Ciaza i porod w UK - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 22:28   #1501
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam skąd jesteś. Edynburg kocham to miasto,jest takie śliczne Swego czasu chciałam się tam przeprowadzić,ode mnie to półtorej godziny pociągiem .
No to mieszkanko masz nieciekawe i drogie jak cholera . Moje jest całkiem nowe,ale grzyb już się pojawił . I tak szukam czegoś innego. Mi się marzy domek z małym ogródkiem,a w mieście obok można taki wynająć już za 400 + opłaty.
A ile council tax płacicie? My 120 funtów.
Lake District to też Szkocja? Teraz dopiero zobaczyłam skąd piszesz.
Edynburg jest piękny, ale język jakim posługują się tubylcy-straszny

U nas grzyb i wilgoć są na porządku dziennym, mamy mało światła, zimą było strasznie zimno - ogrzewanie nic nie dawało, a rachunki trzeba płacić... O councilu wiem tylko, że mamy stawkę C (dlatego, że osobne wejście-ludzie nad nami mają stawkę B).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:32   #1502
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Lake District to też Szkocja? Teraz dopiero zobaczyłam skąd piszesz.
Edynburg jest piękny, ale język jakim posługują się tubylcy-straszny

U nas grzyb i wilgoć są na porządku dziennym, mamy mało światła, zimą było strasznie zimno - ogrzewanie nic nie dawało, a rachunki trzeba płacić... O councilu wiem tylko, że mamy stawkę C (dlatego, że osobne wejście-ludzie nad nami mają stawkę B).
współczuję z tym mieszkanie,koniecznie musicie coś znaleźć,bo dziecka w takich warunkach nie da się wychowywać. A o komunalnym nie myślałaś? Chodzi mi o mieszkanie z Housing Association?
Lake District jest zaraz przy granicy ze szkocją,a mieszkam niedaleko Carlisle.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:38   #1503
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję z tym mieszkanie,koniecznie musicie coś znaleźć,bo dziecka w takich warunkach nie da się wychowywać. A o komunalnym nie myślałaś? Chodzi mi o mieszkanie z Housing Association?
Lake District jest zaraz przy granicy ze szkocją,a mieszkam niedaleko Carlisle.
O mieszkanie z councilu staramy się od grudnia... i nic nie daje, że napisaliśmy w aplikacji, że spodziewamy się dziecka i że mieszkamy w średnich warunkach z kilkoma osobami... Na razie co tydzień składamy trzy oferty i też czekamy, a zanim coś się ruszy to staramy się coś wynająć i dalej starać się o komunalne... ale tak to można podobno latami czekać

Wizaż znów mnie wciąga... już dawno miałam spać... a dalej siedzę. No nic, żegnam się i do jutra
Stary 2010-03-22, 22:40   #1504
***luna
Zakorzenienie

Do znalezienia odpowiedniego mieszkania trzeba ,mieć szczęścia trochę

Północ jest tańsza jeśli chodzi o nieruchomości i tez pewnie opłaty agencyjne inaczej wyglądają.

hanjah wydaje mi się, ze do maja powinniście cos ciekawego znaleźć, powodzenia w poszukiwaniach.

P.S. uwielbiam akcent z północy, również szkocki; poza tym irlandzki też jest niczego sobie
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:41   #1505
hanjah
Zakorzenienie

Oj, ten szkocki akcent dla mnie jest straszny... czasem naprawdę trudno zrozumieć o co komuś chodzi... Miałam nadzieję, że jak przeniesiemy się do UK, to będę codziennie słuchać tego cudnego angielskiego akcentu... ale trafiliśmy do Szkocji...
Stary 2010-03-22, 22:47   #1506
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, ten szkocki akcent dla mnie jest straszny... czasem naprawdę trudno zrozumieć o co komuś chodzi... Miałam nadzieję, że jak przeniesiemy się do UK, to będę codziennie słuchać tego cudnego angielskiego akcentu... ale trafiliśmy do Szkocji...
zawsze możecie zmienić region
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-03-22, 22:50   #1507
Awika
Raczkowanie

No to jest takie permanentne uczucie przejedzenia, nawet jak jestem glodna. Jakby ciaza mi sie w zoloadku rowijala. Jak patrzylam w lustro to mialam wydeta ta czesc po biustem i w dol do konca zeber. Nie jakos starsznie widocznie, ale ja czuje caly czas, jakbym miala tam wzdecie. Jakby mnie ktso przeklul to bym ulge poczula. Na dole czuje cos po prawej stronie taki, jakby bol, ale polozna powiedziala, ze to miesnie bola, ze to naturalne, bo tam wszystko pracuje.
Ale tez brzuch mnie wkurza. juz myslalam, zeby na diete przejsc ale obzeram sie glownie owocami + normalne jedzenie.
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 02:45   #1508
Kasiowa24
Raczkowanie

Diari - i inne Kobitki jezeli szukaja mebelkow - ebay-ebay ebay - ja kupilam i to dosc wczesniej bo bodajze w 4 miesiacu komplet mebli takie jakie sa w argosie - Nursery furniure set, piekny drewniany - komoda z przewijakiem -
+ szafa + lozeczk 140 x 70 (ktore potem sie przerabia na normalne i moze by uzwane do bodajze ok 5 toku zycia) - Argos 399funtow ja zaczelam wyszukiwac takich rzeczy na ebay i sledzic aukcje, bidowac , noi kupilam argosowski komplet za 170 funtow nie zniszczony, wyglada jak nowy.Sporo ludzi sprzedaje mebelki no bo co robic z tym potem jak Dzieckjo wyrosnie, zawsze dla nich tez lepiej ze na tym zarabia choc troche.

Awika to tez zalezy od szczescia odnosnie mieszkan, nam sie tez trafil swietny dom i z wielkim, zadbanym ogrodem, ale to tutaj ciezko, nasi niektorzy znajomi maja w lazienkach dywany - ??? - to dopiero fantastyczny pomysl, jedynei na co narzekam to, ze mamy w lazience w zlewie te cholerne 2 kurki, gratulacje dla idioty co to kiedys wymyslil!
s odnosnie zeber to nie wiem jak to u Ciebie, ja do 5 lub 6 miesiaca mialam straszne klucie pod zebrami czasami przy wstawanniu albo zmianie pozycji byl okropny bol, mi midwife powiedziala ze to normalne, na szczescie przeszlo, bo zaczynalam sie obawiac, takze moze to nic zlego i przejdzie u Ciebie tez. I pozatym nie probuj przechodzic na zadne diety Babo.

Ursull mi tez sie Edynburg podoba. Piekne miasto, w sierpniu robimy wyprawe na Szkocje i na 2 dcni do Edynburga napewno zawitamy (Babcia zaoferowala pomoc przy wnuczku po to zebysmy mogli miec choc krotkie wakacje) ale za to ich akcent mnie bardziej smieszy niz moge powiedziec ze jest ladny. Trudno mi by bylo sie przyzwyczaic, czaswami ciezko zrozumiec tych Szkotow.
A council tax ja placilam 100, ale dzisiaj przyszlo juz jak bedzie placone od przyszlego miesiaca i juz 110,cpodwyzyli dosc sporo jak na skale roku.

Hanjah nie przejmuj sie napewno cos znajdziecie niestety jak widac czasami trzeba sie pomeczyc z szukaniem, bo jak widac oszustow tutaj nie brak, zreszta czesto mzona zobaczyc w jakim stanie sie tutaj wynajmuje mieszkania, szok, w Polsce takie cos to chyba rzadkosc, ludzie chcac wynajc mieszkania to je pucuja itp, a tutaj z grzybem, brudne, zasyfione to czesto.

Odnosnie cen chat to napewno uzaleznione jest to od regionu, pewnie w Londynie to musi byc czasami spory koszt..ale czesto sa wiekszse mozliwosci jezeli chodzi o place chyba..

aa Ursull bylam w okol Lake Distric - piekne tereny

hanjah wydaje mi się, ze do maja powinniście cos ciekawego znaleźć, powodzenia w poszukiwaniach.

Indiria stronka rightmove.co.uk to chyba jedna z konkretnijeszych, rowniez zawsze na niej szukam. Ciekawe jak tam u Ciebie>Padlas po porzadkach?

---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ----------

alez sie rozpisalam no ale jest 2.32 a ja nie spie i zaczynaja mnie draznic te noce, pozniej o normalnym snie przez dlugi czas bede mogla zapomniec s teraz jak na zlosc mam problem ze spaniem, budze sie i nie moge z powrotem zasnac, rece mi puchna, staram sie rozbudzic Synka w brzuchu, ktory rusza sie tak spokojnie i rzadko ze zaczyna mnie to martwic, raz na jakis czas czuje ze sie przesunie i tyle, moze pojade rano do szpitala na ktg, sama juz niewiem, wiem ze ma malo tam miejsca, ale jak czasami ogladam na youtube filmiki z ruchami dziecka to nirktore brzuchy to tak skacza, ruchy sa tak mocno widoczne , noi jeszcze umnie ten czesty twardy brzuchol ze jeszcze bardziej mnie to martwi
aa i pozatym czy orientuje sie ktoras z Was czy w ciazy rosna stopy??Cholera buty sobie kupilam , nosze zawsze 6 , a ta 6 jakas przymala, natomiast 7 za duza, jutro zobacze pochodze w nich moze sie rozciagna a jak nie to jade wymienic, yo samo z butami gorskimi - kupilismy sobie na wyprawe do Szkocji i kupilam rozmiaro 8, czuje sie jak byborg bo nigdy takich rozmiarow nei nosilam, wiadomo ze rozmiar rozmiarowi nie rowny no ale...zreszta leza w szafie, odnsonie tych to zobacze po ciazy i jak sie zrobia za duze to wymieni na mniejsze.
Koncze, moze wkoncu zasne,,

Edytowane przez Kasiowa24
Czas edycji: 2010-03-23 o 02:31
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:36   #1509
Diari
Rozeznanie

Przeglądam eBay i tam wszędzie są płatności PayPal i zastanawiam się czy to jest bezpieczne (no, bo musze podać dane z karty)? Czy wy korzystacie z tego kupując na allegro lub eBayu?
Stary 2010-03-23, 11:42   #1510
ursull
Zakorzenienie

Diari ja kupuję na Ebayu i do tej pory nie miałam żadnych trudności i problemów. Paypal jest całkiem bezpieczny i bardzo popularny

A teraz wiadomość dnia:
od dziś pasuję już do tego wątku na 100 %,właśnie zrobiłam test i jestem w ciąży

Indiria rodzisz czy jeszcze nie?

Stary 2010-03-23, 11:44   #1511
Diari
Rozeznanie

Cytat:
właśnie zrobiłam test i jestem w ciąży

Serdeczne gratulacje
Stary 2010-03-23, 12:22   #1512
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
A teraz wiadomość dnia:
od dziś pasuję już do tego wątku na 100 %,właśnie zrobiłam test i jestem w ciąży
Gratuluję,to super

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:20   #1513
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Diari ja kupuję na Ebayu i do tej pory nie miałam żadnych trudności i problemów. Paypal jest całkiem bezpieczny i bardzo popularny

A teraz wiadomość dnia:

Ursull, gratulacje!! Fajnie, że się udało.

Ja tylko wpadłam na chwilę, żeby napisac, że u nas nadal cisza. Byłam dziś u położnej, trochę skakało mi ciśnienie i wykryła ślady krwi w moczu, próbka poszła do badania, ale nie panikuję, bo może to fragmenty czopa.
Jeśli do niedzieli nie ruszy to czeka mnie masaż szyjki w szpitalu.

Uciekam na razie.
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:11   #1514
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz wiadomość dnia:
GRATULACJE!!!

Wcześniej też pasowałaś do tego wątku, przecież jesteś mamą

A ja od jutra się urlopuję

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Mam pytanie: czy któraś z Was ma ten wózek: http://cgi.ebay.co.uk/Kaps3-CITY-DRI...item4a93c999fa? Jeśli tak-to jakie wrażenia?
Chyba się na niego zdecydujemy, bo cena dość przystępna i wygląda na to, że ma wszystko co nam potrzeba
Stary 2010-03-23, 16:43   #1515
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Vedma spóźnione,ale szczere życzonka urodzinowe
Dziekuje pieknie

Awika - nie mam pojecia, czemu masz takie uczucie, ja nic podobnego nie odczuwalam, moze to faktycznie wzdecia? Bo po duzej dawce owocow to bym sie nie zdziwila, proces fermentacji zachodzi tez wewnatrz czlowieka

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
P.S. uwielbiam akcent z północy, również szkocki; poza tym irlandzki też jest niczego sobie
Ja tez, ja tez! Swietny jest! Moj szef jest Szkotem, mamy filie w Aberdeen i nasluchalam sie tego ich "spiewania" wystarczajaco, zeby nie miec problemow ze zrozumieniem. Ale pierwszy tydzien byl straszny

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Przeglądam eBay i tam wszędzie są płatności PayPal i zastanawiam się czy to jest bezpieczne (no, bo musze podać dane z karty)? Czy wy korzystacie z tego kupując na allegro lub eBayu?
Najbezpieczniejszy sposob.

Cytat:
teraz wiadomość dnia:
Gratulacjeeee!!!!!!!!!!

--------------------------------------

Bylam na usg, Adas rosnie jak na drozdzach, jest niesamowicie ruchliwy i ogolnie wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Badanie przeprowadzila mi bardzo mila pani doktor, odpowiedziala na wszystkie moje pytania i generalnie, czy juz wspominalam, ze jestem mega zadowolona z tutejszej opieki??? Aha, kolejna osoba potwierdzila, ze to chlopiec, wiec chyba nie ma co kombinowac i trzeba sie przyzwyczajac do mysli o synku
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:50   #1516
Diari
Rozeznanie

Vedma super, że z synkiem wszystko ok
Stary 2010-03-23, 16:51   #1517
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
A teraz wiadomość dnia:
Wielkie gratulacje!!!

Co do PayPala to nie ma się czego obawiać, jest w 100% bezpieczny. Trzeba odbyc dosc długą drogę (z tego co pamiętam) aby załozyc konto , ale to bardzo dobrze bo dokładnie sprawdzają czy podawane konto jest twoim własnym. Ja juz kilka lat z tego korzystam i polecam.

Co do mieszkań to w Kornwalii 2pokojowe mieszkania są od 490 do 650 za fajniejsze domy.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:26   #1518
Kasiowa24
Raczkowanie

Ursull gratulacje
a ja bylam dzisiaj w szpitalu i przyspieszyli mi termin cesarki na pojutrze, jutro ostatni dzien, bo w czwartek musze sie stawic w szpitalu o 7 rano.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
GRATULACJE!!!

Wcześniej też pasowałaś do tego wątku, przecież jesteś mamą

A ja od jutra się urlopuję

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Mam pytanie: czy któraś z Was ma ten wózek: http://cgi.ebay.co.uk/Kaps3-CITY-DRI...item4a93c999fa? Jeśli tak-to jakie wrażenia?
Chyba się na niego zdecydujemy, bo cena dość przystępna i wygląda na to, że ma wszystko co nam potrzeba
Hanjah dolicz sobie do tego jeszcze kupno fotelika samochodowego, bez tego ze szpitala z dzieckiem nie wyjdziesz.
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:39   #1519
ursull
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję za gratulacje

Kasiowa o kurcze pojutrze będziesz mamą Pewnie masz niezłego pietra? Pytałaś o rośnięcie stopy w ciąży,jest taka możliwość i może po ciąży zostać ci nr większa,mi wróciła do rozmiaru sprzed ciąży.

Hanjah wózio fajny, ale Kasiowa ma rację,nie zapomnij o foteliku.

Thebestme dziękuję,ja też mam konto na Pay Palu już 5lat i jestem bardzo zadowolona

Vedma dziękuję Super,że z Adasiem ok,czyli nie rośnie za wolno? Ja też jestem zadowolona z tutejszej opieki

Indiria tylko dawaj znać co i jak. Coś się maleństwo na świat nie śpieszy,dobrze mu u mamusi. Czy taki masaż szyjki macicy boli?

1985ewa i Diari dziękuje bardzo

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-03-23 o 17:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 17:46   #1520
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
A ja dzis sie najadlam strachu i nadal sie boje bylam u dentysty i........
nie mam zeba. Mam nadzieje, ze jak znieczulenie przestanie dzialac to wszystko bedzie dobrze.

A i mam laptopa.Nasz komp sie juz sypie pomalutku i trudno mi siedziec przy nim wiec poki mam kase to kupilam laptopa.Bede sobie lezec w lozeczku i klikac na wizazu.

Cytat:
O mieszkanie z councilu staramy się od grudnia... i nic nie daje, że napisaliśmy w aplikacji, że spodziewamy się dziecka i że mieszkamy w średnich warunkach z kilkoma osobami... Na razie co tydzień składamy trzy oferty i też czekamy, a zanim coś się ruszy to staramy się coś wynająć i dalej starać się o komunalne... ale tak to można podobno latami czekać

Wizaż znów mnie wciąga... już dawno miałam spać... a dalej siedzę. No nic, żegnam się i do jutra
Jak juz wynajmiecie prywatnie to jeszcze trudniej bedzie dostac mieszkanie z consilu.Bo wyjdzie, ze was stac na wlasne i po co wam consilowskie.Moze jakies dostaki dostaniecie do tego wynajmowanego.

Cytat:
Korzystam i bardzo chwale sobie PayPala.

Cytat:

A teraz wiadomość dnia:

Super gratulacje
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:17   #1521
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Ursull gratulacje
a ja bylam dzisiaj w szpitalu i przyspieszyli mi termin cesarki na pojutrze, jutro ostatni dzien, bo w czwartek musze sie stawic w szpitalu o 7 rano.
Fajnie Pojutrze już przytulisz swojego synka

Cytat:

A teraz wiadomość dnia:

Super!!! Gratulacje kochana Spokojnej i bezproblemowej ciąży

A u nas dziś troszkę lepiej,w pracy czułam się dobrze Jutro mamy wizytę u położnej

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

A mamusie rozpakowane nadal się nie odzywają....

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:37   #1522
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Wiele zalezy 0d regionu i przepisów.
Choć może to zabrzmi okrutnie: dziecko przed porodem jako człowiek się nie liczy.

Powinnaś otrzymać punkty za ciążę.

Cytat:
Korzystam od kilku lat z Paypal i nigdy jeszcze się nie zawiodłam.

Cytat:

A teraz wiadomość dnia:

Gratulacje serdeczne

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość

Bylam na usg, Adas rosnie jak na drozdzach, jest niesamowicie ruchliwy i ogolnie wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Badanie przeprowadzila mi bardzo mila pani doktor, odpowiedziala na wszystkie moje pytania i generalnie, czy juz wspominalam, ze jestem mega zadowolona z tutejszej opieki??? Aha, kolejna osoba potwierdzila, ze to chlopiec, wiec chyba nie ma co kombinowac i trzeba sie przyzwyczajac do mysli o synku
Jeszcze raz gratuluję synka i super, że wszystko dobrze

Londyn dziś był piękny, trening na który pojechałam fantastyczny (bardzo rzadko jestem z treningu aż tak zadowolona)
Generalnie życie jest piękne.
Oby wiosna przyszła szybko
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-03-23, 20:11   #1523
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Hanjah dolicz sobie do tego jeszcze kupno fotelika samochodowego, bez tego ze szpitala z dzieckiem nie wyjdziesz.
I nie polecalabym uzywanych fotelikow, chyba, ze ma sie calkowite zaufanie do osoby sprzedajacej - bo po kazdym wypadku, kazdej stluczce, fotelik powinno sie zmienic - to tak, jak z kaskiem rowerowym...

Cytat:
Vedma dziękuję Super,że z Adasiem ok,czyli nie rośnie za wolno? Ja też jestem zadowolona z tutejszej opieki
Rosnie w normie, duzo przybral przez te 2 tygodnie - juz prawie pol kilo ma to moje szczescie i rusza sie non-stop, dziwne uczucie, jak ta sobie uprawia akrobacje w moim brzuchu. Mam wrazenie, ze to dziecko nigdy nie spi!

Cytat:
Londyn dziś był piękny, trening na który pojechałam fantastyczny (bardzo rzadko jestem z treningu aż tak zadowolona)
Luna, widze, ze masz przyplyw wiosennego nastroju
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:48   #1524
***luna
Zakorzenienie

Vedma oj wiosna na mnie dobrze sprzyja.
I ogród mi zaczyna kwitnąć. A duży jest znaczy duuużo pracy będzie i duuużo radochy.
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-03-23, 20:54   #1525
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, tak-oczywiście wiemy, że bez fotelika ze szpitala ani rusz.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Jak juz wynajmiecie prywatnie to jeszcze trudniej bedzie dostac mieszkanie z consilu.Bo wyjdzie, ze was stac na wlasne i po co wam consilowskie.Moze jakies dostaki dostaniecie do tego wynajmowanego.
Nie wiem jak to jest w innych regionach UK, ale tu jak wypełnialiśmy aplikację, to nie pytali ani o to, czy pracujemy, ani ile zarabiamy. Ale jak teraz nam przysługuje housing benefit, to myślę że na następnym mieszkaniu też dostaniemy jakiś dodatek.

Cytat:
Wiele zalezy 0d regionu i przepisów.
Choć może to zabrzmi okrutnie: dziecko przed porodem jako człowiek się nie liczy.

Powinnaś otrzymać punkty za ciążę.
No właśnie-o pracę i zarobki nie pytali, ale o to czy ktoś ze starających się jest w ciąży i kiedy termin porodu-owszem. Także oni wiedzą, że dziecko w drodze i chyba guzik ich to obchodzi
Ktoś nam poradził, żeby wybrać się tam osobiście i po prostu powiedzieć w jakiej jesteśmy sytuacji i może dopiero to coś da... ale prawdę mówiąc nie wiem do którego urzędnika w tym councilu uderzyć...
Stary 2010-03-23, 21:09   #1526
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak-oczywiście wiemy, że bez fotelika ze szpitala ani rusz.

Nie wiem jak to jest w innych regionach UK, ale tu jak wypełnialiśmy aplikację, to nie pytali ani o to, czy pracujemy, ani ile zarabiamy. Ale jak teraz nam przysługuje housing benefit, to myślę że na następnym mieszkaniu też dostaniemy jakiś dodatek.

No właśnie-o pracę i zarobki nie pytali, ale o to czy ktoś ze starających się jest w ciąży i kiedy termin porodu-owszem. Także oni wiedzą, że dziecko w drodze i chyba guzik ich to obchodzi
Ktoś nam poradził, żeby wybrać się tam osobiście i po prostu powiedzieć w jakiej jesteśmy sytuacji i może dopiero to coś da... ale prawdę mówiąc nie wiem do którego urzędnika w tym councilu uderzyć...

Ale w jakiej jesteście sytuacji ?

Każdy council powinien mieć na swojej stronie regulacje dotyczące przyznawania mieszkań czy domów z miasta, punktację i inne kryteria.

Osobiście orientuję się jak to wygląda w Kent, pojęcia nie mam o specyfice twojego regionu.

Nie wiesz do jakiego urzędnika? Idziesz do councilu i mówisz o co ci chodzi, oni cię skierują.

Jeśli masz H/B, w zależności od ilości, to już jest sukces, od razu płacisz mniej.

Zresztą człowiek pracuje, człowiek płaci.
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-03-23, 21:50   #1527
Awika
Raczkowanie

Ursull Gratulacje!!!

I nie bede juz jedna z najmlodszych, hehe

A co do mojego nabrzmialego brzucha ( i to nie moga byc wzdeciaa) to powiedziano mi, ze to organy przesuwaja sie w gore robiac miejsce na rosnacego babla i, ze to naturalne.

Tyle sie napiszecie przez dobe, chce to pokomentowac ale jak zaczynam, to mam jeszcze tyle do czytania i juz trace watki na koniec
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:17   #1528
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie,
A ja dzis sie najadlam strachu i nadal sie boje bylam u dentysty i........
nie mam zeba. Mam nadzieje, ze jak znieczulenie przestanie dzialac to wszystko bedzie dobrze.

A i mam laptopa.Nasz komp sie juz sypie pomalutku i trudno mi siedziec przy nim wiec poki mam kase to kupilam laptopa.Bede sobie lezec w lozeczku i klikac na wizazu.

Super gratulacje
Dziekuję . Biedna ty,jak znieczulenie przestanie dzialać to będziesz czuła ból rany po zębie i będziesz miała wrażenie,że on nadal tam jest Gartuluję laptopika.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość

Super!!! Gratulacje kochana Spokojnej i bezproblemowej ciąży

A u nas dziś troszkę lepiej,w pracy czułam się dobrze Jutro mamy wizytę u położnej

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

A mamusie rozpakowane nadal się nie odzywają....
Dziękuję Zdaj relację po wizycie . Właśnie czy ktoś wie co u KasiUK i Marcelka ?

Cytat:

Gratulacje serdeczne

Dziękuję ,u nas tez pogoda ładna,więc trochę pospacerowałam z córką i fasolką rzecież od dwóch dni już mamy wiosnę

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość

Rosnie w normie, duzo przybral przez te 2 tygodnie - juz prawie pol kilo ma to moje szczescie i rusza sie non-stop, dziwne uczucie, jak ta sobie uprawia akrobacje w moim brzuchu. Mam wrazenie, ze to dziecko nigdy nie spi!

śpi,śpi,wtedy,kiedy ty śpisz,więc nie wiesz czy śpi czy nie

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość
Ursull Gratulacje!!!

I nie bede juz jedna z najmlodszych, hehe

A co do mojego nabrzmialego brzucha ( i to nie moga byc wzdeciaa) to powiedziano mi, ze to organy przesuwaja sie w gore robiac miejsce na rosnacego babla i, ze to naturalne.

Tyle sie napiszecie przez dobe, chce to pokomentowac ale jak zaczynam, to mam jeszcze tyle do czytania i juz trace watki na koniec

Najmłodsza ciążowo nie jesteś juz,ale wiekowo to jeszcze nie wiem,ja napewno jestem jedną ze starszych
To dobrze,że wyjasniłaś to nabrzmiewanie,mialam właśnie pisac,że wyczytałam,że moze to być przesuwanie organów.

Dzisiejszy odcinek "One born every minute" był cudowny,się porycząłam jak głupia. Ta malutka Izzi była taaaka malutka i biedny William. Zauwazyłyście jak wiele związków homoseksualnych ma tutaj dzieci? W Polsce byłoby to niedopomyślenia. Kocham UK za to i za wiele innych rzeczy

Stary 2010-03-23, 22:56   #1529
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w jakiej jesteście sytuacji ?

Każdy council powinien mieć na swojej stronie regulacje dotyczące przyznawania mieszkań czy domów z miasta, punktację i inne kryteria.

Osobiście orientuję się jak to wygląda w Kent, pojęcia nie mam o specyfice twojego regionu.

Nie wiesz do jakiego urzędnika? Idziesz do councilu i mówisz o co ci chodzi, oni cię skierują.

Jeśli masz H/B, w zależności od ilości, to już jest sukces, od razu płacisz mniej.

Zresztą człowiek pracuje, człowiek płaci.
Powiem tak: za Chiny nie umiem znaleźć na tej stronie czegokolwiek o naszej sytuacji... żadnej zakładki z punktami czy coś... Poproszę tż żeby sam to przejrzał, może on się lepiej zorientuje. No ale przy okazji znalazłam listę miejsc, gdzie można iść i się czegoś osobiście dowiedzieć (everyone welcome)-także już coś.

Zbieram się do spania, jutro wołami mnie z łóżka nie ściągną Choć na 11 idę do koleżanki na plotki a potem jedziemy pobuszować w Primarku
Stary 2010-03-23, 22:59   #1530
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
A dlaczego bo jeśli np ze szpitala będę wracać autobusem to po co wtedy fotelik chyba wózek wystarczy

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości