|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cześć!
Ja dziś zostałam w domu, wybieram się za chwilę do lekarza. Nie doleczyłam poprzedniego przeziębienia i na weekendowym wyjeździe chyba mnie trochę przewiało. Mam nadzieję, że to nie zapalenie oskrzeli, ale tak mi to wygląda TŻ jest u nas w domu, ja siedzę u rodziców - ktoś musi nadzorować prace remontowe Zadeklarował jednak, że zawiezie mnie do lekarza, choć mogę iść pieszo - beznadziejna pogoda u nas.Wczoraj T. przyjechał po mnie po pracy z bukietem róż, pojechaliśmy do chińskiej restauracji - A Dong (jeszcze nigdy nie byłam). Jedzenie pyszne i w ogrrromnej ilości, przez co mam dziś to samo na obiad, bo poprosiliśmy o zapakowanie na wynos Potem pojechaliśmy do kina, w ciemno. i wylądowaliśmy na Shreku 3D Podobał mi się, zwłaszcza w porównaniu z ostatnią częścią.Wszystko byłoby cudownie, gdyby w drodze powrotnej (ok. 20) nie zaproponował odwiedzenia... jego kochanego brata i jego żony. Wróciliśmy do domu po 23. Nie powiem, było miło, zresztą mamy bardzo dobry kontakt. Tylko że on zawsze musi do ludzi iść, nie może ze mną spędzić do końca romantycznego wieczoru. Na szczęście zawsze chce wyłazić do ludzi ze mną - wtedy jest szczęśliwy. Mi to przeszkadza bardzo, on o tym wie, bo zrobiłam się strasznie zołzowata i rzadko z entuzjazmem zgadzam się na spotkania ze znajomymi - przeważnie kręcę nosem. I tak: mi jest źle, bo mam wrażenie, że brat jest tak samo ważny dla niego jak ja (w sensie musi go co chwilę spotykać) i że moje towarzystwo jest dla niego niewystarczające. Z drugiej strony źle mi z moim ponuractwem i ciągłym odmawianiem. Tylko że tych dwóch rzeczy nie da się ze sobą pogodzić. Najgorsze jest to, że już mi się z nim nie chce rozmawiać na ten temat. Dobra, proszę mi wybaczyć ponury akcent z rana, ja zbieram się do lekarza. |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk, zdrowia życzę
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niuniu, dobrze zrobiłaś. Jak się obrażą, znaczy że całkiem niepoważni są. Poza tym przecież możesz mieć inne plany i może ci nie pasować, nawet jeśli nie zrozumieją, że jesteś w zaawansowanej ciąży i nie masz ochoty na ich najazd |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Niuniuniau i tak delikatnie ich potraktowałaś, ja bym chyba w ogóle wymiksowała się złym samopoczuciem w ciąży i już ![]() Asiuk strasznie marudna sie zrobiłaś w tej ciąży , w sumie nic się nie zmieniło z tego na co narzekałaś przed ciążą ale teraz bardziej dramatyzujesz , pewnie to hormony ciążoweJeszcze 3 dni i urlop. |
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad morzem nieustające słońce i ciepło. Jedynie w sobotę padało i było chłodno, w niedzielę już tylko wiało a od poniedziałku mamy cały czas ciepło i słońce, znowu lato w pełni ale bez upałów. |
|
|
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaklinam pogodę, ale jak oglądam mapy pogodowe to przestaję być optymistką... ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Sprawdzałam pogodę tam, gdzie jedziemy - podobno pochmurno i deszczowo... |
||
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
To pocieszająca informacja...
Ja niestety urlopu przełożyć nie mogę, a raczej mój TŻ... ale pobyt nad morzem, gdy pada - porażka. |
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości zadzwoniłam do naszego pensjonatu podpytać o pogodę.
Pani poinformowała mnie, że jest ciepło, wczoraj było bardzo słonecznie i plażowo, dziś pochmurno, ale też ciepło i pod koniec tygodnia ma być bardzo ładnie... Muszę jej uwierzyć
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, niech tak będzie, ja też nie mogę przełożyć urlopu |
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
a u nas leje i jest potwornie zimno, zamarzam ! Cytat:
Niunia uważam że i tak delikatnie to załatwiłaś ja bym się tam niczyim fochem nie przejmowała, w ogóle skąd taki pomysł wpadać na dłuższe odwiedziny bez wcześniejszego zaproszenia ![]() Cytat:
|
|
|
#1517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Był czas kiedy mąż rzeczywiście przeginał..bo każde wyjście do miasta, każdy wieczór przy winie był my+on. Zrobiłam w końcu awanturę powiedziałam co myśle i sprawy sie zmieniły...kumpel już kuma że przeginał i zbastował z przyłażeniem do nas, mąż ograniczył kontakt do wyjść na siłownię i spotkań weekendowych. I niby wszystko super..a czasem nadal świruję i zachowuję się jak głupkowato zazdrosna 15 latka ![]() Np wczoraj..ja grałam na PS , mąż się nudził więc zabrał dupę i do kumpla pojechał..po czym ja po godzinie już dzwoniłam zeby przyjeżdżał bo mi smutno Jestem żenująca po prostu. Od razu pojawiła sie w mej głowie myśl: nudził sie i do kumpla pojechał...no tak bo ja już dla niego żadnym atrakcyjnym towarzystwem jestem, woli Błażejka od mnie itp pierdoły. A to przecież normalne że z kumplem chce pogadać, że potrzebuje towarzystwa innego niż tylko żony....nie można się kisić we własnym sosie! Ja zauważyłam ostatnio że te przyjaźnie męskie są silniejsze i bardziej zazyłe niż damskie. Mąż ma dwóch takich kumpli z którymi jest non stop w kontakcie...skype, telefony i jeszcze spotkania 3 razy w tygodniu. Ja z moją przyjaciołką wystarczy że na gg pogadam ze 30 min dziennie i spotkam sie raz na 2 tygodnie .Mój brat np. też ma takiego kumpla jak mój mąż.....szwagierka już wlosy z głowy wyrywa bo mieszkają obok siebie wiec co chwila któryś jest u któregoś..bo cukier trzeba pożyczyć, bo kosiarki pożyczyć itd.Nie ma co z tym walczyć...trzeba ustalić zasady. Facetowi potrzebne takie meśkie towarzystwo, a nam romatyczny wieczór i to na prawdę jest do zrobienia. Co do Waszego wczorajszego wieczoru można było od razu ustalić że to dzień tylko dla was..a do brata mogliści iść dziś..to sie nazywa kompromis .Reasumując...Ty teraz masz wiecznego focha i pięć razy mocniej odczuwasz ten "problem" - problem który spokojnie można rozwiązac..tylko właśnie porozmawiac trzeba i ustalić zasady!! ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Co do pogody nad morzem..właśnie bardzo mi dziwią zdjęcia mojej kuzynki która jest teraz w Mielnie....piękne zachody słońca, w dzień słonko i zero chmur....jakiś mikroklimat czy jak ![]() Bądźcie dobrej myśli dziewczyny! Jeszcze pogoda może was zaskoczyć...a tak w ogóle to zapowiadają poprawę pogody w całej Polsce od tego weekendu!! ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Ja z moim bratem widuję sie minimum co 2 dzień. A jak jestem w pobliżu jego domu to nie ma szans żebym do niego nie podjechała. I nie wiem co bym zrobiła gdyby mąż w tych moich spotkaniach i odwiedzinach u niego nie chciał uczestniczyć
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że kwestia obecności kolegów/rodzeństwa to sprawa też pewnych reguł, tego jak pary tę obecność widzą.
Wiem, że mnie by denerwowało to, że ktoś do nas ciągle wpada lub mój TŻ znika. Co do rodzeństwa, to trochę inaczej, nie wydaje mi się niczym dziwnym widzieć brata co drugi dzień jeśli ma się taką potrzebę. Tylko wiadomo, są okoliczności, gdzie troje to tłum i trzeba to wcześniej określić. U nas nie ma tego problemu na szczęście... |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj idę na sushi z przyjaciółką
Przyjaciółka jest psychologiem i potrafi do mnie dotrzeć jak nikt inny. Potrzebuję rozmów z nią, analizy, wniosków i kopa w tyłek aby iść dalej do przodu , w tym co sobie postanowiłam.
|
|
|
|
#1520 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Mam w końcu pare dni wolnego Musiałam, bo w miesiącu jest określona ilość dni wolnych, które trzeba wykorzystać i u nas tego strasznie pilnują. Pracowałam w tym miesiącu dużo, dużo:d Będzie w końcu torebka z etorebki i pewnie coś jeszcze sasasa . Nauczyłam się dużo nowych rzeczy. Czuję się świetnie ( w zasadzie czułam - bo mi więcej niż 2 dni wolnego szkodzi ).Z mojego kursu tańca nici - wybrałam sobie zły moment, bo raz jest to okres urlopowy, dwa l4 jednej koleżanki, druga awansowała, dodatkowo okres wyprzedaży. I napiszę Wam raz jeszcze, że chyba się popłaczę jak nie przejdę tego "testu", bo to jest dla mnie bardzo duża szansa rozwoju ( szkolenie menadżerskie, dofinansowanie kursu językowego -na czym mi nieziemsko zależy, plus inne rzeczy ). Także trzymajcie za mnie bardzo mocno kciuki ![]() Asiuk życzę Wam wszystkiego najlepszego! Cytat:
- szłam ulicą, on biegł naprzeciwko. Na skrzyżowaniu zaświeciło się czerowne światło, więc tak staliśmy chwilę( dłuższą chwilę, bo na tym skrzyżowaniu zielone świeci się 2 sekundy, a czerwone wieki ), ja po jednej - on po drugiej stronie. Kukaliśmy na siebie ukradkiem ( ja oczywiście kretynka odwaracałam wzrok w momentach kiedy na mnie patrzył - u mnie to norma![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do relacji para/ rodzeństwo/ znajomi- przyznam się, że ja miałam z tym straszny problem. Ale moim zdaniem uzasadniony...... na początku było ok, nie strzelałam fochów . Potem jak zaczeły wychodzić kłamstwa- zwłaszcza dotyczące spotkań z kumplami, coś mnie trafiało. Jakbyście słyszały w jakich kwestiach mój były mnie okłamywał, tobyście padły. Takie głupoty, ale kłamstwo to kłamstwo. Może nie chodzi o kwestie w jakich mnie okłamywał, ale o to że nie miał żadnego powodu by to robić, tym bardziej , że nie raz sama proboponowałam by wyszedł gdzieś z kolegami. W związku partnerskim , jest to dla mnie kwestia do dogadania się. Wydaje mi sie, że da się ustalić jakieś reguły. Tak jak Hania napisała - nie można non stop dusić się we własnym sosie. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() Tak się zastanawiam- ile trzeba zapłacić za taką porcję sushi? Bo ja się wybieram i wybieram, ale jakoś dotrzeć nie mogę
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle mam nadzieję, że nabierzesz kiedyś odpowiedniego dystansu, żeby nam powiedzieć, co musi się wydarzyć, żeby tak silny związek przestał istnieć. Wiem na pewno, że podjęłaś słuszną decyzję, ale jestem bardzo ciekawa szczegółów ![]() Novo, trzymam kciuki |
|
|
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak sobie myślałam, że można by założyć klub do naszego wątku. Taki do którego dostęp miałyby tylko i wyłącznie osoby z tego wątku. Wiem, że dziewczyny na niektórych wątkach cos takiego założyły i funkcjonuje to całkiem nieźle. Nie musiałybyśmy wysyłac linków na priv, czy jakichś innych wiadomości , które nie chcemy by dotarły do wszystkich osób czytających forum.
The future starts today, not tomorrow. Edytowane przez novocaine870 Czas edycji: 2010-07-28 o 12:50 |
|
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wypatruj więc dalej tego sportsmana, moża jakiś cud sprawi że się poznacie, życie czasem bywa zaskakujące. Mnie osobiście zdarzyło się, że poznałam faceta na ulicy , co więcej desperat wsiadł za mną do autobusu i lazł za mną do pracy, na koniec zdobył się na odwagę i podszedł (ja go nie widziałam całą drogę oczywiście) No i co banalne, ale facet okazał się ciekawym człowiekiem, umówiłam się z nim (mimo, że obsesyjnie boję się obcych zawsze wypatruję w nicj zboczeńców, psychopatów) Spotykaliśmy się jakiś czas, fajnie było ![]() Cytat:
![]() NOvo - moja koleżanka zawsze coś tam kombinuje, żeby było taniej i dużo, etraz ma jakieś kupony rabatowe do wykorzystania wiec za mega ucztę zapłacimy po 35 zł. od głowy także nie są to jakieś kosmiczne pieniądze
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-07-28 o 13:12 |
||
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre jedzonko i docierająca do głębi przyjaciółka...Przyznam, że mimo iż bardzo dużo czerpię z moich przyjacielskich relacji, nie doświadczam akurat tego "poznania do głębi", trafiania do mnie... To raczej ja jestem słuchaczem, powiernikiem, "analizatorem" cudzych stanów i też chyba trafiam do moich przyjaciółek. Czasem mi jednak brakuje tego pełnego zrozumienia i "akuratnej" rady, choć dziewczyny bardzo się starają, nie są to relacje jednostronne. Także, reasumując - super, że masz takiego kogoś
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, jakoś się dziś w rozmowę wstrzelić nie umiem..feee...
Dori, super z każdym dniem u Ciebie lepiej I że możesz liczyć na przyjaciół - to bardzo ważne Udanego wieczoru z przyjaciółką ![]() Asiuk, ja myślę, że Twoje zachowanie wynika głównie z potrzeby bycia w centrum zainteresowania Twojego TŻ...nie ma w tym nic dziwnego, szczególnie w ciąży...ale troszkę wyluzuj...dla swojego właśnego dobra...no i dla dobra dzidziusia ![]() Novo, myślę, że to fajny pomysł z tą grupą
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z przyjaciółką to takie porozumienie dusz, możemy się nie widzieć pół roku nawet, tak też bywało i zupełnie niczego nie zmienia to w naszych relacjach, czas nie gra tu w ogóle roli. Chyba dosyć silna ta nasza relacja jest, bo już trwa 10 lat |
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Novo więcej wiary we własne możliwości
Trzymam kciukasy za to byś spotkała jeszcze tego przystojniaka i miała odwagę spojrzeć na niego uśmiechnąć się, a może nawet zagadać ![]() Ja takich znajomych poznanych na ulicy mam masę...a z znajomych z clubów jeszcze więcej..sama nigdy nie miałam problemu z zaczepieniem facetów, a oni też w stosunku do mnie byli zawsze bezpośredni :rol leyes:Cytat:
![]() Cóż nikt nie jest idealny... Teraz sushi to nie taki znowu rarytas. Problem jest w tym że jest zbyt dobre...i potrafię wsunąć każdą ilość...no i wtedy robi się drogo!! Cytat:
![]() Ja takiego terapeutę mojej duszy mam tylko w osobie mojego męża..ale niestety o nim- z nim nie zawsze mogę pogadać.
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
ja ostatnio jakaś nie w sosie , pogoda mnie dobija więc przyszłam się tylko przywitać i życzyć miłej drugiej części tygodnia! Haniu najlepsze spóźnione życzenia imieninowe!
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Zadeklarował jednak, że zawiezie mnie do lekarza, choć mogę iść pieszo - beznadziejna pogoda u nas.

, w sumie nic się nie zmieniło z tego na co narzekałaś przed ciążą ale teraz bardziej dramatyzujesz 

i pewnie coś jeszcze sasasa
).