przesądziło o zmianie antykoncepcji. Krążek już zakupiony i czeka na "ten" dzień ;]
Moje pytanie w związku z tym, że czytałam, że NR zawiera mniejszą ilość hormonów- liczę się z tym, że skutki uboczne się pojawią-czy w związku z tą mniejszą ilością hormonów objawy wymienione przeze mnie wyżej będą lżejsze, czy może zupełnie inne? Skoro NuvaRing zawiera te same hormony co tabletki to skąd się biorą różnice o których piszecie? Któraś z Was coś wie? Dam znaka jak u mnie poszło ![]()
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
Krążek założyłam 1 dnia okresu więc ochronne mam zapewnioną od początku. Zaufałam mu w 100%
![]() ![]()
#1530 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem. Dostałam dzisiaj okres koło 17 a chciałam zakładać krążek o 7 rano
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.