|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
No niby nie jest zle, dobrze mi placa itd. ale czuje, ze mi powoli mozg obumiera... codziennie robie to samo, pracuje w duzej grupie, mam 4 przelozonych (szacunek mam tylko do 1 z nich, reszta sie na niczym nie zna) , co chwile sie cos zmienia. Wspolpracownikow mam nawet spoko, ale... nie wiem jak to powiedziec... roznimy sie poziomem intelektualnym i wyksztalceniem. Ta praca miala byc na chwile. Platna o 100% wiecej niz moja poprzednia, wiec sie cieszylam, potem zaczelam sie rozgladac za czyms bardziej ambitnym, ale zaszlam w ciaze, potem macierzynski, potem ekonomia do dupy, no i zaczynam znowu
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
rzeczywiście
Cytat:
mnie nie
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą pracą to jest tak, ze chodzi teraz na 12 godzin od 18 do 6 rano. Zanim dojedzie do domu i się położy spać jest po 7. Wstaje o 14, zjada obiad, pije kawę i chwilę się z Bartkiem pobawi i o 17 wychodzi do roboty. Czyli pożytku z niego 0. I na dodatek co jest najgorsze zapłacą mu za 8 godzin a za nadgodziny nie. Będzie mógł wziąć wolne. Na święte nigdy, bo 3 zmiennika zwolnili. Jeszcze jakby płacili to bym przebolała to, ze muszę sama wszystko robić.
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
witam
ale miałam ciężki dzien uffff zakupy świateczne sprzatanie. dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci chcą zostawać z kimś innym niż wy ??bo moja Daria nie chce mnie nigdzie puścić zostanie tylko z tż ale dosłownie na chwile, troche dłużej posiedzi z moją mamą ale też nie za długo po czym jest płacz i woła mama... już nie wiem co mam robić bo nawet do sklepu nie moge wyjść a co dopiero pomyśleć o pracy chyba bed musiała brać ją ze sobą
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z moją mamą zostaje bez problemu.Swoją drogą moja mama potrafi go zawsze uśpić z TŻtem to go zostawiam tylko jak do sklepu wychodzę w zasadzie ....raz na noc został z moją siostrą ale tylko do 2 w nocy.Ale ja go za często nie zostawiam w sumie.Tyle, że nie może zauważyć samego momentu wyjścia ![]() Laski jutro robię ten tort próbny na komunię w kształcie książki więć trzymać ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- zanka - czemu wystawiasz "V" na allegro
|
||
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
a my na następny weekend jedziemy do Zakopanego
pokój zarezerwowany, dziękuję jo@n@ za namiary jedziemy sami, PKSem, ok. 8.00 rano w piątek wracamy w niedzielę ta pani u której wynajmiemy pokój po nas na dworzec przyjedzie może jak kupię strój kąpielowy to skoczymy na jakieś termy... laski jak znacie jakieś fajne miejsca godne zobaczenia to napiszcie ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- muszę mężowi wózek spłacić
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdraszczam ![]() jak to mężowi wózek spłacić
|
|
|
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja czekam na foty ![]() szpiegun ![]()
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie duzo fajnych miejsc jest w Zakopcu. Pogoda taka sobie dlatego Czerwonych Wierchów nie polecę ale Dolinę Strążyską mozecie zobaczyć, Kościeliską (Chochołowska strasznie dłuuuugo się idzie i nudno). Kurczę tam pewnie śnieg jeszcze leżyZ ciekawości ile za nocleg płacicie?
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Alina naciągnęłam go na wózek, bo się uparłam no i teraz żeby nas odciążyć finansowo...
jo@n@ płacimy 37 zł za pokój dwuosobowy z łazienką, oglądaliśmy na necie zdjęcia różnych pensjonatów itp. i mężowi najbardziej spodobał się właśnie ten, bo tak ładnie tam w drewnie pokoje... no i już nie chciał dalej szukać, tak mu się spodobało... dziś zadzwonił i zarezerwował pokój i oczywiście powiedzieliśmy, że od Ciebie mamy namiary, ta pani ogólnie kojarzyła, choć mówiła, że bardzo wielu turystów miała
|
#1511 |
|
Raczkowanie
|
tak ale ja już sama nie wiem co mam robić,kurde chciałabym gdzieś wyjsc sama choć na godzinke a nie mogei przez to jestem wykończona cały czas praktycznie nie mam chwili dla siebie dopiero jak ona zaśnie a wtedy to ja już jestem padnieta i ide spaśc...
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście górę strony FiSaSh
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję. Mój mi macha jak idę do sklepu i mówi papapa. Cygańskie dziecko normalnie. Nie wiem czy wpływ na to ma to, ze od urodzenia dawałam go na ręce kto tylko chciał brać. No na ulicy ludzi nie zaczepiałam
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę spać.Dobranoc |
|
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
ona też mi macha i mowi papa ale za chwile płacze i woła mama i nie raz tak bylo że musia,lam sie wracac
padam, dobranoc
[vichy]273460[/vichy] Edytowane przez paulina5172 Czas edycji: 2010-04-01 o 22:22 |
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam córusie tatusia
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
nadal nie mam @. Jak powiedzialam Tz to on: no to bedziemy mieli druga dzidzie. On sie sieszy a ja srednio. Co bedziecie robily w swieta?? My jestesmy zaproszeni do tesciow. Juz sie ciesze .
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
![]() my jedziemy w sobote na wieś do babci męża, ale będzie tam już też tesciowa być może pojedziemy w niedzielę rano. Natomiast wracamy w poniedzialek rano i jedziemy prosto do moich rodzicow. Ta wioska to ok 70 km od krk wiec nie jakos daleko.---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- A w ogóle to mi się śniła Tun1a, że przyszłam po nią do pracy a ona stała i paliła papierosa a jak skończyła to poszła po swoje rzeczy i poszłyśmy. Idziemy, idziemy z jakiejś góry i se tak myślę, że biedna Tunia jak idzie do pracy to ma pod górę
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
My czekamy na tatę (męża) ma byćok 12 w domu Wstaliśmy już o 5.30 ![]() Wczorajszy nagłówek wizażu czytałąm 3 razy czy przypadkiem mi się nie pomyliło hihi Mój Xavier to też maminsynek. Mogę go zostawić mamie, teściowej i jest ok. Wczoraj na placu zabaw wzięła go na ręce koleżanka to był taki płacz że łzy leciały mu jak grochy. taki łez u Niego jeszcze nie widziłam. Jak spędzamy święta? Śniadanie Wielkanocne u Nas na piętrze, po południu idziemy na coroczną imprezę piętro niżej ![]() Drugi dzień Świąt idzmiemy do moich rodziców Miłego dnia! |
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mati - zrób test dzień dobry gardło mnie strasznie boli (ale tylko po lewej stronie )
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
Nie zrobie bo sie boje
. Po swietach zrobie.
|
|
|
|
#1523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko dzisiaj ma słabszy dzień w Miniakademii i wygania dzieci które do niej podchodza ![]() Jo@n@ no to kicha straszna ![]() Zanka fajowo! Anya a do pracy to rzeczywiście po górke mam
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa mnie boli gardło już przestaje to głowa Wogóle to jutro rano jadę z małżonkiem do mamy, on idzie do pracy (od 9-17) dziadek się zajmie Kubkiem a ja z mamą będę w kuchni rządzić.Potem nocujemy u siostry i niby laptopa bierzemy ale nie wiadomo czy będzie net chodził bo ona nie ma routera a nie wiem czy ma płytę instalacyjną do modemu ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- a do domu wracamy dopiero w poniedziałek na wieczór ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- a wogóle to byłam wczoraj w Rossmannie po podkład i kupiłam młodemu talerzyk z melaminy za 2,50 zł i te 2 szt tych pieluch Babydream...i powiem szczerze, że szału nie ma w sumie jak dla mnie są takie same jak Happy tyle, że zdaje się Happy są tańsze od tych z Rossmanna bo widziałam, że chyba 36 szt kosztuje 25 zł a ja za Happy płaciłam 33 zł za 62 szt
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moje dziecko nie przestanie zaraz wyć to chyba sąsiedzi naślą na nas opiekę społeczną
![]() Zażyłam dwa perseny forte i mam jeszcze melisę w zanadrzu
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatrzanski Park Narodowy - przelicznie sie spaceruje - bajka ![]() Morskie oko (pieknie) Gubałowka Kasprowy Wierch - przesliczne widoki - niebo - bajka ![]() Jak wjeźdzasz na Kasprowy (bodajze 30 zl kosztuje bilet kolejka w obie strony od osoby) to na ten bilet wchodzisz tez do Tatrzanskiego Parku Narodowego |
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech taka biedna matka ząbkującego dziecka na taką sąsiadkę trafi to jeszcze będzie się po prokuraturach włóczyła...Wspólczuję bardzo. Mój małżonek położył się spać z Xavim, Kevinek wyspany no a ja nie mam co robić ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czy tz jak wychodzimy z domu to Dawid tez nam papa macha, zostaje z moja mama, tata, tz, czasem sasiadka i ogolnie od urodzenia jest uczony przebywac z ludzmi a my wychodzimy czy jedziemy na zakupy bez niego....nie mam zamiaru wychowac mamin synka dlatego nie ciagam go wszedzie ze soba....on moze zostac z roznymi obcymi ludźmi ale jesli to jest osoba obca to zalezy czy mu spasuje bo jesli nie to bedzie plakal juz na sam widok, poprostu on widzi w danej osobie czy ta osoba ma "to cos" ![]() Zapomnialam napisac ze Dawid ma kolejnego zeba to juz 12 sztuk, 4 naraz wychodza i kto wie co tam jeszcze znajde na dniach! I pewnie dlatego jest taki okropny
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-02 o 14:34 |
|
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
buziaczku gratulujemy nowego ząbka
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurde z jednej strony są teraz różne sytuacje ale jak ktoś "porządny" trafi na taką sąsiadkę co od razu na policję czy coś to bym chyba nie wytrzymała kurde a my dzisiaj nie wyjdziemy na dwór raczej mam małe wyrzuty sumienia ale muszę ten tort zrobić
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

aż taka chujową pracę masz

z moją mamą zostaje bez problemu.Swoją drogą moja mama potrafi go zawsze uśpić
z TŻtem to go zostawiam tylko jak do sklepu wychodzę w zasadzie ....raz na noc został z moją siostrą ale tylko do 2 w nocy.Ale ja go za często nie zostawiam w sumie.Tyle, że nie może zauważyć samego momentu wyjścia 

a jak skończyła to poszła po swoje rzeczy i poszłyśmy. Idziemy, idziemy z jakiejś góry i se tak myślę, że biedna Tunia jak idzie do pracy to ma pod górę 
gardło już przestaje to głowa