|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
Cytat:
![]() Na dekoloryzowanych włosach po pierwszym farbowaniu rzeczywiście są niewielkie szanse na chłodny odcień, a jeśli już by się udało go uzyskac to i tak prawdopodobnie się bardzo szybko wypłucze ![]() Ja już coraz bardziej nie mogę patrzec na swój kolor, a teraz w słońcu wygląda fatalnie. Więc farbowanie pewnie w najbliższym tygodniu będzie konieczne. No i odrosty, które są widoczne bardzo już po 10 dniach, wrrr.. A kiedy wybierasz się do fryzjera?
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Przyczajenie
|
W piątek
![]() A może tak zrezygnuje z tego dekoloru i walne sobie całe na jakiś kolorek w stylu 7/1 z Kolestonu i do tego pasemka jasne ![]() Wrzucę fotki jak będzie co pokazać ![]() Edytowane przez moniak172 Czas edycji: 2009-04-15 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
kurde ale te wszystkie farby dorogie;/ mnie 1 majirel wyniesie 50 zł.. bo u mnie nie ma sklepu
#1504 |
Przyczajenie
|
no drogie drogie ale chyba lepiej trochę nadpłacić niż polegać na farbach drogeryjnych, przy których nigdy nie ma pewności i nie wiadomo jakie zniszczenia po sobie pozostawią
![]() Edytowane przez moniak172 Czas edycji: 2009-04-15 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
ja z allegro to nie znosze kupowac ;/
#1506 |
Zakorzenienie
|
Tak jak mowilam wklejam obecny kolor swoich wlosow - po ostatnim ocieplaniu
![]() zdjecia z wczoraj, z wesolego miasteczka (bylam z siostra ![]() 2 z bliska, ostatnie malow idoczne, ale kolor jednak jest najlepiej widoczny z pewnej odległości |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie doświadczenie z farbami Luo Color? Czy rzeczywiście wychodzą chłodne i jak z ich trwałością? Znalazłam dla siebie fajny 9.12 lub 9.21 ( zneutralizuje mi i zółty i rudy ) i bardzo jestem ciekawa jak sprawuje się farba
![]() I jeszcze ma jedno pytanie ![]() ![]() Znalazłam interesujący mnie odcień w Majiblond, jednak nie zależy mi na rozjaśnieniu włosów. Obecnie mam na poziomie 8/9. Chcę tylko zneutralizowac żółto-pomarańczowe refleksy. Jak sądzicie czy mogę do odcienia 921 dodac 3% oksydantu żeby tylko stonowac włosy bez rozjaśnienia?
Edytowane przez marta301 Czas edycji: 2009-04-16 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
Ja miałam kiedyś na głowie mieszankę Luo 6.12+6.07 i nie była to mieszanka najzimniejsza. Luo zazwyczaj wychodzą ciepłe i tak też się spierają. Więc jak zależy Ci na zimnym odcieniu to proponuję inne mieszanki
![]() Ja na twoim miejscu po prostu tym majiblondem zapieniłabym włosy i to ochłodzi kolor (mi zawsze blond po zapienieniu się ochładza). Ja robię to tak: 30ml utleniacza 6% + 30ml farby + zwykły szampon do włosów, którego dolewasz tyle, by ci sie dobrze myło włosy. I tochę zwykłej wody do tej mieszanki. Nakładasz to na włosy jakbyś po porstu je myła i czekasz 10-15min a potem spłukujesz. Mi po takim czymś blond się ochładza a włosy nie są aż tak zniszczone jak po zwykłym farbowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak pozbyc sie rudego ?
odcienie miedziane neutralizujemy przez położenie farb o refleksach fioletowych
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do farb loreala oksydant też ma byc loreala, czy może byc jakiś inny? To zapienienie jest tak trwałe jak farbowanie czy wymywa się bardzo szybko?
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak pozbyc sie rudego ?
czy wsród farb sklepowych znajde takie o refleksach fioletowych ? mozesz mi jakąś polecic ?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() to chyba zależy...ja np z tydzien temu zapieniałam włosy matrixem popielatym ul-a (tez loreal), użyłam pół tubki i nadal mam chłodny odcień. Z tym że ja myje włosy wielokrotnie polecanym tu szamponem ultra color do włosów siwych i blond joanny (ok 6zl) i efekty są naprawdę super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Często trzeba zapieniac włosy żeby chłodny odcień się utrzymywał? A oksydant np Joanny taki za kilka zł może byc, czy lepiej coś "lepszego" kupic, bo chyba one się nie różnią tak bardzo od siebie, mam na myśli te tanie i droższe? Ja też używam szamponu biosilka silver, czekam na przesyłkę szamponu rewitalizującego kolor Joanny, mimo że platyny nie mam i nie chcę miec, ale do niwelowania żółci powinny się nadawac ![]() No i waham się jeszcze co do tego Majiblond 921, bo to farby ultrarozjaśniające. Czy zapienienie nią nie rozjaśni mi jednak włosów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny ratujcie.
Sledze ten watek od dluzszego czasu i dzieki niemu nareszcie mialam moj wymarzony kolor wloskow czyli chlodny brazik. Uzyskalam go po kilku farbowaniach farbka Majirel. Najpierw popielaty braz mieszalam z jakims opalizujacym, a przy drugim farbowaniu wymieszalam gleboki braz z popielatym. tylko,ze wtedy chodzilo mi o zgaszenie miedzino-zlotawych refleksow... no i diabel mnie podkusil - a raczej moja kolezanka, ktora zapewniaal ze po L'oreal Castingu z Rossmana bede miala piekny kolor... kupilam i zrobilam. O ZGROZO!!!! teraz mam wlosy niemal czarne a w sloncy CZERWONE... chce mis ie plakac. wyczytalam juz ze czerwien gasimy odcieniami metalicznymi ale akurat tych u mnie w miescie nigdzie nei ma ... i zastanawialam sie czy moze macie doswiadczenie jaks ie tgo pozbyc JAK NAJSZYBCIEJ na przyklad za pomoca goldwella, bo akurat to w hurtowni maja ... Blagam pomocy. A dodam ze tym oblesnym Castingiem farbowalam wczoraj ... myslicie ze gdybym dzis polozyla na to farbe to cos to zmieni? Czy musze czekac az sie zmyje?!?!?!?! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
joanna szampon rewiztalizujący popielaty
czy nadaje sie równiez do włosów jasno-brązowo-rudych ?
czy testowałyscie na ciemniejszych włosach niz blond ? sskusiły mnie opienie na KWC ale na szamponie jest informacja, ze niweluje żółty odcien z blond włosów ... a co z jasnobrązowymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Dot.: joanna szampon rewiztalizujący popielaty
a jaki kolor tego castinga?
#1517 |
Przyczajenie
|
Kolor nazywal sie BRĄZ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
kurde niestety nie znam sie na tych farbach poczekaj na madzie..
#1519 |
Przyczajenie
|
Bo wiesz te Castingi mozna kupic w kazdym hipermarkecie i one niby nie sa farbami tylko jakimis pseudo szamponami zmywajacymi sie po 28 dniach... wiec sama nie wiem jak to traktowac. Myslisz , ze moge polozyc na to farbe fryzjerska np. goldwella wlasnie i chwyci? Czy szkoda kasy i czasu? normalnei zamorduje moja kumpele za tego Castinga. Chyba z 4 lata juz nie farbuje farbami ze sklepow i mnie cos podkusilo no ...
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- No nic zaraz 16 i bede jechala do sklepu... zobaczymy co wymysle. napisze wam pozniej co kupilam tylko jednak wciaz mam mieszane uczucia czy od razu dzis nakladac nowa farbe , która mam nadzieje zgasi ta oblesna czerwien , czy jednak przemeczyc sie chociaz tydzien , myc czesto wlosy i dopiero polozyc nowy kolor ... Licze na was kobitki bo tylko wy mnie rozumiecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1521 |
Przyczajenie
|
No wlasnie teraz to one wygladaja niemal jak czarne... do brązu jest im raczej daleko ... a Ty ile czasu odczekalas nim pofarbowal Ci fryzjer wloski po tym durnym Castingu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zadomowienie
|
A może trochę czasu poświęć na mycie włosów szamponem przeciwłupieżowym... Na bank kolorek się wypłucze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
dokładnie szampon i dopiero profesjonalna.. a ja zmuszona jestem kupic szamponetke mysle ze nic sie nie stanie
![]()
![]() |
#1524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-04-17 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
http://images.google.pl/imgres?imgur...a%3DN%26um%3D1 co myslicie o tych farbach.. ? az 125ml
#1526 |
Konto usunięte
|
Mam nadzieję, że dobra bo właśnie się zxakochałąm w tym kolorze.
Od lat próubuję uzyskać popielaty brąz na moich włosach i udawało się na krótki okres czasu dzięki farbom z L'oreala (obecnie odcień wycofany) i Herbal Essence (dostepne tylko w UK z tego co wiem), niestety wszystko sie koniec konców spłukiwało po miesiącu. Dzis z kolei pofarbowałam Londą ciemnym popielatym blondem i.... kolor nie ma nic wspólnego ani z blondem ani z popielem, jedno co się zgadza, to to, że jest ciemny. Ehh, ale przeżyję. Kwestia przyzwyczajenia ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zadomowienie
|
Najgorsze jest właśnie te szybkie wypłukiwanie...
![]() Magdaa161 a jak dokładnie wyszła ta Londa - bo że ciemno to wiem, mi zawsze na czarno łapała... No ale jaki odcień? Może mogłabyś jakąś fotkę cyknąć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
ja dzis kupiłam sobie szamoponetke w sobote bede ciemna
![]()
#1529 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A macie jakieś farby godne polecenia ciemny popielaty blond lub jasny popielaty brąz ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.