|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
No jakie śliczności!!!
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Uff - nauczyłam się dołaczac zdjęcia
![]() Demonstruję swojego odwróconego pleckami (chyba ) - zmęczonego fotografowaniem maluszka
|
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy Wam lekarz coś mówił na temat pracy przy kmputerze?
Bo moja lekarka stwierdziła, że od 4 do 6 godzin powinnam -heh. No to jak sobie dodam czas w pracy do czasu w domu - to wychodzi sporo więcej. A! I pytałam mojej lekarki - mozna spać na brzuchu!
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko zjeść i wycałować
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
Niech ten czas szybciej leci i bedzie juz piatek i tez bede cieszyla oczka zdjeciem mojego robaczka
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Wspaniale male babelki!!!!!!!!
Czekamy na jeszcze )))))
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dzisiaj Jukol idzie na wizytę , będą pewnie następne zdjęcia!
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
to chyba niesmialy(a) skoro sie odrocil(a)
babeczki a u mnie na skanie jest napisane 13cm mozliwe zeby juz taki byl duzy? w 15tc ja sobie wczoraj znowu porzygalam, a juz bylo tak pieknie tylko mdlosci, daje mamie w kosc caly tatus ![]() za to od 3 dni nie bylo kupy, tez tak macie? zauwazylam ze nie tyle co mi brzuch na dole rosnie co u gory, chyba babel wypycha wszystkie bebechy na gore
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Siobhan1, troszkę mnie pocieszyłaś
Też liczę na poźniejsze jajeczkowanie, zwłaszcze ze okres najcześciej mi sie spóźniał o tydzień, dwa.Pani z herbatą, piękny potomek
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wg mojej ksiazeczki co mam ze szpitala to w 15tc dzidziol ma miec 8cm i wazyc 65g. Z tym, ze to minimum a jak jeszcze licza dlugosc z nozkami a nie CRL to 13cm to jak najbardziej. Jezeli chodzi o zatwardzenia, to u mnie jest wrecz odwrotnie... ![]() Brzuszek rosnie, rownomiernie bym powiedziala. Siega juz do pepka, wiec i flaki przesunely sie do góry. To chyba zalezy od miesni brzucha
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak jesli chodzi o wymioty - juz się przyzwyczaiłam, nawet mnie nie męczą, aż tak jak mdłości - naprawdę wolę wymioty ![]() A z kupą - to się niestety przyzwyczajaj. Ja póki co mam ok, ale to też zalezy od dnia, potem będzie już tylko gorzej - hihi ![]() Brzuch - zaczyna mi się już od biustu. I czasem mam wrażenie, że wzbiję się w górę. Ale to są na razie głównie wzdęcia Choć u Ciebie to już może i bąbel wypycha A nie miałaś korekty tygodni ciąży przy okazji USG? |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proszę o krótki kurs wstawiania zdjeć bo nie umiem a chcę się też pochwalić ![]() Pani z herbatą Piękny duuży dzidziuś!
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne te Wasze groszki i fasolki
Ja w piątek idę do gina, już drugi raz i może będzie już widać fasolkę bo ostatnio był sam pęcherzyk. Dziś zaczęłam ósmy tydzień, piersi bolą mnie strasznie mam zmienne nastroje i ciągle się czymś dołuję, poza tym super, mdłości na razie brak, ciekawe kiedy się zaczną jak myślicie?
|
#1515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
No to ja się też pochwalę, choć bez zdjęć (brak podstawowego sprzętu
)A więc: dzidziol ma wszystko na swoim miejscu, widać już uszka, ma paluszki, sece bije równo. Na USG pomachał trzymajac pępowinę W ogóle to jakiś łobuz chyba, bo brykał strasznie - podobnie jak na USG genetycznym
|
|
|
|
#1517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę z kolejnego udanego badania!!! |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Tadaaaam
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
kochane kiedy i gdzie można dostać takie fotki swojej fasolki? tzn. w którym t.c. dają i czy w przychodni państwowej?
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka odkad chodze na USG ciazowe zawsze dostaje jedno zdjecie
pierwsze dostalam w 8 tc
|
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Az mi sie glos łamał jak siedziałam na samolocie
dzidzia tak zaczela wiercic sie,machac nogami rekami rdzen czy pien nie pamietam glowki ok ,kregoslup ok, 2 raczki 2 nozki i ma przepukline ale to powinno zniknac.Kolejna wizyta szybko bo 1 sierpnia ale to lepiej wezem L4 Jestem mega szczesliwa
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
bo wiecie, jak byłam u gina prawie dwa tyg temu (państwowo) to się zastanawiałam czy w ogóle on tam da radę zrobić zdjęcie, sprzęt wygląda na stary i zabytkowy (chyba że tak ma wyglądać) monitorek jest strasznie malutki i sama nie wiem czy będzie coś dawał. Jak nie to go zapytam czy u siebie w prywatnym gabinecie ma możliwość dania mi fotki i najwyżej na niektóre wizyty będę chodziła prywatnie. Szczerze wolałabym państwowo, bo nie mam za bardzo kasy
aha a powiedzcie mi teraz pójdę do niego w 8 t.c. i potem kiedy następna wizyta? bo mój gin jedzie na urlop i nie wiem na ile, poza tym on jeszcze nie zlecił mi badań kazał tylko brać kwas foliowy. Zastanawiam się czy założy mi już kartę ciąży skoro nie mam zrobionych badań, a jak dzwonię wyciągnąć kartotekę pani pyta czy mam kartę ciąży a ja nie wiem co powiedzieć skoro jeszcze nie mam ale w ciąży jestem. Denerwuję się, bo mój gin jest troszkę zakręcony, ale ufam mu i wiem że jest dobrym lekarzem
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, piekne dzidziolki- ja swojego podejżę już jutro.
Dzis śniło msię że trzymałam swoją dzidzię na rękach, ale ona miała u stóp po 4 palce a u rączek po 6 - masakra - okropny sen. No i dziś, drogie panie, odrzuciło mnie od kawy( nie wierzyłam że taki dzień nadejdzie, wkońcu to był mój ulubiony napój) a jak dziś wzięłam go to ust poczułam taką goryczkę, jakbym pogryzła biednornę. ohyda! |
|
|
|
#1526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1527 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O której masz wizytę?
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a powiedzcie mi, czy jesteście badane na każdej wizycie, czy lekarz robi Wam czasem tylko USG?
Moje 2 poprzednie wizyty u mojej "starej" ginki polegały i na wykonaniu USG i badaniu ręcznym: szyjka, macica. Teraz przeniosłam sie do ginekologa-położnika - zrobił mi tylko USG, jestem ciekawa jak będzie na następnej wizycie. |
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzie śliczne. Nie mogę się doczekać do jutra.
Frshono, nie pomogę Ci bo ja miałam dopiero pierwsze badanie. Jutro mam drugie. Zanka, mnie lekarz skierował na badanie krwi i moczu od razu. Karty ciąży jeszcze mi chyba nie załozył. Ale nie dam głowy bo byłam tak zaaferowana, że nie pamiętam. Ale dostałam od mojego lekarza 2 reklamówki róznych próbek kosmetyków dla kobiet w ciąży, gazet o dziecku i kosmetyków dla dziecka Miłe to było.
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
freshona ja miałam za każdym razem i badanie i USG ( na początku przy USG dopochwowym do 12 t.c to tylko USG ale gin zawsze oglądał szyjkę macicy). Uwazam, że powinno się badac szyjkę zawsze bo przecież może się skrócić i będzie problem. Wiem, ze u nas na wątku były dziewczyny, którym gin robił tylko USG a szyjkę badał dopiero okolo 35 t.c
dla mnie to niezrozumiałe Chodziłam prywatnie ale to raczęj nie ma znaczenia, uważam, ze powinni badac zawsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

jak myślicie?
W ogóle to jakiś łobuz chyba, bo brykał strasznie - podobnie jak na USG genetycznym 
aha a powiedzcie mi teraz pójdę do niego w 8 t.c. i potem kiedy następna wizyta? bo mój gin jedzie na urlop i nie wiem na ile, poza tym on jeszcze nie zlecił mi badań kazał tylko brać kwas foliowy. Zastanawiam się czy założy mi już kartę ciąży skoro nie mam zrobionych badań, a jak dzwonię wyciągnąć kartotekę pani pyta czy mam kartę ciąży a ja nie wiem co powiedzieć skoro jeszcze nie mam ale w ciąży jestem. Denerwuję się, bo mój gin jest troszkę zakręcony, ale ufam mu i wiem że jest dobrym lekarzem
dla mnie to niezrozumiałe