The Sims 3 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety > Gry komputerowe

Notka

Gry komputerowe Forum dla graczy komputerowych. Nie wiesz w co grać? Co kupić? Która gra jest fajna? Dołącz i podziel się wiedzą i pomysłami.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 11:37   #1501
Lusi4
Przyczajenie

Dot.: The Sims 3

Proszę o instrukcję jak zrobić łamane schody. Widziałam takie chyba u Ćwirki.
Lusi4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 11:50   #1502
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez Lusi4 Pokaż wiadomość
Proszę o instrukcję jak zrobić łamane schody. Widziałam takie chyba u Ćwirki.
w tym wątku są filmiki z youtuba jak zrobić takie schodki

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 12:10   #1503
Lusi4
Przyczajenie

Czytałam, ten wątek w całości w poszukiwanu informacji na ten temat, ale o schodach nie ma nic. Miał być w sierpniu zeszłego roku poradnik, ale się nie pojawił. Być może temat za mało popularny. Szkoda bo bardzo podobają mi się takie schody.
Lusi4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 12:28   #1504
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

to może na youtubie poszukaj albo na innych stronkach
i pewnie wiecej znajdziesz w j. ang.
coś słyszałam, że to się robi przy użyciu kodu moveobjects on

Stary 2010-01-26, 12:48   #1505
IBOX_MAN
Przyczajenie

Czy w tej grze rodzaj myszki komputerowej ma znaczenie?
Do niektórych gier ważne jest aby myszka szybko reagowała, była dokładna. A jak jest w Simsach?
Ma to jakieś znaczenie i macie myszki dla graczy czy używacie zwykłych?
IBOX_MAN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 12:52   #1506
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

ja mam zwykłą myszkę
w opcjach gry możesz sobie chyba czułość ustawić

Stary 2010-01-26, 12:53   #1507
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez IBOX_MAN Pokaż wiadomość
Do niektórych gier ważne jest aby myszka szybko reagowała, była dokładna. A jak jest w Simsach?
eeeeeee nie mam zielonego pojecia

tak szczerze to kupilam pierwsza lepsza myszke jaka znalazlam na wejscie usb.
i wszystko mi dziala dobrze, nie ma zadnego opoznienia czy cos.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 13:10   #1508
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
jesli chodzi o rozne sims3pack, ktore nagle nie chca sie zainstalowac, albo zniknely z gry, to robisz tak:
wszystkie sims3pack ktore nie chca sie zainstalowac przez launchera przenosisz z downloads do jakiegos (obojetnie jakiego) katalogu. ten katalog bedzie tylko tymczasowy. sciagasz ten plik: http://www.simprograms.com/downloads...0Installer.rar i uruchamiasz. w obu miejscach mozesz wskazac ten swoj katalog tymczasowy.

ten program zamieni ci pliki sims3pack na pliki package, nada im przedziwne nazwy.
te pliki package przenosisz do katalogu mods/packages, (np. c:/program files/electronic arts/sims 3 world adventures/mods/packages).
korzystasz juz z jakichs plikow typu package? bo zeby z nich korzystac trzeba wrzucic 2 pliki w rozne miejsca. jak cos, to pytaj
u mnie sie to sprawdza. jedynie problem byl z riverview. nie chcialo miasta zamienic na paczke
Mniej więcej tak robiłam (tyle że WA nie mam ); kierowałam się tym. Wszystko zrobiłam jak w instrukcji, wrzuciłam pliki package do odpowiedniego katalogu, spreparowałam plik .cfg i mimo to były błędy. Z Riverview też miałam problemy; też najpierw nie chciało mi się zainstalować, a gdy już się wgrało - rozkraczyło mi wygląd miast
Ale jeszcze będę z tym walczyć Mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, w jakie dwa miejsca trzeba pliki wrzucić?

Cytat:
a co do zamulania: jak sie ma duzo dodatkow to zamula, fakt, ale przez pierwsze 2-3 uruchomienia, a potem juz jest ok, tyle tylko ze straaaaasznie dlugo sie laduje miasto. ale jak juz sie zaladuje, to jest ok
Miałam wtedy tyle samo co teraz, a teraz gra śmiga jak marzenie Więc to nie problem z ilością raczej.
Stary 2010-01-26, 13:14   #1509
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IBOX_MAN Pokaż wiadomość
uzywam myszki dla graczy (razor lachesis) oraz zwyklej myszki (ktorys z mniejszych modeli logitech-a). roznic nie zauwazylam. to nie jest gra, ktora wymaga niezwyklej precyzji jak np. battlefield czy call of duty.

germini, te dwa pliki to sa te same co w tej twojej instrukcji z linka powyzej.
jak rozumiem ty uzywasz tylko plikow sims3pack?

a jakiego masz kompa?

masz racje, problem nie jest w ilosci a w innosci plikow. chociaz ja mam cos ok 500 mb sims3pack i 500mb package i najnowszego patcha i jakos gra mi sie nie tnie.... owszem, nie chodzi szybko, ale mam to gdzies. wole fajne mebelki i ciuchy

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2010-01-26 o 13:22
witchwq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 13:31   #1510
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
germini, te dwa pliki to sa te same co w tej twojej instrukcji z linka powyzej.
jak rozumiem ty uzywasz tylko plikow sims3pack?

a jakiego masz kompa?

masz racje, problem nie jest w ilosci a w innosci plikow. chociaz ja mam cos ok 500 mb sims3pack i 500mb package i najnowszego patcha i jakos gra mi sie nie tnie.... owszem, nie chodzi szybko, ale mam to gdzies. wole fajne mebelki i ciuchy
Komputer mam taki
Używam na razie samych s3p.
Jeszcze dziś z tym powalczę, ale tym razem u TŻa na laptopie, bo nie chce mi się, w razie czego, reinstalować gry u siebie.
Aha, i jeszcze poza zamulaniem i rozkraczonym widokiem miasta , gdy wgrałam pliki, nie było w grze ich podglądu. Tzn - były puste okienka, ale nie widziałam, co się w nich znajduje i musiałam kliknąć, żeby dany ciuch np. pojawił się na simie i żebym wiedziała, co to jest.
Stary 2010-01-26, 13:44   #1511
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Komputer mam taki
Używam na razie samych s3p.
Jeszcze dziś z tym powalczę, ale tym razem u TŻa na laptopie, bo nie chce mi się, w razie czego, reinstalować gry u siebie.
Aha, i jeszcze poza zamulaniem i rozkraczonym widokiem miasta , gdy wgrałam pliki, nie było w grze ich podglądu. Tzn - były puste okienka, ale nie widziałam, co się w nich znajduje i musiałam kliknąć, żeby dany ciuch np. pojawił się na simie i żebym wiedziała, co to jest.
hmmm laptopy mamy zatem bardzo podobne, tyle ze ja mam amd a nie intela, mniej ramu o 1 i lepsza karte graficzna (9100m + 9600gs).
z podgladem to jest tak, ze trzeba poczekac... po krotszej lub dluzszej chwili obrazki podgladow sie normalnie laduja. i wlasnie najwieksze opoznienie jest przy pierwszym uruchomieniu po zainstalowaniu nowych package. potem juz idzie szybciej i sprawniej. serio.
i nie wrzucaj riverview jako package. wyglada na to, ze tak sie po prostu nie da miasta dodac wiec gra moze sie zachowywac niestabilnie.

a jakie masz ustawienia grafiki w grze?

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2010-01-26 o 13:46
Stary 2010-01-26, 13:54   #1512
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
z podgladem to jest tak, ze trzeba poczekac... po krotszej lub dluzszej chwili obrazki podgladow sie normalnie laduja. i wlasnie najwieksze opoznienie jest przy pierwszym uruchomieniu po zainstalowaniu nowych package. potem juz idzie szybciej i sprawniej. serio.
No właśnie, czekałam, czekałam, a one nic

Cytat:
i nie wrzucaj riverview jako package. wyglada na to, ze tak sie po prostu nie da miasta dodac wiec gra moze sie zachowywac niestabilnie.
Chyba właśnie odpuszczę sobie Riverview

Cytat:
a jakie masz ustawienia grafiki w grze?
Już nie pamiętam dokładnie Część, jak detale faktur czy simów, na wysokie, część na średnie.

Czyli jeszcze raz, bo chcę się upewnić: przetworzyć s3p odpowiednim programem do packages, do katalogu Mods/Packages; wgrać recource.cfg z określoną ścieżką... Z Downloads wszystko wywalić, tak? A co z plikami .dbc, które są w DCCcache? (Bo znalazłam też instrukcję na jakimś forum, żeby tylko te .dbc przenieść do Mods i odpowiednio zmodyfikować .cfg.)
Zamęczę Cię dzisiaj
Stary 2010-01-26, 14:08   #1513
witchwq
Zakorzenienie

nie, nie wywalaj wszystkiego z downloads, tylko to, co po aktualizacji patcha nie bedzie dzialac w grze. po co reszte konwertowac? i jesli juz, to to, co nie bedzie dzialac nie wywalaj i tak, tylko przenies do jakiegos katalogu.
oprocz resource.cfg musisz tez sciagnac ten plik dx3.....dll (nie pamietam calej nazwy) i wrzucic zgodnie z instrukcja.

te pliki ktore sobie wyselekcjonujesz w innym katalogu przekonwertuj na package. nowe pliczki wrzuc do katalogu mods. i to wszystko.

mialam juz takie przypadki, ze przekonwertowane pliki dzialaly zle, albo nawet wywalaly gre. np. zestaw ultra mlodziezowy. nic na niego nie dziala, albo ja za malo dociekliwa bylam
bardzo duzo sciagam z netu i widze jednak, ze jesli jakies s3p nie chce mi sie zainstalowac launcherem to po konwersji dziala jak ta lala. no, powiedzmy jakies 90% dziala ok. bo czasem zdarzaja sie buble
Stary 2010-01-26, 15:21   #1514
Germini
Zakorzenienie

No to mam jeszcze kilka pytań
1) Przy której aktualizacji pojawiały się niebieskie placki zamiast parceli i wszystkie sejwy szły się bujać? Bo jeśli z 1,5 na jakąś wyższą, to chyba jednak sobie odpuszczę instalowanie najnowszej łatki
2) Stworzyłam sobie jakiś czas temu taką próbną rodzinę, pograłam i zostawiłam ich w spokoju. Wprowadziłam w sąsiedztwie innych simów i ustawiłam ich jako aktywnych. I chciałam zapoznać ich z tymi pierwszymi, ale tamci zniknęli Jest dom, który im wybudowałam, ale simów nigdzie nie ma. Czy oni mogli się tak po prostu wynieść z miasta, czy raczej zrobiłam coś nie tak?
Stary 2010-01-26, 16:07   #1515
witchwq
Zakorzenienie

na pierwsze pytanie nie znam odpowiedzi, bo mnie akurat niebieskie parcele ominely...

co do drugiego - tak, mogli sie wyniesc.
Stary 2010-01-26, 16:53   #1516
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
co do drugiego - tak, mogli sie wyniesc.
O, to nie wiedziałam, że mogą tak sami z siebie miasto opuścić. Myślałam, że gdy wprowadzę jakichś simów, to będą sobie tak długo żyć własnym życiem, dopóki nie wymrą
No co za ćwoki. A chciałam obserwować, jak ich dzieci dorastają

Witchwq, dziękuję za wszystkie porady i wsparcie
Stary 2010-01-26, 16:57   #1517
WybrednaJa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
krzak płonących owoców rośnie w ogródku rodziny Koffi, to jest samotny facet mieszkający w ładnym domku z basenem nad morzem
ale mi chodzi o to drugie miasto
Bo Koffi mieszka w Sunsleycostamcostam a moja simka mieszka w tym drugim albo na odwrót.. nie wiem w każdym razie moj sim mieszka w tym drugim miescie nie tam gdzie koffi
WybrednaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 18:24   #1518
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez WybrednaJa Pokaż wiadomość
ale mi chodzi o to drugie miasto
Bo Koffi mieszka w Sunsleycostamcostam a moja simka mieszka w tym drugim albo na odwrót.. nie wiem w każdym razie moj sim mieszka w tym drugim miescie nie tam gdzie koffi
aaaaaaaa to nie wiem, poszukaj w ogródkach u innych simów albo tam gdzie rosna dzikie rośliny

Stary 2010-01-26, 20:02   #1519
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Witchwq, dziękuję za wszystkie porady i wsparcie
prosze bardzo
jesli tylko znam odpowiedz, to staram sie pomoc, bo wszystkim nam przeciez zalezy na milej grze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 20:10   #1520
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
prosze bardzo
jesli tylko znam odpowiedz, to staram sie pomoc, bo wszystkim nam przeciez zalezy na milej grze

Najnowsze info: zainstalowałam wszystko tak, jak w instrukcji, bez Riverview. Gra odpala i wyłącza się w połowie dłuuugiego wczytywania miasta.
To chyba tyle w temacie moich przygód z najnowszą łatką
Stary 2010-01-26, 20:17   #1521
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:

Najnowsze info: zainstalowałam wszystko tak, jak w instrukcji, bez Riverview. Gra odpala i wyłącza się w połowie dłuuugiego wczytywania miasta.
To chyba tyle w temacie moich przygód z najnowszą łatką
czyli ktorys z dodatkow powoduje konflikt. duzo ich masz? zawsze mozna testowac po 10-20 plikow i w ten sposob zawezac poszukiwania felernego pliku.
ja tak mialam z zestawem mlodziezowym ultra. musialam go usunac, a nie chcialo mi sie wtedy dociekac ktory konkretnie plik powoduje blad.
i tez dokladnie przy ladowaniu miasta, juz wlasciwie w 2/3 bylo i sie wywalalo.
Stary 2010-01-26, 21:18   #1522
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
czyli ktorys z dodatkow powoduje konflikt. duzo ich masz? zawsze mozna testowac po 10-20 plikow i w ten sposob zawezac poszukiwania felernego pliku.
ja tak mialam z zestawem mlodziezowym ultra. musialam go usunac, a nie chcialo mi sie wtedy dociekac ktory konkretnie plik powoduje blad.
i tez dokladnie przy ladowaniu miasta, juz wlasciwie w 2/3 bylo i sie wywalalo.
O nie, aż tak zdeterminowana nie jestem, żeby tak partiami wgrywać
W ogóle dziwne to jest, bo nie ściągałam nic nowego, a ostatnio te pliki weszły, choć były problemy, o których wspominałam.
Chyba po prostu poczekam na kolejną łatkę, która naprawi ten błąd... Bo chyba wyjdzie, prawda? Choć od ostatniej minęło już tyle czasu, że zaczynam w to wątpić
Stary 2010-01-26, 21:43   #1523
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
O nie, aż tak zdeterminowana nie jestem, żeby tak partiami wgrywać
W ogóle dziwne to jest, bo nie ściągałam nic nowego, a ostatnio te pliki weszły, choć były problemy, o których wspominałam.
Chyba po prostu poczekam na kolejną łatkę, która naprawi ten błąd... Bo chyba wyjdzie, prawda? Choć od ostatniej minęło już tyle czasu, że zaczynam w to wątpić
no przydalaby sie nowa latka, ale z drugiej strony obawiam sie, ze znow moglaby wiecej napsuc niz naprawic....
Stary 2010-01-27, 21:02   #1524
SleepingBeuty
Zadomowienie

GG do SleepingBeuty

A wiecie może jak stworzyć półpiętro w domku ? Nigdzie nie moge znaleźć, pisaliście o tym w watku bo jak coś to jutro dojladnie przejrze . I kolejne pytanko : co to są łamane schody ;> ?

SleepingBeuty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 21:22   #1525
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

był wcześniej chyba taki filmik z youtuba zamieszczony

łamane schody to są takie zakręcone jakby, nie wiem jak ci to wytłumaczyć, takie jak na klatkach schodowych z półpięterkiem
przeszuakj wątek to znajdziesz

Stary 2010-01-27, 21:24   #1526
SleepingBeuty
Zadomowienie

GG do SleepingBeuty

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
był wcześniej chyba taki filmik z youtuba zamieszczony

łamane schody to są takie zakręcone jakby, nie wiem jak ci to wytłumaczyć, takie jak na klatkach schodowych z półpięterkiem
przeszuakj wątek to znajdziesz
Dzięki ... ooo takie schodki z półpięterkiem też by się przydały chyba musze poświęcić jakiś weekend na przeczytanie całego wątku

A są jeszcze jakieś fajne sztuczki, typu łamane schody, półpiętro ?

Stary 2010-01-28, 07:59   #1527
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SleepingBeuty Pokaż wiadomość
Dzięki ... ooo takie schodki z półpięterkiem też by się przydały chyba musze poświęcić jakiś weekend na przeczytanie całego wątku

jest naprawde sporo roznych trikow. jak np. podziemne garaze, baseny, mosty, luki i masa, masa innych. naprawde musisz przegladnac watek, bo skad my mamy wiedziec co sie tobie przyda?
Stary 2010-01-28, 11:50   #1528
witchwq
Zakorzenienie

czyzby "szczepionka" na niebieskie parcele?
http://www.modthesims.info/showthrea...#startcomments

Cytat:
Napisane przez Mod The Sims
After the lots have become blue for the first time, there isn't a way to fix your town.
Just fixing the .package files that are messed up won't get rid of the already blue lotted town.
Sorry! You have to start over with a new town.

If all the .package files you have are all fixed now and if you start a new town, and run every other .package file you download through the program.
You won't have blue lots anymore when playing your new town!

There are some .sims3pack files that are messed up that can't be run through the program that cause blue lotting.
But! if your convert them into .package files with another kind of program and then run them through the Blue Lot Object Fixer, I think it will be okay.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

germini, chyba wiem jak namierzyc zepsute .packages!
o, tu pisza, co prawda o spowalnianiu gry, ale przy wywalaniu gry tez chyba zadziala: http://www.modthesims.info/showthrea...5#startcomment

Cytat:
Napisane przez Mod The Sims
How To: Use Process Monitor to determine if your TS3 is "reloading" "bad" files all the time.

Step 1. Download and extract this file, to your desktop. http://download.sysinternals.com/Fi...cessMonitor.zip

Step 2. In the directory you extracted the above zip to, find and run the Procmon.exe file.

Step 3. Agree to the license and (optionally) click through the UAC prompt (if using Vista/Windows 7)

Step 4. Press Ctrl-L or click the Filter icon in the toolbar, or click Filter -> Filter

Step 5. Change the dialog to look like this:

(You'll have to type in the TS3.exe bit).

If you use World Adventures you'll need to put in TS3EP01.exe instead.

Step 6. Click Add, then OK.

Step 7. You should see a Process Monitor blank screen.

Step 8. Launch your game and go to a Lot. Play for a couple minutes at least.

Step 9. Close the game.

Step 10. Important: Scroll to the END of the list, then start scrolling up from there. You should see a lot of entries as in post #254.

Step 11. Post a screenshot of the Procmon window.

Optional:

If you see lots of entries that exist in the Mods\Packages folder, ie not My Documents, try doing the following: Locate these files and move them (cut, dont copy) to the Desktop. Repeat steps 7 to 12.
http://www.modthesims.info/wiki.php?...ckage_File_Lag

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

a tu jest programik, ktory wyszukuje uszkodzone .package (i moze niektore naprawic!), wyszukuje konflikty, duplikaty, pomylkowo wrzucone pliki od sims2 itd itp. wlasnie przemielilam moje paczuszki i zaraz ide sprawdzac czy gra bedzie lepiej chodzic (na razie u mojego tz, na szybszym kompie, dopiero wieczorem u siebie bede mogla sprawdzic czy naprawde odczuje roznice )

http://www.modthesims.info/download.php?t=387006

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2010-01-28 o 11:52
Stary 2010-01-28, 11:57   #1529
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez SleepingBeuty Pokaż wiadomość

Dużo filmików jest też na you tubie jak coś zrobić

Stary 2010-01-28, 16:21   #1530
SleepingBeuty
Zadomowienie

GG do SleepingBeuty

Będę szukać

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Gry komputerowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości