|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
U nas też powoli...
Czyżby Stanisław był gejem? Edytowane przez hajduczkawojtusia Czas edycji: 2010-09-26 o 22:44 |
|
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
No i w końcu przebrnęłam przez cały wątek aż dwa dni mi to zajęło
) Witam wszystkie PM ) hmm i chętnie dołączam do waszego grona Jestem ze Stargardu ślub planujemy na 30czerwca 2012 , na początku myślałam że za szybko sie za to zabieramy ale mojemu TŻ bardzo zależało na orkiestrze która bardzo mu sie podobała i ogólnei ma dobrą opinie w jego rodzinie, jak sie okazało rezerwując date w styczniu w marcu musieliśmy potwierdzić naszą decyzje z resztą mamy zamiar zaczekać do wakacji , myślimy o sali w Maszewie (czekam na relacje i Wenusie w Kobylance mam nadzieję że będzie problemu bo czerwiec to jednak oblegany miesiąc ;//
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli zastanawiacie się nad salą Szymczaka w Maszewie, to moja relacja będzie pod koniec sierpnia Sama osobiście słyszałam pełno dobrych opinii o nich ![]() W którym kosciele planujecie ślubować?
|
|
|
#1504 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Dagunia
jednemu smakuje schabowy innem kawior...
|
|
#1506 |
|
Komplikatorka
|
Heh w sumie racja
Napisałam tak tylko dlatego, że w tamtym roku byłam na 5 weselach i miałam jako takie porównanie. Ale wiesz sam fakt, że kurczaka na którym gotowali rosół później upiekli i podali jako "pieczony" to chyba coś nie tak. Mogło się coś zmienić, bo np. młodzi co byłam u nich na ślubie się zbuntowali i potężną awanturę zrobili, dlatego napisałam że po tegorocznych weselach opinie mogą być inne.
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze znajdą się plusy i minusy
No zobaczymy, ale dziękuję też za "cynk" zwrócę im uwagę przed weselem
|
|
#1508 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Zapytaj też o klimę, bo w maju było strasznie a co dopiero jak Ty masz w sierpniu. Powodzenia
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już ja im dam popalić!!!! Jak bedzie nie tak, jak chciałam to mnie popamiętają Ale z drugiej strony znajomi mieli 4 wesela w zeszłym roku tam i tylko po 1 usłyszałam, że "tort był za słodki" ![]() Czekam niecierpliwie na relację Olivii
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
Ja też słyszłam dobre opinie o Szymczaku w dodatku moja ciocia tam pracuje tylko dokładnie się nie orientuje czy w kuchni czy jako kelnerka (rzadko ją widuje) w każdym razie mam nadzieje że jak by co wszystko przypilnuje ;D Objadę i tak wszystkie sale z ciekawości ;D Aha i na pewno odradzam Lorda byłam tam na chrzcinach nic mi się tam nie podobało a szczególnie kelnerki latające przez środek parkietu no i jedzenie też nie dobre ;// a ślubować hmm nie wiem sama moją parafią jest kolegiata NMP i chciała bym tam bo jednak mam sentyment do tego kościoła ale podobno nie można nic samemu udekorować a to jednak duży i ponury kościół i chciała bym żeby choć trochę wyglądał weselej
pamiętam jak na komunie był zdobiony więc jak coś mam zamiar negocjować ![]() chilanes a ile tam jest za wesele z poprawinami ?? Kościół w Maszewie bardzo mi się podobał jak kiedyś tam byłam
Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2010-04-07 o 19:45 |
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
jak my zamawialiśmy to było 160 zł z ciastami, tortem, owocami....
Co do Kolegiaty, to może oni mają kogoś kto stroi i dlatego nie można samemu?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-04-08 o 09:35 |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
może mają nie dopytywałam się ale i tak wolała bym sama
a któraś z was może przetapiała swoje złoto na obrączki? bo mam ze 4 obrączki w domu już nie noszone i tak się zastanawiam nad tym ile to by wtedy wyniosło
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy od jakości i stopy złota, no i od wzoru jaki chcecie.
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my za zwykłe, proste, bez żadnch ślaczków i mieszania metali ( potem i tak się to zaciera) ale dosyć szerokie bo około 7 mm płacimy 300 zł więc mega pieniędzy zaoszczędzamy a robimy je u naprawdę fajnego złotnika w szczecinie bardzo dużo znajomych u niego robi obrączki i wszyscy byli mega zadowoleni, jak chcecie idziecie do niego z wybranym modelem i on wam wszystko waży i wycenia
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
nam się marzy żółte i białe złoto
a mogła byś mi podać namiary na tego złotnika? na pewno poszukam jeszcze w stargardzie i popytam o ceny ale w razie czego złotnik w szczecinie może się przydać hm jaka jest jakość tych obrączek to nie wiem. Ale są 4 więc myślę że jeżeli chodzi o ilość to wystarczy. A ja myślałam że złoto to złoto
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ps a tak z ciekawości na takie proste obraczki o ktorych piszesz duzo trzeba zlota???
|
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
nasze obrączki mają 7 mm grbosci i my mieliśmy 19 gram złota i generalnie jeszcze nam zostało a obrączki są naprawdę sper wykonane a co do złotnika to jest to za starym kinem cosmosem tam jest taki malutki zakładzik...ale dokładni
e wam powiem jak wrócę z wojaży
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, juz prawie zdecydowalam, ze bede szyla moja suknie slubna. Gdyz niestety tą wymarzoną okazała się Daylice Cymbeline, a ona kosztuje 5200
a nie chce juz przymierzac zadnej innej, slub coraz blizej, a ja po chyba milionie przymierzonych sukni, dopiero gdy zalozyla TĄ to powiedziałam sobie "to wlasnie Ta i ja chce miec" ehzzz, tylko dlaczego ona jest taka droga?! W przyszlym tygodniu ide do krawcowej i zobacze co ona mi powie, czy ja uszyje i za ile. Boje sie troche ale chyba nie mam wyjscia..
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
molly18 pwoodzenia
weź pod uwagę, że krawcowa dokładnie takiej samej sukni ze zdjęcia nie uszyje ![]() Ehhh ja już się nie mogę doczekać
|
|
#1520 | ||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
W Szczecinie jest podobno jedna krawcowa któa cudnie szyje, idealnie jak oryginał i bierze tylko 1300 zł za suknie ![]() Cytat:
Ty też szyjesz, prawda? Coraz częściej się nad tym zastanawiam...
|
|
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
Zdaje sobie sprawe, ze suknia moze nie bedzie identyczna. Jednak najwazniejsze dla mnie zeby ten dol byl taki sam, taki zwiewny i lekki, nie bufiasty i sztywny :/ a gora, to w sumie wydaje mi sie prosta do uszycia, choc nie znam sie na tym specjalnie. Boje sie troche, ale albo ja uszyje albo kupie. Raczej to pierwsze.
A w ogole Chilanes, to bylam ostatnio w Maszewie z przyszlymi tesciami. Bo oni nie widzieli jeszcze tej sali (tylko na zdjeciach) bo sa z Poznania. No i bardzo sie im podobalo ciekawa jestem tylko jak to bedzie, jak w tej drugiej sali bedzie wesele, czy to nie bedziemy sobie nawzajem przeszkadzac.
|
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój Dj powiedział, ze jakby na tej większej sali nie było głośno, to my ich i tak zagłuszymy Już on się o dobrą zabawę i głośność postara ![]() Mam jednak nadzieję, że sale nie będą ze sobą kolidowały i np na mojej małej nie będzie słychać hałasu z dużej
|
|
|
#1523 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy była któraś z Was na otwarciu tego nowego salonu sukien ślubnych w Merkurym (Koszalin) w sobotę? Jestem ciekawa jak było. Miałam iść z przyjaciółką, która bierze ślub bo ciągle jeszcze nie znalazła sukni ale ta sobotnia tragedia sprawiła, że w końcu nie poszłyśmy. Jeśli któraś była to niech napisze czy mają duży wybór, czy ładne kiecki i jakie ceny. No i co z tym ich konkursem co niby można suknię za złotówkę kupić. Dajcie znać bo mnie przyjaciółka gnębi, żeby tam iść a nie wiem czy warto.
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że u niektórych przygotowania w toku
No my się do salonu nie możemy wybrać żeby obejrzeć obrączki...a czasu coraz mniej.
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
eee jeszcze zdążycie z obrączkami
|
|
#1526 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio mam tyle obowiązków związanych z pracą, że nie wiem kiedy znajdę na to czas. Wiem, wszystko powoli bez pośpiechu trzeba załatwiać, żeby potem nie żałować nie przemyślanych wyborów.
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
to fakt i trzeba brać pod uwagę jeszcze zcas w niektórych salonach, bo niekiedy trzeba i 4-5 tygodni czekać na odebranie
|
|
#1528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
już się nie mogę doczekać noszenia naszych
wczoraj wstępnie rozplanowałam czas w ostatnim tygodniu, a w sumie miesiącu, bo pełno rzeczy do zrobienia będzie ;/ No iz astanawiams ie nad zrobieniem "bramy" sąsiadce, która kilka tygodni przede mną bierze ślub, chcę coś śmiesznego wymyślić
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Jeśli chodzi o obrączki to faktem jest, że na niektóre modele czeka się dość długo. My zamówiliśmy w Aparcie obrączki zwykłe złote bez żadnych kamieni rowków czy szlaczków i czekamy 5 tygodni. Planowany odbiór to 18 maj. Mi sie zdaje, że czas zależy może od kolekcji czy trudności wykonania ale nasze są najzwyklejsze i tyle czasu już sama nie wiem. Pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

jednemu smakuje schabowy innem kawior...
No zobaczymy, ale dziękuję też za "cynk" zwrócę im uwagę przed weselem 

Już ja im dam popalić!!!! Jak bedzie nie tak, jak chciałam to mnie popamiętają

a nie chce juz przymierzac zadnej innej, slub coraz blizej, a ja po chyba milionie przymierzonych sukni, dopiero gdy zalozyla TĄ to powiedziałam sobie "to wlasnie Ta i ja chce miec" ehzzz, tylko dlaczego ona jest taka droga?! W przyszlym tygodniu ide do krawcowej i zobacze co ona mi powie, czy ja uszyje i za ile. Boje sie troche ale chyba nie mam wyjscia..