|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;21046311]Nie liczy³am dok³adnie, ale chyba zmie¶ci³am siê wczoraj w 200 w³soach. Wszystko dlatego, ¿e nie dotykam ich i nie czeszê przez ca³y dzieñ ( poza rozczesaniem po myciu).
Za tydzieñ jadê z T¯ na Mazury, ju¿ sobie wyobra¿am t± romantyczn± sceneriê - Ja, On, wanna zatkana moimi w³osami i poci±gaj±cy zapach Seboradinu ![]() ![]() ![]() S³uchajcie, jestem teraz jednym wielkim k³êbkiem nerwów! Kupi³am ten olej kokosowy i dzi¶ rano na³o¿y³am go na skalp na 20 min, po czym umy³am normalnie wlosy Dermen± i zastosowa³am La Roche Kerium. W³osów w sitku od wanny zostawi³am od groma, a najgorsze by³o czesanie po myciu, bo doslownie wychodzi³y gar¶ciami. A¿ my¶la³am, ¿e wyjmê zaraz wszystkie w³osy z glowy ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy stosowaæ jeszcze kiedy¶ ten olej? ![]()
#1502 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Ja te¿ umy³am przed chwil± g³owê. Jeszcze nie czesa³am w³osów po nim.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cholera, modlê siê ¿eby wyniki wtorkowych badañ byly z³e! Przynajmniej bym wiedzia³a co mi jest... ![]()
![]() |
#1504 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze czekam trochê po myciu a¿ sie trochê przesusz± i dopiero wtedy czeszê. Podobno mniej szkodzi to strukturze w³osów
![]() Na razie mogê wiêc oceniæ te ilo¶ci, które wypad³y przy samym myciu i które zostawi³am na bluzce. Nie liczy³am ich, pewnie posz³o z 80. Ogólnie nie mam teraz najgorszego okresu w wypadaniu( co jednak mo¿e nadej¶æ, bo mia³am niedawno silne stresy). Za chwilê rozczeszê w³osy i policzê ile wysz³o. |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 936
|
jak popsikam g³owê seboradinem swêdzi mnie przez moment g³owa, a pó¼niej przestaje czy wy tez tak macie ??
to chyba wina alkoholu prawda?? ![]()
#1506 |
Wtajemniczenie
|
Przy czesaniu wypad³o mi ok.60 w³osów. Czyli w sumie przy myciu jakie¶ 140( szacunkowe, bo nie liczy³am tych wp³yaj±cych
![]() Znalaz³am teraz wcierkê, któr± mia³am przepisan± rok temu, kiedy w³osy wypada³y mi w naprawdê du¿ych ilo¶ciach. Nie ma napisanej na niej daty wa¿no¶ci, ale chyba takie wcierki na bazie alkoholu nie psuj± sie zbytnio? Pluto, nie wiem czy to wina alkoholu, chyba niekoniecznie. Ogólnie ró¿ne specyfiki dawane bezpo¶rednio na skórê g³owy mog± daæ taki efekt. Ogólnie czarna rzepa( chocia¿ raczej w naturalnej formie) mo¿e powodowaæ uczucie szczypania( czuæ wtedy, ¿e dzia³a ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
Mnie nie swêdzi tylko szczypie, wiêc nie wiem.
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zadomowienie
|
je¿eli to swêdzenie nie ust±pi bêdê musia³a chyba zrezygnowaæ z tego Seboradinu
#1513 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
Cytat:
idê w³a¶nie myæ w³osy ..pewnie bêdzie p³acz...
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Troszkê wypada³y, ale przesta³y i teraz znowu zaczê³y, wiêc obwiniam tabletki. Chocia¿ mo¿e dopiero teraz jest to ponarkozowe wypadanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1516 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 772
|
ja ju¿ nie wiem od czego to zale¿y... raz wypadnie mi tyle w³osów, ¿e a¿ siê boje ich czesaæ a raz - tak jak dzi¶ - w miare ok (chyba dzi¶ przy myciu i czesaniu nie przekroczy³am 100) O.o
czy która¶ z was u¿ywa³a tego szamponu? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-z-kofeina.htm
#1517 |
Wtajemniczenie
|
Arrasando, by³o ju¿ tutaj mówione sporo o tym szamponie. Zazwyczaj dziewczyny go bardzo chwali³y. Ja kupi³am "podróbkê" tego szamponu z Rossmanna i czekam na rezultaty czy pomo¿e.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
witam wszystkich
![]() ![]() po przeczytaniu kilku w±tków i swoich wieloletnich do¶wiadczeniach postanowi³am zafundowaæ swojej g³owie intensywn± kuracjê, i tak wybra³am: - codziennie wieczorem Seboradin lotion z czarnej rzodkwi - rano szampon Alpecin C1- u¿y³am dopiero dwa razy, ale wi±¿ê z nim wielkie nadzieje, ma potencja³ - dwa razy w tygodniu Henna Wax- u¿ywa³am jej od dawna- od czasu do czasu- jak mi siê przypomnia³o, teraz u¿yjê regularnie i intensywniej- nie zaszkodzi³a mi wiêc mo¿e przyczyni siê do wzrostu - i po ka¿dym myciu "kuracja wzmacniaj±ca" Joanny Rzepa-w zastêpstwie rzepy naturalnej któr± wciera³abym w g³owê gdyby nie to ¿e lato to nie sezon na to warzywo ![]() wróci³am te¿ do Skrzypovity- to jedyny suplement tego typu który nie robi mi szkody na twarzy i po którym nie mam md³o¶ci..... Mam nadziejê ¿e z tym wszystkim powstrzymam chocia¿ trochê wypadanie.... trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i gor±co pozdrawiam ![]()
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
Witam serdecznie. Ciê¿ko by mi by³o przebrn±æ przez ca³y w±tek w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, wiêc spytam po prostu.
![]() ![]()
![]() |
#1520 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
Cytat:
gdy skoñczê skrzypowitê, kupiê vitapil s³ysza³am, ¿e jest dobry dla ludzi, którzy nie jedz± miêsa.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak po Skrzypovicie ? Swojego czasu bra³am j±, ale raczej nie by³o zauwa¿alnych efektów. ![]() Dzi¶ zaczê³am przygodê z Vitapilem w³a¶nie.
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 676
|
Ja stosujê Vitapil. Pisa³am chyba stronê wcze¶niej... w ka¿dym b±d¼ razie w moim pierwszym po¶cie tutaj.
I siê powtórzê - nie wiem, czy to efekt placebo, czy rzeczywi¶cie mi to pomaga, ale ju¿ po kilku tabletkach w³osy nie wypadaj±. |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Ja chyba tak¿e zakupiê Vitapil, my³am wczoraj g³owê i wylecia³o ponad 300 w³osów (liczy³am, wiem, g³upia jestem). Mam pytanie, czy kto¶ stosowa³ mo¿e maskê do w³osów z glink± Dermaglin- ona jest na wypadanie. Zastanawiam siê nad jej kupnem (mo¿na kupiæ w saszetce 6z³ 20g i w tubce 70g 15 z³).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
po Skrzypovicie kiepsko jak na razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
![]() ![]() (taaak, to jest z³e i mroczne, co robiê, ale to robiê - ¿eby zaraz nie by³o postów, ¿e jak ja mogê to robiæ?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, ¿e sama z systematyczno¶ci± nie mam zbyt wiele wspólnego. ![]() Mo¿e tym razem bêdzie inaczej. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 497
|
Ja jutro wybieram siê po Vitapil. Na jaki wydatek finansowy mam siê przygotowaæ? ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
BAN sta³y
|
Ja p³aci³am chyba 25z³ za ma³e opakowanie, a 30+ za du¿e, ale nie wiem jak± ilo¶ci± tabletek to siê ró¿ni. Ja kupujê ma³e, bo mniej boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
ja mia³am taka przygodê z vitapilem ¿e szkoda mówiæ,
najpierw bra³am silice a po¿niej vitapil- chcia³am sobie przyspieszyæ porost w³osów oczywi¶cie mia³am gêste piêkne w³osy , po zjedzeniu ok po³owy opakowania vitapilu, w³osy zaczê³y mi wypadaæ w mega ilo¶ciach
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.