![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
Edynburg jest piękny, ale język jakim posługują się tubylcy-straszny ![]() U nas grzyb i wilgoć są na porządku dziennym, mamy mało światła, zimą było strasznie zimno - ogrzewanie nic nie dawało, a rachunki trzeba płacić... O councilu wiem tylko, że mamy stawkę C (dlatego, że osobne wejście-ludzie nad nami mają stawkę B). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lake District jest zaraz przy granicy ze szkocją,a mieszkam niedaleko Carlisle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wizaż znów mnie wciąga... już dawno miałam spać... a dalej siedzę. No nic, żegnam się i do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Do znalezienia odpowiedniego mieszkania trzeba ,mieć szczęścia trochę
![]() Północ jest tańsza jeśli chodzi o nieruchomości i tez pewnie opłaty agencyjne inaczej wyglądają. hanjah wydaje mi się, ze do maja powinniście cos ciekawego znaleźć, powodzenia w poszukiwaniach. P.S. uwielbiam akcent z północy, również szkocki; poza tym irlandzki też jest niczego sobie ![]()
#1505 |
Zakorzenienie
|
Oj, ten szkocki akcent dla mnie jest straszny... czasem naprawdę trudno zrozumieć o co komuś chodzi... Miałam nadzieję, że jak przeniesiemy się do UK, to będę codziennie słuchać tego cudnego angielskiego akcentu... ale trafiliśmy do Szkocji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1507 |
Raczkowanie
|
No to jest takie permanentne uczucie przejedzenia, nawet jak jestem glodna. Jakby ciaza mi sie w zoloadku rowijala. Jak patrzylam w lustro to mialam wydeta ta czesc po biustem i w dol do konca zeber. Nie jakos starsznie widocznie, ale ja czuje caly czas, jakbym miala tam wzdecie. Jakby mnie ktso przeklul to bym ulge poczula. Na dole czuje cos po prawej stronie taki, jakby bol, ale polozna powiedziala, ze to miesnie bola, ze to naturalne, bo tam wszystko pracuje.
Ale tez brzuch mnie wkurza. juz myslalam, zeby na diete przejsc ale obzeram sie glownie owocami + normalne jedzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
Diari - i inne Kobitki jezeli szukaja mebelkow - ebay-ebay ebay - ja kupilam i to dosc wczesniej bo bodajze w 4 miesiacu komplet mebli takie jakie sa w argosie - Nursery furniure set, piekny drewniany - komoda z przewijakiem -
+ szafa + lozeczk 140 x 70 (ktore potem sie przerabia na normalne i moze by uzwane do bodajze ok 5 toku zycia) - Argos 399funtow ja zaczelam wyszukiwac takich rzeczy na ebay i sledzic aukcje, bidowac , noi kupilam argosowski komplet za 170 funtow ![]() Awika to tez zalezy od szczescia odnosnie mieszkan, nam sie tez trafil swietny dom i z wielkim, zadbanym ogrodem, ale to tutaj ciezko, nasi niektorzy znajomi maja w lazienkach dywany - ??? - to dopiero fantastyczny pomysl, jedynei na co narzekam to, ze mamy w lazience w zlewie te cholerne 2 kurki, gratulacje dla idioty co to kiedys wymyslil! ![]() s odnosnie zeber to nie wiem jak to u Ciebie, ja do 5 lub 6 miesiaca mialam straszne klucie pod zebrami czasami przy wstawanniu albo zmianie pozycji byl okropny bol, mi midwife powiedziala ze to normalne, na szczescie przeszlo, bo zaczynalam sie obawiac, takze moze to nic zlego i przejdzie u Ciebie tez. I pozatym nie probuj przechodzic na zadne diety Babo. Ursull mi tez sie Edynburg podoba. Piekne miasto, w sierpniu robimy wyprawe na Szkocje i na 2 dcni do Edynburga napewno zawitamy (Babcia zaoferowala pomoc przy wnuczku po to zebysmy mogli miec choc krotkie wakacje) ale za to ich akcent mnie bardziej smieszy niz moge powiedziec ze jest ladny. Trudno mi by bylo sie przyzwyczaic, czaswami ciezko zrozumiec tych Szkotow. A council tax ja placilam 100, ale dzisiaj przyszlo juz jak bedzie placone od przyszlego miesiaca i juz 110,cpodwyzyli dosc sporo jak na skale roku. Hanjah nie przejmuj sie napewno cos znajdziecie niestety jak widac czasami trzeba sie pomeczyc z szukaniem, bo jak widac oszustow tutaj nie brak, zreszta czesto mzona zobaczyc w jakim stanie sie tutaj wynajmuje mieszkania, szok, w Polsce takie cos to chyba rzadkosc, ludzie chcac wynajc mieszkania to je pucuja itp, a tutaj z grzybem, brudne, zasyfione to czesto. Odnosnie cen chat to napewno uzaleznione jest to od regionu, pewnie w Londynie to musi byc czasami spory koszt..ale czesto sa wiekszse mozliwosci jezeli chodzi o place chyba.. aa Ursull bylam w okol Lake Distric - piekne tereny ![]() hanjah wydaje mi się, ze do maja powinniście cos ciekawego znaleźć, powodzenia w poszukiwaniach. Indiria stronka rightmove.co.uk to chyba jedna z konkretnijeszych, rowniez zawsze na niej szukam. Ciekawe jak tam u Ciebie>Padlas po porzadkach? ![]() ---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- alez sie rozpisalam ![]() ![]() aa i pozatym czy orientuje sie ktoras z Was czy w ciazy rosna stopy??Cholera buty sobie kupilam , nosze zawsze 6 , a ta 6 jakas przymala, natomiast 7 za duza, jutro zobacze pochodze w nich moze sie rozciagna a jak nie to jade wymienic, yo samo z butami gorskimi - kupilismy sobie na wyprawe do Szkocji i kupilam rozmiaro 8, czuje sie jak byborg bo nigdy takich rozmiarow nei nosilam, wiadomo ze rozmiar rozmiarowi nie rowny no ale...zreszta leza w szafie, odnsonie tych to zobacze po ciazy i jak sie zrobia za duze to wymieni na mniejsze. Koncze, moze wkoncu zasne,, Edytowane przez Kasiowa24 Czas edycji: 2010-03-23 o 02:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Rozeznanie
|
Przeglądam eBay i tam wszędzie są płatności PayPal i zastanawiam się czy to jest bezpieczne (no, bo musze podać dane z karty)? Czy wy korzystacie z tego kupując na allegro lub eBayu?
#1510 |
Zakorzenienie
|
Diari ja kupuję na Ebayu i do tej pory nie miałam żadnych trudności i problemów. Paypal jest całkiem bezpieczny i bardzo popularny
![]() A teraz wiadomość dnia: od dziś pasuję już do tego wątku na 100 %,właśnie zrobiłam test i jestem w ciąży ![]() Indiria rodzisz czy jeszcze nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Rozeznanie
|
#1512 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ursull, gratulacje!! ![]() Ja tylko wpadłam na chwilę, żeby napisac, że u nas nadal cisza. Byłam dziś u położnej, trochę skakało mi ciśnienie i wykryła ślady krwi w moczu, próbka poszła do badania, ale nie panikuję, bo może to fragmenty czopa. Jeśli do niedzieli nie ruszy to czeka mnie masaż szyjki w szpitalu. Uciekam na razie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej też pasowałaś do tego wątku, przecież jesteś mamą ![]() A ja od jutra się urlopuję ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Mam pytanie: czy któraś z Was ma ten wózek: http://cgi.ebay.co.uk/Kaps3-CITY-DRI...item4a93c999fa? Jeśli tak-to jakie wrażenia? Chyba się na niego zdecydujemy, bo cena dość przystępna i wygląda na to, że ma wszystko co nam potrzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |||
Zadomowienie
|
Dziekuje pieknie
![]() Awika - nie mam pojecia, czemu masz takie uczucie, ja nic podobnego nie odczuwalam, moze to faktycznie wzdecia? Bo po duzej dawce owocow to bym sie nie zdziwila, proces fermentacji zachodzi tez wewnatrz czlowieka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() -------------------------------------- Bylam na usg, Adas rosnie jak na drozdzach, jest niesamowicie ruchliwy i ogolnie wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Badanie przeprowadzila mi bardzo mila pani doktor, odpowiedziala na wszystkie moje pytania i generalnie, czy juz wspominalam, ze jestem mega zadowolona z tutejszej opieki??? ![]() ![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Rozeznanie
|
Vedma super, że z synkiem wszystko ok
![]()
#1517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do PayPala to nie ma się czego obawiać, jest w 100% bezpieczny. Trzeba odbyc dosc długą drogę (z tego co pamiętam) aby załozyc konto , ale to bardzo dobrze bo dokładnie sprawdzają czy podawane konto jest twoim własnym. Ja juz kilka lat z tego korzystam i polecam. Co do mieszkań to w Kornwalii 2pokojowe mieszkania są od 490 do 650 za fajniejsze domy.
![]() |
#1518 | |
Raczkowanie
|
Ursull gratulacje
![]() ![]() a ja bylam dzisiaj w szpitalu i przyspieszyli mi termin cesarki na pojutrze, jutro ostatni dzien, bo w czwartek musze sie stawic w szpitalu o 7 rano. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za gratulacje
![]() Kasiowa o kurcze pojutrze będziesz mamą ![]() ![]() ![]() Hanjah ![]() ![]() Thebestme dziękuję,ja też mam konto na Pay Palu już 5lat i jestem bardzo zadowolona ![]() Vedma dziękuję ![]() ![]() Indiria ![]() 1985ewa i Diari dziękuje bardzo ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-03-23 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
A ja dzis sie najadlam strachu i nadal sie boje bylam u dentysty i........ nie mam zeba. Mam nadzieje, ze jak znieczulenie przestanie dzialac to wszystko bedzie dobrze. A i mam laptopa.Nasz komp sie juz sypie pomalutku i trudno mi siedziec przy nim wiec poki mam kase to kupilam laptopa.Bede sobie lezec w lozeczku i klikac na wizazu. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A u nas dziś troszkę lepiej,w pracy czułam się dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- A mamusie rozpakowane nadal się nie odzywają.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele zalezy 0d regionu i przepisów. Choć może to zabrzmi okrutnie: dziecko przed porodem jako człowiek się nie liczy. Powinnaś otrzymać punkty za ciążę. Cytat:
Cytat:
Gratulacje serdeczne ![]() Cytat:
![]() Londyn dziś był piękny ![]() ![]() ![]() Generalnie życie jest piękne. Oby wiosna przyszła szybko ![]()
![]() |
#1523 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Vedma oj wiosna na mnie dobrze sprzyja.
![]() I ogród mi zaczyna kwitnąć. ![]()
#1525 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ktoś nam poradził, żeby wybrać się tam osobiście i po prostu powiedzieć w jakiej jesteśmy sytuacji i może dopiero to coś da... ale prawdę mówiąc nie wiem do którego urzędnika w tym councilu uderzyć... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w jakiej jesteście sytuacji ? Każdy council powinien mieć na swojej stronie regulacje dotyczące przyznawania mieszkań czy domów z miasta, punktację i inne kryteria. Osobiście orientuję się jak to wygląda w Kent, pojęcia nie mam o specyfice twojego regionu. Nie wiesz do jakiego urzędnika? Idziesz do councilu i mówisz o co ci chodzi, oni cię skierują. Jeśli masz H/B, w zależności od ilości, to już jest sukces, od razu płacisz mniej. Zresztą człowiek pracuje, człowiek płaci. ![]()
![]() |
#1527 |
Raczkowanie
|
Ursull Gratulacje!!!
![]() ![]() I nie bede juz jedna z najmlodszych, hehe A co do mojego nabrzmialego brzucha ( i to nie moga byc wzdeciaa) to powiedziano mi, ze to organy przesuwaja sie w gore robiac miejsce na rosnacego babla i, ze to naturalne. Tyle sie napiszecie przez dobe, chce to pokomentowac ale jak zaczynam, to mam jeszcze tyle do czytania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najmłodsza ciążowo nie jesteś juz,ale wiekowo to jeszcze nie wiem,ja napewno jestem jedną ze starszych ![]() To dobrze,że wyjasniłaś to nabrzmiewanie,mialam właśnie pisac,że wyczytałam,że moze to być przesuwanie organów ![]() Dzisiejszy odcinek "One born every minute" był cudowny,się porycząłam jak głupia. Ta malutka Izzi była taaaka malutka i biedny William. Zauwazyłyście jak wiele związków homoseksualnych ma tutaj dzieci? W Polsce byłoby to niedopomyślenia ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbieram się do spania, jutro wołami mnie z łóżka nie ściągną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.