|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C cz. 3
Cytat:
powaznie zreszta ja dobrzewiem jakie to uczucie, bo mi 2 razy cala chalupe ogolocili.Ale nie ma to jak sie pocieszyc MACzkami. Wiec nie chcesz Inka? ok
|
|
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja z LoL na pewno kupię jeden cień - Birds & Berries
zastanawiam się jeszcze nad Dame's Desire - ach, ta miłość do fioletów reszta chyba się mnie nie podoba mam pytanie z serii głupich do czego służy Beauty Powder? ![]() Cytat:
Edytowane przez martiryb Czas edycji: 2010-03-10 o 20:03 |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Rozeznanie
|
Według mnie to taki gadżet. Koloru specjalnie nie daje, bo pigmentacje ma zazwyczaj słabą, więc można użyć albo na całą twarz i nadać delikatnej poświaty koloru albo naładować dużą ilość jako róż...
Cytat:
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem w stanie tego nadrobic ![]() Z nowości przywiozłam sobie róż Personal Style, pięknie na poliku wygląda, bezowo, ale chłodno. Kredka Raven cudo po prostu Chciałam kupic jeszcze pędzel 214,ale aktualnie nie bylo, a pozostałe ceny pędzli wołały o pomstę do nieba Obadałam Springa i brązowy róż u mnie wybijał strasznie pomarańczą na skórze, za to cienie pojedyncze były śliczne
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Beauty Powder mam jeden (też z Dame Edna) i używam go jako puder bo ma bardzo mało koloru. Uściski dla was które mają pecha! |
|
|
|
|
#1506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziewuszki, zgodnie z obietnicą, wrzuciłam pierwszą porcję swatchy
![]() na resztę musicie poczekać kilka dni ![]() Cytat:
chciałam kupić ostatnio z Hello Kitty, ale nie wiedziałam po co to to i zrezygnowałam Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo lubię całą paletkę ![]() Taki gadżet. Kupiłam jeden i nie kupię następnego - jako puder jedynie daje lekki koloryt cerze, jako blady róż może być ale też wolę inne. |
|
|
|
|
#1508 | |
|
Wtajemniczenie
|
czyli chcę na pewno 2 cienie z LoL
![]() Cytat:
|
|
#1509 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Łapy takim powinni poobcinać Mój synek do dzisiaj (a minęły już dwa lat jak mi drzwi wyważyli i dom przekopali ) boi sie zostać sam w pokoju kuchni czy łazience nie mówiąc o tym aby zejść samemu do garażu czy pralni podzielam twoją wściekłość .Cytat:
pokazałaś że o swoje trzeba walczyć a swoją drogą fajnie że można jeszcze wierzyć w uczciwość i dobrą wolę ludzką ![]() Jeszcze ze Springa i minerałów nie ochłonęłam a wy już kusicie Cytat:
|
|||
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
Martiryb bardzo profesjonalne swatche! Giga buziak dla Ciebie!
|
|
|
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tylko nadzieję, że wysłali poleconym i nie zginie po drodze i jakieś panie pocztanki nie będą się smarowały moimi Enzymionami i Vanishing Cream'em ![]() nie tylko ![]() dziękuję..
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() warto było czekać, bo profesjonalnie zrobione. Personal Taste jest
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Raczkowanie
|
Beauty Powder bardzo dobrze sprawdza się na sesjach zdjęciowych..nałożony delikatnie na twarz daje efekt takiej wygładzonej, lekko rozświetlonej skóry..
Dabrze też się sprawdza w bardzo lekkich makijażach jako róż właśnie,,,albo można go użyć do blendowania intensywniejszych odcieni róży. Ja mam kilka beuty powderó w różnych tonacjach ..tak by dobierać je do konkretnych efektów/ kolorów skóry i bardzo je lubię
Edytowane przez MARUDKA Czas edycji: 2010-03-11 o 10:42 |
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Phlox jest bardzo fajny.. bynajmniej ja uwielbiam takie kolorki ![]() Cytat:
ale rzeczywiście może to być fajne zastosowanie dla Beauty Powder'a ![]() dziękuję choć niektórych jeszcze nawet nie używałam
Edytowane przez martiryb Czas edycji: 2010-03-11 o 15:56 |
|||
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
Co zrobic z pokruszonym cieniem? Rozwalilam biedaczka przy depotowaniu
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Można przerobić na sypki
btw Czy zostało Ci coś wolnego jeszcze z listy ??
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do listy, to mam jeszcze sporo rzeczy. Jak wroce z pracy to dam znac co.
|
|
|
#1520 |
|
Kici kici miau miau
|
She Wolf dziekuje za paczuche
|
|
|
|
#1521 |
|
Rozeznanie
|
a jaki kolor? bo jak jasny, np. róż, jasny brąz to można zmieszać z bezbarwaną pomadka do ust (tzn. rozgniecioną oczywiście) i zrobić róż w kremie lub w ten sam sposób w przypadku ciemnego koloru zrobić cień w kremie. Bardzo fajnie to wychodzi i cień świetnie sie trzyma powieki (przynajmniej u mnie). Albo tak jak pisze Myszołapka-zrobić sypki.
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja beauty powders szczerze uwielbiam Na mojej bladej skórze ten z Hello Kitty daje cudowny świeży porcelanowy efekt. W dużej ilości zamiast różu go jednak nie nakładam, bo wychodzi mi wtedy na skórze taki dziwny marchewkowy odcień.
|
|
|
|
|
#1523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/user/kandeejo.../1/a0IatsKbvGU |
|
|
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Prosze bardzo ![]() Dziekuje wszystkim za rady i chyba wybiore sposob agnieszki, wole go miec spowrotem jako prasowaniec
Piotrus + 04.03.2014 (*) Edytowane przez She Wolf Czas edycji: 2010-03-11 o 20:05 |
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
A tutaj to co zostalo z listy:
Pearlglide - Molasse - Bankroll - Spare change Pigmenty - Lovely Lily - Circa Plum Cienie - Motif - Satin taupe - French cuff - Naked lunch x3 - Nylon - Stars’n’rockets - 100 strokes - Arctic gray - Nehru - Poison pen - Pincurl - Swiss chocolate Wklady cieni - Ground brown Paint Pot - Groundwork
Piotrus + 04.03.2014 (*) Edytowane przez She Wolf Czas edycji: 2010-03-11 o 21:06 |
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
ten różowy, pretty baby, ten drugi wydawał mi się początkowo zbyt ciepły dla mojej cery (NW15), ale w sumie to żałuję, że jego też nie wzięłam, bo rzeczywiście koloru nie znać na twarzy. Chociaż ten beżowy to pewnie byłby jeszcze bardziej jak zwykły puder (tyle że nie matuje za bardzo), a taki różowy to daje jednak inny efekt. Chanel też ma podobne pudry rozświetlające - różowy i fioletowy chyba.
Ale jeszcze jedna uwaga - mimo iż beauty powder to niby takie nic, to przedobrzyć też można. Ja go używam na podkład albo jakiś matujący puder w małej ilości tak do wykończenia, ale raz nałożyłam go zamiast zwykłego matujacego pudru, w dużej ilości (co by matowił) i zafundowałam sobie ślicznego prosiaczka
|
|
|
|
#1529 |
|
Raczkowanie
|
Beaty Powder jeżeli chodzi o kontakt z tłustą skórą to nie dodaje efektu błyszczenia..on nie ma drobinek jak typowe rozświetlacze. Jego działanie to raczej delikatna gra światłem i bardzo drobno zmielonymi składniki (jest bardziej miałki niż blot) także spokojnie do każdego typu skóry się nadaje.
Co do efektów to ja go na całą twarz nakładam dość dużym pędzlem, np, #136 albo bufferem #182 wtedy daje efekt takiej delikatnej, młodzieńczej skóry szczególnie przy "miękkim" oświetleniu... po za tym te kolorki, które lekko wpadające w pomarańczowy odcień bardzo fajnie dodają świeżości przy skórze która jest szarawa ( u osób palących lub niskociśnieniowcy) i przy okazji właśnie neutralizują ten efekt zmęczenia. Różowe kolorki świetnie sprawdzają się do rozświetleń środkowej części twarzy (część policzka między szczytem kości policzkowej a nosem. PRzy jasnych skórach do których używam podkładów mniej więcej NC15/20 lub NW20 są naprawdę genialne właśnie jako róże w naturalnych look'ach. No i do blendowania róży ..dośc małym pędzlem nakładam róz na niewielkiej powierzchni ciut niżej niż szczyt kości policzkowej i potem właśnie beauty powderem to blenduję dla uzyskania takiej miękkości lini między naturalnym kolorem skóry a różem właśnie. Genialny efekt bo daje rzeźbę twarzy a jednocześnie lekki kolor różu Pewnie dlatego jak szalona jak się pojawiają w którejś kolekcji to je kupuję... a im więcej z nimi pracuję tym więcej mam pomysłów na ich zastosowanie
|
|
|
|
#1530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To bardzo interesujace, co mowisz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

powaznie

Mój synek do dzisiaj (a minęły już dwa lat jak mi drzwi wyważyli i dom przekopali ) boi sie zostać sam w pokoju kuchni czy łazience nie mówiąc o tym aby zejść samemu do garażu czy pralni
podzielam twoją wściekłość .

polecam się na przyszłość !!