Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-07, 10:30   #1501
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Witajcie
Balować to nie baluję tylko mnie TŻ od neta odciął..., a że wczoraj na urlopie przez tego lekarza byłam to też dostępu nie miałam
Gin debil stwierdził, że na 100% nie mam żadnego zapalenia, a dziś ide na USG żeby zobaczyć co tam się tak naprawdę wyprawia...

W sobotę znów niesamowicie zaczęły mnie piersi boleć, a wczoraj sutki szczypały i piekły...

Dziś zobaczymy co mi się w środku wyprawia i... jeśli wszystko w porządku to następnym krokiem ma być badanie nas oboje...
Stary 2009-07-07, 11:47   #1502
mrowak
Zakorzenienie

Sensuel, ja już po trzech testach, teraz czekam do piątku na wizytę u gina, a że do piątku jeszcze taki kawał czasu, to mnie korci, żeby kolejny zrobić
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 12:36   #1503
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

joasiu pewnie ze sie oszczedzam nie szaleje na imprezy nie chodze bo nie mam jakos ochoty a zreszta na pewno by palili a ja wdymi nie mam zamiaru siedziec.czuje sie dobrze nie mam juz porannych mdlosci ale te na zapach poczuje jakies jedzenie z budki i od razu pawik wczoraj sie wazylam to waze 57 kg a jak bylam w pl to sie wazylam to bylo 60 czyli chudne i chyba od tego czestego wymiotowania.
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 12:47   #1504
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Sensuel, ja już po trzech testach, teraz czekam do piątku na wizytę u gina, a że do piątku jeszcze taki kawał czasu, to mnie korci, żeby kolejny zrobić

A kiedy termin @ miałaś??
Stary 2009-07-07, 13:14   #1505
mrowak
Zakorzenienie

Sensuel, 29 czerwca, pisałam wcześniej o trzech pozytywnych testach, ale jak się jest niecierpliwcem i do tego nerwusem, to najchętniej robiłoby się je codziennie
Byle do piątku...
Stary 2009-07-07, 13:40   #1506
zalamana strasznie
Raczkowanie

witam mam pewien probelm... otóż.. kochałam sie z moim chlopakiem przeszlo 2 tygodnie temu.. użilismy prezerwatywy ktora sie NIE zsuneła ani nic niepokojacego sie z nią raczej nie wydarzyło .. co dodatkowo - partner NIE! finiszował we mnie... okres mam nieregularny czasem 22 czasem 31 ... w 24 dniu zaczełam plamic niewielka ilość i plamię do teraz.. na pocztaku byl to kolor brązowy teraz zaóważam kolor juz czerwony... ale jest tego niewiele... i tereaz problem czy TO MOŻE nyć ciaża?;|!! czy raczej plamię przed spodziewanym okresem??? POMOCYY!!!!;/
zalamana strasznie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 15:46   #1507
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez zalamana strasznie Pokaż wiadomość
witam mam pewien probelm... otóż.. kochałam sie z moim chlopakiem przeszlo 2 tygodnie temu.. użilismy prezerwatywy ktora sie NIE zsuneła ani nic niepokojacego sie z nią raczej nie wydarzyło .. co dodatkowo - partner NIE! finiszował we mnie... okres mam nieregularny czasem 22 czasem 31 ... w 24 dniu zaczełam plamic niewielka ilość i plamię do teraz.. na pocztaku byl to kolor brązowy teraz zaóważam kolor juz czerwony... ale jest tego niewiele... i tereaz problem czy TO MOŻE nyć ciaża?;|!! czy raczej plamię przed spodziewanym okresem??? POMOCYY!!!!;/
jeśli się zabezpieczyliście, to nie sądzę aby plamienie było objawem ciąży, jak na moje to poprostu skąpy okres ale ginem nie jestem

gratuluję zafasolkowanym , a dla tych co bardzo pragną wysyłam pozytywne fluidy i trzymam kciuki
o swoich objawach pisałam w poprzedniej części teraz kończę 25 tydz.
pozdrawiam
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 16:18   #1508
Sensuel
Wtajemniczenie

mrowak.....to czym ty się stresujesz?? 3 testy pozytywne tzn, że masz lokatora.Wyluzuj i czekaj na wizytę spokojnie.Ja mam wizytę 23.07 na której może już czegoś się dowiem.Tu w Danii to masakra normalnie.Żeby w 10 tc dopiero poznać termin porodu i robić pierwsze badania??No cóż...może mi się uda dostać na wizytę to mojego lekarza w PL to on mi już wszystko powie

załamana....rozumiem,że to nie był Twój pierwszy stosunek??Jeżeli partner nie finishował w środku to nie masz czego się bać.A po drugie,skoro z gumką wszystko było ok,to też nie .Także nie martw się na zapas i nie stresuj,bo stres może opóźnić ci @
Stary 2009-07-07, 16:38   #1509
zalamana strasznie
Raczkowanie

nie tzn robilismy jzu to i tez byla prezerwatywa i stosunek pzrerywany i mialam okres normanie 5 dniowy.. tylko teraz to plamienie... i dlatego tak sie niepojoję tym faktem że to może być ciąża
zalamana strasznie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 08:48   #1510
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zalamana strasznie Pokaż wiadomość
nie tzn robilismy jzu to i tez byla prezerwatywa i stosunek pzrerywany i mialam okres normanie 5 dniowy.. tylko teraz to plamienie... i dlatego tak sie niepojoję tym faktem że to może być ciąża

Wg mnie to jest niemożliwe,no ale cuda się zdarzają,albo gumka była nieszczelna.Jak przyjdzie termin @,a jej nie będzie to następnego dnia zrób test.Wtedy to będziesz wiedziała na czym stoisz i już.
Stary 2009-07-08, 10:12   #1511
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Witajcie Laseczki

Byłam wczoraj na tym USG... i wszystkow porządku. Endometrium 9 mm, w prawym jajniku pęcherzyk dominujący 12 mm, pofałdowany czyli pewnie już po pęknięciu

W przyszłym miesiącu mam przyjść jeszcze raz, najlepiej ok. 14 - 15 dc.

Jak znów będzie wszystko ok to niestety musimy razem z TŻ się przebadać...

Piersi mi urosły ! Widzę po staniku, który zawsze był za duży... I jakieś takie "gorące" się zrobiły . Dopadłam sobie wczoraj i z pełną świadomością, ze i tak w tym cyklu już za późno poszaleliśmy sobie troszkę... Nagrodę na pocieszenie dostałam

A co się dzieje z dziewczynami ??? Sensuel wiesz coś może ?
Stary 2009-07-08, 11:16   #1512
ziaaa
Rozeznanie

Panienko trzymam ogromniasto i mocniasto kciuki za Ciebie! i za Twojego TŻta też, żeby wszystko wyszło na wasze.

U mnie nic się nie dzieje, poza tym, że mam brzuch jakiś duży:P na pewno mi sie przytyło... kupiłam rolki i będę spalać go
Jestem w 24dc i... nie wiem kiedy mogłam mieć owulacje. W tym miesiące i po opóźnieniu ostatnim nic nie mogę wybadać, jakiś ten cykl pomieszany. Chyba dlatego, że zbyt często mnie jajnik pobolewał.

załamana jak ktoś kiedyś mądrze powiedział - coś w stylu, że nie jesteśmy jakimiś robotami, żeby zawsze wszystko było tak samo. Okres też bywa różny, więc nie panikuj. A poza tym... widzisz, Ty się boisz że wpadłaś. A my tu wszystkie na wpadkę właśnie taką liczymy...
więc nie wiem czy wątek odpowiedni wybrałaś.
Wyluzuj się i nie wymyślaj, bo my to przechodzimy co miesiąc... mamy nadzieję, że to ciąża, że jednak się udało... doszukujemy się objawów w sobie i RZECZYWISCIE widzimy je... tylko tyle, że w dużej mierze są one złudne :/ WIDZIMY bo chcemy je widzieć.. Psychika.

Sorejna częstuję się

ps a czy w Polsce nie jest tak, że do 10tc trzeba zgłosić, że się w niej jest, żeby później dostać jakieś pieniądze? (słów mi brakuje żeby to odpowiednio nazwać, pomocy!:P)
tak gdzieś coś mi się obiło kiedyś o uszy.
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 12:15   #1513
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Trzymaj Ziaaa z całych sił... Ja za Ciebie i Nas wszystkie też trzymam

Nie wiesz, gdzie wszystkie dziewczyny wcięło ???
Stary 2009-07-08, 12:25   #1514
Sensuel
Wtajemniczenie

nie mam bladego pojęcia.Wakacje są,może dlatego tak nas mało
Stary 2009-07-08, 12:34   #1515
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Dziewczyny... Tak się zastanawiam... Dlaczego mój pęcherzyk w 17 dc miał tylko 12 mm wielkości ??? Był pofałdowany czyli albo już pękł, albo zaraz powinien... Czemu on taki maciupeńki skoro podobno pękają powyżej 20 mm ???
Wiecie coś na ten temat ?
Stary 2009-07-08, 14:11   #1516
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej laseczki no jakos nas malo laski pewnie sie wygrzewaja na sloneczki i sie relaksuja
ziaa tak jest ze kobieta do 10 tc musi zglosic ze ejst w ciazy jesli nie zglosi do 10 tc to nie dostanie becikowego niesty nasze polskie prawo.
stara panna to dobrze ze wyniki masz dobre a co do pecherzyka to nie znam sie na tym niestety i nie moge pomoc w tej kwesti
Stary 2009-07-08, 14:37   #1517
mrowak
Zakorzenienie

Ja zgłaszam, że tu zaglądam w trakcie pracy. Praca na szczęście z domu, więc... wolność Tomku

A o zgłoszeniu do 10 tc nawet nie słyszałam
Stary 2009-07-08, 15:00   #1518
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Tak się zastanawiam... Dlaczego mój pęcherzyk w 17 dc miał tylko 12 mm wielkości ??? Był pofałdowany czyli albo już pękł, albo zaraz powinien... Czemu on taki maciupeńki skoro podobno pękają powyżej 20 mm ???
Wiecie coś na ten temat ?
Ja na wet nie wiedziałam,że pęcherzyki są takie duże .Myślałam,że to raczej takie maleńkie jest jak ziarnko maku .Chodzi mi o jajo,a nie wiem czy o tym samym piszemy.
Ja nie mam bladego pojęcia o tym o czym piszesz,więc się nie wypowiem i też nie pomogę.
A co lekarz powiedział na ten temat??
Stary 2009-07-08, 15:08   #1519
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

jenyyyyyyyy niech ktos zabierze ta krewetke bo jej krzywde zrobie normalnie no wyskakuje i wyskakuje ile mona no,

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

a ja czekam na paczke bo mi wyslali w poniedzialek z polski i dziaisj ma przyjsc w koncu sobie pojem polskiego jedzonka
Stary 2009-07-08, 15:20   #1520
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
A co lekarz powiedział na ten temat??
Ta lekarz co USG robiła stwierdziła, że nie ma się do czego czepnąć, aczkolwiek np. zrosty na tym badaniu nie wyjdą... Pęcherzyk jak pisałam jest pofałdowany co oznacza, ze albo owu już była, albo za chwilkę będzie...
Tak więc jakby dalej nie wiele mądrzejsza jestem Na wizytę do gina idę dopiero 23.07 ...
Ciężko i wstrętnie być kobietą... Płakać mi się chce...

P.S. Elcia0787 - krewetka jest nie do zabicia... Od rana z nią walczę !!!

Edytowane przez Stara Panna
Czas edycji: 2009-07-08 o 15:21
Stara Panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 15:27   #1521
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

no wlasnie ile dni ona tak moze wyskakiwac juz mnie norlamnie roznosi no
Stary 2009-07-08, 15:44   #1522
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Witam Laseczki!
Melduję się, że jestem tylko mnie dziś zaskoczyła @ i leżę sobie i tak gadam z moim mężem
Ja wybieram się w nowym cyklu do gina na cytologię, teraz już nie ma przeproś. Koleżanka zrobiła dziś wywiad w miejscu gdzie pracuję, bo tu gdzie mieszkam nie mam szans by wybrać się do gina - za wcześnie wychodzę i za późno wracam do mojego miasta Wyrwę się na pół godzinki z pracy i już. Dobrze mieć dobrych znajomych
Nie wiecie jak długo wypłukuje się antyhistamina? Nie wiem czy mogę w przyszłym cyklu zacząć staranka. Może lepiej się wstrzymać.
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 16:18   #1523
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

stara panna poszukalam na necie troche o tym pecherzyku i znalazlam forum na ktorym dziewczyny tez maja takie problemy wstawie link to sobie poczytaj
http://forum.dziecko-info.com/archiv.../t-150364.html
mam nadzieje ze choc troche sie dowiesz czegos z tego
Stary 2009-07-08, 16:22   #1524
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
ziaa tak jest ze kobieta do 10 tc musi zglosic ze ejst w ciazy jesli nie zglosi do 10 tc to nie dostanie becikowego niesty nasze polskie prawo.
to prawda
więcej możecie przeczytać np. na tej stronie

http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...ekarskich.html
Stary 2009-07-08, 16:26   #1525
Sensuel
Wtajemniczenie

Stara Panna,to w czym jest problem skoro lekarka go nie widzi??To staraj się jak wiesz,że być może zaraz owu.Jak już po to trudno,a jak przed to działaj.

Cały czas dziwi mnie jedno (tak ogólnie).Dlaczego kobieta nie zachodzi w ciąże pomimo tego,że owu jest i powiedzmy przytula się codziennie.Bo rozumiem,że wtedy z taką częstotliwością są przytulanki skoro ktoś się baaardzo stara o dzidzi.Bo w innym przypadku sex co kilka dni mija się z celem.W zasadzie to można by było przytulać się co 3-4 dni,bo plemniki żyją do 5-7 dni max
Stary 2009-07-08, 16:38   #1526
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Cały czas dziwi mnie jedno (tak ogólnie).Dlaczego kobieta nie zachodzi w ciąże pomimo tego,że owu jest i powiedzmy przytula się codziennie.Bo rozumiem,że wtedy z taką częstotliwością są przytulanki skoro ktoś się baaardzo stara o dzidzi.Bo w innym przypadku sex co kilka dni mija się z celem.W zasadzie to można by było przytulać się co 3-4 dni,bo plemniki żyją do 5-7 dni max
Najlepiej jest kochać się co dwa dni.
My właśnie tak zrobiliśmy i udało nam się w pierwszym cyklu starań - co było dla mnie miłym zaskoczeniem, bo zdawałam sobie sprawę, że starania mogą potrwać dobrych kilka miesięcy i może dlatego tak nam się udało, bo nie nastawiłam się na tak szybkie zaciążenie
Na stronie internetowej znalazłam kalkulator dni płodnych i w tym przedziale kochaliśmy się co drugi dzień. Raz czy dwa zrobiłam po kołyskę i starałam się niezbyt szybko pójść do toalety.
trzymam lato w pełni, może jakiś romantyczny wyjazd, trochę zapomnienia, szaleństwa i się uda
Stary 2009-07-08, 16:53   #1527
Sensuel
Wtajemniczenie

No właśnie...zawsze mnie zastanawiało co inne kobiety robią po stosunku ze spermą w pochwie??
My mamy w pobliżu ręczniki papierowe i po zawsze myk między uda i do łazienki umyć się
A co Wy robicie z tym?
Stary 2009-07-08, 17:24   #1528
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

to widze se sensuel masz ten sam sposob
Stary 2009-07-08, 18:46   #1529
joanna2912
BAN stały

Witajcie kobietki ale tutaj jakos pusciutko ostatnimi czasy jak zawsze bylo tyle do poczytania .......tak teraz prawie pusciutko pewnie wiekszosc wygrzewa sie na sloneczku i korzysta z urokow lata milego dzionka no i w dalszym ciagu trzymam : kciuki: za starajace sie zeby w koncu ujrzaly 2 upragnione krechy a za zafasolkowane zeby zdrowo dotrwaly do samego koniuszka
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 09:27   #1530
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Cytat:
No właśnie...zawsze mnie zastanawiało co inne kobiety robią po stosunku ze spermą w pochwie??
My mamy w pobliżu ręczniki papierowe i po zawsze myk między uda i do łazienki umyć się
A co Wy robicie z tym?
Witajcie...
Sensuel - dane do pracy zbierasz ? Ok. odpowiem... wtulam się w TŻ-a i w 90% zasypiam... Albo poprostu leżę i cieszę się Jego bliskością...

P.S. Elcia0787 - myślałam, ze zabiłaś tą krewetkę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości