Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 20:55   #1501
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)

ja też zaglądam tylko do ccc i deichmanna, żeby wydać maks te 50 zł. w końcu teraz kupione butki nie mają szans przetrwać do września, tak żeby pochodziła i chwilę przed zimą. zakup na kilka tygodni, do czerwca, bo potem już lekkich będziemy szukać. ja nawet nie znam innych sklepów
chociaż nie, znam Bartka, ale w nim zacznę może kupować jak ta noga przestanie rosnąć i puchnąć Iga ma stopę prawie jak moja dłoń, fakt,że dłonie mam małe ale ..

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Wersta butki cudne. ale dla mnie to o dwie pary za dużo dopóki jest taka mała, jestem minimalistką
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:58   #1502
wersta
Zakorzenienie

Baby jaki mam problem z obcinaniem jej pazurów u nóg olewając lament i rozpacz - nie jestem razem z tż w stanie jej utrzymać, żeby ciachnąć nie uszkodziłam jej ani razu, więc nie wiem o co biega
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:00   #1503
anka1900
Zakorzenienie

Wersta
mam pytanie, jaka jest cena nowych Clarksów ? i czy tęgość F to taka standardowa ? dla bobasów, czy na pulchniejsze to trzeba brać G?
nie wiem czy to pocieszające, ale obcinanie paznokci i włosów Mikiego to koszmar nr 2, zaraz za przymierzaniem butków w sklepie

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-03-23 o 21:01
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:04   #1504
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstunia obśliniłam klawiaturę wszystkie pary są cudne

Anisia dzięki biorę i uciekam, żebyś nie chciała mi odebrać potem tej super przemiany materii

Ja oczywiście znowu głodna, ale nie tak jak wczoraj... tyle że pizza za mną taaaaaaaaaaak chodzi... i pms się zbliża - wybitnie pizzożerny

A sąsiadka dzis mi powiedziała że schudłam i noł, i noł

Jowiszkowa wiesz obadam ten ogródek jak będę w Sephorze

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:06   #1505
wersta
Zakorzenienie

Anka nie było do wybory tęgości w małych rozmiarach to chyba standardowa 250 zeta.

raz na kilka dni udaje nam się wspólnymi siłami obciąć 1-2 paznokcie
Stary 2010-03-23, 21:07   #1506
jowisz
Zakorzenienie

współczuję bo widziałam obcinanie paznokci u dziecka,które NIE lubi histeria ciężkiego kalibru

u mnie to jak w gabinecie kosmetycznym, podstawianie stópki pod nos i "ten", a potem "ten", i tak w kółko
Stary 2010-03-23, 21:14   #1507
anka1900
Zakorzenienie

o tęgości to gdzieś mi sie o oczy obiło, że właśnie Clarks, ma różne F,G,H, więc się zastanawiałam, jak to F ma do nóżek, czy trzeba mieć mocno chude stópki bobasowe
miałam w spadku, jakieś własnie F i MIki wcisnał bez problemu
tak sobie oglądam używki na all więc chciałam wiedzieć jaki to przedział cenowy nówek mniej więcej, bo wiadomo, różniste modele
chyba muszę kupić jakieś butki na zmianę, w razie błotnej awarii itp.
Stary 2010-03-23, 21:15   #1508
jowisz
Zakorzenienie

Kasia miałaś nosa co do tej akcji chanel. co prawda ona się dziś zakończyła kwotą ok. 150 zł ale jak teraz wchodzę na link to "usunięta przez pracownika"
i znalazłam już drugą identyczną aukcję ktoś liczy,że tym razem pójdzie
Stary 2010-03-23, 21:31   #1509
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Kasia miałaś nosa co do tej akcji chanel. co prawda ona się dziś zakończyła kwotą ok. 150 zł ale jak teraz wchodzę na link to "usunięta przez pracownika"
i znalazłam już drugą identyczną aukcję ktoś liczy,że tym razem pójdzie
Oj bo ona śmierdząca była nie podobała mi się ta buteleczka i rurka i bardzo dobrze że usunęli tylko widać taki osobnik pewnie będzie wystawiał aż sprzeda

Werstunia o to zdrowo zapłaciłaś za te buciki ale są śliczne

Ola tez wyje przy obcinaniu u nóg ale przeważnie daję radę obciąć - choć zdarzyło się ze dwa razy że trzymałam ją razem z tż

Stary 2010-03-23, 21:39   #1510
marticia
Zakorzenienie

Wersta piekna kolekcja, ja wlasnie rozmawialam z TZem ze tez musimy jakies sportowe buciki do biegania dokupic

U nas goraczka 39°, wlasciwie to jego pierwsza w zyciu goraczka.. tyle ze nie wiemc zy od zebow czy zarazil sie od ciotki, ktora dopiero co z wysoka tem lezala w wyrze

Obcinanie pazurkow u nog jest trudne, nie wiem dlaczego, ale Mario nie chcial sie dac dotknac nozek. Pokazywalam mu na obrazkach jaks ie obcina, potem dalam mu nawet nozyczki do potrzymania, zeby sam sobie obcial paznokcie u stop (tak na niby oczywiscie uwazajac zeby do oczu nie zblizal nozyczek), no i po kilku probach zaczal sie dawac

Veronko dziekuje za linki
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:39   #1511
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

werstusia, zobacz w Bartku
http://www.bartek.com.pl/produkty.php
antylopa
http://www.antylopa.pl/

sa nowe kolekcje, calkiem udane butki

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:57   #1512
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Kristi - ja robię krupnik jak mnie mama nauczyła wywar z mięsa, z warzyw daję marchewkę, o połowę mniej niż marchewki selera i pietruszki, zielony kawałek pora. ja to się trochę pogotuje to daję ziemniaki i surową kaszę bo to się krótko gotuje i ładnie zagęszcza zupkę aha, oczywiście wszystko kroję w kostkę, a nie w kawałki jak do rosołu

dzięki a mięso też dajesz do tego krupnika
a tych ziemniaków dużo dajesz czy tylko tak żeby były jak innych warzyw

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość

Kristi fajnie,że masz już ekspres. mój małż strasznie żałuje,że nie ma w pracy.. a tak mu nie był w domu potrzebny
faceci im nigdy nic nie jest potrzebne w domu

a ekspresik działa o wiele lepiej niż przedtem
i jak zrobiła sobie dziś pierwszą kawę z ekspresu i poczułam ten smak
to aż uniosłam się z rozkoszy choć piłam bez mleka
nie to co ta rozpuszczalna

wersta buciki śliczne i faktycznie do tego zestawu ci jeszcze brakuje adidasków ///no i kaloszy no chyba że już nabyłaś //

co do paznokci to Karolek do nie dawna też nie dawał sobie obciąć w nóżkach //robiłam to na spaniu i to po 2-3 paznokcie bo potem się już za bardzo kręcił
ale obecnie to sobie daje obciąć choć czasem nóżką ucieka bo go to chyba łaskocze
no ale to też musi być w formie zabawy

też mam wieeelką górę prasowania ale jakoś mi dzień i wieczór zleciał że dalej czeka aż się zlitują nad nią

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

marticia mam nadzieję że gorączka szybko minie i nic poważnego się nie rozwinie
zajrzyj do gardełka czy nie ma czerwonego może to angina //choć mam nadzieję że nie /

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:00   #1513
wersta
Zakorzenienie

dzięki Aniś do bartka zajrzę obadamy co mają.

na śpiocha też się nie da obciąć Kristi, bo od razu!!! się budzi
Stary 2010-03-23, 22:05   #1514
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
dzięki Aniś do bartka zajrzę obadamy co mają.

na śpiocha też się nie da obciąć Kristi, bo od razu!!! się budzi
Moj tez zawsze lamentowal, ale w fazie rem snu jestem mu w stanie opitolic wszystkie, ale robię to obcinaczem, idzie szybko i bezbolesnie
a ostatnio po kapieli sadzam go na przewijaku, daje coś do ręki, przytrzymuje stope stanowczo i gadam do niego z takim zaangazowaniem, by mnie obserwowal co robie, i lece szybko obcinaczem nim pokapuje, ze sobie nie zyczy obciecia pazurkow to juz obciete
a u raczki to bajke wlaczam, ktora go ciekawi, jego na kolanka i tak samo, przytrzymam rąsie i cykam

It is what it is

Stary 2010-03-23, 22:41   #1515
taka sobie
Zakorzenienie

jestem

Wersta cudne butki, te ciemne to sama bym chciała dla siebie co to za firma, pewnie mnie i tak nie stac a co do pazurków to Wiki daje obcinac tylko u rąk a stopy na spaniu robię bo ona ma chyba łaskotki więc nie ma szans

Kristi, krupnik to bardzo prosta zupa, ja zazwyczaj na skrzydełku robię i najlepiej jeszcze dodac kawałek wędzonego boczku wtedy jest super smaczek. Na szybko zrób wywar ze skrzydełka i boczku + marchewka, pietruszka, seler, por. Potem trzeba odcedzic i w tym odcedzonym gotuje ziemniaki pokrojone w kostkę i po 1 łyżce na osobę kaszy. Lepiej nie przesadzac z iloscią kaszy bo ona bardzo pęcznieje i mozesz miec za gęste, ale to i tak nie problem bo wystarczy rozcienczyc wodą potem doprawic do smaku i tyle. Zupa prosta i smaczna, Wiki uwielbia

a teraz smutna część, moja babcia dzis miała udar. Zabrali ja do szpitala nieprzytomną i nadal nie odzyskała świadomości Wczoraj z nią gadałam to bardzo żle sie czuła, ale babcia ostatnio często tak ma wiec myslałam ze polezy i przejdzie. Dzis rano mama z nią rozmawiała i było ok a godzinę pozniej starciła przytomnosć. Nawet nie chce myslec o najgorszym

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2010-03-23 o 22:48
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 22:49   #1516
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
jestem

Wersta cudne butki, te ciemne to sama bym chciała dla siebie co to za firma, pewnie mnie i tak nie stac a co do pazurków to Wiki daje obcinac tylko u rąk a stopy na spaniu robię bo ona ma chyba łaskotki więc nie ma szans

Kristi, krupnik to bardzo prosta zupa, ja zazwyczaj na skrzydełku robię i najlepiej jeszcze dodac kawałek wędzonego boczku wtedy jest super smaczek. Na szybko zrób wywar ze skrzydełka i boczku + marchewka, pietruszka, seler, por. Potem trzeba odcedzic i w tym odcedzonym gotuje ziemniaki pokrojone w kostkę i po 1 łyżce na osobę kaszy. Lepiej nie przesadzac z iloscią kaszy bo ona bardzo pęcznieje i mozesz miec za gęste, ale to i tak nie problem bo wystarczy rozcienczyc wodą potem doprawic do smaku i tyle. Zupa prosta i smaczna, Wiki uwielbia

a teraz smutna część, moja babcia dzis miała udar. Zabrali ja do szpitala nieprzytomną i nadal nie odzyskała świadomości Wczoraj z nią gadałam to bardzo żle sie czuła, ale babcia ostatnio często tak ma wiec myslałam ze polezy i przejdzie. Dzis rano mama z nią rozmawiała i było ok a godzinę pozniej starciła przytomnosć. Nawet nie chce myslec o najgorszym
Takuśna... współczuje..

It is what it is

Stary 2010-03-23, 23:51   #1517
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Takuśna... współczuje..
dziękuje Anisia, jutro sie duzo wyjaśni

ide spac, dobrej nocki

skakanka od 01.03....
Stary 2010-03-24, 00:10   #1518
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Takuśna dzięki za przepisik
i życzę zdrówka dla babci //będzie dobrze zobaczysz

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:17   #1519
Kasiulka22
Zakorzenienie

Takuśna bardzo współczuję i życzę dużo zdrówka dla babci

Bry baby...

Dziś znów pobudka o 6:30... ciężki los

Stary 2010-03-24, 07:30   #1520
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Takuśna...ogromnie współczuję mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

jak widzę ja zaraz po Kasiulce obudzili mnie panowie ze służb miejskich, którzy mini-kopareczką zbierali kamyszki z ulicy hałas okrutny, jak oni tak cała ulicę będą depilować to ja dziękuję pewnie zamierzają potem dziury łatać
i o dziwo Maja się nie obudziła więc pewnie jak wczoraj znów będę musiała ją wywalić z wyra

dziś idę do gina w południe dziecko podrzucam mamie a sama na przegląd, jakoś mi się nie chce i czegoś się boję

Kristi - widzę, że w sprawie krupniku już ci odpisała Takuśna ja robię też na skrzydełku, ale nie bawię się w odcedzanie tylko jak mam tak wpół ugotowane warzywa (czyli lekko twarde jeszcze) to dorzucam ziemniaki i kaszy na oko i wtedy wszystkie mam ugotowane tak samo miękko

Wersta - ja też się zaśliniłam piękne butki ale jak dla Jowiszowej- to dla mnie o 2 pary za dużo
ja Majce kupowałam oczywiście w CCC, ale potem widziałam w innym sklepie też śliczne butki z polskiej firmy Maciejka. ze skórki, zamszu - naprawdę ładne i na jesień takie jej kupię
Stary 2010-03-24, 07:42   #1521
jowisz
Zakorzenienie

mnie dziecko obudziło 6.30 napiła się, pokręciła i poszła spać dalej a ja zaczęłam kichać i zasiadłam tu jak małż wyszedł do pracy. też będę ją sama budzić za jakąś godzinę

kawy mi się chce

aaa,no i na moment rano zmartwiałam bo jak wlazłam do niej to nosem pociągała. pocieszam się,że nie kichała wcześniej nic a nic więc może to nie katar
Stary 2010-03-24, 08:13   #1522
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witajcie!

Mam już kawkę
Jowiszowa śmigaj po bianco coffee

Pietrek wstał dzis 5.30 ale bawił się sam, wiec pospałam do 6.10 bo TZ wstał i w pewnym momencie przychodzi i mowi, ze co ma Piotrusiowi ubrac, bo jedzie go zawiezc do mojej mamy. Gały na niego wywaliłam i mu mowie, ze za wczesnie by juz go wozic. A on twierdzi, ze potem sa korki i chce rano jechac. To dzisiaj jestem w pracy o 7.15
Normalnie coś mu się porąbało w tej materii

Takuśna, trzymam kciuki za Babcię

Mała, wspolczuje kopary za oknem, u mnie tylko karetki dokuczaja, bo mieszkam na przeciwko szpitala jak mam zamkniete okna to luzz, gorzej latem, jak są otwarte

It is what it is

Stary 2010-03-24, 08:29   #1523
taka sobie
Zakorzenienie

dziekuje kochane, zaraz mama jedzie do szpitala a ja zotaje w domu z małą. Sama chetnie bym pojechała , no ale z dzieckiem lepiej do szpitala nie chodzic, wiadomo umieram z niepokoju co sie wyjasniło przez noc

Anisia co Twój TZ taki pomocny ostatnio? jakies kazanie było? choc i ja sie musze pochwalic ze mój od kiedy zmienił prace to tez duzo więcej robi przy dziecku, no codziennie ją kąpie, chyba ze ja jestem. Wraca do domku na kąpanie jak jestem w pracy i potem ją usypia. A jaki zadowolony bo widzac ze Wiki teraz duzo bardziej za nim niz wczesniej

skakanka od 01.03....
Stary 2010-03-24, 08:55   #1524
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
dziekuje kochane, zaraz mama jedzie do szpitala a ja zotaje w domu z małą. Sama chetnie bym pojechała , no ale z dzieckiem lepiej do szpitala nie chodzic, wiadomo umieram z niepokoju co sie wyjasniło przez noc

Anisia co Twój TZ taki pomocny ostatnio? jakies kazanie było? choc i ja sie musze pochwalic ze mój od kiedy zmienił prace to tez duzo więcej robi przy dziecku, no codziennie ją kąpie, chyba ze ja jestem. Wraca do domku na kąpanie jak jestem w pracy i potem ją usypia. A jaki zadowolony bo widzac ze Wiki teraz duzo bardziej za nim niz wczesniej
Wiesz co, nie mam pojęcia twierdzi, ze jego syn jest teraz "user friendly" i poza tym zakumplowali się bardziej, mają swoje stałe punkty programu,wiec ja tym bardziej, nie zamierzam im w tym przeszkadzac
Jedyne co robie przy dziecku, to kąpie, karmię i usypiam wieczorem. Rano TZ robi mu jedzenie i go ubiera, a nawet jak młode się skasztani to przebiera bez mrugnięcia okiem.
Coż, naprawił mi się ostatnio

It is what it is

Stary 2010-03-24, 09:07   #1525
Kasiulka22
Zakorzenienie

Baby jak mi się dzień smęci to Wam mówię. Olgierda mnie wnerwiła, bo wynosiłam pościel do wietrzenia i mówię do niej nie wychodź a ta na złość spierniczała mi na pole, tak mi zwiała że patrzę w prawo w lewo a tej nie ma, a siksa za drzwiami siedzi... skończyło się maxi wrzaskiem, już ja jej dam nic sobie nie robić z autorytetu mamuśki

Poza tym chyba pójdę zaraz na spacer, a chciałam wyjść o 10 ale nie zdzierżę jeszcze godziny w domu

Moje butki chyba się nie sprzedadzą 6 osób obserwuje ale nikt nie licytuje. Tak patrzę bo ukradłam zdjęcia z innej aukcji że te butki mają takie przyciemnienia w środku, jak aukcja nie pójdzie muszę moje ufocić bo moje są czyściusieńkie zła jestem

Stary 2010-03-24, 09:45   #1526
taka sobie
Zakorzenienie

Wiki wcina danonka, musze sie pomalowac troszku zeby ludzi nie straszyc i jedziemy , moze kupie jej czape w koncu, bo tą co ma to nie za bardzo mi sie podoba moze dzis ja przekonam do poncza

skakanka od 01.03....
Stary 2010-03-24, 09:53   #1527
Sosnowa
Zakorzenienie

Hej,

Tak sobie - trzymam kciuki za babcię

a to tak na dokładkę tylko:

http://bielskobiala.gazeta.pl/bielsk..._mu_pomoc.html
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:33   #1528
marticia
Zakorzenienie

Takusna wspolczuje trzymaj sie i trzymam kciuki za babcie! a od czego ma sie taki udar?

Mario cala noc goraczkowal, 40°, byl rozpalony i "stekal" przez sen.. tragedia.. nigdy go takim nie widzialam. Dzis juz lepiej, Kristi gardelko ok, mysle, ze to raczej od zebow, bo nie ma niczego poza tym, zero kataru, kaszlu i gardlo nie ejst zaczerwienione, za to cale rece trzyma w buzi.. Pocieszam sie mysla, ze to juz 4 ostatnie zeby. Oby szybko wyszly
Stary 2010-03-24, 10:55   #1529
afro_dyta85
Zadomowienie

Takuśna współczuję

Marti ale pogrom masz z tymi zębami

Wersta butki boskie A obcinanie pazurków u mnie to tez masakra. Jeszcze górne kończyny to na śpiocha poucinam ale przy dolnych to małego na łóżku kładę przytrzymuję ręce i jedno kopiące kopytko swoimi nogami a drugie trzymam na siłę i obcinam Brzmi makabrycznie ale inaczej się nie da niestety

Znalazłam nowe wymarzone buty na all Idę dziś oblukac czy w sklepach takie mają a jak nie to biorę na ryzyko http://allegro.pl/item966784221_ital...kwiaty_40.html

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:57   #1530
marticia
Zakorzenienie

No tak jakos nam dziwnie ciezko ida, tak jak u Piterka Anisowego

Afro piekne butki, jak bym Ci tu pokazala tegoroczna kolekcje w sklepach to szczena by Ci opadla... sa naprawde piekne, ale ja chce na niskim zreszta na obcasie nie moge bo keidys mialam kostke wykrecona i grozila mi amputacja, wiec wszystkie na obcasie odpadaja

Edytowane przez marticia
Czas edycji: 2010-03-24 o 10:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości