|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Za rozpisanie rodzajów mąki też dziękuję, bo nie mam pojęcia o tym ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, a co myślicie o zupie mlecznej z ciemnym makaronem na kolacje? (albo ciemnym ryżem)-(chyba makaron [ryż też] za ciężki na noc?), bo na śniadanie w pracy, to nie bardzo, a uwielbiam zupy mleczne. Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-02-04 o 12:22 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i od tamtej pory moge zyc bez chleba ziemnakow i innych niezdrowych zapychaczy i dlatego moze mi tak latwo na I bylo bo nawet bez dietki zadko kiedy dopakowywalam sie chlebkiem no ale za pierwszym razem to nie wiedzialam jak funkcjonowac ![]() ja zdaje sobie tez sprawe ze SB jest najzdrowsza z diet ochudzajacyh bo nawet o tym powiedziala mi pani dr dietetyk u ktorej bylma na poczatku roku bo wlasnie chcialam sie odchudzac z glowa weic do niej pojechalam ![]() ona jak jej powiedzialam ze juz kiedys bylam na SB tylko przez ciaze (czego bardzo zaluje) jakos nasze drogi sie rozminely, to powiedziala ze absolutnie nie bedzie mi zadnego jadlospisu ukladala bo to najlepsza z diet tym bardziej ze jest ona eliminacyjna anie ograniczajaca jedzenie i jak chcem zjesc 2 kg brokulow to moge zjesc jak dam rade takze ja to wszystko wiem ale kurna jakos to tak w zyciu z obawa lekka sie sprawdza... a moge jeszcze pozawracac glowe? ![]() bo chodzi mi glownie o wegle... jak pisalam za chlebami to ja nie tesknie i mi w ogole nie potrzeba i czy w zwiazku z tym co moge tym zastapic? bo przeciez bez sensu abym sie zmuszala do czegos nie? myslalam ze moze do tych moich obiadow czesto miesno-warzywnych dorzucic ryz brazowy albo nieluskanyalbo czy moge sobie zrobic raz na jakis czas takie spaghetti z razowego makaronu z mielonym mieskiem drobiowym i przecierem pomidorowym? kurcze tak boje sie te produkty wprowadzac ze szok ![]() a np ta owsianka jablkowa exclusiv to raczej nie na wieczor nie?bo kurna tak mi podeszla ze szok juz czuje jej zapach
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Goosia zupla mleczna i makaron to same wegle, wiec tylko na sniadanie. Kolacja bialkowa powinna byc. Aczkolwiek raz na milion lat na pewno nie zaszkodzi
Agee ja bym sobie od czasu do czasu chleba pelnoziarnistego zjadla, bo to najzdrowsze wegle - pelne ziarno i do tego ma blonnik. Co do ryzu, makaronow, KASZ (!!!) to jak najbardziej. Na II fazie co 2 - 3 dzien powinnismy teoretycznie jsc cos z tych rzeczy. Ja mam taki system, jezeli planuje do obiadu wegle - kasze, makaron, czy ryz brazowy, to na sniadanie nie jem wegli. Jezeli zjem owsianke, czy jak dzis nalesniki, to wegli do konca dnia unikam, albo na maksa ograniczam. Poz atym ryz, makaron, czy kasze zjadzasz z warzywkami mieskiem najczesciej, wiec wegle sa tez spalane z innymi produktami. Wczoraj wlasni ejadlam zapiekanke z brokulow - zjadlam duuuzoo i tak sobi ejadlam i myslalam, ze wczesniej pewnie bym do niej dala zwykly makaron, albo ryz, albo ziemniaki, a teraz moge ja jesc bezkarnie niemal Jezeli sniadanie masz bez wegli, na przekaske zjedz owoc, na obiad ryz, czy kasze - ta polecam. ALbo na II sn do salatki dodaj kasze czy ryz. Musisz je wprowadzac powoli, ale tez skutecznie i z urozmaicaniem. Pytaj pytaj, na tyle ile wiem postaram sie wypowiedziecOwsianka to same wegle, zdecydowanie danie sniadaniowe, badz drugosniadaniowe
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
syrop klonowy, czysty - bardzo ograniczać |
|
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
to bede robila sobie obiady takie weglowe czyli z ryzem czy kasza w te dni co mam aerobik aby jeszcze je spalic przed snem
a w pozostale dni to na sniadanie postaram sie zjesc albo wlasnie kromke z chlebka i wedlinki czy serka czy tez mleko z jakimis platkami a na weekendy to juz w ogole bede szalala bo pewnie przez jakis czas bedzie to ta jablkoowsianka z piekarnika dobrze kombinuje?a jeszcze z kasz to ktore najbardzije polecasz? ja tam te kasze lubie a tak jeszcze z warzywakmi to juz w ogole
|
|
|
|
#1507 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak dobrze kombinujesz. Jak bedziesz jesc wegle na obiad, to odpusc na sniadanie - zjedz omleta czy jajecznice, czy twarog i pamietaj tez o owocachJa na weekendy nastawiam sie na weglowe slodkosci - gofry, placuszki, babeczki I zwieksz porcjeNinaad kus kus wlasnie wczoraj kupilam razowy i mam zamiar wyprobowac - drogi jak fix, ale raz na jakis czas... Poza tym kupilam wczoraj kasze lniana w 100 g 36 g blonnika i 40 g bialka Jadl ktos???
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co jecie zwykle w piatki? bo u mnie w domu z zasady w piatki nie je sie miesa, a z samych warzyw co moge zrobic?
|
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię owsianki, ani otrębów, a to samo zdrowie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1511 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli nie rybka to moze jakies rosliny straczkowe, fasola, groch soja-bo one choc w małej czesci uzupelnia białko Cytat:
i tak jak was czytam to nie wiem czy ja nie przesadzam z weglami??? Cytat:
no trudno, ale dziekuje bardzo za sprawdzeniemysle ze ulotnie sie z pracy o 15, do chorutkiego TZta pojade poopiekowac sie troche
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w takim razie musze sie puknac w glwke i do dziela ![]() dzisiaj to juz pewnie nie zdaze nic bardzije konkretnego przygotowac poza tym moim twisterem bo pozniej przychodza znajomi no i mam wieczorem jeszcze aerobik ale od jutra postaram sie poprawic ![]() dzisiaj moze sobie tylko zakupie jakies kasze i jakis otreby, platki itp na sniadanie
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
telik rybka hmmm
fajnie, a tak oprocz tej po grecku to jak myslisz z jakimi warzywami by pasowala? ja mam mala wyobraznie jesli chodzi o jedzenie i to co zrobic... ooo wiem-moze jeszcze jakies zapiekanki, tam byly takie w przepisach na SB z kalafiora i brokulow
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Telik ja wlasnie caly czas kombinuje, zeby ta waga ruszyla, choc powtarzam, ze w cm leci w dol powoli caly czas. Stad moje kombinacje weglowe, chce tak tydzien pociagnac i zobacze, co z tego wyniknie
![]() Agee salatka ok, ale piers jedna z kurczaka pojedyncza 200 gramowa na dwa razy??? Toz to samo bialko a z warzywkami idealne do zjedzenia w porzadnej porcji. Skurczysz zoladek tak, ze bedziesz miala problem, o ktorym ja wczesniej pisalam
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki to jutro ide po rybe i bede robic, zobacze co mi z tego wyjdzie jeszcze sie naucze gotowac przy tej diecie kurcze jak mi wyjdzie to bedzie ekstra
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
zerknij na przepisowy ostatnio effa wkleila ciekawy przepis na psrtaga z fasolką, no z rybką to rozne rzeczy, mozna tez wedzoną (makrelke, lososia itd)
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Witam sie dzisiaj
wczoraj caly dzien spedzilam na podrozy do Wroclawia i zalatwiania spraw mieszkaniowo-kredytowych, kurcze, bujamy sie z tym juz od kilku miesiecy i ciagle daleko w polu....niby trabia ze miszkania tak stanialy, a po wizycie u developerow wcale tego nie wiadac, a kredyty jak ciezko bylo dostac, tak dalej jest ciezko.... ![]() ale przynajmniej juz samopoczuce lepsze i nie chodze warczac ![]() dzikuje kochane za wszelkei porady Cytat:
AGEE, a Ty sie wcale nie przejmuj , ze 25 kg, tylko po prostu uzbroj sie w cierpliwosc i rozloz sobie swoj cel na dluzszy okres i powolutku malymi kroczkami do niego podazaj, i ciesz sie maymi sukcesami!!!!bo z tego co czytam to dobre masz podejscie, wiec oby tak dalej TELIK, ale fajnie ze probujesz jazdy na snowboardzie, ja doslownie ubostwiam ten sport zastanawiam sie gdzie smigaals?moze Zieleniec?u mnie zachcianki przeszly(na szczescie) aha i mam jeszcze pytanko, co sadzicie o soku KUBUS?napisane jest ze ze dodatku cukru? pytam, bo wlasnie popijam i bardzo mi smakuje
W grupie raźniej ![]() 67 .....77 ...... ? ![]() 74 masakra Edytowane przez bambi1311 Czas edycji: 2009-02-04 o 15:24 |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1520 |
|
Rozeznanie
|
Helo
![]() Muszę Wam powiedzieć, że jestem z siebie dumna Wczoraj byłam na grupie wsparcia (uczęszczam tam już rok), dużo nas wczoraj było i kolega miał urodziny. Wszyscy zajadali słodkości, a ja się nie skusiłam |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoras z was ma doswiadczenia z sauna??? Ktory rodzaj jest lepszy suchy czy parowy? Jak dlugo siedziec w srodku, jak czesto chodzić?
Jakie właściwie wlasciwosci ma sauna, mam nadzieje ze wspomagajace SB |
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem wlasnie po super kolacji: serek wiejski ze startym jajkiem na twardo, szczypiorkiem i przyprawami
do tego mleczko-pychota
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Zaryzykowałam i dałam pekinkę do bigosu. Wyszedł super, po prostu go troszkę zagęściła, zrobiłam z kurakiem i kiełbasą drobiową.
Coś nie widać dzisiaj Ilony, pochorowała się?
|
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
to chyba najbardziej aktywne forum na jakim jestem/bylam
dzieki dziewczyny za rady dostosuje sie , czytam was codziennie i czerpie cenna wiedze ![]() pozdrawiam
|
#1525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ja nawet nie wiedziałam, że jest taki kuskuso kaszy lnianej nie słyszałam- jak spróbujesz to napisz jak to smakuje i czy dobra jest Cytat:
![]() wistra gratulacje silnej woli ja o swoich dzisiejszych posiłkach - a raczej jedzeniu po obiedzie nie będę nawet pisać, bo to woła o pomstę do nieba ![]() |
||
|
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
czy którejś z was zdarzyło się w pierwszej fazie zjeść coś niewskazanego, mam na myśli makaron, ryż, ziemniaka? bo mnie strasznie ciągnie do takich rzeczy. wczoraj wszystko było idealnie, dzisiaj też gdyby nie trochę makaronu z kiszoną kapustą i kiełbasą...jestem zła na siebie, że 3 dnia tak sknociłam...
|
#1527 | |||
|
Zadomowienie
|
Po wyjsciu z pracy i wejsciu do domu dopiero usiadlam...
I ak sobie mysle, ze przy tej mojej dwojce czortow, to latwiej juz nie bedzie![]() ![]() Cytat:
Ceny mieszkan nie spadaja i nie spadna - jedynie wielka plyta i malo atrakcyjna lokalizacja. Co do kredytow, to radze znalezc dobrego i obrotnego doradce kredytowego, bo to oni sa w stanie zdzialac cuda, a ciebie omija cale bieganie, w dodatku prowizje biora od banku, a nie od ciebieCO do Kubusia bez cukru Jest czesto z bananem i marchewka, a niczym go kompletnie nie dosladzaja???Cytat:
Znalazlam przypadkiem w sklepie ze zdrowa zywnoscia Kaszka lniana - moze jutro dodam do owsianki, musze w necie o niej pogrzebac.Cytat:
Jutro bedzie lepiej, no nieZ nowosci kulinarnych u mnie - polecam golonki indycze w kapuscie kiszonej i grzybach duszone - miod w gebie. BOSKIE. Poza tym dzis wyszperalam przepis na zupe z zielonej soczewicy. Przepis wrzuce, gotuje sie ja z cynamonem, daje sie ocet, co prawda zmodyfikowalam lekko na nasza modle przepis, ale mysle, ze warto sie skusic, posmakowalam jezykiem - zapowiada sie niezle ![]() Ilonka sie nam chyba rozlozyla calkowicie... spowiedz: 7.50: 1/4 jablka sn 8.45: dwa nalesniki z duza iloscia twarogu z migdalam, sliwkam, morelami, polane jogurtem z dzemem II sn 13.30: trzy plastry szynki domowej, 3 plastry sera zoltego, papryka, ogorek, kalarepa o 17.00: golonka indycza w kapuscie kiszonej i grzybach k 19.30: losos wedzony + papryka i pomidor I sniadaniowe nalesniczki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
bozeeee co za nalesniczki
to standardowe czy sb'soskie?
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Kochana oczywiscie, ze Sbowskie
Innych nie jadam I od razu uprzedzam twoje pytanie - ze szklanki maki razowej wychodza mi 4 nalesniki. Daje make, jajko, wode, mleko i troche maslanki (ta niekonieczna), i lyzke oliwy, wszystko na oko, ma wyjsc ciasto nalesnikowe, tylko trzeba je odstawic na jakies 15 min, wtedy maka nabierze plynow i ciasto jeszcze zgestnieje, wtedy jeszcze ciut wody czy mleka i na patelnie Dluzej sie smaza niz zwykle moim zdaniem![]() Polecam, jak z twarogiem, to jest bialko. Robie tez z miesnym nadzieniem zapiekane z serem zoltym
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam dostepu do zadnych wyfisiowanych mąk
wiec raz w tygodniu jadam "normalne" naleśniki, grzesze swiadomie...A CO!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Wczoraj wieczorem zamiast gotować, szykować jedzonko, to pojechaliśmy z TŻtem na kolacje do restauracji
i chyba mnie ta kolacja nasyciła i to szaleńcze śniadanie, bo właśnie wcinam moje owoce na drugie śniadanie i ledwie idą, więc serek za jakies 2 godzinki spróbuję zjeść a po powrocie do domu coś wymyślę..... Też tak macie, że przed okresem ciężko Wam się na cokolwiek zdecydować? Ja normalnie czasem dostaję zawrótów głowy, jak mam coś wybrać i marudzę i stękam i jękam i nie wiem. A TZtowi wtedy para z uszu leci, tak sie wkurza 

A Ty pisz, bedziemy pomagac, korygowac. Znajoma wlasnie na tej diecie schudla 25 kg w rok i kolejny rok trzyma ta wage

Jadl ktos???

to jutro ide po rybe i bede robic, zobacze co mi z tego wyjdzie 

Jest czesto z bananem i marchewka, a niczym go kompletnie nie dosladzaja???