![]() |
#1501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
Cytat:
hmm no wiesz - wszystko się zgadza ![]() ![]() dokładnie ten dom jest po tej stronie co plaża przy lesie z droga na plażę ![]() bardzo chętnie przyjedziemy ![]() w ogóle to aż mnie na wspomnienia wzięło. Fajnie, że znacie to miejsce ![]() marcia zmieniają mi godziny pracy bo szefowej aż tak trudno było pomyśleć wcześniej nad grafikiem zanim mnie zatrudniła.....i teraz zamiast pracować od 8-12 lub 10-14 mam chodzić na 12-17.......jestem wkurzona - cały dzien rozwalony...to już na prawdę wolę pracować na cały etat niż na pół w tak durnych godzinach.....ale w sobotę idę na kolejną rozmowę kwalifikacyjną i może coś się uda...na cały etat, ale też za lepsze pieniądze......no,zobaczy my....jak sie uda to fajnie..ale bede miala tez niemiłą rozmowe z szefową ... Edytowane przez tancerkaGd Czas edycji: 2010-04-29 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My koło Żarnowca jeździmy na plac zabaw przy wieży widokowej, i teraz tam 3 ogromne dinozaury postawili, Patryk miał frajdę, Przeczywiście masz co wspominać ![]() Powodzenia na rozmowach, kwalifikacyjnej i tej z obecną szefową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz, aż wstyd się przyznać, ale jeszcze nie byłam na tej wieży ![]() ![]() muszę wreszcie namówić tż i się tam z nim wybrać, poodwiedzać rodzinkę, której jeszcze nie zna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Zadomowienie
|
Ja też znam Dębki, też jeździłam tam na wakacje przez wiele lat
![]() I kąpałam się w Piaśnicy, jak jeszcze była czysta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Ha ha, Tancerko i Eloteteie, to przyjeżdżajcie za miesiąc to się spotkamy
![]() A to moja Julka tydzień temu ![]() ![]() Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
to niesamowite!! nie chcę nic obiecywać, ale postaram się wyciągnąć tż i tam zawitać! a od kiedy tam będziecie?? 30maja mamy rocznicę ślubu więc może jakoś na początku czerwca w weekend zrobilibyśmy taki wyjazd rodzinny ![]() ![]() ![]() a Julka jest super ! ![]() a to moja Julia - zdjęcie w kapeluszu z dnia kiedy skonczyła pół roczku...kolejne zdjęcie ze środy ![]() Edytowane przez tancerkaGd Czas edycji: 2010-04-30 o 17:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
My jedziemy 1 czerwca, pewnie tam pod wieczór dojedziemy i będziemy do 12-ego
![]() ![]() Kurcze, fajnie by było ![]() Ale Twoja Julcia ma poważną minę, nie taką dzidziową ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie wiem, co będziemy robić w tym roku, ale na 99% jedziemy nad morze na około 2 miesiące. Tylko gdzie...?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
![]() ![]() niewiem czy ktos mnie jeszcze pamieta ale bylam z wami na zamym poczatku na poczekalni niestety odeszlam wraz z moim aniolkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() piekne dzieciaczki macie i jakie juz duze matko jak ten czas szybko leci nawet ciaza mi szybko zleciala trzymajcie za mnie kciuki bo troszke sie stresuje tym porodem pozdrawiam ![]()
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nick kojarzyłam ale dopiero jak poszperałam po wątkach to sobie odświeżyłam pamięć ![]() ![]() ![]() ![]() Eloteteie, na 2 miesiące ??? Fajnie, że nie ograniczają Was takie przyziemnie sprawy jak np. urlop ![]() Monecitka, Kaasiula, co tam u Was? ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-05-01 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja coś kojarzę jak przez mgłę ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 |
Zadomowienie
|
angkorcz - super wiadomość, gratuluję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Jestem jestem, nie było mnie bo nie miałam neta ale już jest więc mogę pisać ![]() Nie bardzo wiem co komu odpisać dlatego pochwalę się że na nowym mieszkanku mieszka się super, Mati się od razu zaaklimatyzowal w nowym miejscu, to dobrze bo w lipcu planujemy wypad nad morze ![]() eloteteie&tancerka&asiuuu la śliczne te Wasze córeczki, Maja tak ładnie siedzi i 2 ząbki na raz a to mówienie tata, mama ![]() ![]() ![]() ![]() hmm tak się zastanawiam, która kandydatka spodobała by się Matiemu ![]() ![]() angkorcz niestety nie pamiętam Cię chyba dołączyłam później ale cieszę się że znowu jestes w ciąży i tak blisko masz poród zyczę szybkiego i bezbolesnego ![]() acha dodaje pare fotek do albumu zapraszam ![]() no dobra uciekam, miłego wieczorku ![]()
http://s2.pierwszezabki.pl/024/024423980.png Edytowane przez Kaasiula Czas edycji: 2010-05-03 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Lata świetlne mnie tu nie było. Ostatnio sił mi brakuje i jakoś zaczęłam sobie odpuszczać wieczorne siedzenie przy kompie, ewentualnie szukałam czegoś do domu (muszę w końcu pokończyć remontowe niedoróbki). Padam na twarz, jestem zmęczona i żałuję, że nie mam na miejscu mamy, teściowej, cioci, która by choć trochę odciążyła, raz na jakiś czas. Mąż? Mój M. pracuje jak oszalały, też ledwo chodzi. A dzień wygląda tak: Bru pobudka o 6, jak zje, czasami pójdzie spać, czasami nie i tak wstaje tuż przed 7. Potem zabawa, wytęskniony po nocy oczekuje turlania po macie, szczebiotania i całowania, a ja jedną nogą upycham pranie do pralki, a wolną ręką wyjmuję talerze ze zmywarki. W między czasie jak się urwę z puzzli szykuję rzeczy na spacer, sprawdzam torbę, czy pieluchy, kocyk itp, teraz zabieram ze sobą wszystko bo siedzimy na dworze po 3-4 godziny. Koło 9 mały ma drzemkę, a ja czas, żeby umyć głowę, zrobić śniadanie. Potem o 10 je i zaczyna się zabawa, a ja chce tylko jeszcze powiesić pranie, zdjąć stare i podlać kwiatki i zamieść podłogę i zmienić mu pieluchę i wytrzeć buzię bo się zaślinił i wytrzeć podłogę bo ją zaślinił też i w między czasie zmienić skarpetki jemu bo wsadził do paszczy. Potem to już z górki znaleźć dziecko, raczkuje raptem czwarty-piąty dzień, a już potrafi się schować i siedzieć tam cicho, wczoraj go wyciągałam spod podnóżka, tylko lok czarny i kawałek ucha wystawał. Koło 12 drzemka, a ja szykuje produkty na obiad, coś obieram, coś gotuję i mieszam. Jej już 13, obiad małemu i na spacer. Matka cofnij się i otwórz okna, nie ma was w domu, niech się wietrzy i zabierz trzy worki śmieci, pieluchy już cuchną. Najpierw śpi, więc spokój, oddychaj, oddychaj matka. Ale za godzinę wstaje, na ławkę deser, kończy się słoik, Bru jest zły, że koniec, kocha owoce. To teraz szukaj dzieci, bo on kocha dzieci. Lecimy na plac zabaw, teraz huśtawka, a teraz patyk, a teraz tam, a teraz...mama pielucha. Dawaj, ławka robi za przewijak, wracamy do gry. Już zbliża się 16, lecimy po zakupy. Ledwo pchając wózek z dzieckiem i zakupami, jesteśmy w domu. Ufff, teraz tylko go rozbierz, przebież i na matę, a ja do garów....Kochanie obiadddddd.....już idę i M. wychodzi ze swej biurowej jaskini. Mały też chce jeść. Teraz mama będziemy się bawić, Ty mnie podrzucaj, a ja będę się śmiał. Jak uda mi się zwiać to pakuje talerze do zmywarki i wstawiam drugie pranie, ściągając jednocześnie już suche ze sznurków. Zbliża się 18, tata choć na chwilę, muszę przygotować rzeczy do mycia małego...ok...M. po raz drugi wychodzi z jaskini. Ręcznik, śpioszki, talerzyk, kaszka, wszystko jest. A ja tylko jeszcze poprasuje. Już 19??? Bru jemy kaszkę...kaszka się kończy, Bru siedzi w swoim krzesełku, a ja napuszczam wodę do wanny. Teraz tata przejmuje stery, bo to daddy time. A ja lecę, zamknąć oko, zasłonić zasłony, kocyki są, ciuszki do spania są. Mama koniec kąpania, choć. Umyty, ubrany, buzi w czółko, żyrafa do ręki, czasami trochę mleka i spać. Ale dla mnie nie koniec dnia. Zamieść podłogę, umyć podłogę, poskładać puzzle, pochować zabawki, zrobić listę zakupów, posprzątać w lodówce, w kuchni, łazience, pościel można w sypialni zmienić, co jutro na obiad?, a Bru wypił dziś sok? Na zegarze 23. K: Michał, idę zaraz spać M: Ja jeszcze popracuje K: OK K: Michał jak ja się nazywam? M: Mama Co u Bru: - mamy dwa zęby - raczkuje - jest bardzo komunikatywny - 26maja mamy operację usuwania naczyniaka z głowy - całował się z 1,5 roczną Laurą i był zachwycony |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
KateMwale super że sie odezwałaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo współczuje tej operacji ale mam nadzieję że Bruno dzielnie ją zniesie i będę trzymać kciuki żeby wszystko poszło dobrze i szybko ![]() ![]() ![]() a Twój dzień to naprawdę nie do pozazdroszczenia chociaż w sumie pewnie każda z nas ma podobnie w większym lub mniejszym stopniu ![]() No nic ja zaraz będę oglądać mój serial "Klub Szalonych Dziewic" więc uciekam, miłego wieczorku acha mam prosbę do mam udzielajcie się częściej wiem że ja za często nie wpadałam ale teraz już postaram się w miarę regularnie a głupio tak samej sobie pisać, to tak na marginesie, pa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A u nas Maja kończy 16 8 miesięcy ,dalej raczkuje jak raczkowała tyle,że coraz szybciej i po całym domu,siedzi i sama siada i staje na kolana pionowo przy łóżeczku swoim ,bądź przy meblach itp. robi 'koci łapci' jak się jej zaśpiewa,no i tańczy jak słyszy muzykę ![]() Ząbków narazie nie widać,chociaż pcha wszystko do buzi,mama,tata,baba czy dada też jeszcze nie mówi ![]() A co do chrzcin to my chrzcimy teraz w niedzielę ![]() Pozdrawiam mamusie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 |
Rozeznanie
|
Kasiula
kapitalnie, że juz mieszkacie na swoim ![]() ![]() ciekawa jestem jak tam Monecitka i jej Patryk..? czy też już się przeprowadzili...bo kiedyś z tego co pamiętam , były takie plany ![]() KateMwale niesamowicie dużo obowiązków na siebie wzięłaś...podziwiam...w dodatku niektóre mamy piszą, że mają podobnie...no,więc albo ja jestem jakimś leniem , albo moje dziecko nie daje o sobie tyle znać ![]() np.dzisiejszy dzionek: o 7 pobódka - śniadanie - mleko dla Julki.. po mleku Julka wędruje na matę , a ja się ogarniam do pracy...łazienka, łóżko, śniadanko, zmywanko, przeniesienie wózka z samochodu do piwnicy, wyrzucenie śmieci,makijaż.... wracam do Julki na matę...pobawimy się.. o 9 Julka wędruje spać...bez żadnej afery. Zasypia w 1,5 min...a ja - komputer ![]() godz. 10;15 - pobódka Julki i zmiana pieluchy bo kupa. 10:30 - przyjeżdża babcia a ja wędruję do pracy...dzisiaj pieszo.. 20 min drogi szybkim tempem....konczy się to zakrwawionymi skarpetkami- znowu obtarłam sobie pięty... :/ 15:30 powrót do domu.....zmuszanie Julki do obiadku , którego nie zjadła z babcią o 15.....ryk....nie ma jedzenia.. :/ robię mleko... Julka cieszy się na widok butelki....wkładam smoczka do Jej buzi...znowu ryk...:/ chyba znowu zęby.....ehh ręce opadają - wkładam Julkę do łóżeczka...zasypia w minutę......robię sobie obiad...jem....komputer.. .komputer..włączenie pralki...komputer...17:15 - Julka jeszcze śpi.......godz. 17:17 - chyba zepsuła się pralka....:/ spadam. godz. 17:20 - sytuacja opanowana...pralka działa ![]() ![]() zmykam ogarnąć i pozmywać ![]() Edytowane przez tancerkaGd Czas edycji: 2010-05-05 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, znowu nic nie piszecie.....
ja tak tylko na moment wpadłam... zwolniłam się z pracy..nie spodziewałam się, że poczuję po tym taka ulgę..jakby mi kamień z serca spadł...dzieci były kochane...ale ja się tam męczyłam jak tylko natknęłam się na szefową...wyobraźcie sobie, że wczoraj oskarżyła mnie , że za szybko wychodzę do domu! pracowałam od 11 do 15...minęłyśmy się o 15:01 w drzwiach a ona na to ,że za szybko ! już mogła sobie darować....tym bardziej, że dzień w dzień byłam w pracy szybciej o 10 a nawet 15min...może ona się długo ubiera...ale mnie ubranie kurtki i włożenie butów nie zajmuje dużo czasu ![]() dzisiaj jestem szczęśliwa- cały dzień z Julką ![]() ![]() tak czy siak - szukam innej pracy. a mam takie pytanie do mam karmiących Aventem. Jaki rozmiar smoczka używacie karmiąc samiutkim mlekiem bez zagęszczaczy ? to samo tyczy się napojów : soczków, wody lub herbatek...? widziałam w sklepie takie rozmiary jak 5 czy 6... kiedyś też zauważyłam że numer smoczka nie pokrywa się z trójprzepływowym...np. z 1 mniej leci niż z I z trójprzepływowego....usta liłam , że 2 to I...a teraz znowu mam wątpliwości czy przypadkiem I to 3? ![]() Moja Julka do tej pory samo mleko pila z I .. wczoraj dałam jej II - piła , ale nic więcej co zwykle...ma swoją normę i nie da się jej oszukać ![]() za to mam problemy z napojami....jak poczuje w smoczku, że to nie mleko to wypluwa i płacze...ma to od momentu kiedy miała ten swój bunt żywieniowy i nie chciała pić z butli.....do mleka butelkowego się w końcu przekonała , a napojów nie chce...próbowałam już różnych rozmiarów smoczka, inne butelki - niekapki od 6 miesiąca...nic nie pomaga ![]() od czasu do czasu napajam ją łyżeczką.....ale popije 20ml i koniec... trochę się martwię bo dzieci generalnie uwielbiają pić......a moje dziecko niet.....:/ jeśli , któraś mogłaby pomóc to czekam na odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Raczkowanie
|
Tancerka no zgadzam się jakoś mało tu dziewczyny zagladają ja powiem szczeżę że też jak nie widze aktywności na forum to nie mam ochoty pisać
![]() No to się u Ciebie pozmieniało, w sumie lepiej chyba że nie musisz się męczyć z tym głupim babskiem, a teraz będziesz szukać pracy też w przedszkolu czy gdzies indziej? Co do Waszego rozkładu dnia to powiem że Mati też niestety wstaje o 7 i nie zważa na to że matka by jeszcze pospala ![]() ![]() ![]() ![]() Co do butelek to nie pomoge bo Mati je tylko na razie na wieczor butle i to przewaznie ok 100ml ale zawsze cos i mam butelke z lovi avent nie podpasowal a herbatke Mati wypije ale jak odkręce smoczek i dam tak jak my pijemy cwaniak mały ![]() No nic uciekam odpocząc bo jutro kolejny dzień... ![]() Młego wieczorku ![]()
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
Tancerka - a może Julka po prostu nie musi pić? Na pewno nie da się ani zagłodzić, ani "zasuszyć", dzieci też mają instynkt samozachowawczy. Jak zrobi sie gorąco to sama będzie się domagała picia...
Maja pije mleko z 1 lub 2, z trójprzepływowego tylko kaszkę na noc, ale taką naprawdę zbitą... Kaasiula - ja zaglądam, ale jak nikt nic nie pisze to siedzę cicho... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Raczkowanie
|
Mamuśki z Poznania może macie ochotę się wybrać z pociechami na przedstawienie?
STUDIO TEATRALNE BLUM Przedstawienie pt. "Co To?" Bilety do kupienia przed spektaklem po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej lub e-mailowej. Cena: 15 zł (+ bilet opiekuńczy 12 zł) Rezerwacje tel. 666 987 001, 604 616 631 e-mail: blum@free.art.pl; marketing.blum@gmail.com Scena główna: O.K.Wierzbak, ul. Wojska Polskiego 8 Jeden z pierwszych w Polsce spektakli dla dzieci najmłodszych 0 - 3 lat HOPEK i SIUPEK dwa zabawne stworki, będące łącznikami różnych światów: dziecięcego i dorosłego, wyobraźni i realności, teatru i codzienności wyczarowują barwną miękką i przytulną rzeczywistość dziecięcej zabawy. Dzięki nim pluszowe figury wydobywają się ze snu, ożywają w przestrzeni pośród małych widzów, by ostatecznie utworzyć kolorową płaszczyznę dziecięcego obrazka. Szukam już od jakiegoś czasu miejsca gdzie mogę iść z małym i nikogo nie będzie wkurzać, że płacze, stęka. Pomimo tego, że powinnam mieć to w poważaniu to tak nie jest i jestem skrępowana. W Wawie jest pełno knajpek przystosowanych, w Poznaniu nie znalazłam takiego miejsca. Całe szczęście można iść z dzieckiem do kina (kino Muza i Multikino, Rialto też zaczyna w tym kierunku działać). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj właśnie szukałam takich miejsc w W-wie, gdzie można wybrać się z dzieckiem. Sęk w tym, że dzieciatych koleżanek za bardzo nie mam, a mąż też niechętny na wyjścia, twierdzi, że mamy las/park pod domem, więc po co się pchać z dzieckiem do knajpy... Ehh...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja też zaglądam często ale w sumie u mnie nudy, dzień każdy taki sam, co mam Was zanudzać...
Julka zdrowa, nadal zasypia sama włożona do łóżeczka, nadal ładnie śpi (od 21.00-21.30 do 6.00-7.00, po mleku śpi dalej do 8.00-9.00), Patryk cały czas ma zapchany nos i pokasłuje, w maju mamy wizytę u alergologa. Tylko mam mały problem z Julką bo przy jedzeniu bardzo często płacze. Ładnie je i nagle zaczyna tak żałośnie płakać piszcząco aż jej łezki lecą, nie mam pojęcia czemu. Czasami je ślicznie a czasami płacze (przynajmniej raz dziennie), ale nie wypluwa, ładnie otwiera buźkę, potem dokańcza ładnie, tylko ją muszę uspokoić smoczkiem albo zabawić ![]() Tancerko, wcale Ci się nie dziwię, że podjęłaś taką decyzję, po co takie nerwy w pracy ![]() Co do smoczków Avent to Jula pije i mleko i soczki ze smoczka nr 3 i to długo sie krztusiła jak jej przestawiłam z nr 2, ale w sumie chyba czas już na następny... ![]() Kaasiula, lepiej się mieszka bez mamy ? ![]() ![]() ![]() W Warszawie może i są knajpki przystosowane do rodzin z dziećmi ale w naszym przypadku to i tak odpada bo tak jak z Julą byśmy dali radę to z Patrykiem już nie... on 5 min. nie usiedzi a iść po to tylko, żeby się wkurzać i krzyczeć na niego (a potem na siebie, bo tak się kończą wspólne wyjścia ![]() Cały dzień dziś drga mi powieka w prawym oku, wkurza mnie to... Miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1524 |
Raczkowanie
|
KateMwale&eloteteie co do wyjsc to ja w sumie prawie nigdzie z Matim nie wychodze oprócz dworu, źle robie wiem ale właśnie wkurza mnie to że na pewno byśmy zaraz się kłócili z tż bo choć Mati ma dopiero prawie 7 miesięcy to i tak mamy czasem odmienne zdania już na temat wychowania, poza tym na takim wyjściu była bym zajęta cały czas Matim i nic bym pewnie nie skorzystała dlatego osobiście poczekam aż Mati przejdzie na butle, na razie musi nam wystarczyc jak czasem przyjdą znajomi
![]() asiuuula fajnie ze się odezwałaś, byłam ciekawa co u Ciebie, wiesz nie wiem czy mi też nie rośnie alergik bo Mati ma 3 tydzień katari pokaszluje od czasu do czasu i nie chce mu przejść, 2 razy już przekładałam szczepienie i zanosi się na 3 raz ![]() hmm to dziwne że Julka tak Ci płacze ale jak zdarza się to tylko raz na dzień to może to nic strasznego, a codziennie się to powtarza przy jedzeniu mleka czy czegos innego ![]() A ja na dziś zrobiłam sernik(oczywiście z paczki bo sama nie umiem ![]() ![]() To pa ![]()
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Kaasiula, właśnie przy mleku nie płacze tylko przy zupce, kaszce albo deserku. My co do Julki nie mamy póki co odmiennego zdania ale co do Patryka to i owszem
![]() ![]() ![]() Ja nawet sernika z torebki nie zrobię bo piekarnik nam nie działa (tzn. nie wiem ale kilkanaście lat nikt z niego korzystał a ja się boję, mamy ponad 20 letnią starą jeszcze babci męża, a że nic nie kupowaliśmy i nie zmienialiśmy w mieszkaniu bo to miało być na chwilę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kiedyś pijała mi soczki klarowne, gęste marchwiowe, herbatki....i z dnia na dzień przestała :/ Cytat:
czy podobna praca.....zależy co się trafi - wysyłam cv w różne miejsca...nawet jako niania ![]() ![]() ![]() jutro jednak idę na rozmowę kwalifikacyjną do biura w gazecie....trochę z ciekawości...trochę dla 'rozerwania się' i wyjścia z domu (pierwszy raz odkąd tu mieszkamy będę jechac autobusem ![]() ![]() a nóż się uda i bede pracowac ![]() Cytat:
![]() dawno nie bylam w kawiarni....objadlam sie lodami jak nigdy...no, ale skad mialam wiedzieć, że puchar lodowy będzie tak wieeeelki ,że 3 osoby spokojnie by się najadły ![]() Julka byla grzeczniutka, troszkę pośpiewała a pod koniec zasnęła ![]() Cytat:
![]() ![]() a przy deserkach - az dziwne , że Twoja Julka płacze....moje dziecko moze byc tak najedzone, że az po minie widać, ale jak tylko podam jej deserek to usmiech nr. 5 i wsuwa tak aż się kurzy ![]() ![]() dzięki Wam za odpowiedzi w sprawie smoczka...moze bede musiala sprobowac podac 3 lub 4.....nadal wychodze z przekonania ze 1 i I z trój przepływowego to nie to samo....z I pije normalnie a z 2 nawet nie chce pic bo malo jej cieknie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Ja sprawdziłam i smoczki ma nr 4 a nie 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Rozeznanie
|
ja właśnie widziałam w sklepie smoczki po 6 miesiącu (6+) ale nie przyjrzałam się jaki to numer....
moje dziecko bardzo długo piło ze smoczka nr. 1 - później okazało się, że to dla noworodków ![]() chciałabym choć jeden taki stały smoczek żeby jak Julka kiedyś nauczyła się trzymać sama butlę nie musiała się martwić jaką cyferkę ma pod noskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
Asiuuula kurcze trudno powiedziec czemu przy tych zupkach i deserkach
![]() ![]() Ja ten sernik robiłam z torebki dodałam tylko mleko i 2 serki waniliowe 2 minuty mikserem i gotowe potem galaretka na góre a i na spód biszkopty a w tortownicy to robiłam nawet dobre ale pierwsza galaretka mi poszła na dół ![]() ![]() A u nas piekarnik też nie działa bo mamy po starych właścicielach ![]() Tancerka fajnie że rozsyłasz cv po różnych miejscach w gazecie to super praca, ciekawa i w ogóle taka odmienna od tego co do tej pory robiłaś, zyczę powodzenia i trzymam kciuki abyś znalazła dobra i dająca dużo satysfakcji prace ![]() ![]() Jeśli chodzi o smoczek to Mati pije z lovi z tego po 6 miesiącu(chyba ![]() ![]() Kurcze chyba musze iść dziś do lekarza bo rano brzydko kaszlał i ten nieszczęsny katar Mu nie chce przejść ![]() ![]() A to super że udało Wam się wyjść a tym pucharem się nie przejmuj jesteś zgrabniutka więc Ci nie zaszkodzi, ja niestety za duzo ostatnio sobie pozwalam i wygladam jak armata ![]() ![]() ![]() Dobra uciekam bo pewnie zaraz wstanie Mały rozrabiaka, juz próbuje raczkowac ale jeszcze Mu nie wychodzi ale już by wszystko chciał jak jemy z tż to tak rusza buzią, smiesznie to wygląda jak by mlaskał i wtedy trzeba Mu trochę dać o ile to bezpieczne ![]()
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przy kaszce też płakała... Zaczyna super, otwiera ładnie buźkę, czeka na nast. łyżyczkę i nagle zaczyna żałośnie płakać... Jakby jej nie smakowało to by pluła a ona otwiera buzię, nie wypycha łyżki językiem. Dałam jej smoka, uspokoiła się i ładnie dokończyła
![]() ![]() A raczej jest łakomczuch i jak zobaczy, że już się niesie michę albo słoiczek to mało z siebie nie wyjdzie, jak się skończy to też płacze, że juz koniec jedzonka, także musi jej smakować. Nie smakowały jej tylko ziemniaczki ze szpinakiem, ale tym tu pluła i wypychała łyżkę także ewidentnie nie chciała. Teraz właśnie zasnęła ![]() Kaasiula, ja przez okres karmienia nie tylko nie schudłam ale...przytyłam ![]() ![]() Tancerko, powodzenia na rozmowie o pracę, napisz jak poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.