|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
moj brzucho i waga mnie nie przeraza - ale wielkosc posladkow w ostatnim czasie bardzo echh ![]() Cytat:
hehewow i ciacho mmmm.... Cytat:
ja jutro po wolnym do pracy i nie chce mi się okropnie buuuuuu Cytat:
![]() o nie! nie wybacze tych fot i opisow ciasteczek... ide robic Rafaello - i wszystko przez WAS, moja pupa znowu sie powiekszy Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Ja dziś mówiłam do mojej córci ze ją mocno kocham a ona mnie kopnęła, widziałam to na brzuszku Mówię wam że aż się popłakałam
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz na ruski rok co się wymksnie za to w pracy poprzeklinałam się za wsze czasy ....teraz odpoczywam ![]() stres i ból sprawiaja, ze klne jak szewc ....także ciekawe jak to bedzie ![]() Co do tej nieszczesnej zgagi, nigdy nie bralam takich tabletek bo po prostu nie musialam.Ale chyba musze uzupelnic apteczke w ten specyfik. Zjadlam jogurt ale dalej to samo słyszałam, ze migdaly sa dobre ale nie mam w domu.
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
kasha piekny blog, niezwykle i poruszajace przemyslenia - przeczytalam od deski do deski. az mi łzy ciurkiem lecialy ...
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
ja klne jak szewc niestety
![]() ale sie wkurzylam! wczoraj maz zrobil mi fotki brzucha i chcialam je wrzucic wam wlasnie, ale jak zgrywalam to komp sie zawiesil i fotki mi wcielo
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
ania współczuje z tym kompem, ale fotki wrzucisz jak sie znajda
![]() pilotka czy nieuniknione nie wiem , napewno ciaza sprzyja , duzy wplyw ma tez to co sie zje .Ciesz sie, ze jeszcze nie mialas ![]() karolcia
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
uuuu niedobrze
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
wstyd sie przyznac ale ja tez klne jak szewc ... ale to skutki bycia corka marynarza
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje u mnie coraz częściej czuję malucha Zazwyczaj rano To cudowne uczucie ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- zaczytałam się ... i spaliłam naleśnika zamykam kompa bo idąc tym tropem - śniadania nie będzie
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
nie ma się czym chwalić, ale ja tez klnę jak szewc,zwłaszcza że mam wybuchową naturę i często się unoszę, a wtedy to czasami leci taka wiązanka że masakra... mój mąż też, ale ostatnio to on mnie hamuje i mówi że musimy się odzwyczajać żeby dzidzia nie słuchała takich słów..
o właśnie... i zgaga też mnie zaraziłyście- nigdy w życiu nie miałam zgagi!!! a przeczytałam na forum że któraś ją ma i co? i tego samego dnia po obiedzie mnie też dopadło-masakra jakaś!! ![]() Przed chwilą byłam z mężem w nomi i kupiłam takie ładne pudełka aby popakować w nie dokumenty z komody i położyć je na szafie.. a komódkę zapełnić ciuszkami dla dzidzi... bo jak narazie stoją w dużym pokoju 2 wieeeelkie worki na śmieci zapakowane ciuszkami chyba się zaraz za to zabiorę musze jeszcze znaleźć miejsce na wózek
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hd co to za robienie smaka naleśnikami spalone preferuje ![]() Przynajmniej wiem co jutro na obiad u mnie a dziś idziemy do moich rodziców na obiad jakieś miecho bedzie i rosołek ![]() Ja przed chwila zjadlam mizerie z pomidorkiem a teraz pije ciepla herbatke. |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
a... i dziękuję Wam za gratulacje
w końcu czuję moją niuńkę![]()
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
a ja leze, kicham i smarkam....
katar leje mi sie tylko z jednej dziurki i z tej samej strony łzawi mi oko... jest rewelacyjnie ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- jak mi sie uda skonwertowac filmik, to wam pokaze moja niunie w 16 tc
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
i tak musze jutro jechac do miasta i zawiezc zwolnienie
najwyzej bede wam troszku smarkac
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to w takim razie nic nie zmieniamy mnie i tak nic w ciąży nie bierze.. tak jak zawsze byłam chorowita, przynajmniej raz w miesiącu musiałam coś złapać... a teraz- NIC!! w styczniu przez 2 tygodnie spałam w jednym łóżku z zasmarknym mężem, wczoraj była u mnie koleżanka z katarem i bólem gardła, byłam u mojej siostry jak jej synek był chory i nic jestem niezniszczalna
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
nie kracz....
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki!! Byłyście dość łaskawe w pisaniu postów. Nawet zdążyłam nadrobić. Wczoraj byliśmy na parapetówce i się najadłam samych pyszność
![]() Niestety noc miałam kiepska. Strasznie boli mnie ząb. I to non stop. Okropny, przenikliwy, tępy ból. A tu nic nie mogę zażyć i na dodatek jest niedziela, więc nie moge iść do dentysty. Dziwne jest to, że boli mnie ząb który plombowałam 2 tygodnie temu. Nie wiem co może być przyczyną. Ból mi normalnie do oka promieniuje. Porażka, nie wiem jak tą noc przetrwam i dzień w pracy. Wybaczcie, że tak ogólnie napisze, ale Wasze brzuszki sa śliczne. Taki równiutkie, jak z reklamy. Wiecie, ja nadal nie mam ani jednej rzeczy dla małego. Pewnie dlatego, że u mnie nie ma jakiś fajnych sklepów i te rzeczy tak nie kusza. Może jak sie gdzieś wybiorę, to zaszaleję. Kochana czy mogłabyś mi podać numery tych kolorków cieni bo strasznie mi się podobają. |
|
|
|
#1519 | ||
|
Zadomowienie
|
Czesc!
Cytat:
Ja od kilku dni czuje pukanie, o roznych porach dnia i z rozna czestotliwoscia ale juz czuje... ![]() Cytat:
najpierw sumo squat, potem martwy ciag (niewskazany w ciazy) http://www.youtube.com/watch?v=ZEYe-XVbL6gbulgarski squat http://www.youtube.com/watch?v=TvbrM1tFvIs Jezeli masz troszke tluszczu to te cwiczenia nie pomoga Ci w zrzucaniu go, ale tez nie zaszkodza. Swietnie wzmacniaja i ksztaltuja miesnie, to takie cwiczenia na rzezbe, kiedy ma sie dosc niski poziom tluszczu w organizmie. No a na tluszczyk wiadomo bieganie, skakanka, orbitrek...czyli typowo aerobowy wysilek...nie bardzo wskazany w naszym blogoslawionym stanie. ![]() Co do silowego treningu jeszcze...typu przysiady, wykroki...wcale nie odradzam bo ja sama tez nie jestem juz "beztluszczowa", a dalej cwicze wlasnie dlatego zeby po porodzie szybciej pozbyc sie tkanki tluszczowej przez to, ze miesnie beda w swietnej kondycji. Tluszcz nigdy nie zamienia sie w miesien, to miesien pali tluszcz. Wiec tak czy siak oplaca sie to cwiczyc ![]() A co do wielkosci posladkow, nie sadzisz ze to akurat atut?! z duzej pupy mozna zrobic sliczne poslady...natomiast z umiarkowanego plaskodupia naprawde ciezko cos wykrzesac ![]() ![]() karolcia gratuluje kopniaczka! ![]() aniaa czekamy na foty bajka zdrowiej nam! papeteria widze, ze my obie jestesmy 160 w kapeluszu |
||
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() Ale dziś u mnie piękna pogoda ![]() Co do przeklinania- to ja mam tak samo jak większość z Was, a zwłaszcza jak się zdenerwuję ![]() Jeśli chodzi o zgagę, miałam ją może dwa razy- raz po leczo, a raz nie wiem po czym, ale jak myłam podłogę i się pochylałam Nie jest to przyjemne. Przeczytałam, żeby zjeść KILKA migdałów. Tak mi zasmakowały, że zeżarłam całą paczkę i faktycznie pomogło ![]() Ja tez jestem 160 w kapeluszu ![]() Pod koniec ciąży pewnie będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść hehe |
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brązy to 421,616,402 Te drugie to 389, 413, 488 Ja tez jeszcze nic nie mam dla małego, ale dostane duzo bo dwa niemowlaki w rodzinie(jeden ma dwa miesiace a drugi na dniach sie urodzi) anuszka po leczo też miałam ![]() a z tym obejściem to ze mna to samo, ale kochana byle dzieci zdrowe a potem jakos sie zrzuci nadprogramowe kg To jestesmy 3 w kapeluszach a pewnie sie wiecej znajdzieU mnie okropnie zacina śniegiem i wieje .... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-14 o 12:06 |
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za numerki, muszę iść do inglota, który nie jest mi po drodze Ale chcę sobie tez jakis nowy lakier sprawić na wiosnę i zastanawiam się nad szminkami.Ja też chyba dostane trochę ciuchów od kuzynki, która urodziła 5 miesięcy temu. Na pewno da mi laktator. JUz mam od niej ciuchy ciążowe. Zawsze to jakaś oszczędność. |
|
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
a ja Wam niziutkie dziewczyny zazdroszczę.. zawsze chciałam być taką malutką filigranową kobietką (moja mama taka była jak była młoda) niestety wzrost odziedziczyłam po tacie
Naprawdę Wam zazdroszczę.. możecie pozwolić sobie na buty na mega obcasie- ja bym tak chciała.. a z moimi 173cm muszę z mężem po buty chodzić aby przypadkiem za wysokich nie kupić żeby nie byc od niego wyższa bo to głupio wygląda.. Jeszcze u nas to w ogóle wyglądałabym jak gigant przy nim, nie dość że grubsza od niego to jeszcze wyższa... a marzą mi się takie 10-cm szpilki, niestety mogę sobie tylko pomarzyć i inwestuję raczej w płaskie buty lub niższe obcasy
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam 160cm wzrostu, ale wszyscy mowia ze jak na koniec 5 miesiaca to jestem chudzinka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, jakbym miała 173, to obcasy by odpadały, bo Marek ma niecały metr osiemdziesiąt
Ale i tak nie noszę szpilek, bo mi niewygodnie Zamówiłam sobie sukienkę na allegro. Podoba mi się, a poza tym taniutka więc jak będzie beznadziejna to nie będzie mi szkoda. Oczywiście czarną: http://moda.allegro.pl/item943758974...xxl_tu_xl.html |
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
ja też dołaczam do niziutkich ma 163cm
anuszka bardzo fajna ta sukienka
|
#1527 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko ,ze te zachcianki, slodkosci wcale nie przynosza korzysci naszym malenstwom..to mnie boli....co tam cell, czy tluszcz... 3 w kapeluszach Cytat:
|
||||
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od kad jestem w ciazy to nie nosze. moj maz ma 178 cm to pamietam jak poszlam z nim na pierwsza randke, odrabalam sie w szpile na 11 cm obcasie, laska nie z tej ziemi ale czulam sie przy nim jak wielkolud no i pomijam fakt ze moj M to polowa mnie
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale ja jeszcze troszkę wyższa od Ciebie, także takie szpile już w ogóle odpadają, a strasznie lubię ja w ciąży jak idę gdzieś dalej to na płaskim zakładam, ale jak np idę do galaxy (druga strona ulicy ) to zakładam takie kozaczki 6 cm obcas bodajże, puki brzusio jeszcze nie taki duży to noszę czasem.. ale powiem Wam że mi z brzuszkiem wygodniej na wyższych butkach.. w ogóle w ciąży jest wskazane chodzić na obcasiku ok 4 cm, wtedy sylwetka się tak układa że tak nie obciąża kręgosłupa..
|
|
#1530 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj totalny luz-odpoczywamy z dzidzią i mężem
. Wczoraj już dzidziulkowi zrobiłam półeczkę . Słodko to wygląda jak się otworzy drzwiczki i takie słodkie rzeczy w środku !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

Całość duszona w winie - oto mój kontakt z alkoholem 
hehe

a dziś idziemy do moich rodziców na obiad jakieś miecho bedzie i rosołek 

katar leje mi sie tylko z jednej dziurki i z tej samej strony łzawi mi oko... jest rewelacyjnie