|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Raczkowanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
![]() A ja zrobiłam małą sesję, jeszcze kwitnącym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawie wyglądał ![]()
![]() |
#1503 |
Zadomowienie
|
Mam bardzo podobnego! Kwitnie jak szalony, robi sobie na prawdę króciutkie przerwy i daje czadu na maxa. Oto dowód.
![]() ![]() Edytowane przez Maja 77 Czas edycji: 2010-06-15 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś w OBi - mają miniaturki po 11,99.
![]() ![]() ![]() Było ich całe mnóstwo, oczywiście nie mogłam wyjść z pustymi rękami ![]() Wypatrzyłam wśród nich Phalaenopsis I-Hsin Salmon "Copper Star" - moje od dawna poszukiwane chciejstwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1506 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Został jeszcze strona południowa - kuchnia, to nie za bardzo te opary będą storasom pasować... Tam zresztą stoi kalanchoe, a raczej pousychane dziadostwo bez kwiatkó i małe szczepki w kieliszkach... Muszę coś z tym zrobić, bo mnie denerwują i nie są ładne. ![]() ![]() Został też jeden północny gdzie cyklameny stoją. ![]()
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
moje storczyki rosną w kuchni i jest im tam najlepiej
![]()
#1510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1511 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Raczkowanie
|
Na Orkana
![]() Jest tak jak pisze Doriskap - cynamonowo-ceglasty z wąskim obrąbkiem zółtego na brzegu płatków, warżka żołto- różowa. A dziś rano niespodzianka - okazało się też że pięknie pachnie! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Jak tylko naładuje mi się aparat postaram się wstawić fotki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zadomowienie
|
W necie znalazłam zdjęcia tego storka. Śliczny jest a jak jeszcze pachnie to już szczyt marzeń.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
To wygląda zupełnie podobnie jak cynamonek mojej mamy.
![]()
#1515 |
Raczkowanie
|
Kosztował całe 11,99
![]() Wydaje mi się że był jeszcze jeden taki, ale miał kwiaty uschnięte całkiem. Jeden się trzymał tylko na samym czubku. Ten który ja kupiłam też nie był w najlepszej kondycji - niektóre kwity miał obcięte w sklepie - zostały po nich łodyżki i część młodych pączków była zaschnięta - ewidentnie coś musiało im zaszkodzić, na razie nie stawiam go razem z resztą na wypadek gdyby to były jakieś robaczki. Polecam wyprawę do OBI, tych miniaturek było naprawdę mnóstwo stały na wielkich stojakach przy samych kasach, w głębi sklepu było ich tylko kilkanaście. Wybór ogromny - dużo ciekawych ubarwień których do tej pory nie widziałam. Sama się dziwię że udało mi się kupić takie cudo. Do końca nie byłam pewna czy to na pewno ten gatunek ale wzięłam bo rudego woskowego jeszcze nie mam. Dopiero w domu sprawdziłam na storczyki.pl jak ten jegomość się dokładnie nazywa ![]() Ariena- mój jest trochę inaczej wybarwiony niż ten u Twojej mamy. Edytowane przez Seyene Czas edycji: 2010-06-16 o 10:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Zadomowienie
|
Seyene ty farciaro! Wstaw go na parapet to cię wyśledzę po oknach i ci go ukradnę!!! Ja zazwyczaj jeżdżę na chemiczną ale chyba zmienię zdanie o orkana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Rozeznanie
|
To ja do kolekcji wstawię jeszcze swojego cynamonka
![]() mam go już kilka tygodni i wydaje mi się, że z dnia na dzień coraz bardziej pachnie... taki maleńki a zapach ogarnia bardzo duży pokój ![]() tylko zdjęcie mało ostre wyszło ;/... mój już ma ważkę inaczej ubarwioną od Waszych, ale i tak jest śliczniusi jak Wszystkie ![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-06-16 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Wtajemniczenie
|
piękny jest ten cynamonek. U mnie niestety po kilku dniach kwiaty opadają i dłuuugo stoi taki kikut, już nie mam cierpliwości do storczyków
#1519 |
Rozeznanie
|
w końcu dorwałam upragnioną miltonię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
ale z was kozy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na pociezenie musialam przez was wziac bide ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1521 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta, przesadziłam mojego storka i przestawiam na okno wschodnie. Zastanawiam się czy obciąć pęd, na którym jakieś 7 m-cy temu uschły pączki. Niby zielony ten badyl, ale sama nie wiem.
#1522 |
Zakorzenienie
|
Poleciałam do mi najblizszego OBI i ani pół miniaturki
![]() Za to było bardzo dużo pięknych, zdrowych jak na moje oko kambrii w wielu kolorach. Po 29zł były. o mało jednej nie wzięłam, ale jakos tak- no nie mam przekonania, kwiaty cudne, ale te liście straszne, to jak się znam to po jednym, po jednym i bym poobcinała ![]() Szkoda kwiatka jednak. poczekam, może sie i u nas gdzieś jakieś miniaturki, albo chociaz średniaczki pokażą falkowe. Moje falosławy wszsytkie mieszkają w kuchni na północnych oknach, tylko 3 w łazience na północno-wschodnich (niestety, reszte okien w domu mam centralnie południowe i tam mało co wytrzymuje - falki by popaliło a żaluzji nie mam, zreszta nawet jak bym miała, to kto by pamiętał żeby przyciemniać jak wszyscy w pracy ![]()
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2010-06-16 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale narobilyscie 'smaka' na te cynamonki
![]() ![]() Moje storki szaleja przedluzaja pedy,puszczaja nowe.Czekam az reszta spiochow tez sie pobudza do zycia.No i nadal walcze z ziemiorkami,mimo swinstwa do podlewania i zoltych kartek w donicach dalej mi to paskudztwo lata,juz nie mam sily na te dziadostwo ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
O wy pipki narobiłyście mi chęci na cynamonka
![]() ![]()
#1525 |
Raczkowanie
|
sluchajcie.. wynioslam moje uparciuchy na balkon... po jakims miesiacu zauwazylam mnóstwo małych szarych robaczkow, lazily szybko po lisciach, podlozu. nie wiem co to dokladnie jest:/ co byscie poradziły na zniszczenie ich?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Mój wczorajszy imieninkowy od teściowej, doniczka po przeróbce, bo zielona była
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zadomowienie
|
Mam szybkie pytanie. JAk mi coś żre kwiatki (bliżej nieokreślone, bo nie widoczne, jedynie pełno kropli przeźroczystych), to jak się tego pozbyć. Mój pierwszy storas co otworzy kwiatka, to trzy dni i padaka. A w między czasie pełno tych kropli. Odstawiłam go od reszty i nie wiem co zrobić, by mu pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kropelki mogą być przyczyną glutacji (z własnego doświadczenia wiem, że znajdują się na pędzie) i to nie jest nic złego tylko znak, że kwiatek się ma dobrze... Inna przyczyną może być atak wełnowców które zostawiają podobne ślady zbliżone do lepkich kropelek (wtedy mogą się znajdową wszędzie na liściach, pędzie u mnie w domu nawet zostały na szybie ![]() Po ostatniej inwazji tarczników u siebie też na zainfekowanym storku, a dokładnie na jego liściach zauważyłam lepkie ślady... Jeżeli to owady to polecam pałeczki z brosa ale stosowane inaczej niż w instrukcji ja rozpuściłam w wodzie pałerczkę i namoczyłam w tym roztworze storka u mnie prawdopodobnie pomogło... powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
Te krople są na łodyżkach od kwiatów. Załączam zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Raczkowanie
|
Według mnie to gutacja. Poczytaj o tym w necie jeśli chcesz wiedzieć więcej ale nie masz się czym martwić. Jeśli rzeczywiscie mam racje nektar powinien być słodki
![]() Edytowane przez Seyene Czas edycji: 2010-06-16 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.