|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
a teraz życzenia ode mnie
![]() http://playerdokosza.pl/klip/NSmj7nv...emix-na-wigili
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Ninulcia bardzo bardzo gorąco dziękuje za życzenia ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Siema ziomki
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat Ninulcio
Cinka nie wiem czy zdążyłaś przeczytać na nk...zobacz sobie jak coś
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
alez mnie tz wku....il...
nie chce mi sie teraz o tym pisac, ale szkoda, ze nie moge po prostu wyjsc i gdzies pojsc... jak mnie ten facet wk...wia... |
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Hejoooo
![]() Przyszłam was poczytac babolki moje, bo bez was nie da rady . Aaaa i najwazniejsze że dzwonili do mnie z urzędu miasta bo tam się u nas składa wnioski o wychowawczy że moge przyjśc po decysję i od razu by mi kase wypłacili jestem w szoku że tak szybko rozpatrzyli moją sprawę bo tylko 6 dni a sąsiadka czekała miesiąc i tez do niej dzisiaj dzwonili , a więc będzie przypływ gotóweczki bo ten 1000zł tez dostaniemy iwciag - nie dziwie się że tak sie bawiłas chłopcami jak jesteś piekielnie śliczna to nie ma o czym gadac, pewnie nie jedno serducho złamałaś superzabulka - a masz w poblizu 5-10-15? bo tam sa za 20-25zł koszule ja mam chyba z 3 na 74 dwie właśnie z tego sklepu, kurcze wlasnie dczytałam że czysta ma byc a tam same brudne sexi dentka - czym bysmy sie rozczarowaly że w realu wygladasz jeszcze piekniej, pewnie tak , mój pewnie tak stanie za kilka miechów ![]() Bercia - hej ![]() milena - kurcze to u mnie bez jedzenia nie zasnie raczej na noc, a jak sie kończy 180 lub 210 kaszki to ryk bo on chce więcej (nie daje mu oczywiście) .gosikk_s - a pije cokolwiek Aleksio z butli? bo Igorka narzeczona była ciągle na cycusiu i butelki do buzi nie chciała nawet ale jak bywali u nas to dawałam jej od Igorka soczek i raz zaciagła sie i sasiadka omal nie zemdlała i później dała jej samego smoczka z butelki do zabawy ta go gryzła, bawiła sie aż nagle po miesiącu pokochała butelkę i soczki i mleko to juz nie problem. Caro - dupnyyyy ten pierdzioch Eve - idź na spacerek i kup sobie po drodze cos słodkiego, czasem pomaga Do juterka laseczki i nie rozpiszcie sie na noc jak zawsze .Fotki z impry i nie tylko: 1. Szaleństwo w prezencie Mikołajkowym 2. Zabawa klocuszkami i slimakiem 3. Kapiel w dużej wannie 4.Prawie pełny skład sobotniej impry. 5.Wygłupy 6.Lekko padnieta 7.A takie sobie |
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve
Marika nie przesadzaj już, bo w końcu uwierzę w co piszesz ![]() Ty to kochana się bawisz z Leszkiem ma czele Widać, że impreza udana. Chyba lubi Igorek swój prezent? Fajnego masz chłopa, tego małego.
|
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Zawitałam po dluzszej przerwie i nie bylo do czytania zbyt wiele... Co sie tak ociagacie ?Dzisiaj zrobiło sie zimno.... wrrr jakis mrozik albo koło zera bo trzeba szyby w autach skrobac ale na spacerze i tak bylismy... A własnie.... mozna w mroz spacerowac z dzieckiem? Oczywiscie odpowiednio ubranym.. Aleks cały tydzien ładnie zasypia sam w łózeczku... Marika a jak to jest z tym wychowawczym? Ile to wynosi i jakie trzeba spełniac warunki?Ty jak zwykle kochana coreczka gotujesz tatusiowi obiad... i jak zwykle pogaduszki u sasiadki . z tego co widze imprezka sie udała...Igorek to ma zabawki fajowe Eve biedna och musisz ochłonąc i bedzie lepiej... Iwciag witaj helllloooo po weekendzie.... ty niegrzeczna ty ![]() Iwcia dens Z Twojego synka to taki przystojniak rosnie... Jakos wydaje mi sie ze bardzo pasuje do niego jego imie ![]() Ciekawe jak Poiglot randeczka sie udała... mam nadzieje ze tak
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-12-14 o 21:00 |
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell witam po weekendzie, a dlaczego niegrzeczna? Właśnie byłam tak grzeczna, że dziewczyny mnie od starych zwyzywały
![]() Wydaje mi się, że mróz nie przeszkadza w spacerowaniu. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-14 o 21:07 |
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha bo flirtujesz z kolegamiwidzialam fotki na nk i Iwciag co ten slepiec jakis mowil ze zle wygladasz ![]() Wlasnie super wygladasz!!! Masz Sliczne wloski i buzie... i paznokcie
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Iwcia dens, cieszę się że Szymuś się trzyma
A na wizażu to w pracy też bywam ![]() Milena, fiu fiu piąty ząbek ![]() Marika, Aleks dostaje herbatkę w butli i wypija koło 100 ml dziennie, jak dobrze pójdzie. Ale żeby ewentualnie przejść na taką formę karmienia to nie bardzo widzę Super focie, widać że dobrze się bawiłyście
|
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nigdy nie byłą chora |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj caly dzien bylo na minusie... ale Aleks raczki mial cieple. Tez jeszcze nie mial nawet kataru... (odpukac)
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie apropo kombinezonów, ponieważ nie posiadamy jeszcze muszę coś na all wypatrzeć, tylko nie wiem jaki rozmiar patrzeć. Ciuszki nosimy na74ale kombinezon należy chyba większy zakupić, tylko ile większy?
|
|
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
Cos tu ostatnio smetnie... chyba sie stad wypisze
Nie ma sensu tu zagladac wcale nie zartuje ![]() zartuje
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko w pierwszych miesiącach życia te ubranka tak szybko "same maleją" No ale druga sprawa to taka, że pamiętaj - rozmiar rozmiarowi nie równy więc kupować go jedź z dzidzią żeby przyłożyć, czy będzie odpowiedni...
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze na momencik
iwciag - no bo tak jest, nie dziwie się Tz że jest zazdrosny, ma o kogo i o co Mell - a ja lubie jak mam malo zaległości . Brawa dla Aleksia za samodzielne zasypianie, super chłopczyk . Jutro Ci powiem dokładnie ile tego jest wiem że ponad 400zł no i te drugie becikowe 1000zl mi przyznali gosikk_s - aaa czyli jako tako z butelki korzysta tylko mleka nie chce, ale jak będziesz go chciała odstawic to warto troche predzej go do tego przyzwyczajac. A i jeszcze 2 fotki: 1. Zaliczona karuzelka z C.H. 2. Krzesełko w Sphinxie (C.H.) równiez zaliczone. |
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Marika jaki poważny siedzący gość
Muszę Iwucha jutro wymierzyć dokładnie i wtedy coś zamówić, dziś już dam spokój.Mnie tak samo się nie chce spacerować w taką pogodę a jeszcze bardziej szykować do wyjścia! Ubierać te kurty grube, czapaje ble. |
|
|
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
,Dziękuję za kciuki Jeżu, zaś Guzik chciał demolować gabinet – zaś żaluzje chciał im pościągać. Waży 8850 g. No i zapytałam panią doktor o jajo – powiedziała, że mam zacząć podawać po ósmym miesiącu. Zapomniałam zapytać o to strzykanie w kościach.A tak poza tym już nie jestem szop pracz, bo mi siostra brwi wyregulowała. ![]() Iwciag –ale ja widziałam również Twoje zdjęcie bez makijażu, więc mi tu więcej nie pitol. Co do kombinezonu, to wszystko zależy od producenta. My mamy np. rozmiar 74 i jest sporo za duży na Guzika (chociaż Guzik normalnie rozmiar 74 właśnie nosi).Najlepiej właśnie zmierzyć dokładnie juniora![]() Superzabula – Ty schudłaś 2 kg, a ja tylko 200g. I Ty w ogóle laska jesteś, a ja się do tej pory po ciąży otrząsnąć z tego sadła nie mogę. No ale u mnie diety niet, bo karmię cycem. Wagę niedobrą mam i lustra też do wymiany. Ale po co Ty sprzątasz? Masz urlop – miałaś się byczyć przecież.![]() Iwcia dens – Żeby szybko katarek Szymkowi minął. Silny z niego chłopczyk. Guzik to tylko ryje dziury głową w podłodze. No i ja na pewno bym się nie rozczarowała, widząc Cię live Bercia – Gosik - ![]() Milenka – gratulujemy 5 ząbka ![]() Caro – dziękuję za piękną piosenkę świąteczną Eve – Marika – impreza, widać po minach , bardzo udana. A Igorek jak pięknie siedzi i jak rządzi przy swoim nowym sprzęcie. A ząbek pewnie faktycznie już prawie się urodził, bo one wyskakują w niewielkim odstępie czasu.Obadaj dokładnie, czy aby już go nie ma I super, że się załapałaś na dodatkową kaskę![]() Uciekam spać kochane Życzę Wam spokojnej nocy Mam nadzieję, że Guzik będzie dla mnie dzisiaj łaskawy
|
|
|
|
#1522 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dawid dzisiaj nawet grzeczny, za to w nocy odstawił małą szopkę obudził się normalnie o północy na żarełko, ale jeść nie chciał potem też nie chciał jeść, bo wyciumał tylko 30 ml mleka i poszedł dalej spać. Po pobudce o 9 zjadł już normalnie swoją porcję kaszki a i muszę się Wam pochwalić, że małymi kroczkami chudnę i do wagi sprzed ciąży zostało mi jeszcze 3 kg dużo zdrówka dla dzieciaczków Cytat:
Cytat:
ad. 2 no ja myślę, że nie specjalnie powiem Ci, że Dawid dalej się ciągnie za uszko, ale też go nie boli. Pediatra powiedziała mi ostatnio, żebym się tym nie martwiła Cytat:
oby zastrzyki Ci pomogły i Aleksowi nic nie byłoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 no po minach widać, że imprezka była przednia a synek jaki dumny Cytat:
ad. 2 dla Aleksa
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
no i czemu nikt o mnie nie pyta ?
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiecane fotki:
1. zabawa karuzelą 2. podnoszę tyłeczek 3. jeszcze jedno zdjęcie mama, a ![]() 4. zmęczony jestem, odpoczywam 5. lubię słuchać odgłosów zwierząt 6. mama dała mi ciasteczko ![]() 7. świątecznie 8, 9, 10. moje zakupki
|
#1525 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Moj syn chyba naluchal sie w przychodni, ze chudziutki jest i chyba wzial sobie to do serca bo wczoraj tyle jadl w ciagu dnia, ze szok i w nocy od paru dni budzi sie na jedzenie, a juz sie nie budzil Albo moze uslyszal, ze zmienimy mu fotelik do auta jak bedzie mial 9kg bo tego juz chyba nie lubi i tez chce zeby mu zmienic Moj Tz stwierdzil, ze on je tak jak ktos z kim przebywa, czyli ze ja jem duzo to maly tez![]() no lubie se pojesc a ze Jasio lubi jesc to co my to tez mu apetyt dopisuje![]() Chce dzis wystawic troszke ubranek po Jasku, ale jak zaczelam przegladac to mi szkoda chyba opchne tylko te, do ktorych nie jestem przywiazana sentymentalnie...czyli te ktorych nie zdazyl ubrac![]() Cytat:
mell pewnie, ze mozna na spacerek z dzieckiem wychodzic tylko tak jak dziewuchy pisaly odpowiednio ubrac. Jasiowi chyba nie przeszkadzaja niskie temperatury, on aby na dwor wyjsc to jest ok ![]() iwciag mi sie chce spacerowac, w ogole lubie chodzic na spacery z malym, ale to szykowanie to rzeczywiscie katorga ![]() Cytat:
jaka dieta, kochana ![]() pewnie przez ulop to nadrobie...chociaz staram sie zeby nie![]() a wiesz jak to jest z urlopem nadrabia sie zaleglosci ale juz tylko duzy pokoj i mam wolne bede lezala brzuchem do gory i lazila na spacerkiwidac, ze mariką jestescie z jednych rejonow...macie podone niektore slowka,np. zaś ![]() malutka widze, ze i Tobie powrot do pracy pozwala zrzucic nadliczbowe kilogramy zamiast diety praca w markecie hihihh---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- a tak w ogole to Wy sie gdzies przenioslyscie??? Ja jestem dzis pierwsza o tej godzinie...szok
|
||
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Witam, witam w lekko zasniezony poranek i z -3 stopniowa temperaturke. Ok 11 jestem umówiona z siasiadką na spacerek i idziemy do tego urzedu miasta po decyzję z tego wychowawczego i chcemy sie rozejrzec za prezentami dla Tż a i zanieśc płytkę ze zdjęciami naszych gwiazd do wywyłania. U nas pobudka o 7 ale po 15 minutach wojowania padł mi synek do 8:45 więc spoko. Musze wygrzebac czapę z szafy bo pewnie by mi uszy zamarzły.
iwciag - no te ubieranie teraz mnie strasznie wkurza, uwielbiam lato, ciepłe lato . A te fajne kombinezony wyprzedają już w Tesco widziałas?illbanka - kurcze to porzadnie waży a wydawał sie sporo lżejszy od Igora, ja ide jutro albo w czwartek zwazyc mojego smoka, wiem że sporo przybrał bo czuje. Tak, tak własnie planuje sie wyrwac sama na 2h i zakupic co chciałam bo juz zaplanowalam że o jedej listopadowej kasie nie powiem i będzie dla mnie , bo on mysli że od grudia dostanę.malutka - to gratulacje za spadek wagi, dobrze Ci idzie. A Dawidek może spodziewa sie zębolków? i dlatego jeśc nie chciał. Fajne focie, Dawidek pałaszuje ciasteczko a mama sie obkupiła. superzabulka - no i dobrze że je wiecej, ale chyba te nocne jedzonko Ci sie nie usmiecha skoro przesypiał całe nocki? Ja też mam spory sentyment do ubranek małego . A mamusie pewnie gniją do południa z dzieciaczkami anulka anulka - no dobra, pytam o Ciebie
|
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, nocka jak zwykle marna i znowu się wyspałam
![]() Druga górna jedyneczka już się przebiła i mam wrażenie, że 2ki górne już się szykują, przynajmniej dziąsła się rozpulchnione. O dziś zabula mnie uprzedziła, cze o i Marika się pojawiła![]() byłam w tesco ale nie zwróciłam uwagi na kombinezony, ale już na all kilka mnie zainteresowało, wymierzyłam małego i dziś coś wybierzemy, żeby przyszło zanim pojedziemy do rodziców na święta Marika ale z Ciebie kombinatorka!
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-15 o 10:01 |
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (6 użytkowników i 1 gości) Carolajna24*, Bercia2000+, Zuzanek, katrin1, iwciag+
co się tak czaicie ![]() RATUNKU!!!
WĄTEK NAM UMIERA!!!
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, kobitki
![]() , nawet mi się udało przeczytać weekendowe zaległości, zwykle było ponad 20 stron a teraz zaledwie kilka. Marcelek od kilku dni troszkę choruje, ma kaszel, a w sobotę dostał pokrzywki. Plamy zaczęły mu wychodzić na całym ciele, później znikały i pojawiały się w innym miejscu. Ma je jeszcze w niektórych miejscach do dzisiaj. Prawdopodobnie coś go uczuliło, albo żółtko, albo rosołek albo sok malinowy. Nie wiem co, bo wszystkie pokarmy podawałam już nie pierwszy raz, a uczulenie dopiero teraz się pokazało. W ogóle od kilku dni mały ma mniejszy apetyt, może to wina infekcji, bo gardełko nie powinno go boleć, ma czyste. Wczoraj byliśmy u lekarki, dała mu syrop, wapno na pokrzywkę i maść na takie szorstkie plamy, które ma na rączce od jakiegoś czasu. Mówiła, że to nic groźnego, ale kaszel Marcelka mi się nie podoba, mam nadzieję, że po tym syropie przejdzie. Tylko mam problem z aplikowaniem mu syropu, bo jest obrzydliwy w smaku i boję się że teraz jak będę chciała mu podać cokolwiek łyżeczką nie będzie chciał jeść, bo będzie kojarzył łyżeczkę z tym obrzydlistwem. Zobaczymy, może wróci mu apetyt, bo jak nie to znów pójdziemy do lekarza. Poza tym mały nie ma gorączki, troszkę jest marudny, ale zasadniczo nie ma większych zmian w zachowaniu. Sądzę, że gdyby mu coś było poważnego nie byłby wesoły i skory do zabawy. Spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantów z ostatnich dni Gratulacje dla wsystkich nowych ząbków Gosikk, współczuję bólu pleców Milena, cieszę się że moje kotleciki ci smakowały, nie wiem gdzie wcięło moje przepisy ze smacznego wizażu. A są one wszystkie z zeszytu mojej mamy, od pań z koła gospodyń wiejskich więc mam wiele fajnych, sprawdzonych przepisów. Ja raczej nie robię tylko mama . Chyba że coś prostego, ale ostatnio nawet na to nie mam czasu
|
|
|
|
#1530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może napisz do administratora (czy jak się to tam nazywa) Smacznego Wizażu bo skoro jest liczba przepisów:10 a przepisów nie widac to może one gdzies tam są schowane A tu sie Iwcia sexi dens pytała o te Twoje-Mamine kotleciki tzn o przepis
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

. Aaaa i najwazniejsze że dzwonili do mnie z urzędu miasta bo tam się u nas składa wnioski o wychowawczy że moge przyjśc po decysję i od razu by mi kase wypłacili jestem w szoku że tak szybko rozpatrzyli moją sprawę bo tylko 6 dni a sąsiadka czekała miesiąc i tez do niej dzisiaj dzwonili 
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

. Jutro Ci powiem dokładnie ile tego jest wiem że ponad 400zł no i te drugie becikowe 1000zl mi przyznali 

oby zastrzyki Ci pomogły i Aleksowi nic nie było
. A mamusie pewnie gniją do południa z dzieciaczkami
o i Marika się pojawiła