Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-15, 16:11   #1501
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A tak wogole to jestem wsciekla na naszego bylego fotografa
www.jasnezetak.pl
napisal wiadomosc ze oddal depozyt patrze na konto i nic nie ma
pisze do niego a ten , ze jednak odwolal mu sie ten wyjazd i ze ma wolny termin na nasz slub chyba jest nie powazny jesli mysli ze jeszcze jestesmy zainteresowani wspolpraca z nim wogole on uwaza ze to my zawalilismy bo nie wyslalismy mu umowy tylko sama zaliczke , a przeciez sam zasugerowal ze jak bedziemy w PL to wtedy sie spotkamy i dogadamy , podpiszemy umowe !!
dostal kase i nie zapisal sobie w kalendarzu ?!?!?!?!
Wiec z tych nerwow weszlam na jego stronke i napisalam w ksiedze gosci ze faktycznie robi swietne zdjecia , ale niestety ma balagan w kalendarzu bo nie potrafi sobie daty zapisac a ten od razu mi na emaila pisze ze jestem bardzo niegrzeczna ze takie rzeczy wypisuje w czesniej mu pisalam 3 wiadomosc na emaila i nie odpisal dopiero jak na strone weszlam to zadzialalo ) a ja mu pisze ze ksiega nie jest tylko od pozytywnych opini wchodze sprawdzic a ten usunal moj wpis i ... zablokowal moj IP adres wiec nie moge juz wchodzic do niego na stronke !! No co za koles !!!!!!!!!! napewno nikomu go nigdy nie polece !!

Dziewczyny czy ktoras z was orientuje sie ile kosztuje Wyborowa?
my kupilismy za 18,89 czy jakos tak. Niezly cymbal z tego kolesia....

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć Mam już umowę na salę podpisaną
gratuluje

kurde ale mnie rozlozylo mam 38 stopni goraczki ;/ a nawet nie moge isc na L4 bo ciagle jakies szkolenia i urlopy i nie mialby mnie kto zastapic... a teraz 3 dni ide na 2 zmiane i nie wiem jak to przezyje a potem na szkolenie jeszcze jade i najblizsze wolne dopiero w przyszly czwartek porazka nie wiem co mam robic...

Tak się właśnie zastanawiam bo Tż ma wujka, ktory ma chyba 5 dzieci, wszystkie dorosle ale jeszcze stanu wolnego i mieszkaja z rodzicami i nie wiem czy lepiej dac im 1 zaproszenie ze zapraszamy ciocie wujka i kuzynow z imienia wraz z osobami towarzyszacymi czy lepiej dac kazdemu osobne zaproszenie?

Kiedy zamierzacie kupowac garniaki dla Waszych Tżtów?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 16:13   #1502
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

witam
Dzisiaj miałam dobry dzień do załatwiania spraw ślubnych. Zarezerwowaliśmy lokal na przyjęcie. Facet za dużo jedzenia weźmie tylko 105 zł od osoby. Dzięki temu możemy zaprosić więcej osób Lokalik jest mały ale przytulny.
Zamówiliśmy też obrączki- zwykłe tradycyjne z nacięciami, a że mieliśmy swoje złoto to wyjdzie nam to niedrogo.

Mam pytanie co do bielizny, czy jak któraś z was ma sukienkę ecru to bieliznę tez tego koloru? Co z pończochami, bo one są chyba tylko w białym kolorze nie? To ma jakieś znaczenie? Bo dla mnie w sumie nie, ale nie chcę, aby goście pamiętali z przyjęcia tylko moje niewłaściwie dobrane pończochy
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 16:16   #1503
Elcia85
Rozeznanie

musze sie pochwlaic dzis przyszedl moj welon!!!! jest naprawde super! zamowilam go na stronie welony.pl i sie obawialam troche ze nie bedzie taki jak chce no bo nawet zdjecia nie widzialam tylko z pania przez telefon ustalilam szczegoly ale widac ze pani zna sie na rzeczy bo fajnie mi doradzila i zaplacilam duuuzo mniej niz w salonie za taki sam!! (w salonie chcieli 250-300 zl a ja zaplacilam z rpzesylka rowne 100zl!!) takze jestem super happy i oczywiscie paradowalam dzis w tym welonie po domu

a garnitur bedziemy kupowac w czerwcu czyli 2 miesiace przed slubem

Edytowane przez Elcia85
Czas edycji: 2009-01-15 o 16:17
Elcia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 16:23   #1504
stokrotka24
Zakorzenienie

Rosette śliczna bielizna ślubna.
Tez teraz zamierzam sobie coś skompletować.
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 16:24   #1505
1219ania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO
Tak się właśnie zastanawiam bo Tż ma wujka, ktory ma chyba 5 dzieci, wszystkie dorosle ale jeszcze stanu wolnego i mieszkaja z rodzicami i nie wiem czy lepiej dac im 1 zaproszenie ze zapraszamy ciocie wujka i kuzynow z imienia wraz z osobami towarzyszacymi czy lepiej dac kazdemu osobne zaproszenie?
My mamy taką sama sytuacje(tylko ze dzieci jest 4-ro) i zdecydowaliśmy ze kazdemu z osobna dajemy zaproszenie żeby nikt się potem urazony nie poczuł że ma 22-25 lat,chłopaka/dziewczynę i dostał zaproszenie razem z rodzicami
moim zdaniem nawet sformułowanie takiego zaproszenia byłoby skomplikowane np: zapraszamy Marie i Jana Nowak z dziećmi ...i osobami towarzyszącymi?
1219ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 16:24   #1506
kliwia
Zakorzenienie

elcia pokazuj!!!

stokrotka sa kremowe ponczochy i bielizna chyba tez ecru wtedy \

idziemy do poradni
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 16:30   #1507
Elcia85
Rozeznanie

postaram sie pstryknac jakas fotke tylko musze troche podladowac baterie bo padl mi aparat

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 17:04   #1508
azzis
Zakorzenienie

Dziewczynki jak obiecałam wklejam fotkę bolerka które mierzyłam i proszę o radę - czy pasuje takie bolerko z kołnierzem do tej mojej sukni? (na rozmiar nie patrzcie bo to 40-tka).
Czy może lepsze będzie takie bez kołnierza jak wklejała eliame ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko.jpg (37,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bolerko2.jpg (45,2 KB, 38 załadowań)

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 17:55   #1509
kasiaher
Wtajemniczenie

ładne tylko mi czegoś brakuje w tym bolerku może tego że górę od sukni masz koronkową chyba
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 18:02   #1510
azzis
Zakorzenienie

Koronkowe bolerko nie wchodzi w grę, bo nie mam takiej koronki z której jest uszyta suknia, a z innej będzie nie ładnie. Więc w grę wchodzi tylko satynowe.

Stary 2009-01-15, 18:06   #1511
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak obiecałam wklejam fotkę bolerka które mierzyłam i proszę o radę - czy pasuje takie bolerko z kołnierzem do tej mojej sukni? (na rozmiar nie patrzcie bo to 40-tka).
Czy może lepsze będzie takie bez kołnierza jak wklejała eliame ?

mi się szczerze mowiac srednio to bolerko podoba, a dokladnie ten kolnierz jakos nie bardzo mnie przekonuje...sto razy bardziej podoba mi sie to

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1232014504

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 18:07   #1512
agus87
Zakorzenienie

kupowalam wyborowa za 18.11 po cenie koncesyjnej w makro powyzej 100 szt;]

ja bede miaa wlasnie bolerko z koronki, z ktore moja sukienka byla robiona, i place za nie 370 zl
Stary 2009-01-15, 18:09   #1513
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mi się szczerze mowiac srednio to bolerko podoba, a dokladnie ten kolnierz jakos nie bardzo mnie przekonuje...sto razy bardziej podoba mi sie to

Zależy mi na szczerych opiniach - dziękuję
Mnie się to drugie bolerko też bardziej podoba

Stary 2009-01-15, 18:18   #1514
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:

tak to super rzeczywiście azzis ten kołnierz tak sobie ale te co wklejiła samba
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 18:21   #1515
domi7ks
Zakorzenienie

azzis mi sie takie bolerka nie podobaja, w ogóle ja jestem pod tym względem wybredna, jeszcze żadne bolerko mi się nei spodobało a ja pod koniec października będę musiała mieć coś ciepłego.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 18:26   #1516
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Mam jeszcze takie pytanie techniczne dotyczące wesela...Wynajmujecie jakąś firmę dekorującą Wasze sale weselne, czy może same coś robicie ??? Ja pewnie zamówię jakieś drobne dekoracje, ponieważ córka właścicielki sali ma firmę dekorującą...a ja bym chciała mieć przynajmniej za stołem Młodych jakąś dekorację np. serce z biało różowych balonów.
my mamy taką firmę, już wszystkie szczegóły dekoracji ustaliliśmy z organizatorką i mamy zamówioną firmę. Nasza sala jest mało ciekawa więc trzeba w nią włożyć dużo pracy. Będziemy mieli tkaniny pod sufitem, udekorowane stoły, miejsce za młodymi, pokrowce na krzesła, naczynia z pływającymi kwiatami i świecami na stołach... nie pamiętam co tam jeszcze ustaliliśmy

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Przy waszych salach to moja wypada kiepsko
nie martw się, nasza sala nie jest zbyt piękna

Cytat:

Kiedy zamierzacie kupowac garniaki dla Waszych Tżtów?
wracaj szybko do zdrówka
Moim zdaniem nie wypada dać jednego zaproszenia. Jeżeli to dorośli ludzie to powinien każdy dostać swoje zaproszenie.

Garnituru będziemy szukać jak wybiorę suknie a mój TŻ zrzuci parę kg

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Zależy mi na szczerych opiniach - dziękuję
Mnie się to drugie bolerko też bardziej podoba
mi tak samo

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 18:58   #1517
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

no ja dopiero na wtorek mam
no ale oczywiscie spytam
to nauki i poradnie w jednym czasie bysmy mieli zrobione
bo nauki mamy w srode a poradnia jest we wtorek
nauki tez podobno są ważne tylko jakiś czas..a wiele osob robi je duzo wczesniej .Wiec w koncu nie wiem jak to jest z ich waznosciaMy zaczynamy za tydzien nauki a poradnie nie wiem-wszystkiego dowiemy sie na miejscu.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:01   #1518
popscene
Wtajemniczenie

A ja jutro dzwonię do salony mody męskiej w Częstochowie wypytać się o dwa garniaki jakie nam się podobają, może w sobotę pojechalibyśmy poprzymierzać jakby były rozmiary.
Szczególnie ten pierwszy mi się podoba, mój TŻ ma mysi kolor włosów + siwuskowe włoski gdzie niegdzie i fajnie by wyglądał z tym szpakowatym kolorem.
A smoking to drugie marzenie, mamy wybrany smoking z Bytomia, ale nie ma ciągle rozmiaru i pani miała dzwonić a nie dzwoni, no i cena jest troszkę wyższa, a podobno w tym newmenie za 1400 to można mieć już wszystko buty, koszula, krawat/mucha itd itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stresman.jpg (70,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smoking.jpg (37,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2009-01-15, 19:03   #1519
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
A ja jutro dzwonię do salony mody męskiej w Częstochowie wypytać się o dwa garniaki jakie nam się podobają, może w sobotę pojechalibyśmy poprzymierzać jakby były rozmiary.
Szczególnie ten pierwszy mi się podoba, mój TŻ ma mysi kolor włosów + siwuskowe włoski gdzie niegdzie i fajnie by wyglądał z tym szpakowatym kolorem.
A smoking to drugie marzenie, mamy wybrany smoking z Bytomia, ale nie ma ciągle rozmiaru i pani miała dzwonić a nie dzwoni, no i cena jest troszkę wyższa, a podobno w tym newmenie za 1400 to można mieć już wszystko buty, koszula, krawat/mucha itd itp.

uhhh ten 1 very sexy natomiast ten 2 to mi sie kojarzy z 1 komunia heheh
Stary 2009-01-15, 19:05   #1520
dominda
Raczkowanie

Z tymi naukami to chyba jest tak ze zalezy od widzimisie księdza- my przez to ze mieszkamy w UK załatwilismy nauki w grudniu (jak byliśmy) i mamy juz spisany protokół bo nie przyjedziemy 3 mies przed. A co do poradni to ksiadz powiedzial ze jak nie mamy to dal nam jakies broszurki do poczytania-ogolnie to poszedl nam na rękę bardzo bo z dokumentow musimy wziąśc tylko zaswiadczenie z USC i tyle Mamy tez karteczki na spowiedz i poprostu mamy miec pieczatki a czy pierwsza pieczatka bedzie 3 mies czy 4 lub 5 miesiecy przed to powiedzial ze nie istotne

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:06   #1521
popscene
Wtajemniczenie

Smoking to mi się bardziej z Bondem kojarzy niż z komunią (ten chłoptaś na zdjęciu taki komunijny może)

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-01-15 o 19:07 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:11   #1522
atomufka
Zakorzenienie

azzis wg mnie ten kołnierz w ogole nie pasuje do tego bolerkawygląda przez to jak taka krótka marynarka

eliame ja nie będę miala bolerka a góra sukni nie ma ramiączek.Widzialam juz niejedna panne mloda bez bolerka i jakos nikt nic nie mowiW koncu to slub

szafa

Stary 2009-01-15, 19:12   #1523
Elcia85
Rozeznanie

atomufka jesli chodzi o nauki to ja pytalam proboszcza w mojej parafii i powiedzial ze nie ma czegos takiego jak termin waznosci!! dlatego tez na zaswiadczeniu w mojej parafii nie ma anwet daty kiedy te nauki byly robione!! jedynie na zasiadczneiu z dnia skupienia jest pieczatka i data (nie we wszystkich parafiach jest dzien skupienia chyba) ale mojej kolezance znow proboszcz powiedzial ze nauki sa wazne pol roku. tak naprawde to chyba po prostu byl zlosliwy!! mlodzi mieszkaja w skandynawii i mogli odbyc nauki 9 miesiecy przed slubem- potem przylecieliby na tydzien przed ceremonia ale niestety ksiadz powiedzial ze nie i kropka

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 19:12   #1524
popscene
Wtajemniczenie

Mnie też ten kołnierz nie pasi
Jak my braliśmy od księdza karteczki na prekanę (tak to się nazywa jakoś) na 13 m-cy przed ślubem, to nic nie mówił nam żebyśmy poczekali z tymi naukami, bo stracą ważność, a na pewno by nam powiedział.

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-01-15 o 19:14 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:13   #1525
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
oba fajne. Ale buty tego pierwszego mnie odrzucaja.

Co do ponczoch to na na 200% nie bede miec bialych. ALbo kremowe albo cieliste, zalezy jaki bede miec w danym dniu chumor. Tylko, ze mnie te paski silikonowe draznia. Niby sa fajne, bo ponczochy same sie trzymaja, ale pod nimi skora mi nie oddycha i sie poci, dostaje lekkich odparzen. (normalnie skore mam jak ksiezniczka, hihihi). Tak wiec moze wyprobuje ten patent z kremem od kliwii. No i oczywiscie bede miec pas do ponczoch.

zeby. Tez mysle o wybielaniu. Tylko, ze u mnie jest problem, bo moj naturalny kolor zebow jest wlasnie lekko zolty. Wybielalam je juz roznymi pastami tymi aptecznymi i lekko rozjasnily, ale nie sa idealnie biale. Myslalam o tych paskach, o ktorych tu wczesniej wspomniano i chyba sie na nie skusze. Moze przy okazji kupie dla TZ, bo po tych jego papierosach to...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:16   #1526
kliwia
Zakorzenienie

azzis nieeeee zdecydowanie to bolerko odpada, lepiej by bylo gdyby bolerko dla Ciebie było w takim kroku jak to z mojego zdjecia [co jestm ja i ta nieszczesna biala suknia]
Krawcowa nie jest w stanie zdobyc materialu w takim odcieniu?
Z tego złego może lepsza byłaby tafta? w takim ivory odcieniu

Przeżyliśmy poradnię jeszcze 2 spotkania i 30zł i będziemy miec z głowy.
Obok nas siedziala para z naszą datą.
A była tez para co ma w sobotę ślub

Kupiła sobie papier do zawiadomień i do winietek :
o taki:
http://www.allegro.pl/item516678526_...0_arkuszy.html

Ja się coraz bardziej napalam na tą suknię z LF - nawet gdybym musiala odpruwać koraliki [pomyslalam nawet ze do bolerka je moge zamontowac ]
W nosie - coś czuje ze sie zaczynam w niej zakochiwac, najgorsze ze jeszcze
nie wiem w ktorej bardziej, bo podobaja mi sie obie.

Jaga a propo butów na zdjeciach modeli w gajerach
Ostatnio jak szukalam kamizelki dla.... emilii chyba, to natknelam sie na producenta, ktory mial kilka fajnych gajerkow, ale sesja zdjeciowa tych gajerow lekko nieudana, otoz model mial ufaflunione buty prawie jak od błota!!! No porazka, i syra na pol zdjecia

Dziewczynki, dowiedzialam sie dzisiaj od ewaleny na topiku bukietowym, co to jest to biale takie, co czesto w stoikach na samochodah sie uklada, w takie krązki!! teraz nie mam fotki, bo nie chce mi sie isc po pendriwa, ale na allegro jest po 6zł to !! I jest to rattan dekoracyjny
http://www.allegro.pl/item530237887_..._w_krazku.html

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-01-15 o 19:24
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 19:16   #1527
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
atomufka jesli chodzi o nauki to ja pytalam proboszcza w mojej parafii i powiedzial ze nie ma czegos takiego jak termin waznosci!! dlatego tez na zaswiadczeniu w mojej parafii nie ma anwet daty kiedy te nauki byly robione!! jedynie na zasiadczneiu z dnia skupienia jest pieczatka i data (nie we wszystkich parafiach jest dzien skupienia chyba) ale mojej kolezance znow proboszcz powiedzial ze nauki sa wazne pol roku. tak naprawde to chyba po prostu byl zlosliwy!! mlodzi mieszkaja w skandynawii i mogli odbyc nauki 9 miesiecy przed slubem- potem przylecieliby na tydzien przed ceremonia ale niestety ksiadz powiedzial ze nie i kropka
dziekiMy tez nie mieszkamy w Polsce a nauki odbywamy tu na emigraacji.

szafa

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 19:18   #1528
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
oba fajne. Ale buty tego pierwszego mnie odrzucaja.

Co do ponczoch to na na 200% nie bede miec bialych. ALbo kremowe albo cieliste, zalezy jaki bede miec w danym dniu chumor. Tylko, ze mnie te paski silikonowe draznia. Niby sa fajne, bo ponczochy same sie trzymaja, ale pod nimi skora mi nie oddycha i sie poci, dostaje lekkich odparzen. (normalnie skore mam jak ksiezniczka, hihihi). Tak wiec moze wyprobuje ten patent z kremem od kliwii. No i oczywiscie bede miec pas do ponczoch.

zeby. Tez mysle o wybielaniu. Tylko, ze u mnie jest problem, bo moj naturalny kolor zebow jest wlasnie lekko zolty. Wybielalam je juz roznymi pastami tymi aptecznymi i lekko rozjasnily, ale nie sa idealnie biale. Myslalam o tych paskach, o ktorych tu wczesniej wspomniano i chyba sie na nie skusze. Moze przy okazji kupie dla TZ, bo po tych jego papierosach to...
Buty się zmieni
Ja pończochy planuję białe, raczej te samonośne, nie miałam z nimi problemów jeszcze.
Zęby...kupię coś drogeryjnego jak coś wybieli to spoko, jak nie to nie
Stary 2009-01-15, 19:24   #1529
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
dziekiMy tez nie mieszkamy w Polsce a nauki odbywamy tu na emigraacji.
a tamta para sie w koncu rozmyslila. wrocili za granice, wzieli slub cywilny a niedawno urodzilo im się dziecko
ja mam andzieje ze nam ksiadz nie powie ze mamy nadrabiac jakies spotkania u mnie w parafii sa tylko 3 spotkania plus dzien skupienia a w tej parafii co bierzemy slub jest 2 razy wiecej spotkan
Stary 2009-01-15, 19:28   #1530
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
a tamta para sie w koncu rozmyslila. wrocili za granice, wzieli slub cywilny a niedawno urodzilo im się dziecko
ja mam andzieje ze nam ksiadz nie powie ze mamy nadrabiac jakies spotkania u mnie w parafii sa tylko 3 spotkania plus dzien skupienia a w tej parafii co bierzemy slub jest 2 razy wiecej spotkan
hehe nieźleja mam nadzieje ze tu nie bedzie zbyt wielu spotkanSlyszala m ze w niektorych parafiach to az 8 spotkan!

Dziewczyny a o co chodzi z tym zaswiadczeniem z USC?

szafa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości