Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 16:27   #1501
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

RRRRrrrrrr

S kawa riccore z mlekiem,zielona herbata, Actimel 0%, 2 kromki pelnoziarnistego z serkiem chudym z ziolami i lososiem wedzonym

przekaska kawa ze Starbucksa z bezcukrowym syropem orzechowym na miescie

1.5 h na silowni

obiad 3 fajitas z kurczakiem,podsmazanym puree z fasoli,papryka,cebula i guacamole (pasta z awokado)

kolacja bedzie paczka poppadoms (wypiekane placki indyjskie malutkie w stylu prazynek) ale robione z fasoli i maki ryzowej. Nie wiem jak to opisac za bardzo. Cala paczka ma 250 kcal i 25h wegli i 15 g bialka. Odkrylam to wczpraj dopiero i mi strasznie posmakowalo
Stary 2009-03-01, 16:31   #1502
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Eeeee to ja walne moje wczorajsze P (dzisiejsze jeszcze się tworzy):

Ś: paluch z ziarnami 120g, obie połówki z masłem, camembertem ziołowym, wędliną drobiową z curry, oliwkami, pomidorem, ogórkiem konserwowym, pomarańcza, banan i mandarynka, kawa z mlekiem 3,2% pyyszne sniadanko! i jakie zdrowe

3 cukierki kukułki

IIŚ: miska płatków crunchy fruit z mlekiem 3,2%

kawa z herbatą (standard) takiego polaczenia jeszcze nie pilam

O: 3 gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, dużo papryki konserwowej i grzybków marynowanych pycha!
D: cappuccino, prawie połowa białej bąbolady uwielbiam, 2 herbatniki z cukrem a ja jak bylam mala to kochalam herbatniki z maselkiem

Wycieczka do lasu:
Drożdżówka z orzechami z orzechami?musiala byc przepyszna i kruszonką

P: (jak wróciłam z lasu myślałam, że zdechnę z głodu)jajecznica z 3 jaj z kiełbasą i szczypiorkiem, 3 kromki chleba z masłem ziołowym, na zagryskę trójkąt serka topionego borowikowego
jabłko

Kubek kakao

K: makrela w sosie pomidorowym, bułka wrocławska z masłem, pomarańcza

Po: 3 piwa 2 kawałki pizzy kebab

I oczywiście proszę o ocenkę
Kawwuss sliczny jadlospisiak

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:37   #1503
Jorelia
Rozeznanie

R

I. Owsianka z czterech łyżek owsianych, połówki banana, mandarynki i serka wiejskiego.

II.
Pół grahamki z własnoręcznie robioną pastą twarogowo - jajeczną( bez majonezu tudzież masła) i papryką, jabłko.

III. Jeden kawałek pizzy wegetariańskiej domowej roboty ( wersja dietetyczna: cieniutkie ciasto, mnóstwo warzyw, śladowe ilości żółtego sera, zero sosu), trochę sałatki z czerwonej fasoli, cieciorki, czosnku, papryki i jajka.

IV. 150g twarogu z cynamonem, małe cappuccino waniliowe.

V. Sałatka coś ala grecka ale z serkiem wiejskim zamiast fety (sałata, ogórek kiszony, rzodkiewka, cebula, pomidor, oliwki + dwie łyżki wiejskiego )
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:38   #1504
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
nie rozumiem cię.. skoro nie jesteś jeszcze gotowa, to nie wchodź na tę wagę! mi się wydaje, że ty nie chcesz jeszcze do końca przytyć. daj sobie trochę czasu, zaakceptuj myśl, że wraz z jedzeniem możesz nabrać trochę ciałka.
zresztą- patrząc na to, jak ty jesz, to wątpię żebyś straaasznie dużo przytyła. pamiętam, że na początku choroby też bałam się tych kilogramów- myślałam, że jak będę jadła cały czas tak dużo, to potem będę wyglądać jak sumo. a minęły dwa lata, a ja dalej walczę z niedowagą. nie wiem jak ci to wytłumaczyć racjonalnie, bo zdaję sobie sprawę, że trudno dotrzeć do osoby z ED.
jesteś pod opieką psychologa?

ja trochę zmieniłam podwieczorek:
najpierw był serek wiejski z crunchy, potem kromka chleba i kilka śledzików w zalewie octowej, a teraz wypiłam szklankę koktajlu mojego brata z marchewki, banana, jabłka i mleka (pychotka!)
Nie, pod opieka psychologa nie jestem, bo to nie jest jeszcze ED tylko raczej poczatki.A jesli chodzi o te wage, to nie chce przytyc, tylko utrzymac ja tak jak teraz i jesc wszystko to na co bede miala ochote.I wlasnie mozna powiedziec ze juz od 2 tygodni sie przygotowywalam i teraz czuje, ze to juz ten moment, aby zobaczyc, czy wszystko jest okAle spokojnie nawet jak przytylam to sie nie zniechece i nie wroce do zadnej z drastycznych diet, tylko nadal bede probowala jesc wiecej
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:41   #1505
Kawwaa
Rozeznanie

GummyKammy-dzięki
Stary 2009-03-01, 16:47   #1506
Papillon
Rozeznanie

Dzisiejsze R
Śniadanie: owsianka z ok.5 łyżek,duża łyżka otrębów,łyzka miodu i cynamonu,gruszka, Jogobella Light owoce leśne
II Śniadanie: jabłko (jakieś pół h przed obiadem,za późno wstałam :P)
Obiad: pieczona pierś z kurczaka,troszkę ziemniaków,kapusta gotowana z bułką tartą (starałam się tą bułkę odsuwać :P)
Podwieczorek: głęboki talerz tej kapusty (została z obiadu ),jabłko
Kolacja: omlet z 2 jajek z połową ząbka czosnku

Kolacji jeszcze nie jadłam,proszę o ocenę :P
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 17:13   #1507
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R
Śniadanie: owsianka z ok.5 łyżek,duża łyżka otrębów,łyzka miodu i cynamonu,gruszka, Jogobella Light owoce leśne nie jestem przekonana co do produktow light
II Śniadanie: jabłko (jakieś pół h przed obiadem,za późno wstałam :P)zdarza sie
Obiad: pieczona pierś z kurczaka,troszkę ziemniaków,kapusta gotowana z bułką tartą (starałam się tą bułkę odsuwać :P) a ile to znaczy troszke ziemniaczkow??
Podwieczorek: głęboki talerz tej kapusty (została z obiadu ),jabłkomalo
Kolacja: omlet z 2 jajek z połową ząbka czosnku omlet przy R to chyba bardziej na sniadanko, ja bym na kolacyjke zjadla, jakis serek wiejski i cos do tego, albo 2 kromeczki ciemnego chlebka z szyneczka(jesli jesz kolacje 3-4 godziny przed snem, bo pozniej na R niedozwolone)

Kolacji jeszcze nie jadłam,proszę o ocenę :P
Mi tu brakuje białka, warzyw i nnkt.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 17:21   #1508
Papillon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość

Mi tu brakuje białka, warzyw i nnkt.
troszkę,tzn.jeden,góra dwa małe ziemniaki :P
dziewczyny pisały,że omlet na kolację jest ok a wieśniaków nie lubię u mnie wlasnie jest taki problem,że po prostu od niektorych rzeczy mnie odrzuca na sama myśl :/ no i chleba nie mogę jeść za dużo,2 kromki dziennie to max,bo od razu mam zgagę :/

aa no jakoś z warzywami mi dzisiaj nie wyszło

Edytowane przez Papillon
Czas edycji: 2009-03-01 o 17:23
Stary 2009-03-01, 17:23   #1509
karciocha2
Raczkowanie

Moje dzisiejsze Rrrr...
Śniadaniewie grzanki z sopocką i żółtą papryką
Obiad:pół woreczka kaszy gryczanej , pierś z kurczaka gotowania, surówka z ogórków konserwowych
Podwieczorek:serek homo naturalny z musli truskawkowym
Kolacja: wieśniak, 2 plastry wędliny i w to zawinięta papryka

Jak zwykle mile widziana ocena
karciocha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 17:45   #1510
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
troszkę,tzn.jeden,góra dwa małe ziemniaki :P
dziewczyny pisały,że omlet na kolację jest ok a wieśniaków nie lubię u mnie wlasnie jest taki problem,że po prostu od niektorych rzeczy mnie odrzuca na sama myśl :/ no i chleba nie mogę jeść za dużo,2 kromki dziennie to max,bo od razu mam zgagę :/

aa no jakoś z warzywami mi dzisiaj nie wyszło
RozumiemAle garstke orzeszkow moglas zjescJak lubisz omlety to znalazlam taki przepis na internecie(inny):
trzy jaja
- łyżeczka masła
- sól

Do jaj dodać roztopione masło i wymieszać - nie ubijać

wlać na patelnię (najlepiej teflonową, żeby nie dodawać więcej tłuszczu)

nie przewracać - zlewać to, co nie ścięte pod spód

Jakbys go wyprobowala, to daj znac czy dobre

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze Rrrr...
Śniadaniewie grzanki z sopocką i żółtą papryką
Obiad:pół woreczka kaszy gryczanej , pierś z kurczaka gotowania, surówka z ogórków konserwowych
Podwieczorek:serek homo naturalny z musli truskawkowym
Kolacja: wieśniak, 2 plastry wędliny i w to zawinięta papryka

Jak zwykle mile widziana ocena
Wszystko mi sie podoba, tylko gdzie drugie sniadanie????I do podwieczorka, dorzucilabym garsc orzechow, a do kolacji kromeczke ciemnego chlebka(oczywiscie jesli ta kolacja nie jest zaraz przed snem)

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

dontknow: nie wiesz moze w jakim supermarkecie moge kupic te produkty firmy Sante??
Stary 2009-03-01, 17:52   #1511
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

cytrusku, jeśli chcesz jeść dużo, a utrzymywać wagę i figurę, to polecam ćwiczenia w ogóle to zachęcam cię do ćwiczeń, chciałam właściwie już wcześniej to zaproponować, ale myślałam, że jesteś na ED i że to może ci tylko zaszkodzić..
ile masz wzrostu i ile ważysz- jeśli można wiedzieć?

ja je kupiłam w Intermarche, ale w innych supermarketach też powinny być- w dziale z płatkami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 17:56   #1512
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
cytrusku, jeśli chcesz jeść dużo, a utrzymywać wagę i figurę, to polecam ćwiczenia w ogóle to zachęcam cię do ćwiczeń, chciałam właściwie już wcześniej to zaproponować, ale myślałam, że jesteś na ED i że to może ci tylko zaszkodzić..
ile masz wzrostu i ile ważysz- jeśli można wiedzieć?

ja je kupiłam w Intermarche, ale w innych supermarketach też powinny być- w dziale z płatkami
Waze 50kg przy wzroscie 164-165cm.A jesli chodzi o cwiczenia to cwicze juz od 3 lat aerobik po 3-4 razy w tygodniuA i mialam powiedziec, nastapila zmiana jadlospisu, mianowicie na kolacje wlasnie wcinam grahamke z szyneczka i kawalkiem serka i salatke krolewska
Stary 2009-03-01, 18:04   #1513
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Waze 50kg przy wzroscie 164-165cm.A jesli chodzi o cwiczenia to cwicze juz od 3 lat aerobik po 3-4 razy w tygodniuA i mialam powiedziec, nastapila zmiana jadlospisu, mianowicie na kolacje wlasnie wcinam grahamke z szyneczka i kawalkiem serka i salatke krolewska
o kurde, to ja do takiej wagi dążę! ja mam mniej więcej tyle samo wzrostu tylko że ze 4kg mniej
wiesz co? żeby nie Oftopować tutaj, to możemy się potem przenieść na prywatne wiadomości
bo jeszcze się ktoś tutaj wkurzy xd hihih
Stary 2009-03-01, 18:08   #1514
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków, szklanka mleka czekoladowego 1,5%, duże jabłko, łyżeczka cynamonu, 2 łyżeczki siemienia lnianego) + mleko czekoladowe na R odpada, zamiast niego lepiej zwykłe i do tego jakieś białko, poza tym łączysz tł z ww
II śniadanie: nie było, za późno wstałam. - a szkoda
Obiad: garść makaronu pełnoziarnistego z 250 g warzyw na patelnie (mój wkład-1,5 łyżki oliwy z oliwek, zioła prowensalskie, oregano. A i mam pytanie-powinnam wyrzucać ziemniaki z tych warzyw?) - łączysz tł z ww, brakuje białka i ogółem za mało jak na obiad, a ziemniaków nie wyrzucaj, nic się nie stanie jak zjesz parę
W międzyczasie: 1,5 litra zielonej herbaty
Podwieczorek: garść prażonego słonecznika (bez skorupek), kubek kawy rozpuszczalnej waniliowej - brakuje białka
Kolacja: (będzie) 120g chudego twarożka z łyżką kakao. - ok
j.w

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
RRRRrrrrrr

S kawa riccore z mlekiem,zielona herbata, Actimel 0%, 2 kromki pelnoziarnistego z serkiem chudym z ziolami i lososiem wedzonym - a jakieś warzywko?, mam nadzieję że tego serka było sporo

przekaska kawa ze Starbucksa z bezcukrowym syropem orzechowym na miescie - - tak mało Redukcyjnie, ale każdy am Swoje 10 % diety
IIś ??

1.5 h na silowni

obiad 3 fajitas z kurczakiem,podsmazanym puree z fasoli,papryka,cebula i guacamole (pasta z awokado) - nie wiem za bardzo co to fajitias, wiec cięzko powiedzieć

kolacja bedzie paczka poppadoms (wypiekane placki indyjskie malutkie w stylu prazynek) ale robione z fasoli i maki ryzowej. Nie wiem jak to opisac za bardzo. Cala paczka ma 250 kcal i 25h wegli i 15 g bialka. Odkrylam to wczpraj dopiero i mi strasznie posmakowalo to w większośi węgle, jesli an 2-3 h przed snem to jeszcze ujdą,
Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
R

I. Owsianka z czterech łyżek owsianych, połówki banana, mandarynki i serka wiejskiego. - ok, banan na R od czasu do czasu, ale jeśli nie przeszkadza

II.
Pół grahamki z własnoręcznie robioną pastą twarogowo - jajeczną( bez majonezu tudzież masła) i papryką, jabłko. - ok

III. Jeden kawałek pizzy wegetariańskiej domowej roboty ( wersja dietetyczna: cieniutkie ciasto, mnóstwo warzyw, śladowe ilości żółtego sera, zero sosu), trochę sałatki z czerwonej fasoli, cieciorki, czosnku, papryki i jajka. - ładnie o ile ten kawałek był odpowiednio duży

IV. 150g twarogu z cynamonem, małe cappuccino waniliowe. - ok

V. Sałatka coś ala grecka ale z serkiem wiejskim zamiast fety (sałata, ogórek kiszony, rzodkiewka, cebula, pomidor, oliwki + dwie łyżki wiejskiego ) - super
j.w
Stary 2009-03-01, 18:09   #1515
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
o kurde, to ja do takiej wagi dążę! ja mam mniej więcej tyle samo wzrostu tylko że ze 4kg mniej
wiesz co? żeby nie Oftopować tutaj, to możemy się potem przenieść na prywatne wiadomości
bo jeszcze się ktoś tutaj wkurzy xd hihih
Ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 18:19   #1516
aada0
Rozeznanie

no to mój debiucik na R:

Śn:
owisanka z mleka, 3,5 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, cynamon i trochę wiórek kokosowych, serek wiejski, 1/2 jabłka, czerwona herbata
2Śn:[IMG]file:///G:/DCIM/100SSCAM/SSA49133.JPG[/IMG] kromka chelba sojowego (innego nie mam) z alemtte naturalnym, szynką, pomidorem i szczypiorkiem, 1/2 jabłka, woda mineralna
Obiad:2 łyżki ryżu brązowego, ponad połowe opakowania chinskiej mieszanki na patelnie, 6 kotletów sojowych gotowanych na bulionie, herbata
Podwieczorek:1/2 wiejskiego ze słonecznikiem i cynamonem, kostka gorzkiej czekolady, 2 szklanki czerwonej herbaty
kolacja(dopiero bedzie):twarożek z kefirem, szczypiorkiem, i pomidorem, jajko, herbata lub woda

No i w między czasie jakieś napoje typu woda lub herbata i ćiwczenia

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

aada0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 18:26   #1517
Papillon
Rozeznanie

Cytat:
RozumiemAle garstke orzeszkow moglas zjescJak lubisz omlety to znalazlam taki przepis na internecie(inny):
trzy jaja
- łyżeczka masła
- sól

Do jaj dodać roztopione masło i wymieszać - nie ubijać

wlać na patelnię (najlepiej teflonową, żeby nie dodawać więcej tłuszczu)

nie przewracać - zlewać to, co nie ścięte pod spód

Jakbys go wyprobowala, to daj znac czy dobre
Ja właśnie z takiego przepisu robie tylko 2 jajka zamiast 3 :P 3 to za dużo jak dla mnie xD i bardzo dobre

Aaa i mała zmiana w moim dzisiejszym jadłospisie:zjadłam jeszcze małą miseczkę pestek z dyni,a do omletu dorzuciłam trochę startego sera (tak na oko jeden plasterek :P )...zaraz odpokutuję robiąc brzuszki :P
Stary 2009-03-01, 19:10   #1518
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie z takiego przepisu robie tylko 2 jajka zamiast 3 :P 3 to za dużo jak dla mnie xD i bardzo dobre

Aaa i mała zmiana w moim dzisiejszym jadłospisie:zjadłam jeszcze małą miseczkę pestek z dyni,a do omletu dorzuciłam trochę startego sera (tak na oko jeden plasterek :P )...zaraz odpokutuję robiąc brzuszki :P
Aha, a ja myslalam, ze ty na mace robiszAle jak mowisz ze takie dobre, no to bede musiala sprobowac kiedys
Stary 2009-03-01, 19:15   #1519
mongan75
Raczkowanie

Kawwaa śliiiicznie, slicznie! waga drgnęła?

Moje niedzielne Pe

1. 10 pancakes bananowych na maślance, z lodami waniliowymi, nutellą i polane mioooooooodem, kawa na mleku z cynamoniszem i cukrem, jablko

2. pomidorowa zabielana z prawie cała torebka ryzu z marchewka, gruszka

kilkanascie paluszkow, pyszna herbata karaibska liptona z cukrem

3. pstrąg pieczony z jakimis ziolami, micha frytek z kethupem, mizeria i kupna surowka coleslaw. jakis babciny wafel czekoladowy

4. strudel jabłkowy na cieplo z lodami waniliowymi, bitą smietaną, czekolada na gorąco o szumnej nazwe Adwokat Diabła ;p z advocatem

będzie:

5. ze 2-3 wielkie kromy świezego chleba wiejskiego z sopocką jakimis warzywami / chrzanem / paprykarzem / almette. herbata z cukrem

o ocenę proszęęęę
Stary 2009-03-01, 19:20   #1520
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość

Moje niedzielne Pe

1. 10 pancakes bananowych na maślance, z lodami waniliowymi, nutellą i polane mioooooooodem, kawa na mleku z cynamoniszem i cukrem, jablko - OMG to musiało być pyszne

2. pomidorowa zabielana z prawie cała torebka ryzu z marchewka, gruszka - uwielbiam pomidorowa z ryżem, a tak dawno nie jadłam,

kilkanascie paluszkow, pyszna herbata karaibska liptona z cukrem

3. pstrąg pieczony z jakimis ziolami, micha frytek z kethupem, mizeria i kupna surowka coleslaw. jakis babciny wafel czekoladowy - super

4. strudel jabłkowy na cieplo z lodami waniliowymi, bitą smietaną, czekolada na gorąco o szumnej nazwe Adwokat Diabła ;p z advocatem - a tu jeszcze lepiej

będzie:

5. ze 2-3 wielkie kromy świezego chleba wiejskiego z sopocką jakimis warzywami / chrzanem / paprykarzem / almette. herbata z cukrem

o ocenę proszęęęę
Jednym slowem Ekstra
Stary 2009-03-01, 19:26   #1521
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:

Moje niedzielne Pe

1. 10 pancakes bananowych na maślance, z lodami waniliowymi, nutellą i polane mioooooooodem, kawa na mleku z cynamoniszem i cukrem, jablkoa co to jest pancakes??

2. pomidorowa zabielana z prawie cała torebka ryzu z marchewka, gruszka

kilkanascie paluszkow, pyszna herbata karaibska liptona z cukremmniam

3. pstrąg pieczony z jakimis ziolami, micha frytek z kethupem, mizeria i kupna surowka coleslaw. jakis babciny wafel czekoladowyjak ja dawno nie jadlam pstraga

4. strudel jabłkowy na cieplo z lodami waniliowymi, bitą smietaną, czekolada na gorąco o szumnej nazwe Adwokat Diabła ;p z advocatem o kurde, ale mi smaka narobilas

będzie:

5. ze 2-3 wielkie kromy świezego chleba wiejskiego z sopocką jakimis warzywami / chrzanem / paprykarzem / almette. herbata z cukremale wielkie maja byc

o ocenę proszęęęę
Śliczniasto
Stary 2009-03-01, 19:38   #1522
aoii
Rozeznanie

Cytat:

Moje niedzielne Pe

1. 10 pancakes bananowych na maślance, z lodami waniliowymi, nutellą i polane mioooooooodem, kawa na mleku z cynamoniszem i cukrem, jablko / hah! też chciałam zrobić ostatnio pancakesy i skończyło sie na tym że 2 małe wywaliłam, bo przywarły do małej patelni na amen, w końcu wlałam na dużą, teflonową i zrobiłam sobie 2x większego i potrójnie grubego XDD , stracił swój urok taki wielki ;p

2. pomidorowa zabielana z prawie cała torebka ryzu z marchewka, gruszka / gruszki za mną chodząąąąąą

kilkanascie paluszkow, pyszna herbata karaibska liptona z cukrem / piłam! piłam! jest pysznaaa potwierdzam ;p <3

3. pstrąg pieczony z jakimis ziolami, micha frytek z kethupem, mizeria i kupna surowka coleslaw. jakis babciny wafel czekoladowy / babcine są najlepsze!

4. strudel jabłkowy na cieplo z lodami waniliowymi, bitą smietaną, czekolada na gorąco o szumnej nazwe Adwokat Diabła ;p z advocatem / ołaaa

będzie:

5. ze 2-3 wielkie kromy świezego chleba wiejskiego z sopocką jakimis warzywami / chrzanem / paprykarzem / almette. herbata z cukrem / kolacja też pyszna

o ocenę proszęęęę
prosze
Stary 2009-03-01, 19:39   #1523
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

a niech tam! moje U, a właściwie przy moim metabolizmie P szlak ;D

śniadanie:
owsianka z czterech łyżek na wodzie z 6 truskawkami i 250g jogurtu nat polanego miodem, kromka razowca z masłem.

II śniadanie:
dwie kromki orkiszowego z masłem

obiad:
gotowana pierś z kurczaka, dużo dużo brokułów chyba na wodzie z domieszką masła, 50g ryżu brązowego

podwieczorek:
4 śliwki suszone, dwa morele, 3 daktyle, figa, dwie garstki nerek :P

kolacja:
dwie kromki orkiszowego z masłem, 150g serka wiejskiego normalnego ..

Czy jest cień szans, że w końcu przestane tyć?!
Stary 2009-03-01, 19:45   #1524
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
No widzisz ja tez teraz probuje jesc wiecej, na razie nie przytylam, i mam nadzieje, ze tak zostanie.Ale nie przejmuj sie, waga z czasem sie ureguluje

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Pyszniasto

Dziękuję Do śniadania tyle mleczka bo talerz jest cały pełny i by się wylało A na III posiłek tyle bo zbytnio nie miałam czasu to było tak "w biegu".a a ta grahamka to jedna ,bo u mnie są takie wielkie grahamki 100gramowe

Edytowane przez sailormoon00011
Czas edycji: 2009-03-01 o 19:50 Powód: dopisek
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:00   #1525
tytka19
Raczkowanie

moje dzisiejsze r z prosba o ocene

sniadanie owsianka z 3 lyzek platkow owsianych z 3/4 szkl mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady i 3 orzechami wloskimi

jablko

obiad z 30-40 g makaronu pelnoziarnistego, z 1/5 sosu z paczki winiary (do spagetti nowy chili) i ok 150g piersi z kurczaka

activia

kolacja bulka pelnoziarnista i ok 150 g twarozka z sola i pieprzem i ziolami prowenstalskimi

8min abs i legs plus 10min pobiegalam;p moze wkoncu waga drgnie jak zaczne cwiczyc bo od miesiaca stoi pomimo ze nie przekraczam 1400kcal

a teraz jeszcze moze czerwona herbatke wypije...pytanie czy moge ze slodzikiem??

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość

śniadanie:
owsianka z czterech łyżek na wodzie z 6 truskawkami i 250g jogurtu nat polanego miodem, kromka razowca z masłem. tu mi sie wydaje dobrze, a ten razowiec moze z jakims ogorkiem albo pomidorkiem?

II śniadanie:
dwie kromki orkiszowego z masłem a szyneczka lub warzywko?

obiad:
gotowana pierś z kurczaka, dużo dużo brokułów chyba na wodzie z domieszką masła, 50g ryżu brązowego ladnie

podwieczorek:

kolacja:
dwie kromki orkiszowego z masłem, 150g serka wiejskiego normalnego .. jezeli to U to tez mi sie podoba chodz moglabys dorzucic jakies warzywko

Czy jest cień szans, że w końcu przestane tyć?! a cwiczenia sa? ja to od miesiaca stoje na wadze dlatego od dzisiaj cwiczonka powodzenia
j.w
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:11   #1526
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość

śniadanie:
owsianka z czterech łyżek na wodzie z 6 truskawkami i 250g jogurtu nat polanego miodem, kromka razowca z masłem.

II śniadanie:
dwie kromki orkiszowego z masłem

obiad:
gotowana pierś z kurczaka, dużo dużo brokułów chyba na wodzie z domieszką masła, 50g ryżu brązowego

podwieczorek:

kolacja:
dwie kromki orkiszowego z masłem, 150g serka wiejskiego normalnego ..

Czy jest cień szans, że w końcu przestane tyć?!
No wedlug mnie to ty jesz bardzo zdrowo i nie rozumiem dlaczego tyjeszMoze wybierz sie do lekarza, moz on cos doradzi
Stary 2009-03-01, 20:13   #1527
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
No wedlug mnie to ty jesz bardzo zdrowo i nie rozumiem dlaczego tyjeszMoze wybierz sie do lekarza, moz on cos doradzi
Dziękuję, chyba tak zrobie.. Bo cholerr.. Coraz więcej obiawów nadczynności tarczycy mam..
przepraszam za OT
Stary 2009-03-01, 20:15   #1528
tytka19
Raczkowanie

moje dzisiejsze r z prosba o ocene

sniadanie owsianka z 3 lyzek platkow owsianych z 3/4 szkl mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady i 3 orzechami wloskimi

jablko

obiad z 30-40 g makaronu pelnoziarnistego, z 1/5 sosu z paczki winiary (do spagetti nowy chili) i ok 150g piersi z kurczaka

activia

kolacja bulka pelnoziarnista i ok 150 g twarozka z sola i pieprzem i ziolami prowenstalskimi

8min abs i legs plus 10min pobiegalam;p moze wkoncu waga drgnie jak zaczne cwiczyc bo od miesiaca stoi pomimo ze nie przekraczam 1400kcal

a teraz jeszcze moze czerwona herbatke wypije...pytanie czy moge ze slodzikiem??

a ty cytrusku jak sobie radzisz ze zwiekszaniem kalorii? co do twojej wagi i wzrostu uwazam ze jestes idealna, wrecz ci zazdroszcze

tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:20   #1529
eifersucht
Zadomowienie

Możecie ocenić tą R

Śniadanie:
Owsianka: szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka siemienia mielonego, łyżeczka miodu, kromka białego pieczywa z wędzonym indykiem, ogórkiem i cebulą

II śniadanie:
2 jabłka

Obiad:
pierś z kurczka i warzywa gotowane na parze

Podwieczorek:
serek homo, jabłko

Kolacja:
serek wiejski, 2 ogórki kiszone

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:20   #1530
Nasturcja several years
Rozeznanie

Niedzielne U:

1) 2kromki żytniego z masłem orzechowym i dżemem truskawkowo-poziomkowym, twarożek domowy z Bran Flakesami i startym jabłkiem z cynamonem,pomarańcza,kube k kakao.

2)Serek homo naturalny z bananem i mixem płatków: BF, Frutina,Cini-minis, musli GOODY i miodem, bułka maślana z masłem i miodem

3)Zraz wołowy, kasza gryczana, buraczki
Po: 2kawałki sernika kokosowego

4)Miseczka budyniu śmietankowego z sokiem malinowym, pół paczki herbatników,4kostki wedla kokosowej, tiki taki

5) 2kaszanki usmażone z cebulą na masełku, 2 kromy pszennego chleba z masłem i żółtym serem, talerzyk sałatki jarzynowej(ale mi się tlustego chciało po kościele )

---

Wcinam fistaszki i cini minis --resztka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości