![]() |
#1501 |
Przyczajenie
|
Dot.: The Sims 3
Proszę o instrukcję jak zrobić łamane schody. Widziałam takie chyba u Ćwirki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Przyczajenie
|
Czytałam, ten wątek w całości w poszukiwanu informacji na ten temat, ale o schodach nie ma nic. Miał być w sierpniu zeszłego roku poradnik, ale się nie pojawił. Być może temat za mało popularny. Szkoda bo bardzo podobają mi się takie schody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
to może na youtubie poszukaj albo na innych stronkach
i pewnie wiecej znajdziesz w j. ang. coś słyszałam, że to się robi przy użyciu kodu moveobjects on |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 |
Przyczajenie
|
Czy w tej grze rodzaj myszki komputerowej ma znaczenie?
Do niektórych gier ważne jest aby myszka szybko reagowała, była dokładna. A jak jest w Simsach? Ma to jakieś znaczenie i macie myszki dla graczy czy używacie zwykłych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
ja mam zwykłą myszkę
w opcjach gry możesz sobie chyba czułość ustawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak szczerze to kupilam pierwsza lepsza myszke jaka znalazlam na wejscie usb. i wszystko mi dziala dobrze, nie ma zadnego opoznienia czy cos.
![]() |
![]() |
#1508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jeszcze będę z tym walczyć ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
germini, te dwa pliki to sa te same co w tej twojej instrukcji z linka powyzej. jak rozumiem ty uzywasz tylko plikow sims3pack? a jakiego masz kompa? masz racje, problem nie jest w ilosci a w innosci plikow. chociaz ja mam cos ok 500 mb sims3pack i 500mb package i najnowszego patcha i jakos gra mi sie nie tnie.... owszem, nie chodzi szybko, ale mam to gdzies. wole fajne mebelki i ciuchy ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2010-01-26 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Używam na razie samych s3p. Jeszcze dziś z tym powalczę, ale tym razem u TŻa na laptopie, bo nie chce mi się, w razie czego, reinstalować gry u siebie. Aha, i jeszcze poza zamulaniem i rozkraczonym widokiem miasta ![]()
![]() |
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z podgladem to jest tak, ze trzeba poczekac... po krotszej lub dluzszej chwili obrazki podgladow sie normalnie laduja. i wlasnie najwieksze opoznienie jest przy pierwszym uruchomieniu po zainstalowaniu nowych package. potem juz idzie szybciej i sprawniej. serio. i nie wrzucaj riverview jako package. wyglada na to, ze tak sie po prostu nie da miasta dodac wiec gra moze sie zachowywac niestabilnie. a jakie masz ustawienia grafiki w grze?
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2010-01-26 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już nie pamiętam dokładnie ![]() Czyli jeszcze raz, bo chcę się upewnić: przetworzyć s3p odpowiednim programem do packages, do katalogu Mods/Packages; wgrać recource.cfg z określoną ścieżką... Z Downloads wszystko wywalić, tak? A co z plikami .dbc, które są w DCCcache? (Bo znalazłam też instrukcję na jakimś forum, żeby tylko te .dbc przenieść do Mods i odpowiednio zmodyfikować .cfg.) Zamęczę Cię dzisiaj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
nie, nie wywalaj wszystkiego z downloads, tylko to, co po aktualizacji patcha nie bedzie dzialac w grze. po co reszte konwertowac? i jesli juz, to to, co nie bedzie dzialac nie wywalaj i tak, tylko przenies do jakiegos katalogu.
oprocz resource.cfg musisz tez sciagnac ten plik dx3.....dll (nie pamietam calej nazwy) i wrzucic zgodnie z instrukcja. te pliki ktore sobie wyselekcjonujesz w innym katalogu przekonwertuj na package. nowe pliczki wrzuc do katalogu mods. i to wszystko. mialam juz takie przypadki, ze przekonwertowane pliki dzialaly zle, albo nawet wywalaly gre. np. zestaw ultra mlodziezowy. nic na niego nie dziala, albo ja za malo dociekliwa bylam ![]() bardzo duzo sciagam z netu i widze jednak, ze jesli jakies s3p nie chce mi sie zainstalowac launcherem to po konwersji dziala jak ta lala. no, powiedzmy jakies 90% dziala ok. bo czasem zdarzaja sie buble ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
No to mam jeszcze kilka pytań
![]() 1) Przy której aktualizacji pojawiały się niebieskie placki zamiast parceli i wszystkie sejwy szły się bujać? Bo jeśli z 1,5 na jakąś wyższą, to chyba jednak sobie odpuszczę instalowanie najnowszej łatki ![]() 2) Stworzyłam sobie jakiś czas temu taką próbną rodzinę, pograłam i zostawiłam ich w spokoju. Wprowadziłam w sąsiedztwie innych simów i ustawiłam ich jako aktywnych. I chciałam zapoznać ich z tymi pierwszymi, ale tamci zniknęli ![]()
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
na pierwsze pytanie nie znam odpowiedzi, bo mnie akurat niebieskie parcele ominely...
co do drugiego - tak, mogli sie wyniesc.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
O, to nie wiedziałam, że mogą tak sami z siebie miasto opuścić. Myślałam, że gdy wprowadzę jakichś simów, to będą sobie tak długo żyć własnym życiem, dopóki nie wymrą
![]() No co za ćwoki. A chciałam obserwować, jak ich dzieci dorastają ![]() Witchwq, dziękuję za wszystkie porady i wsparcie ![]()
![]() |
#1517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo Koffi mieszka w Sunsleycostamcostam a moja simka mieszka w tym drugim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
prosze bardzo
![]() jesli tylko znam odpowiedz, to staram sie pomoc, bo wszystkim nam przeciez zalezy na milej grze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najnowsze info: zainstalowałam wszystko tak, jak w instrukcji, bez Riverview. Gra odpala i wyłącza się w połowie dłuuugiego wczytywania miasta. To chyba tyle w temacie moich przygód z najnowszą łatką ![]()
![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mialam z zestawem mlodziezowym ultra. musialam go usunac, a nie chcialo mi sie wtedy dociekac ktory konkretnie plik powoduje blad. i tez dokladnie przy ladowaniu miasta, juz wlasciwie w 2/3 bylo i sie wywalalo. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle dziwne to jest, bo nie ściągałam nic nowego, a ostatnio te pliki weszły, choć były problemy, o których wspominałam. Chyba po prostu poczekam na kolejną łatkę, która naprawi ten błąd... Bo chyba wyjdzie, prawda? Choć od ostatniej minęło już tyle czasu, że zaczynam w to wątpić ![]()
![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1524 |
Zadomowienie
|
A wiecie może jak stworzyć półpiętro w domku ? Nigdzie nie moge znaleźć, pisaliście o tym w watku bo jak coś to jutro dojladnie przejrze
![]()
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
był wcześniej chyba taki filmik z youtuba zamieszczony
łamane schody to są takie zakręcone jakby, nie wiem jak ci to wytłumaczyć, takie jak na klatkach schodowych z półpięterkiem ![]() przeszuakj wątek to znajdziesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A są jeszcze jakieś fajne sztuczki, typu łamane schody, półpiętro ?
![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
jest naprawde sporo roznych trikow. jak np. podziemne garaze, baseny, mosty, luki i masa, masa innych. naprawde musisz przegladnac watek, bo skad my mamy wiedziec co sie tobie przyda?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 | ||
Zakorzenienie
|
czyzby "szczepionka" na niebieskie parcele?
http://www.modthesims.info/showthrea...#startcomments Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- germini, chyba wiem jak namierzyc zepsute .packages! o, tu pisza, co prawda o spowalnianiu gry, ale przy wywalaniu gry tez chyba zadziala: http://www.modthesims.info/showthrea...5#startcomment Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- a tu jest programik, ktory wyszukuje uszkodzone .package (i moze niektore naprawic!), wyszukuje konflikty, duplikaty, pomylkowo wrzucone pliki od sims2 itd itp. wlasnie przemielilam moje paczuszki i zaraz ide sprawdzac czy gra bedzie lepiej chodzic (na razie u mojego tz, na szybszym kompie, dopiero wieczorem u siebie bede mogla sprawdzic czy naprawde odczuje roznice ![]() http://www.modthesims.info/download.php?t=387006
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2010-01-28 o 11:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
Będę szukać
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.