|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() Cytat:
Pojechalabym ale mam Biedrone na drugim koncu miasta i nie wiem czy juz nie bedzie za pozno a na stronie Biedronki nie widze zeby byly jakies promocje na pieluszki ![]() za to widze te superkowe butle z Kubusiem, ciekawe czy bez BPA ![]() http://www.biedronka.pl/img/ofespec/gup2010/1142.php Cytat:
![]()
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Promocja jest na pewno na chusteczki a pieluszki Dada to ja kupiłam w cenie 28zł bez żadnych promocji, taką cenę mają zawsze ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Ech...wykasowało się.
No to jeszcze raz. Tak mam. Jeśli chodzi o wielkość, to pampersy są malutkie, cieniutkie i mają krótszy wewnętrzny wkład- w ogóle nie podchodzi pod pupcię dziecka. Dada są większe i mają pełen wkład. Od brzuszka, po plecki. Huggies podobnie. Jeśli chodzi o miękkość, to oczywiście najdelikatniejsze są pampersy, ale mam wrażenie, że będą szybko przeciekać. Huggies są wręcz szorstkie. Dada ok, bez plusów i minusów. Gumka w Huggiesach jest okropnie ciasna- od razu przypominają za ciasną koronkę w majtkach!!! Nie będę ryzykować odparzeń między nóżkami. Bardzo duży minus. Gdyby nie bardzo cieniutki wkład i krótki, to wygrałyby u mnie pampersy. Ale przez to chyba Dada są pierwsze, pampersy drugie, Huggies trzecie. A- no i Huggies są jakieś nieporównywalnie małe- a wszystkie w tym samym rozmiarze.
#1504 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Będę twarda! I skończę to co na dziś zaplanowałam. Na jutro zostanie już mniej.
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
znalazlam chyba przyczyne ze moj synus tak strasznie wariuje mi w brzuchu. zjadlam tosty z pikantnym ketchupem i za moment zaczely sie mega szalenstwa. i uswiadomilam sobie ze on czesto po jedzeniu zaczyna tak sie wiercic a ja czesto jem pikantne rzeczy. teraz tak sie kreci i kopie ze juz znowu mnie brzucho boli. i dostal jeszcze czkawki a wtedy tez sie wkurza i mnie kopie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zadomowienie
|
Wpisali mnie do szpitala zeby zrobic caly pakiet badan, ale jest ok i nie musze w nim zostawac. Po weekendzie wyniki i wypis
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() vette super że nie trzymali na siłe ![]() Misiulka to koniecznie jutro się pochwal zdjęciem ![]() lazurowa im szybciej napiszesz tym szybciej będziesz miec spokój i duzo czasu tutaj ![]() ide spać bo pobudka znowu o 6 i w szkole od 7.45 do 18 chyba umrę ;/ bleeeee więc jeśli będe mieć siłę to będe was nadrabiac wieczorem zanim wrócę będzie koło 20 pewnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Rozeznanie
|
Czesc, myslalam, ze zalacze pare cytatow, ale nic z tego. No mam nadzieje, ze polozne i lekarze tutaj wiedza, co robia, i wszystko bedzie dobrze. Moja lekarka, nie byla pewna ustawienia dziecka, bo wyczuwala cos, i poweidziala, ze to moze byc lokiec, bo dziecko moze ssac palec, ale nie byla pewna. W ogole to tutaj nie robia badan na paciorkowca, ja porposilam, bo jak bylam mala to mialam paciorkowca, a one lubia powracac. Mam nadzieje, ze uda mi sie to badanie zalatwic.
Ale podoba mi sie ich podejscie do karmienia piersia, nie ma ograniczen w diecie matki, wiec ja jadlam praktycznie wszystko (oprocz tych alergenowych rzeczy) i nie mialysmy problemow. |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roztrzepaniec jak sie czujesz? ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Ja pier.... byli znajomi u nas, ale zakonczylo sie to tak, ze tz poszedl z mezem mojej kolezanki z psem a my zostalysmy, byli z 1,5h z psem ona sie wkurzyla i go wziela do domu a moj tz stal jeszcze z innymi kolegami i psami i wrocil kompletnie pijany cala lazienke mam zarzygana jak tylko probowalam wejsc do niej to mi sie cofalo i co ja mam zrobic ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko się nie denerwuj bo nic to ci nie da, jutro się wyładujesz na nim ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnego dnia wparował z bukietem kwiatów i przepraszał na kolanach, obiecał, że się zmieni, że nie będzie wcale pił i w kalendarzu zaznacza krzyżykiem dni w jakie nie pił nic. Ehh ja i tak wiem, że to potrwa góra 2 tygodnie jeszcze no ale cóż.. lepsze to niż nic i jakby znowu miał wracać co 2 dni "cyknięty" Postaw mu dobro dziecka na pierwszym miejscu i Twój stan. nic nie moze być ważniejsze, żaden "Bogdan" ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
Siala tak jak piszesz po akcji jest zazwyczaj troche spokoju, ale to wraca i juz sama nie wiem co mam robic, kocham go, ale jak zaczyna pic to pije na umor nie potrafi przestac zazwyczaj a wiadomo tak jak pisze glupie imieniny w rodzinie sie koncza zle
![]() ![]() Tez juz bylo duzo bukietow i ultimatum, ale co mi po nich jak to wraca, on po prostu nie powinien pic niestety. Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-22 o 23:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak prosiłam by mój nie pił to mi powiedział, że nie mam takiej siły by mu zabronić. I zaczyna zazwyczaj wygarnianie mi, że z kolegami się nie widuje, że koledzy o nim zapominają już, że jest uwiązany w domu... tyle, że już nie bierze pod uwagę tego, że ja mu nigdy nie broniłam spotkań w męskim gronie... tylko ZAWSZE kończyło się to tak samo, wracał nawalony jak bizon, no to w końcu mu zabroniłam bo z góry było wiadomo jak się to skończy. I nie przegadasz mu, że to z tego powodu, że gdyby wracał normalny to by żadnych zakazów nie było. Na trzeźwo znowu mówi, że on ma w nosie kolegów, że ma mnie, że woli w domku posiedzieć i obejrzeć ze mną film niż gdzieś się szwendać.. A ja z chęcią bym się z nim "poszwendała" z jego znajomymi bo koleżanek nie mam i kiszę się sama w domu całymi dniami.. ale sorry, nie odpowiada mi przesiadywanie w pijackim gronie, gdzie w ruch wchodzą nie tylko alkoholowe używki. Ostatnio wyrzuciłam mu, że jest taki samiutki jak jego brat i żeby się nie zdiwił jak skończy tak samo. Żona jego brata wywaliła go z domu, mają małe dziecko a ten "łajdak" raz jedzie do dziecka a reszte tygodnia szlaja się i chla. Mieszka u babci co ich wychowywała, jest darmozjadem.. babci wkręca, że spłaca ponad 1000zł pożyczkę i że żonie daje 700zł i jest bez kasy.... a jego żona mi powiedziała, że pożyczki nie płaci, ze był u niej komornik już, że daje jej z łaską 500zł a zarabia 2500zł! Całą kasę przepierdziela z kolegami bo babci nie daje ani grosza na utrzymanie własne. Babcia go karmi, ubiera itd. A z rozmów z jego żoną wiem, że zaczynało się tak samo jak u nas, i Aśka mówiła mi bym bardzo pilnowała swojego Damiana bo jeśli popuszczę to będzie tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, dzis u mnie nawet ladna pogoda
![]() Pije kawusie i jem mamusi serniczka ![]() Co do szalenstw ostanio i na glodzie bylo i po jedzonku ![]() Wczoraj kupilismy w Netto piekny obrazek z puchatkiem nad lozeczko ![]() Co do promocji do w Lidlu tez sa promocje rzeczy dla dzieci ![]() Zaraz pojdziemy z TZ zakladac centralny zamek ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja dziś wstałam skoro świt, obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć... Pogoda ładna, świeci słoneczko, śpiewają ptaszki, a ja się czuję do kitu... w ogóle to lepiej się czułam kiedy padał deszcz... a teraz bolą mnie nogi i jestem cały czas senna, a w dodatku marudzę... heh a miałam się w czerwcu brać za pranie i prasowanie ciuszków i pieluszków... a dam radę. Dół mnie trochę łapie, najczęściej tak mam w weekend, ale od poniedziałku wracam na wyższe obroty ![]() ![]()
![]() |
#1517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() moze sprobuj tak jakos przetlumaczyc TZ ze musisz miec pewnosc ze w razie gdyby sie cos dzialo to on pomoze tobie i dzidzi. jest ojcem i odpowiada juz nie tylko za swoj tylek. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- ja juz wszamalam sniadanko i moj pyszny sernik z truskawkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Lazienka posprzatana. On nadal pijany i mowi, ze to moja wina, ze pije i zaczal mi wygarniac, ze przed ciaza tez pilam a teraz taka swieta niby jestem, nie ma co z nim teraz rozmawiac bo nie dotrze. Powiedzialam mu tylko, ze to nie jest przyklad, ze kiedys tez pilam, bo kiedys sie bawilam lalkami barbie to nie znaczy, ze teraz tez mam sie bawic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
Część mamusie ale w ten weekend pustki na wątku, ja dzisiaj z M pospaliśmy do 8.40, normalnie szaleństwo
![]() niezawsze bardzo Ci współczuję, mój M też nie stroni od alkoholu tzn. nie pije regularnie, ale abstynentem też nie jest, tylko, że on jak wypije to nie ma zazwyczaj żadnych rewolucji a na drugi dzień wstaje, jakby nigdy nic, rzadko boli go głowa i ma kaca, umiar w piciu ma ale za to po alkoholu włącza mu się szwędacz wiec wolę jak już pije to tak żeby już siły nie miał bo wtedy do domu ciągnie zazwyczaj wtedy kiedy ja się dobrze zaczynam bawić i nie chce mi sie wracać ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-23 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki! W koncu mogę siąść przed kompem. Co wczoraj próbowałam to sie nowo burza zaczynała. Dziś nad ranem też lało i błyskało sie cholernie. Teraz póki co słonko się przebija.
Vette cieszę sie, że jestes w domku, może w ogóle nie będziesz musiała wrócić do szpitala. Tylko teraz leż, a nie goń do pracy ![]() roztrzepaniec jak się czujesz? Mój mały coś ostatnio nie szaleje. Martwiłam się, ale czuje go i czasem mnie łaskawie kopnie, ale nie wariuje tak jak kiedyś. Chłopak przyjaciółki przywiózł nam wózek- gondolę. Jak mi sie spodoba to go zostawie, a potem kupię porządną, rozkładaną spacerówkę. Od znajomych dostaliśmy wanienkę i dadzą nam przewijak. Tak więc prawie wszystko już mam oprócz fotelika, kosmetyków i większej ilości pieluch terowych. Chyba powolutku zaczną pakować torbę do szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zadomowienie
|
Zdjęcie z wczorajszego usg niestety jakość niezbyt dobra bo zdjęcie , zdjęciu robione aparatem (objaśnienie: mała śpi, to jest jej buzia, na policzku rączka), i w ciągu miesiąca przytyłam 2kg czyli wsumie 5kg na plusie ważę 58kg.
![]()
#1522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Truskawki sa juz w czerwcu, a ja mam termin na sierpien. Wlasnie o to mi chodzilo.
![]() |
#1523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-23 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zadomowienie
|
Niezawsze współczuje sytuacji z Tż, to tylko niepotrzebny stres dla Ciebie i dziecka.
Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży i Tż nie będzie Cię zostawiał z Maleństwem i wychodził na takie spacerki... Ciekawe co u Olakola bo ona z Wrocławia jest, dobrze pamiętam?
![]() |
#1525 |
Zadomowienie
|
Aniu 5kg tak wiem, że to nie dużo, ale ja nigdy tak dużo nie ważyłam i to taki normalnie tylko szok termiczny
![]()
#1526 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szwagierka jak karmiła jadła tylko chudziutką szyneczkę (okrojoną z tłuszczu), pieczywo bez skórki, mięsko gotowane, zupki bez przypraw :/ jej synek jest zdrowy ale a to zlapał zapalenie płuc i wylądował w szpitalu a to oskrzela miał zainfekowane, nie wiem zastanawiam się czy to nie ma związku z takim odżywianiem się matki. moja siostra je wszystko!!!dosłownie, mieszka we włoszech i je wszystko, tłuste grille, makarony z różnymi sosami, lazanię, smażone też je. córcia jest zdrowa, śliczna i ani razu nie chorowała, raz tylko miała lekki katarek. Dlatego wydaje mi się, że nei należy przesadzać z tym wszystkim i tak jak gdzieś później napisała siala, jak się zje dwie czereśnie to nic złego się nie stanie. Cytat:
ps. niezawsze z tą wyłącznością położnej to podobno różnie bywa, moja koleżanka miała wykupioną i akurat wypadł jej dyżur, dlatego położna nie mogla być cały czas przy niej tylko musiała dbać o inne rodzące też. A my zaczęliśmy wczoraj SR ![]() ![]() ![]() hd ja niestety nie dam rady dotrzeć na jutrzejsze spotkanie, dopiero we czwartek lub piątek bym mogła... Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-05-23 o 10:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najgorsze jest to, ze on na trzezwo jest totalnie inny i robi wszystko doslownie to alkohol robi swoje ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Ja chce na Madalinskiego rodzic 1500zl to kosztuje. Inflancka jest moim zapasem bo polozna prywanta nie gwarantuje przyjecia do szpitala tylko ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zadomowienie
|
Szok niezawsze z tą Twoją sytuacją, jasne, że jest plus że to Twoje mieszkanie, ale ogólnie nie do pozazdroszczenia.
Czasem mi się wydaje, że macie lepszą sytuację, bo macie partnerów, ale czasem uważam, że jest mi lepiej samej, bo jak miałabym jeszcze myśleć o chłopie i się z nim użerać to wolę być sama z Maluszkiem...
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
niezawsze
![]() ![]()
#1530 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i moze jakas gazetke beda mieli to wezme i jak cos ciekawego bedzie to dam znac ![]() Cytat:
aa i ponoc z Belli tez sa kiepskie pieluszki porownam te Dada i Pampersy no i moze Lidlowskie i zobaczymy ![]() choc w sumie noworodka mam plan trzymac i tak w pampersie dopiero jak podrosnie to eksperymentowac ![]() Cytat:
![]() faceci czasem sa jak dzieci ![]() Cytat:
ale tak prawde mowiac, to strasznie przykre, gdy kobieta musi byc i szyja i glowa w rodzinie i trzymac sie i meza caly czas na bacznosci zeby glupoty nie zrobil ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez zbieram sie za pranie ciuszkow i zbieram i zabrac nie moge hehe jak czytam ze dziewczyny maja termin po mnie juz wszystko maja poprane to troche zaczynam sie bac ![]() zaplanuj sobie to pranie i prasowanie bo widze ze w tygodniu sporo pracy Cie czeka ![]() Cytat:
a mamuska tez niezla ghhh Cytat:
![]() kobieto 58 kg w ciazy! ile Ty masz wzrostu?? ja tyle nawet przed ciaza nie wazylam - moja waga przed z ktora sie czulam najlepiej to 59kg ale ja mam 178 cm wzrostu hehe Cytat:
![]() nam polozna w SR mowila ze karmiac mozna nawet jesc czosnek i cebule, pod warunkiem ze jadlo sie ich sporo ich w ciazy i dziecko zna ten smak z brzuszka no i wszystko wprowadzac pojedynczo najpierw ostra dietka i co 2-3 dni wprowadzac nowy produkt do menu jesli nie zaszkodzi i nie bedzie kolek i wysypek to nastepny za 2 dni
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.