![]() |
#1501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
hej, czytam was od dawna, ale nie piszę..
chciałam wam pokazać co wczoraj zjadłam, i tak jem mniej więcej od tygodnia i utyłam kg.. tzn kiedyś miałam ED, jadłam po 700, potem stopniowo dodawałam. przy 1200 postanowiłam wskoczyć na 1600, trwało to tydzień. w sumie przez 3 miesiące dodawania utyłam 3 kg z 53->56... postanowiłam trochę zrzucić zdrowo... no i patrzcie, na tym można tyć? :O w sumie to nie ma posiłków konkretnych, wymienię co zjadłam, tak jak mam w excelu, bo wszystko zapisuję: -lód 190kcal -jogurt 150kcal -twarog chudy 170kcal -serki wiejskie 2 240kcal -jogurt naturalny 20kcal -tunczyk wsw 130kcal -sałata 30 kcal -pomidor 10kcal -ogorek 30kcal -mleko do kawy 30kcal -serek homo 130kcal no to jakoś było porozkładane na posiłki, co 2-3h... biorę NNKT w kapsułkach ćwiczę, biegam, brzuszki ok godz dziennie i czemu nie chudnę? po tygodniu takiego jedzenia powinno spaść a nie wzrosnąć kg... tak dużo nabiału bo białko... wczoraj zjadłam 116g, ale tak sobie myślę, że może białko mi nie służy? bo jedząc same węglę kiedyś chudłam... nie wiem... dzis spróbuję zjeść mniej i mniej białka zaplanowałam: -jogurt duży 300kcal -lody 135kcal -sałata 30 -ogorki 60 -pomidor 50 -jogurt naturalny 60 -mleko do kawy 40 -omlet z białek 40 -kefir 100 -jablko 150 bo już sama nie wiem co robić... tyć przy 1200 ;( sorry musiałam się wyżalić, liczę, że ktoś mi powie, może z doświadczenia, co zrobić, żeby schudnąć? 2kg chcę tylko... |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Rozeznanie
|
U na dziś
![]() ![]() 1. serek wiejski 200g kromka czarnucha z ziarnami + Benecol + plasterek szynki z indyka + 2 plasterki pomidorka + kapka keczupu kawa z mlekiem 0,5% (3/4 kubka mleka) 2. 400g jogurtu z truskawkami zmiksowane ![]() 3. fasola biała + 1 mała gotowana pierś z kurczaka + gotowane warzywa (mix) 4. wieelkie jabłko + activia truskawkowa 5. pół świeżej kalarepy + kromka czarnucha z plastrem szynki kurczaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Raczkowanie
|
Carmmel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ryby jadam, wręcz je uwielbiam tylko zwykle nie mam czasu ich przyrządzać, ale dzisiaj bd pstrąg ![]() ![]() A co do tabletek to chyba rzeczywiście daruje je sobie i dodam gdzieś oliwę ![]() ![]() PS. Muszę sobie gotować sama, bo mama już dawno zrezygnowała hehe i wkurza się jak nie chce jeść tego co oni ;P powiedziała, że moja sprawa, ale mam gotować sobie sama i tyle, bo ona nie ma czasu ... ale to dla mnie tylko na plus ![]() ![]() Później dodam mój jadłospis.
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
dzis U
śniadanie: po 2 lyzki platkow owsianych i zytnich gotowanych na wodzie do tego 2 lyzki otrab pszennych i lyzka Fit Style Biedronki, 200ml maslanki 0,2%tl 2 male jablka, plaster swiezego ananasa, kawa, zielona herbata - platki na wodzie bo raz ze nie lubie mleka a dwa zamiast mleka dodaje maslanke (ma ok 30kcal/100g) 2sniadanie: 2 kromki (ok50g OBIE) grahama posmarowane Linessa do smarowania, 20g wedliny z piersi indyka z ketchupem i musztarda i plasterkami warzyw i salata w miseczce, herbata owocowa podwieczorku najczesciej nie jem bo godziny tych posilkow to: sniadaie 8-9 2 sniadanie 12.00, obiad 15,00, kolacja 19.00 obiad: pol opakowania (50g suchego) makaronu ryzowego z warzywami (cebula, baklazan, pieczarki, pol puszki groszku konserwowego) i przecierem pomidorowym duszone bez tluszczu kolacja: 150g serka homo 3%tl, salatka z pekiny, szpinaku swiezego, pomidora, warzyw konserwowych, 2 kromki chleba chrupkiego chaber graham, herbata z pokrzywy |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiałam... bo dieta niełączenia oparta jest na rozdzielnym jedzeniu węglowodanów i białka, a Wy zalecacie niełączenie tłuszczów i węglowodanów, to w końcu co jest lepsze i skuteczniejsze do utraty wagi? Wytłumaczy mi to ktoś, z góry dziękuję za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
BAN stały
|
Ja mam 0 R+ i pani dietetyk jeszcze 5 lat temu (wazylam 85 kg przy wzroscie 160 cm) powiedziala ze najlepiej abym wyrzucila ze swojej diety bialko i zboze. Jezeli juz jeść to w bardzo małych ilościach.
Tyciu sprzyja: pszenica, kukurydza, soczewica, fasola, kapusta, brukselka, kalafior, gorczyca, mleko Chudnięciu sprzyja: ryby i owoce morza, sól jodowana, czerwone mięso, wątróbka, kapusta włoska, szpinak, brokuły Produkty wskazane - mięso: baranina, cielęcina, jagnięcina, dziczyzna, wątróbka, wołowina - ryby: dorsz, halibut, jesiotr, łosoś, makrela, morszczuk, okoń, pstrąg, sardynka, sieja, sola, szczupak, śledź, tuńczyk - tłuszcze: oliwa z oliwek, olej lniany - orzechy i pestki: z dyni, włoskie - warzywa i owoce: brokuły, buraki, cebula czerwona, chrzan, cykoria, czerwona papryka, czosnek, dynia, kalarepa, karczochy, pietruszka, por, rzepa, sałata, słodkie ziemniaki, szpinak, figi - napoje: sok ananasowy i wiśniowy - przyprawy: curry, kurkuma, morszczyn, pieprz cayenne Produkty niewskazane - mięso: bekon, mięso gęsi, wieprzowina - ryby: łosoś wędzony, sum, śledź marynowany - nabiał: mleko i jego przetwory - tłuszcze: olej kukurydziany - orzechy i pestki: pistacjowe i ziemne, mak - zboża: najlepiej zrezygnować z nich całkowicie - warzywa i owoce: awokado, bakłażan, biała kapusta, brukselka, chińska kapusta, czerwona kapusta, czarne oliwki, gorczyca, kalafior, kukurydza, pieczarki, jeżyny, mandarynki, melon, pomarańcze, rabarbar, truskawki - napoje: sok jabłkowy i pomarańczowy, kawa, czarna herbata - przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, ocet, pieprz biały i czarny, wanilia, keczup, dziurawiec To nie jest moja wlasna decyzja bo bardzo lubie jajka, twarozek, jogurty, chlebek wasa ale niestety musze sie ograniczac. Czesto wegetarianie z grupa krwi 0 bardzo tyją bo jedza duzo nabialu, a zerówka dobrze trawi mieso, ryby. Nie wiem czy kazdy z grupa krwi 0 bedzie chudl jedzac produkty wskazane ale zawsze mozna sprobowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Raczkowanie
|
No tak,ale jak ktos nie je mięsa to też ma zrezygnować np. z soczewicy i łososia,które są bardzo bogate?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
BAN stały
|
Nie mam pojęcia, ja jem mięso wiec nie mam takiego problemu. Musiałabyś sie dietetyka spytac
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Zadomowienie
|
wczorajsze U:
1. serek wiejski, plaster szynki, pomidor wafel ryżowy z lososiem wędzonym 2. twaróg wędzony, salata,pomidor, keczup jablko 3.serek wiejski z tym samym co na śniadanie pomarańcza 4. ryba w panierce, ryż bialy, surówka 5. lód nestle extreme ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Raczkowanie
|
Czy mógłby ktoś ocenić/poprawić mój jadłospis? Jest na poprzedniej stronie
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
moje jedzonko w dniu dzisiejszym...RRRR
ś.owsianka z płatków owsianych,z6 łyżek,2 łyżeczki miodu,pół łyżeczki kakao,2 łyżeczki budyniu, z 10 ml mleka,reszta woda,2 łyżeczki otrąb,kawa z mlekiem bez cukru około 14 obiad:ziemniaki podgotowane w plasterkach i podsmażone na olwju i posypane ziarenkami smaku+kefir duży podwieczorek-miseczka kisielku lub budyń na wodzie i mleku(więcej wody) kolacja:kalafior+1-2 młode marchewki ugotowane na parze polane bułką tartą na oleju,trochę soli
![]() |
#1516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a na obiad wczoraj jadłam co innego ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Rozeznanie
|
Bardzo ładnie prosze o ocene
![]() edit: zapomiałam napisac ze to oczywiscie R ![]() 1. szklana koktajlu ogórkowego (maslanka , ogórek, czosnek, koper, pieprz), 3 kromki pumpernikla z warzywami "co tam pod reka", 2 plasterki chudej wedlinki 2.jabłko, sałatka (kapusta pekińska, ogórek, szczypiorek, odrobina oliwy, 3 łyzki słonecznika) 3.150g piersi z kurczaka, sos z jogurtu przecieru pomidorowego i czosnku, 50g ryzu brazowego, 2 pomidory 4.szklanka koktajlu ogórkowego. 2 plasterki chudej wedliny 5. serek wiejski z warzywami "co tam pod reka". |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Raczkowanie
|
R.
1. owsianka na mleku 0,5% z małym serkiem homo truskawkowym, kawa z mlekiem, jabłko 2. miseczka rosołu z łyżką makaronu (organizm domagał się zupy ![]() 3. 2 pomidory z piekarnika nadziewane kaszą kuskus i polędwicą z indyka 4. twaróg półtłusty z pomidorem i zielonym ogórkiem, migdały i (cholerne) pestki dyni 5. sałatka z chudą szynką |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Raczkowanie
|
U
I Owsianka (40 g płatków owsianych, 1 łyżka otrąb, 10 g proszku budyniowego o smaku kokosowym, 125 ml mleka, 20 g poduszkowców kokosowych), 50 g twarogu wędzonego, marchewka. II Pół obwarzanka, 150 g twarożku z wtartym jabłkiem, cappuccino orzechowe. III Omlet posmarowany dżemem truskawkowym, 3 rzodkiewki. Deser: 1 delicja wiśniowa. IV 150 jogobelli bananowej z 30 g fitelli bananowej, marchewka. V 2 kromki chleba razowego z serem żółtym i pieczarkami -> zapieczone, polane ketchupem, 30 g orzechów ziemnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1523 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
deMitia, dziękuję za ocenę
![]() Już wyjaśniam zagadnienia ![]() Więc: - jajka na śniadanie jadam całe, razem z żółtkami, - "Kubusie" pije w celu zarumienienia cery ![]() - kolacja w moim przypadku jest również posiłkiem potreningowym, a po treningu należy zjeść jakieś węglowodany (ryż) P.S. Chciałam dodać, że mam tylko 15 lat i myślałam, że w moim wieku nie należy rezygnować z masła i żółtek jaj ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Rozeznanie
|
Nie mówię o całkowitej rezygnacji, bo trzeba pamiętać po pierwsze o tym, że dieta to tylko 90 %, a po drugie to ja oceniam pod względem "łatwości" zrzucania zbędnych kilogramów
![]() Zamień kubusie na marchewki ![]() Żółtka zostaw! ![]()
#1527 |
Raczkowanie
|
![]() A jakie węglowodany radziłabyś dodać do śniadania? |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Raczkowanie
|
R
1. 80g pumpernikla ze 100g chudego twarogu, pomidorem, rzodkiewką, szypiorkiem fat burning, godzinka 2. pół kilo truskawek pogniecionych z 100g activii naturalnej ![]() ![]() 3. wątróbka na teflonie z cebulą + ogórki konserwowe +marchewka jeśli sie nie najem 4. placuszki z 2 jajek, twarogu chudego, otrębów pszennych i cynamonu + pomidor + łyżka siemienia lnianego 5. 100g chudego twarogu + marchewka do woli ![]() daje radę taki jadłospis? ![]() Edytowane przez brena Czas edycji: 2008-05-23 o 15:30 Powód: zapomniałam;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może jestem natrętna, i wiem, że jestem nowa, ale nie ktoś mi wytłumaczy jak możliwe jest tycie przy 1200? :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
WIesz jak się miało/ ma ED i jadło się bardzo mało tzn. 700 kcal np. to spowalnia się przemiana materii, organizm zaczyna odkładać na czarną godzine bo boi się że znów może nie dostawać pożywienia. Ale po pewnym czasie przemiana materii się rozrusza i przestaje się tyć.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.